Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dozsabalint
senior tag
Nexus 5X vs iPhone 8 Plus üzemidő. 1,5 nap (de nagyon kicentizve) vs 2,5 nap. Mindkettő fullhd, mindkettő 2700-as akksival. Mindkettőt újonnan vettem. Mindkettő első gyári főverzión. Mindkettőnek megvan az újkori akksiideje, akkoriban még gyakran jártam ide, és kiveséztük az üzemidőt a többiekkel.
N5 -> N5X -> (6S pár hónapig) -> i7 -> i8Plus volt nálam eddig az elmúlt 4 évben.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz dozsabalint #336 üzenetére
Nekem meg egyik márka sem csinálta, és milyen azonos felbontásról is írsz? A Plus Full HD a sima meg HD sem. Az Andoidos telefonokban meg már évek óta 4x akkora a felbontás: QHD. Mióta van iPhone QHD felbontással? Ja olyan nincs is...
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
-
DS39
nagyúr
válasz fototrend666 #340 üzenetére
Te miről beszélsz?
Én leírtam egy hsz-t, amire te reagáltál.
Nekem semmi bajom vele így, arról meg nem tehetek hogy a kínai gyártó nem ad ki biztonsági frissítéseket sem.
(Nem az Appleről van szó ezért off...)[ Szerkesztve ]
-
impact2
tag
válasz dozsabalint #341 üzenetére
Azért ezzel nem értek maradéktalanul egyet. Üzemidőben ha az egy napot bírja akkor jó, de inkább nincs meg az egy nap. A két napos üzemidőre még soha nem volt példa, új korában sem.
-
QwErTy42
addikt
válasz dozsabalint #341 üzenetére
Sima 7 2 napot? Urban legend. 😆
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
őstag
Szép-szép ez a szerecsenmosdatás... Ki tudja miért, talán érdekeltség, vagy kognitív disszonancia. Még jobb, hogy egyesek úgy csinálnak, mint ha nem is értenék mi valójában a probléma, és más gyártók számára ezt követendő példának ajánlják.
Apple igazságbeszéd mi?
-
fototrend666
csendes tag
Miről beszélsz?? MI a kínai? Mi van?
A biztonsági gond pont nem nemzettfüggő...
CTRL C CTRL V ENTER google..De segítek .Nagy büszkén hírdeted ,hogy a telefonod egy széttárt szifiliszes jónia....
A frissítések nem csak azért kellenek,hogy te láss mondjuk egy új betűtipust hanem,hogy foltozzák a biztonsági réseket amivel magadat és másokat is veszélybe sorolsz...[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz dozsabalint #336 üzenetére
egy iPhone másfél-kétszeres ideig megy egy droidhoz képest (ez saját tapasztalat).
Felhasznaloi szokasoktol is fugg. Nekem kevesebbet birt a 6s, mint az S7E. -
Parallaxis
addikt
válasz Balázs1986 #331 üzenetére
Ha pedig hibás akksi miatt van baj, ott a teljesítmény minimalizálás messze nem biztos, hogy megoldás.
Rövid ideig, amíg nem cseréled az aksit, addig megoldás lehet.
A maradék 75-80%-ot veszi a rendszer 100%-nak és hozzáigazítja a teljesítményt, hogy az üzemidő ne csökkenjen drasztikusan.A megoldás a hibás hw elem cseréje.
Igen, az Apple ebben hibázott, mert a problémára nem hívta fel a figyelmet, így a user nem is tudhatta, hogy aksit kellene cserélnie.
nincs mit szépíteni, a user nem tudja a specifikáció által meghatározott teljesítményt használni, márpedig nem felezett órajelért fizetett többszáz ropit.
Magával a megoldással semmi bajom, sőt örülnék, ha a többi gyártó is bevezetné, hisz egy telefonról beszélünk, ahol akár életet jelenthet az, hogy az eszköz működőképes maradjon és ne kapcsoljon ki váratlanul.
De legyen figyelmeztetés és folyamatos felhívás a státuszsorban, hogy gond van, cserélj aksit!
-
janeszgol
félisten
válasz Parallaxis #335 üzenetére
Viszont most nézrem, hogy neked négy akkut is felzabált. Akkor mégis a telefonnal volt gond? Nem ám szériahiba. Mert ha akkucsere után nem volt probléma, akkor az akku volt gyárihibás. Na mindegy, annyira nem volt hangos tőle a fórum, de ránézek. Bár már mindenki lecseréli lassan azt is, szóval nem kérdezek utána.
-
dozsabalint
senior tag
Mondjuk ezt az alultervezett akksit nem tudom honnan veszik az emberek. Egységnyi akkukapacitással, ugyanakkora kijelzőfelbontással egy iPhone másfél-kétszeres ideig megy egy droidhoz képest (ez saját tapasztalat). Akkor mi van alultervezve? Sima i7-es a mai napig elmegy 2 napot átlagos használattal (1 év 3 hónapos), a legújabb iOS-szel, és kutya baja (a 2. nap végén sem biztos h tölteni kell). Ez inkább a sima hatos nyűgje lesz, bár annak meg van ezer más is. Pl hogy a facebook appnak minden fél évben duplázódik az erőforrásigénye... és akkor csak egy szemetet említettem, ami kb mindenki telefonján ott figyel.
Pont egy 4000 mAh-os xiaomi kapcsolt ki múltkor amint hidegebb helyre értünk (értsd 0 fok alatt), aztán akkor telefonálhatsz (ismerősnek)... Eddig LG háromból három eljátszotta szintén nálam. HTC-ről, Motoroláról is hallottam már, hogy a hideget elkezdik nem bírni 1,5 éves koruk fele.
Persze mindez nem egzakt. Van aki 1 év alatt kinyírja az akksit, másnak 3-ig is jó (ilyen iPhone 6-ost is láttam már).[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz Parallaxis #324 üzenetére
Igen sajnos a Samsungnál többször is előfordult, hogy az akkupúposodás/akkuhalál (zárlat) szériahiba. Galaxy W, S4, Ace 3. Note 4-nél nem tudok róla. Nem lehet, hogy az akkuval volt baj?
-
DS39
nagyúr
válasz fototrend666 #318 üzenetére
Ha linkeled mik ezek, megnézem.
De egy kínai telón -alapból - nem szoktam bankolni.(mondjuk ha keylogger kerülne rá, ebben az esetben sokra nem mennek, ha az sms kód hozzám érkezik.)
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz Parallaxis #328 üzenetére
Azért az Android messze-messze nem 1db hardware gyártó 1db szériája, így merész kijelentés hogy egy op.rendszer miatt úgy általában kikapcsolnak a telefonok hidegben. Főleg, hogy ez egyszerűen nem igaz, nem hajlamos kikapcsolgatni csak úgy random. Ha pedig hibás akksi miatt van baj, ott a teljesítmény minimalizálás messze nem biztos, hogy megoldás. A megoldás a hibás hw elem cseréje. Attól hogy csökkented a terhelést, a hiba még hiba marad, nincs mit szépíteni, a user nem tudja a specifikáció által meghatározott teljesítményt használni, márpedig nem felezett órajelért fizetett többszáz ropit. Arról nem is beszélve, hogy a gyengült akksi így is tovább gyengül, szóval ez időhúzás.
Magába az Androidba nem elvárható hogy védelmet tegyenek, mert akár minden gyártó\modell más tulajdonságú akksit is kaphat. A gyártók pedig tesznek védelmet, LG-nél és Xiaomi-nál pl tudom hogy van hővédelem, melegre legalábbis. Idegesített is eleget. Hidegben pedig nálam sose kapcsoltak ki, pedig megjárta egyik-másik a -20 fokos finn telet is.
Az Apple esetében más a helyzet, ott összemosható a hw és op.rendszer oldal, mivel 1db gyártó 1db op.rendszere létezik.[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz Parallaxis #328 üzenetére
Mégsem lassította a samu a telefont a felhasználó háta megett.
-
törölt tag
-
S e t h
nagyúr
válasz Parallaxis #324 üzenetére
Note 4 már a negyedik aksit eszi és mindegyik esetben az volt a tünet, hogy 15-30% között véletlenszerűen kikapcsolt
3 Note 4-hez volt szerencsém, egyik sem csinált ilyet, akkor most mi a helyzet?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Parallaxis
addikt
válasz whatwhatwhat #71 üzenetére
Androidos telefon miért nem kapcsol ki 30%-on és/vagy hidegben?
Mert kikapcsol, csak ott a gyártó ezt nem kezeli. Ezért, ha iPhone-od van, akkor egy hibás akkuval is tudsz vészhelyzetben segítséget kérni, míg mondjuk egy Samsung készülék kikapcsol és a következő töltésig be sem tudod kapcsolni. Szerinted melyik megoldás a jobb egy TELEFON esetében?
Mondom ezt úgy, hogy a családban lévő Note 4 már a negyedik aksit eszi és mindegyik esetben az volt a tünet, hogy 15-30% között véletlenszerűen kikapcsolt és csak töltőre dugás után lehetett visszakapcsolni (kolléga S6 Edge szintén zenész).Az Apple ebben a történetben egyetlen dologban hibázott, mégpedig abban, hogy nem kommunikálta ezt a funkciót. Amikor az aksi állapota ennek a funkciónak az aktiválását indokolta, akkor szépen ki kellett volna írni, hogy baj van, ezért a teljesítményt az üzemidő megőrzése és a stabil működés miatt visszaveszi a készülék és a felhasználó forduljon a legközelebbi szervizhez, hogy cseréljék ki az aksit.
-
Ijk
nagyúr
A mai okostelefonk hány százaléka bír ki egy teljes napot?
Amit linkeltél videó arról annyit hogy gáz, de szó nélkül cserélték az akkumulátort, mert nyilvánvalóan kaptak selejtes szériákat, ennek semmi köze az alulméretezéshez. Ugyan akkor akapacitású akksit raktak bele, és jéé működött rendesen.
csongi: Még mindig kérdezem hol vannak a tömegesen belassult iphone 7-ek, 6s-ek? Síma 6-osról már elhiszem hogy van akinek belassul, mert 3 éves modell. 4 éves telefonon meg 1500 ciklussal senki ne csodálkozzon ha már hulladék a telep benne.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nagyúr
Nekem ezzel az egész dologgal az a bajom, hogy a mobilok egyre drágábbak, és egyre kevesebb ideig lehet használni.
Semmi elméleti és technikai akadálya a 10 évig tartós mobilnak. Az, hogy ez még nem következett be, nagyon jó gazdasági érdek.
Egy a gond - hatalmas környezet károsítás és kizsákmányolás jár vele.És ez sajnos tény.
Az Apple életben tartja a nagyon nagyon drága kizsákmányoló rendszert.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
törölt tag
válasz hdanit610 #315 üzenetére
Nem, dehogy.
A sztori:
Először nem akartam frissíteni, mert mondták, hogy nagyon rossz, meg elcs*szi a telefont. Nagyon kiakadtam, hogy nem lehet dismiss-elni, szóval maradt az értesítési sávon, hogy frissíteni kell. Egy idő után rávettem magam, aztán "csináljuk meg", lefrissítettem a telefont. Tök jó volt először - ugye az első benyomások - minden OK volt. Utána kapott még biztonsági frissítést, aminek örültem, legalább biztonságosabb lesz a telefonom.
Az utolsó update-nál meg úgy belassult, hogy még egy kis appot is szaggatva vitt el. Utána váltottam is telefont, persze nem Samsungot választottam. Elég volt, háromszor megszívtam velük.Szóval 3/2 esetben az volt a probléma, hogy a legutolsó frissítés tönkre vágta a telefonom. Köszi Samsung!
/Megjegyzem, általában nem szoktam főzött romokkal játszani, múltkor egy régi S Advance-ra akartam rápakolni a 2.3.6-ot, mert az elvileg jobb, mint a JB, de már nem foglalkozom vele, mert minek. /
[ Szerkesztve ]
-
b.rics
csendes tag
-
hdanit610
aktív tag
Apple-nél is eldöntheted. Időnként feldobja, hogy frissíts, de mindig van lehetőséged elodázni. Szóval ez a része mellément.
A többi LOL.
Üdv.:
egy almás szektás, átvert, barom majom#313 és feljelentetted a Samsungot? Bocsánatot kértek? Miért nem downgrade-eltél? Nem értem, pedig ebből az alanti sok hsz-ből kiderül, hogy csak valami főzött romot kellett volna ráraknod és kész... bocs, nem neked szól, csak a sok huszárnak, akik mindig, mindenre tudják a megoldást droid fronton.
-
törölt tag
Egyetértek, főleg abban a részben, hogy az utolsó frissítésnél majd úgy belassuljon, hogy váltani kelljen. Én is így jártam, a 4.4.4-es Samsungom felfrissítettem 5.1-re, utána még jött vagy 2-3 "biztonsági" frissítés, ráraktam, aztán olyan lassú lett, mint a bánat. Ezért kellett telefont váltanom.
-
cozmo
őstag
"A lényeg hogy senki nem 10 évre készít telefont, ha más nem appokkal megoldják hogy egy régi telefont ne tudj használni."
Lásd: facebook, messenger és társai.Igenis tudomásul kéne venni a minden kibaszott (nem csak telefon) gyártónak hogy a bolygó így nem fenntartható. Igenis aki akarja használja 10 évig azt a rohadt telefont ha működik. Igenis legyen ez az én/mi döntésem.
Sok ember - és nyugodtan mondhatjuk az elvakult almás szektások - ugyanúgy lecserélné a telefonját mert már nem divatos. Nézzük csak meg pl. a ruha divat világát igaz?! IGAZ!Üdv. a Mesterséges elavultatás klubjában. (Érdekes módon a figyelő törölte a cikket)
http://archive.figyelo.hu/cikk_print.php?cid=375435_tudatos_geprombolas
És itt is.
http://csepel.info/?p=24409sarcasm on
Gondolj csak bele. Szegény gyártónak valahogy el kell adni az új telefonokat igaz?
A recept:
1. Ne adj ki a régi 1-2-éves telefonokra szoftver frissítést;
2. Az utolsó frissítésnél törekedj, hogy a telefon használhatatlan szintre lassuljon. Ezáltal szomjazzon a sok hülye az új modellre;
3. Add el ennek az átvert baromnak az új telefont;
4. Röhögj a markodban a sok majmon
sarcasm offÉs ez androidra is igaz. Ezért sem frissítem Honor 8 készülékem 131b-ről.
mert az újabb szoftver 2 órát elvesz az üzemidőből. Köszönöm nem kérem.De ott legalább dönthettem, hogy nem teszem fel! ÉN, ÉN DÖNTHETTEM!
És kötelezni kéne a gyártókat, hogy a biztonsági frissítéseket patch-eket fel lehessen tenni külön és ne legyen a SW frissítés feltétele a biztonsági frissítés telepítésének.Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
S e t h
nagyúr
Egyrészt jól látják az Apple marketing stratégiájának a lényegét, másrészt viszont figyelmen kívül hagyják, hogy bármennyire is kultusz központú maga a termék, attól még csak egy halottról van szó és a mai vásárlók jelentős része a jelennek él, nem nagyon érdekli őket a múlt.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-
Balázs1986
addikt
Ha nagyon a mélyére nézünk akkor igen, de ezt nehezebb számolni, mint ha lemeríted, majd vissza. (Olyan meg ugye nincs, hogy mindig 50-80% közt járatom, és akkor nem használódik )
Van egy olyan gond is, hogy ezek az akkumulátorok több cellából állnak. Az akksi akkor lesz optimális használatban és hal meg később, ha a cellák egyenlő feszültségen vannak tartva és egyenlően terhelve. Ezt balanszolással érik el, amit akkor a legjobb véghezvinni, ha a teljes feltöltés utolsó, csepptöltéses fázisában egyenlítik ki a cellákat. Emiatt -bár még nem mértem le, de lehet hogy egyszer nem ártana- gyanús, hogy aki gyakran szedi le-teszi fel tölteni az eszközt (főleg ha nem várja meg a feltöltést) annak nem lesznek balanszban a cellái, jobban gyilkolja az akksi egyik celláját, mint a másikat. És ha csak egy cella legyengül, az akksi kuka.
Vannak olyan Li töltők amik tudnak olyat, hogy már a töltés elején egyenlőre merítik a cellákat, de ez hővel jár, telefonoknál nem lenne nyerő, és a végig balanszolt töltés sok plusz idő is a töltés hosszát illetően (a képen pont egy sorosan 3 cellás LiPo akksi balanszolását végzi valaki by Google képkereső )
Szóval megvan az előnye-hátránya annak is ha gyakran töltesz, meg annak is ha kihasználod az akksi kapacitását, de a ciklusok mindenképpen szállnak, és akkor úgy mondom, hogy szerintem több előnye van annak, ha rábízza magát a felhasználó az eszközre ilyen téren. Arról nem is beszélve, hogy mobil eszköz, azért van hogy ne lógjon dróton.[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
válasz hdanit610 #288 üzenetére
Fúú de meg.. engem sosem vettek meg, és nem is fognak
lényegtelen ez az aksi és teljesítmény csökkenés téma
mióta fogtam apple terméket, azóta tudom, hogy nekem sosem fog kelleni
ennyi
ez aztán jó megmondás mi?
cook meg ki a fene? valami szakács?A Te googlefordítós írásodra meg lehet ír egy új szakácskönyvet, és a végén jól alszik
[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
csongi
veterán
De nem a 4 éves készülékkel van a baj, hanem a 1-2 évesekkel. Nem tudom a 6-os széria miért 4 éves?
Illetve egy évvel ezelőtt nem lehetett venni újat?Illetve a szándékosság.
ha a 7-es szériába is tovább vitték ezt a hibát, amiről tudtak és szoftveresen titokban próbáltak kompenzálni, akkor garantáltan elrohad az alma igen gyorsan
Majd a pereskedés folyamán ez kiderül, meglátjuk kiket hallgat meg a bíróság, milyen mélységig megy el.
Az is lehet csak pénz kérdése megint. kapnak egy szép büntetést és kész. Se felelős, se felelősségre vonás nem lesz. A vásárló erő megroppan, és pár év múlva vissza állanak.
Majd az idő eldönti.Illetve a bizonyíték, a kényszerített magas töltési ciklus. Pont ez a lényege a kényszerített avultatásnak.
Az széria már a vásárlás után szenvedett a hidegben a leállástól. A garanciáztatott készülékekben állítólag cseréltek akksit. Ez is kiderülhet, hogy minden esetben megtörtént? lehet kapott egy szoftver tapaszt és soha nem veszi észre a tulaj. Ez egy Elysium.
Lehet csak a TDP keretek nem stimmelnek az SOC-val, és a dizájnt cseszték el. aminek az akksi látja kárát.
Lehet majd a vizsgálatok erre fényt derítenek. Mert az borítékolható, hogy lesznek, és belső vizsgálatok is.
Az Akkumlátort gyártó vagy beszállító is meg lesz rángatva. Az igazi sárdobálás és mocskosságok most kezdődnek. Sajnos a cégből kinézem simán.
Ezek csak az én feltételezéseim, és remélem fény derülnek a dolgokra.A töltési ciklus nem az amikor teljes kapacitásnak megfelelő töltést kapott az akksi, ami lehet akár 10 töltésből is?
ez jó kérdés.
Én úgy olvastam, hogy minden merülés megszakítása a töltéssel egy ciklusnak számít
Remélem valaki érdemben tud majd válaszolni.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Balázs1986 #304 üzenetére
Úgy tudtam Li akksiknak pont az jó ha sokszor keveset és pont az rossz hogy kevésszer sokat.
A töltési ciklus nem az amikor teljes kapacitásnak megfelelő töltést kapott az akksi, ami lehet akár 10 töltésből is?[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Balázs1986
addikt
Töltsd fel, használd, aztán ha úgy érzed hogy nem bírja ki addig ameddig újra töltőközelbe kerül, akkor tölts rá, vagy legjobb ha feltöltöd teljesen. Eszeveszett jelentősége nincs, ha normális akksi és töltő van a telefonban, de ha biztosra akarsz menni, én ezt javaslom. Minden töltés egy ciklus, és ugye a ciklusok száma hatással van az élettartamra, így minél ritkábban töltesz, annál jobb. Veszélyes értékekre meg úgyse engedi az akksit az elektronika. Na meg az USB aljzatnak se tesz jót, ha óránként zaklatják
-
Ijk
nagyúr
-
csongi
veterán
Véleményem szerint ez akkor is mérnöki hiba volt, eltitkolt paraméterek mellett.
Ha akkor elmerik árulni az SOC teljesítményét és egyéb adatokat, akkor máris kirajzolódik a telep gyengesége. De mivel sumákolás volt, ezért szoftveresen babráltak vele.
Kicsi és gyenge lett. Kicserélik meg kilehet cserélni, de kutyából nem lesz szalonna.
Úgy fest ha dolgoznia kell a cuccnak akkor zabál rendesen, és könnyen lehet nem a töltési ciklusok, hanem az akksira mért pillanatnyi terhelés csapja szét az akksit. Csak feltételezem, bizonyítani sosem fogom tudni .
Most már megérdemli, hogy letörjék a szárnyait. Jobs elment, és vel együtt a szellemiség is. Most már csak a kassza minél jobban megtömése a fontos.Egy átlag feletti prémium készülék, prémium árcimkével, ne átlagos felhasználás mellett maradjon átlagos ideig használható.
Bármi más csak maszatolás.
Mindenki hibázhat, csak nem a sumákolás a megoldás.
Fel kell állni és feltétel nélkül cserélni az akksikat. Akkor csak egy cikk lett volna, így meg lesz egy rohadt nagy pereskedés.
Nem vagyok biztos abban, hogy az akksi csere megoldja a problémát, legfeljebb ideig óráig.
nem ez volt az első Akksi cirkusza, csak a korábbit korrekten kezelték. A watch is akku problémákkal küzd.
Ilyenkor elgondolkozok, vajon melyik alkatrészen spórolnak, és állítják be prémiumnak?Fall-N:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest