Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• llax

senior tag

válasz bullseye #81 üzenetére

Mi ezen a meglepő? Én nem lepődnék meg azon sem, ha szó szerint igaz lenne az eladó sztorija, mert mentem már ennél tovább is.

Tettem már olyan, hogy (külföldi) netes vásárolgatásban teljesen járatlan fórumtárs címére megrendeltem és ki is fizettem (nem drága) cuccot, különösebb beleegyezése nélkül (pont ezért vállaltam a költségeket, bármennyire is szerette volna kifizetni)...

• llax

senior tag

válasz Geri Bátyó #61 üzenetére

Szerintem nincs itt olyan sok véletlen.
    A rengeteg eltűnő külföldi küldemények ki kell kötnie valahol, nem valami fekete lyuk nyeli el azokat, ebből azok az érdekesebbek, amik valódi ajánlottként jöttek és ragszám alapján beérkeztek az országba, néha még a kiszállítást végző postáig is eljutottak, csak éppen a vevőhöz nem.... Az egyedüli véletlen, hogy pont Bacsisnál kötöttek ki, aki ezeket előszeretettel teszi közszemlére. A többi már nem az: feltételezhetően az "eredeti" vásárló is gyűjtő lehet, ha a ilyen vintage cuccokért ennyit ad és mint ilyen, tudja azt is, hogy ezeket merrefelé érdemes keresni (a korukból ítélve ezek az emberek 99,999%-ának ócska vackok).

Ha szállítás alatt tűnt el és az eladónak (+ismerőseinek, családtagjainak) ehhez semmi köze (nem az érintett helyeken dolgozó postás, vámos), még ő is simán lehet jóhiszemű vásárló a történetben. Addig, amíg nem tudják kideríteni, hol és hogyan került ki a szállítási láncból a cucc, az eladót se nagyon tudják gyanúsítani.

• llax

senior tag

válasz Hieronymus #45 üzenetére

Belekeveredhet, de ha mondjuk apróhirdetésből van a cucc, a megegyezés írásban történt, akkor nehéz a vevőt bármivel meggyanúsítani.
    Ha azt mondja, hogy a piacon vette, arra vagy van tanú, vagy nincs, az eladó akár tagadhatja is, hogy tőle van. Ilyenkor a nem tisztázott részeket a rendőri fantázia helyettesítheti...

Amivel NAGYON vigyázni kell: semmit nem kérni cserébe a problémás(nak megnevezett) áruért. Mert onnantól, hogy a bcsk. lehetősége felmerül, vele együtt az orgazdaságé is, ha bármi ellenérték szóba kerül.
    Ha az önmagát jogosnak tulajdonosnak nevező egyén körül bármi gyanús, akkor előbb járjon rendőr kezében a cucc, mint az övében. A felajánlásról is majd csak akkor érdemes beszélgetni, ha már van gyanúsított...

Új hozzászólás Aktív témák