Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• madgie

titán

válasz Blizzardking #897 üzenetére

A hozzászólásod után gondoltam rátolok kétezret a Simple-re, lássuk. Azóta várom, hogy rajta legyen, SMS-t kaptam róla azonnal, hogy levonták, a Simple app szerint meg 0 Ft az egyenlegem...

Most megint megpróbáltam rárakni egy ezrest, pörög az aktivitásjelző, pörög, az SMS persze megint csippant... ééés persze megint 0 Ft az egyenlegem.

Tök jó ez a mai nap, eddig 3000 forintom bánja azt, amit amúgy is tudok: az android továbbra is az optimalizáció csúcsa. És ez egy tegnap beaktivált S8, amin még semmi szemét nincs rajta. Most szaladjak a pénzem után, dejó.

• KengelRoland

aktív tag

válasz madgie #893 üzenetére

De ne hagyjuk, mert hazudsz, ember!

Folyamatos wifi, folyamatos nfc, folyamatos bluetooth, okosórával+pár óra blue füles vagy autórádió, 3 email 15 perces frissítéssel, időjárás óránkénti frissítéssel, Viber push, messenger push. És még sorolhatnám.
    Ismétlem: nem értesz hozzá. Derítsd ki mi ragad be, vagy vegyél ájfont, ahhoz nem kell szaktudás. Nincs ezzel gond, hogy nem megy, de azért mert a kacsa nem tud úszni, azért nem a víz a hülye.

Az usb c kábel meg 800 ft. Egy micro usb to type C átalakító meg akkora mint a kisujjköröm és 1,5 dollár. De nekem nem kell az se, mert micro USB csatlakozóm van.

A Simplevel meg voltak gondok, de már hibátlan. És adtak egy ezrest csak mert vásároltam. Konkrétan már annyi kupont adtak, hogy ingyenben van az egész OTP számlavezetésem. És tudtommal más banknak nincsen virtuális kártyája netes fizetéskor. Ezen is sokan spórolnak 2000 Forintot és noname bankhoz mennek. Amikor meg lehúzzák őket, akkor van jajgatás.

[ Szerkesztve ]

Úristen! Kitiltattak az ájoesz fórumból. Most mi lesz? Egymás előtt villognak?

• Pug

veterán

válasz Blizzardking #897 üzenetére

En ezert hasznalom a sajat bankom app-jat. MKB Pay.
    Meg egyszer nem volt vele fizetesi gondom, eees vegre oreo alatt is megy

• Blizzardking

őstag

válasz madgie #896 üzenetére

Ez így van. A telefonos fizetésnek meg az az előnye (azon túl hogy szupahgeek), hogy kell hozzá ujjlenyomatos azonosítás. Én is feltettem a simple-t, én is szopok vele, szóval értem miről beszélsz, de ha elhagyom a bankkártyám, 5 rugónként megkopaszthatnak mire letiltom. A lemerülés egyáltalán nem tényező, a bizonytalan fos működés annál inkább, de ha stabil lesz egyszer, én arra szavazok. Az egyenleg feltöltése meg annyi hogy beírsz egy számot és leujjlenyomatozod.

[ Szerkesztve ]

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

• madgie

titán

válasz Blizzardking #895 üzenetére

Minden androidos telefonomon random beakadt a google play servies. Nyilván ritkán, de sajnos kiszámíthatatlanul. iOS-en is beragadhat valami külsős alkalmazás, de azt lepucolod és kész.

De eleve nem lehet az érv egy bankkártya vs telefon mobilfizetési használhatóságban, hogy nekem nem merül le a telefonom. Elhiszem, hogy kényelmes, szupergeek azzal fizetni, van előnye is, de a külön bankkártya egyik megcáfolhatatlan előnye, hogy nem akkuról működő valami.

• Blizzardking

őstag

Nézd, birom benned hogy érvelsz, meg szoktam röhögni a poénjaidon mert tényleg viccesek, de ez a merülés nem úgy van ahogy gondolod. 2 simmel napi másfél-két óra telefonálással, folyamatos okosóra kapcsolattal, általában több mint egy óra töltő nélküli wazéval, 4-5 óra közti kijelzőidővel 50-60% között szokott lenni mikor délután hazaérek. Oneplus 5.
    Ha valami beakad, azt se úgy kell elképzelni, hogy hirtelen kikapcsol meg lemerül, hanem csak jobban merül. Ki lehet tenni olyan widgetet, ami folyamatosan mutatja az aksi szintet egy grafikonon, és azonnal ki lehet szúrni, ha meredekebb a kelleténél. Millió lehetőség van arra, hogy kontrolláld, megfigyeld, használd vagy ne foglalkozz vele, kinek kinek vérmérséklete szerint.
    Ehhez képest amit az alma csinált, hogy kérdés és beleegyezés nélkül a legerősebb sellingpointját, hogy világverő gyors, egyszerűen elveszi tőled, hogy elfedjen egy alultervezési hibát, teljesen más kategória. Erről szól ez a topik, csak már a szifonosok úgy vannak vele mint készületlen nebuló az érettségin; Azt mondd amit tudsz fiam, ne azt amit kérdeznek! (hogy én is mondjak valami frenetikusat).

• cozmo

őstag

Szar telefonod van. Honor 8 tényleg stabil és lófasz sem ragad be! Sosem merült le, soha. ;]

Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

• madgie

titán

válasz KengelRoland #892 üzenetére

Hagyjuk már ezt az elmegy egész nap dolgot. Nem megy el, az android pláne. Beragad valami (google play services), leszipkáz a zsebedben 30-40%-ot, mire feltűnik. És nem, nem találtam ki, jártam már párszor így, zseniális volt ,mikor mentem esküvőt fotózni, merült, mint a titanic, nekem nulla időm volt ezzel foglalkozni, ellenben az asszonynak hajnalban haza kéne csörögni, hogy minden rendben, elindultam.

Mindkét platformon be tud valami akadni, a különbség az, hogy iOS-en a gyáriak nem szoktak, androidon meg igen és nem lehet kilőni azokat.

De nem is értem, miért reagálok olyan szintű válaszokra, hogy nekem sose merül le a telefonom, bírja, legalább annyira, mint a bankkártya (ami viszont tényleg sose merül le). Meg a speciális kábel hülyeséged, az USB-C mellett, amiből tényleg nehezebb normálisat venni, mint Lightningből...

Szóval ezért nem válaszolok. Hülyeségre mit írjak? Szidjátok az Apple-t meg a felhasználóit és ötször akkora szemellenző van rajtatok.

[ Szerkesztve ]

• KengelRoland

aktív tag

válasz madgie #879 üzenetére

Na azért ismét bebizonyosodott, hogy sántít pár ember állítása.
    Direkt nem reagáltam senkinek, hogy meglássam mi lesz. Az a tapasztalatom, hogy nélkülem is simán szétoffoljátok a rovatot. 11 HSZ aminek semmi köze az Apple botrányához...
    És mivel nem érzem magam rosszabbnak nálatok, ezért úgy gondolom, hogy nekem is van itt létjogosultságom...

(#879) madgie (Remélem visszanézed mire válaszolok, mert általában nem szoktad):

Fogtál már a kezedben kacsacsőrű emlőst vagy tatut? Nem? Ettől még nem urban legend. Egyébként nem feltétlenül a pénzed húzzák le, csupán az azonosításhoz szükséges adatokat. Pontosan úgy, ahogyan az ATM helyiségére vagy magára az ATM gépekre egy álca leolvasóval felragasztott leolvasókkal teszik ezt. De ha ez nem elég, akkor még ott van az a megoldás, hogy egyik ember telefonon vásárol, másik pedig a rákötött vezeték nélküli terminállal veled fizettet. Láttál már pizzafutárt? Beüt egy összeget, hozzáérintem a telefonomat (mivel nem ájfonom van és 2018 van) és fizetek. Még mobiltelefon sem kell hozzá. Akkora az egész szerkezet, mint három doboz cigaretta. Papírt is ad. Urban legend. Hány éves vagy, ha megkérdezhetem?
    Így lopnak kártyaadatokat

Másik tutiság, hogy a közel négyéves droidom elmegy egy napig átlag használat mellett. Ha pedig az öszvér tabletemben dokkoltatom (mert önálló akkuval bír a tablet), akkor alázással 1 teljes napot vidáman elhúz, normál használattal 2 nap. Mr. Urban Legend. A majd kétéves Samsung a családban az minden nap 30-40%-kal kerül haza estére. Ismétlem, majdnem kettő éves. Nem kell powerbank, minek? Ha esetleg megszorulnék, bárhol tölthetem. Ez nem ájfon, hogy speciális kábel kell hozzá 7999 Forintért.

(#889) cozmo:

Amit ez az ember elmondott, azt én levágtam fél év alatt amíg birtokoltam egy ájfont. Neki azért kellett több év, mert abból élt.

[ Szerkesztve ]

• madgie

titán

válasz cozmo #887 üzenetére

"sosem fogy ki a szuflából "

Sőt, szmoggal megy, tehát BP-n tölt is.

Egyébként miről beszélsz? Neked nem csippan a telefonod vásárláskor? Ki nem veszi észre, ha megjön az SMS, hogy 5000 mínusz valahol, valahogy? Vagy az már nem elég trendi, csak a telefonos érintős izé.

Amúgy tegnap felraktam a Simple-t az S8-ra, na, mondom, hozzárendelem az Erste kártyámat, lássuk azt a mobilos fizetést. "Tölts át a virtuális Simpla kártyádra XY forintot"... anyád. Nem akarok tölteni. Ha hozzá van rendelve a kártyám, miért nem fizethetek simán azzal? Majd mindig utalgatok, ha használni szeretném? Sooo geek.

[ Szerkesztve ]

• Blizzardking

őstag

válasz cozmo #887 üzenetére

Ájfónt az anyósnak, hogy el se jusson a konnektortól a boltig!

• cozmo

őstag

válasz madgie #879 üzenetére

Urban legend biztos amikor a rendőr meséli, hogy ülnek a fogdában a madarak és hogy létező probléma.
    Te sem hiszed el hogy van valakinek RFID blokkolós pénztárcája tokja a kártyához. Ha ilyen fenyegetettséggel nem is számol. És most az irreleváns, hogy 200 ft 10 db az ebay-en.

A másik tutiságról annyit hogy a Honor 8 készülékem sosem fogy ki a szuflából mert nagy az akku és jó telefon!
    Mindenhol és mindenkor tudtam érintés nélkül fizetni csak a telefonommal. Van power bankom de nem használom. Minek?

(#884) Parallaxis:
    "de a többi gyártó megoldása sem igazán használható itthon"
    Tévedés. A Honor 8-am tökéletesen használható MKB Pay-el. A többi bank és megoldás valóban elbújhat. ;]
    És így nálam nem 5000Ft a limit ameddig így érintéssel vásárolhatok hanem az egész számla erejéig. Minden más bankban az érintés nélküli kártyáikról pin nélkül csak 5000Ft ért tudnak vásárolni, de naponta 3x! Tehát mindenki szaladgáljon az érintős kártyájával mer az olyan biztonságos. Hát lófaszt, egy kasszás sem nézi meg a kártyán szereplő nevet és az okmányaid, hogy egyezik.

Tovább megyek Anyósod, albérlőd, csajod pl. szépen fejheti hónapokig az érintés nélküli kártyádat alkalmanként 5000Ft-alatti vásárlások erejéig. Volt akit így húzott le az anyósa hónapokig.

[ Szerkesztve ]

• Balázs1986

addikt

válasz KengelRoland #880 üzenetére

Rendben, akkor átmegyek én is ebbe a stílusba 1hsz erejéig.

Jézusom, te tényleg teljesen el vagy szállva :D
    Akkor tisztázzuk:
    1. Nem rád vonatkozott, hanem rátok így többes számban, erre a felesleges vitára, amiben már olyanokat műveltek, hogy az IOS proci és RAM-igényét hasonlítjátok Android igényekhez, holott az IOS 1 adott SoC-generáció(i)ra van optimalizálva, míg az Android általános célú, ráadásul még a működési elvük is más, kezdve a vendorral meg a RAM-kezeléssel. Vagy olyanokon kattogtok oldalakat, hogy 1db opció hol kapcsolható be/ki. Akinek IOS van megszokja 1 hét alatt, akinek Android az meg attól függ hol találja meg, hogy milyen gyártó felületét használja, vagy milyen launcher-t telepít. Vagy akár kicsomagol egy ROM-ot és átalakítja az adott felület elrendezését valami eldugott .xml fájlban vagy akárhol. Meg hogy ki mikor-mire használja a telefont, mikor-mivel fizessen. Hát nem mindegy nektek? A ti vitátok nem az akksikról, így nem is a hírről szól. Régen nem.
    2. Vegyem észre magam, cseréljem az iPhone-t? Te miről beszélsz, ember? Az életben nem volt Apple termékem.
    3. Ész érvek, meg védés, ill. zöldségeket beszélés....oké. Nem az a baj, hogy néha fogalmad sincs miről beszélsz, hanem hogy nem is teszel róla, hogy legyen. Pl. fogalmad sincs a topic témájában az álláspontomról, de kiosztasz. Pedig nem 1 és nem 2 hsz-t írtam itt addig, amíg a hírről volt szó és nem ez a vergődés ment. És rohadtul nem védtem. De segítek, hogy lásd, van ilyen funkció is.
    4. Ha a zöldségeket a fizetésre írtad, direkt írtam NFC (PayPass)-ként, hogy leessen nektek, hogy a bankkártyák esetében nem RFID azonosító van, hanem UID, mivel nem RFID technológiát használnak a bankkártyák, hanem NFC-t. És még csak véletlen se a mobillal való NFC fizetésről írtam, hanem a bankkártyáról, erre utaltam is a PayPass-szal. De ugye könnyebb belekötni, mint gondolkodni.
    Meg ez a ki-mit-hogy-hol olvas le már megint...Nagyon OFF, kerülni akartam, de akkor menjünk bele csak mert zöldségeket beszélek: minden NFC eszköz (bankkártya, diákigazolvány, személyi, 200Ft-os ebay kártya...) rendelkezik egyedi UID-dal. Ezt az olvasón át 1db kártyára küldött paranccsal le lehet kérdezni. Ebből adódóan teljesen igaz, hogy akárki végig megy a metrón vagy akárhol és kb 200ms alatt (legalábbis az az olvasó amire én fejlesztettem, 200ms-es ciklusokban kommunikál) kiolvasható az UID bármiről. Teszteltem is bankkártyával, gyönyörűen kiadta. Tehát ez igaz. Az viszont nem igaz, hogy ezzel le tudják nyúlni az embert, mert a fizetésnél nem az UID-ot használja a kártya, az max az első ciklusban kerül lekérdezésre hogy kiderüljön érvényes kártya-e egyáltalán. Vagy arra se, nem tudom, mert ez banki titok amit védenek. Egy kártya kismillió adatot tárolhat, sőt tárol is, akár még fényképet is, pl az új okmányokban már az is van. De ezek kiolvasása nem ismert, gondolom eleve digitális aláírás kell, de még ha nem is kellene, nekem se adta ki a diákigazolványokat gyártó cég az oktatási azonosító kiolvasásának kódját, pedig sokkal megbízhatóbb lenne az adott iskolába a belépés azzal, mint a sima UID-dal, pont azért mert bárhol bármikor lopható a másodperc töredéke alatt.
    5. Gondold át miféle kényszer lehet most benned, ha 1 mondatra (ami nem csak neked szólt, hanem a vitátokra többekkel) egy komplett kisregénnyel kellett válaszolnod, aminek a fele megint csak faszság. Közben, miután értelmezted a fentieket, olvasd el az eddigi hsz-eimet, és jöjj rá hogy érdemben beszéltem a témában. Persze még csak 15-20 éve foglalkozok IT-val, tanultam/tanulom a mai napig, meg úgy mellesleg dolgozom benne, szóval biztos bőven van még mit tanulnom (járok is továbbképzésekre), szóval ha azt mondja valaki hogy hülyeséget beszélek és szépen tárgyilagosan megindokolja hogy miért, akkor utánaolvasok és elfogadom, de amit ti itt leműveltek, az minden csak nem értelmes beszélgetés, az érvek meg véletlen se objektívak, sőt, sokszor a valóságalapjuk is 0. Lásd 1-4 pontok.

Stílus befejezve.

[ Szerkesztve ]

• Madwe

nagyúr

válasz KengelRoland #875 üzenetére

Neked ugye nincs gyereked? vagy csak nagyon spúr/maradi vagy :D?
    Nomeg eddig te beszéltél a pro felhasználásról, mert az iphone csak facebookra jó. Erre most kiderül, hogy szerinted egy pro user az vezeték nélkül akar tölteni, meg nfcvel fizetni a boltban, de biztos nem akar profi foto/video/zene/spéci orvosi programokat használni, világos :)
    A dinamikus kijelzőváltásról meg csak annyit, h az appok 90% ilyenkor csak fogja s kinagyítja magát androidon is.

• Parallaxis

addikt

De ne aggódj, mire ájfonon is lesz ilyen tökfelesleges mobilfizetés funkció, úgy 2025-2030 körül, a droidosok kitapossák nektek az ösvényt.

Ez elég vicces, mikor az Apple vezette be először ezt a megoldást (Apple Pay) és mindenki más csak később.
    Szóval az Apple már kitaposta ezt az utat, max. kis hazánkban nem annyira könnyen használható még az ő megoldásuk (nem vagyunk célpiac), de a többi gyártó megoldása sem igazán használható itthon (Google, Samsung, Amazon). Az, hogy egy külső pluginnal illesztheted a kártyádat (pl. Simple), az se régóta van, kb. fél éve..

• Parallaxis

addikt

Vagy szerinted hány ember vezérel koncertet ájfonnal

Ellenben sokan zenélnek hobbiból otthon és ehhez nem kell más, csak egy midi interface, egy iOS eszköz, meg egy ingyenes alkalmazás.

Az iPad-et nem tudom, de gondolom 2 kiló alatt nem nagyon van

Most karácsonyra feleségemnek 90-ért vettem egy 9,7"-ost.

és akkor tuti, hogy közelében nincsen ennek

Engedd meg, hogy ezen elnézően mosolyogjak, a te 4 éves öszvér megoldásod már a megvásárlásakor sem rúgott labdába egy akkori iPad-el szemben, nemhogy egy maival.

De te megőrültél? Miért adnék a gyereknek egy felnőtteknek való eszközt?

Egy tablet nem felnőttnek való eszköz, tőlünk nyugatabbra jó pár iskolában már alap követelmény a tablet, mert a tananyag nagy részét azon kapja a gyerek. De olvasni, mesét nézni, játszani is kiváló eszköz.
    Úgy nézem kissé le vagy maradva a világtól. :)

A dinamikus kijelzőváltást minden program ismeri...

Mielőtt vakítani kezdenél közlöm, hogy van Androidos tabletem (Nexus), szóval nem kell a mese.

• hdanit610

aktív tag

Még mindig nem fejtetted ki, hogy miért palira vétel az, ha valakinek az iPhone és rendszere megfelel és mások a felhasználási szokásai?

Komolyan nem értelek. Már mindenki tudja, hogy mekkora pro vagy és azon funkciók nagy hányadát simán iOS-szen is meg lehet csinálni, de ezek felett olyan simán átlépsz és csak tolod a saját dolgaid. Kiszállhatsz, nem fogsz hiányozni senkinek, mert tényleg csak trollkodás volt, amit csináltál. Lényegileg nem sikerült hozzátenned a topikhoz, ami már rég off így is.

Legyen on is: nálam a 6S-sen a 11.2.2 nagyon jól megy és kipróbáltam egy 6-on is, de azon eleve döcögős volt a 11-es, szóval nem vártam nagy csodát - nem is kaptam. iCentre-nél érdeklődtem az akkucsere miatt, 1 hetet mondtak és miután felocsúdtam, hogy mégis miért, akkor láttam, hogy a 6/6+ tulajok hónapokig várhatnak az akkucserére. Elég népszerű lett ez az intézkedés, egyelőre gondolkodom, hogy leadjam-e 1 hétre a telómat egy akkucsere miatt.

• aprokaroka87

nagyúr

"De te most egy olyan funkciót állítasz a mindennapi funkcióval szembe, amit konkrétan talán 2 ember használ az országban. Vagy szerinted hány ember vezérel koncertet ájfonnal és hány ember fizet mobillal/használja a vezeték nélküli töltést, stb?"

Az hogy egy funkciót mennyien használnak, számomra lényegtelen.

Számomra az a fontos hogy legyen rá lehetőségem megcsinálni akár oprendszertől függetlenűl.

Androidon is mehetne normálisan a professzionális audio dolog, ha pl az audio késleltetés minden hardveren olyan alacsony lenne mint az iphone esetében.
    Plusz gondolom api-kal is van gond.

Bár csak hogy egy példát mondjak a neutron music player nagyon komoly tudású audio lejátszó mindkét platformra.
    Emlékeim szerint iphone esetében valami 3-4 ms a latency audio esetén.

[ Szerkesztve ]

• KengelRoland

aktív tag

válasz Balázs1986 #877 üzenetére

Érdekes, hogy engem próbálsz meg hülyének beállítani, miközben oltári nagy zöldségeket beszélsz... Szerintem szállj ki te is, lásd be, hogy palira vettek téged az ájfonnal 😁. Vagy inkább írd te is azt, hogy troll vagyok csak azért mert az ész érvek már hiányoznak nálad és semmit nem tudsz írni, hogy megvédd a mundér becsületét. Esetleg magyarázd meg, hogy még jó is, hogy csökkenti az apple a telefonod teljesítményét, mert koncertszervezés közben, amit az ájfonnal szervezel, felesleges akkora teljesítmény.

Nyilván 2014-2015-ben pár kocka szórakozott még csak a mobilfizetéssel, már csak azért is, mert akkoriban még fizetős volt. Akkor még csodálkoztak a boltosok is, mikor telefonnal fizettem. De ma már semmit nem csodálkoznak, sőt amikor új fajta terminált látok, amit még nem használtam, megkérdeztem megy-e a mobilos fizetés és mondta a csaj, hogy igen. Ami azt jelenti, hogy sokan használják.
    Amikor bankkártyával fizetsz, simán lenézhető a kártya száma és lehet weben kártyaszámmal fizetni, sok helyen CVC kód nélkül is. Mielőtt azt írod, hogy ki se veszed a tokból és úgy érintesz, hát én kénytelen vagyok kivenni, mert RFID-protect papírtokban van a kártya (nézz utána mi az), a villamosos lehúzás ellen.
    Telefonnál ilyen nincs. Bankártyád ha ellopják vagy elhagyod, lehúzhatnak pénzt 5000 forintig. Telefonnál csak feloldott kijelzővel működik a fizetés. 5 ezer felett pedig ujjlenyomatot kér, tehát nem leshetik le még a pinkódomat sem, nem kell bohóckodni a takarással. Tehát, vagy gyorsan fel kell törnie, vagy ugyanolyan ujjlenyomattal kell rendelkeznie mint az enyém. Ráadásul nekem úgy van beállítva a telefon, hogy 3X pinkód elrontás után fotót készít stikában az előlapi kamerával és küldi az email-emre a képet, 15 sikertelen pinkód után meg gyalul mindent a telefonról (és ezért nem adok a gyerek kezébe egy felnötteknek való holmit, ahogyan a vadászfegyverrel sem játszhat a gyerek, de ettől még szeretem őt és vannak játékai). Más accounttal nem lehet üzembe helyezni. Egy darab kártyahely van a telefonom tokjában, oda kerül a személyi, és egy szál shortban meg telefonnal megyek partizni nyáron.
    De ne aggódj, mire ájfonon is lesz ilyen tökfelesleges mobilfizetés funkció, úgy 2025-2030 körül, a droidosok kitapossák nektek az ösvényt. Addig is kellemes koncertezést. Előre a Puffin lekvárral, vagy az ájfonnal.
    Kiszálltam.

[ Szerkesztve ]

• madgie

titán

válasz cozmo #878 üzenetére

"Az megvan hogy metrón végigmennek a rablók egy POS terminállal és lehúznak minden közeli paypass kártyát? "

Ez az a jó kis urban legend, amiről mindenki olvasott, de soha senkivel nem történt meg? :D Meg amúgy is, 200 forint 10 darab RFID blokkolós kártyatartó, vagy párezer forint egy pénztárca, ami szintén ez... némileg könnyebb ilyet szerválni, mint olyan aktív POS terminált, amivel végig tudsz menni a metrón és lehúzni a pénzt ;]

A másik tutiság a mobilos fizetésben az, hogy ezek a csúcskütyük lóf*szt se mennek egy napig, 4 óra kijelzőidő után úgy vágyakoznak a töltőért, mint fogyókúrás a hűtőben felejtett gulyáskrémért. Mit csinálsz, ha pont lemerül a boltban? Kérsz egy töltőt a pénztárostól? Keziccsókolom, fizetnék, de tessék már egy USB-C töltőt adni...
    Vagy a powerbank elfér abban a zsebben, ahol a két milliméteres bankkártya nem? :DDD (ami nem kér töltést, csak működik)

• cozmo

őstag

válasz Balázs1986 #877 üzenetére

Csak két majmot kéne kitiltani.

Amúgy én igen gyakran használom az MKB Mobil Pay-t.
    Nézzetek utána és ne a hülyeséget hatványozzuk.
    Nem rabolnak le, mert csak feloldott képernyővel és a képernyőn a kártya pin beütését követően lehet csak fizetni. Milliószor biztonságosabb mint bármely más bank megoldása.
    Az megvan hogy metrón végigmennek a rablók egy POS terminállal és lehúznak minden közeli paypass kártyát? ;]
    Edzőterembe csak mobilt és a belépőmet viszem. És ha kell bármi odaslisszolok a pulthoz és mobillal érintés nélkül rendezem ;) Na ilyen tud a szifon X mega k anyja? Segítek NEM! ;]

• Balázs1986

addikt

válasz madgie #876 üzenetére

...vagy ott se, ha nem akarom hogy a zsebes duplán jól járjon. Mire észbe kapok, -1 mobil és még párszor 4990Ft is, ha NFC-vel fizet (PayPass kártya 5000Ft alatt nem kér PIN-t, nem tudom a bedugósnál most mi a helyzet). Ha meg netán dombornyomott kártya, ne is akarjunk belegondolni mennyi lesz a tiltás+igénylés, nekem pár éve 15000Ft volt egy MasterCard, azóta inkább csak Maestro-zok :D )

(#864) cozmo: Tényleg ilyesmi érzés néha, amikor egy-egy olyan érvet olvasok hogy a hajam szétáll :D
    Ilyen az amikor erős akaratok kerülnek ellentétbe, aztán már a leghülyébb indok is mehet, csak hogy vissza lehessen vágni. Ha így megy tovább, ennek a topic-nak zárás lesz a vége. Kár, pedig párszáz hsz-szel korábban még érdemi vita volt, valóban az akkumulátor-hardware-software-terhelés vonalon, nem ez a "meggyőzlek hogy neked is az a jó, mint nekem" őrület.

[ Szerkesztve ]

• madgie

titán

Hány embert láttál mobillal fizetni? Én soha, egyet sem. Nyilván később (mire lesz normális támogatás banki és OS oldalról) sok lesz, de most csak pár kósza kocka szórakozik ezzel. Egy átlagember inkább egy olyan tokot tesz a telefonjára, amibe hátul bele lehet csúsztatni a jó öreg bankkártyáját.

• KengelRoland

aktív tag

válasz Parallaxis #874 üzenetére

De te most egy olyan funkciót állítasz a mindennapi funkcióval szembe, amit konkrétan talán 2 ember használ az országban. Vagy szerinted hány ember vezérel koncertet ájfonnal és hány ember fizet mobillal/használja a vezeték nélküli töltést, stb?

De pont ez a lényeg, hogy nem kell két különböző eszköz, melynek összértéke 500 ft ha Apple termékben gondolkozunk. Nem kell folyamatos szinkron, hanem ami a telefonon van, az a tableten van. Egy ilyen paraméterű csak tablet még most is 60-80 ezer Ft ha androidról beszelünk. Az iPad-et nem tudom, de gondolom 2 kiló alatt nem nagyon van és akkor tuti, hogy közelében nincsen ennek. Egyébként pedig kérlek előre, hogy ne haragudj meg. De te megőrültél? Miért adnék a gyereknek egy felnőtteknek való eszközt? Te az autódat is odaadod egy 6 éves gyereknek azzal a címszóval, hogy "Hát egyszer élünk, meg hát az én vérem, hát az én gyerekem nem fog nélkülözni"?

A dinamikus kijelzőváltást minden program ismeri... A legrosszabb esetben is legalább annyit tesz, hogy több tartalom kifér a kijelzőre. Tehát nem ugyanazt látom tablet módban nagyobban, mint amit telefon módban. Elhiszed? Vagy szemeteljem tele képernyőmentéssel a fórumot? Törődj bele, hogy rosszul ismered az androidot, pont ahogyan azt fentebb leírtam.

• Parallaxis

addikt

válasz KengelRoland #873 üzenetére

De nem akarok koncertet vezényelni.

Androidon ezt meg sem teheted, de iOS-en igen. Ez csak példa volt arra a kijelentésedre, hogy az Androiddal bármit megtehetsz, míg az iOS csak Facebookozásra alkalmas.
    Ami azért vicces, mert iOS-re kijönnek tényleg professzionális felhasználásra szánt alkalmazások zenei, videós, orvosi stb. témakörökben, míg Androidra nem.

És mindez a szoftver került kb 1500 forintba.

Az Apple meg komolyabbat ad ingyen.

Ezen kívül nekem ez a tablet+telefon kombó került 180-ba, nézd meg mennyibe került 2014-ben az akkori kornak megfeleló tablet és telefon...

Az akkor is két különböző eszköz, amit külön-külön is tudsz használni és jó esetben külön-külön is jobb paraméterekkel rendelkezik, mint ez az öszvér megoldás.
    Mondjuk megnézem, hogy adod oda a tabletet játszani a gyereknek, míg te a telefont használod :D

Ugyanis az android ismeri a dinamikus kijelzőváltást. Nem pedig felnagyítja...

Ugyanarról beszélünk.
    Sajnos Androidra nagyon kevés az olyan alkalmazás ami tableten nem felnagyítódik, hanem a nagyobb képernyőt jobban kihasználó UI-ra váltana. Te most mutattál egy példát a helyes megoldásra, de ebből nagyon kevés van.

A biztonságra nekem nem kell figyelnem mobilfizetés esetén.

A te problémád lesz, ha belebuksz. Nem olyan egyszerű ám átvinni a bankokon, ha lenyúlják az adataid és a nevedben vásárolgatnak.

• KengelRoland

aktív tag

válasz Parallaxis #870 üzenetére

De nem akarok koncertet vezényelni. Nekem ez kell, amit leírtam. És mindez a szoftver került kb 1500 forintba.
    És attól még mert az ájfonnal lehet koncertet vezényelni, attól még a többi hiányossága megmarad.

Az autókban a szervo is marhaság. Csak ellustul tőle az ember és csak eszi a szervo olajat. De elismétlem akkor mégegyszer. Éjszaka teszem a telefont töltőre, mikor semmire se használom. Nem mozdul el, nem -szakad meg. A karórámat is így töltöm, a fogkefémet is. Semmi baj ezekkel.

Értem, hogy iPadra vannak külön alkalmazások, de vannak ilyenek androidra is. Csak felesleges. Ugyanis az android ismeri a dinamikus kijelzőváltást. Nem pedig felnagyítja... Tehát így néz ki telefonon pl a naptár:

És így ugyanaz a program tablet módban:

Tehát teljesen átrendezi a kijelzőt. Mindegyiknél ilyen. Pl emailnál balra kerülnek a fiókok, jobb oldalon pedig a betekintő látható. Nem pedig ugyanaz mint telefonon.

Ezen kívül nekem ez a tablet+telefon kombó került 180-ba, nézd meg mennyibe került 2014-ben az akkori kornak megfeleló tablet és telefon...

Azt meg tudod mutatni, hogy ugyanazon program ami van androidra és van iOS-re, az miben minőségibb iOS-re?
    Mert pl a Facebook messenger chat fejek opciója se volt ájfonon mikor én használtam, míg androidon volt.

A biztonságra nekem nem kell figyelnem mobilfizetés esetén. Ugyanis ez a bank dolga. A bankbiztonság pedig nem évszámhoz közti a banki alkalmazás használatát, hanem más feltételekhez. Pl nem lehet root, tört rom, custom rom. Ezeket vizsgálják egy banki account támadása esetén. Nekem se kalóz szoftverek, se root, se custom rom nincsen a telefonomon.

(#871) Tibee86:

Ennyi? Kész érvek kifogytak, így inkább már tiltáson gondolkozol? Egyébként az írásod melyik részre szól a témához?

[ Szerkesztve ]

• Madwe

nagyúr

válasz KengelRoland #869 üzenetére

Nem azt mondom, h senkinek nem lényeg. De te kezdted az egészet azzal, h ios az facebookra jó csak, míg droid mennyi mindenre. Namost a pip az nem tesz képesebbé több dologra, nem leszel tőle produktívabb...

Az ne zavarjon, hogy androidot használok. S ne mond már, h a pip az annyira must have funkció, még a 6.3" telefonomon sincs rá vágyam :D A noti led az jó cucc, de azért nem létszükséglet az sem, főleg nem produktivitásra. Nyilván pro és kontra van sok érv mindkét rendszer mellé, de te produktivitásról beszéltél. Amire egy telefon kell, arra egy ios is képes, te meg úgy beszélsz róla, mintha az csak facebookra lenne jó. Ugyanúgy tudsz videot, zenét vágni, ugyanúgy van rá képszerkesztő, dj program, szövegszerkesztő stb. Sőt, konrkétan jobb minőségüek 99%ban mint androidra.

A wireless charging meg tényleg gimmick, azt használok már jóideje, de semmi értelme, kábelen bedugva 30p töltés wireless kb 1h alatt megy végbe. Éjszakára meg nem fogom töltőn hagyni a telefonom, mert 40-80% között érzi magát a legjobban az akku, s általában ehez igazodom, napi használattal simán megy. Ha pedig nem éjszaka hagyod rajta, csak hátránya van, mert lassabb s cserébe használni se tudod a telefonod.

A tabletes részt szerintem hanyagoljuk, nem véletlen halt el az egész kezdeményezés az asusnál sem :D Egy normális tablet körberöhögi, s spec tableteknél az ipad pont h nincs is túlárazva. Meg android nincs rá optimalizálva, hiába a nagyobb kijelző. Akkor már inkább dex vagy mirabook, de azok is elég krolátozottak.

Azt továbbra se értem miért telefonra töltesz le filmeket :D Normális ember nem azt teszi, s pl otthony synologyt bármivel menedzsel, még iOs-el is. A tartalmat ugyanúgy eléri, lejátsza, de nem terheli feleslegesen a telefonját erre, hanem az otthoni, erre a célra kb 1000x gyorsabb s hasznosabb termékét használja...

Az meg h szerinted egy vacak vírusirtó megfog os lukakat, az lol.

• Tibee86

nagyúr

Még mindig erősen gondolkozom melyik kitíltott troll regje lehet ( az a baj, hogy az elmúlt időszakban elég sokan kaptak végleges bant), már majdnem azt hittem tudom, de ennyi sületlenséget még ő se szokott összehozni.

• Parallaxis

addikt

válasz KengelRoland #869 üzenetére

Zenét azt szerkesztek telefonon. Effekt, fade, vágás, zajszürés, normalizálás, feljavitás, stb.

Akkor miért nem iOS-t használsz, hisz oda léteznek professzionális zenei szoftverek, míg Androidra csak játékvackok. (Egy iPhone-al egy egész koncert levezényelhető a zenei dolgokon át a megvilágításig, ellenben a droiddal.)

De a hobbistáknak való Garageband-et az Apple ingyen odaadja alapból a készülékhez (és még az is fényévekkel tud többet, mint a legjobb Androidos app).

Hogy éjszaka leteszem az éjjelire, lassú töltéssel feltöltöm, reggelre kész.

A vezeték nélküli töltés marhaság. Egyrészt, mert kötöttebb, mint a vezetékes, hisz el sem mozdíthatod a készüléked, mert megszakad a töltés, míg vezetékes töltés közben nyugodtan használhatod a készülékedet.
    Ha meg folyamatosan leveszed a töltőről, akkor a sok megszakított töltési folyamat nem fog használni az aksidnak. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobban melegszik a készülék ilyenkor, ami sem a készüléknek, sem az aksinak nem tesz jót.

Az iPadba te nem tudsz semmit beledugni.

Ellenben az iPadhez vannak tablet alkalmazások, míg Androidra szinte nem is léteznek.
    A telefonos appok felnagyítása nem az.

--

Beszélhetünk itt bármiről, de amíg a fejlesztők elsődleges platformja az iOS és még azonos alkalmazások esetén is az iOS-es app a fejlettebb és funkció gazdagabb, addig nincs miről vitázni, ha a netezésen, videónézésen túlmutató felhasználás a téma.

Legfrissebb fizetös vírusírtót használok, jöhet a támadó.

A legtöbb biztonsági rést nem védi ki semmilyen vírusirtó, vagy tűzfal, ha nincs meg a gyártótól a rendszered frissítése és a legújabb biztonsági patch-ek, akkor én nem nagyon használnám a telefont fizetésre, meg banki műveletekre, céges levelezésre, hisz egy picit is felkészültebb iskolás is sima átjáróháznak használhatja a telefont minden adatával együtt.

[ Szerkesztve ]

• KengelRoland

aktív tag

válasz Madwe #862 üzenetére

Hát már párszor leírtam, mi a különbség. Te nem értetted meg, mert nem akarod megérteni. Ezzel nem az én korom kérdőjelezhető meg. Egy a lényeg, hogy neked minden aproság, minden felesleges, bármit írok. Egy értesitési led is felesleges, de attól még jó, ha van és ha akarod használod, nem akarod, nem használod. És akkor jön az apple, elad 3X annyiért egy mobilt mint amennyit ér és azzal a dumával adja el, hogy:

"Há tte figyejjé idde öccsi. Itten van ez a telefon. Niccse benne értesittéssi ledd, ezé ez egy akkorra áccse tellefon, hogy eese tud rommlanni. Uggye ami niccs az eese romlik. Van benne enefcé de tökkömnek van benne ha semmire nem hassznállod, figyejj csávokám, esse romlik ha nem használlod. Na mondokk én valamit. Kivettem a dzsekket, nehogy az is eeromojjon vagy befojjon a vizz. Oksa? Blututot teszek bele küggyed pénzér a 4K fottokat mer szerzödéssem van a mobilszolgáltattókkal, mer ha lehuzlak, résszeseddést kapokén. Csak eplü termékre küdhecc fájlok eerdroppal, de igy eese romlik, nem kapol virust. Jó? "

Tehát konkrétan azt mondod, hogy ez se kell az se kell, ez minek az minek, hát így könnyű szmúsz telefont csinálni. Olyan, mintha egy Trabantból mondogatnád a BMW-snek, hogy minek a légkondi csak gyűjti a vírust, minek a szervo csak elromlik. Komolyan, már börleszk kategória amit csinálsz. A mobilfizetésröl sikeresen leszálltál, mert beláttad, hogy igazam van. Ma is milyen jó jött, mikor nem kellett elöszednem a biztonságos táskából a pénztárcát. A kupont leolvasta a pénztáros a telefonról, és odatettem a terminálhoz a telefont fizetni. Telefon vissza a kabátzsebbe. Vékony, elegáns börtokban (tokon keresztül is megy a fizetés). Nekem magyarázhatod az ájfon hasznosságát, hogy 4K videót vágsz. Amúgy sose próbáltam, még gépen sem vágók videót. Zenét azt szerkesztek telefonon. Effekt, fade, vágás, zajszürés, normalizálás, feljavitás, stb.

Az se zavar, hogy te nem látod át a wireless charging használt. Hogy éjszaka leteszem az éjjelire, lassú töltéssel feltöltöm, reggelre kész. A gyorstöltő az nem jó hosszú távon. Attól ez még kényelem és nálatok ez 300+ ezer forintért érhető el jelenleg.

Az iPadba te nem tudsz semmit beledugni, nem teszel te olyat, amit én, maradjunk ennyiben...

Nem hat meg, hogy neked mi faszság. Memoriakártya ha tönkre megy, veszek másikat. Filléres téma. Tegyél bele te is kártyát az ájfonba.

Legfrissebb fizetös vírusírtót használok, jöhet a támadó. Amúgy nem járkálok kínai meg orosz oldalakon. Eredeti szoftvereket és zenéket használok. Filmet torrentezek csak, mert hiába akarok filmet venni, még magyar felirattal is csak keveset árulnak a playen. B@szodjanak meg. Így ha nem kell nekik a pénzem, akkor majd letöltöm okosban. Amúgy is fizetek artisjus jogdíjat a háttértárolók után.

Bár nem te írtad, ide írom. Van fém+üveg kombós androidom is, de gyakrabban használom a műanyag telefont. Jobb a fogása, nem hideg, nem csúszik.

[ Szerkesztve ]

• aprokaroka87

nagyúr

válasz Madwe #865 üzenetére

Nyilván meglehetne oldani hogy legyen, de ha mondjuk pl egy fájláthelyezés művelet megálna ha pl egy fájlkezelő+youtube kombó-ból háttérbe rakod, akkor kb azt nem lehet nevezni multitasknak.

Még akkor sem ha előtérben folytatodna a művelet.

• hdanit610

aktív tag

válasz KengelRoland #861 üzenetére

Konkrétan ezekkel a szavakkal nem, de ahogy a droidosok is gyűjtőfogalmakat használnak, úgy sajnos beleesel ebbe a csoportba, szóval egykutya vagy a többi haterrel, tehát közvetve mondtad. Ne vond ki magad, mert ez olyan visszás, hogy amögé bújsz, hogy "én sosem mondtam ilyet, de attól még ájfonos vagy, meg fészbukra használod, bezzeg én, én aztán nagyon pro módon nyomom blabla...".

Legalább a célodat felfedted, ez korrekt volt. Lássuk:
    - Tudom, hogy túlárazott, de komoly ökoszisztémát és kompatibilitást kapsz a pénzedért cserébe.
    - Ami a minőséget illeti, abban nincs igazad, ez nem egy fröccsöntött plasztik valami, hanem üveg és fém, ahol igenis a dizájnra figyelve szépek is. A 6-os formája elvault mondjuk, jöhetne valami új, meg azok a fugák nekem annyira sosem jöttek be, de pl. a 4/4s/5/5s széria szépre sikeredtek és az X sem csúnya a maga nemében.
    - Valódi teljesítményt nyújt, de ezt te sosem tapasztaltad még meg, így a kijelentés ezen része részedről puszta feltételezés, így nem releváns.
    - Értek a technikához, de a telefonomra számítok, ezért nem engedhetem meg magamnak, hogy mindenféle hegesztett romokkal varázsoljak a xda-ról frissebb rendszert, mert amúgy a készülékem nem támogatott. Csináltam régen és elegem is lett belőle, mert hol a Bt nem működött, hogy a mobilnet nem, mindenhez más rom kellett és csinálja ezt olyan időmilliomos, akinek kedve is van hozzá. Apple-nél az új verzó érkezésekor felrakod, kipróbálod, elolvasod mások tapasztalatait és ha nem jött be, akkor néhány egyszerű lépéssel 1-2 hétig tudsz visszalépni. Ez bőven elég.

Summa summárum, mivel ez a kijelentésed, amit tőlem elvársz valótlanságokat tartalmaz, így nem tudnám őszintén bekopizni, így legnagyobb "sajnálatomra" még maradsz egy ideig.

A hsz-ed többi része meg ugyan nem nekem szól, de nagyon átjön a haterek gőgje, amivel istenítitek a rendszert. Kérdem én, akkor miben is vagytok ti jobbak? Az egész beszólogatást kik is kezdték? Kik provokálnak minden Apple hír topikjában? Szerintem te is tudod a választ, így egész itteni munkásságod teljesen felesleges, hiszen az ominózus mondat, amiért most itt véded a mundért, nyílt provkációból eredt, :W

• Madwe

nagyúr

válasz aprokaroka87 #863 üzenetére

Igen, meg az app switch is nevezhető annak, de ezek mennek iosen is, azért írtam h jelen esetben az h nincs multitask iosre s nem nagy érvágás, azalatt az osztott képernyőt értettem.

• cozmo

őstag

válasz Balázs1986 #843 üzenetére

Dedó van ezerrel. Most már értem a szifon imádást. Kb.:
    ovis1: Bi Bi Biii nekünk van toalett kacsánk
    ovis2: Bi Bi Biii mi meg nem szarunk a perem alá.

• aprokaroka87

nagyúr

válasz Madwe #862 üzenetére

A Multitask az nem csak az osztott képernyő.

Ha mondjuk én böngészőben egy weboldalon rányomok egy download gombra,és ha az adott programot átrakom a háttérben, úgy hogy a letőltés folytatodik, az már multitask.

Persze ahhoz úgyis kell megirni a programot.

• Madwe

nagyúr

válasz KengelRoland #861 üzenetére

De mégis mi az szerinted, amit egy androiddal megtehetsz, s mindenre jó, míg egy ios csak facebookra meg instára :D? tényleg nem értelek. azért mert megy a pip youtubbal? ez a nagy felhasználási plusz :D? mindenki arra használja a mobilját amire kell s tudja, de mostmár rohadtul érdekel h mi az a fenemód nagy felhasználás esetedben, amire egy ios nem képes? mert az, h 5 lap van nyitva a böngésződben s megy közben a youtube, az nem válasz. Az egy apróság. A multitask alatt az osztott képernyőt értem, s annak tényleg nem sok értelme van mobilon...Én pl gyk soha nem használtam, pedig note8am van nagy kijelzővel meg dedikált app párgombokkal. Mert attól nem leszel produktívabb, ha böngészel s videot nézel.
    Vagy az h tudsz torrentezni a telefonodon? aminek megint semmi értelme, tessék otthon nast használni s távolról menedzselni telefonnal, akár iossel is. Vagy az h lopott csupamalware-es szarokat tudsz így ingyen tenni a telefonodra s tönkre tudod baszni?

Tényleg nem értem, h mi az, amit iosen nem tudsz megoldani kicsit másképp mint droidon, s miért van a fejedben, h ios csak facebook meg instára jó? azért mert a gyerekek meg műkörmös mancika csak erre használja? elárulom, azok androidot is csak erre használnák...

Konkrétan még 4k videót is tudsz iPhonennal vágni, na mi, a 8 magos csúcsprocid azt nem bírja ;] ?

A wireless charging meg baromi jó gimmick, de sokkal relevánsabb egy gyorstöltő szerintem, annak értelme is van. A wireless meg még a leggyorsabb 9v-os is baromi lassú. S abba pl beleköthetnél, h apple miért nem ad gyorstöltőt a telefonja mellé, az jogos kritika, de ez a wireless gimmick...

"Nekem tudod mire kell a hardver? Hogy amikor tablet módban torrentezek kint a teraszon a söröm mellett, vagy a munkahelyemen, töltöm a képeimet fel a saját ingyenes 1 terrás otthoni felhőmbe, meg van nyitva a böngésző 3 lappal, szól közben a zene és bejön egy telefonhívás, akkor kihúzom a telefont a tabletből és ne omoljon össze a rendszer, ne szakadjon meg a hívás. Befejeztem a hívást, akkor mindent folytatok tovább. Ahhoz amit te az ájfonnal produkálsz, ahhoz tényleg nem kell erő, mint ahogy a nokia 3210-nek is elég a processzora a snake-hez meg a telefonáláshoz."
    Ezt az iossel is megteheted, sőt az esetek 99% ott problémamentesebb lesz...

"Az SD kártyám miatt ne aggódj, köszöni szépen, tök jól el van több mint 3 éve, de ha el is romlana, veszek ötöt a legdrágábból és még akkor se fizettem összértékben annyit az egészért, mint amit te fizettél az ájfonért. Egyébként ha én is csak fészbukra használnám meg telefonra, zenére, akkor a 3 éves telefonom 3 napot vidáman elmenne egy feltöltéssel."
    Ha torrentezel a telefonodra, tönkrebaszod a flasht, ezért írta. S valóban a legnagyobb fasság ezt tenni.

"Valóban nem kaptam több mint egy éve frissítést, de minek kellene frissíteni, mikor semmi bajom vele? Ami gond volt, azt megoldottam."
    Biztonsági frissítések pedig nem ártanak, de tök jó h már 1 éve ismert hibákkal is törhető a telefonod.

Hány éves vagy? mert nagyon nyomod ezt a munkában így meg úgy meg csak telefon szöveget, de nekem egy max gimnazista szintjét ütöd meg ilyen hszekkel. Elnézést a gimnazistáktól ;]

[ Szerkesztve ]

• KengelRoland

aktív tag

válasz hdanit610 #853 üzenetére

Egy valamit azért tisztázzunk. Én sosem írtam, hogy buta vagy, iSheep vagy. Ezeket más írta. Én azt írtam, hogy azok az emberek fikázzák az androidot, akik nem megfelelő android készüléket választottak maguknak, majd áttértek ájfonra és az ájfon istenítése mellett fikáznak egy olyan rendszert, amihez gyakorlatilag nem értenek. Én ezt írtam. Egyébként van államvizsgás, egyetemet végzett ismerősöm, sokkal okosabb nálam, de nem érdekli a mobiltechnika és ezért nem is foglalkozik vele. Ettől nem tartom hülyének, viszont nem is áll neki fikázni valamit, amit nem ismer.
    Azt pedig leírhatnád igazán, hogy mi másra használod még az ájfont a szokásos dolgokon kívül, tehát közösségi média, fotó, zene. Mire? Semmire. Úgyértem a mindennapokat megkönnyítő kényelemre és ez alatt most nem a 4K videovágást értem meg a drónreptetést. Nekem a munkahelyemen nincsen laptop, ráadásul állandóan mozgásban vagyok. Ettől persze van gyakran 1-2 óra üresjárat, mikor semmit nem csinálok. És itt jön képbe az android, mindent meg tudok csinálni vele, amit egy laptoppal (4K filmvágás és a NASA rakétáinak vezérlésén kívül). Értem, hogy téged ez nem érdekel, csak akkor fejezzétek be a hájpot. Szép csendben kell örülni, hogy vehettetek egy tök általános cuccot háromszoros túlárazással. Nincsen ezzel probléma, én is vettem okosórát 110 ezerért csak azért mert tetszik, de vidáman el lennék nélküle. De nem fikázom az olcsó órásokat ez miatt.
    Az érthető, hogy ideges vagy, mert kezded felismerni, hogy mi is a lényeg az ájfon körül és ez zavar téged.
    Miért csinálom? Hogy írd le ezt a mondatot:
    "Elismerem, hogy az ájfon úgy van túlárazva, hogy az emberek hiszékenységét és technikához nemértését kihasználja és nem pedig azért, mert az ájfon valódi tudást, teljesítményt és minőséget nyújt."
    Ezt leírod, engem itt többé nem látsz.

(#854) Parallaxis:

Nem értelek. Egyik írásodban azt írod, hogy felesleges a hardver, másikban meg azt írod, hogy az ájfon X a világverő technika. Mi szükséged ekkora erőre? Hogy gyorsabban nyíljon meg a fészbuk? Vagy minek?
    Nekem tudod mire kell a hardver? Hogy amikor tablet módban torrentezek kint a teraszon a söröm mellett, vagy a munkahelyemen, töltöm a képeimet fel a saját ingyenes 1 terrás otthoni felhőmbe, meg van nyitva a böngésző 3 lappal, szól közben a zene és bejön egy telefonhívás, akkor kihúzom a telefont a tabletből és ne omoljon össze a rendszer, ne szakadjon meg a hívás. Befejeztem a hívást, akkor mindent folytatok tovább. Ahhoz amit te az ájfonnal produkálsz, ahhoz tényleg nem kell erő, mint ahogy a nokia 3210-nek is elég a processzora a snake-hez meg a telefonáláshoz.
    Az SD kártyám miatt ne aggódj, köszöni szépen, tök jól el van több mint 3 éve, de ha el is romlana, veszek ötöt a legdrágábból és még akkor se fizettem összértékben annyit az egészért, mint amit te fizettél az ájfonért. Egyébként ha én is csak fészbukra használnám meg telefonra, zenére, akkor a 3 éves telefonom 3 napot vidáman elmenne egy feltöltéssel.

Valóban nem kaptam több mint egy éve frissítést, de minek kellene frissíteni, mikor semmi bajom vele? Ami gond volt, azt megoldottam.

(#855) Madwe:

Én nem tartom magam IT pronak. Engem a tények érdekelnek. Ha jól értem amit írsz, akkor van egy Porsche az ájfonosok tulajdonában és 70-el mennek vele az autópályán?

Na, ez pont elég, hogy az akkori ájfonnal nem megy a multitask. Ez a lényege mindennek. Ehhez kell az erős hardver. Vagy tévedek?

A wireless chargingra azért veri mindenki magát, mert 2018-at írunk, kényelmes és tele a tököm a kábeldzsungellel, a vezeték nélküli töltés pedig rejthető. Hasznosabb mint a kakiemoji.

Vodafone nfc fizetéssel fizettem 3 éve, a gránit akkor még szerintem sehol nem volt. Azt hiszem a Telekom az 2014-ben kezdte.

Siri nem tud magyarul igaz?

[ Szerkesztve ]

• madgie

titán

válasz Madwe #857 üzenetére

Na majd kilróbálom az S8-on :)

Pug: nekem meg mindkettőhöz hozzá van adva, évek óta.

• Pug

veterán

válasz madgie #856 üzenetére

Igen, az android tehet rola, hogy a bankod toszik kiadbi egy nirmalis appot.

En valahogy se Apple se Google acc-hoz nem rendelnem hozza a bankkartya adataimat...

• aprokaroka87

nagyúr

válasz KengelRoland #852 üzenetére

"Mit is kellene azon szégyellnem, hogy a 4 éves telefonomban 4 X 2,3 GHz-es processzor van".

Azon semmit, de vajon minden alkalmazás kihasználja azt a 8 magot?

Szerintem az alkalmazások kb 10%-a használja ki, 4 mag esetén már jobb a helyzet.

• Madwe

nagyúr

válasz madgie #856 üzenetére

Van android pay és samsung pay is, de azok se elérhetőek itthon. S az is ugyanúgy működik mint apple pay, a vele leszerződött bankok kártyáját elfogadja. Ugyanakkor androidon van alternatíva is:) Simple alkalmazáshoz felveheted az erstes bankkártyád s nem kell utalgatnod. Amúgy azóta a legtöbb bank kijött a saját appjával S ugye androidon meg tudsz adni alapértelmezett alkalmazást, s be tudod állítani, h a simple legyen a default nfcs felületed, ne az android pay.

[ Szerkesztve ]

• madgie

titán

válasz Madwe #855 üzenetére

Erstésként tudtommal még most sem tudok fizetni NFC-vel androidon. Nem, az nekem nem pálya, hogy valamilyen külsős alkalmazás virtuális számlájára utalok annyit, amennyit kell, mert akkor összességében nem egyszerűsíti, hanem feleslegesen bonyolítja az életem. Lehet szidni az Apple Pay-t, de ha egyszer megérkezik itthonra, akkor ott nem kell majd semmivel bohóckodni, az Apple fiókodhoz rendelt bankártyádról fizethetsz oszt kész. Nem kell külső appokkal, felesleges utalásokkal vacakolni... Androidon miért nincs rendszerszintű beépülő NFC fizetésed opció?

• Madwe

nagyúr

Fura gyerek vagy :D
    Nem az erős hw nem érdekli, hanem a te 4 éves 8magos csodád az akkori iphonehoz képest gyengédd, hiába a több mag meg magasabb órajel. Ha már ennyire pronak tartod magad ITból, egy proci teljesítménye esetén ne ragadj már le ezeknél, ez már vagy 10 éve nem igaz...

Azokat amit leírtál, azokra az akkori iPhone is képes ma is, egyedül a multitask nem megy vele, h nézhesd a ytot böngészés alatt... minek torrentezel telefonnal? vegyél nast ffs.

mellesleg longevityben pont h szar az android, tök mindegy melyikről beszélünk, ioshez képest... ok erre most ez az alulterveztük az akkut így kikapcsol hidegben 40%on ezért inkább lekorlátozzuk a telefont nem épp támasztja alá, de ez kivétel :D

a wireless chargingra nem értem miért veri mindenki, én is azzal töltöm a note8am, de igazából tök felesleges gimmick :D egyetlen előnye, h független, azaz ioses haver átjön i8al vagy iXel akkor ő is tudja tölteni, kb ennyi előnye van :D

nfcvel meg nem tudom hogy fizetsz 3 éve, mikor max 2 éve van, s az is csak a gránitbanknál, otpnél kb 1 éve, s az univerzális lett kb fél éve?

az meg h lehet keresni nem nagy újdonság, már rég lehet iosben is, uh ezt végképp nem tudom hova tenni :D?

Mondom mindezt android s win userként, s elég nagy apple haterként, 15 év szerelem után nagy a csalódás, de azért baromságokat ne írjunk már:D

• Parallaxis

addikt

Persze, hogy hülyeségnek tartod az erős hardvert, mert nem tudod kihasználni a játék kivételével.

Félreértettél, én arra utaltam, hogy a 4x2.3 GHz-es telefonod nagyjából fele olyan gyors lehet, mint az i8, vagy az X. Szóval nagyon vicces vagy ezzel a melldöngetéssel, de nagyon nem értesz a technológiához, ha még mindig azt gondolod, hogy a processzorok sebességét a megahertzek határozzák meg :D

közben megy a torrent

Remélem SD kártyára, mert azt még aránylag könnyen tudod cserélni, miután kipurcant :D
    (Torrentet még SSD-re sem ajánlják, nemhogy a mobilok flash tárolójára, bár te tudod :D )

És ugye az én 4 éves telefonomat nem lassították, hogy témánál maradjunk..

Max akkor nem lassították, ha nem frissítettél négy éve :D ja, lehet, hogy nem is kaptál frissítést, hisz azt nem nagyon erőltetik droidéknál.

Nem kell beállításba menni. Lehúzom a rolót, ott a mikrofon. Érted?

És???
    Szerinted a Siri-t mennyivel bonyolultabb elérni?
    Röhejes, hogy fingod sincs semmiről, de féloldalas írásokkal osztod az észt :D

Értem én, hogy a Facebookhoz nem kell neked erős processzor mert másra nem jó az a készülék, de a technika ettől már kicsit fejlettebb.

Akkor lassan írom, hogy megértsed...
    Jelenleg az iPhone 8/8 Plus és iPhone X tartalmazza a világ leggyorsabb mobil hardverét. az S8-ban, Note 8-ban lévő SOC-nál közel kétszer gyorsabbak. Szóval ha fejlett rendszert keresel, akkor ne a droid oldalán kutakodj. :D [link]

[ Szerkesztve ]

• hdanit610

aktív tag

Komolyan nem érted, vagy csak hülyülsz? Soha, senki nem kérdezte, hogy mire használod a telefonodat, te máris általánosítasz, hogy akinek ájfonja van, az csak fb-ra használja és animojira. Te bezzeg aztán kihasználod, torrent, youtube, fb, ejha. Gratula, de ettől még nem degradálom le a droidot használokat, de lehet, hogy kéne, mert egyre idegesítőbbek vagytok, ahogy fellenzősködtök, hogy ti aztán valóban okostelefonként használjátok a telefonotokat, az ájfonosok meg buták, mint a tök, meg 1bites, meg iSheep.

Én elfogadom, hogy mire használod a telefonod és nem skatulyázlak be - még. Időnként én érzem rosszul magam, amikor egy idegen, akivel 2 perce találkozom, meglátja a telefonom és azonnal elkezd ifos-ozni, anélkül, hogy kb. 5 mondatot beszéltünk volna (neki természetesen valami Sonyja/Samsungja,akármije). Ez talán a normális viselkedés? Ettől ti vagytok jobbak? Biztos ez? Vicces, hogy tulajdonképpen folyton azt harsogjátok, hogy tiétek a szent grál, mi meg a lesajnált tudatlanok. Ahh, de unom már.

A te ámokfutásodnak sem értem a valós mitovációját. Azért, mert 850 hsz közül egy volt olyan, ami a szent androidot lehúzta, akkor gyorsan jöttél tromfolni, meg téríteni, meg bosszút állni. Közben tökre lejáratod magad és ugyan milyen valós célért? Díjat kapsz érte? Elégedettebb leszel, hogy megvédtél egy unix alapú rendszert egy másik unix alapú rendszer ellen? Mikor lesz elég a bosszúhadjáratodból, mi a végcélod? Hiszen az biztosan van, különben nem tennéd!

• KengelRoland

aktív tag

válasz Parallaxis #846 üzenetére

Persze, hogy hülyeségnek tartod az erős hardvert, mert nem tudod kihasználni a játék kivételével. Csak a technika ettől már kicsit fejlettebb. Én a majdnem PC szerűen használom. Böngészek 5 nyitott lap, kis ablakban megy a youtube a háttérben (amit ugye az iPhone még mindig nem tud), közben megy a torrent, Facebook. Van egy céges kis butatelefonom, valóban nem kell bele erőmű, mert ugyanúgy alap dolgokra jó csak, mint az ájfon.

Mit is kellene azon szégyellnem, hogy a 4 éves telefonomban 4 X 2,3 GHz-es processzor van? Hogy újonnan fele annyiba került mint a vele egyidős ájfon 6 és meg mindig tudom használni és ez még 2 év múlva is telefon lesz? Vagy mit kell szégyellnem? Hogy kaptam mellé egy tabletet is és nagy képernyőn tudok filmet nézni? Vagy hogy van rajta vezeték nélküli töltés, ami ti csak most fedeztetek fel? Értem én, hogy a Facebookhoz nem kell neked erős processzor mert másra nem jó az a készülék, de a technika ettől már kicsit fejlettebb. És ugye az én 4 éves telefonomat nem lassították, hogy témánál maradjunk... Tehát kettőnk közül neked van szégyellni valód.

Fizetni pedig pont 3 éve fizetek mobil paypassal, szóval le vagy maradva. Mindenhol tudok fizetni, ahol Paypasal lehet.

Nem kell beállításba menni. Lehúzom a rolót, ott a mikrofon. Érted? Nem az a lényeg, hogy 3 kattintás, hanem hogy nem kell tudnom hol van a funkció ami kell. Ez OKOSTELEFON, nem facebook mobil kakiemohikonal.

• kchris78

veterán

válasz Madwe #850 üzenetére

kinek mi :). én mondjuk olyan vagyok hogy annyira lehúzom amennyire legtöbben azt mondják hogy ezt hogy lehet ilyen kis fényerővel használni :D.

• Madwe

nagyúr

válasz kchris78 #849 üzenetére

Nem tudom, valahogy a 3tmnél is meg a note8amnál is teljesen rendben van, 3x utánaállítottam mikor hol legyen s azóta megtanulta, mindig ott van, ahol lennie kell :D igaz a plafonon felé kb soha nem néz, mert úgy ritkán használom, h asztalon van :) Én spec még iosen is folyamat használtam, s baromira zavart, h ha kézzel belenyúlok, utána kikapcsolja. de anno legalább könnyen ki be tudtam kapcsolni, s akkor visszaállt, csak sokszor rossz értékre :) így legalább este, moziban nem égeti ki a szemem, ahogy kint napsütésben is látom, h mi a helyzet :) nem mellesleg spórol az akkuval is, nomeg ha már iphone x, késöbb fog beégni az oled kijelző is :D

[ Szerkesztve ]

• kchris78

veterán

válasz hdanit610 #848 üzenetére

Automata fényerő szerintem is sz@r. Sajnos nem mindegy hogy egy plafonon lévő lámpa felé néz éppen a telefon vagy sem, ez a szemnek sokat nem számít de a telefon meg összevissza állítgat ettől függetlenül (épp a lámpa felé néz a telefon sokkal erősebben világít). Emiatt én is kikapcsolom a fenébe. Így télen nem igen kell erős fényerő. Főleg nem az Xnél.

• hdanit610

aktív tag

válasz Madwe #847 üzenetére

Felhasználói szokások: én egyszer beállítottam a fényerőt a megfelelőre és használom a Night shiftet, aztán ennyi. Az automatikus fényerő nekem többet ártott, mint használt, csak ideges lettem tőle, egyáltalán nem is érdekel hol van. Btw, van egy kereső a beállítás tetején, vagy Sirivel kerestetek rá, esetleg a képernyőn lehúzható keresésben keresek rá, szóval van erre is opció.

Apple pay itthon még nincs, örülnék neki végre, ha hamarosan jönne, bár a kártya lecsippantása nem egy hosszú idő, inkább a technológia tetszene/tetszik.

A macbookok iránya szerintem sem jó, de ez most nagyon nem az a topik. :)

A trollok/haterek mindenhova beugranak, ha a cikk címében az Apple szó szerepel. Vörös posztó, de egy matrica még ettől nem ugyanaz, hiszen a pirosnál nem kezd el téríteni, hogy az android mekkora hulladék és használj iOS-t. Ha ezt a rendszert választotta, akkor használja és kész. Just works.

• Madwe

nagyúr

válasz Parallaxis #846 üzenetére

Apple payt max külföldön használhatod hamarabb, s ott se mindenhol, míg pl nfcvel már rég lehet itthon is fizetni, s minden paypassos terminál elfogadja. Samsung pay esetén meg a mágneses lehúzós helyeken is lehet használni (itthon persze az sincs még) de azért a nyílt nfc pont hogy előny droidnál, bár úgy rémlik ios 11ben vagy nemsokára applenél is nyílt lesz?

Sim pin ugyanúgy 2 kattintásra van, de az nem vészes. Ellenben az automatikus fényerő, amit gyakran használ az ember hol is van ios11ben :D? nomeg ugye droidban megtanulja milyen fényerőn hol szereted használni, nem pedig fogja s kilövi az automatikus beállítását :D de ezek apróságok. ma már minden flagship, sőt ma már középkat telefon is bőven elég a legtöbb mindenre, onnantól kezdve egyéni pref h ki mit használ...

Én spec olyan körben nőttem fel, ahol mindenki apple terméket használ már ezer éve, szarásig van mindenki macbookokkal :P de azért az ismerősi körömben is egyre többen mondják, h ma még ugyan tudnának macbookra váltani egy 2013as rmbp mivoltában, de az utána levők túl drágák s szarok lettek, így majd ha megadja magát a mac, lehet követnek ők is vissza winre. s ha már winjük van, ios is repül tőlük. egyre többen panaszkodnak. Nem hiszem h egy ember még ha ceo is mindenre nagy hatással lenne, de azért jobs halála óta egyre többen elégedetlenek. s sajnos nagyon is igaz a xeroxos idézete, miszerint más iparban nem feltétlen, de ha itban monopol helyzetbe kerülsz, s mindegy milyen terméket adsz ki, mert úgyis fogyni fog, s lényegi dolgot a marketingosztályon végzik el, nem a termékfejlesztésnél, akkor belátható időn belül bajba kerül a céged. Márpedig az apple Tim Cook óta nagyonis marketingesedik. De ez már az offnak az offjára egy újabb offtopik, elnézést :)

Mellesleg ha már témánál vagyunk, szerintem ugyanannyira zavaró az ioses topikokba betrollkodó android userek offolása, mint amilyen az apple matricát a ladára kiragasztó isheepek mentalitása :D persze ha már kialakult, én is beszálltam :P

[ Szerkesztve ]

• Parallaxis

addikt

válasz KengelRoland #844 üzenetére

Én már öt évvel ezelőtt használtam vezeték nélküli töltést

Én már akkor hülyeségnek tartottam és most is annak tartom.

a 4 évvel ezelőtt gyártott telefonomban van 2,3 GHz-es processzor

Ezt most tényleg komolyan írtad?
    Mert, ha igen, akkor régen rossz.

Most lehet, hogy meg fogsz lepődni, de már réges régen nem a processzor órajele határozza meg a sebességet. Az i8-ban/X-ben lévő SOC per pillanat az iparág leggyorsabb egysége, ha ezt te 5 évvel ezelőtti technológiának gondolod, akkor a konkurencia hány éves megoldás? 10? :D

iPhone X-ben 3 GB RAM van, mikor ez 5 éve volt divat.

A készülékek memóriáját max a kínai dzsunkagyártók tervezik divat alapján, jobb helyeken a hardver és a rendszer szükségletei alapján. Az iOS lényegesen kevesebb memóriát használ, így biza az X-nél a 3 GB esetén az alkalmazások sokkal több memóriában garázdálkodhatnak, mint pl. az S7 Edge esetén a 4 GB-nál (gyk. a rendszer több memóriát hagy szabadon a felhasználónak).

Még mindig nem tudsz telefonnal fizetni a boltban, stb stb.

Apple Pay-el hamarabb tudtál fizetni boltokban, mint bármi mással.

A SIM pint úgy állítom, hogy legördülő menü tetején megnyomom a mikrofon gombot 🎤és bemondom, hogy SIM Pin, majd a kidobott találatra bökök.

Samunál: Beállítások/Keresés/microfon/bemondás, kattintás.. háát nem gyorsabb, mint megtalálni kézzel.

[ Szerkesztve ]

• Madwe

nagyúr

válasz KengelRoland #844 üzenetére

De te amugy hardvert veszel, vagy telefont? mert iosen a 3gb ram ugyanannyira elég, mint androidon a 6, kb ugyanakkor fog appokat reloadolni...
    Ahogy a magas proci órajellel is sokra mész, ha a software kevésbé használja ki :)
    És én nem fogok a telefonommal beszélgetni, inkább a keresőbe beírom h sim pin :D (egyébként zárolt képernyő, egyéb beállítások :D)

Parttalan vita, nem értem miért kell itt erőlködni :D Mondom mindezt 15 év apple márkarabság :D s jelenleg 2 éve tiszta, applementes élőlényként :)

• KengelRoland

aktív tag

válasz Parallaxis #839 üzenetére

Öt évvel ezelőtti technologia: Én már öt évvel ezelőtt használtam vezeték nélküli töltést, a 4 évvel ezelőtt gyártott telefonomban van 2,3 GHz-es processzor, az iPhone X-ben 3 GB RAM van, mikor ez 5 éve volt divat. Még mindig nem tudsz telefonnal fizetni a boltban, stb stb.

Bocsánat, valóban benéztem a kódállítást. A SIM pint úgy állítom, hogy legördülő menü tetején megnyomom a mikrofon gombot 🎤és bemondom, hogy SIM Pin, majd a kidobott találatra bökök. Bóklásszon menükben az, aki, nem képes 2018-ban telefonnal fizetni :D

(#842) kchris78

Azért van tele droid offal, mert állandóan csak azt terjesztitek, hogy az ájfon így meg úgy, a droid meg rossz. Ezért. Ha kevesebb öntelt írás lenne az ájfonosok részéről, akkor ilyen hsz-ek nem lennének. Egyébként most őszintén. A te írásod mennyiben kapcsolódik bármilyen telefonos témához? Mert te csak minősited itt az embereket. De se akkuról, se rendszerről egy szót nem írtál...

[ Szerkesztve ]

• Balázs1986

addikt

Azért most már komolyan kíváncsi lennék az átlag életkorra.

[ Szerkesztve ]

• kchris78

veterán

Nagyon komoly ez az OFF... KengelRoland nem tudom hol lakik de valami nagyon elcsúszott... Lehet vidéken még ilyenek az iPhone-al (nem tudom!!!) de hogy BP-en én nem ezt tapasztalom az is biztos...

És ABSZOLÚT EGYETÉRTEK azzal hogy mi a f.szért van tele amúgy az ÖSSZES iPhone topic Droid offal? Ez nem arra enged következtetni hogy a Droidosok nem foglalkoznak visszirányban a szifonnal.. Samu S6 topicot olvastam egy időben és abban sem volt iOS/iPhone téma.

[ Szerkesztve ]

• hdanit610

aktív tag

válasz KengelRoland #837 üzenetére

A repülős példád nem jó, mert annak a vezetése egy külön szakma, míg egy telefonhoz nem kell semmi, csak bemész a Sparba és veszel egyet a polcról, nem kell hozzá előképzettség. Ezért rossz a példád szerintem.

Félreértettél, én a sim kártya pin kód változtatását írtam le és igen, egy rendzer akkor jó, ha logikus és könnyen használható.Biztos vannak olyanok, akiknek rengeteg idejük van arra, hogy szanaszét túrják a telefonjuk menüjét és végre megtalálják, amit keresnek. Én csak 1 könnyű példát ragadtam ki, ez is saját tapasztalat volt, ugyanis éppen egy J5-ön kellett pin kódot kikapcsolnom minap valakinek és semmilyen logika mentén nem találtam meg rövid időn belül.

Erős a gyanúm egyébként, hogy sok haterhez hasonlóan te sem töltöttél még el 10 percnél többet iPhone társaságában, használni meg pláne nem használtál. 10 perc pedig elég kevés egy rendszer megismerésére. A haver/kolléga elmondása nem egyenlő a valós tapasztalattal és a MediaMarkt pultjánál hozott verdikt is finoman szólva is nem megalapozott.

A hardverfelépítéssel nem kell nagyon foglalkoznom, mert bőven elég mindig az aktuális iPhone-é, de a régebbiek is a megjelenésük idejében rommá verték a többi konkurens processzorait, hiába a sok mag és ram. Kár ezen rugózni. A hitvány anyagok is vakvágány, minden tartozék elpusztítható, ha nem vigyáznak rá, így ebből kár kiindulni. Én legalább 4 éves töltőkábelt használok és semmi baja, ahogy a töltőnek sem. Másnak meg fél év után leszakad a töltőfej, mert a kábelnél rángatja ki a telefonból. Így mindegyik tönkremegy.

• Madwe

nagyúr

válasz Parallaxis #838 üzenetére

Ja, samsungon kidobja az alkalmazásokat a memóriából kb. Amúgy meg ott a gomb, meg lehet nyomni :D

Webosnél pedig szerencséd volt akkor, ha memóriában van netflix, amazon youtube meg xplay is akkor meghülyül. Xplay pl van, h kint hagyja a feliratot más felületen is, pl livetv alatt :D s volt már h hard reset kellett :)

Ok, a reboot enyhe túlzás volt tévénél, de still, azért ott sleepben az egy soft rebootnak felfogható.

• Parallaxis

addikt

válasz KengelRoland #837 üzenetére

valamint 5 évvel ezelőtti technológiát használva

Mesélj már, mire gondolsz, mert így elég viccesnek hat amit írsz :D

Én is segítek, az én telefonomon Asus Padfone S: legördülő menüben beállitások/zárolt képernyő/képernyő zárolása

Logikus nem? De. Mivel a pinkóddal a képernyőzárat zárom be

Ismét ügyes.. Kár, hogy nem a képernyőzárról volt szó, hanem a SIM Pin-ről :D

De hogy megnyugodjál, a Samsungomban meg úgy állítom be a pinkódot, hogy legördülő menüben ott a keresősáv, bemondom, hogy képernyőzár és a találatra kattintva átállítom a képernyőzárat.

Mivel továbbra sem a képernyőzárról volt szó, így ez is kövér öngól :D

Ez a baj a droid userekkel, olyan okosnak szeretnek tűnni, hisz a telefonjukhoz már-már csavarhúzó is kell és mégis tudják használni... aztán sokszor nem igazán jön össze :D

• Parallaxis

addikt

válasz Madwe #836 üzenetére

A heti 1 reboot (ami ütemezhető) nehogy már olyan nagy karbantartási igény legyen.

A Samu rendszerkarbantartója ennél azért többet csinál.

Nem mellesleg volt már, h a webos3as oledemet rebootolni kellett áramtalanítással!

A lakásban 3 db WebOS-es LG van, de még egyiknél sem tapasztaltam problémát.

Mellesleg egy tévét naponta rebootol az ember :D?

Nálad lehet, nálunk max akkor ha kéri a szoftverfrissítés után :D
    (A távirányító csak stand by-ba teszi, nem kapcsolja ki.)

[ Szerkesztve ]

• KengelRoland

aktív tag

válasz hdanit610 #828 üzenetére

Nem rossz az én hasonlatom, csupán csak neked nem tetszik. Ez a te dolgod. A te szavaid szerint az a jó, amit hülyebiztosra csinálnak meg. De nyugi, még így is elrontják az emberek az ájfont. Egyébként én nem mondom azt, hogy rossz az ájfon, csupán azt állítom, hugy egyszerű mint a faék és hitvány anyagból vannak a tartozékai, valamint 5 évvel ezelőtti technológiát használva elkérnek érte egy használt autó árát. Ezzel nincsen probléma, csak az ájfon tulajdonos az ne trollkodjon az android felé ilyen körülmények között.

"Melyiken találod meg hamarabb? Segítek iOS-szen: beállítások\telefon\sim pin Logikus, nem?"

Te most komolyan attól ítélsz meg egy rendszert, hogy hol található egy kapcsoló benne? Ez most kb olyan volt, mintha azt mondanád, hogy egy világverő autómárka attol rossz, hogy a motorháztető nyitó bowden jobb oldalon van, te meg a Zsigulinál bal oldalt szoktál meg. Agyrém és már gáz, hogy miket ki nem találsz, csak hogy bebizonyítsd, téged bizony nem vett palira az Apple. Nevetséges, ne is haragudj.

Én is segítek, az én telefonomon Asus Padfone S: legördülő menüben beállitások/zárolt képernyő/képernyő zárolása

Logikus nem? De. Mivel a pinkóddal a képernyőzárat zárom be. Eszembe nem jutna a "telefon beállításai" között kutakodni. A telefon az telefon, a kijelző az kijelző. A telefon beállításaiban én a hívásvárakoztatást keresem meg a hívás tartást, ilyeneket.
    De hogy megnyugodjál, a Samsungomban meg úgy állítom be a pinkódot, hogy legördülő menüben ott a keresősáv, bemondom, hogy képernyőzár és a találatra kattintva átállítom a képernyőzárat.

• Madwe

nagyúr

válasz Madwe #831 üzenetére

"Why is Apple making it harder for users to disable auto-brightness in iOS? Who knows. Maybe they're trying to reduce the number of people who complain about horrible battery life on their iPhone, which would explain their note that settings caption that "Turning off auto-brightness may affect battery life." Still, I thought that was fairly obvious."

Sőt, a settings-general-accessibility után is van még egy lépés, a Display Accommodations. No comment, az idézett utolsó bekezdés szerintem mindent elmond az apple mentalitásról ;]

(#835) Parallaxis A heti 1 reboot (ami ütemezhető) nehogy már olyan nagy karbantartási igény legyen. Nem mellesleg volt már, h a webos3as oledemet rebootolni kellett áramtalanítással! mert kifagyott folyamat az egyik app. S jópárszor kellett már appot bezárnom, mert hülyéskedett, most az sem segített... Mellesleg egy tévét naponta rebootol az ember :D? s mellesleg az egyik a 3 elterjedt tv osek közül pont android a tizen s webos mellett :D?

[ Szerkesztve ]

• Parallaxis

addikt

válasz Simba86 #833 üzenetére

hagyományos képcsöves TV a jó, a smart TV túl bonyolult, így az a sz.ar...

Mesélj már... a smart TV-t, hogy tudod elrontani a menüjét használva, alkalmazásokat telepítve, vagy bárhogy ahogy egy átlagos user hozzá tud nyúlni?
    Mikor kell egy Smart TV-t újraindítani azért, mert belassult?

Nem a bonyolultság a probléma az Androidnál, hanem az, hogy karbantartás kell hozzá, hogy megbízhatóan működjön.
    Hogy ezt a karbantartást te csinálod meg, mert utánolvastál, vagy rábízod egy hozzáértő ismerősre, vagy egy telepített (akár gyárilag) szoftver végzi el, de ettől még szükséges.

• szetib

tag

A tények nem megfelelő értelmezése és a harag az ami elviszi a témát.
    Nagyon is képben van itt a legtöbb hozzászóló, mivel minden nap ezt bújja, csak épp a vágyakozás, képzelgés összekeveredik a valósággal.
    A megnyilvánulás innentől pedig csak cinikus lehet, daccal, büszkeséggel átitatva.

• Simba86

senior tag

A lényeg: az a jó rendszer, amit hülyéknek találtak ki, amihez kell egy pici hozzáértés, az már gáz...

hagyományos képcsöves TV a jó, a smart TV túl bonyolult, így az a sz.ar...

[ Szerkesztve ]

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11

• Parallaxis

addikt

válasz cozmo #830 üzenetére

Samsung:
    Zárolt képernyő és védelem/Egyéb biztonsági beállítások/SIM PIN beállításai/SIM PIN Módosításai

Logikus nem?

Nem.

• Madwe

nagyúr

Ok, akkor ios11 alatt légyszi állítsd be az automatikus fényerőt. Droidon noti sáv lehúz, fényerő lenyit s ki be kapcsolod. De ha akarod beállítások - kijelző legfelül ott is lesz. ráadásul ha be van kapcsolva, de módisítod a fényerőt, akkor megtanulja, h adott fényviszonok mellett mit preferálsz, s oda fogja állítani, míg ios esetén csak kikapcsolja az auto brightnesst s oda ragasztja. ios 11 alatt ha a beállítások-kijelző résznél keresed, eltévedtél, ugyanis ez az általános-accessibility részhez került. Logikus, nem :D? Kijelzőhöz 3 helyen dugták el a beállításokat ios11en, tök jó :D

(#829) Parallaxis Ebben nem értek egyet. Az, h külső appokkal, amik jogot kérnek dolgokhoz s megadsz, bele tudsz kutyulni, azzal nincs baj. Ad lehetőséget olyanra, ami hasznos IS lehet, root jog nélkül. Az h 1bites user minden szarnak jogot ad s utána össze vissza kattintgat, nem a rendszer hibája. Ahogy egy linux vagy freebsd rendszert is bármikor szétvágok rootjogok nélkül, ha arról van szó :D Mellesleg ez os x-en is igaz, ott annyi csavarral, h egy ideig mindenkinek adott root jogot, aki usernévhez root-ot írt s a jelszót üresen hagyta ;]

[ Szerkesztve ]

• cozmo

őstag

Android 6.0 EMUI 4.1-val: Beállítások>Képernyőzár és jelszavak>Feloldási mód
    Logikus nem?
    Szóval ez a teória megdőlt :D Kérlek mesélj még! :D

[ Szerkesztve ]

• Parallaxis

addikt

válasz Madwe #822 üzenetére

Az, amire írsz, nem azt jelenti, h a usernek karban kell tartanija a telefont, hanem azt, h a user tönkrebaszhatja a rendszert.

- Az Androidot karban kell tartani, mert idővel lassul és érdekes anomáliák lépnek fel. (pl. anyám Alpha-ja rendszeresen megcsinálja, hogy egy idő után nem lehet vele SMS-t küldeni, mert szürke marad a küldés gomb.. Restart és máris működik tovább..)

- Egy normálisan megírt rendszert a felhasználó nem tudja tönkre vágni, mert erre nem ad lehetőséget.

Az Android egy Linux alapú rendszer, de megnézem, hogy egy asztali Linuxot te tönkrevágsz root jogok nélkül, míg az Androidnál ez ahogy te is írod, előfordulhat. Ergo a rendszer hibája.

Egy mobiltelefon, ahogy írtam mindennapos használati eszköz, ami tömegeknek készül (a fentebbi repülőgépes hasonlat ezért is baromság), így alapvető elvárás, hogy BÁRKI képes legyen használni úgy, hogy az megbízhatóan működjön (főleg, hogy adott helyzetben egy mobil megbízhatósága életet menthet).

Szóval az a kijelentés, hogy valaki nem ért hozzá, azért nem működik megbízhatóan egy Androidos készülék, azt jelenti, hogy a rendszer alapjaiban hibás.

• hdanit610

aktív tag

válasz KengelRoland #821 üzenetére

Nagyon rossz a repülőgépes hasonlatod, és nagyon eltért még az off tárgyától is. Itt két telefonról van szó, amik közül az egyikben tudsz mélyen turkálni (ez sem biztos, hogy olyan jó), a másikban nem tudsz annyira mélyen és mégis megtalálsz minden fontos funkciót, viszonylag logikusan.

Csak egy példa: csípőből találd meg nekem a pin kód megváltoztatását droidon és iOS-en! Csak egy rutinpélda és ehhez aztán tényleg nem kell semmilyen műszaki beállítottság. Melyiken találod meg hamarabb? Segítek iOS-szen: beállítások\telefon\sim pin Logikus, nem?

Remélem eléggé "helyreigazítottad" minden megvezetett iSheep lelkivilágát és nem kell folytatnod.

• .Szaki.

addikt

válasz Balázs1986 #826 üzenetére

Igen sajnos állandóan elmegy a téma, mert minden alkalommal minden topicban van minimum 1, de inkább két ember, akiknek feltétlen az egész problémát személyeskedésbe kell átvinnie, amire sajnos vagyunk páran olyan hülyék, hogy reagálunk is.

Engem pedig személy szerint ez az állandó összehasonlítgatás szokott idegesíteni, mert így ahogy mondod, nem lehet hitelesen összehasonlítani a kettőt, úgy pedig pláne nem, hogy az illetőnek fingja sincs a másik rendszerről és a legfőbb érv az, hogy a másik szar. Most teljesen mindegy, hogy Androidos mondja Almásra, vagy fordítva, de ennek így semmi értelme.

• Balázs1986

addikt

Úristen mi van itt :D Szépen elment a téma az akkuktól.
    Ha összehasonlítjátok a két rendszert, akkor érdemes lehet hozzáférés szintjén, mert itt egyik-másik funkció már bőven root jogosultságot feltételez.
    Szóval user szintű Android vs user IOS
    vagy
    Android root joggal vs jailbreak-elt IOS (már ha van az újra, én még ott tartok hogy nincs).
    Bár értelmét nem látom, mindkettőben van egyedi feature, közös szolgáltatás, bug tenger, meg amit a felhasználó összeb*sz ezekhez. Itt ahogy olvastam főleg pont az egyedi igényekre és a hitkérdésre van példa, amik aztán végképp szubjektívek.
    Amúgy már a TV is ürít cache-t, főleg az okos. Sőt, azon maga a felhasználó is lőhet ki futó alkalmazást. Bár én a döcögős WebOS 2 esetében jobban örülnék ha a rendszer kicsit gyakrabban tenné meg magától.
    Minden esetre egy átlag felhasználó lehet meglepődne, mennyi eszköz működik már jóideje procival-rammal-gyorsítótárral-de akár firmware helyett minioprendszerrel stb.

[ Szerkesztve ]

• Ricardo

titán

válasz Madwe #824 üzenetére

Ez azért van, mert rossza tv-jük. Ha jó lenne, nem lehetne ezt állítani. Sőt semmit. A gyártó beálltaná ahogy jó, és használja mindenki úgy. :DDD

• Madwe

nagyúr

válasz Ricardo #823 üzenetére

Apámék amit a képpel tettek a tévén az pl zseniális :D Szó nélkül fogják s feltolják a contrasztot meg fényerőt 100ra, mert az biztos jobb, s egy szép világos fátyolt néznek :D Én meg vakarom fejem, h ezt miért, ide süt a nap vagy mi? Nem, de feltolták, h teljesen kihasználják ;]

• Ricardo

titán

válasz Parallaxis #817 üzenetére

Rossz a tv-s hasonlat. Valóban nem kell cache-t törölni, de a csatornák beállítása, sorrend, képarány képüzemmód , és sokáig sorolhatnám a beállítási lehetőségeket.
    Hidd el vannak olyanok akiknek ez is gondot okoz. Akkor a tv is rossz?

• Madwe

nagyúr

Mivan :D? Azért mert van lehetőség belenyúlni a rendszerbe, már a rendszer a szar :D? ez annyira appleös hozzáállás, ne engedj semmit, mert hülye a user...

Az, amire írsz, nem azt jelenti, h a usernek karban kell tartanija a telefont, hanem azt, h a user tönkrebaszhatja a rendszert. Amikor 1bites userek bkdisablert meg hasonlóakat tesznek fel s össze vissza nyomogatnak, vagy torrenteznek s orosz oldalakról szednek le apk-kat, akkor van a baj. Tök jó, h van bkdisabler pl ( torrent is, de apkt a büdös életben nem szereznék be máshonnan azzal) mert valóban hasznos tud lenni h ezt meg azt letilt az ember, ha tudja mit csinál, csak az a baj, h sok hozzá nem értő leszedi s nyomogatja, mert pista azt mondta, h az a király :D

Ettől függetlenül nyilván mindenki azt használ amit akar. S valóban, normálisan kereső hölgyek 90% iPhonet használ (egyrészt mert van az a beidegződés, h iost könnyebb kezelni, androidot bonyolult, ami ma már egyáltalán nem igaz, másrészt meg az apple régen egy divatos IT cég volt, ma meg egy IT-s divatcég lett, amire a hölgyek jobban vevőek.)

Másrészt én abban se látok problémát, h telefonoknál is van belépő, közép s felső szint, ami manapság egyre inkább kiegyenlítődik, s egy belépő szint is elég mindenre ( ok, kamera meg játékra ma még célszerűbb jobbat venni) s elkezd kialakulni a superprémium szint is, ami csak a divatról szól, s amiatt drága. Így van ez táskáknál is, meg ezer meg egy más terméknél, lehet a telefon is ilyen (más kérdés h 1-3 évente lecserélt technikai terméknél én furcsállom, bár nyilván a louis vuitton táskáját is cserélgeti az ember, aki megteheti).

Erről egyébként a Tech altaros magyar srác tök szép kis eszmefuttatást végzett az AA-n :D

• KengelRoland

aktív tag

Ne haragudj, de nem ismerem el, hogy rossz az android, engedelmeddel a saját idézetedet idézem:

"Csak azt akartam tisztázni, hogy nem azért lassul az android mert rossz, hanem mert nem ért hozzá az, aki használja."

Tehát nem rossz, ezt írtam. Persze nyelvtanilag helytelen, ez tény. Így most javítanám erre: Nem azért lassul az android mert egyes felhasználók szerint rossz, hanem mert az egyes felhasználók nem értenek hozzá.

"Egy telefon napi használati tárgy, mint a TV, DVD lejátszó, vagy a mikrosütő. Ha a használatához szakértelem, meg hozzáértés kell, akkor az már hibás koncepció (a TV-n sem kell cache-t törölnöm, meg újraindítanom, karbantartanom stb., hogy működjön, így elvárható, hogy a telefon is csak tegye a dolgát)."

Akkor ha jól értelmezem, akkor szerinted egy repülőgép, amit mondjuk egy pilóta napi rendszerességgel használ, az rossz azért, mert egy hozzá nemértő nem tudja elvezetni, de attól még megveszi, mert milliárdos. Jól értelmezem? Tehát nem azzal van a probléma, hogy a milliárdos nem olyan járművet választott amit nem képes elvezetni biztonságosan, hanem rossz a repülő. Ennyi. Értem és köszönöm a választ :)
    Teljesen szépen visszavezethető ez a dolog a telefonra. Adott egy rendszer, ami a végtelenségig testreszabható, amit megvesz egy felhasználó, akinek bőven elég a Facebook, fotózás zenehallgatás funkció. Nem ért hozzá az illető, de ennek ellenére turkál a beállításaiban, amitől az elromlik, vagy belassul és ezért szerinted a telefon a rossz. Ugyanakkor átáll ugyanez az ember egy ájfonra, amin semmit nem tud elállítani, semmibe nem tud belenyúlni, magyarán el se tudja rontani és ezért szerinted az ájfon az nem egyszerű mint a faék és mindemellett drága, hanem az ájfon a telefonok császára. Hm, érdekes meglátás.

"Apró gond, hogy soha nem az iPhone user trollkodik, hanem az Androidos.
    (Most is egy Apple topikban vagyunk és a hozzászólók zöme droidos hater.)"

Persze, hogy ájfonos topikban vagyunk, de ez nem egy zárt topik, ehhez hozzászólhat a kéményseprő egy nokia 3210-el, vagy egy bányász a Caterpillar MTK rendszerrel, vagy én a droidos rendszerrel. Ugyanakkor már jeleztem, hogy én csak azért szóltam hozzá ehhez a topichoz, mert egy ájfonos trollkodott a droidról, ami helyreigazításra késztetett. Azt írta az ájfonos, hogy az android az magától is belassul. Ezt javítanám ki azzal, hogy igen belassul, ha nem ért hozzá a tulajdonosa.

• Parallaxis

addikt

válasz Simba86 #819 üzenetére

őőő, zz vmi rendőrlogika volt?

Egy nagy tömegeknek szánt, napi használati eszköznél, aminél alapvető szempont, hogy BÁRKI tudja használni (azért mégis csak egy mobiltelefonról beszélünk) arra hivatkozik valaki, hogy az nem hibás, csak éppen érteni kell hozzá, ott bizony komoly problémák vannak.

[ Szerkesztve ]

• Simba86

senior tag

"Csak azt akartam tisztázni, hogy nem azért lassul az android mert rossz, hanem mert nem ért hozzá az, aki használja.

Vagyis elismered, hogy az Android rossz. Ennyi."

őőő, zz vmi rendőrlogika volt? Ha egy ERP-t nem tud használni a felhasználó, akkor az ERP a hibás, a rossz?

Ha nem tudsz úszni, az a víz hibája?

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11

• Parallaxis

addikt

válasz literati #813 üzenetére

Már nem csak az akku miatt ...
    https://computerworld.hu/biztonsag/csigaba-megy-at-az-iphone-a-biztonsagi-javitastol-242499.html

és nem csak az Apple...

Ez sajnos az összes eszköznél meglesz, ahol ezt a két sebezhetőséget javítják.
    Az asztali gépeknél is 20-50% lassulás van rendszertől és hardvertől függően.

• Parallaxis

addikt

válasz KengelRoland #812 üzenetére

Csak azt akartam tisztázni, hogy nem azért lassul az android mert rossz, hanem mert nem ért hozzá az, aki használja.

Vagyis elismered, hogy az Android rossz. Ennyi.

Egy telefon napi használati tárgy, mint a TV, DVD lejátszó, vagy a mikrosütő. Ha a használatához szakértelem, meg hozzáértés kell, akkor az már hibás koncepció (a TV-n sem kell cache-t törölnöm, meg újraindítanom, karbantartanom stb., hogy működjön, így elvárható, hogy a telefon is csak tegye a dolgát).

Ha nem trollkodna az ájfonos

Apró gond, hogy soha nem az iPhone user trollkodik, hanem az Androidos.
    (Most is egy Apple topikban vagyunk és a hozzászólók zöme droidos hater.)

[ Szerkesztve ]

• Bruck

csendes tag

válasz KengelRoland #812 üzenetére

Persze vannak ilyenek is. El kell engedni végre. Nem kell egyik oldalról sem túl reagálni. És szét offolni minden topikot.Szerintem vagyunk itt páran,akik az adott telefonról akarunk olvasni,hozzászólni. Nem percekig lapozni az oda nem illő,parttalan semmiket görgetni.

• literati

tag

Már nem csak az akku miatt ...
    https://computerworld.hu/biztonsag/csigaba-megy-at-az-iphone-a-biztonsagi-javitastol-242499.html

• KengelRoland

aktív tag

válasz Bruck #809 üzenetére

Ezt én megértem. És hidd el mindegy nekem mit használsz. Én tudod miért írok ide most? Mert elolvastam a lassítós cikket, majd a kommenteket és olvastam egy ájfon trollkodást: "Höhö az androjidon nem kell renccerszintű lassitás, mer belassul magátó"
    Az egész itt létem erre vezethető vissza, ebből alakult ki minden véleményem. Tényleg nem érdekel mit használsz.
    Csak azt akartam tisztázni, hogy nem azért lassul az android mert rossz, hanem mert nem ért hozzá az, aki használja. Ezt kellene elfogadnia minden ájfon tulajdonosnak. A céges tabletemen minden le van tiltva (magyarul annyit tud mint egy ájfon, tehát alap dolgokat) és érdekes nem lassul be soha, pedig filléres vacak, szerintem ingyen kapta a cégem a vodától a rengeteg előfizetés miatt.
    És ez az idézett trollkodás is azt bizonyítja, hogy igenis foglalkozik az ájfon tulaj az androiddal. Ha nem trollkodna az ájfonos, akkor én semmit nem írtam volna ehhez a cikkhez.

• ToniSoprano

addikt

válasz KengelRoland #807 üzenetére

"Te egy informatikus szemmel nézed a technikát, de a kasszás erzsi nem fog ájfont venni, mert hétköznapi használatra túl van árazva."
    Elkeserítelek, a hölgyek körében nagyon népszerű az Iphone, sokkal jobban mint a férfiaknál. BKV-n szoktam nézni kb 50%-a a normálisan szituált nőknek Iphont használ, de jellemzően azért nem a legújabbakat 2+ éves modelleket.

• Bruck

csendes tag

Kasszás Erzsi sem zip fájlokat küldözget,de nyomja a képeket ezerrel.A küldd át fészbukon/messengeren szerintem napjában milliószor többet elhangzó mondatok... Az problémád,olyan dolgokat rósz fel másnak,ami őket rég hidegen hagy. Nyílván mulatságos pl egy bevásárlóközpontban ha megszólal egy iPhone,8an nyúlnak egyszerre a zsebük felé.De míg tele írjátok az összes topikot,h mekkora xar az iPhone,h iTunes nélkül még egy csengőhangot sem lehet feltenni,addig a világ rég túllépett ezen,99%nak ugyanaz a csengőhangja,ahogy rég az összes nokiának is az volt,és az úgy volt jó.Aki megtehetné,h felrak más csengőhangot sem teszi,mert úgy jó,ahogy van 😜

• Bruck

csendes tag

iPhone mellett párhuzamosan használok egy Xiaomi 4x-et.A viselkedéseől:Rendszeresen olvasom a topicját,sőt más xiaomi topicokat is.És tudod miért jó? Mert ott egy szó sem esik iPhoneokról.Míg minden iPhone topic másról sem szól,mint bezzeg a Samsung,bezzeg az android.Lassan többet tudsz meg ezekről mint saját topicjukban.Ezen lehetne gondolkodni.Lehet tényleg én élek rossz helyen,de úgy látom,h itt a kasszás Erzsi is előbb utóbb iPhone mellett köt ki.Céges környezetben is minden az Apple felé ment el hála ég.Mert míg régen mindenféle típus telefonnal xarakodtunk(megtanulta az ember,h ehhez a csatolmányhoz erre a telefonra ezt töltsd le,arra a telefonra meg onnan azt,addig ma meg nyitod,és nem érdekel milyen a formátum.Azontúl 3-4 év windows phone,és android használat mellett soha nem kellett sem küldenem,kapnom egyetlen zip fájlt sem.

• janeszgol

félisten

Igen vannak ilyenek, de nem mindenki hprdpzza azrt a viselkedést. 2 évvel ezelőtt egy ismerős csaj töltőt kért, majd hozzá tette, hogy iphone-ja van, mert csak az a telefon(!) és hogy ahhoz kell töltő. Nos a kis társaságban senkinek nem volt hozzá töltője. Ekkor mondtam, hogy dobja ki azt a sz*rt a kukába, mert már a 2008-as butatelókon is microusb volt. Megharagudptt, de pont letojtam. Ma már nem is tartom vele a kapcsolatot.
    Érdekes, az egyetemen nem láttam, hogy villognának az iPhone-nal.
    A buszon egy srác (frankó csak mellett ült) úgy vette fel a csörgő telóját, hogy a magasba emelte. Felvette, majd a füléhez tette. Ha nem látom, nem hiszem el. Ja és neki Samsung S7 Edge-dzse volt. Szóval a világ nem fekete-fehér.

• KengelRoland

aktív tag

válasz Bruck #797 üzenetére

Látom, nem érted a lényeget. Azzal tisztában vagyok, hogy az ájfonost nem érdekli az, hogy másnak milyen telefonja van. Mert azt hiszi, hogy az övé az ászkészülék és másnak jobb nem lehet. Tudod, mikor a pocok a sas hátán azt mondja, hogy ő tud a legmagasabbra repülni.
    Csakhogy ez nem így van, a pocok nem tud magától repülni és az ájfon tulajdonosok pedig nem a legjobb készülékkel rendelkeznek, CSUPÁN CSAK ÚGY TESZNEK. Érted a lényeget? Hidd el, engem sem érdekel, hogy te milyen ájfont használsz, az zavar, AHOGYAN VISELKEDTEK. Ez a dolog lényege. Most is csapatostul támadtok rám (véditek a mundér becsületét) és olyan dolgokat írtok, aminek talán a fele igaz.
    Azt azonban jobb, ha elfogadod, hogy az emberek 90%-a nem úgy használja a telefonját, mint te. Te egy informatikus szemmel nézed a technikát, de a kasszás erzsi nem fog ájfont venni, mert hétköznapi használatra túl van árazva. És tökéletesen alkalmas egy középkategóriás droid ugyanarra, amiért ti kiadjátok a negyedmillát és büszkén feszítetek vele, mint pók a lucernásban.
    Egyik hétköznapi droidtulaj sem tudja, hogy milyen felbontású a telefonja, ahogyan én sem tudom és azt sem tudom, hogy mekkora processzor van benne. Annyit tudok, hogy nyolc magos. Nem érdekel. A lényeg az, hogy ez premier árban volt 130, míg a tied premier árban 250 ha nem több és tökéletesen műküdik. És nem tudsz olyan funkciót mondani, amit én nem tudok megcsinálni droidon. Airdropon pedig csak másik ájfonosnak tudsz képet küldeni, nekem nem. Amúgy tényleg. Zip-et vagy dokumentumot lehet küldeni airdropon? Én pedig minden droidosnak tudok képet és bármit küldeni. Teljesen mindegy milyen márkájú. De tudok küldeni Windowsphonera, BlackBerryre vagy PC-re mindenféle hack vagy program nélkül. Te pedig azt mondod: Há most izé nem tom átküldeni, majd izé otthonról imélen vagy mittudom én, ott matekoltok negyed órát, ha egy nem ájfonosnak akarsz valamit küldeni. Hidd el, droidon is vannak wifin küldő alkalmazások, csak a típusok sokrétűsége miatt nem könnyű ezeket egyeztetni.
    Az ájfon funkcióhiányosságáról pedig annyit, hogy értem én, hogy te most nem akarsz bluetoothon fájlokat megosztani, csak ez nem így működik. A dolog lényege az, hogy napi használat mellett, egyszer csak kitalálok valamit, amit szeretnék mobilon megoldani. És tádám, meg tudom oldani. De ezekre a dolgokra nem gondol az ember készülékvásárláskor. Csupán arra gondolok, hogy ájfont biztosan nem veszek, mert azzal csak azt lehet csinálni, amit akkor és ott a boltban látok. És kész, befejeztük.
    Például mikor megvettem az ájfont, majdnem a falhoz csaptam, amiért nem volt benne normális T9 meg swype írás. Azt is évek múlva vezették be, mikor a droidon már ezer éve használtam. És ilyen dolgok tucatjával fordultak elő.

(#798) .Szaki.:

Ismétlem, nem a telefonja miatt minősítek bárkit. Csak van az a mondás, hogy embert barátjáról, vagy hogy amit megeszel az vagy, stb. A kollégám pedig egy buta ember és ezért van ájfonja. Azt is én mondtam neki, hogy frissítse a vackát, mikor elaludt mert az ájfonja ébresztője kifagyogatott neki és be akart menni a boltba asztalt borogatni, hogy ennyi pénzért ilyen SZ@rt adnak. A kis butát még a +garancia dologgal is beszopatták. Mondta, hogy hazamegy és frissíti, aztán ha nem lesz jó, megy balhézni. Akkor megosztottam vele a mobilnetemet és lefrissítette, akkor jó lett az ébresztője. Szóval ennyi esze van. Semmit nem tud a saját telefonjáról, tehát nem igaz, hogy nem akarnak dolgokat használni az ájfonosok, csupán fogalmuk nincsen, hogy hol tart ma a technika (a jelenlévő ájfonosok persze kivételek).

És még így végszónak azt azért megjegyezném, hogy ha minden droidot lebutítanánk, hogy ne tudjon a user bele nyúlni, akkor hidd el, a legolcsóbb droid is tökéletesen elég lenne facebookra meg telefonálni. És akkor mondogatnánk egyfolytában, hogy "há nekem ez a funkció sem kell, meg amaz sem kell.

• Csabroncka

addikt

válasz KengelRoland #792 üzenetére

Úgy általában a mai világban élsz? Mindenhol ez megy, nem tudsz mondani olyan területet az életből ahol nem így lenne manapság (sajnos).

Na most vagy be állsz a sorba és két lehetőséged van: csapatod a frankót valami jó drága cuccal, vagy "csóró" vagy és irigykedsz másokra.

A harmadik és egyben legjobb lehetőség, hogy előveszed a józan eszed és lesz@rod az egészet, hovatovább aki így viselkedik jól kiröhögöd magadban, de ha jobban tetszik (és cifrázza az illető) meg is mondhatod neki. A mai világ sajnos ezt az undorító állandó! birtoklási vágyat és irigységet sajnálatos módon nagyon fokozza.

Egyébként tudod miért van ájfonom - csak, ez tetszett, ennyi, de látod a genyaládák így is tönkre vágnak egy általam nagyon szeretett telefont (i6), anélkül, hogy én földhöz vágnám ;)

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

• ToniSoprano

addikt

válasz hdanit610 #804 üzenetére

"A gyors reagálás viszont példás!"
    Ja persze: Rengeteg celeb pucér képét lopták le a felhőből Egy faszi már fél évvel korábban jelezte az icoluod biztonsági hibát és tojtak rá az applenél. Nyilván tőled nem lopnak mert senkinek sem kellenek az adataid.

Lehet ezt már kijavították de több héten keresztül gondolom fennált: [A problémát az képezi, hogy - szemben pl. az Androiddal - az iOS a jelek szerint nem köti nyilvánvaló tevékenységhez a kamera használatát az alkalmazásokban.]

[Az iOS 11.2.2 telepítése után egyes modellek teljesítménye akár 41 százalékkal is visszaeshet.] Mi a helyzet, ha az akku viszonylag új? Egyéb mérések szerint az iPhone 6-os szériánál 10 százalékos teljesítményromlással kell számolni, míg az iPhone 6S sorozatnál 10-18 százalékossal.

Elismerte az Apple: sebezhetővé vált minden iPhone, iPad és Mac

Egyébként a frissítések hiánya droidon régebben volt nagy probléma középkategória felett elég jól jönnek a frissítések, biztonsági frissítések 2-3 havonta. Pl. egy 60 ezres 1 éves A3 2017 is megkapja az Oreot, de egy másfél éves Honor 8 is pl. Középkategória.

Az Oreo elsősorban az alsó kategóriás 60 ezer alatti készülékeknek lehet megváltás, mert biztonsági frissítést ezentúl ezek a készülékek is könnyen egyszerűen kaphatnak.

[ Szerkesztve ]

• hdanit610

aktív tag

válasz ToniSoprano #801 üzenetére

Ehhez miért kellett nyolc év? az iOS-nél megszokott volt, hogy minden évben jöttek ki új változatok és a kettő kiadás között folyamatosan foltozták, javították és optimalizálták. Ha valami generális hiba derült ki, akkor pár napon belül ott volt a patch. Az tény, hogy sok foltozás azért kellett, mert szinte egy béta változatot adtak ki véglegesként és ez azért elég szánalmas volt. A gyors reagálás viszont példás!

Az androidot meg az nyírta ki, hogy többszáz típusra kellett fejleszteni az új verziókat és a megjelenő patch-eket is, ez pedig sokszor olyan lassan ment, hogy mire lefejlesztették volna (pl. a szolgáltatós telókra), addigra kiadtak inkább egy másik telót az új rendszerrel, a régit meg eldobták. Ez szerintem nagyon gáz és nem a Google tehet róla, mert hiába adja ő ki a javításokat, ha azok egyszerűen nem érkeznek meg a telefonokra. Elsősorban a gyártók és a szolgáltatók a hibásak, hogy elősegítik az out-of-date telefonok létezését.

Úgyhogy én üdvözlöm a 8.0 törekvéseit, majd kiderül, hogy hol sikkad el, reméljük nem így lesz.

• Ricardo

titán

válasz Parallaxis #802 üzenetére

Ha a vas nem elég erős vagy nincs benne valami ami kell egy adott új funkcióhoz, akkor azt nem kapja meg. Ez a kevésbé rossz, ezt alkalmazza az apple is.

Ha egyáltalán nem kapja meg valami a frissítést, pedig elbírná, az már inkább gáz. Ilyenkor a felhasználó, egyet tehet. A pénztárcájával szavaz. Ha azokat veszik az emberek amiket támogatnak, rájönnek a gyártók is, hogy megéri foglalkozni vele.

• Parallaxis

addikt

válasz ToniSoprano #801 üzenetére

A bugos hülyeség 5.1 óta tök jó, stabil az android, amiót a memóriaszivárgást megoldották.

Elvileg megoldották, gyakorlatilag meg azért vannak itt még hiányosságok.

Ezért van ez android 8.0-tól, hogy a bizonsági frissítések, a rendszer frissítésektől teljesen függetlenül jönnek majd

Ja, és, ha ilyet akarsz akkor vegyél új készüléket, mert a gyártók zöme nem fogja a készülékeit 8.0-ra frissíteni, vagy ha igen, akkor kiheréli, mint ahogy szokták eddig is.

• ToniSoprano

addikt

válasz szetib #791 üzenetére

"A samsung is beintett a badával, a microsoft a windows phone-nal, de hogy androidnál maradjak, hány gyártó int be jelenleg is a bugos firmware-ükkel, a frissítés hiányával. A csóró androidot nem frissítik, ellenben a drága android kap egy-két (általában szarabb) update-et, csak hogy betömjék a szájakat, de azért vegyenek újabb modellt akciójukkal."
    A bugos hülyeség 5.1 óta tök jó, stabil az android, amiót a memóriaszivárgást megoldották. De nyilván te jobban tudod az android és semmit nem fejlődik, csak az IOS fejlődik.

Ezért van ez android 8.0-tól, hogy a bizonsági frissítések, a rendszer frissítésektől teljesen függetlenül jönnek majd, kb úgy mint asztali windowson. Ez egy elég nagy ugrás, ezért nem egyszerű a frissítés 8.0-ra, vannak még hibák sajnos.
    "10. Egyszerűbb és gyorsabb frissítések
    Az egyik legnagyobb kritika az Androiddal szemben a frissítések lassúsága szokott lenni, ezért két fontos újítást is bevezetett a Google. A Project Treble lényege, hogy különválasztják a chipgyártók (pl. Qualcomm) által írt alacsony szintű kódot az Android saját programkódjától. Így a mobilgyártóknak könnyebb lesz elkészíteni az aktuális frissítéseket, hiszen csak magával az Android rendszerrel kapcsolatos változásokat kell átvenniük.
    Forrás: [TOP 10 újítás az Android 8.0 Oreo-ban]

És a biztonsági frissítések esetén még szabad tárhely sem kell hogy legyen: [Sokkal egyszerűbb lesz a frissítés az Android 8.0-val]

Szerintem igazán a biztonsági frissítések a lényegesek, ahogy nagyon sokan használnak még windows 7-et az asztali gépen, de nem félnek mert a biztonsági frissítések folyamatosan jönnek.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés