Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
-
Dyingsoul
veterán
válasz
s4hu|SyD^ #1003 üzenetére
Na én ezt ugyanígy oldottam meg csak már egy modernebb konfiggal ami a profilomban van.
Kijött egy új játék, akkor jó, levesezem az MSAA-t 16X-ról 8X-ra. Jó kijött egy pár hónap múlva még egy játék, oké, leveszem a shadows-t az 5. extreme beállításról a 4. very high-ra. kijött másfél év után egy játék, oké, leveszem a texturát is a 6. legnagyobb photorealistic beállításról az 5. very high-ra. És mindegyik csökkentés után elmondhatom, hogy még mindig csodálatos grafikával 60 fps-el játszottam, mindemellett úgy streameltem vagy rögzítettem videót, hogy az FPS számláló meg sem nyikkant. Én azt vallom, hogy attól, hogy valamit nem a legmagasabb beállításon tolja az ember, de ügyel arra, hogy meglegyen a 60fps, akkor ezt könnyen megteheti csak lejjebb kell venni olyan beállításokat ami szinte alig változtat valamit a játék kinézetén.
A 4K gaming és a VR persze teljesen más.
Nekem majdnem ugyanolyan konfigom volt, mint ami neked van, két éve cseréltem.
Én nem bántam meg, hogy akkor ráköltöttem 400+ ezret. Nekem ez a hobbim, előző konfigomra 200k-t költöttem 5 évig szolgált. A mostani konfigom még jócskán kibírja, csak VGA-t cserélek benne azt is csak azért mert nekem megéri mert ez a hobbim és szükségem van a plusz erőre. Más cigire elkölt 1 év alatt 365 ezret, ha minden nap csak egy dobozzal szív és azzal még rövidíti is az életét. De lehetne hozni millió példát az értelmetlen költésre, ilyen a fogyasztói társadalom.
-
Dyingsoul
veterán
Srácok félreértés ne essék nagyon jó olvasni ezt az offolást mivel néhányan próbáljátok higgadtan kezelitek a témát, de szerintem ezt inkább az AMD vs Nvidia topikban kellene folytatni. Nem vagyok modi, hogy beszóljak, de én is szívesen hozzászólnék a témához viszont nem akarom bővíteni az offolást itt.
-
Dyingsoul
veterán
Végre egy értelmes hozzászólás, köszi érte!
(#838): Május 17-én jönnek a tesztek, twitteren elszólta magát az egyik reviewer. A pontos forrást nem találom (most melóból írok), de valamelyik topikban benne van a hsz-ek között. Addig is link és link.
Addig szerkesztgettem, hogy Firestormhun megelőzött.
-
Dyingsoul
veterán
Én az MSRP-re vetítettem a számításomat, ami nem referencia kártya. Referencia kártya = FE, ami már milliószor le lett írva. Az 1070 FE ára nem 379$ hanem 450$. Igen a custom modellek olcsóbbak lesznek, mert ez is ki lett tárgyalva, hogy az NV nem akar versenyezni a gyártók egyedi megoldásaival, ezért hagynak teret nekik az árazáshoz.
Ahelyett, hogy butítod a népet fals infókkal ajánlanám, hogy olvasd végig a fent linkelt hozzászólást, mert fordítva ülsz a lovon, de ezt a részt külön kiemelném számodra:
This is, in our analysis of the situation, nVidia's way of avoiding competing with its own partners in the space. The Founder's Edition will cost $700. The MSRP is $600 – so vendors like MSI, EVGA, ASUS, et al. can enter market with cards cheaper than nVidia's own, throw their own coolers on them, and overclock them differently.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
-=RelakS=- #786 üzenetére
Én pont tegnap néztem a bemutatót, engem lenyűgözött!
Ennek ellenére is inkább húz a szívem a GTX 1070 felé, mert arról szívesebben upgradelek majd az 1080 TI-re, vagy kihúzom vele bármi másig amin már HBM 2 lesz.
GDDR5-ért én már nem szándékozom adni 400$-nál többet, az pedig nem érdekel, hogy benne van az X faktor.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
-=RelakS=- #779 üzenetére
"kb $1=€1"
Ez az, hogy csak kb. Na akkor számolgassunk kicsit, bár a pontot úgy is a gyártók és a hazai forgalmazók-boltok fogják tenni a mondat végére. Én most felhozom kézzel fogható példának az Oculus Riftet:
1 USD = 278 HUF
1 € = 315,9 HUFA Rift árát Január végén jelentették be. 599$-ba kerül az USA-ban. EU ára (Germany, Anglia, Poland stb...) 700€. Áfával, tokkal vonóval 700 €. Hivatkozhattok arra, hogy No-ban pl 19% a VAT, Angliában 20%, Lengyelben 23%, mégis mindhárom országba ugyanannyiba kerül... de itthoni kínálatba az EU ár szerint szintén ugyanennyibe kerül(ne, ha lenne itthon, de nincs).
A Rift ára jelenlegi árfolyamon 166.522 HUF. az USA-ban. EU-ban 221.130 HUF. Az árkülönbség 32.7%.
Hozzátenném, hogy azért is lehet ekkora a különbség, mert a Rift árképzésekor az USD valami 289 HUF volt, bár ez csak valami 6000 FT különbséget jelent, ez 4%-ot tesz ki, elhanyagolhatónak mondanám, mivel az árfolyam megjelenésig még változhat és azt sem tudjuk, hogy a custom kártyák árait meghatározták-e már, tehát ezzel felesleges foglalkozni.
Ha a fenti példát veszem alapul, akkor a 379 MSRP az 1070 esetében 105.362 HUF. Legjobb tippem szerint ha ehhez hozzáadom az árának 32.7%-át, akkor 139.815 HUF-ot kapok.
Na most amit Assdak fórumtárs mondott az 170.000 HUF környéke. Ez az én 32.7%-os árnövekedésemhez képest (amiben benne van vám, áfa stb) egy impresszív 61,3%-os növelés. Tessék elgondolkodni ezen, vagy hozni más reális példát, netán bizonyítékot. Én szívesen belátom azt, hogy egy GTX 1070 170.000 lesz itthon, csak támasszátok alá, ne csak benyögjetek egy hasra ütött számot.
(#784) rocket: Persze, csak egyáltalán nem mindegy, hogy egy reális 30%+t nézünk az US-ban bejelentett árra, vagy egy hasra ütött +62%-ot. Azt megértem, hogy az első hetekben lesz pár nyerészkedő nagyker, azt is megértem ha esetleg a hatalmas kereslet miatt hiány lépne fel és ezért kerül többe. Az árán úgysem azok rugóznak akik megveszik amint van shipping a címükre, mert őket nem érdekli az ár és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Az áráról gondolom azok morfondíroznak-gondolkodnak, akiknek nem mindegy, hogy 30-40.000-rel többet adnak ki ugyanazért. Egyébként akik első körben be akarják szerezni, azok úgyis a FE verziókat veszik ami más történet.
-
Dyingsoul
veterán
Hogy lesz egy US-ben Ft-ba átszámítva 105.000 Ft-os kártya? (Jelenlegi árfolyam 278Ft / USD.) Pláne úgy tudom, hogy az US árban alapból benne van 5% sales tax, amire így nem 27% ÁFA fog jönni.
Te vagy valami hülyeséget olvastál, vagy Magyarország legrosszabb boltjához van közöd.
(#763) Balika911: Én csak a VR miatt cserélem le a GTX 770-emet, mégsem az AMD-t választom...
-
Dyingsoul
veterán
Rendben, köszönöm az infókat!
-
Dyingsoul
veterán
Ha már találgatunk az árral kapcsolatban, akkor nekem egy teljesen más jellegű kérdésem van.
Ugye én nem szoktam gyakran VGA-t cserélni (2-4 évente csak), ezért nem is figyelem az ilyen akciókat. De arra lehet következtetni, hogy az új kártyák mikor kerülnek olyan akciókba amikor fejhallgatót, egeret vagy játékot adnak hozzájuk? Ez nemzetközileg szokott ilyen akcióba kerülni, vagy csak itthoni boltok különlegessége, hogy adnak hozzájuk ilyen apróságokat? Csak úgy felmerült bennem, mint kérdés, mert nem tudom, hogy mi vált ki erre vonatkozóan hatást, lehet-e ilyen akcióra spekulálni. Csak azért merült fel bennem mert pont szükségem lenne valami jóféle fejhallgatóra.
Tudom ezt néhányan butaságnak tartjátok, de vannak akiknek ez is szempont lehet, bár én úgy sejtem az a válasz erre, hogy totál random. Hátha tévedek mert biztosan vannak itt ilyen téren nálam okosabbak is.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
s4hu|SyD^ #355 üzenetére
A VR miért nincs kész? Rendelhetőek az eszközök, bekerültek a retail store-ba és jelenleg nem tudnak elegendő mennyiséget gyártani ahhoz, hogy kiszolgálják a keresletet. Ráadásul még csak pár országban érhetőek el, nem is globálisan, így sem tudnak elegendő mennyiséget gyártani. Ez mikor fog eljutni a tudatotokig? Vagy majd csak akkor fogjátok befejezni ezt a 3D TV hasonlítgatást, amikor már a szomszédotok is HMD-vel fog játszani és érzitek, hogy Ti le vagytok maradva?
Arról nem is beszélve, hogy jelenleg kb 7-8 VGA van ha mindkét oldalt nézzük, ami a VR minimum követelményeit hozza. Fel kéne ismerni, hogy ez lesz a VGA húzó ereje, nem pedig a G-sync, Freesync és a 4K-s monitorok, amikből van elég a piacon még sincs rá akkora kereslet, mint a HMD-kre (akkor sem volt, mikor azok "berobbantak" a piacra).
-
Dyingsoul
veterán
Nagyon jó amit írsz, én pl nem is bírtam már délután azt ami itt a topikban megy, de mivel focihoz béna vagyok, inkább sörözni mentem a jó időben.
Azt egyébként rosszul látod, hogy a grafika nem fejlődik, mert de. Max nincs hozzá szemed vagy nem játszol 4K-ban (én sem) vagy lehetne sorolni az indokokat. Az, hogy megnézel egy youtube videót, nem tükrözi hűen a grafikát, mivel a YT-t is leszabályozták 16 Mbitre.
Meg aztán a VR. Lehet, hogy kevesen vagyunk akik emiatt várjuk a next gen kártyákat, de azért kicsit para, hogy a Titan X megfeküdt a Walking Dead demója alatt a StarVR bemutatón... Keményen beesett az fps, pedig egy a stúdió ami a StarVR-t és a játékot is készítette és mindent megtettek az optimalizáció érdekében. A jövőre vonatkozóan csak azt tudom mondani, hogy remélem megélem azt a kort amikor meg tudnak hajtani a VGA-k egy Dual 8K-s HMD-t és nem kell érte csillagászati árat fizetni.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
akoska07 #272 üzenetére
csak úgy teszem fel a kérdést: Te nem örülnél annak, ha mondjuk a Polaris is hozná ezt a szintet és amikor az is a piacra kerülne, lejjebb menne az NV kártyák ára akár 10%-al?
Én örülök ennek a hírnek hiszen már egy éve követem a Pascal körül zajló eseményeket pletykákat, de én szeretnék minél többet kapni a pénzemért az pedig csak úgy lehetséges ha a gyártók versenyeznek a mi pénzünkért és nem mi versenyzünk a gyártóért... Just saying.
-
Dyingsoul
veterán
Bocsi a teljesen off-topikért de keresek egy VGA tulajdonságot, amit SEHOL nem találok.
Régen egy külföldi tuning fórumon olvastam, hogy a GPU-Z-hez hasonló programmal meg lehet nézni, hogy hát %-os a kártya. Nem tudom a tulajdonság nevét, csak azt, hogy a 70% fölötti kártyák nagyon jól tuningolhatóak. Tudom ez így nagyon barkóba, de ez egy minőségi mutató a kártyához és nem tudom, hogy ezt milyen progival lehet ellenőrizni és már elfelejtettem a nevét, mert csak nem tuningoltam a VGA-mat és most a nagy hype miatt eszembe jutott, hogy leellenőrzöm majd az új Pascal kártyát, ha veszek mikor piacon lesznek.
-
Dyingsoul
veterán
Figyelembe véve a 256 bites memóriabuszt, ez a konfiguráció lényegében a GM204-es lapkánál megismert rendszer másolata.
Hát persze: VGA ez is meg VGA az is, ki hitte volna.
Már az első bekezdésben vártam ilyesmit Abutól.
Nagy lelkesedéssel várom egyébként a benchmarkokat mert nagoyn nagy az NV hype, de ha azok is igazolják a számokat és a +% teljesítményeket a Maxwell kártyákhoz képest, akkor a Polarisnak nagyon erős lánccal kell felkötnie a gatyáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest