- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
válasz
turbokappa #702 üzenetére
Na! Csak jo lesz ez a Pascal! Jojjenek csak az olcso 980 es 980 Ti kartyak, legalabb potom penzert tudok majd venni egy masikat SLI- hez
-
blu79
addikt
válasz
turbokappa #704 üzenetére
Jah azt láttam, dehát na....
válogatott de nem tud többet mint a másik, vagyis jelentősen, csak halkabb...
-
blu79
addikt
válasz
turbokappa #702 üzenetére
De van már fönn 150-ért is
-
turbokappa
senior tag
válasz
turbokappa #620 üzenetére
Folyamatába rakom össze a gépet,mivel van még 2 laptop 'ráérek'. És k. sokba lesz. Most egy skylake g4400 vettem bele muszájból,megvárom míg kijön a kaby és természetesen sima i7,az 5970 meg még jó lesz májusig,akkor meg 1070. Ez a terv.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
turbokappa #620 üzenetére
Mire is lehet használni egy PC-t és mire egy konzolt? Ebbe inkább ne menjünk bele.. Mindenki el tudja dönteni mire költi a pénzét.
-
VTom
veterán
válasz
turbokappa #589 üzenetére
Még egyszer megpróbálom elmagyarázni mit szerettem volna közölni, aztán én is bejeztem:
Én nem fikázok senkit, mindenkinek szíve joga annyiért árulni a portákáját, amennyiért akarja, legfeljebb nem veszik meg.
Én arra próbáltam rávilágítani, hogy amit mondtál, hogy 80 ezerért használt 970 a 92 ezerért újjal szemben nem minden esetben állja meg a helyét, mert almát a körtével hasonlítasz, jelen esetben egy újan 110 ezres kártya használt árát az újan 92 ezres kártyához.
Ennyi lett volna a mondanivalóm.A PC rossz befektetés, ezzel egyetértek, ez mindig is így volt, és így is marad.
Egyébként nem a LEGrosszabb befektetés, mert egy új autó árán még mindig többet buksz, így a PC csak a második
Peace.
(#593) GeneraL_XTX : szerintem aki most vált, az vagy presztizsből vált, hogy a legújabb, legerősebb kártya legyen a gépében. Nekik nem számít az a sok tízezer Ft amit buknak a mutatvánnyal. A másik, aki 4K-ban akar játszani, és kell az a plusz 5 FPS is, mint egy falat kenyér
(#594) deicide : Na, mondom én...
-
deicide
veterán
válasz
turbokappa #582 üzenetére
A szürkeimport egész mást jelent, a kártya attól eredeti, rendelős lista, áfacsalás koncepciójával tisztában vagy?
Én egyébként már jeleztem nVidiának, hogy a TitanX-ek helyett hozza majd a 1080-akat.
-
VTom
veterán
válasz
Látom Te vagy itt ma a flame huszár...
Kicsit olvass utána, hogy a PCX-ben 92 ezerért kapható VGA hűtési teljesítménye hőmérséklet és zaj szempontjából hol van az aprón 80 ezerért hirdetett Windforce, Phantom, vagy Strix hűtésekhez képest. Ezek a kártyák 110 ezerért mennek a PCX-ben. Én erre gondoltam.
A szürkeipmortot nem a PCX-re írtam, hanem az aprón 90 ezerért hirdetett új kártyákra, a PCX-et azután dobtad be, miután ezt leírtam.
-
Reggie0
félisten
válasz
Szurke import azt jelenti, hogy nem a hivatalos ertekesitesi csatornan erkezik, hanem kerulouton. Tehat pl. megveszik amcsiban es athajoztatjak sajat maguk ahelyett, hogy az europai disztributortol vennek. Ettol meg a termek eredeti marad.
-
kovsol
titán
válasz
Ő arra utalt, hogy attól, hogy azonos GPU jelen esetben 970 csücsül két kártyán, attól még nagyon is eltérőek lehetnek egyes modellek egymástól.
-
VTom
veterán
válasz
turbokappa #553 üzenetére
Erre írtam egy hosszú válszt, de valahol úgy látom elveszett
A lényeg az, hogy a PCX-es 92 ezres kártya nem ugyanaz, mint az aprós 80 ezres (bár most éppen vagy egy ugyanolyan, de az nem ér annyit) értsd ref. nyák, gagyi hűtő, alap órajel vs. custom nyák, jó hűtő, gyári OC.
Pl. a már említett 10 napos Strix 80 ezerért kelt el kontra 110 ezer Ft PCX ár.
Na de mindegy is, szerintem reális a 80 ezer, Te csak 60-at adnál érte, ezért nekem MÁR nincs, Neked MÉG nincs 970.
-
hszilard666
veterán
válasz
turbokappa #569 üzenetére
Ahogy mondod. De lehet hogy nem fog érdekelni és hagyom a mostani felállást. Úgysem játszom már annyit mint egy éve.
-
Ijk
nagyúr
válasz
turbokappa #558 üzenetére
Akkor árulja ha ki tudja pótolni még azzal a 70-80k-val, ami hiányzik majd az 1070-hez.
kovsol: Teljesen jó a 970, és nem is kapnál jobbat abban az árkategóriában.
Elég vicc hogy el kell adni a 90k-s kártyát mert jön az új 150k-s. -
VTom
veterán
válasz
turbokappa #550 üzenetére
88-ért nyilván nem kell megvenni, sőt, sokan 100-ért árulják, ennyit persze nem fognak kapni érte.
Én 85-ért adtam el az enyémet egy hónapja, akkor az volt az alja, most 80, de ez már nem fog lejjebb menni.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: szerintem annyit ér a használt 970, amennyiért lehet kapni. Ez jelenleg 80ezer+.
Egy-két szürkeimportos kártya ára nem fogja meghatározni a használt piacot. Az 55-60 ezres sáv a 960 ill. a 770-780-as kártyák piaca. -
VTom
veterán
válasz
turbokappa #547 üzenetére
na addigra lehet, hogy tényleg 60 ezerért mennek a 970-ek
-
VTom
veterán
válasz
turbokappa #517 üzenetére
A DX12 játékok nem úgy lesznek ám, hogy hopp, kijött egy DX12 játék, aztán csak a Pascalon fut...
Nyilván az nvidia majd elkezdi nyírbálni a driverekkel, meg effektekkel a korábbi generációk teljesítményét, de amíg at nvidia/kiskerek/nagykerek polcain lesz maxwell, addig lesz rá támogatás is.
Egy generációt nyugodtan át lehet ugrani, hacsak nem ifj. Vér Istvánnak hívnak, és szúrja a szemedet, hogy le kell kapcsolni pár gameworks nyalánkságot a játékokban.
Mindenki rá van izgulva most, hogy egy-egyben átváltva a dolláros MSRP-t 100 ezer körülre fog kijönni a 1070, de ebből csak egy 150 ezres pofára esés lesz, más nem.
A 970-nek nem az új platform fogja levinni a használt árát, hanem a túlkínálat.
-
Ijk
nagyúr
válasz
turbokappa #536 üzenetére
De ha van 100k-d akkor hogy veszel 150k-s kártyát? A maradék 50%-ot kipótolja a télapó?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Es? Vagy most megint jon az internet trollok es az AMD altal terjesztett mese, hogy a Maxwell keptelen tranzisztor szinten async kezelesre es e miatt lehet kidobi oket a kukaba es inkabb vegyunk Pascalt vagy barmilyen AMD-t 290X-es szeriatol felfele ha DX12-t akarunk? Nvidia kartyak mar a Fermi ota tudnak asyncet...
Meg akinek van pl G-Synces monitora, annak miert is eri meg az upgrade? (Ha nem FPS huszar es csak az fontos neki, hogy ne akadjon cseppet sem a jatek)
-
stratova
veterán
válasz
turbokappa #520 üzenetére
Ettől még igaz, hogy kihozta Nv a teljes GM204-et is mobil vonalon [1, 2], csak győzzék az OEM-ek hűtéssel, mert 150-150+ W a TDP-je. Amilyen megalomán Clevo betett mellé egy i7-6700-at (65 W TDP) ez a két kis dög pedig 60°C-ra képes forralni a 17,3"-os gépet.De általánosságban igaz az állításod. Pl. ha készült volna GTX 960 Ti az a GTX 970M-mel egyező lapkára épülhetett volna. Az aktuális szériából elvileg az asztali 1070 lapkájából készül a mobil 1080M alacsonyabb órajelekkel (1100-1150 MHz GPU 5000 MHz MEM). 1060 TI-ből az 1070M.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
turbokappa #521 üzenetére
Az 1070 140-150k lesz es nem 100k.
Úgy viszont a mostani 80k körüli árával nagyon is rendben van egy használt 970. 60k irreálisan kevés egy ilyen kártyáért.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Lattad te mar a GTX980-at laptopban? Az igenis egyenlo az asztalival, mivel gyakorlatilag az csak mas a nyak es a TDP. Ne keverjuk a GTX980M-el, mert az valoban nem eri el meg a GTX970 szintjet sem.
-
Ijk
nagyúr
válasz
turbokappa #521 üzenetére
Adok neked 100k-t miután hoztál nekem egy 1070-et. De még adok mellé 5k-t is a fáradozásodért.
-
TTomax
félisten
válasz
Márpedig az a mobil vga amiről beszél az egy teljes értékű 980...
(#521) turbokappa
Felejtsd el hogy 100K-ért fogsz kapni 1070et... -
blu79
addikt
válasz
Nahát ha 970-em lenne most, biztos nem adnám el 60
, inkább megtartanám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest