- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
Dögösen néz ki.
-
Burt1793
veterán
Én meg a sötét szobát nem bírom, akkora ablakok vannak a házban, hogy a legzordabb időjárás mellett is világos van bent, kilátni a kertbe, vidámmá tesz már ez is mindenkit. Nálunk kimaradt a CRT és a jobb LCD közti korszak, sokáig kihúzta a CRT. Amúgy nem használjuk sokat a tv-t.
-
joey04
titán
köszi inkább maradok a gyárilag szebb képnél, a plazmának amúgy is ezer előnye van hátárnya meg csak a beégés és hogy sötétebb szoba kell, de nálam utóbbi sem gond, nem szeretem ha lámpa is ég a szobában, ha filmezek. mondjuk a felhősödést már ezért sem lenne opció lámpával kizárni.
btw ambilight számomra ezért okádék.
85: plazma topik keresője volt a segítségem.
-
Burt1793
veterán
Az LCD felhősödik. Nem egyenletes a háttérvilágítás. Nekem az 55 colos, 4 éves LCD samsung a falon van, ez még egy kicsit elősegíti a felhősödést, tehát foltokban világosabb, főleg sötét képnél tud zavaró lenni, ezért jó, ha nem full sötét van a szobában. Amúgy jó TV, ahhoz képest olcsó is volt, 4 éve még nem dobtak az emberhez egy ekkora és ilyen minőségű (nem alap, sok csatlakozós, mindent tudó smart tv, persze lassú, a maiakhoz képest) TV-t.
-
Ákkk
addikt
válasz
turbulencia8 #72 üzenetére
Az üveg is nem műanyag
-
joey04
titán
nekem is csak akkor látszik ha normál nézőtáv kb feléről nézem és valami szürke vagy ahhoz hasonló szín van ott. még az angol bajnoki régi eredményjelzője égett be.
tv-ben nem számít a beégés nekem, mert 3 méterről nézem, egy telefont viszont nem. volt note 3 az nem égett be nálam sem, de volt használt moto x-em, azon alul felül szép beégés volt, ha olyan felület volt zavaró volt rendesen. ezért hajlok manapság is ips felé telefonon, bár ma már nem deal breaker ha amoled van benne. tv-ben nagyon nagyon fontos a jó fekete így reménykedek, hogy kibírja addig, mire kijavítják az oled hibáit, meg lemegy picit az ára. pedig az enyém egy állítólag kevésbé jól sikerült széria. (Pana G30, persze jobb, mint egy random lg vagy samu plazma)
-
turbulencia8
őstag
válasz
Aprósólyom #71 üzenetére
Tobbszor irtak, hogy uveg a hatlap, de nekem a festett gyari hatlap inkabb valami cukormazas muanyagnak tunt. Az atlatszo verzio szerintem nagyon poen.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Bambuszpro #6 üzenetére
Ne bánkódj, az ő telefonja, ráadásul ő ilyet akart. Valószínű tetszik neki. Neked, nekem nem. Ez van. Ha már csinálom, akkor én átfestettem volna egy két elemet, hogy érdekesebb legyen. Vagy tettem volna a hátlap mögé érdekes matricát, de ezek izlés dolga.
-
tejbele
csendes tag
Kiváncsi lennék hogyan gyártanak le egy ilyet.
-
Burt1793
veterán
A home gomb gyorsan beégne, ha nem vándorolna, hiszen szinte egész nap világít.
Ilyen tuti beég számot nehéz mondani, biztos van rá statisztika, nekem anno az s2 a végén már kicsit be volt égve, jó 3 év használat után, majd kiderül az s7-nél ez a szám, de még csak egy éves.
-
somogyib
őstag
(#64) Burt1793 és (#65) frankweber: Nem azt akartam mondani, hogy az S5 kijelzője szar, hanem azt, hogy ha 2 hónap beég az gáz. De ahogy frankweber írtad, ez simán egy hibás kijelző, nem azért égett be mert amoled.
(én pl. használtam S4 minit kb. 2 évig - és nem új volt, használtan kaptam - most meg a gyerek nyúzza, de semmi beégés nincs rajta)
Csak egy átlagos időre lennék kíváncsi, amennyi idő után minden amoled beég. A neten nem találtam ilyen infót.
De joey04-val nem értek egyet: minek csinálnák a pixeleltolást/"vándorlást", ha semmi értelme nem lenne és csak felhasználói szokásoktól függne.
-
-
Burt1793
veterán
Mondtam már, van itthon s5, magas fényerőn használja a tulaj 3 éve, fekete háttér mellett nagyjából mindig látszódik a tálca és nincs beégés. Igaz, napi max 2-3 órát megy a kijelző, inkább telefonálás a profilja. S7-et is simán beégették páran, ha napi kétszer van töltőn a telefon és sokszor előfordul a 10 óra SoT ezalatt, akkor beég könnyebben. Az én s7-em nincs beégve, pedig 3-6 óra SoT megvan minden nap.
És persze ez az általános, hibás darab mindenhol van.
-
somogyib
őstag
Gondolom hogy hamar, meg elhiszem, hogy felhasználói szokástól is függ, csak jó lenne tudni valami alapértéket.
És gondolom nem minden kijelzőnél ugyanúgy ég be: S5 két hónap alatt. Ez azért elég gáz.
-
no more
veterán
Az alapkérdés persze az, hogy full fényerőn, 24/7 on képernyőn mennyi idő alatt és milyen mértékben ég be egy pixel?
Valószínűleg hamar... Ezért szokott minden kiállítási darab beégve lenni. Csak az a baj, hogy az emberek a kiállítási darabokból ítélkeznek, és rögtön "szar az AMOLED, mert beég, láttam a Médiában". Sok ismerősöm használ Samsungot, senkinek sincs beégve, persze a legtöbben azt sem tudják, mi az...
(#54) Balika911: +1!
-
-
Burt1793
veterán
válasz
bulikavagyok #50 üzenetére
Engem inkább az zavar, hogy 3rd party app nélkül nem lehet testre szabni a LED működését (régen minden jobb volt
), bár már megszoktam. Én se szívesen vennék LED nélküli telefont, hiába van benne a rezgetős intelligens jelzés és az aod (ezt ritkán használom). A LED nagyon hasznos, azon is segít, hogy ne nyomkodjam folyamatosan azt a szar telefont, ha nem villog és nem akarok semmi fontosat csinálni, már hozzá se nyúlok szerencsére. Kár, hogy percenként jön egy email, pedig a spam-eket szépen szűri.
-
negroo
aktív tag
de azt nem mutaták, hogy müködöt utána.xD
-
RaveForce
veterán
válasz
+1!
-
somogyib
őstag
válasz
Nem a gyártót védjük vagy támadjuk, csak arról van szó, hogy pl. nekem nem hiányzik az értesítési led. Ahogy olvasom, neked és no more-nak számít, hogy van-e vagy nincs.
Ennyi az egész. Felhasználói szokásokról vitázunk, nem a gyártóról. Na meg persze egy kicsit savazzuk is egymást.
(#51) no more: Ebben egyetértünk, a jack szerintem sem elavult dolog.
-
no more
veterán
Én tökre szeretem az őskövület S6-omon, hogy látom, ha írnak Messengeren, vagy nem fogadott hívásom van, így nem kell állandóan nyomkodnom, elég csak ránézni, hogy tudjam, történt-e valami. A Jack is tökre elavult dolog, igaz?
(#50) bulikavagyok: +1 itt a lényeg. Ki lehet kapcsolni.
-
Ne már Srácok, ez komoly?!
Egyszerűen nem értem, h miért kell védeni ebben az esetben a gyártót?
Egy 5 forintos alkatrészt hagyott ki az aktuális csúcstelefonjából, amit igen sokan használnak. Nekem például van okosórám és OLED kijelzős telóm is AOD funkcióval, de az értesítő LED számomra az egyik legalapvetőbb funkció amit soha nem szeretnék nélkülözni. Akinek meg nem kell az egyszerűen kikapcsolhatja, vagy adott esetben kijelzővel lefelé teszi le a telefonját..
-
Nagyon jól néz ki.
-
sagit
veterán
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
Az infrát baromira hiányolom! Reménykedtem hogy vissza hozzák.
-
no more
veterán
válasz
tomboy0013 #45 üzenetére
Nekem rendes automata órám van, nem fitneszkarkötő (lol). Igazad van, spórolják csak ki a 100 forintos LED-et egy 250 ezres telefonból, mert valakinek van fitneszkarkötője. Teljesen jogos az érvelésed...
-
tomboy0013
veterán
Ki mondta, hogy Always on display legyen helyette? De igazad van, létezni sem lehet ha nem villog 2 percenként egy idegesítő színes LED a telefonon, pláne amikor egyébként is folyton ránézünk valamiért a telefonra. Pl. zsebben a legszembetűnőbb a villogás akkor van rá legnagyobb szükség, vagy mondjuk film vagy sorozatnézés közben sötét szobában, hogy minden másodpercben csak a szaros telefonra kelljen figyelni mert lemaradsz egy Facebook lájkról vagy kicsit később látsz meg egy e-mail-t, ebbe már sokan belehaltak ám
De mondok még megdöbbentőbb dolgot: Nagyjából mindenkin van már valami okos eszköz amivel össze lehet szinkronizálni az értesítéseket, nekem pl. okosárám van. Nem újkeletű dolog ez sem, de egy 5000 forintos fitneszkarkötőn is látod ha van valami értesítés (nem megterhelő összes és még valóban hasznos is). Úgyhogy igen: Egy őskövület funkció ami vagy haszontalan vagy idegesítő, vagy van helyette jobb megoldás.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
no more
veterán
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
Az értesítési LED már őskövület funkciónak számít? Rég olvastam ekkora hülyeséget. Jobb az IPS always-on, igaz? Legalább bírja a 3 óra kijelzőidőt egy nap.
-
somogyib
őstag
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
+1
-
tomboy0013
veterán
válasz
dajkapeter #40 üzenetére
Meg az infrát is, meg a fizikai billentyűzetet, meg ki tudja még milyen őskövület funkciókat
-
Millerchris
tag
Nekem soha nem tetszettek így a telefonok.
-
slimshady
senior tag
Elég vadul néz ki átlátszó hátlappal.
-
joey04
titán
Olyan mint a pixel eltolás plazmán. Ott sem ér semmit. A beégés továbbra a felhasználási módtól függ.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
WinstonWolf #34 üzenetére
De.
Viszont ő megteheti!
-
WinstonWolf
senior tag
Két dolog merült fel bennem.
1. Hogy a f@...ba karcolta úgy össze az ujjlenyomat olvasót?
2. Ha valaki lefényképez egy szétszedett S8-at, és csinál belőle photosoppal egy képet, amit egy hátlapmatricára rászerkeszt, felragasztja, hajszál pontosan ugyanezt éri el a telefon szétbarmolása nélkül is... Nem? -
Wesder
titán
Nagyon savazza az Apple-t a jack elhagyásáèrt, ezt egy csomó videóban megemlíti.
-
Gábor-KJ
őstag
Nagyon király - kezdődhet a sorozatgyártás!
-
fornettisuti
veterán
"Bixby Asszisztenst indító billentyű funkciójának a cserjéjét"
cserjéjét?!😅
-
somogyib
őstag
"...olyan üveg hátlapot egy mobilon, amelyik, hasonlóan az ilyen PC-s házakhoz, mindig láthatóvá teszi a belső komponenseket"
Csakhogy az átlátszó PC ház nem csak arról szól, hogy látom a púpos kondenzátorokat és a szélkavarta porcicákat. Ott komoly belső design is kell.
Mert nem mindegy, hogy így néz ki egy belső:
Vagy így:
Szóval csak azt akarom mondani, hogy jó ötlet, de csak az átlátszóság nem elég...
-
dugynok
senior tag
Hiba a mátrixban! Azaz a címben
-
Gyönyörű!
-
lezuvius
őstag
Ez nagyon allat! Gyarilag egy ilyen kell
-
Mr.Silkó
veterán
Szép így.
-
no more
veterán
Ez k*va nagy! Állatul néz ki, bár ez szerintem csak a tech b*zikat fogja meg.
És a napi Samu hír is pipa.
-
-Ben-
veterán
Érdekes. Van aki szereti az ilyen átlátszó dolgokat..
Nekem annyira nem jön be, de érdekes.
-
Bambuszpro
tag
válasz
buvartacsko #13 üzenetére
Majd amikor kijön az s10 vagy s11. Addigra már meg is engedhetem magamnak
Mondjuk ha a fekete részeket rajta hagyta volna akkor egész jól nézne ki.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Bambuszpro #6 üzenetére
te tudsz venni magadnak olyat ami gyári állapotú, ne izgasd fel magad túlságosan!
-
tibaimp
nagyúr
Ügyes a csávó az biztos. Egyébként gyárilag is kiadhatnának ilyent, szerintem is lenne rá igény.
-
CHIPman
nagyúr
Átlásztó
-
MineFox54
őstag
Nem kellett volna leszedni a fekete részeket miután "üvegesítette" a hátlapot, és tök jól nézne ki. Így viszont ronda.
-
Amacs
aktív tag
Ez nagyon nagy
Ez legyen a trendmeghatározó, ne a lekerekített kijelző
-
Teal'C
veterán
Nekem bejön. De miért nincs ilyen gyárilag.
-
Xaels
félisten
Az átlátszó hátlap tetszetős, lenne pár RGB Led fasza értesítési felületet is lehetne belőle csinálni.
Tehát az AMOLED még mindig beég...e
-
Bambuszpro
tag
Nem értem ezt most miért kellet. Volt egy szép készülék ami most így irdatlan ronda lett.
-
GaborGh
őstag
Zsiiir
3210-es Nokiam ugyanigy nezett ki, csak ott meg az elolap is atlatszo volt, nagyon imadtam :3
-
Yodafon
őstag
Hát szerintem marha ronda lett...
-
RaveForce
veterán
BixBye... zsenialis
-
Kasya
nagyúr
Erre mar kivetelesen en is azt mondom, hogy napi samu hir.
-
Jhonny06
veterán
Fura, de baromi jól néz ki
Kérdés, hogy mennyire koszolódik, mert ez csak kristály tisztán menő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- LEGO klub
- Renault, Dacia topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest