- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Hamarosan jön a folytatás srácok
-
Tikakukac
titán
válasz
Vangelis #109 üzenetére
A billzet magyar volt, mindenki magyar volt a sztoriban. Csak a gépek, amiből bontva lettek a billzetek lettek megfújva egy cégtől. Aztán bontották őket. Végül lekövették a hirdetéseket és már lehet is menni a hűvösre gondolkodni, hogy vajon piaci ár harmadáért nem-e gyanús az ilyesmi.
-
Tikakukac
titán
válasz
mephi666 #104 üzenetére
A rendőrség vicces intézmény, szoktak érdekes dolgokat kérni, ha épp úgy van.
dugynok: Röhögünk, de volt ilyen is. Kárpótlás szintén lopott cuccokból.
Vangelis: 6 darab bontott billzetért egyik aprós kolléga ült már fogdán 1,5 napot. Mindig abból indulj ki, hogy pont az ellentéte történik annak, amit a józan ész diktál.
-
Tikakukac
titán
Azt nem értem, hogy mi a biztosíték arra, hogy nem rántanak le a rendőrségen ennek ellenére, de úgy, mint a huzat. Mert én azon kívül, hogy valaki a nagy semmiből egy ilyet beígért, aminek köze nincs az egészhez én nem látok túrót sem.
De legalább a procikat is visszaküldöd meg még kapsz ellenében mást. Tök jó, még bonyolultabb lesz az egész.
-
Freiherr
őstag
Semmit ne csinálj, totálisan ignoráld.
Tudod mekkora ívben sz@rnának erre az esetre a rendőrségen? Haha.., hol van erre kapacítás? Az embert ha meg is hallgatják, de nem fog bemenni, azonnal a kukában landol az egész papírcsomó,semmi jelentősége. -
-
-
Alpi.
addikt
Jól van, most már valljunk színt, mi voltunk, megvicceltünk !
Nem ám ! Nem úgy nem, hogy közben meg igen, hanem tényleg nem. -
finest
addikt
Szerintem ez valami átbaszás, ez a sztori tökéletesen hihetetlen. Azt javaslom, egyezz meg vele, h nem jelent fel, vagy közösen teszitek meg, mert te ebből tutira nem maradsz ki, ha megteszi. Eredménye úgy sem lesz, mert a piacos vásárlásnál elfogy az információ. Szerintem a rendőrséget sem fogja igazán érdekelni az ügy, mert a feljelentő kártalanítva lett, és azért ennél vadabb dolgok is megesnek. Te viszont tuti tanú leszel, legalább egy vallomást kell tenned majd. Többet is, ha mégis kiderül valami, amire semmi esély. Őszintén, rajtatok kívül ki a fenét izgat két használt proci? Majd a rendőröket? LOL Ez az egész úgy hülyeség, ahogy van.
A tanulság kábé az, h minden használt proci kupakját karicstoljuk össze vásárlás után, h a hülyéktől megkíméljük magunkat. -
-
Tudom hogy erre akart célozni... Én meg erre mondom/mondtma azt, hogy oké bizonyítsd be... ha be tudod, akkor hajrá... És nem elég egy forgalmi amiben benne vagy hogy egy tucat swift, hanem olyan képekkel támaszd alá ami bizonyítja hogy tényleg EZ AZ a Swift....
Pl, hogy az anyós ülés deréktámaszán van egy nagyon picike égés nyom, ez kb senkinek nem tűnne fel, de a tulaja tudja hogy ott van... Vagy hogy a hátsó szélvédőn a fűtőszálból 2 nem működik... Ezek olyan dolgok, hogy már bizonyító erejűek mint hogy csak azt mondanád hogy kék... -
válasz
freeknight #88 üzenetére
Azt mondom, igazad van
De ahogy egy autónál pl megkopott fényezésről, egy karcról a lökhárítón, egy foltról a tetőkárpiton, felismered hogy az A BIZONYOS autó vagy sem... Ezeknél a prociknál is fel lehet ismerni, hogy a képen az van biztosan -
8th
addikt
Valahogy az elejétől a végéig bűzlik ez a sztori. Én tuti vissza nem adnám csak úgy bemondásra, de te tudod.
-
Az a baj, hogy itthon még ha csak sértett is vagy, bármikor meg tudja szívatni a hatóság az embert... Reméljük, minden jól alakul!
-
freeknight
őstag
Ne küldj vissza semmit. Tegye meg a feljelentését, a rendőröknek majd odaadod, amikor felkeresnek. Ennyi, nem kell túlspilázni, és ez is a legtisztább helyzet.
Te nem vagy se hatósági szakértő, hogy meg tudd állapítani, ezek tényleg azok-e a procik, rendőr se vagy, hogy kijelentsd, ezek tényleg az ő birtokában voltak-e valaha. Netről bármilyen képet le lehet tölteni.Kicsit fordítsuk meg a dolgot: veszel egy kocsit, majd később megérkezik pár piréz, hogy az övék volt a kocsi, csak ellopták, van képük is. Rossz lenne a lelkiismereted, amiért nem adtad nekik "vissza" bemondásra? Szerintem egyáltalán nem, és egyáltalán nem is lenne gyanús a viselkedésed. Ezt a hatóság dolga letisztázni, nem a tiéd.
-
-
d@vee
őstag
De ebay-en "vette", paypallal. Nem kapta meg, vámeljárásnál (ha tényleg ott "lopták" el) megállt csomagkövetésnél lehet látni. Kártalanították érte, most ha odaadod neki, akkor még ingyen processzort is kap.
Szerk.: mindegy, nem az én dolgom igazából. Köszi az érdekes történetet -
llax
senior tag
Mi ezen a meglepő? Én nem lepődnék meg azon sem, ha szó szerint igaz lenne az eladó sztorija, mert mentem már ennél tovább is.
Tettem már olyan, hogy (külföldi) netes vásárolgatásban teljesen járatlan fórumtárs címére megrendeltem és ki is fizettem (nem drága) cuccot, különösebb beleegyezése nélkül (pont ezért vállaltam a költségeket, bármennyire is szerette volna kifizetni)...
-
Dr. Romano
veterán
Nem vágom a végkifejletet. Most akkor lesz rendőrségi ügy vagy nem vagy wattafakkvan?
-
bullseye
addikt
Csak, hogy villogjak az NCIS-es szekértelmemmel: akitől kaptad, az az illető ártatlanul megvett a bolhapiacon több processzort, csak azért, hogy fillérekért neked adja?
-
Ramirex
csendes tag
Bacsis te butus vagy
-
válasz
bLaCkDoGoNe #76 üzenetére
Én is jobban beleálltam volna, ha csak pár ezer forintom is ezen múlna. Persze a végeredmény lehet az lenne, hogy vissza kell adni. De sose tudnám meg az igazságot, hogy átbaxtak-e. Mert ha csak a fele igaz (megvette ebay-ről nem kapta meg), de az szinte biztos, hogy őt kártalanították. Azaz feljelentéssel nem hiszem sokra menne így.
-
marositech
senior tag
Szóval röviden matek nyelven, remélem jól értem az egészet:
X -> Y
X elad pár CPU-t Y-nak aki nem kapta meg.
Z -> Bacsis.
Z elad pár CPU-t Bácsisnak aki megkapta.
Eközben Y megtalálja Bacsis portékát felismeri benne az ellopott cuccokat és kéri vissza őket. (gondolom a legértékesebbeket.)
Mivel ez ebay és paypal rendszeren történtek a vásárlások.
És emiatt én nem adnám vissza Y-nak mivel őt 100% hogy kártalanították.
Valójában az X eladónak kell visszavinni, de ha pontosak akarunk lenni, a Z-nek kell vissza, természetesen a kifizetett összeget visszaadja Bácsisnak. Majd rendezzék le ők egymást között. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Esküszöm, nem értelek bacsis.
Leírsz egy elég zavaros sztorit, láthatóan tartva attól, hogy belekeveredsz. Kapsz egy csomó jó tanácsot azzal kapcsolatban, hogy hogyan kellene ezt úgy rendezni, hogy te a lehető legjobban védve legyél.
Erre (számomra legalábbis úgy tűnik, hogy) elkezdesz kapkodni, meg csapongani, a kérdések szerintem egyre inkább gyűlnek ahelyett hogy tisztulna a helyzet (lehet, hogy neked tisztább a sztori, de nekem pl. egyre zavarosabb), és még véletlenül sem fogadsz meg egyet sem abból a sok segítő tanácsból, amit itt a többiek leírtak.
Mindezt azért, hogy "minél rugalmasabban rendeződjön" a helyzet.
Értem én, hogy nem hiányzik egy ilyen ügy most a kiállításod elé (amihez egyébként a legjobbakat kívánom!
), de nekem az az érzésem, hogy nem képviselted/képviseled a saját érdekeidet kellően hatékonyan.
Remélem pár hónap múlva nem jelenik meg egy újabb "segítségkérő" bejegyzés ezzel kapcsolatban (ha érted mire gondolok)...
-
-
SUPREME7
őstag
Jó, nekem mindegy, csak lényegében "segítséget/tanácsot kérsz", nyilvánosan elég rossz színben tünteted fel azt a személyt akitől kaptad, aztán teljesen logikátlanul kezeled a dolgot. (szerintem)
És ha már jóhiszeműség... Ha a felajánló rádír, hogy hahó bacsis, nem azért adtam ám neked el jelképes összegért, hogy eladd/cseréld, hanem, hogy a kiállításodon ott legyen?
-
-
-
SUPREME7
őstag
Pedig ez elég lényeges momentum, mert ha visszakapta a pénzét, nem az ő tulajdona, tehát elajándékoztad valaki más cuccát. (bár nem egyértelmű, hogy most jelképes összegért te örökbe kaptad, vagy a kiállításra, ha megvásároltad, tehát a tiéd, akkor a saját cuccodst adtad át önként olyannak akit nem illet meg) Az lett volna a helyzet helyes megoldása amivel Te teljesen kivontad volna magad a dologból minden szinten, hogy szépen visszabizniszeled azzal akitől "kaptad", és maximum összehozod a két embert, hogy rendezzék le, hogy kié.
-
-
Elég sok ritka proci van a képen... Személyes tulajdonomban lévő Rise MP6-2 amiből csak prototípusok léteztek tudtommal, vagy a Green CPU 486-osok, de lehet említeni a fehér tokozású 8080-at is, vagy az AMD K6-III+-okat amiből egy 500Mhz-es példány bőven 30ezerFt fölé nyújtózik, és még lehetne sorolni
-
llax
senior tag
válasz
Geri Bátyó #61 üzenetére
Szerintem nincs itt olyan sok véletlen.
A rengeteg eltűnő külföldi küldemények ki kell kötnie valahol, nem valami fekete lyuk nyeli el azokat, ebből azok az érdekesebbek, amik valódi ajánlottként jöttek és ragszám alapján beérkeztek az országba, néha még a kiszállítást végző postáig is eljutottak, csak éppen a vevőhöz nem.... Az egyedüli véletlen, hogy pont Bacsisnál kötöttek ki, aki ezeket előszeretettel teszi közszemlére. A többi már nem az: feltételezhetően az "eredeti" vásárló is gyűjtő lehet, ha a ilyen vintage cuccokért ennyit ad és mint ilyen, tudja azt is, hogy ezeket merrefelé érdemes keresni (a korukból ítélve ezek az emberek 99,999%-ának ócska vackok).Ha szállítás alatt tűnt el és az eladónak (+ismerőseinek, családtagjainak) ehhez semmi köze (nem az érintett helyeken dolgozó postás, vámos), még ő is simán lehet jóhiszemű vásárló a történetben. Addig, amíg nem tudják kideríteni, hol és hogyan került ki a szállítási láncból a cucc, az eladót se nagyon tudják gyanúsítani.
-
Vangelis
félisten
Milyen procik?
-
kemotox
addikt
Az kiderült, hogy az illető visszakapta-e a pénzét az ebaytől?
-
bacsis for president
-
Amennyiben mindenkinek igaza van (nem zárom ki a lehetőséget, bár túl sok a véletlen), szerintem úgy tudjátok megúszni a rendőrségi zaklatást, hogy a jogos tulaj, valamint akitől te vetted és te közös feljelentést tesztek. Jelenleg ugyanis úgy néz ki a dolog, hogy anyagi kár csak téged ér, de akitől te vetted, az megütheti a bokáját.
-
kemotox
addikt
Szerintem száz, hogy ha rendőrségi ügy lesz belőle, akkor téged is elővesznek. Nem hinném, hogy megelégednek azzal, hogy egy ember megvette őket a piacon, aztán egyszer csak a jogos tulajdonoshoz került.
-
Frissítettem a bejegyzést Urak!
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Hieronymus #56 üzenetére
Ha mindenkit jóhiszeműen kezelnének, nulla maradna a felderítési arány.
Pedig erősen így tolják. Olyan meredek sztorikat tudok, hogy az embernek üvölthetnéke van tőlük. -
"Nem igaz hogy a hatóság jóhiszeműn használja fel a tanú intézményét!"
A jóhiszeműséget nem én mondtam. Nyilvánvalóan mindenki gyanús aki képbe kerül egy adott ügyben. A bűnösséget majd a bíróság állapítja meg, ha odáig jut az ügy, egy gyanúsított szempontjából.
Ha mindenkit jóhiszeműen kezelnének, nulla maradna a felderítési arány.
-
mephi666
nagyúr
ja, túl sok itt a véletlen...
egy processzort megtalálni kb "tűt a szénakazalban" ...és véletlenül pont kiszúrja 1000ből azt a 4-et a fb-ra feltöltött képek között... amúgy ha a feltételezett eladó jófej és nem próbál belekeverni, majd az egész nem kamu és ügy lesz, mi garantálja, hogy a "tolvaj" majd nem említ meg a rendőrségen? aztán majd mehet a mutogatás meg lehet új vallomásokat tenni...
szerintem legyen csak mielőbb jegyzőkönyv, ha a rendőrséget választja az eladó
oda le lesz írva részedről a tényállás, ami az igazsággal párhuzamban lesz (utána nem kell azon agyalni, hogy korábban mit blöfföltél/sumákoltál, valószínű nem is fognak zaklatni)
saját sztori, miért is ne bízz senkiben:
pár éve első számú szemtanúi voltunk egy balesetnek: főúton 90-100 körüli tempóval mentünk dimbes-dombos-kanyargós területen lakott területről már kiérve, kb 2 km-re... mögöttünk kisebb sor (4-5 személygépkocsi), rendes követési távolságra mindenki a másiktól, senki nem akart előzgetni... először elhúzott mellettünk egy motoros kb 150km/h feletti tempóval úgy, hogy azt se láttam honnan jött... fel sem tudtam eszmélni, mire látom, hogy beláthatatlan balos előtt előzi a sort egy újabb, már majdnem mellénk ér, amikor szemből feltűnik egy furgon... annyi időm volt, hogy eldobtam a gázt, motoros épp átfért köztünk és a furgon közt, viszont túlságosan lesodródott, borult, bukfencezett, motor pattogott mellette, szálltak le az alkatrészek róla és kikötött az árokban... megálltunk, visszamentünk, közben a mögöttünk levő autósok közül is páran így tettek, elkezdték a kigyulladt motort oltani... az elesett motoros egy nő volt, ránézésre komolyabb baja nem lett, ott volt már egy haverja is (fickó egy hayabusa-val, amivel ritkán mennek lassan), a legelső motoros meg a férje volt, aki ekkorra már kb 10km-re járhatott... úgy voltam vele, hogy várjuk csak meg a rendőröket, mert szó szerint az orrunk előtt történt az egész... a csaj haverja erőltette, hogy "nem történt semmi, menjünk csak nyugodtan" ...mindenesetre megvártuk a rendőröket, akik felvették a jegyzőkönyvet: elkérték azért a számomat, hogy ha bármi kérdés is lenne, majd keresnek (azóta eltelt 4 év és nem hívtak: ott mondták, hogy egyértelmű a szituáció, valószínű nem fognak zaklatni ezzel) ...csak otthon esett le, hogy valószínű azért erőltette a haverja, hogy menjünk nyugodtan, mert akkor simán ráfoghatták volna, hogy cserbenhagyás történt: fellöktem és nem álltam meg...akkor pedig járhattam volna a rendőrségre én is magyarázkodni
-
törölt tag
Az szép.
-
Alpi.
addikt
Elég meredek a story ! Nekem azért valami kicsit furcsa. A képről, amit beraktál nem lehet tutira megmondani ilyesmit (ha egy képről beszélünk, szerintem igen). Gondold csak végig ! Ha odamennék, kicserélnék 2 cput, csinálnék egy újabb képet, Te megmondanád, melyikek lettek cserélve ? A Te procijaid, láttad őket 1000X... Szóval az, hogy rád ír, van Nálad 4 cpum, hááát... Nem mondom, hogy nem állít valós dolgot, csak nekem lehetne életszerűbb a story. Persze az ember másképp nézi ezt, ha 4 cpu mimuszba van, de egy-két tapogatózó üzenetnek csak meg kellett volna előznie a kijelentést, hogy 4 cpuja ott van Nálad.
-
Én a helyedben válaszút elé állítottam volna.
1. Visszaadod neki a proecsszorait, mert jó arc vagy. Ő cserébe nem csinál feljelentést. Vagy ha tesz is, téged nem említ, kihagy valahogy.
2. Nem kapja vissza a processzorait, csináljon rendőrségi ügyet. Aztán majd egyszer nagyon sokára megkapja a procikat a sok-sok herce-hurca után.Jártunk így egyszer egy MacBook-al.
Mi ezt léptük meg. Leadta egyszer egy srác régi munkahelyemre, hogy betört a kijelzője cseréljük ki. Kicseréltük és látta a szervizes kollégám, hogy jelzi a noti, hogy lopott a cucc.
Mondtuk annak aki ellopta, hogy nem adjuk vissza, menjen a rendőrségre. Mi felkerestük a tulajt, majd mondta megy a rendőrségre feljelentést tenni. Mi nem akartunk bejárkálni kihallgatásra, inkább örüljön hogy visszakapta. És jófejek is voltunk, mert a srác fizetett volna a munkáért. Mármint a kijelző cseréért.
Szóval mondtuk, hogy csak rendőrnek adjuk oda maximum, ha feljelentést tesz és kb sose látja a gépet. Vagy megfogja azt a szart és kisétál, majd örül... -
llax
senior tag
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
Belekeveredhet, de ha mondjuk apróhirdetésből van a cucc, a megegyezés írásban történt, akkor nehéz a vevőt bármivel meggyanúsítani.
Ha azt mondja, hogy a piacon vette, arra vagy van tanú, vagy nincs, az eladó akár tagadhatja is, hogy tőle van. Ilyenkor a nem tisztázott részeket a rendőri fantázia helyettesítheti...Amivel NAGYON vigyázni kell: semmit nem kérni cserébe a problémás(nak megnevezett) áruért. Mert onnantól, hogy a bcsk. lehetősége felmerül, vele együtt az orgazdaságé is, ha bármi ellenérték szóba kerül.
Ha az önmagát jogosnak tulajdonosnak nevező egyén körül bármi gyanús, akkor előbb járjon rendőr kezében a cucc, mint az övében. A felajánlásról is majd csak akkor érdemes beszélgetni, ha már van gyanúsított... -
Chaser
legenda
tőlünk egyszer biciklit loptak, nem jelentettük be, rá egy évre meglett, fb-n jelezte valaki h nyilván a miénkről rakott ki képet a yard, bementünk aztán el is vittük, kérdezték mért nem jelentettük? mert úgyse csináltok semmit b+, azért
nem a rendőrségnek hála lett meg
hétszámjegyű összeget pár évre rá loptak el tőlem, bejelentettem, nem lett meg ( : annak ellenére, h tudtam ki az, kb le se sz@rták, azért rendes volt a nyomozó, mert az elején mondta h ne nagy reményeket fűzzek hozzá, a nyomozónő is, ha "rendezem" tanúk ne legyenek ( :
egy kicsit görbe itt az igazságszolgáltatás, de azért nem csak nálunk -
válasz
Hieronymus #44 üzenetére
Nem igaz hogy a hatóság jóhiszeműn használja fel a tanú intézményét! Engem konkrétan társtettessé tettek miután az ügyvédem előtt megígérték hogy tanúként segíthetek egy nyomozást.
-
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
az ártatlanság vélelme egyrészt, másrészt, innentől b-re rá kell bizonyítani, ha orgazdaként tevékenykedett
belekeveredni valamibe nem nagy dolog, lerúgok az utcán valakit, már bele is keveredett ( : ha jól csinálom még akár le is ültetik, én meg vigyorgok -
"tanúk, lekövethető pénzmozgásainak figyelése, stb"
Maradjunk a realitás talaján. "A" Aladár lopással gyanúsítottat megkérdezik mit csinált a szajréval. Aladár bevallja, "B" Aladárnak adta el a lopott holmit. Elmennek "B"-hez és lefoglalnak valamennyit a lopott dolgokból.
Bármit mond "B", már belekeveredett az ügybe. -
válasz
nullpoint #39 üzenetére
"Magyarországon bevett szokás a tanúból gyanúsítottat csinálni"
Ne viccelj. Ez az eljárás menete.
Mielőtt begyanúsítanak valakit, meghallgatják tanúként. Ekkor még lehetőség van olyan tényt felhozni a mentségére, ami értelmetlenné teszi a begyanúsítását. Önmagában a gyanúsítás semmit sem jelent. a nyomozati szakasz lezárásáig. -
flymi
addikt
Nem vagyok jogász de nekem első olvasatra is gyanús az egész. Ha ellopnak tőlem valamit, akkor feljelentést teszek legyen az bármekkora összeg és ismeretlen a tettes. Nyoma van írásban a yardon.
Ha meg nem teszem akkor leírtam és kész. Utólag ha meg is találnám és lenne is képem az ellopott holmiról kopogtassak annál akinél megláttam? Miért nem jelentettem be vajon az eltulajdonítást, mikor megtörtént?
60 rongy azért nem kis pénz, maradjunk ennyiben.Egy kollégától bringát loptak. Jelentette. Egy hét múlva meglett a canga pár faluval arrébb mert feltették a netre eladásra. Elmentek a kékekkel és visszavették. Volt nyoma, írásban.
-
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus #41 üzenetére
nem "vallási" kérdés
azt rá kell bizonyítani a delikvensre, h orgazda, pl megfigyelés, tanúk, lekövethető pénzmozgásainak figyelése, stb
-
"az eleje a lényeg, és az, h a vevő tudja, h illegális forrásból származik a termék,"
Gondold át.
Melyik orgazda fogja vallani azt, hogy tudatosan vásárolt lopott értéket?
Ha a szakértő nagyon magas értéket állapít meg, a bíró feltételezni fogja, hogy a vásárló tisztában volt a termék valódi értékével. Ezért vásárolta meg. Pont. -
nullpoint
őstag
Fura ez a történet. Mindennel együtt ügyvéd nélkül NE menj kihallgatásra.
Magyarországon bevett szokás a tanúból gyanúsítottat csinálni, csakhogy ne kelljen megkeresniük a tettest. Mindenképp ügyvéddel jelenj meg, ez fontos!!!
-
Zicokuka
senior tag
Mivel az emberekben sokszor lehet bízni, sztem várj azzal a visszaküldėssel, nem kell parázni a Rendőrség szó hallatán. Ellopják tőle nem jelenti, most jelentenė.
-
SUPREME7
őstag
Elolvastad amit írtam?
Lehet, hogy ő kifizette, de ha nem kapta meg a motyót, akkor biztos, hogy visszakapta a pénzét a paypal által, tehát semmiképpen sem az övé egyik proci se.
Mikor lett vásárolva a számla szerint?
Tehát ebben az esetben maximum az ebay-es eladónak lenne egyáltalán joga ezzel foglalkozni, aki téged megkeresett annak semmiképpen.
Itt maximum azt lehet tisztázni, hogy akitől kaptad, az hogyan jutott hozzá, de az meg nem a te dolgod.
-
Chaser
legenda
válasz
Hieronymus #32 üzenetére
az eleje a lényeg, és az, h a vevő tudja, h illegális forrásból származik a termék, az meríti ki az orgazda fogalmát
bacsis
sztem légy proaktív, ha mindenképp fel akar jelenteni battyogj be te a yardra, mondd el mi történt, aztán intézze a továbbiakat velük, cpu-kat odaadod nekik, senki nem tud rádhúzni semmit, ha akar sem
a bácsit akitől vetted, egyúttal fel is jelentheted - én megtenném ha már úgyis ott vagyok ( : - -
-
"vagyoni haszon végett megszerez, elrejt, vagy elidegenítésében közreműködik, orgazdaságot követ el."
Itt a lényeg.
Nem érdekes a kifizetett 60 ezer forint, az ügy kezdeti szakaszában. A keletkezett kár annyi lesz, amennyit az igazságügyi szakértő állapít meg. Ami azért mellbevágó is lehet, mert az utolsó ismert listaár a számítási alap. -
petipetya
nagyúr
Tanulnitagadni, tagadni, tagadni - mondotta Lenin elvtárs -
Chaser
legenda
rémlett a fogalom, de kugli' a barátom, ptk, btk meg fekete fehér - vagy nem ( :, de jelen esetben igen -
volt itt anno régi ismerős, sok éve notebookokat árul, egyszer vett egy rakta gépet, aztán megjelent a yard pár hét után talán, kiderült lopott volt az egész pakk, ráadásul a nagy házból lopták, nyilván kimentek hozzá, de nem akartak a nyakába varrni semmit, de elég csúnya összeget bukott, a termékeket a rendőrség lefoglalta, azokat is amiket megvettek, és kártalanította az emberkéket
szóval nem ilyen piszlicsáré' tétel miatt fognak leültetni - hanem ha a következő kiállításodat nem a pesti faluban rendezed ((( : - -
Köszönöm a részletes magyarázatot
ez megnyugtató...
Továbbra is azt mondom, hogy ha a kollega tudja igazolni hogy a processzorok az övék, én vissza fogom juttatni neki...
SUPREME7! Este ráírtam az úrra akitől jelképes összegért megvásároltam a processzorokat, kíváncsi vagyok mit fog válaszolni -
SUPREME7
őstag
De aki felajánlotta mit mond, honnan vannak? Mert azt nem említed, hogy vele egyáltalán beszéltél-e róla. Egyébként meg ha az ebay-en kifizette, de nem kapta meg a motyót, akkor biztos, hogy visszakapta a pénzét a paypal által, tehát semmiképpen sem az övé egyik proci se.
-
Chaser
legenda
orgazda az, aki annak tudatában vásárol valamit, h az lopott, de nem érdekli
esetünkben olyan termékről van szó, amit sokan kuka mellé v közvetlen kukába is kivágnak selejtezéskor379. § (1) Aki
a) költségvetési csalásból származó vámellenőrzés alól elvont nem közösségi árut,
b) jövedéki adózás alól elvont terméket, vagy
c) lopásból, sikkasztásból, csalásból, hűtlen kezelésből, rablásból, kifosztásból, zsarolásból, jogtalan elsajátításból vagy orgazdaságból származó dolgot
vagyoni haszon végett megszerez, elrejt, vagy elidegenítésében közreműködik, orgazdaságot követ el.
szóval bacsis mester nyugodj meg, elképzelhető, h kopogtat nálad a yard, v kapsz idézést, elmondod a mesét, aztán ennyi
az állítólagos eredeti tulajdonos egyáltalán tudja valamivel igazolni, h az övé az a néhány cpu? valószínűleg mivel rábökött h az övé, jogos a kérése, de innentől nem értem téged mért akar belevonni - jog szerint meg passzolom egyáltalán visszajárna-e neki -szerk:
Grafiqs
50k-s határ orgazdaséág esetén sztem nem feltétlen áll meg, bűncselekményről beszélünk, max nem lépi túl az összeg a szabálysértési határt, és így mondjuk nem letöltendő kategória ( : -
-
Vagy, az egész nem igaz, az sem, amit felkínál helyette. Ha nem mész el vele a rendőrségre, tényleg orgazda maradsz. És ha mégis feljelentést tesz, és te nem tudod bizonyítani, hogy visszaadtad, akkor nagy sz@rban leszel. Merthogy a fotókat meg feltöltötted már, tehát volt nálad. De Te tudod...
-
-
d@vee
őstag
Ha mindenképp rendőrségre akar menni, addig semmit se adj oda. Akkor ajánld fel, hogy vele együtt mész be. Megbeszélt időpontban, megbeszélt helyen. Ha nem megy el, akkor csalás az egész, te meg megúsztad pár elvesztegetett órával és egy tanulsággal.
Nem vagyok én negatívCsak minden éremnek két oldala van.
Amúgy PH-s az illető? Ha igen, lehet ezt is olvassa épp -
-
d@vee
őstag
Persze ne az legyen, hogy te odaadod-elküldöd neki, ő meg eltűnik vele. De az, hogy ő megvette a procit valamikor, mit bizonyít? Azt, hogy az övé VOLT. Nekem is megvan a legutóbbi telóm számlája, amit már eladtam év elején. Most bemegyek a rendőrségre és megmondom, hogy ellopták?
Jó tudom tudom.
Ha lesznek fejlemények, frissítsd a posztot légyszi, szerintem sokan kíváncsiak. -
-
válasz
Jim Tonic #14 üzenetére
Itt a pénz nem játszik...
Csak annyit kér hogy küldjem vissza a processzorokat, sőt helyette kínál fel másikat nekem, olyant ami még nincs meg nekem... Szóval én itt nem bukok különösebben... Sőt azt is mondta a srác, hogy az egész rendőrségi ügyből ki akar hagyni....
Csak mondom, Tegyük fel hogy a sztori totál igaz... Akkor is részese voltam a bulinak, és majd járkálhatok a rendőrségre... nincs sok kedvem -
Így viszont lehet, hogy egy átverés áldozata leszel. Lehet, hogy a társától vetted. Van fotója, a rendőrséggel rád hozza a szívbajt, és szépen elosztják a pénzed. És, mivel jelképes az összeg, még feljelentést is csak nehezen tudsz tenni.
Szóval kérd csak meg, hogy menjetek együtt a rendőrségre, feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen. Amúgy sem jó ötlet csak úgy visszaadni, azt a benyomást keltheted, hogy "oké, lebuktam, visszaadom".
-
-
Azt hogy bizonyítja, hogy az ő procija amiről szó van? Ezeknek nincs sorozatszáma.
-
Először is meg kellene keresned, akitől kaptad, megkérdezni, mégis mi a sztori. Eddig csak állítások vannak, tényekből semmi. Még az is lehet, hogy bár megvette az Ebayen, de közben elkártyázta. Szóval nem kell vakon visszaszolgáltatni.
Ha úgy gondolod, hogy valóban az övé, akkor neked kellene feljelentened azt az illetőt, akitől kaptad, a processzorokat pedig leadni a rendőrségen, jegyzőkönyvvel, bizonyítékként.
Az ügy végén kiderül, hogy kié.
60e forint nem akkora tétel, ezzel együtt, ha ellopták, és Te megvetted, akkor orgazda vagy. Akkor is, ha nem tudtál róla. Utóbbi esetben viszont elkerülöd a büntetést, ha bebizonyosodik. -
-
d@vee
őstag
Egyetértek. Ki tudja, hogy ő adta-e el és most gondolt egy merészet.
Illetve ki a fene megy másnál procit lopni? Tudom, vannak furcsa helyzetek, de ez akkor is kirívó kicsit.
Ja megnézem milyen procid volt tavaly kiállítva és megyek feljelentést tenni hogy ez meg amaz az enyém?
Fura ez nekem. Ha visszaadod, tényleg csak ügyvéd jelenlétében. -
-
Grafiqs
őstag
Nem tudom pontosan mekkora értéket képviselnek ezek a procik. Ha 50e forint alatti érték, akkor az csak "szimpla szabálysértés". De azt neki kellene valami hivatalos módon bizonyítania, hogy azokat a procikat valóban ellopták tőle, és nem adta el őket valakinek. Akár annak akitől te is kaptad.
Ha tudja bizonyítani, hogy azokat tőle eltulajdonították, de csakis akkor. Érdemes egy ügyvéd jelenlétében visszaszolgáltatni neki. Bár ha valóban bűncselekmény okán került ki a tulajdonából, akkor a rendőrség lefoglalhatja bizonyítékként.G
-
Mivel ismeretlen tettes lesz a feljelentés alapja, be fognak idézni mint tanú. (Most tekintsünk el attól a ténytől hogy a magyar rendőrség ezt visszaélésszerűen alkalmazza mert a tanú esetében nem áll a magadra terhelő vallomástétel megtagadhatósága.) Szóval bebattyogsz és elmondod mindennel amid van alátámasztva hogy mi történt (képernyőfotók, levelezés, sms , és a szent fólia sátor is !). A legjobban azzal jársz ha a sráccal együtt mentek be és úgy teszitek meg a feljelentést és azonnal meg is teszed a vallomásod - így megspórolva rendőröknek a levelezést meg minden egyebet. A srác meg adja írásba a feljelentéskor hogy te együttműködő voltál és mindenben maximálisan mellette állsz és nem téged gyanúsít! MOD2 ne tegyél ki nyilvános személyes adatot az üggyel kapcsolatban
MOD
(#1) MineFox54: marhára nem mind1 h megtévesztették v szándékos.
-
MineFox54
őstag
Fizettél érte, orgazda vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Új FULL HD webkamera + Számla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest