- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
Hó te nem emlékszem már pontosan, jó egy éve csináltam. De a telepítőcsomag a http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/installer/generic.sh címen érhető el. Szerintem ha ezt behelyettesíted a leírásodba, menni fog.
-
Hát, nem nevezném mininek
Pont voltunk és megnéztem; van súlya rendesen, és elég hangos is (97dB).
Az ipari kompresszorhoz képest nyilván mini, de azért van annál is kisebb.
Nem ezt használnám elsődlegesen egy router/számítógép portalanításához. Ahhoz inkább jobb a palackos sűrített levegő. -
glehel
senior tag
-
Létezik all-in-one megoldás hűtésre AC86U-hoz
amazon.co.uk
aliexpress.com
aliexpress #2Itt pedig egy teszt róla:
[Review] Fans (Fans) for ASUS Router RT-AC86U and RT-AC68UÉn azért tartanék tőle, hogy ez elég hangos lehet...
-
zsolt501
nagyúr
A D-Linket hagyjuk, én 8 készülék csere után feladtam, mert nem csak szoftveres de hardveres gondok is voltak, számomra óriási csalódás a készülék, pláne a gyári szoftvere. Tp-link esetén is vegyesek a tapasztalatok, a gyári szoftver katasztrófa, ott más szoftverekkel openwrt vagy tomatoval szépen elműködik a készülék, de ugye nem mindenkitől várható el, hogy cserélgesse a szoftvert.
Itt Asus esetén is van alternatív szoftver, csak ugye megint ott a de mint a többi router esetén.Gondolkodtam már többször microtik routerben is, illetve saját építésű routerben, de mindig jött az hogy ez nekem biztos megéri kérdés, biztos akarok vele ennyit kínlódni mire összeáll a dolog, és rendesen beállítgatom... szóval ez nálam hosszú ideje halogatott dolog, és valahogy mindig maradtam ennél, mert kissé lusta is vagyok már ekkora váltáshoz.
Volt főnököm PC ből és RouterOS-el épített tűzfalat és routert, de mire teljesen felkonfigurálta nem 1 nap ment el rá. -
zsolt501
nagyúr
Bajnak baj persze, de kérdés hogy az eszköz netet kap e, illetve okoz e ez a hálózatra nézve problémát?
Nekem az a gyanúm, hogy csak a web-es felületen nem jelenik meg az eszköz, ami a web interfész hibájára utalhat, és ez a készülék eltünedezés egy visszatérő probléma, mert többször is előjött már nem csak ennél a készüléknél, amit az asus javíthatna ha nagyon akarna, csak az az érzésem hogy az ottani programozók nincsenek mostanában a helyzet magaslatán, lásd a mostani szoftver visszavonást is ami igazán nem túl biztató, illetve a WPA3 bevezetésének tologatása is elgondolkodtató. -
szasanyi
félisten
Nekem két kérdésem lenne, ha már volt ilyened és nem felelt meg:
- Megkérdezted-e miért nem csodálkoznak azon, hogy visszavitted? Mert engem érdekelt volna, hogy mirét nem mivel ez már nem egy átlagos tudásu és nem egy olcsó router.
- És mi lesz helyette? Ti. egyik sem hibátlan, tudásban sem jobb hacsak még drágábban (és normál, otthoni használatra szvsz már a ~60k-s router is elég húzóós árú). -
Hát nagyon csodálkozok a visszavitt 86U-don. 3 év garancia van rá. Ennyit csak akkor ad egy gyártó, ha nagyon hisz a termékében. Nekem egyelőre a néha eltűnő LAN-eszközökön kívül nincs bajom vele.
Ha lehet hinni az iPon-nak, akkor 6,7% jelenleg a router meghibásodási aránya.Mikor RT-AC68U-t akartam venni, akkor az eladók velem is közölték, hogy ebből elég sok visszajön. Pedig ennek ugyanígy az iPon-nál 0,8% a meghibásodási aránya.
Úgy sejtem, hogy a populárisabb modellekben a nagy számok törvénye szerint több is a hibás példány, amiről így több ember is számol be.
-
zsolt501
nagyúr
Akkor passzolom, mert nem igazán jut eszembe más lehetőség.
A saját sztorim az időzítéssel kapcsolatban még mindig fura a dolog, mert a bekapcsolás csak az 5GHz-ra volt engedélyezve, a 2,4GHz ki volt kapcsolva, és most reggel az is bekapcsolt, azt most manuálisan kikapcsoltam.
Ami viszont feltűnt, hogy most mikor a 2,4Ghz be volt kapcsolva és felcsatlakoztam rá lényegesen gyengébb volt a jelerőssége mint eddig volt, és gyengébb mint az 5Ghz nem kis eltéréssel, igaz hogy csak telefonnal néztem meg a jelerősséget de a mérés szerint míg 2,4GHz-n -40 és 45dB volt a jelerősség, addig 5Ghz-n -21dB-t mért a telefon, ami lényeges különbség, és olyan mintha a 2,4GHz vissza lenne fogva szoftveresen, mert régebben lényegesen többet tudott. -
Én ezt a dupla klienses dolgot csak Merlin esetében láttam.
Állítólag nemsokára egy fokkal nehezebb lesz Merlin-re váltani, mert a gyári új firmware-ek már jelszó titkosító megoldással érkeznek, és nem fogják engedélyezni más firmware felrakását, mert különben kizárod magad. Restore kell majd.
-
Én RT-AC56U-ról váltottam, és azt vettem észre, hogy ezzel az új routerrel is ugyan azt az IP címet kapták azok az eszközök, amiket még az 56U-ban állítottam be fixre. Szóval lehet, hogy ez okozhat valami gubancot. Esetleg valami force release/renew segíthet helyrebillenteni a dolgokat.
Próbáld meg az összes rácsatlakozó eszközt is újraindítani. -
Úgy látom ez a gond a Raspberry-vel más Asus routernél is felmerült. Itt konkrétan egy AC88U-nál írják. A megoldás valami konfigurációs fájl módosítása volt a Raspberry-n: "Thank you! This was good advice. It was a wrong configurated dhcpcd.conf file. (too many entries for static ip addresses) But i can't understand why was working on other routers without any problems."
Kamerának fix IP van beállítva? Nem lehet, hogy másik subnetben van, mint amiben a mostani router? Esetleg az előző router a 192.168.0.0/24-ben volt, ez meg a 192.168.1.0/24-ben van. Amelyik eszköz DHCP-n kap IP-t, az működik, de amelyik fix IP-re van beállítva, annál gond lehet. Én NAS-sal jártam így router csere után, a fixen beállított IP egy másik tartományban volt, és az új router nem látta a NAS-t.
-
Írtam neked a másik topikban, hogy lehet csak szoftveres anomália, de túráztasd magad fölöslegesen cseréztetésben szerintem. Nyomj egy kilépést a fejlécben, aztán lépj be újra, esetleg próbáld meg másik böngészőben is.
Enyém most rendben látja mind a 11 eszközöm: 5db LAN, 3db 2.4 GHz, 3db 5 GHz
Bár már volt olyanra is példa, hogy 11 eszközt írt, de már csak 10-es listázott.De gondolom azokat az eszközöket is rendben eléred, amiket nem listáz a router, nem?
-
Lehet, hogy én csinálok valamit rosszul, de az első próba kiábrándító a 86-ossal.
2,4 GHz-es wifiben 10-20 bDm-mel gyengébb, mint a 87-es, és konkrétan nem ér el mindenhova a wifije, ahol a 87-es még kifogástalan hangátvitelt produkált.
5 GHz-en pedig a sebessége gyatra, kétharmada a 87-esnek, és kb. fele az AX58-asnak.
Van esetleg valami trükkös beállítás, amit nem csináltam meg? Mert ez így egy belépő szintű routertől is harmatos lenne.
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- Hálózati / IP kamera
- Milyen autót vegyek?
- Steam Deck
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest