- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ideiglenes téma összefoglaló, hogy azért néhány hasznos infó könnyen elérhető legyen.
▼▼▼ Kattints bátran ide alulra az összefoglaló kinyitása linkre. ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
forgonati
őstag
válasz konczy3 #4206 üzenetére
Most próbáltam az asztalon, ott egyelőre működik. Csak az a baj, hogy ez nem életszerű, mert legtöbbször a zsebemből rántom elő. És ott indul a szívás. De amúgy mindegy is, mert 2 telefont nem fogok megtartani, és már érik bennem az elhatározás hogy nem ez fog maradni. A Oneplus hozzáállása nevetséges, a fórumban végképp nem reagálnak az userek kommentjeire, az update-k gyakorlatilag semmit nem érnek, a Marshmallow meg majd lehet hogy jönni fog valamikor ősszel, a beígért május helyett. Hisz még a OP2-re sincs stabil MM. akkor mit várunk? Mindezt úgy, hogy csak 3 nyomorult telefonjuk van, amit rendben kéne tartaniuk szoftveresen. Sanszos hogy a következő telefonom nem OP lesz, vagy ha esetleg igen, akkor sem nem ugrok bele és veszem meg rögtön frissen, amíg még drága, hanem kivárom míg visszaesik, hogy ha esetleg eladom, ne bukjak rajta annyit, mint majd ezen az OPX-en fogok
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz konczy3 #4203 üzenetére
Igen, lehet hogy az a baja, nem tudom. Azt tudom hogy néha megőrülök tőle, és én azt akarom hogy rendesen működjön, a mindennapokban ne kelljen ezzel szopnom, meg nehogymár arra kelljen ügyelnem hogy hol ér hozzá a mancsom, meg hol nem ér hozzá. Még majd a végén addig ügyeskedek vele, hogy megfelelően fogjam, hogy kicsúszik a kezemből. Azt szeretném hogy kiveszem a zsebemből, duplakopp, és működjön. Korábbi telefonjaimon gond nélkül működött (G3, Sony Z3, OPO, vagy épp a Honor 7) szóval jó eséllyel nem az én kezeimmel vannak a gondok. Szerintem meg lehetne ezt oldani szoftverből. De tudom hogy ez hiú ábránd, hogy ilyenekkel foglalkozzanak ott az Oneplus-nál. Hisz a sokkal égetőbb bugokat sem képesek megoldani hónapok óta, kamera lag, vagy pl. a BT-n való telefonkönyv megosztás.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz MrSealRD #4201 üzenetére
Én most felváltva használom egy Honor 7-el kb. 2 hete. Azt kell mondjam hogy a Huawei egy marha jó telefont hozott össze, bár nem a szivem csücske az EMUI, de a H7 szélsebes, és 2 hét alatt egyetlen bakiba sem futottam bele. No fagyás, no force close, minden működik, teszi a dolgát. Annál a telefonnál komolyan nem is hiányzik semmilyen custom rom, úgy hasít a rendszer. És megjött a 6.0.1 OTA-n. Ami ugye az OPX-ről még nem lesz elmondható vagy fél évig. A H7 kamerája vitán felül jobb, az ujjlenyomat olvasó pedig nagyon megkönnyíti az életet (pl. képernyőfeloldás 10-ből 10-szer működik szélsebesen).
Viszont az OPX-nek még mindig van valami olyan varázsa, hogy amikor kézbe veszem, azt mondom hogy igen, ilyen telefont akarok. Minden idióta bugja ellenére tudom szeretni ezt a telefont. Olyan mint egy párkapcsolat. Néha az őrületbe kerget és kivágnám (pl. amikor a dupla koppos ébresztés nem működik ötödszörre sem, vagy amikor a kamera laggol őrült módon) de másnapra megbocsájtom neki.
Ha nem lenne most nálam a H7 akkor még biztosan ellennék vele abban bízva hogy majd a várva várt MM update megold mindent és javít minden hibát. De baszki itt van a H7 és ez működik, úgy ahogy az ember egy ilyen árú telefontól elvárja.
Szóval nehéz döntés. Én azt mondom gondold át mielőtt beleugrasz. Persze ha neked mindenképp AOSP alapú rom kell, akkor nincs kérdés, marad az OPX. De ha nem ragaszkodsz annyira hozzá akkor nézzél meg más telefont is.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz ittakary #4189 üzenetére
Szerintem is hiú remény az N. Az MM még csak-csak megjön majd, persze az is jó nagy késéssel, meg tele hibával. Aztán jön még vagy 2-3 update, ami majd azokat javítja (vagy nem, az előzményeket ismerve) és ennyi. N az szerintem max majd custom romként jön valamikor.
Tudom én hogy kis csapat, de baszki telefonjuk is csak 3 van összesen. És nem bírnak egy bugmentes L-t sem összehozni, nem még hogy MM vagy netán N...
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz konczy3 #4167 üzenetére
Igazából nálam is így van, ha a kezembe fogom az OPX-et, olyan must have érzés fog el, a formája meg az alakja miatt. A HON7-nél ez nincs annyira meg. Pedig az specifikációit tekintve jobb készülék. Eszem szerint a HON7-et tartanám meg, szívem szerint az OPX-et. MIndenesetre 170-ért tuti nem hagyom ki, max. eladom ha mégis az OPX mellett maradok.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz konczy3 #4165 üzenetére
Én most 170 Eur-ért kapnám meg, kb. 1 hetes. És még pont szürke is, ez az egyetlen, ahol az előlap fekete. AZ OPX-et 270-ért vettem...
Teljesítményben szerintem simán 1 kategória, szerintem a Snap801 erőben hozza a Kirin szintjét... Bár tudom hogy nem annyira releváns, de Antutuban is kb. ugyanannyit gurítanak. Grafikus teljesítményt nem próbáltam még, sosem értettem miért jó Asphalt8-at játszani max detailon egy 5" képernyőn Az utóbbi fél évben 1 játék volt a telefonomon, az a Sokoban, azzal is heti 1x játszok, ha nagyon nincs mit csinálnom, de akkor is inkább netezek... Szóval nekem ez lényegtelen.
De az EMUI vajsimán fut, nincs akadás, minden azonnal történik, ez a lényeg. Mindkét telefonnak megvan az előnye. OPX kisebb (bár nem sokkal) és könnyebb. OPX fém+üveg, HON7 fém. Mindkettő nagyon igényes. Viszont OPX-el az a bajom hogy kerekített a kijelző, ezért nem lehet rá normális üveget venni, mert 10-ből 9 eláll és alámegy a gané
Egyik nagy problémám volt a HON7-el hogy azt hittem az értesítsi led nem multicolor, de most kiderült hogy mégis az, és villog is szépen minden színben
Kamerában ugyanúgy megvan a full manual mód, sőt ami óriási előny számomra, hogy manual módban is aktiválható a vaku, ami pl. sötétben élesítésnél nagyon jól jön. Ja és sötétben nem laggol mint az OPX. A képminőség meg vitán felül sokkal jobb.
Persze az LCD kijelző nem AMOLED, és a max. fényerő is mintha gyengébb lenne a HON7-nél, értsd maxra tolva napsütésben az OPX kijelzője jobban látszik. De egyébként a színei gyönyörűek ennek is, persze nem annyira szaturáltak. Persze a feketék sosem lesznek feketék.
Akkuidőben is jobb a HON7, legalábbis így 1 nap után auzt tapasztalom.
Na meg az ujjlenyomatos kijelzőfeloldás is tutisan működik, OPX-en sokszor szívok a duplakoppal, mivel sokszor nem működik elsőre (bár lehet itt én csinálom rosszul a dolgot, nem tudom).
Szeretem amikor egyértelműen tudok dönteni egyik vagy másik telefon mellett. Na most nem az van[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Ma hozzám került egy új Honor 7. Elcsábultam be kell vallanom. Bár az EMUI nem a szívem csücske, és az AMOLED is nagy előnye az OPX-nek, de be kell valljam ez a HON7 nagyon impresszív. Most megkapta az EMUI4-et 6.0-val és hát azt kell mondjam idáig teljesen bugmentes, és minden úgy működik ahogy annak kell, ellentétben az OPX-el. Kamerában pl leveri az OPX-et, nem kérdés. Most hasonlítgatom őket. Lehet váltás lesz
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Havernak ma reggel jött OTA-n a 2.2.1-x. De elvileg csak a németben lévők kapják. 288MB, fura hogy ekkora a mérete, elvileg csak egy kisebb hotfix és a fórumon belinkelt képen csak 17MB.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Kinn van már a CM13 Official, működik az OTA frissítés is. Az elég jól használható, 1-2 bugja van annak is, de szerintem a gyárinak több van. Érdemes kipróbálni. A jelenlegi rendszered komplett lemented recoveryből, ha a custom rom nem jön be, visszarakod, nem vesztes vele semmit.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz darál0w #4119 üzenetére
Pl. Snap Camera a képeket nem tudja menteni akárhova az SD-n. Ha megadod neki az alap DCIM útvonalat, ahova eddig a gyári app is mentette, oda képtelen menteni. Csak 1 bizonyos helyre tud menteni. Ha más utat adsz meg neki, akkor kattintás után kiírja "mentés sikertelen". A Camera FV5 is hasonlót produkál, ott meg néha elmenti a képet hibátlanul, néha meg csak totál fekete képet ment el. Jelzem, több kártyával is próbáltam. Az SD kártya körül tényleg nem stimmel valami, bizonyos applikációk nem tudnak menteni rá illetve némelyik nem is látja. Olyan appok amik nekem tökéletesen működtek más telefonokon.
A led nekem is jól megy, de itt is írták többen hogy össze vissza megy nekik. Amit nem értek hisz elvileg ugyanaz a HW van minden telefonban. Elvileg...
A fényképezőnél a framedrop eléggé bosszantó, próbálj úgy videózni hogy nem süt szépen a nap. Elég csak egy kicsi félhomály, már belassul durván.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz darál0w #4117 üzenetére
A legismertebb bugok, pl. hívás közben random bevibrálgat a telefon, valami gebasz lehet a közelségérzékelővel.
A legördülő menüben az airplane mód kapcsolója néha nem működik elsőre, vagy ha igen akkor jópár másodperccel később reagál.
A névjegyzék szinkronizálása BT-n nem működik, ami autós kihangosítónál nagyon nagy gáz, ugyanis ha hívnak, nem írja ki a nevet csak a számot ugye.
Sokaknál - nálam is - néha nem működik a dupla koppos ébresztés. Van úgy hogy csak 2. vagy 3. alkalommal megy, de ritkán előfordul az is hogy abszolút nem működik, ilyenkor a bekapcsológomb marad.
A kameránál gyenge fény esetén durván leesik a framerate, így pl. ha nem ideális fényben videózol, akkor a rögzített anyag 10-15fps lesz. XDA-n már van rá meglodás, recovery-ből telepíthető zip, ami viszont azzal jár hogy a gyári app nem fog rendesen működni, tehát elveszted pl. a manuális módot, nem lesz záridő állítás, manual fókusz, ilyenek. És pl. manuális záridő állítást egyetlen külső app sem tud. Én próbáltam már legalább ötöt.
Még mindig probléma az SD kártyára mentés, némelyik alkalmazás egyszerűen nem tudja elmenteni a képeket külső SD-re.
Állapotjelző led sokaknál össze-vissza villog, értsd hiába állítod mondjuk kékre, az mindenféle színben fog villogni.
Állítólag a Shelf is bugos, kifagy, force close, stb. Ez mondjuk nekem nincs mert nem használom, de az official fórumon írják többen.Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezeket a bugokat a custom romok többnyire már orvosolták.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz tDr1v3r #4115 üzenetére
Az első ember vagy akitől hallom hogy a SIM tray helye feltűnt. Életemben nem fordult meg a fejemben, hogy ezen gondolkozzak. Az átlagember 1 évben ha 1x kinyitja. Számomra annyira mindegy hogy hol van.
A gyári rendszer bizony bugos, van pár bosszantó hiba, és ami még nagyobb baj hogy a support szinte nulla. Nézegetem egy ideje a fórumjukat, a fejleszők eddig még egyetlen feltett kérdésre sem válaszoltak a problémákat illetően. Aztán egyszer csak kiadnak egy frissítést, ami kb. semmit nem javít, majd 2 hónapig megint kuss van. A custom romok használhatóbbak. Tudom hogy egy kis csapat, és biztos elfoglaltak de baszki, telefonjuk is csak 3 azaz HÁROM van. Igazán lehetne valaki, aki néha időt szán arra hogy ránézzen a fórumra. Talán akkor könnyebb lenne javítani a hibákat, ha kommunikálnának az userekkel.
Nekem Play meg Chrome összeomlásom nem nagyon volt a gyári rommal, se framedrop, én más problémák miatt mentem át custom-ra.
Az hogy kétkezes lenne, hááát, nem tudom. Eszerint elég kis kezed lehet. Szerintem pont hogy nagyon karcsú telefon, az 5 colosak között szerintem a kisebbek között van. Pl egy Z2-höz vagy pláne egy Z1-hez képest kimondottan karcsú és légies
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Ma hozzám került egy OPO. Kíváncsiságból lőttem pár képet mindkét telefonnal, ugyanolyan beállításokkal, ugyanolyan körülmények között. Kíváncsi voltam, vajon az OPX visszalépés-e kamerában a nagy elődhöz képest. Szerintem nem, de mindenki döntse el maga.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz konczy3 #4081 üzenetére
Az a baj hogy 2.2.1 alatt túl sokszor "beakad valami". Nekem 2.2.0 alatt sosem volt hasonló gondom, és délután melóból hazaérve szinte hajszálra 50%-on volt minden nap. Simán kibírta még este 10-ig. 2.2.1 alatt pedig minden nap 20-22%-al értem haza, és délután 5-kor már töltőre kellett raknom. Ezenkívül nekem is rendszeresen akadt be valami, ilyenkor azt csinálta hogy 1 óra alatt 15%-ot esett és meleg volt mint állat. Ilyenkor egy restart megoldotta. De nem volt kedvem óránként azt nézegetni hogy hogy áll az akku, és hogy éppen mi húzza az akksit lefelé. Ez egy szutyok frissítés sajnos. Ja és hozzáteszem hogy többszöri cache törlés után is ezt csinálta.
Ja és ami a legjobban fáj - és ez az elejétől fogva nem működik az OPX-en - hogy BT-n nem küldi át a telefonkönyvet (vagy ha néha igen, akkor is csak az első pár kontaktot húzza át, majd megáll) szóval a kocsi kihangosítója (több BT-s rádión is kipróbáltam) nem jeleníti meg hogy ki hív. Emiatt is őrjöngenek egy csomóan az OP fórumán, természetesen semmi válasz. Bezzeg CM alapú rom alatt működik ez a funkció.Várom az MM-et mint a messiást, remélem hogy a hibák nagy része orvosolva lesz. Addig meg maradok customon. Ha meg túl sokáig húzzák a frissítést akkor eladom a retekbe és váltok mondjuk HON7-re vagy P8-ra. Hiányozna az amoled meg az AOSP alapú rom de lehet hogy megbékélek vele ha cserébe kapok egy stabil romot és némi támogatást szoftver terén. Végülis én vagyok a customer, és ők vannak énértem. Ha nem tudnak épkézláb romot csinálni, meg leszarják az userek kéréseit, akkor váltok és soha többet OP pedig amúgy a telefonjaik jók.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Nekem is melegedett rohadtul, bármit csináltam vele. Elbaszott egy update ez, én mondom. Azt is csináltam hogy cache törlés után nem indítottam el semmit, hanem hagytam éjszakára (repülő módban, tehát semmi adatmozgás) és reggelre 80%-ra lement. Most, custom rommal, reggelre 96-97% simán megvan. Én is felraktam a Blu_Spark-ot de azzal sem nagyon javult a dolog.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Nekem igen, legalábbis eddig nem vettem észre gondot. Hozzáteszem, hogy csak a hívást használtam eddig, tehát adatátvitelről nem tudok nyilatkozni, per pillanat nincs mobil adatom előfizetve. De a hívások mennek.
Dupla koppos ébresztés megy, alvás 2 módon megy, vagy a home gombot állítod be hosszan nyomásra, vagy a status baron koppolsz 2x. Nekem mindkettő be van állítva, működik is.
Hívás közbeni rezgés nincs. Ez a bug szerintem csak OOS alatt van meg...Viszont 1 bug van, de ez nálam mindegyik CM alapú rommal megvan, tehát CM13, AOKP, ICP, mindegy. Képernyőfeloldás után mikor első alkalommal a home gombra nyomok, az nem csinál semmit. Érzékeli a nyomást mert bevibrál, de nem történik semmi más. Viszont onnantól már akárhányszor nyomod, tökéletesen működik. Mindig csak feloldás után a legelső alkalommal nem. Nem tudom miért. Fura mert nem találtam semmit erről a bugról XDA-n. De nekem jelen van. Nem akkora szívás, lassan megszokom. Ez a bug OOS alatt nem volt.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Sanszos hogy nem az a gond. Nekem is ez volt a problémám a frissítés után, hirtelen nagyon elkezdett merülni, pedig cache törlés is megvolt 2x de nem segített. És amúgy az official fórumon is panaszkodnak ugyanerről többen is, hogy az update után merül mint az állat. Ugyanakkor pár ember azt is írja hogy nem vett észre változást, szóval nem tudom. Az tény hogy nekem rohadtul merült, bármit csináltam vele, és melegedett is, annak ellenére hogy csak a zsebemben volt. Ezért is töröltem a rákba az OOS-t és léptem custom ROM-ra, a jelenleg fenn lévő Ice Cold Project nagyon stabil, és jó az akkuideje. Egyetlen hátránya hogy egyik külső kamera appal sem elérhető a záridő állítás, az nekem csak a gyárival működött. De ez mondjuk sokaknak nem is fontos egyáltalán.
Én OOS-re már csak akkor megyek vissza ha kiadják az M-et. Annak majd még adok egy esélyt. Mert ezek az alibi update-k amik a Lollit hivatottak foltozgatni, többet ártanak mint használnak. Ez a 290MB-os frissítés is kb. a szarral egyenlő, mert nagyjából semmi bugot nem javított, ugyanúgy megvan az a 2-3 idegesítő probléma. De cserébe legalább az akkuidő is szarabb lett[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Update zip itt:
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz Socket A #3997 üzenetére
A hsz-eket olvasgatva az OP fórumán, ez a fix is csak a komolyabb hibákat nem orvosolja... Pl. random vibrálás hívás közben úgy néz ki hogy maradt, kameránál a low framerate kevés fénynél, szintén marad úgy néz ki. Bár az update jóval nagyobb mint az előző (290MB) és még csak most tesztelik az userek - már amelyik megkapta - úgyhogy még semmi sem 100%, reménykedjünk.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Most nekem AOKP rom van fenn, és itt tökéletesen működik a mikrofon kihangosított módban, skype alatt. (ápr. 2.-i rom). Épp az előbb teszteltem. Ajánlom ezt a romot, eddig hibátlan, és nagyon aprólékosan testreszabható, jobban mint a CM. Open Gapps Nano-t flasheltem mellé.
Egyedüli hiba a home gomb érzéketlensége, kicsit bosszant, de ez nálam jelen van az összes CM alapú romnál.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Sajna ebben is benne van az összes CM13 bug. A home gomb sokszor nem reagál elsőre. Ha megnyomom bevibrál, viszont nem csinál semmit. Második megnyomásra már többnyire működik. Elég bosszantó hiba, nem értem hogy nem tudják javítani.
A mikrofon problémát még nem próbáltam.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz #31774976 #3966 üzenetére
Igen, ha csak 1 simmel használod akkor ez nem problma, de nálam alap a 2 sim + micro SD is benn van.
A Screen off app jó dolog, de sajna nem megoldás arra hogy a gombok érzéketlenek. Tehát mindhárom gomb eléggé rapszodikusan működik. Ha jó kedvük van reagálnak elsőre, ha nem, akkor csak másodikra. Sajna nekem túl sokszor szarakodtak. Asszem én kivárok még vagy 2-3 release-t és aztán megpróbálom megint.
Amúgy volt fenn CM12 is, és furcsamód ott is ugyanezek a hibák jöttek elő, gombok érzéketlensége + mikrofon nyűg. Ott mondjuk működött a mikrofon, csak rohadtul visszhangzott valamiért.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz #31774976 #3963 üzenetére
CM13 volt fenn nekem is, pár bugja van ami miatt visszaálltam OOS-re. Az egyik hogy az alsó 3 gomb néha nem reagál rendesen. Pl. a homb gomb sokszor csak másodszorra reagált. Meg nagyon hozzászoktam az OOS-nél a képernyő lezáráshoz a home nyomva tartásával. Na ez a CM13 alatt 10-ből 3x működött elsőre. Ezt a bugot amúgy írták többen is XDA-n, szóval nem egyedi a probléma.
A második bajom a SIM kártyákkal volt, konkrétan a 2. SIM-ről egyszercsak nem tudtam hívni senkit. Restart nem segített csak a cache törlés. Ezt eljátszotta vagy 3x, ekkor untam meg. OOS alatt ilyen gondom sosem volt.
A harmadik gond a mikrofonnal van, konkrétan hogy Hangouts Viber vagy Skype alatt nem működik. De csak kihangosító módban. Ha normál módban a füledhez teszed akkor OK. Csak én úgy szoktam skypen dumálni hogy le van rakva az asztalra a mobil, szóval nekem elég nagy gond volt ez. Azóta már asszem van rá workaround, valamelyik rendszerfáljba kell beleírni 1-2 sort. Talán a következő romok valamelyikében már javítva lesz ez is.
Ezenkívül semmi baja és hasít a rom, még egy kicsit dolgozni kell rajta és tuti lesz.
Xposeddel nem nagyon dudod brickelni a telefont szerintem.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Hagyd, ő a hivatalos troll ebben a topikban. Nem nagyon kell figyelni rá, levegőnek kell nézni. Heti pár alkalommal kommentel, de akkor is csak oltani tud, vagy egyszerűen csak hülyeségeket ír, de hasznosat kb. soha.
A frissítésekhez meg annyit, hogy erre legalább jön frissítés, mert tökéletes telefon nincs. De még mindig jobb ha elismerik a hibákat és jön update, mintha le se szarnák. Szerintem mindenki tudna sorolni nagy márkák modelljei közül, amik a mai napig nyűgökkel küzdenek, és a kedves gyártó szarik a javításokra. Sajnos előfordul ez a nagyok között.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz secler07 #3934 üzenetére
Értelmetlen, mivel nem hajlított a széle, körben nem simul rá a kijelzőre, így alá megy a kosz, és még éles is, nem jó kézbe fogni, totál fölösleges holmi, van róla videó is youtubon. Amíg nem lesz legalább 1 cég aki csinál rá normális minőségű hajlított szélű üveget, addig marad a fólia. Vagy vehetsz gyári üveget, ami vagy elválik, vagy nem. De ha nem, akkor sem túl szép, mivel az üveg jóval kisebb mint a kijelző. Szörnyen néz ki szerintem.
De ha már kisebb mint a kijelző, legalább ne válna el, de itt is elválik az alján
Találtam egyet, ez még talán használható:
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz #72797440 #3930 üzenetére
Én speciel semmilyet, mert egy normális nincs rá jelenleg. A gyári is lutri mert valakinek szépen felfekszik, valakinek meg elválik a szélein körbe és alámegy a kosz. A lekerekített kijelző miatt problémás a tempered glass. Én rajtahagytam a gyári fóliát egyelőre, már 4 hónapja van meg a telefon és szerintem még legalább ugyanennyit kibír. Én is nyugodtabb lennék az üveggel, de csomó képet láttam róla, hogy milyen retekül néz ki amikor körben elválik, hát letettem róla. Remélem majd idővel kijönnek hajlított szélű üvegek.
tDr1v3r:
A szoftveres/hardveres bugokról kb. 2 naponta kérdez valaki, és egy csomószor le lett már írva. Pár oldalt keress vissza szerintem.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz slyowich #3899 üzenetére
"okoskák"
Fú namost akkor örülhetsz, hogy te bezzeg megmondtad. Remélem akkor mára megvan a napi örömöd, és azzal a boldog tudattal fekhetsz le hogy ma is jól igazad volt. Jézusom. Minden egyes kommented fellengzős és lekezelő. Nagyon kellemes ember lehetsz a magánéletben is.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Nem a 2GB ram a gond, nekem is volt G3, 3GB RAM/32ROM verzió, és az is akadt nagyon, részben emiatt is adtam tovább. Az optimalizálatlan szar rendszer eléggé megfogja a hardvert, és nem a QHD kijelző a gond, azt még elvinné a hardver ha jól lenne a cucc optimalizálva. De egyszerűen ilyen az LG rendszere. Próbálkoztam custom romokkal is anno, de azok sem sokat segítettek, mivel többnyire mind a gyárira épült, ami alapjában véve szar. Nemegyszer volt olyan hogy 2-3mp-re apátiába esett a telefon, és semmire sem reagált. 2 naponta meg újra kellett indítanom, mert annyira belassult. Ráadásul melegedett mint az állat. Egy jó stabil CM-el hasítana a G3 is, csak akkor még nem volt rá.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz Socket A #3857 üzenetére
Jézusom Csak szólok, nem feltétlenül szükséges kijavítani egy szimpla elütést... Ha a telefonhoz hozzászólni nem nagyon tudsz, emiatt fölösleges beírnod...
Egyébként a dupla koppos ébresztés nekem néha nem működik. Mindegy hogy milyen sebességgel csinálom. Néha előfordul hogy tizedszerre is képtelen vagyok feloldani, és kénytelen vagyok a pwr gombot használni. Aztán utána napokig működik rendesen. Másnak?
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz #72797440 #3801 üzenetére
Nekem volt S5 pár hónapig. Azt kell mondjam, szégyen hogy a Samsung "flagship"-ként adott el egy full plasztik, bazári műkróm keretes telefont, amitől már a kínaiak is jobb minőségű fémházat tesznek le az asztalra 60$-ért (pl. UMI Rome X).
Én 3 hónap után adtam túl rajta, amikor a króm festék elkezdett lepattogzani a telefonról (amit egyébként úgy óvtam vimt a szemem fényét). Nem is értem hogy lehetnek ennyire sötétek, hogy 4 generáción keresztül eljátszották ezt, már az S2-től kezdve fennált ez a probléma. Ha Samsungot akarsz, akkor csakis S6-tól felfelé, vagy még az A széria ami anyagminőségben felveheti a versenyt, csak hát árban azok kicsit máshol vannak... Anyaghasználatban az OPX köröket ver az S5-re, teljesen más kézbefogni az OPX-et. Laposabb, keskenyebb, kissebbek az oldalsó kávák. A hangszórója szebben szól, az S5-é elég nyomott hangon szól, valószínűleg a vízállóság miatt. Az akku szerintem hasonló, nekem az S5 is kb ennyit bírt, ha jól rémlik.Amiben jobb az S5 az a vízállóság meg a kamerája is jobb valamivel, sötétben kevésbé zajol. Bár én az OPX-el is simán elvagyok, amire nekem kell, arra tök jó.
Az hogy mennyivel jobb a Samsung supportja, számomra nem annyira egyértelmű, én már szoptam Samsung telefonnal is hetekig, mert képtelenek voltak csipkedni magukat
Az S5 nekem sosem futott ennyire simán mint az OPX, a TouchWiz nem arról híres hogy hűde optimalizált, bár van erre alternatíva, az S5-re is vannak custom romok. CM elérhető arra is, és az simábban fut mint a gyári. De ha nem akarsz romolni akkor egyértelműen jobb az OPX.
Ott van még a dual SIM is, már ha neked ez szempont.
Az OPX bugjairól szerencsére én nem tudok nyilatkozni, a kamerával voltak gondjaim, de az utolsó patch megoldotta, a hívás közbeni bevibrálás régebben előjött de az utóbbi 2-3 hétben nem jelentkezett egyszer sem. De ha mégis előjönne megint, ez legyen a legnagyobb baja.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz torma1981 #3780 üzenetére
Fura azért ez a dolog, hogy a OP-nál ilyen hektikusan működik a dolog. Valaki arról számol be hogy milyen gyorsan és flottul ment a garanciáztatás - itt is írták már, meg az official fórumon is többen - valakik meg azt írják hogy lassú és hónapkba tellik. Nem tudom hogy mitől függ ez. Remélem hogy az enyémnek nem lesz baja, bár nekem szerencsére van tartalék telefonom, 2 is.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
-
forgonati
őstag
Én már írtam korábban is hogy mi a megoldás a diszkózásra. Nekem LED Blinker van, de asszem a pl. a Lightflow-ban is be lehet állítani a színeket HEX kód alapján. Tehát ha pl. pirosat akarsz akkor beírod hogy FFFF0000 és piros lesz, vagy FFFFFFFF akkor fehér, stb. És nem fog diszkózni. Legalábbis nekem így működik. Ha a színskálán állítom be a színeket akkor diszkózik, a beírom HEX-ben akkor minden OK.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Benneteket nem szivat a telefon a dupla koppos ébresztéssel? Nekem az utóbbi időben egyre gyakrabban jön elő hogy egyszerűen nem működik, vagy csak 2. vagy 3. próbálokozásra. Néha már unom...
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz RazorDaPro #3621 üzenetére
Ne dőlj be. Brutál könnyen karcolódik. Sajnos tapasztaltam. Szerezz rá egy dbrand skint vagy hordd tokban állandóan.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz Stimpy001 #3587 üzenetére
Sajnos már én is tapasztaltam hogy hímes tojás ez a telefon A hátlap iszonyúan karcolódik, ezt mondjuk megoldottam Dbrans skinnel. Viszont a fém keret is valami elég puha fémből van, mert egy kis ütéstől is sérül. Persze mindez áthidalható egy jó tokkal, viszont én azért szerteném tok nélkül is használni, ha már ilyen szép jószág. És olyankor bizony nagyon vigyázni kell rá. Kopás jelei már az enyémen is mutatkoznak, konkrétan a fém keret éles részein. De csak akkor látni ha közelről figyeled, és ha épp úgy kapja a fényt. Azt nem tudom mitől kezd el kopni, mert nagyon vigyázok rá, viszont hétvégenként tok nélkül hordom zsebben, gondolom ez okozza. De ez még nem zavar, remélem nem lesz durvább.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Aki esetleg masszív tokot keres.
Ma jött meg EZ a tok, $3,15-ért szerintem ajándék. Hibátlanul ül, nem nyekereg, sehol nam áll el. Rendkívül masszív, ha valami megvédi a telefont akkor ez az. A képernyőn túlnyúlik kb 1mm-el, tehát ha arcra esik a cucc, akkor is van esély rá hogy megússza. Tény hogy hozzáad a mérethez meg a súlyhoz is, ingzsebbe így azért nem raknám, farmerzsebben még pont jól elfér. Én melóban fogom használni, mert ott már 1-2 alkalommal kicsúszott a zsebemből (néha háton kell feküdnöm). Akinek védelem kell és nem számít hogy masszívabb, vastagabb, nagyobb lesz tőle a telefon, annak csak ajánlani tudom, főleg ennyi pénzért. Pár kép:
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz zsoltiz #3553 üzenetére
Ilyen fotót már nekem is sikerült lőnöm egyszer. Igazából mióta megvan a telefon, Snap Camera-t használtam, mert ugye a gyári app nem mentett SD-re. MIóta kijött a javítás, azóta a gyári appot használom, és épp a minap csinált nekem is egy hasonló absztrakt fotót a telefon. Én eddig nem is tudtam hogy ez másnál is előjött (rég olvastam az eredeti OPX fórumot) és sokat nem is agyaltam rajta, csak kitöröltem. Azóta nem csinálta, meg igazából előtte sem. Várjuk nagyon a Marshmallow-t, hátha az már rendben lesz.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Ezt nem nagyon vágom, részletezd már jobban. Dual SIM-es telefonoknak általában 2 IMEI számuk van, persze egy pár kivételtől eltekintve. De nem sok olyan 2 SIM-es telefon van ami 1 IMEI-t használ, én úgy tudom. Ennek a telefonnak is 2 van. Vagy valamit félreértek?
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz RazorDaPro #3222 üzenetére
Hát igen, ha neked elég akkor hajrá. Nekem kevés volt, régebben a Nexus 5-től is részben emiatt váltam meg. Van vagy 1200 fotóm, pár videóm, zenéim + programok és ez 23GB jelenleg. A 32Gb-os Mi4c-n meg van nettó 26GB. Persze, értem én hogy mentsek felhőbe mert ma már mindenki ezt nyomatja, de az nálam annyit jelent, hogy ha pl. külföldön vagyok (sokat járok) és nem akarom hogy a roaming leszivja a havi fizetésemet, akkor ki kell lőnöm a netet. Pápá felhő. És persze ahogy az már lenni szokott, pont akkor kellene az a bizonyos fénykép (lefotózott dokumentum, vagy épp egy akármilyen fotó/videó amit meg szeretnék hirtelen mutatni valakinek) amikor nincs net. A felhő arra jó, hogy oda archiváljak, ha netán beszarna az SD. Számomra más értelme nincs. A telefon van értem, nem én őérte, és nehogymár ilyen kompromisszumokat kelljen hoznom, főleg 300 Eur-ért (vagy nem tudom most pontosan mennyi az Mi4c 32GB). Könyörgöm egy filléres szar komponensről van szó, kb 1$ felár lenne az a microSD foglalat, nem értem miért kell ezzel elszarni egy amúgy minden tekintetben jó kis mobilt (kivéve a MIUI, de ez szubjektiv). Ez amúgy igaz az OPX-re is, nem fér a fejembe hogy miért nem lehetett eleve úgy kialakitani a sim tálcát hogy a 2 SIM + SD egyszerre menjen
Persze akinek elég a 32GB, az örüljön. Én is ellennék a microSD nélkül ha lenne legalább 64GB, de olyan verzió meg nincs.
mgy:
Szerintem még elég sok játék elmegy rajta, én azt mondanám hogy még játékra is jó. Persze ha a legdurvább gamekat akarja tolni ultra detailon, akkor valami csúcsgép kell idei csúcs SOC-al, és az nem 90k. Valamit valamiért. De ez ugyanigy van a PC-nél is. Én mondjuk nem nagyon játszom, igazából nem is nagyon értem hogy miért jó brutál HW igényű játékokat játszani 20 cm-ről meredve egy 5" kijelzőre. Biztos örekgszek.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz RazorDaPro #3205 üzenetére
Detto mint a többiek, nekem sincs semmi wifi gondom. Szerintem is annál a pár embernél valami router gond lehet, vagy valami. Az Mi4c az én fejemben is megfordult egy pillanatra, de rögtön ki is esett a microsd hiánya miatt. A 16GB (valójában nettó max 12GB) nem bővithető tárhely meg viccnek is rossz igy 2016-ban.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz konczy3 #3176 üzenetére
A kamerával annyi a bajom, hogy manual módban mi a tetűért nincs vaku? Ha már egyszer manual mód, hadd döntsem már el én, hogy akarok-e vakut vagy sem. Nem tudom mi értelme ennek.
Egyébként én még a duplakoppal szopok néha, a frissités sem oldotta meg, néha nem reagál elsőre. De ez teljesen random módo jön elő, néha egész nap nem csinálja, néha többször is.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz Nincs név #3169 üzenetére
Nem csak akkor van. Ha 1 alkalmazás jelez, akkor is csinálja. Azt vettem észre, hogy pontosan kell belőni a szineket, akkor nem csinálja. A legjobb HEX kód alapján beirni a szint, pl. fehéret akarsz akkor FFFFFF. Én LED blinker pro-t használok, és nekem is voltak ilyen gondjaim. Ha a szinskálán állitod be, akkor csinálja. A legjobb HEX alapján belőni, és úgy nekem jól működik.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz ittakary #3097 üzenetére
Hiába van ott, nem megy. Akinek kell szóljon.
Amúgy én rootos voltam, mégsem kellett a full 2.2.0. Én úgy csináltam hogy recoveryből felraktam a 2.1.3-x full rom-ot, ezzel ugye buktam a root-ot. Majd rögtön felraktam a 2.2.0 OTA-t, majd cache+dalvik törlés, végül restart előtt SuperSU telepit, és kész. Minden adatom maradt. Viszont ha a 2.2.0 full-t rakod fel, az gyalul mindent elvileg.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz ittakary #3089 üzenetére
Jesszus, tényleg. Manual=kézikönyv
Ha kell, fel tudom rakni a 2.2.0-t, szóljatok.
Szerk.
ittakary már megirta, mondjuk nem tudom a full rom jobb-e, nem hinném hogy van különbség.
ittakary:
Azt irja, hogy a full rom az a clean flash lovers-nek van, szóval elvileg mindent gyalul. A 40 megás OTA patch meg nem elérhető jelenleg. De ha nem kell, nem kell, nekem mindegy
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Na, felkerült a 2.2.0. A kamera tényleg tudja az SD-re mentést, benne van a beállitásokban. Halleluja. Bár én mondjuk külső appot használok, de szép tőlük hogy belekerült a gyáriba is (eleve benne kellett volna lennie, valljuk be). Mondjuk a forditás nem nagyon sikrült nekik, "use SD-card" néven fut, de ne legyünk telhetetlenek
Továbbá a manuális beállitások frankók, van ISO, záridő, manuális fókusz, fehéregyensúly. Mind működik, piros pont. A forditás itt összejött, csak nem igazán értem, miért pont "kézikönyv" a manuális mód neve Ennyi erővel maradt volna angol.
Képminőség terén egyelőre nem látok változást. Az mindenesetre jó dolog, hogy felül lehet birálni az automatikát, és a zajt lehet kompenzálni alacsonyabb ISO+kicsit hosszabb záridő párositássalBekerült a beállitásokba egy "alkalmazás engedélyek" menüpont, like Marshmallow. Be lehet állitani melyik alkalmazás mihez férhet hozzá. Legalábbis azt hiszem hogy bekerült, mert nekem nem rémlik hogy a 2.1.3-x alatt ott lett volna...
Eddig ennyi tűnt fel. Nekem néha szarakodott a dupla kopp, értsd nem oldott fel, nem érzékelte, néha csak 2-3. próbálkozásra jött össze, volt valakinek ilyen? Most próbálgatom az új rendszeren, eddig jól működik, bár az előzőn is teljesen random módon jött elő.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
A szupervékony szilikon tokokkal viszont az a baj hogy össze-vissza hajlanak, és nagyon nehéz jót rendelni, ami tényleg tökéletesen illeszkedik. Nekem volt olyan Nexus 5-ön, P7-en, meg a csajomnak is Nexus4-en, és mindegyikkel az volt a baj, hogy itt-ott elállt, főleg a kijelző körül nem illeszkedett rendesen. Néha ahogy nyomogattam a hangerő gombokat, még nyekergett is. Elég volt kézbe fogni, máris érezted a szupergagyi minőséget. Esetleg akkor valami drágább tok, valami komoly gyártótól.
Persze én is szeretném hogy vékony legyen a telefon, de ezek az olcsó (értsd 2-3 Eur) szupervékony tokok fikát nem érnek. Én melóba ráteszem a masszivabb tokot, ott úgysem az a lényeg hogy szép legyen, egész nap a zsebemben van. Melón kivül, meg hétvégén tok nélkül használom.Nincs név:
Max akkor ha esetleg valaki nem akar sem skint, sem tokot rá, akkor talán. A kerámia ugyanis nem karcolódik közel annyira sem mint az onyx. Már ha ez valakinek megér ennyi extra pénzt.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Az EU modellek kicsit később kapják a 2.2.0-t, akit érdekel, máris rakhatja fel manuálisan.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
A gyári fólia simán jó, pár hónapig kitart rajta, nekem legalábbis 1 hónap után még nem nagyon van karc rajta. Én sem akarom leszedni, mivel akkor már rendes üveget akarnék rátenni, viszont azokkal meg bajok vannak, és nagyon nehéz olyat találni ami nem áll el a széleinél
A Dbrand skin nagyon jó minőségű, nekem matt fekete van, igy néz ki: képek róla
Én egy Xiaomi Piston 3 fülest rendeltem, 12 Eur és elég jó hangja van, legalábbis az árához képest. És a hangerő + play/pause gombok is működnek rajta gond nélkül, ezek a gombok pl. a Huawei P7-el nem működtek.
A szilikon tok egyszerű szürke áttetsző tok, nekem hibátlanul illeszkedik a telefonra, és szerencsére nem túl vastag, nem sokat ad hozzá a telefon méretéhez. Természetesen egy kicsit nagyobb lesz tőle a telefon, cserébe megvédi. Én rendeltem még rá pluszba egy ilyet, annyiért ingyen van. Majd meglátjuk milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Nekem volt H6. Anyagminőségben ég és föld. Gondolom te is tudod, hogy a H6 full plasztik, ami egyébként nem gond, volt már minőségi plasztik telefonom. De a OPX fém+üveg, más érzés kézbe fogni. Ami viszont közös bennük, hogy a hátlap nagyon karcolódik, ajánlott a OPX-re valami skint rendelni, vagy pedig tokban hordani.
HW szempontjából hasonló a 2 telefon, azt hiszem a OPX-ben lévő Snap801 kicsivel erősebb mint a Kirin. Viszont kijelzőben nem egy kategória, a OPX AMOLED kijelzője köröket ver a H6 LCD kijelzőjére. Nem tudom te hogy vagy megelégedve a H6 kijelzőjével, de nekem nem jött be, bár lehet hogy csak én voltam peches. De az enyém foltos volt, nem volt egyenletes a megvilágytása, a képernyő alja kicsit világosabb volt, és hát mondanom sem kell, a feketéi meg sem közelitik a OPX feketéit.
Kamerában kb. ugyanaz a szint, a H6 kamerája is közepes volt, a OPX-é is az. Igazából én elvagyok vele. Hozza pl. a Huawei P7 szintjét, ami viszont kb. 50%-al drágábban jelent meg, úgyhogy ezen az áron rendben van szerintem. Pár kép, összehasonlitva a P7-el ITT.
A H6-nak dual ledes vakuja van, de egyáltalán nem erősebb, kb. ugyanazt a fényerőt adja mint a OPX 1 ledes vakuja.
Azonkivül a OPX-en szinte gyári android van ami szerintem előny az EMUI-val szemben. De ez szubjektiv.Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz -myself- #3006 üzenetére
Békélj meg a méretével, normális telefont normális áron, 5" alatt nagyon nehezen veszel. Igazából már az 5" is ritka.
A pixelességet nem igazán értem, hogy mit akarsz vele, (pixelhiba, döglött pixel esetleg?) de találsz play-en millió appot ha beirod hogy screen tester vagy display tester.
Az előlapon kéne lennie gyárilag fóliának, de ha az előző tulaj levette, akkor bőven találsz ebayen 1-2 Eur körül is már, többé-kevésbé egyformák ezek, nem nagyon számit hogy melyik eladótól veszed. Ha mindenképp ismert márkát akarsz, akkor lehet pl. Nillkin, csak az picit drágább, 5-6 Eur körül van.
Az hogy neked érdemes-e rootolni, azt csak te tudod. Ha nincs szügséged rendszergazda jogokra, és csak használni akarod, akkor minek rootolni. De egy custom recoveryt azért szerintem érdemes feltenni mindenképp, ott szépen le tudod menteni az egész rendszert, ha valami gebasz történne.
A legfrissebb rom most a 2.1.3-X de nemsokára itt a 2.1.4 az már Marshmallow alapú lesz.
Az E1003 az EU verzió.Egy tanács, rendelj a hátlapra egy Dbrand skint, vagy pedig tartsd tokban állandóan, mert a hátlap könnyen karcolódik.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Ez nálam is ilyen. Néha megrezzen. Gondolom hogy a 2 koppos feloldással függ össze. Fura, mert szerintem meg lehetne csinálni úgy, hogy pl. hívás közben deaktiválódjon ez a funkció... Mondjuk mikor a Cyanogenmod volt fenn azzal nem csinálta, pedig ott is aktív volt a dupla kopp. Elvileg nemsokára jön rá a gyári MM, majd meglátjuk azzal milyen lesz. Sőt nálam néha olyat is csinált, hogy feloldott a kijelző, ha nem tartom szorosan a fülemhez. Ilyenkor az arcommal néha leteszem a hívást Ez az elején fordult elő, azóta tudom hogy hogy kell tartani a telefont. Ez csak akkor fordult elő ha a jobb kezemben volt a telefon, a bal kezemben soha. Gondolom pont olyan helyen van a közelségérzékelő.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
-
forgonati
őstag
Érdekes, Sony Z3C-t hordtam a zsebemben, meg Huawei P7-et is, mégse karcolódtak össze-vissza 2 nap után. Nagyon okos vagy, de talán vannak olyan emberek is akik nem feltétlenül akarnak szilikon tokot rárakni, vagy még plusz pénzért Dbrand skint venni. Én is vettem rá, de nem jó kedvemből, hanem mert muszáj volt. Talán az Oneplusnak nem kellett volna ilyen szar üveget használnia nem? Persze Dbrand skin meg műanyag tok, meg anyámkínja, de akkor minek verik a mellüket hogy ilyen-olyan szép telefon, meg ilyen-olyan beauty, ha fóliákat meg szilikon tokokat kell rakni rá, ha nem akarja az emberfia hogy a vadi új telefonja szétkarcolódjon 2 nap után. Ráadásul ha a tok meg a telefon közé bejut a por, akkor ugyanúgy vége, szóval vagy leszeded és takarítod naponta, vagy fóliát raksz rá. Akkor csinálták volna inkább műanyagból a hátlapot, egyrészt nem lenne állati maszatos, másrészt még olcsóbb is lett volna. Ha a Drband skin miatt meg a tok miatt kb. sosem látod az üveg hátlapot, akkor mi értelme szerinted? Jó telefon ez, de sajnos a hátlap minősége kritikán aluli. Emlékeztet a Honor 6-ra, ott is mondták hogy ilyen-olyan 7 rétegű gyönyörűszép egyedi hátlap, csillog-villog ahogy megtörik a fény rajta, csak épp 2 hét után tele voltak a fórumok hogy karcolódik már attól is ha csak lerakod az asztalra. Akkor meg mire jó?
nincs név:
Üveg meg üveg közt is van különbség, de a GG azért nem karcolódik ilyen gyorsan, hordtam már zsebben GG-s telefont is, és tény hogy az sem bír ki mindent, de az OPX üveg hátlapja egy vicc ebből a szempontból.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz konczy3 #2913 üzenetére
Én annyit tennék hozzá negatívumként, hogy a hátlap valami iszonyat mód karcolódik. Még megjelenés előtt olvastam valahol hogy elvileg GG lesz elöl-hátul, hát nem tudom hogy ez csak találgatás volt-e, vagy az OP nyilatkozta, de tuti hogy nem GG a hátlap. Levettem a hátáról a védőfóliát, és 2-3 napig zsebben hordtam, de nagyon vigyáztam rá. 2 nap után egy 3cm hosszú karc volt a közepén, meg több apró hajszál vékony karcocska az alsó sarkain. Azt hittem a méreg szétbasz, 1 hetes volt a telefon Azért nem gondoltam volna hogy ennyire sérülékeny. Persze azóta rajta van a Dbrand skin, de azért csak bassza a csőrömet hogy alatta karcos a telefon
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz #85552128 #2860 üzenetére
Én 1 hétig használtam a 8.0-t. Ott még nem volt meg az "echo fix" és nálam is panaszkodott a másik fél a visszhangra. Viszont ettől a hibától eltekintve nekem stabilan ment a rom, és mindegyik program ment gond nélkül. Persze nem használok egyszerre 300 féle appot, szóval simán lehet hogy csak én nem futottam bele pont azokba az appokba amik szarakodnak. Az akkuideje nem tudom mennyivel rosszabb, én minden nap töltöm a telefonom, estig meg mindkét rommal simán kibírta, nekem ennyi elég. Viszont az echo miatt én is visszatértem a gyári romra, mert úgy igazából nincs gondom vele, teljesen jól fut. Figyelgetem a CM12 fórumát, már a 10-nél jár a rom, de nem fogom mindegyiket felrakni addig, amíg nem mondható legalább 99%-ra késznek a rom. De pozitívum hogy legalább dolgoznak rajta és pörög a fórumja. Addig meg elvagyok a gyárival. Aztán meg lehet hogy át is ugrom a CM12-t és majd bepróbálom a CM13-at ha olyan állapotban lesz.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Logikus hogy a P7 gyengébb mint a P8 Viszont a baj az hogy egy P7-hez hasonló hardveren hasít egy AOSP rom, viszont egy EMUI meg laggol mint az állat. De mindegy is, kinek ez jön be, kinek az.
mgy:
Igen, a 9.0-nál már javították a visszhangot, olvasd át az utolsó 2-3 oldalt.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz Tybee000 #2850 üzenetére
Ahogy látom XDA-n, nemhogy AOSP alapú, de még gyári alapú custom rom sem nagyon van rá. Ha azt nézed hogy az OPX-re már 2-3 héttel a megjelenése után volt Cyanogenmod, a P8-ra meg még mindig semmi, az nem túl jó előjel. És még ha lesz is, valószínűleg sosem lesz tökéletes, valamivel mindig gond lesz. Pl. a P7-re a mai napig nincs lollipop alatt működő Xposed module. Így a jó kis Gravitybox és társai sosem fognak működni
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Nekem a legnegyobb ellenérv a Huawei-vel szemben az EMUI. Én P7-ről váltottam OPX-ra, de előtte volt Honor 6 is. Mit mondjak, ez a telefon köröket ver sebességben a P7-re de a H6-ot is állva hagyja. Az EMUI szörnyen optimalizálatlan, össze-vissza akadt még a H6-on is, pedig az azért már elég erős hardver.
Ez a bajom a P8-al is. Bár azon már nem nagyon akad az EMUI (jól is néznénk ki olyan hardver mellett) de nekem az EMUI alapból nem jön be. Túl színes, túl világos, gyerekes kinézetű rom. Sokkal jobban bejön a gyárihoz közeli egyszerű sötét kinézet, bár ez szubjektív... Én is filóztam a P8-on, a kamerája jobb, de kb. ennyit tudtam felhozni mellette. Ellenben viszont nagyobb (nálam 5" a határ) és az EMUI-tól rosszul vagyok. Ráadásul szerintem az OPX-re több cusom rom lesz idővel, pl. a cm 12 már tök jól használható, stabil, 1-2 apró hiba vár már csak javításra.
Ha abból indulok ki hogy pl. még a P7-re sincs egy épkézláb rom, pedig már nem fiatal telefon. Az a 2-3 ami van az is mind gyári alapú ami egyenlő a szarral. Épkézláb AOSP alapú rom nincs rá és szerintem nem is nagyon lesz. Részben ezért dobtam a P7-et is, mert amúgy egy szép telefon volt.[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Nem tudom mire jó ez a hifi minőség-dolog, és hogy egyáltalán mennyivel lesz jobb tőle a hívás minősége. Nekem az a fontos hogy mikor telefonálok, jól értsem amit a másik mond, és ez nálam meg is van. Értem mit mond a másik, nem recseg-ropog, nem visszhangzik, nem nyomott, nem túl halk, egyszóval rendben van. Nekem ennyi kell, ez a HD dolog nem nagyon izgat...
A custom rom az custom rom, benne van a nevében, tehát logikus hogy nem gyári. De ha egy custom rom esetleg nem tetszik, se perc alatt visszateheted a gyárit.
mgy:
Nekem is csak 64GB volt benne a max. De elvileg kezeli a 128-at, valaki írta az OPX fórumon.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Nem tudom mennyire fogod buherálni a telefonod, de mint írtam, az X-re már van CM12, és több különböző erre épülő rom. Azonkívül CM13 is van már rá ami ugye már Marshmallow alapú. Az userek keményen fejlesztenek rá, pár hónapon belül sok féle kiváló és stabil rom lesz rá. Ha nem jön be a gyári, kb. fél óra alatt le tudod cserélni. A gyári Marshmallow is nemsokára jön rá, meglátjuk milyen lesz.
A Xiaomira nem tuom milyen gyakran jönnek frissítések, még sosem volt nekem. A MIUI nekem nagyon nem jön be, nagyon világos és szines, én inkább stock párti vagyok, bár ez szubjektív.
AZ OPX gombvilágításért tényleg kár egy picit, szerintem is belerakhatták volna, mindig kiakadok mikor ilyen kis szarságokon spórol a gyártó, ami 1-2 filléres dolog. De én kb. 1 nap alatt szoktam meg, most már töksötétben is eltalálom a gombokat, ha megszokod a helyüket, utána már nem annyira kell a világítás. Azonkívül bekapcsolhatod a szoftveres gombokat is, ha szükséged van rájuk.
Nekem a hangszóróval semmi bajom nincs, hívásnál teljesen jól hallom a másik felet, és ők sem panaszkodnak hogy engem szarul hallanának. A HD hangjavítást nem tudom hogy mi, ilyet én nem találtam a telefonban és nem is érzem hogy kellene bármiféle hangjavítás.
Az újabb SOC a Snap 810 lesz, én nem venném meg. Csak a SOC lesz erősebb semmi más nem fog változni, de a 810 nem egy jól sikerült SOC, szerintem már a gyártó is megbánta hogy kiadta, minden telefon amiben ez a SOC van, brutál mód melegszik, szóval én kihagynám. Nem is értem az Oneplust, hogy miért ezt a SOC-ot akarja belerakni
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Mit jelent nálad az hogy "ilyen értékű"? Konkrétan ilyen árban, ilyen tudással, 5" környékén nem találsz telefont, max 1-2 db. van most a piacon. Azok is vagy drágábbak, vagy ha nem drágábbak, akkor hardveresen elmaradnak ettől.
Nekem volt pl. LG G3, az a telefon az első szoftverekkel még ösze-vissza akadt, lassult, fagyott, újraindult, millió baja volt, azonkívül brutálisan melegedett. Még 2-3 update sem tudta megoldani az összes problémát a mai napig sem. És az majdnem 2x ennyibe került. Akkor egy olyan árú telefonnál ezek a hibák elfogadhatók? Nem hiszem. De mondhatnék itt Samsungot vagy Sonyt is akár. Nem igazán tudok olyan telefont mondani, ami megjelenéskor simán és egyetlen hiba nélkül hasított.
Tartsd észben hogy ez egy új modell, és maga a cég sem túl öreg, eddig 3 azaz három telefonjuk van. Biztosan fogják szoftveresen javítani a bugokat, hamarosan jön rá a lollipop is.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Nálam az Mi4c a bővíthetőség hiánya miatt azonnal kiesett. A 16GB verzió eleve egy vicc, de még a 32GB (amiből ugye eleve csak 25-26GB szabad) így 2016-ban nagyon kevés.
Az OPX-nek csodaszép a kijelzője, és fogyasztás szempontjából is jobb az AMOLED mint az LCD. Azonkívül olvasni hogy problémák vannak az Mi4c kijelzőjével, hogy sárgul. Az OPX-nél még nem olvastam semmi problémát a kijelzővel kapcsolatban.
A +1GB RAM is jól jön, lehet hogy most még nem, de a későbbiekben talán.
Hardveresen amúgy nagyjából egy szinten vannak, a Snap801 még mindig erős hardver, átlag usernek még pár évig simán jó.
Azt mondják az Mi4c kamerája jobb, ezt én nem tudom, nekem nincs különösebb bajom az OPX kamerájával. Szerintem a maga árszintjén teljesen korrekt. A kamera maga egy elég jó modul (elvileg Samsung Isocell) csak az OPX szoftvere elég fapados, és a zajszűrő algoritmus sincs a toppon. De ezek idővel szoftveres úton javíthatók. Ajánlott egy külső alkalmazást használni, pl. Open Camera, mindjárt jobb képek készülnek.
Meg nem mindegy a támogatottság sem, az OPX-re tucatnyi rom lesz, már most van rá több Cm12 alapú, és CM13 is, bár az még elég béta.Én igazából csak az OPX-ről tudok nyilatkozni, mivel Mi4c-m nem volt, esetleg nézz szét az Mi4c topikokban, hogy arról a telefonról mik a vélemények.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Matt fekete Dbrand skin. Nagyon jó a fogása, kicsit érdes, kiváló minőség. Egyedüli apró hiba, hogy a vaku kivágása nem teljesen pontos, pár tized mm-rel arrébb van. De igazából csak akkor venni észre ha közelről vizsgálja az ember. Csak ajánlani tudom. Idővel majd meglátjuk, mennyire sérülékeny, mennyire karcolódik, meg kopik. Remélem pár hónapot azért kibír.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Ha nem fogják tudni megoldani a hőelvezetést (márpedig nem fogják) akkor inkább ne csinálják. Vagy akkor ne legyen 810 hanem mondjuk 808. Vagy X10. Vagy nem tudom. A halálnak kell még egy kazán, a 810 egy bukta, egy félresikerült SOC, minden egyes telefon amibe belekerült, túlmelegedéssel küzd, nem tudom miért erőltetik. Az OPX is tud ám melegedni ha meghajtom, akkor bele sem gondolok mi lesz a 810-el.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
-
forgonati
őstag
válasz gyozoetz #2493 üzenetére
Hi
-A telefon full magyar, legalábbis nem találtam benne semmi idegennyelvű maradványt.
-A 2 simet kezeli hibátlanul, be tudod állítani hogy mi honnan menjen, hívás, sms, adatkapcsolat. Be lehet állítani úgy is hogy minden alkalommal kérdezze (bár ebben most nem vagyok 100% biztos mert most CM-et használok, az tuti hogy ebben be lehet)
-A 2 SIM + SD modot én csináltam, és hibátlanul működik, még nem volt gondom vele mióta így használom. Az összefaragás nem a legszimplább művelet, de kis kézügyességgel, ha nem vagy totál béna, akkor megoldható.
-A fényképező szerintem korrekt. Nem szabad elfelejteni, hogy ezen az áron nem nagyon van alternatíva, ilyen minőségi telefon, 5" körül, ilyen SOC-al, FHD AMOLED kijelzővel, 3GB RAM-al, 2 SIM-el, SD támogatással, hát, nem nagyon van. Egyedül talán a Xiaomi mi4c ami közel van, de az nem AMOLED, és hallottam hogy vannak panaszok a kijelzőre, mert sárgul. És nem bővíthető szóval nálam azonnal kiesett.
Elég jó fotókat lő, ha elég a fény, akkor hozza simán pl. a Honor 6 vagy a Huawei P7 szintjét. Kevés fénynél romlik a helyzet, mint minden telefonnál. A kameraszenzor különben elég jó, sok ilyen árú telefonban gyengébb szenzor van. De az Oneplus zajszűrő algoritmusa nem jó. Itt szoftveres dolgokon fognak még faragni, új telefon még, jön majd rá több frissítés. Pár képet találsz ITT vannak ott képek Huawei P7-el összehasonlítva is, meg tudod nézni hogy ahoz képest milyen. Tanácsos egy külső kamera app, mert egyrészt észrevehetően jobb képeket lehet csinálni egy komolyabb app-al, másrészt a gyári app elég fapados.
-A hardveres gombok beállíthatók bárhogy, hozzájuk rendelhető funkció rövid nyomásra is meg hosszan nyomásra is.És azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon populáris telefon lesz, tehát sok custom rom lesz rá. XDA-n már 3-4 custom rom is van, CWM, TWRP Recovery, custom kernel. Nekem 2 napja CM12.1 van rajta, és nagyon meg vagyok vele elégedve, és a fejlesztés gyorsan halad. Resurrection remix-et is próbáltam, de az most még elég bugos. És jön rá garantáltan a Marshmallow.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz Xmodule #2461 üzenetére
Én is vigyázok a cuccaimra, de akkor is. MIndegy hogy 250 vagy akár csak 100 a telefon, az bosszant hogy vadi új, és 2 hét után már karcos lett. De mindegy, túlálem, annyira nem vészes a dolog, csak akkor látni, ha épp úgy kapja a fényt. Most már van rajta fólia, így már nem is látni egyáltalán.
Akinek esetleg van már Dbrans skin rajta, a széleken tökéletesen ül? Nem fog feljönni a sarkain idővel? Sosem volt még ilyenem.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Sajnos a hátlap brutál könnyen sérül, mindenki védje ahogy tudja. Nem tudom az Oneplus mit ír erről, de valahol mintha olvastam volna (talán valamelyik külföldi tesztben) hogy a hátlap is GG viszont a valóságban köze nincs hozzá. Én marha levettem róla az eredeti védőfóliát, mielőtt még megjöttek volna az újak amiket rendeltem. 2 napig hordtam tok nélkül a zsebemben és ma vettem észre egy jó hosszú karcot a közepén + több aprót az alján. Értem én hogy low budget mobilnak készült, de nem lehetett volna valami ellenállóbb üveg? Az ideg szétbasz, hogy 2 hetes a mobil és már karcos Tokban nem nagyon akarom tartani, max. ha olyan helyre megyek ahol sérülhet. A hátlapi fólia meg nem takarja a teljes hátlapot, mivel az ívelt ugye. Muszáj lesz valami Dbrand skint felraknom
El tudom képzelni, hogy fognak kinézni ezek a telefonok 1 év után
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Lehet az üveg jobban karcolódik, de én rendeltem kemény 2 Eur-ért 6db fóliát a hátlapra, felrakva szinte nem is látszik, és a hátlap sem karcolódik. A fólia meg hadd karcolódjon ha akar, max majd ha már nagyon karcos, feldobom a következőt.
Úton van a tempered glass is az elejére meg a hátára is, azt is megússza az ember 4 Eur-ból, csak majd kíváncsi vagyok hogy hogy fog ülni, mert azt hallom hogy a lekerekített kijelző miatt a széleken nem mindig tapad le rendesen. Majd meglátjuk.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz torma1981 #2402 üzenetére
Én is azt nézem, 269 vs. 369 Eur, hát nem tudom. Nekem Onyx van, de nem tudom adnék-e egy százast a kerámia hátlapért... És nem azért mert ne futná rá, csak szerintem értelmetlenül sok érte, és nem hiszem hogy annyival szebb és jobb. De ez biztos ízlés dolga.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Mar miert akarnek probat tenni? Ennyire igenytelen nem vagyok, meg szerintem senki. Csak kerdeztem hogy mi a baja, meg hogy rakj be fotot hogy mas ne fusson bele amibe te. Mert az hogy "ez egy szar" az nem sok infot ad nekem.
Mondjuk igy kepek alapjan tenyleg gagyi. De ilyen aron sokkal jobbat nem kapsz. Szerintem ha hard case kell olcson akkor esetleg a Nillkin Frosted. Nekem volt, 7Eur, es tokeletesen passzolt a telefonra. Ha olcson kell minosegi, akkor az lehet alternativa. Bar abbol nincs fa mintazatu.Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz zsoltiz #2334 üzenetére
Én az Antutura hagyatkoztam, nem tudom hogy mennyire tudja detektálni. Nekem ezt írta ki. Azonkívül ha rákeresel az Oneplus x és az IMX 258 kifejezésekre, csomó találatot dob. És én is emlészem hogy valami tesztben ezt olvastam, viszont most nem tuodom hogy hol... Viszont lehet, hogy ezek még csak előzetes találgatások voltak, nem nagyon van időm most utánanézni. Természetesen nem tudom biztosan, úgyhogy revideálom azt amit írtam, NEM ziher hogy IMX258 van benne, még ha ezt írja is az Antutu
Viszont ami biztos, hogy az Mi4c 2 féle szenzorral van szerelve, a z IMX258 meg S5K3M2, és ha ez a szenzor van az OPX-ben is, akkor abból is biztosan ki lehet hozni jobbat. Szoftver kérdése.
Huawei P7 pontosan akkora ISO-val fotóz amennyit beállítok, pedig szerintem az sem támogatja a Camera2-t. De mindegy.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz forgonati #2332 üzenetére
Bocs, ki volt kapcsolva a numlock. Mégegyszer. Néha tök jó, és simán hozza a P7/H6 szintjét, néha még jobb is. Viszont néha indokolatlanul zajol. És külső kamera softtal nem nagyon tudom felülbírálni hogy milyen érzékenységet állítson be. Pl. ha ISO 100-at állítok, akkor néha 121 néha meg 149 lesz. Mikor pl. 400-ra állítom, akkor hol 450 hol meg 600.
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz apacsay #2328 üzenetére
Nekem felkínálta hogy melyik kártyát akarom hívásra, sms-re meg adatkapcsolatra. Nyitottam a bootloadert, így full wipe lett, és indításnál ez volt az első amit kérdezett.
A fotókat eléggé furán készíti. Néha tök jó, és simán hozza a P7/H szintjét, néha még jobb is. Viszont néha indokolatlanul zajol. És külső kamera softtal nem nagyon tudom felülbírálni hogy milyen érzékenységet állítson be. Pl. ha ISO -at állítok, akkor néha néha meg 149 lesz. Mikor pl. 400-ra állítom, akkor hol 450 hol meg 600. Nem tudom mi alapján lövi be, szerintem alapjaitól kéne átírni a kamera firmwaret... Tuti ki lehetne hozni jobbat is belőle (bár ismétlem, elegendő fénynél nekem teljesen jó). Reméljük a frissítések megoldják. Vagy majd a custom romok.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz #85552128 #2311 üzenetére
Nem tudom, eléggé érdekesen működik, néha tudok vele korrekt képeket készíteni, néha meg viszonylag alacsony ISO mellett is több a zaj mint kéne.
Ez pl. A kormány ISO 3000 mellett szerintem elég korrekt. A bal felső sarokban látszik hogy van zaj, de ekkora ISO mellett ez nem akkora csoda. A másik, a szerszámos ISO 100, elég jó nem? Vagy csak nekem alacsonyak az igényeim?
Viszont a kinti kép tényleg elég zajos, pedig csak ISO140. Olyan mintha legalább 600 lenne.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz gippazoid #2309 üzenetére
Nekem az Antutu irja ki. Es az enyem korrekt kepeket lo. En egy Hua p7-el meg egy HON6-al hasonlitottam ossze a minap. Ugyanaz a tema, ugyanazok a beallitasok, ugyanaz az app (Snap Camera) es nagyon hasonlo. Sot, ISO 400 felett a P7 kepei nehol meg zajosabbak. Szoval az enyem korrekt, szerintem. Majd rakok fel kepeket a hetvegen, lesz idom probalgatni.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest