- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iGO Primo
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Nincs IPTV, a DIGI rendszere nem úgy műxik mint a telekom (szerencsére). Sajnos továbbrasem találok semmiféle DMZ menüt vagy beállítást a routerben (ami egyébként egy HG8247H) ezért semmire sem jutottam.
3 vb. falon keresztül már semmi sem jó igazán, és ha az ASUS routeremet tenném be e helyett, akkor távol lennének az 5Ghz-s eszközök (amik szinte használhatatlanok az említett ok miatt) ráadásul a switch-et sem váltamná ki tehát ezért nem jó úgy. -
szasanyi
félisten
Szerintem arra gondolsz, hogy központilag (és ezt csak Digi ügyfélszolgálatán lehet kérni, én nem tudom átállítani) router módból AP módba állítsák. Ezután a saját routeremet ehhez csatlakoztatva ugyanúgy tudnám használni mint előtte (PPPoE).Ugye?
Mert ha erre gondoltál, az úgy nekem több okból sem lenne jó. -
szasanyi
félisten
"A DIGI eszközén állíts be DMZ-t a router IP-jére..." - sajnos nem értek routerűl, így ezt részletezd (pontosítsd) lécci!
A WiFi-je kell, mert az 2,4Gh-ez megy míg az AC86U csak az 5GZ-et sugározza. És ahogy
korábban is említettem: azért, mert lakás két szélén mindenhol olyan eszközök vannak, amik a hozzá közelebbi WiFi jelet preferálják. -
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #847 üzenetére
A router WAN / Internet kapcsolat beállításai miatt érdeklődöm. Tehát az érdekelne, hogy a routert alapértelmezetten konfigurált beállításai jók és kész, vagy manuálisan lehet/kell vmit állítani a jobb kapcsolat érdekében?
Ti. 1 hete beérkezett hozzánk is a DIGI optikai kábele ami miatta lett egy HUAWEI EchoLife HG8247H router ami csak 2,4Ghz-es és abban sem túl izmos.
Ebből már közvetlen, gigabitel linken megy a netkapcsolat az ASUS routerba )amire az 5Ghz miatt van szükségem, egyuttal a nappaliban eddig használt switch-et is kiváltja).
A WAN-kapcsolat típusa jelenleg - a router automatikus beállítása alapján - az Automatikus IP beállításon van, és minden más érték is az hhez tartozó alapértelmezett. -
szasanyi
félisten
Ha a router közvetlen internetkapcsolattal rendelkezik (tehát nincs PPPoE sem más azonosítás) akkor mi az ideális beállítás?
-
szasanyi
félisten
Nekem két kérdésem lenne, ha már volt ilyened és nem felelt meg:
- Megkérdezted-e miért nem csodálkoznak azon, hogy visszavitted? Mert engem érdekelt volna, hogy mirét nem mivel ez már nem egy átlagos tudásu és nem egy olcsó router.
- És mi lesz helyette? Ti. egyik sem hibátlan, tudásban sem jobb hacsak még drágábban (és normál, otthoni használatra szvsz már a ~60k-s router is elég húzóós árú). -
szasanyi
félisten
Merlinnel nem próbáltátok még? Hátha ott nem jelentkezik.
-
szasanyi
félisten
Próbáltam többféle (GMT +01:00) beállítást, de mindig azt jelzi, hogy a rendszerszer időzóna eltér a helyi beállítástól. Ez miért van?
-
szasanyi
félisten
válasz
-Maujuri- #572 üzenetére
Tegnap jelent meg a legújabb Merlin CFW, talán érdemes kipróbálnod hátha jobb lesz.
-
szasanyi
félisten
RECOVERY módot próbáltad már? Idézema kliens PC-n állítsunk be fix IP címet a helyi kapcsolatnak.
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0
Egyebek (DNS, Gateway) nem szükségesek. A routert áramtalanítsuk, majd a RESTORE / RESET gombot nyomva tartva ismét kapcsoljuk áram alá, és a gombot csak akkor engedjük el, amikor a Power LED villogni kezd. Ezt követően nyissunk egy böngészőt, és a http://192.168.1.1 címen található recovery webszerver segítségével flasheljünk egy új firmware-t a routerre. Ez gondolom mindenkinek egyértelmű, tallózás, majd feltöltés. Ezután várni fog kelleni, még a router magától újra nem indul, ez néha ~10 percig is eltarhat, hagyjuk dolgozni nyugodtan, a LED-eket figyelve esetleg látható, hogy mikor végzett, illetőleg egy másik böngésző ablakba meg lehet próbálni az admin felületre belépni, ha úgy látjuk, hogy készen van. A művelet végeztével a PC IP beállításait állítsuk vissza eredeti állapotra. -
szasanyi
félisten
Megjelent a Merlin CFW végleges verziója. Viszont érdekelne, hogy a legutóbbi ASUS FW-ben lévő újdonságok is bele kerültek-e... hol van erről infó?
-
szasanyi
félisten
Ha van aki most tervezi a vásárlást, akkor van jó áron: most 55k
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Sajna nem kaptam választ így nem gyakorlatoztam a beállításokkal. Viszont felmerült bennem, hogy vajon mint gyakorlatozik Merlin 4 hónapja?
Mert azóta "hegeszti" a BETA vertziót, és még mindig nincs végleges CFW. Egyeáltalán benne lesznekazoke amit az ASUS a jelenlegivel bezárólag már kiadott? Már ha erre tudjátok a választ...
-
szasanyi
félisten
Feltettem és használom 2 napja az új, ACMEv2 verziójú FW-t de én semmilyen változást nem vettem észre. Ez előtt is meg most is jelzi a "megfogott" oldalakat.
Időközben a Merlin FW-t is kipróbáltam (bár az elég régi és még mindig nincs friss, végleges kiadás miközben ASUS többet is kiadott azóta). Ott sem tapasztaltam eltérést, igaz én normál módon használom (nincs HDD, médiaszerver, stb.). -
szasanyi
félisten
Uj fejlemeny: ha smart connect ki van kapcsolva (tehat kulon van beallitva a 2,4 es 5 Ghz) akkor a vezetek nelkuli itemezo is mukodik rendesen es nincs folyamat es ingadozo terhelese a CPU magoknak.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
szasanyi #435 üzenetére
Ma észrevettem, hogy megint nagy tehelest mutatnak a CPU magok (a postban amire valaszkent irok). Veletlenul jottem ra mi okozza: ha a vezetek nelkuli utemezo be van kapcsolva (beallitas szerint kikapcsolja a WiFit 22 es 06 ora kozott) ezt csinalja. Ilyen van?
Ahogy kikapcsoltam ezt a funkciot meg is szunt. Erthetetlen hiba, ilyen arkategoriaban kulonosen az.
-
szasanyi
félisten
Értem... illetve emiatt - ahogy írtad is - nem, és tuti nem is kell nekem. Merlin alatt - ha jól emlékszem - nincs NAT gyorsítás, ami akár jelentősen növeli a routerre rótt tehet. Emiatt nő(het) a CPU terhelés, és akár adatátviteli sebeesség csökkenés is - leginbább ez érdekelne.
zsolt501: nincs gond, csak vmit reagálnom kellett.
-
-
szasanyi
félisten
Tapasztalat alapján meg tudja mondani vki mi a különbség a gyári, ASU FW és a Merlin CFW használatakor?
-
szasanyi
félisten
Most bekapcsoltam az AI Protection funkció és megszűnt a jelenség.
Viszont így jóval magasabb a CPU használat letöltés közben, mintha ki van kapcsolava + a RAM használat is ~1,5x emelkedik (70%) ennek a feature-nek a használatával).
-
szasanyi
félisten
Akkor is azt csinálja.
-
szasanyi
félisten
2 napja vettem észre, és folyamatos tehát reseteltem és újrakonfigoltam de visszatért a jelenség. Min3 eszköz az enyém, és nem jelent komoly terhelést a routernek ezért nem tudom miért csinálja... Hogyan lehet kideríteni mi okozhatja? Sajnos nem vok hálózati szakember, nem igazán tudom.
-
-
szasanyi
félisten
Ez ám a "remek" akció. [link]
-
szasanyi
félisten
Erre vki?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #374 üzenetére
Jó kérdés, de lehet nincs különösebb oka. Csupán nem tökéletes a FW ami miatt időnként beakad vmi...
Igen, az ASUS teméktámogatás jó, vagy magyar nyelv (ez is ritka, szóval plusz pont) valamint nem 1 esetleg 2 év gaval adják hanem 3 év ami megintcsak nem mind1. Ezek voltak a főbb szempontos a választásomkor, ezért (is, mert ugye az még drágább) nem a Netgear lett.
-
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #371 üzenetére
AIProtection jó, mert nem engedi megnyilni a különböző webhelyek lapjait amit egyes oldalakon beugrik / beugrana. Gondolom a routernek nem adja fel ez a többletterhelés...
Ha meg javulni fog az mégjobb, QoS így nem lesz használatban (és nem biztos, hogy valós előnyét tapasztalnám szemben a HW NAT-tal).
Volt már jó pár routerem (nem ilyen kategória igaz) de egyik sem volt tökéletes. 1-1 újraindítás, időnként újra konfigolás nálam belefér ezt tartom problémának. Szerintem ennél jobb és drágább routerek is "küzdenek' hasonlókkal, de ha nem is... ennél többet kifizetni általános, otthoni felhasználásra...
Nem tudom a Netger Nighthawk X4S milyen lehet, mert talán az tűnik alternatívának a tesztek és az ára alapján. De ugye a puding próbája az evés. -
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #368 üzenetére
Pontosan ezt történ:_ megcsináltam, CPU terhelés 1-2% letöltés közben és 55% RAM használat van. Csakhogy... ha bekapcsolom az AI Protection funkciót onnantól a RAM használat 69%-ra nő, és letöltés közben a CPU terhelés Mag1 esetén felmegy 50%-ig, Mag2 marad 1-2%-on.
Nem tudom mit vagy miért befolyásol ez a feature, de jó és ha van érdemes használni. QoS funkciót tesztelnek kell(ene) mert nem tudom pontosan mit csinál de azt uti, hogy tovább növeli a CPU terhelést és a RAM használatot is. -
szasanyi
félisten
Közben rájöttem a dolog lényegére... ha kikapcsolom a Dual-Band Smart Connect -et és külön nevezem el az 5Ghz-s hálózatot akkor min2 látszik és tetszőlegesen választható. Sajnos az 5Ghz hálózatot a 3 vb fal ennél a routernél is nagyon taccsra vágja.
-
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #353 üzenetére
Rendben. Menteni sosem szoktam a beállításokat, ha kell NV RAM törlés és újrakonfigolom. Az első beállítás végén azonnal szólt az új FW-ről, így engedélyezetm és rá is tette a legutóbbit. Majd látom, de ha nem lesz gond marad is. Meglepően gypts volt az update (N18U és AC66U_B1 után). Nekem szimpi az AI Protection és az Adaptív QoS így ezeket be s kapcsoltam (utóbbi Game mode-ban, de megnézem majd a többit is okoz-e bármi változást).
Amit nem értek: nem látom külön a 2,4Ghz és az 5Ghz hálózatot, így kapcsolás során sem tudom kiválasztani melyiket szeretném használni.
Ez a Dual-Band Smart Connect miatt ilyen?
Egyébként nekem bejön az a dizájn, és a magyarnyelvű FW is jól átlátható, felhasználó barát kivitelű (bár ez már nem volt újdonság, csak megemlítem mint pozitívumot). -
szasanyi
félisten
Meg is érkezett.
Később tudom beüzemelni, ezzel kapcsolatban 2 kérdés:
- hogyan ajánlott a FW frissítése? Én le szoktam tölteni, és tallózás után feltöltöm. Lehet közvetlenül a routerbúl is, nem tudom annak lehet-e hátránya...
- a legutolsó mehet, vagy más verzió ajánlott? Olvastam, hogy esetenként azzal volt vmi gond aztán le is vették, majd újra visszakerült. Javítottak benne vmi, van erről infótok? -
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #340 üzenetére
Igen, lehet. Tuti, hogy AC-s mint ahogy az is, hogy egyszerű mint a faék. Szinte semmi sem állítható benne a legalapvetőbb beállítások (jelszó, hálózatnév, stb.) kivételével. További gond, hogy csak 2 LAN portja van, és ebből csak az egyik gigabites. Szóval csak nagyon egyszerű igényeket és kevés eszükt képes kiszolgálni, pedig a gigás Digi net az frankó és olcsó.
-
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #338 üzenetére
Ez is igaz, de nincs mit tenni. Sajnos a Digi is csak AC-s WiFi-s routereket tesz mindenhova akár használnak vezeték nélküli eszköz(öke)t akár nem. Telekom kevés van felénk (érthető is, mert a Digi jó és olcsóbb) így azt nem tudom megítélni, de ahogy mondod ott is hasonló lehet a helyzet.
-
szasanyi
félisten
válasz
Intelligencs #319 üzenetére
No, már küldte az értesítőt z AQUA, hogy az MPL elszálította, és várhatóan holnap érkezik. Jó gyorsak volt, ez nagyon ritka.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Intelligencs #319 üzenetére
Örülök, ha segítettem.
Én több, mint egy hónapja nézem ezt (meg a Netgear R7800) routert és semmi árcsökkenés nem volt - sőt ahogy mondtam is, még helyenként párezerrel drágább lett. De azt az árat sokalltam, de ennyiért már én is berendeltem egyet.
zsolt501: köszi! Benézek, beleolvasok de igazán nekem sincsenek különleges igényeim. Gyárival indítok én is, aztán ha nincs gond valszeg marad (talán kipróbálom a Merlint kíváncsiságból még nemtom). Mertlint az AC66U_B1 esetében kellett használnom, mert csak ott volt lehetőség WiFi jelerősség állítására amire szükség volt a panalfalak miatt. De ennek elvileg nem kell, hogy ilyen "problémája" legyen.
-
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #314 üzenetére
A tesztek és az általad elmondottak - no meg a normál árak - alapján úgy tűnik igen. Ennél többet már tényleg nem akartam routerre kiadni, és minden amit jobbnak láttam az drágább is (nálunk, mert külföldi webshopokban ez így nem igaz).
-
szasanyi
félisten
válasz
Intelligencs #309 üzenetére
-
szasanyi
félisten
Üdv Srácok! Most akcióban kapható ez a típus, (54k) - kérdésem,hogy PPPoE kapcsolat esetén van-e HW NAT gyorsítás?
Kicsit drágább a Netgar R7800 (AC2600) Nighthawk X4S (61k) de az kicsit jobb is ezért hezitálok (és mert már a 54k is sokkol kicsit).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest