- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Aktív témák
-
Elmör
őstag
válasz
hakos1987 #211 üzenetére
Abban azért nincs teljesen igazad,hogy Te csak a cikket kritizáltad, mert nem azt írtad, hogy pl szarul néz ki a szövegszerkesztésed, hanem hogy milyen hülyeséget csinált! Tehát a döntését kritizáltad és az már más tészta! Olyan, mintha írnál az új Maseratidról és én meg azt írnám, hogy ennyi pénzért vehettél volna Porschet is, tehát maga a mentalitás, az ami itt gond.
Sokszor én sem írok egy-egy blogba, mert nem értek vele egyet, de mint tartalmat vagy külalakot nem tudnám kritizálni, az rendben van.
A 211-es hsz miatt nincs sok barátod ám!
-
Bluegene
addikt
válasz
hakos1987 #211 üzenetére
az nem a topic besározása, hogy leírtam a véleményem, fogd már fel!!! Van itt normális ember, aki ért magyarul?? laaasssaaan mooondooom a vééééllleeeeemééénnyeeeemeett íííírtttaaaamleeeee!!! jogom van hozzá.... sorry..... De mint írtam, azért mert nem nyaltam a cikkíró seggét, és nem mondtam hogy jó döntés volt 260-at venni, már én lettem a köcsög?! mert erről van szó, lássátok be! hehe le lehet írni a véleményedet, de intelligens módon is, a tesztek szerint a GTX 260 alapon gyengébb, de tunningban megelőzi a 4870-est, 9000Ft-ba meg nem rokkan bele, ha meg a 4870-est választotta volna mittommén 5 ezeret kellet volna ráfizetni és? annyi ezeknek az ára amennyit érnek
és bármikor lecserélheti - 2000Ft-ért 4870-re úgyhogy, nem döntött rosszul, ezt is ki kell próbálni, a fogyasztás gondolom les*@*janem járt kifejezetten rosszul, ezzel nem értek egyet
-
leviske
veterán
Az érveiddel nem értek egyet. A GTX260 a legtöbb helyen a HD4870 5k-s körzetében megtalálható. Sokkal erősebbnek sem mondanám, mert azért még az esetek többségében egy szinten vannak. A DX10.1 láthatóan csak 2009ben lesz kihasználva, addigra pedig Beowulf_78-at "ismerve" már rég túl ad ezen is, ahogy a HD3870X2-jével is tette.
A GDDR5-ös érv pedig egyszerűen nevetséges (bocs). A GDDR3 448bit-tel párosítva nem rosszabb, mint egy GDDR5+256bit. Annyi a külömbség, hogy míg az ATi így a HD4850-et tudja olcsóbban adni, míg az nV a bonyolultabb nyák miatt rákényszerül, hogy a GTX200-asok árát fixen tartsa (vagyis igyekszik)
Azt pedig nem hiszem, hogy valaki a Crysis miatt döntene a GTX260 miatt... Főként, ha ismeri az "utózmányokat", miszerint valószinűleg a Crysis2 és egyéb Crytek termékek már AMD-re lesznek optimalizálva, miutána a Crytek volt szíves követni a Blizzardot.
Szerintem is hajrá AMD, de emiatt még nem szólok le senkit, hogy hűűűű, minek vettél nV-t.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
hakos1987 #171 üzenetére
Nem kellett volna idejönnöd, és nem lett volna flame. Nem zavar hogy miattad szóltam elsősorban a modiknak?
Most meg úgy állítod be magad mintha mi kötöttünk volna beléd, mint 1 szem Ati fanatikusba...
Még 1x közölném veled, nincs szükségem arra hogy ide írkálj. Nehéz megérteni?nem emeled a topik szinvonalát, csak lehúzod. Elég volt belőled.
-
pisti88+
senior tag
válasz
hakos1987 #112 üzenetére
Nemvagyok haragtartó, de tartsuk tiszteletben a másik döntését, mi sem bántjuk a 4870-et de ti sem a zöldet ennyi, hameg kérdés van akkor privi vagy msn vagy akáérmi más ez tényleg egy blog!!!
Sárpac: Ennyi!!! De időközben csitul a dolog, mi sem bántjuk őpket ők sem minket !!!! -
_core
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz
hakos1987 #67 üzenetére
Alapórajeles tesztekben fej-fej mellett megy a 2 kártya és egy árban is vannak (lehet várni a csodacatalystot, csak sose akkor jön mikor szükség van rá, ellenben az nv is fel tud mutatni ezt azt driverek terén is, sőtt ha kell ők 1 hét múlva jönnek az új bétávl, az AMD meg levadássza ha kikerül netre egy béta, várj csak akár 30 napot is...). Innentől kezdve mi legyen a mérvadó a döntéshez?
Májusban még behülyíthető voltam a DX 10.1-el, de most meg itt a Physx is aminek több érdekes van az upcomeing listáján mint a DX 10.1-nek.
A Blizzard játékait etéren hagyjuk, minek DX 10.1 olyan grafikai szintre ami DX9-el is bőven megoldható volt (ha nem 8.1-el), és egy 3850-esen is szépen fog futni?)
Ellenben az UT3 motor elég elterjedt és sominden jön rá, sokszor előbukanhat a Physx.
Akkor azonos árú, alapórajelen egál, featurekban is egál kártyák közti választásnál nem lehet döntő hogy az egyikben ~10%, a másikban viszont ~25+ tuning van? (mert ha meg drága Super-RV770 OC-s radeont veszel az megint nem válasz, az drágább, akkor ott az agyonhúzott GTX-260 is az XFX-től...) Sőtt, még a hűtés is normálisabb a GTX-en, de ez csak akkor érdekes ha tuningolsz is mert alapórajelen úgyis mindegy hány fokos a GPU, ha gyári álapotban meghal az selejtes, az garancia és gyártói minőség téma...És nem olvad itt le semmi, tök gyári hűtés gyári szabályzással is kibír mindenféle alapfeszes tuningot, 10% órajelemelés még nem is okoz 10%-al magasabb hőfokot és gyik gyári hűtő se 100%-on teke, de fel tud pörögni vészhelyzetben (és a kártya is ki tud kapcsolni bőséggel a die-temperatue érték előtt, de előbb fog lefagyni a windows driver a hibázások miatt amik a félmagas hőfokal jönnek be...)
Alapfeszes tuningig jó a gyári hűtő, és ha hűtőt cserélgetünk (pl víz) az se más, voltmod mellett is a geforce a nyerőbb, jobban megköszöni a feszt és kevésbé érzékeny rajta a VRM.
-
válasz
hakos1987 #31 üzenetére
honnan a 10-15K különbség? a bazárokban átlagosan majdnem egy árban van a 4870 és a GTX260. a BFG speciel pont drága - de ATI-ból is lehet drágább márkát választani.
szerintem messze nincs akkora különbség a két kártya között, hogy ki lehessen jelenteni, hogy az egyik sokkal rosszabb vásár a másiknál - ha az összes olvasott tesztet átlagolom, akkor kb. hasonlóan teljesítenek - de olvastam erős ATI és erős nVidia fölénnyel zárulót is. az év végi játékokról meg az első demokig nem érdemes vitatkozni.
amúgy a teszt és a cikk jópofa, de tényleg nem ártana bele egy kicsit több játék - engem pl. érdekelne, hogy egy AC vagy egy GRID teljesítménye hogyan skálázódik a húzással!
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest