Új hozzászólás Aktív témák
-
389Flamingo4
csendes tag
MEGNEVED!!!!!!!!!!!!!!!!!
Így még az életben nem vertek át.
Három hónap után behalt a töltése. Az csak úgy javítja, ha felveszi DHL-lel és valahova elpostázza. Egy hét után nem jelentkeztek. Az érdeklődésemre közölték, hogy nem garanciális hiba, még számolják, hogy mennyit kérnek, azért hogy visszakapjam a készüléket és menjek vele a Fogyasztóvédelemre reklamálni.
Álmomban nem gondoltam, hogy az ASUS egy ilyen semmirekellő, lehúzós társasággá válik. -
a man
tag
Csak nem tudok rájönni arra, hogy miként tudna a tablet WiFi-n ad-hoc kapcsolódni egy Nokia E52 (Symbian) telefonhoz. - A telefonon fent van a JoikuSpot, de az Androidban nem látok a közvetlen WiFi kapcsolatra lehetőséget. A Nokia sajnos nem tud úgy viselkedni, mint egy szokványos router, ezért kellene az ad-hoc mód.
Tipp? -
a man
tag
Próbáltátok a GPS OnOff alkalmazást? Nektek működik? Nekem nem.
-
Dr.Momo
tag
Szevasztok!
Pár napja kezdte el a dokkolóm, hogy ha feldugom tölteni zölden világít, mintha tele lenne, de közben meg le van merülve. Ha berakom a tabletet, nem tölti, és pirosan villog a dock led, mint amikor lemerülve használom. Külföldi fórumokon olvastam, hogy ez hiba a régi firmwareben, de én kezdetektől fogva a legújabbra frissítettem.
A dual battery widget alkalmazás 98%-os töltöttséget mutat, ami nyílván nem felel meg a valóságnak.
Találkozott valaki ezzel a problémával?
Kösz! -
scapegt
őstag
Nem is tudtam, hogy lesz Transformer 2 is, ami elég erős hardverrel fog rendelkezni. Windows 8 + Android? Álmaim netovábbja lenne
Transformer 2 premierjeRemélhetőleg, ha a 2 túl drága lesz is, az 1 árát lenyomja majd még jobban
-
scapegt
őstag
Köszönöm Neked és a többieknek is a hozzászólásokat.
Az Office után még nézelődök neten, bár nekem is elég, ha lehet formázni alap dolgokat (sorkizárt, félkövér, stb.) és képet lehet beszúrni, vagy legalább megnyitni egy doc file-t, ha mailban kapok.
Egyedül az akkutól félek kicsit, az mindig gyenge pontom notinál
elég könnyű tönkrevágni őket.
A 3G-s változat mikor jön, tudja valaki? Mert még júniusban írtátok itt, hogy pár hónap...mindjárt október és még nem láttam
-
Sonja
nagyúr
"A szoftveres, azaz a képernyőn megjelenő billentyűzet más tészta. Az ugyan qwertz, de ékezetes karaktereket nem találtam rajta, azonban támogatja a slide-ot és van benne magyar szótár, ami a mobilokon a T9."
Megnyomod pl. az i betűt és ahol a szavakat felajánlja, ott írja egymás mellett, hogy i és í. Ha az í kell, akkor arra nyomsz. Ugyan ez az összes többi ékezetes karakternél.
-
a man
tag
válasz
bigdadylaci #174 üzenetére
@bigdadylaci
Szia,
azt tudom javasolni, hogy járj nyitott szemmel, nézegessed az akciós újságokat meg az argep.hu oldalát. Ha tanácsolhatok valamit, akkor 2.5 inches HDD-t nézzél. Azokhoz nem kell külső táp, így egy USB-kábel is elég a csatlakozáshoz.
Több lehetőség is van: Vagy egyben veszed meg, azaz készen, vagy külön a HDD-t és külön hozzá egy házat. Pl. a német RaidSonic gyárt néhány fajtát (ICY BOX)...Sok sikert!
-
a man
tag
@scapegt
Szia,
megpróbálok egy-két kérdésre válaszolni.Amikor először indítod a tabletet, kéri, hogy állítsd be a nyelvet. Ha ott a magyart választod, akkor a hazai billentyűzetkiosztással fog működni a bevitel. A hardveres, azaz a dokkolón lévő klaviatúra ugyan angol, de ha tudsz "vakon" gépelni, akkor észre sem veszed, hiszen a magyarnak megfelelően működik. Egyedül az í Í betűknek nincs dedikált gomb, azokat csak billentyűkombinációval tudod előcsalogatni: AltGR-j és AltGr-i.
A szoftveres, azaz a képernyőn megjelenő billentyűzet más tészta. Az ugyan qwertz, de ékezetes karaktereket nem találtam rajta, azonban támogatja a slide-ot és van benne magyar szótár, ami a mobilokon a T9. Tehát húzogatod az ujjad a betűkön a szavaknak megfelelően, s vagy beírja azt, amit szerettél volna, vagy a felajánlott listából kikeresed. - Bocs, ezt nem ismerem, nem szoktam használni. Ráadásul előtte nem is volt Androidom, így nem ismerem annyira ezt a platformot.
Egyébként meg olyan billentyűzetet telepítesz rá, amilyet csak akarsz, van belőlük egy halom a Marketen.
Ami az akkut illet, azt nem tudod kiszedni a dokkolóból, tehát nem olyan, mint egy laptop. Az akkura csak 1 év gari van, tehát érdemes figyelni, s ha az egy év letelte előtt azt tapasztalod, hogy "haldoklik", akkor azt jelezni kell, s cserélik, ha tényleg megadta magát. - Egyébként meg 2 év garancia jár a készülékre.
A dokkolóra tett tablet szinte úgy viselkedik, mint egy netbook. Masszív, szépen ki-, és behajtható a képernyő bő határok között.
Használható office programról írni nem tudok. szerintem mindegyik használati kényelme csak szokás kérdése. Azt tudni kell, hogy a tablet nem való a PC/Laptop kiváltására, csak mellette létezik. Így ne is akarj több oldalas doksikat formázni vele. Azt hagyd meg a PC-nek. De ez csak jó tanács.
Ami a Marketet illeti, szerintem nyugodtan felcsatlakozhatsz mind a kettővel. Nem akad össze, ha ettől féltél volna. Azt "látja", hogy éppen milyen készülékkel vagy fent, s talán ennek függvényében szűri is a keresési találatokat. - Volt, hogy én a tableten is be voltam jelentkezve, meg a PC-n is a Market weboldalán keresztül. Sőt a Gmail is futott mind a két gépen egyszerre, s nem sírt egyik sem.
Az edigital ára tényleg jó, de a 124.500,- még mindig jobb. Én még ennyiért vettem.
Igaz ugyan, hogy most kissé feljebb ment az ára, mert 127.900,- Ft lett. Gondolom a gyenge forint miatt...
A játékokhoz nem tudok hozzászólni. Nem vagyok nagy gamer.
-
scapegt
őstag
Sziasztok!
Nagyon gondolkozok egy ilyen ketyerén, mert szeretek tapizni
De van 1-2 dolog ami érdekelne/nem tiszta:
1. A billentyűzet működik qwertz-ként is? Csak mert látom, hogy qwerty van rajta, de gépelni jobb lenne a qwertz. Van rajta magyar nyelv? Mert ha igen, akkor ez gondolom megoldható.
2. Akkut ki lehet venni a dokkolóból, vagy nem? Azért érdekel, mert ha minden nap használom 10-14 órát, félek, tönkremegy hamar. Volt korábban már 2 notim (az egyik ráadásul ASUS) és 1 év alatt kinyírtam az egyik akkuját úgy, hogy minden nap használtam akkuról, ha lemerült 10% körülire, rádugtam a tápot, ha feltöltött, lehúztam és ment tovább akkuról. Ez kicsinálta 1 év alatt. Ezt nem szeretném eljátszani ezzel is
Vagy bírják már ezek az akkuk?
3. Van hozzá valami használható office program? Mert néha kellene word és excel, de eddig nem láttam semmi értelmeset csak a Polaris és a Quick Office-t, de nem túl meggyőzőek
4. Ha a dokkolóban van a tablet, akkor lehet akármilyen szögben zárni/nyitni igaz? (bocs a hülye kérdésért).
Ja még valami..a Guns'n glory-t próbálta már rajta valaki? Én arra neveznék be szívesen
Most pedig rögtön eszembe jutott valami más is .. ha van egy androidos telóm és ugye ez is az, akkor ha belépek Marketre, nem lesz gond ha venni akarok valamit? Mármint hogy két helyről is "be vagyok jelentkezve/regisztrálva" a google accountommal
Ja egy hozzáfűznivaló ahhoz a kesztyűhöz fázós kezűeknek
Szerintem nem kell 4e Ft-ért megvenni, a sima is jó
a kapacitív kijelző ruhán keresztül is ugyanúgy érzi az érintést
Az Edigital-ban 129.990,- Ft most a 16 gigás dokkolós, ráadásul 0% THM-mel is meg lehet venni 10 hónapra
Előre is köszi a válaszokat!
-
bigdadylaci
tag
Sziasztok!
Milyen külső hdd-t ajánlatok hozzá? Pár 100 gb bőven elég is lenne és minél olcsóbb legyen, de azért ne szakadjon össze pár nap után. Csak adatmentésre kéne. Thx
-
Sonja
nagyúr
Automatán van hagyva a fényerő és csak itthon használom. Számomra abszolút kivált egy laptopot!
A root bizony garivesztés, ha nem tudod visszaállítani.
Rootolás után fogalmam nincs, mivel én nem fogom rootolni. A NOVA 2 és a Dungeon Hunter 2 megy alapból is, ahhoz nem kell root (próbáltam és fent is van a tabon)!
Több, mint valószínű, hogy itt is kikapcsol a töltés, ha már nincs szüksége az akkumulátornak rá.
-
katsi
tag
Az nagyon impresszív teljesítmény, le a kalappal!
Fényerőt mennyire állítva szoktad használni?
Otthon használod egyébként vagy viszed magaddal a nap során? Mennyire vált ki pl egy laptopot?A root-olás garanciavesztéssel jár?
Játékokra visszatérve:
Érdekelne pár cím, pl az Order and Chaos, a Backstab, a NOVA2 vagy a Dungeon Hunter 2, hogy vajon ezek root-olás után mennek-e a Transformeren.
+1: mi van akkor, ha egész este rajtahagyom a töltőn? Tönkremehet ettől az akkumulátora? A telefonomnál, PSP-nél kikapcsol ilyenkor a töltés, itt mi történik? -
Sonja
nagyúr
Mennek a Gameloft-os játékok, de csak azok, amik már tabletre is optimalizálva vannak!
Igaz, ha valaki rootolja a készüléket és felteszi a Chanfire3D-t, akkor olyanok is működnek, amik PowerVR vagy Adreno GPU-ra írtak.
Itt egy példával is élek, de nem gameloft játék szempontjából. A nemrég kijött Need For Speed: Hot Pursuit nem megy, mert csak PowerVR és Adreno GPU-ra van megírva. A legtöbb EA játék nem is megy alapból ez miatt.
Én meg nem rootolom a készüléket, mert tuti elrontanám, amilyen béna vagyok.
Akksi idő meg teljesen reális! Meglepő, de nálam tényleg 9,5 órát működött első alkalommal, mikor 8 órát töltöttem az akkumulátort! Ebbe bele kell érteni a WiFi állandó működését is, mert én ki nem kapcsolom soha!
Ebbe a 9,5 órába NETeztem, képet és videókat néztem, zenét hallgattam és játszottam vegyesen.
Azóta ugye 4 órát töltöm, és ekkor is elmegy 7 órán keresztül, ugyan ezekkel a szokásokkal. Nem gondoltam volna, hogy ennyit fog bírni, de nagyon örülök!
-
a man
tag
Biztosan láttad, hogy van billentyűzet nélküli is.
-
a man
tag
-
a man
tag
válasz
bigdadylaci #155 üzenetére
Találtam egy ilyet.
-
Sonja
nagyúr
válasz
#35723520 #157 üzenetére
ASUS-nál van!
Na nem valami reális áron!
-
törölt tag
Van valakinek esetleg eladó billentyűzete reális áron?
-
bigdadylaci
tag
válasz
bigdadylaci #154 üzenetére
Vagy inkább mikro hdmi to scart?
scart hangot is átvisz asszem vagy nem? -
a man
tag
válasz
bigdadylaci #152 üzenetére
Igazad van, microHDMI kell, olyan kivezetés van a tableten. Akkor úgy kell rákeresni. Ha találok, belinkelem...
-
-
rankesz
veterán
válasz
bigdadylaci #147 üzenetére
Szigorúan csak saját felelősségre, és mindent 3x átolvasva!!!
-
a man
tag
válasz
bigdadylaci #144 üzenetére
Ha ún. Pick Pack Pontban veszed át, akkor kedvezőbb a kiszállítási díj. Talán 1.250,- Ft.
Továbbá érdemes figyelmi a Mobilx honlapján az árakat, mert hétfőn még 124.500,- Ft volt a dokkolós Transformer.A HDMI-hez csak annyit tudok hozzászólni, hogy a HDMI kábel átviszi a hangot is, így az nem az eszközből szól, hanem a tévéből. Hagyományos tévéhez valami átalakítót kellene nézned, mint pl. ez itt. De, hogy ez hogyan oldja meg a hangot, nem tudom.
-
bigdadylaci
tag
mobilx-en van még kiszállitási dij is, mert személyesen nem lehet átvenni ingyen. (notebookstore-nál is 129.900 Ft).
Svideo in-el vagy scart-tal rendelkező tv-re ki lehet valahogy rakni a képét?
És ha igen akkor a hangot a transformer adja vagy a tv? (és hdmi esetén?) -
törölt tag
Talán itt most a legolcsóbb:Edigital
-
rankesz
veterán
válasz
bigdadylaci #139 üzenetére
Működik akkor is
-
bigdadylaci
tag
dokkoló esetén megy az érintőképernyő? Működik vagy akkor deaktivált?
-
a man
tag
válasz
bigdadylaci #137 üzenetére
Legutóbb ott 149.990,- kemény magyar forintot kértek érte.
Esetleg nézz körül ezen az oldalon is. -
a man
tag
válasz
bigdadylaci #132 üzenetére
Próbáld ki ezeket:
MoboPlayer;
BSPlayer;
RockPlayer;
VPlayer. -
a man
tag
válasz
3.) A TF101 tablet részen valóban nincs USB port. Kell hozzá egy ilyen.
Ezzel a rendszercsatlakozóján keresztül bővítheted 1 db USB kapuval. -
Dreamie
őstag
válasz
Hali!
DICE playert használok, lejátsza a feliratokat.
Gmail kliens több accot, is kezel, és sztem. a e-mail kliens is.Transformer dokkolóján van asszem usb, de hogy hd-t kezel-e, azt nem tom.
-
bigdadylaci
tag
hali
-külön srt felirat fájlos avi-t lejátszik felirattal együtt az android valahogy? vagy van rá progi a marketen?
-Felhasználói fiókokat kezel az op? Vagy letöltök egy gmail alkalmazást és pl az asszony már csak a netes felületen tudja megnézni gmailjét?
-tableten tényleg nincs usb?
-
a man
tag
-
a man
tag
Már a fázós kezűeknek sem kell lemondaniuk a kapacitív kijelzős eszközökről.
Tudom, nem a reklám helye, de nem tudtam megállni. -
törölt tag
Nem tudja valaki, hogyan lehetne 3.2-re frissíteni? (Mediamarkban azzal árulják!)
-
buyerz
csendes tag
válasz
papabear73 #102 üzenetére
@papabear73
Állítólag a Symbian csak az ad-hoc WiFi kapcsolatot támogatja, így másképpen nem tudod megosztani az adatcsomagodat, csak így. Esetleg Androidra lehetne keresni valamit, ami támogatja az ad-hoc adatkapcsolatot...
-
Sonja
nagyúr
Már lehet kapni az USB "átalakítót" az ASUS honlapján! Cseppet drága!
Remélem hamar megjelenik a Dealextreme-en az utángyártott!
-
Sonja
nagyúr
Tegnap vettem a gépbe egy Samsung 16GB Class 10 microSDHC kártyát.
Tökéletesen működik vele.
-
Sonja
nagyúr
Végre, kapható bőr tok olcsón a DealExtreme oldalon!
-
Sonja
nagyúr
Reggel 9 óra előtt kapcsoltam be az ASUS-t, és 18:30-kor szólt, hogy 14% lett az akkumulátor, csatlakoztassam a töltőt!
9,5 órát bírta, ahogy írva volt! Pedig a WiFi végig be volt kapcsolva, és játszottam, telepítgettem, videókat/MP3 zenéket/képeket nézegettem (hálózaton keresztül is), ráadásul csak percekre volt alvó üzemmódban! Még a WC-re is magammal vittem, hogy NET-ezzek!
Az egész napos próba után, elégedett vagyok vele.
-
törölt tag
-
bupemko
senior tag
válasz
hülyegyerek #81 üzenetére
Nekem Galaxy S van meg Transformer dokkolóval - ha merül a Galaxy S, akkor egyszerűen rákötöm az egyik USB portjára a Transformernek és az tölti. Galaxy S Wifi hotspot-tal meg vígan netezek (és nem kell külön SIM meg előfizetés a Transformer-nek)...
-
yamshee
tag
Ad-hoc wifire nem tudnak csatlakozni a 3.1-es androidos táblapc-k !
-
yamshee
tag
A tabletben van microsd foglalat , felette microhdmi, fejhallgató csatlakozó.
Az usb-t én is hiányolom, de a dockingban van rögtön kettő és egy kártyaolvasó is.
Rögtön belevágtam egy 32 gigásat.
Egyébként felnyomtam ár a 3.1-es frissítést és nem akad.
Igaz 3G nincs benne , de a telóm is androidos így meg tudom osztani a netet rajta.
Itthon wifi van , gond nélkül csatlakozott az N-es routerre.Egyetlen hibája , hogy nincs még rá hw optimalizált video player, legalábbis én még nem találtam. Ha valaki tud tegra-ra optimalizált mkv playert az szóljon.
Jah walnut-ban (USA , CA) vettem , 32 gigás , dokkoloval és szállítással együtt 151.000 HUF volt. Egyedül adaptert kellett vennem , mert amerikai a töltője , de szerencsére 110-230V-os így egy dugvillás átalakítóval megúsztam. S*turn 3500HUF.
Jó tanács. Ha kint vásárolsz NE USPS-sel kérd a szállítást , hanem DHL-lel , Fedex-szel vagy UPS-szel , mert a magyar pocsta elég töketlen, 2 hetet volt majdnem a vámon a cucc. -
WiZARD
addikt
most jött meg egy edigitalból házhozszállítással.
persze hogy bontott a doboz, sebaj.viszont a kijelző körüli kis műanyag keret undorítóan néz ki
holnap viszem vissza, aztán egy ideig inkább nem kérek házhozszállítást itt a balkánon...
hogy azért kaptam csúnyát mert más visszaadta, vagy több ilyen van az jó kérdés.. -
papabear73
csendes tag
Nem biztos, hogy telóról megoldod. Az Asus transformer (pontosabban az Android) jelen pillanatban nem támogatja az ad-hoc típusú wifi hálózatokat (egyszerűen nem látja őket). Így pl. a Nokia-n elérhető JoikuSpot nevű alkalmazással nem lehet úgy megosztani a 3G netet, hogy a transformer lássa.
(Tud valaki Nokia-ra másik net megosztót? Olyat, ami infrastructure módban osztja meg a netet).
iPad-et ajánlóknak: a transformer az első olyan eszköz a kezemben, amivel a netezés élménye jobb, mint az apple eszközein. Nem a sebesség vagy a touch screen miatt, mert az pontosan ugyanolyan. A böngészőt kifejezetten a padhez illesztették, minden irányító gomb a két szélén (jobb és balkezeseknek) elérhető. Ja, és a flash támogatás teljes. Eddig minden oldal úgy jelent meg, ahogyan a pc-n. Ezt az apple nem tudja. -
sshr3kk
tag
Az Eee-Pc miatti rossz tapasztalataim azt súgják, hogy ezzel a különleges kialakítás miatt sokkal több probléma lesz...soha többé ASUS!
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- Felújított Playstation 4 Slim 11.00 FW + GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest