- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
"még mindig nem arról van szó, hogy a kód nem csinálna semmit. csinál, csak a kapott eredményt később nem használja fel sehol a lap. azért ilyen bőven előfordulhat."
Ha esetleg mégis bennemarad egy függvény a kódban, de nem használom fel az eredményét, akkor mi a szarnak hívnám meg? Akkor meg nincs mit átugrani. Továbbra is ott tartunk, hogy csak a sunspideren működik ez, tehát csalás.
Jó lett az IE9, de ne ez legyen már szempont..
-
WonderCSabo
félisten
Mi most akik ezt mondjuk, programozók vagyunk / annak tanulunk (asszem ntomkanak ez a munkája, julius BMEn mérnökinfós, én meg az ITKn), és eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy egész függvényeket teljesen feleslegesen azért nem hagynak a kódban.
A másik dolog meg, hogy ez az egész elimination úgy tűnik, csak az SS-en működik.
-
julius666
addikt
1, és #197: igen, ezeket kikommentezik normálisabb helyeken ha ki nem is törlik.
Nem csak sebesség szempontjából negatív hatású, hanem a kódot is kezelhetetlenebbé, átláthatatlanabbá teszi. Normális programozó ilyet nem ad ki a kezéből.2. Nevezd ahogy akarod, a lényeg hogy nem szentírás. A neten található javascript kódok jelentősen ganébbak mint a rendes asztali környezetbe készültek, de azért a nagyon durván tökfelesleges, sokszor lefutó kódok ott is ritkák. Inkább egy-két bennmaradt +dolog a ciklusba, az meg nem számít sokat.
-
ntomka
nagyúr
Fejlesztettél már projektben? Ha benne hagysz egy ilyen kódrészletet, biztos lehet benne, hogy másnap jön valaki ekézni a hülyeséged miatt.
Mellesleg, a való világban ami előfordul, az a moslék, optimalizálatlan, lassú kód, nem az, ami nem csinál semmit. Minden csinál valamit, legfeljebb nem jól.
-
WonderCSabo
félisten
LOL, miért lenne? Bár feleslegesen nem ragozom tovább a dolgot, ntomka leírta helyettem. Ezt a következtetést a kiemelt szövegből sikerült levonnod?
(#190) julius666: A mozillás programozó azért feltételezi, hogy trükk van a dologban, mert igazából ez érdekes módon csak az SSen megy jól...
-
ntomka
nagyúr
Ellenkezőleg, semmi sem tökéletes. De a való világban egy programozó miért írna és főleg futtatna olyan kódot, amit nem használ semmire? Nonszensz. Az előfordul, hogy kapkodós RAD fejlesztésű projekteknél bent hagynak egy-két dolgot, de azt ki is szokták gyomlálni idővel. Fejlesztőként mondom, hogy amit megírtam és nincs rá szükségem, kijelölöm és nyomom a del billentyűt keményen. És szerintem azt a fejlesztőt aki ilyen szemét kódot ír, azt páros lábbal küldik el máshova. Ha az MS-nél nem így tesznek és szerintük ilyen globálisan sok van, akkor már meg is értettem egy-két dolgot miért van, hála neked.
Ellenben kétlem, hogy ez így lenne, a marketing bullshit meg mindig jól hangzik, sok tízen éve, mindegy milyen cégről van szó...
-
julius666
addikt
Nézd, attól hogy egy marketinganyagban azt írják, nem biztos hogy az úgy is van. Mi a ráknak írnának a programozók olyan kódot, ami nem csinál semmit? Véletlenül lehet hogy egy-egy helyen a kókánymester OKJ-s "webprogramászok" benne hagynak valami változót a ciklusokban, de elenyésző a sebességbeli hátrány.
Abban viszont igazad van, nem nevezhető csalásnak, teljesen legális optimalizáció. A való életben nem sokat ér, de legális. Csak éppen pont jól rámutat a SunSpider hiányosságaira, szóval nem az IE jó mert magas pontszámot ért el SunSpideren, hanem a SunSpider szar mert a valósághoz köze sincs, dead code eliminationnal könnyen kijátszható.
-
WonderCSabo
félisten
Egyrészt a valós életben senki sem ír olyan függvényt, ami nem ad vissza semmit... És érdekes módon csak a Sunspideren működik ez a szuper "dead code elimination".
A Sunspider egyáltalán nem a Google tesztje, ezt még anno az Apple írta. A Google házi tesztje a V8. Mellesleg csak a SS-en lett első, de itt is csak csalással.
-
Penge_4
veterán
#22-re elfelejtettél válaszolni. Komolyan érdekel, hogy mi az oka, viccen kívül. Úgy tudtam a Google-t különösen utálják még egy átlagos konkurenstől is jobban.
ps: Találtam egy bugot. Ha bármilyen szövegdobozban idézőjelek/aposztrófok közt van egy szöveg és a bezáró idézőjelt/aposztrófot megelőző karakter valamilyen bezáró zárójel (sima, kapcsos vagy keretes), akkor az egérrel történő szövegkijelölés magával viszi a bezáró idézőjelet/aposztrófot és még az utána következő szóközt is.
-
hohoo
senior tag
Jah igen a másik, a hívőknek minden baromság amit nem tudnak megmagyarázni.
Ez tőled gyakran látom, pl ha 10-en leírnak egy hibát, egy ms szoftverel kapcsolatban, és te nem tapasztalod, akkor "baromság" (ha tapasztalod akkor "jelentéktelen hiba"/"senki sem használja azt a funkciót"). Ha leír valaki valami hibajelenséget, kizár minden mást, és tényleg csak az ms szoftver marad amiben a hiba lehet, az is "baromság". Pont mint ahogy az apple fanok csinálják. Ulkesh aranyköpését te is nyugodtan használhatnád, módosítva: "Az MS termékeknél nem lehetséges technológiai probléma"."én legtöbbször már el se kezdem, többségük menthetetlen."
Ugyan ugyan ne túlozz, azért ha tudod mindig beírod hogy "baromság".
-
osztraksajt
őstag
Mondjuk valóban nehéz belekötni "az SAP csak IE9-el megy normálisan tehát csak az IE lehet a fasza" kijelentésekbe, tényleg a stílusba kell.
Valljuk be, a kolléga nem vesződik alacsony labdákkal, egyből magasakkal kezd. Csak ne csodálkozzon ha lecsapják. Ha meg fáj neki kulturáltan hőzöngjön. De ha még hőzöng is ne hülyegyerekezzen, nem illik akkor sem. Az anyjukba elküldeni az embereket meg pláne nem. Mindenkinek joga van a vélemény nyilvánításhoz, de az mindenkinek a saját felelőssége hogy ezt milyen formában teszi és mekkora hülyeséget állít.
Az el sem kezdem hozzáállás nagyon helyes. Én is dolgoztam SAP-val, Oracle-val, IBM mainframekkel, MS-SQL-el, optikai hálózatokban sem vagyok éppen járatlan, mégsem oltok le mindenkit hogy mekkora ász vagyok és nem osztom ki a megkérdőjelezhetetlen tutit.
Ha hisz az MS-ben tegye, de fogadja el hogy:
-mások nem hisznek benne,
-éppen másban hisznek
-csak szimplán okosnak hiszik magukat
-az eddigi tapasztalatuk más következtetésre vezette őket
-....De ezek a hsz-ek után nehezen tudom elhinni hogy pont ő lenne az értelmesebb a többségtől.
-
John Fowler
tag
Nem a superfetchre gondoltam, és csak ironizáltam.
Az ie9-et nem ismerem, de régebbi ie esetén maga a microsoft állította, hogy a browser az ugye a "rendszer elválaszthatatlan része". Nyilván egy 3rd party böngésző SEMMILYEN szinten sincs a rendszerbe integrálva, ami az ie-nek lehet épp előny, de erre a mellünket verni nem épp elegánsDe hagyjuk is ezt, mert az iróniának 2 oka volt:
- az egyik, hogy az explorer 2011-re jutott el oda hogy van belőle egy olyan még nem hivatalosan megjelent változat, ami kb megfelel a kor színvonalának...
- a másik, a más gyártóknál is előforduló "keressünk már legalább egy alkalmazást amiben a mi termékünk jobban teljesít, vagy ha nincs, hát csináljunk egyet, és adjunk ki róla színes-szagos grafikonokat, de mán" PR-módszer használata.Ezek után az egész témáról nem lehet kellő komolysággal beszélni szerintem
-
törölt tag
Már csak ilyen hálatlan műfaj a világmegváltás és az önzetlen karitatív felvilágosító misszió.Albert Schweitzer se kért TB kártyát a kannibál törzsfőnöktől a dzsungelben, amikor bekötözte a lábát ,mert kisebesedett az esőhozó tánctól.Sőt!.Amikor hálátlanul ezek után egy kondérban szerette volna megfőzni és utána vacsira elfogyasztani csak elnézően mosolygott és nem küldte el az anyjába.
-
Misály
addikt
Bele is fognak, aki nem ebbol el annak ez nem fontos, csak fikaz hogy fujj Microsoft.
Inv1sus, nem vagyok webfejleszto en dolgozom, es webalkalmazasokat hasznalom, weboldalak rohadtul nem erdekelnek ( ott a sharepoint server erre a celra ) es amugyis ott van ra egy rakat onmagat webfejlesztonek nevezo ember aki elszorakozhat a bongeszokkel.
Erdekes modon van egy csomo professzionalis webalkalmazas, es weboldal ami hiba nelkul mukodik IE alatt, akkor most a bongeszovel van a baj vagy az onmagat fejlesztonek nevezo rinyageppel? Ez csak egy laikus es arrogans kerdes.
-
Penge_4
veterán
Nem ér csalni (user agent).
Egyébként a Firefoxot és a Safarit is megfekteti. Egyedül a Chrome és az Opera éli túl.
Itt a kód browser sniffing nélkül: http://pcforum.hu/support/crashie.htm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest