- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
lgb
tag
válasz
gtasystem #21 üzenetére
Pont ez a baj. Tul sok szabadsaga van atlag usernek. Lasd autopalya, nem hajthatsz fel lejart muszakival rendelkezo autoval (legalabbis nem jo, ha lebuksz), nem vezethetsz jogsi nelkul stb. Ehhez kepest az "informacios autosztradan" mindenki azt csinal jelenleg amit akar es ahogy akar, es nem vallal feleloseget se: lasd mikor haver mondja hogy "ja tele van virussal a gepem - mar mondtaj 0 de nem erdekel nem ertek hozza, igy is megy a gep". Ez milyen hozzaallas mar? es hany gepet tamadnak onnan, spam-et kuldenek stb? Meg kene vegre mar erteni, hogy majd eljon az ido amikor vege lesz ennek az "internet vadnyugatnak" hogy mindenki sajat hulyesege miatt kart okoz a masiknak (most inkabb ne is beszeljunk arrol, hogy mi van ha valaki direkt kart akar okozni). Az email forgalom 90-95%-a ma mar spam. Ez azt is jelenti, hogy ezt a forgalmat el kell vinni halozatokon. Mail servereknel spamszuro stb 10-20x nagyobbra van tehat meretezve mint optimalis 0% spam eseten lenne, stb. Es ezt persze masok fizetik meg a sok hulye helyett, aki nem kepes upgrade-elni, vagy vallja buszken az "azt hasznalom amit akarok es ugy ahogy akarok" elvet. Ez kb olyan mintha kijtelentened, hogy nincs joga senkinek sem azt mondani, hogy nem mehetsz 100 eves felig szeteso felben levo autoval az utakra, nem erdekelven teged, hogy balesetben pl kit viszel meg magaddal ... Csakhat a szuklatokoruseg, Magyarorszagon divat am reklamazni hogy nekem jogom van ehhez-ahhoz, de az mar nem annyira nepszeru, hogy megvizsgalni, mi van a kotelesegekkel viszont ... Sajnos
-
-
törölt tag
válasz
gtasystem #137 üzenetére
Látszik hogy olvasnod is csak bulvárt sikerült még a W7-ről...
A másik konfig pedig egy elfekvő cucc, amire azért raktam fel W7-et, hogy egy tunerkártya kompatibilitását teszteljem. Meglepően jól működött azon a gépen is a W7. (Egyébként pl a tunerekenek messze jobb képe van Vista/W7 alatt, mint XP alatt.)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gtasystem #101 üzenetére
Én árnyékboxolást említettem, ami egy érveléstechnikai szakkifejezés. (A hozzászólásomból még a jelentését is ki lehet következtetni.) Az árnyékkal boxolás meg... hát az nem tudom mi, nem én írtam.
"de ha idézel akkor azt pontosan"
A fenti blama után egy ilyen figyelmeztetés önmagában is hülyén veszi ki magát, de ha hozzávesszük, hogy amikor idéztem, azt szó szerint tettem, akkor... inkább hagyjuk. Sőt, inkább az egészet hagyjuk. Nem akarom tovább magyarázni, mert az eddigiek után úgy érzem, hogy elpazarolt idő lenne.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
gtasystem #96 üzenetére
Nos, ha nem hiszed el, h. a IE9 nem tud menni a XP-n, akkor tévedsz!
Nem értem, miért van komoly álláspontod olyan témában, amiről fogalmad sincs.
Az IE9 D2D-t használ a content rendering gyorsítására. Ezzel nem kisebb eredmény érhető el, mint pl. az ilyen dolgokban 10x sebességnövekedés. Windowsra rendering gyorsítására jelenleg a D2D magasan a legjobb. Ezért inkább úgy döntöttek, h. nem támogatják a 10 éves oprendszert, és nem írnak rá külön rendering gyorsítást.
Mellesleg a Fx se használ rendering-re gyorsítást XP-n.
Tehát nem bullshit: A technológia (d2d) csak Vista+-ra érhető el, és a Xp-re nem éri meg kifejelszeteni vmi mással, mert nem gyorsulna jelentősen.
Ezt a magaddal vitatkozol dumát meg hagyd már abba, nagyon bunkó, és nem is igaz. Mindenkire ezt használod.
-
törölt tag
válasz
gtasystem #96 üzenetére
"én azt látom hogy kijön egy új ms böngésző és mint xp júzer azt kapom hogy ms megpróbál bezsarolni hogy használhatom az új csodaböngészőjét ha frissítek..tehát ha megveszem valamelyik másik termékét.."
Ezt össze lehet foglalni úgy, hogy kicseszik velük. De akkor legyen az, hogy leszarja a fejüket (ezt szó szerint írtad korábban), a lényegen nem változtat. Sőt, a lényeget illetően az is irreleváns, hogy miből élnek.
Mi az az árnyékkal boxolás?
Nem volt fontos, azért is tettem offba. De valakit hátha érdekel, hogy valójában mennyi az annyi.
-
törölt tag
válasz
gtasystem #92 üzenetére
A 90% körüli részesedésükkel az operációs rendszerek piacán nagyon nem úgy néz ki, mintha erőlködnének. Ennyi.
Egyébként onnét indult az egész, hogy a Microsoft kicseszik a felhasználóival, ezért azok Macre váltanak. Aztán mikor rövid úton kiderült, hogy az sem jobb, hirtelen eltűntek a felhasználó érdekei és nem győzöl terelni azzal, hogy ők megtehetik, meg jössz itt Kínával. Jó lenne, ha az árnyékboxolás helyett az eredeti álláspontot próbálnád védeni!
Kínában egyébként 90% a warez arány, bár ez most tök lényegtelen.
Cateora-Graham: International Marketing, 2006 -
WonderCSabo
félisten
válasz
gtasystem #92 üzenetére
LOL.
Tehát az Apple eladja a szart, de megteheti mert kajálják az emberek. Szted ez rendben van.
Ms pedig nem tudja eladni a szart (ami nem is igaz, mert ez esetben sem erről van szó), mert nem kajálják az emberek.
LOLOLOL.
(#90) gtasystem: Akkor léci fejtsd ki azt a posztodat, amire ezt reagáltam.
-
törölt tag
válasz
gtasystem #90 üzenetére
"aki ért hozzá az megteheti.. aki meg nem az nem.
bullshitet is tudni kell eladni.. "Szerinted Apple mit csinál? Agyon hypeoltatja a termékeit, olyan marketing bullshitet áraszt, hogy azt nézni is fáj. Komolyan ez már a vicc kategóriája... Szerinted Apple nem szivatja a usereit? Dehogyisnem, csak "eltusolja".
-
törölt tag
válasz
gtasystem #85 üzenetére
"persze..
amit szabad Jobs bácsinak azt nem szabad a ms-nak."WTF? Mit szívtál? Remélem csak poénnak szántad...
"de ő tudja hogyan kell..ez a különbség..ezért szeretik Jobs bácsit ms bácsit meg jól megdobálják.."
Na neee, ez már tényleg kész. Olvass csak vissza:
"És ha már a Macnél tartunk, akkor hadd jegyezzem meg, hogy Tiger alá pl. nincs Safari 5, pedig az fiatalabb, mint az Xp."
Safari 5 nincs OS X 10.4-re, akkor mégis miben más az, hogy nincs IE9 XP-re? Safari 5 is megoldható lenne 10.4-re, de nem tették meg...
"... hogy Power PC-s gépektől "elvágták" az OS X 10.6-ot..."
Ez tudod mit jelent? Konkrétan nincs lehetőség a régi Power PC-s gépekre feltenni a 10.6-ot, vagy ezt elnézzük, mert olyan jó fej ez a Jobs bácsi és az Apple bandája?
-
moonman
titán
válasz
gtasystem #72 üzenetére
"elvileg az amerikai piac már csak egy töredéke az egésznek."
"nekem nem szimpatikus az a cég aki leszarja a júzereit "mert megteheti"
összeszámoljuk, hányszor tolták már ki a support-ot? csak úgy leszarásból."na mindegy Jobs bácsi biztos nem csinálna ilyet.."
á. még nem volt rá példa. soha. -
törölt tag
válasz
gtasystem #67 üzenetére
Ha te volnál egy operációs-rendszert és böngésző szoftvert készítő gyártó, akkor te nem lépnéd meg azt a lépést, hogy az új böngészőhöz ne kelljen új oprendszer? Minden cég a profitra törekedik, ez is egy lépés a sok közül. Akinek kell az új böngésző, az nagy valószínűséggel váltani fog op.rendszert is. Vagy te olyan jóságos szoftvergyártó lennél, hogy maximálisan törődnél a felhasználókkal? Azért ne legyünk álszentek. Egyébként ne a magyar piacra gondolj, ahol szegény felhasználónak még a gépre is alig van pénze, nemhogy a szoftverre. Nyugaton, ha nem elég jó a gép, akkor "egyből" cserélik.
Aztán, hogy az FF megteszi, de az MS miért nem? Azért vess egy pillantást a két cég méretére, FF nem engedheti meg magának, hogy XP felhasználóktól (felhasználói bázisuk nagy részétől) elvegye a friss böngészőt, mivel az súlyos bevétel kiesést eredményezne, míg MS-nél ez megoldható, nem fognak belerokkanni, illetve nekik érdekük, hogy egy új, frissebb, jobb op.rendszert (ill. bármilyen más terméket) megvásároljál tőlük. Így működik a mai fogyasztói piac, ha tetszik, ha nem, ez ilyen.
-
törölt tag
válasz
gtasystem #54 üzenetére
Én ebben nem látok ellentmondást. Az Xp támogatását szépen lassan leépítik, ahogy tették azt a Windows 98-cal és ahogy majd a 7-essel is megteszik. Mindez ennek az egyik állomása.
Nem muszáj, hogy szimpatizálj a lépéssel, de szerintem be lehet látni, hogy semmi meglepő vagy rendkívüli nincs benne.És ha már a Macnél tartunk, akkor hadd jegyezzem meg, hogy Tiger alá pl. nincs Safari 5, pedig az fiatalabb, mint az Xp.
-
moonman
titán
válasz
gtasystem #54 üzenetére
"ms megpróbál bezsarolni hogy használhatom az új csodaböngészőjét ha frissítek.."
komolyan olyan vagy mint a tömegből tojást dobáló suttyó, aki azt se tudja, miről van szó, csak kántálja a többiek után, hogy monnyonle...azt ugye vágod, hogy az XP technikailag nem felel meg az IE9-nek? ugyanis - ezredszer írjuk le - közben eltelt 10 év.
-
zsigus
őstag
válasz
gtasystem #52 üzenetére
daa-raa:
Abit KV7, Athlon XP 2400+, 512MiB DDR RAM, Radeon 9600SE. Na ezen a gépen nem éreztem lassabbnak a W7-et, mint az XP-t... Szóval nem tudom miért kellene rohannod hirtelenjében gépet fejleszteni.gtasystem:
mondjuk DX11 miatt?A DX11 miatt miért kellene bármit is cserélni a gépben?
Amikor a Win7-nek DX9-es VGA az alapkövetelménye:"Ha a Windows 7 rendszert szeretné futtatni a számítógépén, a következőkre lesz szüksége:
1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor
1 gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)
16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) szabad lemezterület
DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammal"
Forrás: [link]
NEM akarok beleszólni a vitába még mielőtt engem (is) megtámadnál de egyáltalán nem kell DX11-es kártya (IGP) a gépbe, ahhoz hogy menjen rajta a Win7.
Legalább utánanéznél mielőtt ilyet írsz. -
BiP
nagyúr
válasz
gtasystem #54 üzenetére
"meg hogy mit hogy fogjak fel ne te mondd már meg..mi ez valami betegség nálatok?
"
Nem azon izéltem, hogy fogd fel végre, hanem "fogd fel úgy" = nézd másik szemszögből a dolgot.Amúgy értem, hogy miről beszélsz, de azt kell elfogadni, hogy az XP most már egy kevésbé supportált rendszer. Az MS-é, azt csinál vele, amit akar. Persze tök jó lenne, ha most is teljes mellszélességgel támogatná, minden programjuk kijönne rá, csak hát ez rengeteg plusz erőforrást igényel a részükről 0 extra bevétel mellett.
Szóval ilyen szempontból igen, az MS megkülönbözteti a felhasználóit. Van egy célcsoport, meg van egy csoport, aki x éve nem vett új oprendszert, ellenben több erőforrást igényel a kiszolgálásuk.
Persze, én is örülnék neki, ha mindig minden program megjelenne akár XP-re is, mert tényleg rengetegen használják, de az MS láthatóan át akarja terelni őket valami újabbra, korszerűbbre, de csak nem megy. (kellett nekik ilyen használható rendszert csinálni
). De sajna ma már kezd eljárni felette az idő. Ez az IE9 is egy ilyen motiváló dolog akar lenni (bár engem nem motiválna, meg ahogy látom téged sem nagyon. Akkor meg minek bosszankodni? )
Szóval ugyan ne nehezteljünk már rájuk, hogy egy 9éves, többször meghosszabbított támogatási idejű rendszerre nem hozza ki a böngészőjének az újabb változatát. Ez a felháborodás a megkülönböztetésről meg szerintem vihar a biliben
Ne pörögj rajta ennyit.
-
BiP
nagyúr
válasz
gtasystem #52 üzenetére
Nagyon kardoskodsz itt az XP/szabad választás mellett. Neked is, és a többieknek is igaza van. Nem kötelező.
Akkor fogd fel úgy, hogy ha XP-d van, használhatsz IE6-7-8-at. Ha meg WIn7-ed, akkor IE8-9-et. Te választhatsz, senki nem kényszerít.
Lehet, hogy sokan használják még XP-t, de tényleg ne az legyen már mérvadó, hogy egy 9éves oprendszerre megjenelik-e egy böngésző újabb verziója vagy sem. (Ha majd fontos oldalak csak úgy lennének elérhetőek, akkor megérteném a panaszt)
Ha valaki nem akar váltani XP-ről, mert nincs pénze/hardvere/nem érzi, hogy váltania kéne, akkor miért sír az IE9 miatt? Tök ellentmondás.
Ha meg még mindig nem bír magával, akkor mind oprendszerben, mind böngészőben rengeteg az alternatíva. -
Jaffafa
aktív tag
válasz
gtasystem #33 üzenetére
"ez gondolom nagyon bölcsnek gondoltad de nagy hülyeség..el se hinnéd kik és mennyien használnak még olyat..
persze ők biztos nem ennyire trendik mint te.."
Nem, azok a hülyék, akik 9 éves oprendszert használnak és böszen állítják, hogy mindenki más hülye. Tudod, volt itt egy példa a lovaskocsival. Na te azon ülsz most, a Moonman meg most húzott el melletted egy nyugati verdával (szándékosan nem írok márkát).
Az XP-nek lejárt az ideje, függetlenül attól, hogy mennyien használják. Elég sajnálatos, hogy még 2020ig van hozzá támogatás (legalábbis céges szinten). A Vista is fényévekkel jobb nála (megfelelö hardware-en persze), de a Win7-tel össze sem lehet hasonlítani. Mint amikor az Operát hasonlítod az IE6-hoz gyorsaságban.
De valójában mégiscsak mi, autósok vagyunk a hülyék, hogy leállunk a lovaskocsisokkal "vitatkozni" (bárcsak vita lenne)./facepalm
-
sh4d0w
félisten
válasz
gtasystem #21 üzenetére
Szólok, hogy ma mindent a marketing mozgat, a mérnökök meg vért izzadnak, hogy legalább félig igaz legyen a marketing - és ez minden piacra igaz, nem csak az IT különböző szegmenseire.
Anno a Microsoft azt mondta: vegyél Windows-t, meraz jó Neked. Függetlenül a Win95 hibáitól, elterjedt, mert a nagy többség megette a marketinget. Ott volt vele szemben a fényévekkel jobb OS/2, nem terjedt el, mert nem volt marketingje.
Fiat mondá néhány éve: vegyél Fiat Panda 100 HP-t, meraz jó Neked. Cseppet sem zavarta a reklámszakembereket, hogy a 100 HP valójában csak 93, Fiat Panda 100 HP elég népszerű lett.
Most nVidia mondja: vegyél Fermit, meraz jó Neked. Cseppet sem zavarja őket, hogy az ATi mind teljesítményben, mind fogyasztásban stadionnyi köröket ver rájuk játékfronton és azt hiszem, nem tévedek nagyot, hogy meg fog állni a piacvesztésük az ATi-val szemben.
Mobilszolgáltatók tolják arcunkba: vegyél internetképes mobilt, meraz jó Neked. Ők sem idegeskednek azon, hogy a vezetékes hozzáféréshez képest lófütty, amit kínálnak, sikere van.
-
Cathulhu
addikt
válasz
gtasystem #28 üzenetére
parancsolj
mondjuk a ms marketingeseit kellene hogy érdekelje..az ilyen arrogáns marketing csak visszaüt..
Marmint kinek es mikor?
9 eves oprendszert hasznalni mar a rohej kategoria. Es vajon hol az uzlet benne a microsoftnak? Supportaljon valamit amibol mar nem jon bevetel? Minek?na nehogymár balfaszmsmarketinges mondja meg hogy mi legyen..majd azt a júzer eldönti hogy mit csinál..szerintem..
Senki nem kenyszerit senkit. Gyokketto juzer azt csinal amit akar. Freedost is thete a gepere, senkit nem fog erdekelni. Mint ahogy a sirasa se, mikor 2 ev mulva mar semmi sem fogja tamogatni, es az osszes supportnal korberohogik. De nem kell azt csinalni amit ajanlanak, menjen csak a sajat feje utan.
a többire meg csak annyit hogy ki nem szarja le hogy kinek ad pluszmunkát?
jó hogy ne már szegény programozó munkamorálja miatt vegyen a júzer új os-t..
Ja, latom kepben vagy teljesen. A sok rohadt programozo hetente dolgozik egy orat aztan vakarja a toket 4 napig, az otodiken be se megy, kozben felveszi a nagy zset. Szep kepzelt vilag, de sajnos nem igy van. Es mivel igy is leterheltek 1. kevesbe ellenorzott, szarabb programot fognak kiadni. 2. nagyivben le fogjak sz*rni idovel azt keves csokottet, aki elvbol nem hajlando valtani, mert azok a balfaszmarketingesek nehogymar megmondjak nekem mit kene csinalni, heee.... Csak mondom megegyszer, nehogy meglepodjon a szegeny juzer, ha mar mindenki csak szanakozik rajta.Nem kotelezo itt semmi, nem kell valtani, nem kell DX11, nem kell ie9, de akkor ne jarjon mar a szaja.
[l]
sőt örüljön a programozó hogy van munkája..ilyen válságos időkben..
ha nem lenne az a sok xp-s nem lenne munkája szegény rendszergazdának..
nem urban legendek miatt van sok xp-s..ez súlyos tévedés.
Ez onmagaban akkora hulyeseg, kommentalni se kell.Szoval kosoznom, hogy bevallaltad, es magaddal demonstraltad ezt a tipust
-
moonman
titán
válasz
gtasystem #21 üzenetére
"mondjuk a ms marketingeseit kellene hogy érdekelje..az ilyen arrogáns marketing csak visszaüt.."
hova üt vissza? XP-t már egy éve nem kapni."na nehogymár balfaszmsmarketinges mondja meg hogy mi legyen..majd azt a júzer eldönti hogy mit csinál..szerintem.."
a user azt sem tudja eldönteni, hogy jobb vagy balkezével törölje ki a seggét."ha nem lenne az a sok xp-s nem lenne munkája szegény rendszergazdának.."
ezt valami random bullshit generátor dobta így ki? -
Penge_4
veterán
"amit az ms csinál az szerintem sok xp-snek nem fog tetszeni."
És érdekel valakit, hogy nekik mi tetszik és mi nem? Nem, ahogy az sem, hogy a lovaskocsival közlekedőknek nem tetszik, hogy nem mehetnek fel az autópályára.
Elavult őskövület rendszer.
1: Frissítsen újabbra.
2: Ha a hardver nem bírja akkor pedig használjon Linuxot.De az XP-sek visszafogják a fejlődést és késleltetik az új megoldások elterjedését.
Ezen kívül
- Pluszmunkát adnak a programozóknak, akik kénytelenek ezt az elavult rendszert is szem előtt tartani. A kód is nagyobb, a hibalehetőség is nagyobb.
- Pluszmunkát adnak a webfejlesztőknek, akik kénytelenek az elavult IE verziókra is fejleszteni, ha szeretnének látogatottságot.
- A rendszergazdákat is negatívan érinti.
- Az XP user bekap valami kártevőt és botnetként is funkcionál, ezzel segítve a spamer, adathalász és egyéb decentralizált hálózatokat.És mindez miért? Mert urban legendek alapján ragaszkodik az XP-hez. Tegyen fel egy Home Basic-et és kapcsoljon ki Shadow Copy-tól kezdve mindent, ami XP-ben sem volt és nézze meg, hogy nem eszik többet. Esetenként kevesebbet is.
-
-
Penge_4
veterán
Aki ma is IE6-ot vagy IE7-et használ, azt kétlem, hogy meghatja akár a támogatottság hiánya, aki viszont átállt 8-ra XP-n azok maradnak azon, mivel arra is 2014-ig lesz támogatás, ahogy az XP SP3-akra is.
Ha eddig megfelelt nekik az IE8, akkor FF-re max akkor állnak át, ha néhány gyakran látogatott oldalukon megszűnik a támogatás, vagy valami megfogja őket az új FF4-ben, aminek nem sok esélye van.
(#4) floatr: De legalább kevesebben tudnak rinyálni, hogy vírusos lett az IE-s gép, mert arra lusták, hogy egy SP-t feltegyenek, a frissentartott rendszerről nem is beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos cigaretta 🔞
- One mobilszolgáltatások
- Villanyszerelés
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest