- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsolt501 #1170 üzenetére
Ehhez azért több csillagállás is szükséges, ha jól gondolom;
- az adott router előtt lévő modem bridge módban legyen, vagy a router IP-je DMZ-ben
- legyen bekapcsolva a Web Access a WAN felől
- a jelszó viszonylag egyszerű legyen, hogy brute force-al, vagy szótárból próbálgatva eltalálják
- ne legyen bekapcsolt Login Captcha -
zsolt501
nagyúr
válasz
zsolt501 #1127 üzenetére
Az új frissítés nálam a Let's Encrypt hitelesítés meghülyült, nem ment végbe a hitelesítés valami miatt, csak úgy sikerült megoldani hogy először hitelesítés nélküli DDNS-t kértem, majd a már megkért DDNS-re már meg tudta adni így a hitelesítést is.
Most ezt a hibát leszámítva megy... -
ddmb
aktív tag
válasz
zsolt501 #1104 üzenetére
nem is ilyen jellegűek az 5G-vel kapcsolatos panaszok, hogy szakadozna, vagy ilyesmi... hanem az, hogy szőrén szálán eltűnik, nincs is mire csatlakoznia a kliensnek (elég beírni a google-ba ezt: "ac86u 5g disappears", van rá pár találat)
Majd lehet hogy benevezek egy AX86U_Pro-ra, aztán ezeket meg eladom. Bár a 5G-vacakolós példányt nem lenne pofám eladni, amíg ki nem derítem a hiba valódi okát
-
ddmb
aktív tag
válasz
zsolt501 #1084 üzenetére
@zsolt501
Most a 386.9_0 van rajta, és az előtte lévővel is csinálta 386.7_2. Azt megelőzően sajnos nem tudom...
@cyber86
Az baj ha nincs lefixálva a csatorna?
Még azt mondjátok meg, hogy mi a legbiztosabb módja a factory resetnek? Administration -> Restore/Save/Upload Setting -> Restore (Initialize all the settings, and clear all the data log for AiProtection, Traffic Analyzer, and Web History. bepipál?)
-
válasz
zsolt501 #1064 üzenetére
Én csak Merlin-el használom ezt a router-t, ahhoz nemrég jött ki újabb verzió:
https://www.asuswrt-merlin.net/changelogSzerintem is nagyon sokáig még jó router lehetne, de ha nem jön rá frissítés/támogatás, akkor lehet váltani kell.
Durva, hogy az RT-AX86U is már 2 éves, legalábbis akkor jelent meg az első firmware frissítés rá.
Melyiket vennétek? RT-AX86U, vagy RT-AX86S? A PRO-t nem ismerem, az miben különbözik még ezektől?
-
ddmb
aktív tag
válasz
zsolt501 #1057 üzenetére
NV-RAM törlés, legújabb merlin felrak, és vacakol a router??? hát ez nem semmi...
nekem is AC86U-m van otthon, és semmi gondom vele a legújabb Merlinnel. Nekem a gyári firmware nem opció... én már úgy megszoktam, hogy a routerommal kapok egy majdnem teljes értékű UNIXot, hogy arról nem vagyok hajlandó lemondani...
Egyébként én is meg anyám is panelban lakunk, egymástól kábé 50 méterre, a panel tetején nincsenek nagy teljesítményű antennák.
Annyit még meg tudok csináli, hogy factory reset után felkonfigurálom a routert kézzel. Mert nálam általában a Merlin upgrade az nem vonja maga után scratchről történő felkonfigurálást.
Ha legközelebb ismét jelentkezne a probléma, akkor esetleg lenne valami, amit checkolhatnák a router beállításai között? Habár most már nehezebb lesz kiszúrni a csatlakozási problémát, ugyanis beállítottam a wifi jelszót 2G-re is anyám telefonján
(megkérdeztem tőle, és azt mondja, hogy 2hetente 1x szokott előfordulni)
-
-
válasz
zsolt501 #975 üzenetére
Én is felraktam.
Mostanában nálam csinált olyat, hogy random elment az Internet, de újraindítás után megoldódott. És biztosan valami a router-en volt, mert az IPTV meg ment.A Merlin-nél hogyan lehet megtudni, hogy milyen hivatalos ASUS verzión áll? Gondolkodok, hogy frissítek rá. Ugyebár mindig azért le van maradva, szóval pl. a most kijött verzió a 86U-hoz még egy ideig biztosan nem lesz benne a következő Merlin verziókban.
-
flyer12
tag
válasz
zsolt501 #960 üzenetére
Felraktam a hűtést, 2db 5centis ventivel stabilan ezek a hőmérsékletek: Current Temperatures: 41 °C - 49 °C - 65 °C a 386.1_beta4 -s Merlinnel.
-
Avicularia
veterán
válasz
zsolt501 #932 üzenetére
Key Feature :
1.One-Tap Operation
2.Ensure a secured and encrypted connection
3.Surf the Internet Anonymously
4.Change your IP Address and LocationTök jó, de a hármas pont nem igaz, mert olyan mint ha otthonról neteznél és ha valamit huncutkodni akarsz, bármi legyen is az olyan mintha otthonról csinálnád, ami minden csak nem anonim.
A négyes pontot pedig nem találom hol lehetne állítani, lehet rossz helyen kerestem. -
-
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #847 üzenetére
A router WAN / Internet kapcsolat beállításai miatt érdeklődöm. Tehát az érdekelne, hogy a routert alapértelmezetten konfigurált beállításai jók és kész, vagy manuálisan lehet/kell vmit állítani a jobb kapcsolat érdekében?
Ti. 1 hete beérkezett hozzánk is a DIGI optikai kábele ami miatta lett egy HUAWEI EchoLife HG8247H router ami csak 2,4Ghz-es és abban sem túl izmos.
Ebből már közvetlen, gigabitel linken megy a netkapcsolat az ASUS routerba )amire az 5Ghz miatt van szükségem, egyuttal a nappaliban eddig használt switch-et is kiváltja).
A WAN-kapcsolat típusa jelenleg - a router automatikus beállítása alapján - az Automatikus IP beállításon van, és minden más érték is az hhez tartozó alapértelmezett. -
cyber86
őstag
válasz
zsolt501 #795 üzenetére
Itt teljesen új hálózat van kiépítve telekom 1000/1000 kertes ház övezet mondjuk észre vettem amikor mindenki otthon volt, hogy nem értem el a sebességet de a pinggel nem volt gond és most, hogy eléggé felszabadult a hálózat és ki tudom használni a maximális sebességet jött elő a probléma.
-
cyber86
őstag
válasz
zsolt501 #793 üzenetére
Az a fura hogy amióta megvan a telekom optikai net nem vettem észre, hogy letötés közbe így felugrana a ping vagy csak most tudom kihasználni a full letöltés sávszélt, mert hddvel is elérem a maxot pedig csak 1 wd red vinyó. Coaxon annó észre vettem de optikán meg nem találkoztam ezzel a gonddal.
-
glehel
senior tag
válasz
zsolt501 #754 üzenetére
mert az 5Ghz-en tudja a 4x4 mimo-t "AC2900, 3x3 MIMO 750 Mbps 2,4 GHz-n, 4x4 MIMO 2167 Mbps 5 GHz-n" gyakorlatilag spórolás. Szerintem nincs sok értelme kivezetni.
"(multiple input, multiple output) technológia , ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy mind az adó, mind pedig a vevő oldalon több antenna van, amik egy azonos időben más információkat tudnak adni és venni.", hogy kihasználd a vevőnek is rendelkezni kell 4 antennával. -
-
válasz
zsolt501 #737 üzenetére
Nyomj egy manuális újraindítást.
Nálam rendben vannak a sebességek, igaz csak 300/20 -as netem van. De a karantén időben a 20-as feltöltés inkább csak 3-4 Mbit/s...
(#738) zsolt501
Szerintem ha HTTPS-re állítod a hozzáférést (Local Access Config), akkor jelenik meg az az opció. Ments rá, aztán szerintem meg kell jelennie az EXPORT gombnak.Amit én észrevettem:
- friss újraindítás után a foglalt memória mérete 3-5%-al kevesebb -
válasz
zsolt501 #732 üzenetére
Persze, ezeknek izomból kell nyomniuk, és nyilván nem is megy nekik egyenletesen (festeni nem fogsz velük).
Viszont olcsók, így elférnek a szekrény aljában és könnyedén hordozhatók. Oda lehet pl. vinni őket a routerhez egy kifújás céljából -- egy nagy tartályost nem tart az ember a lakásban, és így különösen nem viszi oda mondjuk a routerhez kifújatni.
MaCS
-
válasz
zsolt501 #697 üzenetére
Én szerintem is inkább szoftveres hiba lehet, de MaCS azt is mondta, hogy akkor elérhetetlenek voltak az eszközök, amikor nem látszódtak a GUI-ban.
De valóban eléggé megbízhatatlan ez a kliens lista. Olyan, mintha mindig le lenne maradva. Barátnőm most pl. 5 perce elment, de még mindig listázza. Valami nagyon erő cache lehet a GUI részéről.
-
válasz
zsolt501 #697 üzenetére
Ha csak a GUI-ról tűntek volna el hosszabb-rövidebb időre az eszközök, nem igazán zavarna. De nálam konkrétan le is szakadtak, illetve voltak, amelyeket csak 1-2 után méltóztatott csatlakoztatni!
Azt meg szerintem senki sem vitatja, hogy ez azért nem elhanyagolható probléma.
MaCS
-
-
glehel
senior tag
válasz
zsolt501 #669 üzenetére
én ezen már túl vagyok, nem használom a beépítettet pont ezért.
#!/bin/sh
log='/mnt/sda1/Log/Wlan.log'
NOW=$(date +"%Y.%m.%d %H:%M")
echo >> ${log} "${NOW} >>> Radio: OFF"
radio offez a script jól működik, bekapcsoláshoz on-ra átírod.
cru a ra0 "0 23 * * * /jffs/scripts/radio_off.sh" ez meg az időzítése.Így legalább ki-be kapcsol minden nap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- iPad topik
- Formula-1
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Sorozatok
- További aktív témák...
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest