Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KengelRoland
aktív tag
válasz Parallaxis #874 üzenetére
De te most egy olyan funkciót állítasz a mindennapi funkcióval szembe, amit konkrétan talán 2 ember használ az országban. Vagy szerinted hány ember vezérel koncertet ájfonnal és hány ember fizet mobillal/használja a vezeték nélküli töltést, stb?
De pont ez a lényeg, hogy nem kell két különböző eszköz, melynek összértéke 500 ft ha Apple termékben gondolkozunk. Nem kell folyamatos szinkron, hanem ami a telefonon van, az a tableten van. Egy ilyen paraméterű csak tablet még most is 60-80 ezer Ft ha androidról beszelünk. Az iPad-et nem tudom, de gondolom 2 kiló alatt nem nagyon van és akkor tuti, hogy közelében nincsen ennek. Egyébként pedig kérlek előre, hogy ne haragudj meg. De te megőrültél? Miért adnék a gyereknek egy felnőtteknek való eszközt? Te az autódat is odaadod egy 6 éves gyereknek azzal a címszóval, hogy "Hát egyszer élünk, meg hát az én vérem, hát az én gyerekem nem fog nélkülözni"?
A dinamikus kijelzőváltást minden program ismeri... A legrosszabb esetben is legalább annyit tesz, hogy több tartalom kifér a kijelzőre. Tehát nem ugyanazt látom tablet módban nagyobban, mint amit telefon módban. Elhiszed? Vagy szemeteljem tele képernyőmentéssel a fórumot? Törődj bele, hogy rosszul ismered az androidot, pont ahogyan azt fentebb leírtam.
Úristen! Kitiltattak az ájoesz fórumból. Most mi lesz? Egymás előtt villognak?
-
KengelRoland
aktív tag
válasz Parallaxis #870 üzenetére
De nem akarok koncertet vezényelni. Nekem ez kell, amit leírtam. És mindez a szoftver került kb 1500 forintba.
És attól még mert az ájfonnal lehet koncertet vezényelni, attól még a többi hiányossága megmarad.Az autókban a szervo is marhaság. Csak ellustul tőle az ember és csak eszi a szervo olajat. De elismétlem akkor mégegyszer. Éjszaka teszem a telefont töltőre, mikor semmire se használom. Nem mozdul el, nem -szakad meg. A karórámat is így töltöm, a fogkefémet is. Semmi baj ezekkel.
Értem, hogy iPadra vannak külön alkalmazások, de vannak ilyenek androidra is. Csak felesleges. Ugyanis az android ismeri a dinamikus kijelzőváltást. Nem pedig felnagyítja... Tehát így néz ki telefonon pl a naptár:
És így ugyanaz a program tablet módban:
Tehát teljesen átrendezi a kijelzőt. Mindegyiknél ilyen. Pl emailnál balra kerülnek a fiókok, jobb oldalon pedig a betekintő látható. Nem pedig ugyanaz mint telefonon.Ezen kívül nekem ez a tablet+telefon kombó került 180-ba, nézd meg mennyibe került 2014-ben az akkori kornak megfeleló tablet és telefon...
Azt meg tudod mutatni, hogy ugyanazon program ami van androidra és van iOS-re, az miben minőségibb iOS-re?
Mert pl a Facebook messenger chat fejek opciója se volt ájfonon mikor én használtam, míg androidon volt.A biztonságra nekem nem kell figyelnem mobilfizetés esetén. Ugyanis ez a bank dolga. A bankbiztonság pedig nem évszámhoz közti a banki alkalmazás használatát, hanem más feltételekhez. Pl nem lehet root, tört rom, custom rom. Ezeket vizsgálják egy banki account támadása esetén. Nekem se kalóz szoftverek, se root, se custom rom nincsen a telefonomon.
(#871) Tibee86:
Ennyi? Kész érvek kifogytak, így inkább már tiltáson gondolkozol? Egyébként az írásod melyik részre szól a témához?
[ Szerkesztve ]
-
KengelRoland
aktív tag
válasz Parallaxis #846 üzenetére
Persze, hogy hülyeségnek tartod az erős hardvert, mert nem tudod kihasználni a játék kivételével. Csak a technika ettől már kicsit fejlettebb. Én a majdnem PC szerűen használom. Böngészek 5 nyitott lap, kis ablakban megy a youtube a háttérben (amit ugye az iPhone még mindig nem tud), közben megy a torrent, Facebook. Van egy céges kis butatelefonom, valóban nem kell bele erőmű, mert ugyanúgy alap dolgokra jó csak, mint az ájfon.
Mit is kellene azon szégyellnem, hogy a 4 éves telefonomban 4 X 2,3 GHz-es processzor van? Hogy újonnan fele annyiba került mint a vele egyidős ájfon 6 és meg mindig tudom használni és ez még 2 év múlva is telefon lesz? Vagy mit kell szégyellnem? Hogy kaptam mellé egy tabletet is és nagy képernyőn tudok filmet nézni? Vagy hogy van rajta vezeték nélküli töltés, ami ti csak most fedeztetek fel? Értem én, hogy a Facebookhoz nem kell neked erős processzor mert másra nem jó az a készülék, de a technika ettől már kicsit fejlettebb. És ugye az én 4 éves telefonomat nem lassították, hogy témánál maradjunk... Tehát kettőnk közül neked van szégyellni valód.
Fizetni pedig pont 3 éve fizetek mobil paypassal, szóval le vagy maradva. Mindenhol tudok fizetni, ahol Paypasal lehet.
Nem kell beállításba menni. Lehúzom a rolót, ott a mikrofon. Érted? Nem az a lényeg, hogy 3 kattintás, hanem hogy nem kell tudnom hol van a funkció ami kell. Ez OKOSTELEFON, nem facebook mobil kakiemohikonal.
-
Madwe
nagyúr
válasz Parallaxis #846 üzenetére
Apple payt max külföldön használhatod hamarabb, s ott se mindenhol, míg pl nfcvel már rég lehet itthon is fizetni, s minden paypassos terminál elfogadja. Samsung pay esetén meg a mágneses lehúzós helyeken is lehet használni (itthon persze az sincs még) de azért a nyílt nfc pont hogy előny droidnál, bár úgy rémlik ios 11ben vagy nemsokára applenél is nyílt lesz?
Sim pin ugyanúgy 2 kattintásra van, de az nem vészes. Ellenben az automatikus fényerő, amit gyakran használ az ember hol is van ios11ben ? nomeg ugye droidban megtanulja milyen fényerőn hol szereted használni, nem pedig fogja s kilövi az automatikus beállítását de ezek apróságok. ma már minden flagship, sőt ma már középkat telefon is bőven elég a legtöbb mindenre, onnantól kezdve egyéni pref h ki mit használ...
Én spec olyan körben nőttem fel, ahol mindenki apple terméket használ már ezer éve, szarásig van mindenki macbookokkal de azért az ismerősi körömben is egyre többen mondják, h ma még ugyan tudnának macbookra váltani egy 2013as rmbp mivoltában, de az utána levők túl drágák s szarok lettek, így majd ha megadja magát a mac, lehet követnek ők is vissza winre. s ha már winjük van, ios is repül tőlük. egyre többen panaszkodnak. Nem hiszem h egy ember még ha ceo is mindenre nagy hatással lenne, de azért jobs halála óta egyre többen elégedetlenek. s sajnos nagyon is igaz a xeroxos idézete, miszerint más iparban nem feltétlen, de ha itban monopol helyzetbe kerülsz, s mindegy milyen terméket adsz ki, mert úgyis fogyni fog, s lényegi dolgot a marketingosztályon végzik el, nem a termékfejlesztésnél, akkor belátható időn belül bajba kerül a céged. Márpedig az apple Tim Cook óta nagyonis marketingesedik. De ez már az offnak az offjára egy újabb offtopik, elnézést
Mellesleg ha már témánál vagyunk, szerintem ugyanannyira zavaró az ioses topikokba betrollkodó android userek offolása, mint amilyen az apple matricát a ladára kiragasztó isheepek mentalitása persze ha már kialakult, én is beszálltam
[ Szerkesztve ]
-
KengelRoland
aktív tag
válasz Parallaxis #839 üzenetére
Öt évvel ezelőtti technologia: Én már öt évvel ezelőtt használtam vezeték nélküli töltést, a 4 évvel ezelőtt gyártott telefonomban van 2,3 GHz-es processzor, az iPhone X-ben 3 GB RAM van, mikor ez 5 éve volt divat. Még mindig nem tudsz telefonnal fizetni a boltban, stb stb.
Bocsánat, valóban benéztem a kódállítást. A SIM pint úgy állítom, hogy legördülő menü tetején megnyomom a mikrofon gombot 🎤és bemondom, hogy SIM Pin, majd a kidobott találatra bökök. Bóklásszon menükben az, aki, nem képes 2018-ban telefonnal fizetni
(#842) kchris78
Azért van tele droid offal, mert állandóan csak azt terjesztitek, hogy az ájfon így meg úgy, a droid meg rossz. Ezért. Ha kevesebb öntelt írás lenne az ájfonosok részéről, akkor ilyen hsz-ek nem lennének. Egyébként most őszintén. A te írásod mennyiben kapcsolódik bármilyen telefonos témához? Mert te csak minősited itt az embereket. De se akkuról, se rendszerről egy szót nem írtál...
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Parallaxis #838 üzenetére
Ja, samsungon kidobja az alkalmazásokat a memóriából kb. Amúgy meg ott a gomb, meg lehet nyomni
Webosnél pedig szerencséd volt akkor, ha memóriában van netflix, amazon youtube meg xplay is akkor meghülyül. Xplay pl van, h kint hagyja a feliratot más felületen is, pl livetv alatt s volt már h hard reset kellett
Ok, a reboot enyhe túlzás volt tévénél, de still, azért ott sleepben az egy soft rebootnak felfogható.
-
Ricardo
titán
válasz Parallaxis #817 üzenetére
Rossz a tv-s hasonlat. Valóban nem kell cache-t törölni, de a csatornák beállítása, sorrend, képarány képüzemmód , és sokáig sorolhatnám a beállítási lehetőségeket.
Hidd el vannak olyanok akiknek ez is gondot okoz. Akkor a tv is rossz? -
Madwe
nagyúr
Mivan ? Azért mert van lehetőség belenyúlni a rendszerbe, már a rendszer a szar ? ez annyira appleös hozzáállás, ne engedj semmit, mert hülye a user...
Az, amire írsz, nem azt jelenti, h a usernek karban kell tartanija a telefont, hanem azt, h a user tönkrebaszhatja a rendszert. Amikor 1bites userek bkdisablert meg hasonlóakat tesznek fel s össze vissza nyomogatnak, vagy torrenteznek s orosz oldalakról szednek le apk-kat, akkor van a baj. Tök jó, h van bkdisabler pl ( torrent is, de apkt a büdös életben nem szereznék be máshonnan azzal) mert valóban hasznos tud lenni h ezt meg azt letilt az ember, ha tudja mit csinál, csak az a baj, h sok hozzá nem értő leszedi s nyomogatja, mert pista azt mondta, h az a király
Ettől függetlenül nyilván mindenki azt használ amit akar. S valóban, normálisan kereső hölgyek 90% iPhonet használ (egyrészt mert van az a beidegződés, h iost könnyebb kezelni, androidot bonyolult, ami ma már egyáltalán nem igaz, másrészt meg az apple régen egy divatos IT cég volt, ma meg egy IT-s divatcég lett, amire a hölgyek jobban vevőek.)
Másrészt én abban se látok problémát, h telefonoknál is van belépő, közép s felső szint, ami manapság egyre inkább kiegyenlítődik, s egy belépő szint is elég mindenre ( ok, kamera meg játékra ma még célszerűbb jobbat venni) s elkezd kialakulni a superprémium szint is, ami csak a divatról szól, s amiatt drága. Így van ez táskáknál is, meg ezer meg egy más terméknél, lehet a telefon is ilyen (más kérdés h 1-3 évente lecserélt technikai terméknél én furcsállom, bár nyilván a louis vuitton táskáját is cserélgeti az ember, aki megteheti).
Erről egyébként a Tech altaros magyar srác tök szép kis eszmefuttatást végzett az AA-n
-
KengelRoland
aktív tag
Ne haragudj, de nem ismerem el, hogy rossz az android, engedelmeddel a saját idézetedet idézem:
"Csak azt akartam tisztázni, hogy nem azért lassul az android mert rossz, hanem mert nem ért hozzá az, aki használja."
Tehát nem rossz, ezt írtam. Persze nyelvtanilag helytelen, ez tény. Így most javítanám erre: Nem azért lassul az android mert egyes felhasználók szerint rossz, hanem mert az egyes felhasználók nem értenek hozzá.
"Egy telefon napi használati tárgy, mint a TV, DVD lejátszó, vagy a mikrosütő. Ha a használatához szakértelem, meg hozzáértés kell, akkor az már hibás koncepció (a TV-n sem kell cache-t törölnöm, meg újraindítanom, karbantartanom stb., hogy működjön, így elvárható, hogy a telefon is csak tegye a dolgát)."
Akkor ha jól értelmezem, akkor szerinted egy repülőgép, amit mondjuk egy pilóta napi rendszerességgel használ, az rossz azért, mert egy hozzá nemértő nem tudja elvezetni, de attól még megveszi, mert milliárdos. Jól értelmezem? Tehát nem azzal van a probléma, hogy a milliárdos nem olyan járművet választott amit nem képes elvezetni biztonságosan, hanem rossz a repülő. Ennyi. Értem és köszönöm a választ
Teljesen szépen visszavezethető ez a dolog a telefonra. Adott egy rendszer, ami a végtelenségig testreszabható, amit megvesz egy felhasználó, akinek bőven elég a Facebook, fotózás zenehallgatás funkció. Nem ért hozzá az illető, de ennek ellenére turkál a beállításaiban, amitől az elromlik, vagy belassul és ezért szerinted a telefon a rossz. Ugyanakkor átáll ugyanez az ember egy ájfonra, amin semmit nem tud elállítani, semmibe nem tud belenyúlni, magyarán el se tudja rontani és ezért szerinted az ájfon az nem egyszerű mint a faék és mindemellett drága, hanem az ájfon a telefonok császára. Hm, érdekes meglátás."Apró gond, hogy soha nem az iPhone user trollkodik, hanem az Androidos.
(Most is egy Apple topikban vagyunk és a hozzászólók zöme droidos hater.)"Persze, hogy ájfonos topikban vagyunk, de ez nem egy zárt topik, ehhez hozzászólhat a kéményseprő egy nokia 3210-el, vagy egy bányász a Caterpillar MTK rendszerrel, vagy én a droidos rendszerrel. Ugyanakkor már jeleztem, hogy én csak azért szóltam hozzá ehhez a topichoz, mert egy ájfonos trollkodott a droidról, ami helyreigazításra késztetett. Azt írta az ájfonos, hogy az android az magától is belassul. Ezt javítanám ki azzal, hogy igen belassul, ha nem ért hozzá a tulajdonosa.
-
Simba86
senior tag
"Csak azt akartam tisztázni, hogy nem azért lassul az android mert rossz, hanem mert nem ért hozzá az, aki használja.
Vagyis elismered, hogy az Android rossz. Ennyi."
őőő, zz vmi rendőrlogika volt? Ha egy ERP-t nem tud használni a felhasználó, akkor az ERP a hibás, a rossz?
Ha nem tudsz úszni, az a víz hibája?
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Ricardo
titán
válasz Parallaxis #802 üzenetére
Ha a vas nem elég erős vagy nincs benne valami ami kell egy adott új funkcióhoz, akkor azt nem kapja meg. Ez a kevésbé rossz, ezt alkalmazza az apple is.
Ha egyáltalán nem kapja meg valami a frissítést, pedig elbírná, az már inkább gáz. Ilyenkor a felhasználó, egyet tehet. A pénztárcájával szavaz. Ha azokat veszik az emberek amiket támogatnak, rájönnek a gyártók is, hogy megéri foglalkozni vele.
-
S e t h
nagyúr
válasz Parallaxis #799 üzenetére
Az Apple pont ezért népszerű, mert nem kell vacakolni vele, bekapcsolod és működik...
És ez valóban így is volt sokáig.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Madwe
nagyúr
válasz Parallaxis #722 üzenetére
Már bocs de tele volt a net panaszokkal, pont amiatt kezdtek el utánajárni. De a facebook feedem is tele volt nyavajgással h az ios 11 update tönkretette a telefonjukat, s milyen androidot javaslunk nekik Nem sdzoktam isheepezni, de az ha valaki így kiáll egy ekkora g*ciség mellett boldogan, az szerintem az a kategória mondjuk a note8 topik is televan fagdroidokkal néha, könyörgöm, ha hibázik a cég, ne magyarázzátok már meg, h az úgy jó.
-
Simba86
senior tag
válasz Parallaxis #709 üzenetére
Neked fogalmad sincs, hogy egy 30 ezres Xiaomi mit tud...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
ToniSoprano
addikt
válasz Parallaxis #713 üzenetére
"Nomeg ki az aki játékra vesz telefont
A fejlesztői és eladási statisztikák szerint a vásárlók zöme."Mutass már ilyen statitsztikákat, én ilyeneket nem láttam. Bő környezetemben senki nem használja a telefont komoly 3D játékok futtatására max Angry birds és társai. Min a tableten játszanak, mondjuk tablet fronton el kell ismerni egyáltalán nem drága az Ipad sőt ott azt mondom kifejezetten jó ár érték arányú, egyáltalán nem túlárazott.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
"Tök mindegy, ha nem benchmarkokat futtatsz, akkor nem is tudsz a lassításról, mert nem érzékeled."
Erről azoknak a tulajdonosoknak más a véleménye akiknek belassult a telefonja.
-
csongi
veterán
Eszem megall!
Valoban elhiszed, hogy nem erzekeled?
Attol megiscsak rossz. Veszel egy autot es a fele loero nincs meg, akkor sincs baj, mert nem erzekeled?
De akkor minek Iphone? Azt sem erzekeled hogy eroseb, mert eleve lassu .
Nem ertem ezt onmegnyugtato strucc effektust. Egyeni dontest elfogadom, de a mellette kardoskodast mar nehezen ertem meg
A 6-os szeria a megjelenese ota szenved az akksival. 0fokos hidegben leallt mint a szel.
Valoszinuleg erre is a lassitasi javitas volt mar akkor a megoldas, mert a rendszer update utan orvoslodott a hiba, de szerintem mar akkr tudtak, higy fos az egesz aramellatas, es felhasznalas de ez majd kiderul a perek folyaman.
Melyik rendszerfrissitessel erkezett ez a lassitas? -
Ijk
nagyúr
Arról volt szó hogy pár éve egy belépő készülék 60k-s kategóriában erősen kompromisszumos volt, mert tényleg döcögött vagy lefagyott. Ma annyi a kompromisszum hogy nem futnak rajta jól a legújabb csillivilli 3D-s játékok amit úgy 1%-nyi csúsckészülék felhasználót érdekel gyakorlatban.
Nyilván egy csúcstelefon erősebb (gyakorlatban nincs jelentőség ha nem játszol vagy nincsenek extra igényeid), jobb kijelző, jobb fényképező, de már sokminden mást nem tudok elmondani amiért érdemes lenne megvenni, leginkább pszichológiai okok miatt veszik mintsem gyakorlatiak miatt./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Madwe
nagyúr
Az idézett mondatom félbevágtad, a belépőszint fontos kitétel volt a mondatomban Egyébként a nintendo kapudrog miatt csinál mobilos játékokat, h mindenki vegyen switchet. Egyébként nem h kihaltak a kézi konzolok, hanem a switch egyenesen szárnyal eladásokban...
De ha emberek zöme 50-60ks 4.5 colos telefont vesz komoly játékra, akkor lemaradtam valamiről
(#715) KengelRoland lényegében nem, de pl microsoft launcherrel megy ez office programokkal is, illetve pushbullettel tudsz smst írni gépről meg oda is kapsz notikat, kb ennyi
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz Parallaxis #703 üzenetére
"Persze Facebookra elég, de akkor ne hasonlítsuk olyasmihez, ami többre is képes."
- Facebookra Messenger és társai meg pont a Huawei P10 lite 5,2 col vs 4 col, azaz 69%-kal nagyobb a kijelző ergo a betűméret is ami ugye nem mindegy a szem romlása szempontjából.
- Stabil új rendszer, 3000-es aksi kiváló akkuidő vs valószínűleg akkucsere kell az Iphoneban
- 3 GB belső memória, 32 GB belső tárhely + micro SD vs 1 GB belső tárhely 16 GB belső tárhely
- 2 év garancia vs semmi, és iphone még ütött kopott is, nem tudod az előéletét.
stb.Az előbbiek miatt szerintem a Huawei P10 lite ezerszer jobb átlagos felhasználásra pl. facebook, messenger, whatsapp, skype, navigálás stb-: [282 vélemény az árukeresőn ebből 278 db 4 csillagos vagy a feletti]
"mert az iPhone-al még elmennek a jobb 3D-játékok is, míg ezekkel a belépő szintű droidokkal felejtős."
Jó de ki az aki 3D játékokat mobilon játszik, főleg 4,7 colon? Szerintem őrült. Nekem elfut az RR3 és társai elég szépen, de 5,5 colon sem rontom vele a szemem, a szem elég drága mulatság. 3D játérkra ott az asztali monitor meg, 22 PLS colos, bár az is kicsi jobb lenne nagyobb azért. Kb. 150 ezres 4 magos intel asztali gépen elfut a legtöbb 3D játék persze nem a legeslegújabbak, de a tavalyelőttiek. Nincs erre pénz? Inkább a szemede rontod?Ja és igazad van, az ütött kopott 3-4 éves Iphone videóvágásra is jobb, alkalmasabb hajrá!!!
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
"Még egy 3-4 éves iPhone-hoz sem igazán lehet hasonlítani (ami szintén ennyiből kijön), mert az iPhone-al még elmennek a jobb 3D-játékok is."
Új akkuval, vagy az eredetileg benne lévővel? mert mint kiderült nem mindegy.
-
Ijk
nagyúr
Ezek szerint a 2 éves iPhone sem fog 3D-s játékokat futtatni megfelelő sebességgel. De bármelyik csúcstelefonra igaz ha nem lassítanak akkor is mert új játékok nagyobb erőforrás igényűek, szóval ez legfeljebb az aktuális játékokra vonatkozik. Abból a szempontból meg igazad van. Csak mint mondtam a csúcstelefon vásárlók 99%-ka nem fog a büdös életben 3D-s játékokat futtatni, onnantól kezdve meg pont ugyan azt tudja egy "belépő" P10 lite.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Simba86
senior tag
azért nah...
Androidnál a belépő szint a 30 ezer forintos Xiaomi és nem a 60-70 ezres Huawei...
Az egy dolog, hogy szifon neked a mérce, de az nem jelenti azt, hogy jó helyen van a mérce nálad...
Ez olyan, mintha PC-nél a belépő szint egy 2 éves I7-ről indulna GTX 1060-nal, ami nyilván baromság...[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Játékra tessék switchet venni
-
Ijk
nagyúr
válasz Parallaxis #647 üzenetére
Ismerősöknek van Huawei P10 lite, 60-70 körül már kapható újonnan. Teljesen megfelel átlag igényeknek, amire az emberek 99%-ka használja a telefont. Már nem az van mint pár éve hogy ezek a középkategóriás telefonok erősen le voltak maradva a csúcskategóriától, gyorsak, megbízhatóak, a kamera is egész korrekt az árához mérten. Már filléres technika a gyors hardver, böngészéshez, szimpla appokhoz nem kell csúcskategória. Ráadásul külsőre sem mondanám meg hogy nem egy felsőkategóriás készülék.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Simba86
senior tag
"Azért 60 körül ma már csak használt készülékben lehet gondolkodni, ha nem az alsó kategóriát célozza az ember. Azt meg ugyan már ne hasonlítsuk egy flagship-hez. Android fronton se úszod meg a kompromisszummentes (vagy közel az) készüléket 250 alatt."
60ért alsókategória? Are you serious?
A Xiaomik és a OP flagshipjei is megállnak 150nél, 60ért már középkategóriát lehet kapni (Redmi note 4)
-
MasterMark
titán
Nokia sorsát. Ott valóban csak marketing volt, semmi más... bele is buktak.
Ott inkább a negatív "marketing" miatt buktak bele.
aprokaroka87: Jó, figyelj erre nem tudok mit mondani, ha mindenféle kifordított dolgot hozol fel. Én nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy egy lassú bluetoothos vagy akármilyen telefon-telefon átküldésnek mi értelme lenne.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
no more
veterán
válasz Parallaxis #571 üzenetére
Nekem a HTC One-t hozták vissza 2 hét után úgy, hogy rossz hangszórót tettek bele, recsegett. Második visszaküldésnél szintén 2 hét múlva pedig úgy kaptam vissza, hogy el volt válva a kijelző és be voltak ragadva az alsó gombok, be sem tudtam kapcsolni a telefont...
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
Kasya
nagyúr
válasz Parallaxis #571 üzenetére
Mint mondtam, es mindenhol csak ezt tudom mondani, inkabb eladni a telefont, mint a TMX-hez vinni. Hibatlan keszuleket meg nem kaptam vissza toluk.
Ugyanakkor nekem meg 3-4 munkanapnal tovabb nem volt naluk Premium Garis Samum.[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz Parallaxis #534 üzenetére
A TMX bar tenyleg egy "kutya" tarsasag, de az ido max 2-3 munkanap, nem hetek.
-
Kasya
nagyúr
válasz Parallaxis #531 üzenetére
Ha a a GSM-en kivul mas nem megy, valoban annyit fogyaszt
-
KengelRoland
aktív tag
válasz Parallaxis #405 üzenetére
Ez egyébként minden márkánál így van. Egyik frissítéssel jó, másikkal rontják. Egyikkel jó, másikkal rontják. A szándékosságot azt nem tudom, mert ugyanazon modellnél ugyanazon frissítéssel valaki jelezte a problémát, valaki pedig nem. Ez ugye sok mindentől függ. A legfontosabb, hogy tapasztalt a tulajdonos, vagy sem.
Jelenleg egy Samsung A5 2016-ost nyúzok, most azt mondom, hogy ettől rosszabb sose legyen. 3 hónap múlva lesz kettő éves és elégedett vagyok mind a sebességével, mind az akkuidővel (1 teljes nap megvan alázással együtt, normál használat mellett pedig 2 nap).
Van egy 3,5 éves Asus Padfone-om, az sebességben veri ezt a Samsung A5 2016-ot, de akkuban gyengébb (kisebb is az akku), viszont újkorában is alig bírt ki egy napot. 2 android fő verziót kapott.A majd 2 éves Samsungon novemberi biztonsági frissítés van, 2 android fő verziót kapott.
Egyébként a Samsung nem a szándékos elavulással trükközik, hanem az emberek érzékenységére játszik. Pl A Samsung A5 2016-ban nincsen AOD óra, nem rezeg képernyőérintésre. Ezek szoftveres dolgok, tehát egyértelműen arra gyúr, hogy vedd a következőt, mert abban már van. Én ezt megbocsájtom nekik, mert ezt ki lehet védeni utánajárással. Azt, hogy utólag lebutítanak egy készüléket mint jelen esetben az iPhone, arra nincsen mentség, bár az Apple azzal fog védekezni, amit minden mobilgyártó kitett a honlapjára:
"Az itt feltüntetett műszaki adatok tájékoztató jellegűek, ezeket a gyártó előzetes bejelentés nélkül módosíthatja"
-
törölt tag
válasz Parallaxis #421 üzenetére
Nem érted.... Ha egy készülék adott spec alatt van áruba bocsájtva, akkor azt nem lehet a későbbiekben szoftveres úton a gyártó által sem módosítani egyoldalúan. Az szerződés szegés. Nem kell magyarázni itt semmit a bocsánat kérés sem a vevő felé,, hanem a bíróság felé irányult. Az pedig külön gáz, hogy az akku kezelése egy vicc az iPhone-nak. Egy kétéves csúcs hw nem merül idle állapotban, mint a balta a vízben. Egy randomizált Droid felső kategóriás telefon, ha leteszem egy napra az asztalra, akkor a 2-3% az akku merülése.
Erre a mai napig nincsen előrelépés Apple vonalon, de eddig is csak egyetlen telefonba tudták rakni normális akkut, azt is annyiért adják, mint a súlyát aranyban. Tróger banda nem kell védeni. -
Tian66
senior tag
Ha neked ennyit csökken az aksi, akkor valami pörgeti a rendszert, alvás helyett. Érdemes lenne utána nézni.
Nem hiszem , hogy ez a normális egy S7e-nél. -
Tian66
senior tag
Lehet hogy a többi is csinálja , de ez attól még nem lesz kevésbé bűn. Ha kissebb-nagyobb , harmad rendű gyártók is képesek 3000-4000-es aksikat tenni a telefonjaikba akkor azt a piacvezető prémium gyártónak is illene meglépni. És nem kell a duma hogy nem fér el. Legyen picit vastagabb/nagyobb/hosszabb. Oldják meg, azért ők a prémium szint. Lehet hogy nem akarják... Éppen erről szól az egész "vád". Tervezett avultatás.
Ui. Saját telefonom másfél éves és eddig ugyan azt a SoT tudja.
Fullhd kijelző Snapi 625, 4100-es aksi. 2 naponta kell tölteni. Ha leteszem az asztalra egy napra és nem használom , alig fogyaszt pár százalékot.[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz Parallaxis #405 üzenetére
Downgrade es kesz. Ha valoban a frissitett szoftver a ludas es nem a telepitett appok kavarnak be valahogy...
-
janeszgol
félisten
válasz Parallaxis #335 üzenetére
Viszont most nézrem, hogy neked négy akkut is felzabált. Akkor mégis a telefonnal volt gond? Nem ám szériahiba. Mert ha akkucsere után nem volt probléma, akkor az akku volt gyárihibás. Na mindegy, annyira nem volt hangos tőle a fórum, de ránézek. Bár már mindenki lecseréli lassan azt is, szóval nem kérdezek utána.
-
janeszgol
félisten
válasz Parallaxis #324 üzenetére
Igen sajnos a Samsungnál többször is előfordult, hogy az akkupúposodás/akkuhalál (zárlat) szériahiba. Galaxy W, S4, Ace 3. Note 4-nél nem tudok róla. Nem lehet, hogy az akkuval volt baj?
-
Balázs1986
addikt
válasz Parallaxis #328 üzenetére
Azért az Android messze-messze nem 1db hardware gyártó 1db szériája, így merész kijelentés hogy egy op.rendszer miatt úgy általában kikapcsolnak a telefonok hidegben. Főleg, hogy ez egyszerűen nem igaz, nem hajlamos kikapcsolgatni csak úgy random. Ha pedig hibás akksi miatt van baj, ott a teljesítmény minimalizálás messze nem biztos, hogy megoldás. A megoldás a hibás hw elem cseréje. Attól hogy csökkented a terhelést, a hiba még hiba marad, nincs mit szépíteni, a user nem tudja a specifikáció által meghatározott teljesítményt használni, márpedig nem felezett órajelért fizetett többszáz ropit. Arról nem is beszélve, hogy a gyengült akksi így is tovább gyengül, szóval ez időhúzás.
Magába az Androidba nem elvárható hogy védelmet tegyenek, mert akár minden gyártó\modell más tulajdonságú akksit is kaphat. A gyártók pedig tesznek védelmet, LG-nél és Xiaomi-nál pl tudom hogy van hővédelem, melegre legalábbis. Idegesített is eleget. Hidegben pedig nálam sose kapcsoltak ki, pedig megjárta egyik-másik a -20 fokos finn telet is.
Az Apple esetében más a helyzet, ott összemosható a hw és op.rendszer oldal, mivel 1db gyártó 1db op.rendszere létezik.[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz Parallaxis #328 üzenetére
Mégsem lassította a samu a telefont a felhasználó háta megett.
-
S e t h
nagyúr
válasz Parallaxis #324 üzenetére
Note 4 már a negyedik aksit eszi és mindegyik esetben az volt a tünet, hogy 15-30% között véletlenszerűen kikapcsolt
3 Note 4-hez volt szerencsém, egyik sem csinált ilyet, akkor most mi a helyzet?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest