- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapo83
aktív tag
válasz
janeszgol #374 üzenetére
Ha megnézed akkor érdekes módon az i7 csak akkor került be a korlátozott készülékek közé amikor már látható volt hogy az i8 nagyon nem fogy és az emberek még most is az i7-et keresik és veszik. Én sem azért vettem i7-et mert nem telt volna i8-ra hanem mert egyszerűen pénzkidobás lett volna azt megvenni.
Ha viszont elkezdik belassítani az i7-et akkor egyből sokkal vonzóbb lesz az i8....Tényleg nem tudom hogy mit gondoljak mert az avultatás és a tervezési hiba mellett is sok nyomós érvet lehet felhozni....
A viselkedésükre viszont eddig nem túl sok pozitívat.
Azt nem írja a cikk és a nyílt levél sem hogy az árat véglegesen mérséklik e vagy csak egyszeri alkalom. Értelmes ember nem egy akkucsere periódusra vesz ilyen drága telefont...
-
Csapo83
aktív tag
válasz
janeszgol #367 üzenetére
"Allandoan arrol szol a fama, hogy a piac hasznanak 90%-a naluk van. Akkor? Minek ez a nagyon agressziv avultatas?"
Tudod mit jelentene nekik ha vissza kéne hívni ennyi terméket???
Kb csődbe mennének!
A Samsung azért viselte viszonylag könnyebben a Note 7 visszahívás utáni anyagi terhet mert ha csak a mobil üzletágukat is nézzük akkor a széles termékskála miatt a Note 7 egy viszonylag kis szelet volt.
Az Apple mobil üzletága nagyon szűk skálával dolgozik, évente egy típus két változatban ( na jó most itt az iPhone X de szerintem maradnak az évek óta alkalmazott felállásnál ami egy típus 2 méretben minimális eltéréssel )
Így talán érthető hogy miért ez a nagy tagadás és lehet hogy még akkor jönnének ki jobban a dologból anyagilag ha CSAK az avultatás miatt basznák meg őket ( bár akkor még mindig ott lennének a titkolt de közismert hibajelenségek ).
Ez a botrány emiatt nagyon veszélyes az Apple-re....
-
Csapo83
aktív tag
válasz
janeszgol #367 üzenetére
Nem mentegetni akarom az Apple-t....
Én is iPhone 7 Plus tulaj vagyok ráadásul kb két hónapos a telefonom szóval hidd el hogy a felháborodásom határtalan.
Itt arról beszélek csak hogy mi okozhatja azt hogy ezt lépték meg....
Vagy avultatás vagy valami olyan technikai baki amit nem ismernek be...Mindkét esetben felháborító amit művelnek!!!
Ha technikai hiba akkor miért nem lehet beismerni??? Ja mert akkor kb minden készülékben alaplapot kéne cserélni és az anyagilag kegyetlen teher lenne??? Mint felhasználó aki nem kevés pénzt fizettem a "prémium" termékükért pont szarom le!!!
Ha avultatás akkor azt pedig inkább nem is véleményezném mert szerintem nem Lőrincze-díjat hanem egy bannolást kapnék...
-
Csapo83
aktív tag
válasz
janeszgol #365 üzenetére
Intervallum alatt a feszültség szabályzó bemeneti toleranciáját értettem. A bemeneti feszültség viszont függhet az akku állapotától és a környezeti hőmérséklettől is.
A gyanúm azért vetődik mégis rá mert rengeteg dolgot megmagyarázna.
Normális gyártó ezeket a dolgokat beleszámolja és úgy hogy az akkuból a lehető legtöbbet kihozza. Ha túl kicsi a tolerancia akkor sokat bennehagy az akkuba amit egy tágabb tolerancia esetén még hasznosítani lehetne ( ennek persze megvannak a korlátai de ebbe most nem mennék bele )
Ha viszont ez a gond akkor a szoftveres lassítás egy érthető és védhető megoldás lehet ( a készülék működését tekintve, nem pedig a felhasználókat tekintve ).
Ha a tolerancia túl szűk és negatív irányban eltér a határértékektől akkor a kimeneti feszültség is alacsonyabb lehet, amit viszont csak úgy lehet kezelni ha alacsonyabb feszültségen üzemeltetjük tovább a rendszert. Az alacsonyabb feszültségen üzemelő rendszer viszont nem képes kiszolgálni a gyári feszültséghez hangolt fogyasztókat ( köztük a SOC-t ). Megoldás csökkentik az órajelet és működési feszültséget hogy még a legmagasabb "tüske" se essen ki a biztosítható keretből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Autós topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Anime filmek és sorozatok
- Ford topik
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest