- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
celafat #4871 üzenetére
Elárulok egy nagy titkot, de ne add tovább: az egy kombo E-Sata-USB csatlakozó...
[link]
Mondjuk nekem meg akkor problémázott az R1, amikor a kombo csatit használtam egy külső merevlemezzel, de csak akkor, ha be volt dugva a hálókábel is...
A "megoldás" az lett, hogy vettem egy WD TV Live Streaming-et... -
Egon
nagyúr
Üdv!
Lakásfelújítás következtében kialakult káoszban elkeveredtek egyes eszközök tápegységei, köztük egy Asus O'Play R1-es lejátszónak is.
Legyen szíves segítsen valaki rajtam egy fotóval a tápegység címkéjéről...
Előre is köszönöm! -
Egon
nagyúr
válasz
V.Stryker #2990 üzenetére
Nekem az R1 is csinál érdekes dolgokat.
1. Hálózati csatlakoztatás vezetékesen sem egyszerű. Volt, hogy adott beállítás mellett működött, majd egyszercsak nem működött (jelszót kért, és csak a mellékelt CD-n levő program feltelepítése és futtatása alatt lehetett elérni a PC-t a lejátszóról).
2. Hálózaton keresztüli másolástól egy csomószor megfagyott. Mondjuk ez lehet hogy túlmelegedéstől volt (hogy pár lejátszási anomália is, amire nem térek ki): beraktam egy zárt üveg tévészekrénybe, elképzelhető hogy nem tetszett neki.
3. A beépített Samba egy vicc: használhatatlan. A gyári firmmel nem lehet elérni a PC-ről a lejátszóra kötött vinyót.
4. A hátsó (kombó) USB-re vinyót kötve, ÉS a hálózati kábelt bedugva fixen fagy (másnál is olvastam ilyet). Ha E-Sata-n csatlakozom (vagy ha az első USB-t használom, működik rendesen).
5. Pár filmet nem jól játszik le: az egyetlen elérhető 1080p-s release a Madagaszkár első részéből, valamint a Sövényen túl című rajzfilmekből nézhetetlen (előbbi kockásodik, utóbbi - köszönhetően a szar kódolásnak - szaggat). Max. 50 filmmel próbáltam; ergo nálam a filmek 4%-át nem játssza le, ami szvsz gáz.
6. Zenelejátszásnál, 2.-nak (manuálisan) elindított számtól, lecsípi a szám első 1-2 mp-ét.Többet nem veszek Asus-t, az biztos.
-
Egon
nagyúr
Ez gondolom a beépített Samba aktiválása. Jó hogy valaki végre leírta, engem is érdekelt...
Viszont nem túl használható sajna. Két problémám is van vele. Egyrészt csak úgy használható, ha be van kapcsolva a lejátszó. Ez még a kisebb baj, a nagyobb az, hogy nagy fájlokkal gyakorlatilag használhatatlan. Elindítottam egy 10 GB-os fájl másolását a gépről a lejátszóra kötött vinyóra. Egy percig vártam, de nem történt semmi, nem kezdte meg a másolást.
-
Egon
nagyúr
R1-em van, legfrissebb gyári firmmel (1.40). Van egy film, ami csúnyán kockásodik, ellenben a gépen nézve (VLC Player) megy normálisan.
A Maagaszkár című rajzfilm első részéről lenne szó, méghozzá ez a verzió (más fullHD-s verziót nem találtam):
Madagascar.2005.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTYMásnál is jelentkezik ez a probléma? Van valami megoldás esetleg?
-
Egon
nagyúr
Megmondom őszintén, engem nem sok minden vonz az új fícsörökből. Személy szerint meg vagyok elégedve az alap firm nyújtotta lehetőségekkel (egyedül az hiányzik, hogy a gépemről nem érem el a lejátszóra kötött racket, de ez túlélhető).
Nálam a stabilitás (lenne) az elsődleges, és mivel a fórumban voltak visszajelzések a nem gyári firmware-ek stabilitási problémáival kapcsolatban (pontosabban: volt akinek beváltak a nem gyári firmek, és voltak akiknek nem), inkább maradok a gyárinál... -
Egon
nagyúr
Nyomtam egy resetet a cuccon, és úgy tűnik (el ne kiabáljam) használt neki. Ennek előzménye az volt, hogy az említett Xvid-et, amelyet hálózaton keresztül próbáltam lejátszani, átmásoltam az USB-re kötött mobilrack-ben levő vinyóra, onnan pedig nem volt hajlandó lejátszani: fix helyen leállt (!!!) a lejátszás...
Mit ne mondjak, összehozhattak volna stabilabb cuccot is Asusék. Nem győztek meg arról, hogy máskor is tőlük vásároljak. -
Egon
nagyúr
Lassan csak kidobom az ablakon ezt a sz*rt, amit az Asus nem átall médialejátszónak csúfolni...
Volt némi problémám a régi noname (Captiva) rack-el, ezért vettem egy jobbat (Spire Gigapod VIII), amin e-Sata csati is van. Rákötöttem e-Sata kábellel, ment is szépen a lejátszás gond nélkül (bár egy kicsit nehezen akarta felismerni, hogy rá van dugva valami).
Ma reggel megpróbáltam átmásolni hálózaton keresztül egy cca. 10 gigás .mkv file-t. A másolás kb. az egyharmadánál leállt: "FileCopy cancelled, USB removed" hibaüzenettel...Többször is próbálkoztam, mindig ez volt a végeredmény. Átraktam USB kábelre, hiába. Közben megbolondult a hálózati része is a cuccnak: nem bírtam belépni a gépemre (jelszót kért, holott nincs jelszóhoz kötve a belépés az XP-be, és eddig ment rendesen). Újraindítottam a gépet, utána már be bírtam lépni a gépre, de a megosztott könyvtárakat nem, csak a meghajtókat látta, és a meghajtóra történő belépéskor ismét jelszót kért... Asus Olink progit elindítva, már be tudtam lépni a megosztott könyvtárakra (hangsúlyozom: eddig nem kellett elindítani...). Áramtalanítottam a lejátszót, de továbbra sem tudok a hálón át másolni.
Valakinek ötlet, vélemény? -
Egon
nagyúr
válasz
parandroid #2087 üzenetére
Hol vetted?
-
Egon
nagyúr
válasz
Degeczi #2067 üzenetére
Ezt én értem, csak magát a hibajelenséget tartottam furcsának. A pár hozzászólással fentebb olvasható tapasztalatokkal ellentétben, nem kockásodott a film, hanem egyszerűen leállt. A Lejátszás gombot hiába nyomkodtam; a Vissza gombbal ellenben kiugrott a filmből, a Lejátszás gombbal pedig - a szokásos kérdésre igennel felelve - onnan (illetve egy pár mp-el korábbról - nem tudom ennek van-e jelentősége) lehetett folytatni a filmnézést, ahol abbamaradt.
Több filmet néztem eddig hálózaton keresztül, mint USB-ről, és eddig nem találkoztam ilyen hibával. Egyszer volt olyan gond, hogy a lejátszás akadozni kezdett, közben a gép vinyója tekert mint állat (valami futott a háttérben, talán a víruskereső indulhatott be), de más problémát eddig nem tapasztaltam... -
Egon
nagyúr
Olyan gondom akadt egy 1080p-s filmmel, hogy lejátszás közben mindig leáll (átlag 10 percenként állt le; a film feléig bírtam, aztán inkább megnéztem a gépemen).
Viszont a korábbi firm-mel tapasztaltakkal ellentétben, a lejátszás folytatható (nem hal le fix helyen).
A legfrissebb gyári firmware van fenn. Mi lehet a gond? -
Egon
nagyúr
válasz
Degeczi #1884 üzenetére
Úgy gondolom, ezen sokat segít az átgondolt, korrektül kialakított mappastruktúra, illetve fájlnév-kialakítási konvenció.
Nálam pl. úgy néz ki a dolog, hogy külön könyvtárban vannak a gyerek meséi, illetve a többi film. A fájlok neve mindig tartalmazza (többek között) a film magyar címét. -
Egon
nagyúr
válasz
Degeczi #1856 üzenetére
Azt próbáltad esetleg, hogy az eSATA-s kombó aljzatba dugtad az USB-s külső vinyót? Nekem olyankor fixen csonttá fagyott, a 2. indítástól kezdve minden egyes bekapcsolás után, de csak olyankor, ha a hálózati kábel is rá volt dugva (két különböző rack-el és vinyóval próbáltam; külső tápos példányokkal, tehát a tápellátás az nem lehetett gond)...
Mondjuk már más is írta a fórumon, hogy ilyen esetben neki is fixen fagy (csak arra nem emlékszem hogy milyen firmmel). Pedig jó lenne, ha működne, mert így gyakorlatilag olyan, mintha csak egy USB-aljzat lenne rajta. A kombó aljzatba nehéz USB-s dugót dugdosni, így kézenfekvő lenne, ha azon lógna a mobil rack (arról nem is beszélve, hogy az van hátrébb). -
Egon
nagyúr
válasz
Degeczi #1853 üzenetére
Nekem is hasonló a helyzet: a gyerek mese DVD-it akarom (többek között) átpakolni vinyóra, és szükség esetén egy R1-el lejátszani.
Sajna a gyári 1.33P-s firm-mel is fagyogat időnként, illetve kikapcsolás után nem lehet bekapcsolni, csak egy áramtalanítást követően. Jó lenne a bélyegkép-nézet, de hogy ezért "cserében" többet fagyogasson, az nem nyerő... -
Egon
nagyúr
Itt írtam, hogy nem játszik le egy filmet a kis Asus-om.
Újramuxoltam mkvmergeGUI-val (nem állítottam át semmilyen paramétert), de nem jött rendbe...Az új tünet: lejátszás elindításakor se kép, se hang, fekete képernyő (a Vissza gombra kilép).
Lehet hogy mégis kellene valamit állítani? -
Egon
nagyúr
Beleakadtam az első filmbe, amit nem játszik le a kis Asus-om (tekintettel arra, hogy eddig kevesebb mint féltucat mkv-t néztem meg rajta, ez nem túl jó arány...
).
Az a tünet, hogy kb. 1.5-2 perc után nyom egy Stop-ot, és elkezdi lejátszani a vinyón sorban következő filmet... Találkozott már valaki hasonlóval?
A film a Centurion című alkotás (magyarul A kilencedik légió a címe). -
Egon
nagyúr
Úgy tűnik (nem akarom elkiabálni), hogy tényleg az e-Sata aljzatot nem szerette a cucc: a másik usb-ről megy rendesen...
-
Egon
nagyúr
Közben kipróbáltam egy másik mobilrakc-kel (találtam a fiókban egy ősrégi PATA cuccost, Spire márkájú, benne egy 120 GB-os Seagate vinyóval. Szintén külső tápos, 3.5 colos). Ugyanúgy fagy.
Ezek után próbáltam egy hard resetet (reset gomb nyomva tart, tápkábel kihúz, 10 mp után visszadug, reset gomb elenged), de a "Preparing for update. It takes few seconds" felirat fogadott... Ez normális? Vártam 6-8 percet, de nem történt semmi, így áramtalanítottam az eszközt, majd visszadugtam (elindult). Most megvolt a hard reset vagy senem? -
Egon
nagyúr
válasz
pcMANiac #1550 üzenetére
Végignéztem a linket. Ezek a beállítások vannak nálam is, mégse megy.
Viszont a lejátszó CD-jén levő o-link alkalmazással sikerült elérnem a gépen levő könyvtárakat a lejátszóról. Elég gány dolog így, mert ha nem fut ez a program, akkor nem látja az egyébként megosztott könyvtárakat sem, de legalább működik...
Ami a fagyást illeti: hardverhiba vagy inkompatibilitási gond lesz. Ha kikapcsolom a rádugott mobilrack-et, normálisan működik. Ha kihúzom a hálókábelt, megy bekapcsolt rack-kel is. A kettő együtt viszont fagy. Az e-satás portba van dugva a rack (usb-vel), lehet kipróbálom a másik usb portot. -
Egon
nagyúr
válasz
pcMANiac #1543 üzenetére
Bekapcsoltam az egyszerű fájlmegosztást, de továbbra is jelszót kér. Kifogytam az ötletekből.
Sajna egyéb anomália is jelentkezett. Tegnap este dugtam rá a hálókábelt, próbálgattam a beállításokat, majd kikapcs és mentem aludni. Ma reggel bekapcsoltam, és egy fehér Asus felirat fogadott a képernyő tetején, majd se kép se hang. Áramtalanítottam a masinát, majd visszadugtam és próbálkoztam a hálózat elérésével. Kikapcsoltam, majd egy perc múlva, mikor visszakapcsoltam volna, nem reagált a távirányítóra... Újabb áramtalanítás következett. Ezután belefagyott a tallózási műveletbe is.
A következő áramtalanítás alkalmával lehúztam a hálókábelt és láss csodát: a masina működik rendesen (azóta párszor kikapcsoltam, és tesztképpen tallózgattam a menüpontok között, elindítottam filmlejátszást stb.).
Lehet hogy a 15m-es hálókábel összeszed valami zavart (elég sok tápkábel mellett tudom csak elvezetni: tévé, hifi, DVD-lejátszó stb.)? Gyárilag 1.33P firmware van rajta (mivel csak lejátszásra használnám, no meg jó lenne a hálókábelen keresztül fájlokat másolni a vinyójára, esetleg a gépemről lejátszani filmeket; más funkció nekem nem kell, ergo nem akarok nem gyári firmet rakni rá ha nem muszáj). -
Egon
nagyúr
válasz
pcMANiac #1541 üzenetére
Két XP-s gép van, egyiken sincs jelszó (csak 1-1 felhasználó van).
Mindkét gépen engedélyeztem a vendégfelhasználót. Az egyik gépre be tudok lépni a könyvtárakba is, a másikra nem... Valami jogosultság-probléma lesz, de nem értem: a gépre mindkét esetben be tudok lépni (a vendégfelhasználó engedélyezése nélkül, nem engedett be a gépre se).
A samba szerver bekapcsolása elkerülte a figyelmem, köszi. -
Egon
nagyúr
Nemrégiben vettem ilyen lejátszót, és sajna nem tudom összehozni a helyi hálózattal.
Routerbe bedugva, látja a hálózat többi gépét, csak éppen jelszót kér a könyvtárakba történő belépéskor. XP-s gépről van szó. Vendégfiók engedélyezve, Megosztás/Engedélyeknél mindenkinek teljes hozzáférés; a Biztonság fülön szintén.
A másik gondom az, hogy a gépemről sem érem el a lejátszót: Total Commander Linux Drives-nek látja az eszközt, és nem lehet belépni rá (2 TB-os vinyó van ráaakasztva, NTFS-re formázva).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest