- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Olajka02 #5258 üzenetére
Fejből írom, amit írok, lehet, hogy nem pontos, de a lényeg az, hogy nem jó helyen akarsz csatlakozni.
Ne közvetlenül akard betallózni a távoli célkönyvtárat, hanem van egy olyasmi a menüben, hogy myshortcuts talán (R1-nél asszem), vagy valami shortcuts és ha arra mész, ott már nem kéri a jelszót, azonnal belép neked, ha kiválasztod. Ehhez persze az kell, hogy egyszer már beírtad a jelszót és sikeresen csatlakoztál. Asszem talán rákérdez vagy ilyesmi, hogy shortcut-ot akarsz-e ehhez létrehozni, vagy neked kell manuálisan, erre már nem emlékszem. A lényeg, hogy shortcut-ot kell létrehozni és akkor már nem kérdezi a jelszót, kivéve, ha nincs kapcsolat valamiért (kábel, router, vagy egyéb probléma), mert akkor megint csak jelszót kér és nem azt írja ki, hogy nincs hálózat, szóval becsapós.
Ha normál módon kiválasztod a listából a távoli gépet, aztán majd a könyvtárakat akarod, stb., ezzel a módszerrel folyton jelszót fog kérni.
-
sellerbuyer
őstag
A WD még mindig nem tud lépést tartani az ASUS-al:
-
sellerbuyer
őstag
válasz
pcMANiac #1619 üzenetére
Kiemeltem vastagon a lényeget (ami nem sértő, hanem úgy gondolom, hogy maximálisan igaz). Ha nem látod, vegyél szemüveget. Ha nem fogod fel....erre nincs tippem. A szarkazmusodat meg tartsd meg magadnak, thx.
Ha neked van időd/energiád egy csomó döglusta embernek privátban leirkálni ugyanazt és ugyanazt, amit már százszor leírtál, akkor kivétel nélkül mindet hozzád fogom irányítani, aki megkeres engem. Majd meglátjuk, akkor mekkora lesz a szád.
-
sellerbuyer
őstag
Ha megnézitek az utolsó 100-200 "rinyáló" hozzászólást, 99%-uk a nem olvasásból ered... és még sokan nem értik, miért vagyok dühös, amikor ugyanezek az emberek 100-szor megkérdezik tőlem ugyanezeket a dolgokat privátban is...
-
sellerbuyer
őstag
Akkor mit érdemlek is meg??
Azért annyi igazság van abban a megérdemlésben, hogy még mindig nem olvastad el, amiket javasoltam neked és ezért szívsz folyamatosan.
Rakd már fel azt a szerencsétlen legutolsó patch-elt firmet és megoldódnak a gondjaid (a wifi persze nem lesz gyorsabb).
-
sellerbuyer
őstag
válasz
LeszIttVigas #1607 üzenetére
A legutolsó volt eddig a legjobb, de ennél (és az összes patch-elt HD2-nél) nem tudom a bittorent-et használni ("binary missing"), a Transmission pedig nagyon fagyos...
Amiről te beszélsz, annak semmi köze nincs a firmhez, ez a moServices része. Ha egyébként az összes firmel gondod van, érdemes elgondolkodni, hogy esetleg a vasaddal lesz valami gubanc, vagy valami egyébbel, ami nem a firm.
-
sellerbuyer
őstag
Hát nézd, én azt tudom, hogy míg a fis-fos gyári R1 firmekkel szenvedtem (na ez mondjuk nem tartott soká, 1-2 nap volt csak), addig ezt nem játszotta le, azt nem játszotta le, leállt lejátszás közben, mindenféle kínom volt. A TV-s felvételekből szinte egyet le nem játszott volna, ezeket valami totál alternatív kódolással sikerült letöltenem.
Amikor láttam, hogy mi a helyzet (kicsit utánaolvastam a dolgoknak, ahogy sajnos itt sokan nem teszik), mint a villám, azonnal a HD2 patch-elt firmjeit kezdtem rátenni és onnantól mindent lejátszott a player mint a huzat, ahogy kell. Mai napig nincs olyan problémám, hogy ne játszana le valamit, az összes TV-s felvételt is viszi mint szél.
Egyébként kicsit visszagondolva elgondolkodtató, hogy ha HD2 firmel viszi rendesen a cuccokat az R1, akkor miért is kell a legújabb gyári firmeknek is fosoknak lenni rá? Miközben a nagy testvér (HD2) ugye már régebbi firmekkel is visz mindent, legalább is jóval több dolgot, mint az R1/R3. Talán csak nem az van mögötte, hogy szándékosan lebutítják ASUS-éknál az olcsóbb vasat annak érdekében, hogy a drágábbat vegyük meg?
Ááááá, ez kizárt, nem létezhet ilyen üzletpolitika....
Hiszen akkor megtörténhetne, hogy megveszi valaki az olcsót, mert csak arra van pénze, aztán kiderül, hogy hoppá, nem visz rendesen mindent, tehát a drágábbikat kellene megvennie. A szerencsétlen meg próbál túladni rajta, meg gyűjtögetni, hogy megvegye a drágább vasat.... Ez persze csak az én képzeletemben létezhet.
-
sellerbuyer
őstag
Nálam alapból szokik futni mindig, azt nem szoktam kikapcsolni... Lehet, hogy most mégis ki van? Na hát a moServices terén is vannak bőven anomáliák, mióta integrálták, szó se' róla. Hol megjegyzi a beállításokat, hol nem, hol kell reboot, hol nem... Hol meg reboot után tök más jön be, mint amit beállítottam...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
#46372352 #1486 üzenetére
Mindegyiknek lesz valami gondja, egyik sem tökéletes, még a bazidrágák sem.
Én sem vettem rég az R1-emet, de amikor láttam, hogy pl. a WD TV Live-on még annyit sem bírtak megoldani az új firmekben, hogy váltható legyen a felirat színe, akár csak sárgára is és csaknem kétszer annyiba került, mint az R1, hát nem sok kellett, hogy az ASUS mellett döntsek... A haverom kicsit előbb egy WD TV Live-ot vett, mai napig szív vele, mikor meglátta nálam az ASUS-t, hogy miket tud a HD2 firmel, pár nap múlva jelezte, hogy nagy eséllyel O!Play-re cseréli a WD-jét.
-
sellerbuyer
őstag
Egy bugot már találtam: ha megcsinálod a setup-ban a kép, illetve network beállításokat (előtte magyarra váltottam mondjuk, de nem hiszem, hogy befolyásolná), majd moServices-ben állítgatsz és nyomsz egy reboot-ot, újraindulás után elfelejti a hálózati és kép beállításokat. Azt még nem volt időm megnézni, hogy ha ez után beállítom ezeket, akkor mi a helyzet, de a moServices szolgáltatások beállításai (melyik aktív, melyik nem, stb.) eddig sem igazán maradtak meg újraindítások után, nagy volt a kuszaság, hát úgy tűnik, nem igazán tudtak ezen még javítani a srácok, sőt most már elmegy más beállítás is reboot után.
-
sellerbuyer
őstag
Jópofa, a srácok nem vették észre, hogy 2011-et írunk az első hozzászólásban az új firmeknél, ahol pirossal van írva:
[link]Upd: 04/01/2010 (Farvoice, Olegin) Revision 3.1 brown skin
Upd: 04/01/2010 (Farvoice, Sashunya) Revision 3.1 blue skin -
sellerbuyer
őstag
IR Fake Remote Control Replacement Disable
iTunes server Disable
MediaTomb server Enable
RSS Ex 1.6a Stop Disable
SAMBA daemon v3.0.23c Enable
SpinDown service Stop Disable
Swap on drive Disable
Transmission v2.04 Disable
TVStation list Disable
UDP-to-HTTP Proxy v1.0b16 Disable
vsFTPd FTP daemon v 2.2.2 Stop DisableNem tudom, jól értelmezem-e, amit írtál, de valami ilyesmi.
A TV-s probléma csak esztétikai gond.
-
sellerbuyer
őstag
Valaki meg tudja már mondani, hogyan lehet írásjogot adni a root-nak 1.12.06 rev3 plus firm esetén a lényeges könyvtárakhoz? Hogyan lehet pl. a magyarítást megoldani?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #1374 üzenetére
Az /etc pl. írható rendesen, meg persze a vinyónak a könyvtárai, de onnan a telnettel átmásolás a megfelelő mappákba már nem megy.
Tehát pl. a magyar nyelv behelyezése a megfelelő helyre sem megy az 1.12.06 rev3 firmel ílymódon:
mount -o remount rw /
cp /tmp/usbmounts/sda1/HUNGARIAN.str /usr/local/bin/Resources/HUNGARIAN.str
sync
rebootKonkrétan kiírja a másolási próbálkozásnál, hogy nem tudja megnyitni az /usr/local/bin/Resources/HUNGARIAN.str fájlt, mert csak olvasásra engedélyezett.
Ha van erre jó megoldás, az nagyon érdekelne engem is.
Egyébként ha már a magyar nyelvnél tartunk:
Az is fura dolog, hogy benne van az összes nyelv, így a magyar is a fenti firmben, mégsem lehet átváltani rá. Persze lehetséges, hogy még a régi van benne, ami már nem aktuális, ezért nem műxik a dolog és az újat kéne berakni a helyére. Ezt már fel is rakták a fórumba, letölthető, de hát nem lehet kicserélni ebben a firmben az írásvédelem miatt...egyelőre... -
sellerbuyer
őstag
Na ez engem is érdekelne... Konkrétan az, hogy hogyan lehet a nem bin firmekhez hozzáférni írásra, mert pl. az 1.12.06_rev3_plus-ban root-al sem megy sajnos a fájlok törlése/felülírása/átnevezése, egyáltalán semmilyen írás jellegű művelet nem megy, csak az olvasás sajnos.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kuksa90 #1368 üzenetére
Ja, lehet, teljesen lényegtelen, hogy ki tette bele. A lényeg az, hogy elcseszte, de alaposan azzal, hogy minden hülyeséget bekapcsolt default-on (ezzel tönkrevágva a player használhatóságát) és nem a user-re hagyta, hogy mit akar használni, mit nem.
Így most a firm felrakása után fél órát azzal kell szenvedni, hogy egyesével kikapcsolgasson az ember minden marhaságot. Aki meg nem ért hozzá, az csak azt látja, hogy az új firmtől totálisan lehalt a gépe.
-
sellerbuyer
őstag
Akinek olyat csinál a player-e, hogy iszonyat módon belassul, illetve akár filmnézés közben is elveszíti a kapcsolatot a vincseszterrel, kikapcsol a kép, majd kilép főmenübe és egyéb furcsa dolgok:
Ez mind azért van, mert a moServices-t sajnos úgy építették be ruszki barátaink, hogy egy rahedli szolgáltatást default-on (vagyis alapból) aktiváltak, ami egy jó nagy ökörség volt, meg kell hagyni. Szóval miután feltetted a rev3 plus-os firmet és újraindult a player-ed, számíts rá, hogy atomlassú lesz és problémázni fog fenti módon.
Menj a webfelületre (NAS menü nem jó, mert sajnos nem jegyzi meg rendesen a beállításokat, még bug-os nagyon) és sorban kapcsold ki az összes olyan moServices szolgáltatást, amire per pillanat nincs szükséged, majd nyomj egy reboot-ot! Ekkor felgyorsul a player és nem fogja elveszíteni a vinyót, meg egyéb oktalanságokat csinálni.
-
sellerbuyer
őstag
Azért nem fog ismételt felrakástól menni, mert most sem megy. Ezen az nem segít, hogy újra felrakod a firmet.
A 60Hz-et azért gondoltam beállítani, mert úgy gondoltam, vagy alapon van most (ami semmiképp sem jó), vagy 1080p 50Hz-en és hátha a 60Hz-től megjavul, a TV-nek nem árt, hogyha tudja, de ezt általában mindegyik LCD tudja, ha meg nem, azt észreveszed, mert nem lesz jó a kép.
A moServices-ből az általad leírtak alapján a Samba-ra van szükséged alapvetően.
-
sellerbuyer
őstag
Ez egy bug sajnos, ha kicsit piszkálja az ember a beállításokat, akkor a NAS mögül eltűnnek a beállítási lehetőségek. A webfelületen továbbra is el tudod ezeket érni és tökéletesen működnek, egyszerűen a player-ed ip címét beírod a böngésződbe.
Remélhetőleg ezt a hibát fogják javítani az orosz fiúk, mert eléggé zavaró és hát épp ez lenne a rev3 plus lényege, hogy már a moServices cuccok bent vannak a menüben is.
-
sellerbuyer
őstag
Nyugodtan felrakhatod újra a firmet, nem lesz belőle gond, de nem fog segíteni. Ha már rakod, akkor javaslom a kék háttereset (rev3 plus blue), bár kinek mi tetszik ugye.
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy a tévéd kijelez minden egyes felbontás változás és mivel az ASUS logo még nem fullHD-n jön ki, ezért azt külön kijelzi. Ha ezt kikapcsolod a TV-n, akkor nem lesz zavaról. Persze ez csak akkor érvényes, hogyha egyébként rendesen beállítottad az 1080p-s megjelenítést (válaszd a 60Hz-et), mert hogyha nem tetted még meg, akkor ez lesz a gond, hogy ezt be kell állítani a setup-ban, a video beállításoknál.
-
sellerbuyer
őstag
Nem az a helyzet, hogy a rev2-nél "lassúbb" firm lenne a rev3. Mindössze arról van szó, hogy a rev3 plus-ban benne vannak alapból a moServices szolgáltatások, ráadásul default-on bekapcsolva. Tehát a firm telepítése, majd újraindítás után ezek közül sok szolgáltatás már eleve fut. Olyanok is futnak (sőt, több olyan fut), amikre nincs is szükséged.
Megoldás:
Szépen megkeresed a főmenüben a NAS beállításokat, ott a moServices-nek a menüjében kikapcsolgatod azokat a szolgáltatásokat, amikre nincs szükséged és máris megtáltosodik a player. -
sellerbuyer
őstag
válasz
kuksa90 #1294 üzenetére
Ez a másik módszer, amikor két külön képet vetítenek a két szemnek, ennyi az egész, ennek így kell kinéznie, nincs ezzel semmi gond. Egy szemüveg kell hozzá, ami hol az egyik, hol a másik képet engedi látni és ha mázlid van, akkor 3D-s lesz a látvány...bár kétlem, hogy rendesen műxene.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
pcMANiac #1289 üzenetére
Jesszus pcMANiac, miket írsz?
Egyáltalán nem ezekről van itt szó, amikről írtál.
Az R1-nek kell majd látnia a HD2 belső vinyóját. Ezt pedig a PC is látja simán, csak tudod Samba-t kell telepíteni a player-re, mert fájlszerver proggy nélkül hogyan is működne szerverként a cucc? A NAS funkciók egy része pont erre való, hogy szerverként tudjon műxeni a player-ed és elérhető legyen bármilyen más LAN-on lógó cuccról, vagy FTP-vel a netről is akár.
Néha komolyan nem tudom, minek törjük magunkat, meg koptatjuk a billentyűzetet, hogy segítsünk néhányan, ha rendesen el sem olvassátok és/vagy nem tudjátok értelmezni....
-
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kuksa90 #1286 üzenetére
Az "ugye megmondtam"-hoz: a HD2 úgy jó,ahogy van.
Ha annyira jó, akkor miért nem veszel a másik szobába is azt?
Lejátszáshoz még fullHD esetén is tökéletesen elegendő a "router sávszél" simán. Ráadásul ez esetben nem számít a router, mert csak switch-ként használod, vagyis jóformán olyan, mintha közvetlenül összekötnéd a két player-t.
A probléma, azaz a szűk keresztmetszet nem a router sávszél lesz, hanem a gyengus processzorok kérdése, de még azok is átvisznek 5-7MB/s-ot a LAN-on, ami elég lehet, csak legfeljebb nem lesz atomstabil, hanem akadozni fog, ezt ki kell próbálni, nincs mese.
Hátha van olyan, akinek van két player-e és megosztja veled a tapasztalatait e téren.
Ha nem, akkor te fogod másokkal ezt megosztani, ha veszel egy másik player-t. -
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kuksa90 #1266 üzenetére
Én mondtam, hogy cseréld le... Már várom a napot, amikor bejelented...
Azért foltozgatásnál kicsit többnek nevezném, hogy belerakták a moServices-t a firmbe a beépített használhatatlan NAS szolgáltatások helyére.
Igaz, még bugos a cucc, mert eltűnik a NAS menüből egy idő után, ha sokat uninstallálgat az ember, meg piszkálgatja (web felületen műxik rendesen továbbra is), de helyre fogják ezt hozni hamarosan.Ha ilyen ütemben halad a ruszki fejlesztés és nem állnak le, az R1-el lehet majd irányítani Bajkonurt!
-
sellerbuyer
őstag
Kaptunk egy karácsonyi ajándékot orosz barátainktól:
[link]Ezt a sort keressétek az első hozzászólásban (pirossal van írva):
Upd: 24/12/2010 (Farvoice, Olegin) Revision 3Tehát tölthető az 1.12.06 rev3 FW! Ebbe már bele van építve a moServices, ami ráadásul menüből vezérelhető!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
infectedmann #1208 üzenetére
Hát ez nagyszerű! Nagyon nagy király vagy, mondhatom! Külön köszönöm, hogy arcátlanul egy az egyben kimásoltad az én általam írt cikkből a telnet részletet!
-
sellerbuyer
őstag
A fájlmásolás sebességének alapvetően a vas szab korlátokat, nem a szoftverek! A processzor és a memória sebessége, mérete a szűk keresztmetszet, illetve az egész architektúra.
-
sellerbuyer
őstag
Szép, jó és nem is drága... a teszt is, de valahogy nem sok értelmét látom ezeknek a cuccoknak.
Emellett az első hsz. mellett szépen fognak mutatni az okosságok összegyűjtve.
-
sellerbuyer
őstag
Bocs, hogy ilyesmivel traktálom a fórumot, de itt szeretném kérni, hogy hagyjátok abba a privátban nekem írogatást és értetlenkedést, mondván, hogy nektek nincs időtök végigolvasni a fórumot! Nekem meg nincs időm arra, hogy minden egyes kérdezősködőnek egyesével válaszolgassak, mert ő épp lusta olvasni!
Tessék elolvasni, amiket írtunk (ott a sok segítség!) és akkor megvilágosodtok kispajtások, ha meg lusták vagytok rá, akkor egyszerűen ne foglalkozzatok ilyesmivel. Ha én vettem a fáradtságot, hogy leírjam nektek, mit hogyan, akkor ti meg vegyétek legalább arra a fáradtságot, hogy elolvassátok!
Bocsánat a hangnemért, de nagyon fel tudnak az ilyen tökfilkók idegesíteni!
Tényleg ezer bocs a többiektől, a fenti persze nem nektek szól, hanem az újonnan ide tévedők egy részének!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kisgyerek85 #1084 üzenetére
Persze, visz mindent....akkor próbálkozzál már légyszives mondjuk Beugrók lejátszásával, vagy X-faktorral, vagy Esti Showderrel, vagy bármivel, ami TV-ből van. Már nem emlékszem pontosan, de a Beugrót zicher, hogy nem viszi!
Visz mindent....amivel eddig próbáltad...esetleg...
-
sellerbuyer
őstag
Nem kötelező a router, csak azért írtam le azt a részét, mert én is úgy használom, meg még nagyon sokan, mivel router nélkül a nethozzáférést kell megadni neki, az meg elég necces. Ha a beállításoknál a PPoe részben kitöltöd a megfelelő adatokkal, akkor közvetlenül fog a netre csatlakozni csakúgy, mint a PC-d, de valószínűleg nem fog menni együtt a PC-vel (tehát a PC-d és a player egyszerre nem tud neten lenni elvileg ezen a módon). Mindenképpen a router a jó megoldás
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sebgutkopf #1058 üzenetére
Ugyanezt a kérdést már régebben feltettem és nekem sem válaszolt senki, pedig sarkalatos kérdés, hogy ez műxik-e, mert ha igen, akkor sokkal több a lehetőség és kényelmesebb a kezelés is. Egy USB hub-ja csak van valakinek, hogy ki tudja próbálni!....
-
sellerbuyer
őstag
1. Rá ne tedd! Csak az "orosz csoda" patch-elt firmet szabad rátenni, hogy miért, lsd: 3-as pont!
2. Patch-elt firm: Opera, Youtube, ami plusz és a legfrissebben már az X-Live is, amitől személy szerint én el vagyok ájulva, végre igazi, komoly lejátszóvá tette a masinánkat. Hátránya: randa menü (de ez ízlés dolga), valamint ezekben a beta verziós firmekben nincs magyar nyelv és egy-két bug is van természetesen, mivel ezek csak beták. Ha ezeket el akarod kerülni, meg kell mindig várni a patch-elt official firmet.
3. Lásd 2. pont, plusz a távirányító alapvetően más a HD2-nél, ezért át van variálva úgy a patch-elt firm, hogy működjön rendesen az R1 távja a HD2 firmel. Emiatt nem szabad, illetve értelmetlen rátenni a gyári HD2 firmet az R1-re, plusz azért is értelmetlen, mert se Opera, se Youtube, se X-Live nincs a gyári firmben, csak a NAS funkciókkal tud többet az R1 gyárijánál, azok meg a beépített szoftokkal gyakorlatice teljesen használhatatlanok, a moServices-t kell ígyis-úgyis telepíteni a firm mellé.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kisgyerek85 #1051 üzenetére
Szívesen.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kisgyerek85 #1044 üzenetére
Nekem ez az egész több sebből vérzik, már ha egyáltalán jól értelmezem. Nem is igazán értem az egészet. Mi van mivel összekötve? Mit mire használsz és miről játszod le alapvetően az anyagokat? Mi hol van helyileg? Teljesen érthetetlen számomra, amit leírtál, de biztosan én vagyok értetlen.
Minek akarsz nézni a NAS-ról anyagokat PC-vel, mikor erre van a player? Minek a NAS egyáltalán? Nem értem...
Az FTP-vel kapcsolatosan, amit én leírtam, az a moServices FTP-jére vonatkozik, nem a beépítettre! A beépített cuccok kb. kakit sem érnek a playerben, csak szólok.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kisgyerek85 #1041 üzenetére
Hagyd a Samba-t a csudába! Az FTP felhasználónak pedig root a felhasználóneve és nincs jelszava alapból.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kisgyerek85 #1039 üzenetére
Üzemeld be inkább az FTP-t, az minden szempontból jobb megoldás, gyorsabb is lesz.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kisgyerek85 #1036 üzenetére
A Logout blogomban megtalálod a választ.
-
sellerbuyer
őstag
Hát én tapasztaltam a feliratok beállításánál problémákat, de nem esküdnék meg rá, hogy az official-ban jók voltak, mivel ott nem próbáltam ezeket. Pl. ha csúsztatni kellett a feliratot, ott voltak problémák a beta drivereknél. Ha nem kellenek a netes extrák, official-t rakjál fel egyértelműen.
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Neoteric #1007 üzenetére
kéne legalább 50méter lankábel..
És ezzel mi a probléma?
Nálam az ajtón behozták a netet, aztán Isten pá (én kértem így direkt)! Onnan kellett elhoznom a harmadik szobáig egy 73nm-es panelban. Nem hatott meg a dolog, vettem gyári(!) hosszú minőségi UTP-t, amekkora kellett (meg nem mondom már, hogy mekkora, de lehet bármekkorát kapni /az UTP max. hosszúságáig persze/), felfogattam a plafon és a fal sarokrészébe és ennyi, mai napig csodásan üzemel már évek óta, megy mint szél. Lehet kábelcsatornákat is kapni, nem olcsó, de ha el akarod rejteni a kábelt, az is van. A panel átfúrásáról már nem is beszélve, jó, ez tényleg nagy meló, de szakember megcsinálja egy kevés pénzért.
Otthonra sok értelmét a wifinek nem látom, hacsak nem egy hatalmas, száz szobás kacsalábon forgó palotában lakik valaki, vagy ha csak nem tojik a minőségre, vagy arra, hogy mondjuk a 20/10-es netből fele annyit fog tudni kb. kihasználni normálisan, de nagyon zavaros helyen még ennyit sem és azt is akadozva (saját munkahelyi és otthoni tapasztalat).Hát kinek a pap, kinek a papné, nekem a kék sokkal jobban tetszett. De hogy tévedés ne essék: nem a ruszkik csinálták pirosra, ez a gyári HD2 firm dizájnja, szóval a Jarre-éknek semmi közük nincs ehhez (sajnos, mert csinálhatnának vmi szebbet).
Sajnos mivel én nem használom a wifi részét (pedig 300-as wifi routerem van), így erről nem tudok nyilatkozni, hogy külső vevővel mire képes, de eléggé természetesnek tartom, hogy azon tud a net is üzemelni rendesen.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Neoteric #1005 üzenetére
Akinek nem kellenek a netes fícsörök, az valószínűleg jobban jár, ha marad az utolsó official verziónál, mert bug javítások nem igazán vannak ezekben a betákban, inkább csak az extrákra hajtanak a gyári firmekhez képest.
Mondjuk, most, hogy elgondolkodom, nem nagyon tudok olyan helyzetet elképzelni, amikor nem megoldható a LAN kábel bedugása, ha egyszer én netes dolgokat akarok kihasználni a játékoson...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
thomyerk #1002 üzenetére
Netes média tartalmak érhetőek el általa. Egy párat leírtam előző hozzászólásomban.
Különböző témakörök szerint vannak csoportosítva a média tartalmakat megosztó internetes helyek, vannak kajával foglalkozóak, tudományosak, természettel foglalkozók (valami gyönyörűségesen szép fullHD videók, videó naplók!!!!), zene, felnőtt tartalmak, stb-stb...
Van pl. olyan "csatorna", ahol kizárólag nyugalmat árasztó tengerpartok, természeti videók találhatóak. Ha nem tudsz elaludni, ezeket nézegetheted, valami isteni!Van néhány olyan "csatorna" és videó, ami nem műxik, de ezek közül kb. 80% fizetős lenne, azért nem éri el a player.
A többi viszont a Youtube-hoz hasonlóan kiválóan műxik, azonnal indulnak a videók, nálam egyetlen egy sem akadozott, még a fullHD-k sem! Komolyan nem is értem, hogyan csinálja ezt a player, mert még pufferelni sincs ideje. 20/10-es a netem, de akkor is csodás teljesítmény a PC-hez képest, ahol már lassan a Youtube videókat sem lehet lejátszani akadásmentesen ugyanezen a sávszélen.
Hidd el, hogy ez kell neked!
Komolyan mondom, ha ilyesmiket fog a Jarre a jövőben is beleaplikálni a cuccba, hát nagyon komoly lesz a játékos és még azt is elnézhetjük neki, hogy nincs magyar nyelv jelenleg, meg van egy-két bug, stb. Akinek az kell, annak úgyis ott az official firm.
-
sellerbuyer
őstag
Na mire leírtam, hogy kértem tőlük mirror-t, de nem tették be, addigra meg is csinálták.
Nektek ide feltettem, siessetek a letöltéssel, aztán egymás közt próbáljátok valahogy megosztani, mert én nem sokára le fogom innen szedni:
[link]Az X-File csodálatos, nagyon nagy, eszméletlen és fantasztikus! Csak szuperlatívuszokban tudok róla írni.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #991 üzenetére
Felrakáshoz segítség a Logout blogomban (is, meg még sok helyen) magyarul.
-
sellerbuyer
őstag
Új firm tölthető, Jarre jóvoltából (áldassék a neve!):
[link]Szintén neki köszönhetően már nem csak Operánk és Youtube-unk van, hanem X-Live-unk is!
Csak egy-két nyalánkság: Vimeo, HD film trailerek, XXX (pl. PornHub) miegymás. Még nem műxik tökéletesen, nem kiforrott, de hát a Youtube is ilyen volt kezdetben, aztán mostanra már szuper, szerintem így lesz ez az X-Live-al is.
-
sellerbuyer
őstag
Ja és bocs, ha lefárasztom a kérdéseimmel a bandát
A baj nem az, hogy fárasztod a bandát, hanem az, hogy a válaszokat nem olvasod el rendesen. Azt írtad, hogy 200 hozzászólást is visszaolvastál, mégis triviális kérdéseket teszel fel, amire a válaszok mind le voltak már írva kb. százszor az utóbbi 30-40 hsz-ben, nemhogy 200-ban...
Olyan esatás külső vinyó nincs?
Most írtam le az imént, hogy van. Nem vagy te nőből véletlenül?
-
sellerbuyer
őstag
LAN-on keresztül (így gondolom, hogy wifin keresztül is) van lehetőség a külső vinyóra másolni a PC-ről a cuccokat (bár ugye R1-em van, így nincs wifi-m, de gondolom). LAN-on a max. sebesség szánalmas 5-7MB/s, ami ezektől a kis kütyüktől sajnos megszokott, mert harmatgyenge a procijuk. A wifin ettől is lassúbb másolási sebesség várható, jó ha a 3-4MB/s-ot eléred.
Őszintén szólva jómagam még így, a nálad meglévő felállásban sem látom a világon semmi értelmét annak, hogy a PC-ről legyen lejátszva a film, mert így a player csak pénzkidobás, kb. semmi értelme nincs a világon. Egyszerűbb, ha veszel bazihosszú hdmi kábelt és a VGA-d kimenetére rádugod, aztán végigvezeted a másik szobáig (én pl. UTP kábellel ezt csináltam). Tökéletes kép, semmi gubanc, kábelt olcsón itt a PH-n megveszed, aztán ennyi. Csak azért kár playert venni, hogy ugyanúgy PC-ről játszd le a filmeket. Igazából csak akkor van értelme a playernek, ha helyettesíteni tudja a PC-t média lejátszás terén.
Az, hogy a playered mit játszik le, mit nem, csakis és kizárólag firmware kérdése. Ha úgyis ugyanazt a HD2 firmet fogod felrakni az R3-ra is, mint amit az R1-re tennél, akkor tökmindegy, mert ugyanazt fogja tudni lejátszani az R1 is, mint az R3. Ráadásul még egyszer írom: az R1 belülről R3!
-
sellerbuyer
őstag
Egyszerűbb a döntés, mint hinnéd. Ahogy a Logout blogomba is leírtam, az határozza meg azt, hogy milyen player-t vegyél, hogy mire akarod használni, mi az, ami neked fontos, hogy tudjon a lejátszód. Ha pl. másik szobában van a lejátszód, mint a PC és nincs kábeles kapcsolat, akkor egyértelműen célszerű (sőt muszáj) wifi-set venni. Minden egyéb esetben tök felesleges, mert marha lassú lesz a filmek átvitele wifi-n (főként, hogy nem is 300Mps-es adaptert választottál, csak 150-eset), sőt még LAN-on is! Tehát R3-at tényleg csak akkor vegyél, ha ezeket a szempontokat átgondoltad, mert az R1 belülről R3 és árban van különbség!
Minőségbeli különbségek nem igazán vannak már ezek között a cuccok között, tényleg inkább a célszerűség határozza meg, hogy melyiket vegye az ember.
Külső vinyó összeállítást ne vegyél, ha egy tanácsot elfogadsz! Drágábban jössz ki jóval, mintha veszel egy külső rack-et és bele egy olyan vinyót, amilyet te szeretnél és kb. két perces "munka" beletenni a vinyót ezekbe.
Külső rack tekintetében saját tapasztalatom erről van:
[link]
Nagyon-nagyon jó minőségű, gyors és bármilyen, bármekkora vinyót bele tudsz tenni. Kinézetre is nagyon szép, de messze nem olyan exkluzív, mint amiket te választottál. e-SATA és USB 2.0 is van rajta, mindkettőt ki tudom jelenleg használni, mivel az R1-en eSATA is van.Ez egy nem olcsó rack, mégis 24k-ból kijöttem egy 1.5TB-os WD green vinyóval (külsőben nekem nem számít a sebesség, csak tárolásra használom úgyis)! Ez egy igencsak jó ár (volt akkor legalább is). Ha jól emlékszem, talán az Aqua-ban vettem a rack-et és a vinyót az edigitalnál, vagy ilyesmi, mert ott akciós volt épp.
Ja és a firmware-frissítéstől ne "foss"
, egyszerűbb, mint hinnéd.
-
sellerbuyer
őstag
Nem kell a kép fájl nevének megegyeznie a video fájl nevével, bármilyen nevű és méretű fájlt megjelenít thumbnail-ként, ami a videóval egy könyvtárban van. Ha több kép is van, akkor abc sorrendben az elsőt fogja thumbnail-ként megjeleníteni.
Viszont ehhez a bal oldali menüben át kell váltanod thumbnail nézetre.
Az lenne jó, ha ez lenne az alap (default) nézet, mert azzal az egyesített nézettel, ami alapból bejön, végképp semmit nem lehet kezdeni, az semmire sem jó.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
kisgyerek85 #966 üzenetére
Itt írnak róla és bár azt írják, hogy nem műxik, próbáld ki, hátha nálad megy:
[link] -
sellerbuyer
őstag
válasz
vchrismw #951 üzenetére
3b-n ment a magyar nyelv, itt kiválasztás után újraindul, de ugyanúgy angolul
Ez csak beta driver, nem official, ezért vannak benne bug-ok. Ezen kívül, amit leírtál, a feliratokat sem lehet stabilan állítgatni bennük sajna, pl. az elcsúsztatást nem jegyzi meg olykor, stb. Ráadásul előferdül, hogy a videókat egyszer jól indítja el, egyszer meg a felirathoz képest elcsúszva. Majd az official-ra ezeket javítják...elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest