- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehet már tudni, mikor érkeznek?
-
sb
veterán
Biztos, hogy nem gond.
Asztali sima 6500-akat is 65W alatt szoktak mérni alapon. 55W körül emlékeim szerint. 3.3GHz vs 2.8 a 6500T. És akkor még lehet feszt csökkenteni ami egy T-s procin valószínűleg kedvezőbb eleve...Vagy más szemszögből, 6440HQ-ra nálam 4 maggal 3.1GHz-en 25-28W package TDP-t ír ki sw-ből.
Én is épp most gondoltam vga cserén. 7850 1GB. A memóriát leszámítva kellemes tuninggal szvsz 7870/460 szint és kb 100W körül ehet. Nem túl takarékos, de nem is annyival több a 60-75W-os új kártyákhoz képest, hogy nagyon megérje a váltást. Cserébe a 460/1050 szint kb. 2x drágább. (Még egy gyengébb, használt 750/750Ti-re is ráfizetés lenne szerintem a váltás) Játékra sem igazán kell, így viszont nincs alatta semmi értelmes választás. Van még elfekvőben egy 7750-em, az is elég lenne 2 havi 1db játékhoz, de a régi GCN-ek lentebb gyenge hatékonyságúak. 60-70W-ot bekajál az is jóval kisebb teljesítmény mellett. Powertune, hasonló vackok is régiek: kis TPD leszabályozással 400-800MHz között ugrál a gpu, kb. semmivel nem takarékosabb, csak hullámzik a teljesítmény. Fix 4-500MHz-re lerakva meg újra lefeleződik a kraft és marad 40-45W körül. Szóval elférne bőven egy jó hatékonyságú és jó feature listás, jó driveres dvga a piacon.
-
tonyo77
csendes tag
Ha megjelenik kereskedelmi forgalomba akkor beruházok egyre. Egyrészt a driver támogatások miatt (6670 ez már nem igen van) másrészt azzal a kevés játékkal amivel nyomon arra bőven elég lenne. Főleg mmo. Sajna 19 os a monitorom. Nagyobbat nem tudok betenni. Mert akkor vagy új számítógép asztalt csinálok,vagy átalakítom a régit. Nálam az első szerepel
Feltéve ha lani ismét nem nyel be egy vagyont
(verdám)
-IGP számomra kilőve. Egy hónapig szenvedtem vele.
-Régi szériás 6570 es 6670 ket vagy esetleg 7750 ket megérné lecserélni erre? Ha esetleg megjelenik? Mert ismerősök között több ilyen kari van. -
Akkor utoljára: nem. Nem a 750Ti felett van kicsivel, hanem a GTX950-el egy szinten, lásd teszt.
Igen, olvastam gbors alapos írását (valaki említette lejjebb), ami nekem is nagyon tetszett, de Ő kevesebb játékot tesztelt, mint a fenti oldal, a német cikk alapján nekem árnyaltabb a kép.De akkor már olvassuk el a témába vágó alábbi bejegyzéseket is, ezek alapján egy megfelelő árcédulával szvsz simán lesz helye a Polaris 12-nek.
IGP 2016 - az Intel HD530 tesztje
Mythbusting #2: az IGP-kről és a belépő szintű VGA-król(#66) PuMbA
Ennek magad is utánajárhatsz:
Intel Core i5-6500T - Graphics Max Dynamic Frequency 1.10 GHz
Intel Core i5-6500 - Graphics Max Dynamic Frequency 1.05 GHz
Nem az IGP fogyasztása lesz az, ami visszafogja a rendszert, vagy amiért throttling-olna a proci... -
Oké, majd válaszolok, ha nem write only nyomod.
(#55) PuMbA + (#58) PuMbA
Nekem is volt 8470p-m, és az IGP Win7 alatt nem volt túl meggyőző, pl. anno Trine-al akartam játszani, de azt sem vitte túl júl, textúrahibákat csinált, stb. (2*4GB RAM-mal).A mostani asztali konfigomban is HD 530 csücsül az i5-6500T-n, DDR4-es dual channel RAM-mal, de nem vagyok lenyűgözve a teljesítményétől, pedig több, mint egy éve piacon van, és azóta csiszolhattak volna rajta. Persze az általad felsorolt 10-15 éves játékok nyilván szépen futnának rajta, csak nekem nem ez jelenti a mércét. Pl. Heroes of the Storm 720p/Low beállításokkal hoz elfogadható fps-t, ami minden, csak nem egy élmény.
Szóval szvsz messze van még a teljes értékű HTPC/casualgamer címkétől az Intel integrált megoldása.
Ha moba-kat, Blizzard címeket, indie játékokat normális sebességgel, 1080p-n, minmum medium részletességgel fog tudni futtatni ez az új lapka, akkor már megéri. Egy Pentium, vagy i3 mellé tökéletes lenne.
-
pengwin
addikt
Ha ez ennnyire központi peobléma, akkor Linuxot kell használni, ott van jó driveres támogatása az Intelnek.
Ott ugyanis teljesen open source a driverük, van már Vulkan támogatás, frissebb OGL verziókat támogat a legtöbb IGP mint Windows-on, és még Ivy Bridge-re is fejlesztik a fícsöröket, kap rendes Vulkan és talán OGL4.5 támogatást is jövőre. -
sb
veterán
Amit felsoroltál mondjuk tényleg nem semmi.
Komolyabban amúgy Ivy és Haswell körül foglalkoztam velük, akkor volt HTPC-m IGP-vel. Ott tényleg hónapok teltek el 1-2 driver között úgy, hogy mondjuk az XBMC-ben zöld szarokkal összeomlott a kép. Beta driver volt amivel ment, kb. 3-4 hónapos és a végleges csak nem jött. És akkor tartott az 1 éves ciklus felénél kb. Aztán még jött utána 2 driver max.
Az utóbbi időben viszont valóban tényleg jöttek ki régi cuccokhoz is driverek, nálam is van még HD4000. De régi cuccokhoz nem nagyon jön ki semmi javítás már, szvsz ez inkább a w10-nek köszönhető. -
Ruuwa
tag
válasz
Kronos3000 #59 üzenetére
Minimum 2 ventillátor és RGB led társaságában
-
Kronos3000
senior tag
Venni fogják,mindent el lehet adni csak sok "gigás" legyen.
-
PuMbA
titán
" Aztán az az ötletem támadt, hogy még régebbieket teszek fel hátha jobban futnak. Grid1, Flatout, Dirt1 pl. úgy szállt el indítás után 5-10mp-re, hogy semmi érdemit nem írt ki. "
Az új cuccokkal mindig volt probléma, nálunk is volt / van a HD 520-szal. Majd 1, 1,5 év múlva nézd meg a HD 630-at, addigra mindig kikupálnak minden hibát
Egyébként a támogatás nem 1 év, nekem ebben az évben nyáron adtak ki drivert a HD4000-hez, ami igencsak 3 év támogatást jelent, ha jól számolom. A HD4000-on tökéletesen megy nálam a CS1.6, UT2004, Worms World Party, C&C Generals Windows 10 64bit-en, amik egyenesen csodaszámba mennek, mert annyira régi programok
-
sb
veterán
válasz
t72killer #14 üzenetére
A másik topicban is írtam már neked, hogy a 480/470 gázos ilyen szempontból. Azóta már a 470-en is reszeltek driverből, többet eszik mint az NV-k, de már az sem a "wtf?" 40W körüli kategória. A 460 meg kevesebb rammal, kisebb órajelekkel eleve egész jó volt. 10-15W között elvan a kritikus multi-monitor, bluray lejátszás mellett is.
Szóval egy felezett 460, esetlegesen DDR3-al, de GDDR5-tel sem hiszem, hogy sokat enne. -
sb
veterán
Csak magukhoz képest fejlődtek. Ez annyit tesz, hogy a támogatási ciklus alatt - 1 év ugye - nem kettő darab driver jelenik meg, hanem 5-6. Ettől még amit fentebb írtak a többiek, sajnos igaz.
2-3 éve még én is azt mondtak tök használhatóak pl. munkára, azóta minden váltásnál belefutok bugokba. Egy Outlook, Windows Mail, Notepad++ is tud bugos lenni. Tök komolyan. Ilyen alap, desktop, munka progik azért NV-n, AMD-n egy évtizede kb. semmilyen hibától nem szenvednek.
Azt is tartottam, hogy koca játékra is jók. 1-2-őt elindítottam még anno HD3-4000-en és mentek. Low-ban még elfogadhatóan is. 1-2 kurzorhiba, egyebek ott is voltak azért. Most viszont pl. HD 630-on múltkor belőttem a GRID 2-őt asszem. Visszavéve futott szépen. Aztán az az ötletem támadt, hogy még régebbieket teszek fel hátha jobban futnak. Grid1, Flatout, Dirt1 pl. úgy szállt el indítás után 5-10mp-re, hogy semmi érdemit nem írt ki. De logouton, asszem gbors tesztjében volt hasonló konklúzió: régi game-ek vagy el se indulnak vagy hiába kéne papíron 3x gyorsabbnak lennie a támogatás hiánya miatt nem lesz az.
Szóval sajnos nagyon mostoha driver oldalról a helyzet... pedig tök jó is lehetne. Általában arra is ugrok ha vki - teljesítményre - használhatatlannak titulál egy mai IGP-t. De ezen, ami amúgy a könnyebb feladat lenne, sokszor elvérzik.ON: Jó lesz az a dvga. Intel oldalon a már fent leírtak és a feature-vágások, visszatartások (pl. Atomokból is folyamatosan kopott ki a 3D) miatt jó, ha van mellé választék. AMD APU-k vga-ra nem rosszak, de a cpu oldal gáz. Plussz amit írtál mindkettőre igaz: DDR3/4-el mégis le vannak korlátozva, egy dvga könnyen átlépi őket GDDR5-tel. Így nem rossz, hogy lesz választék és nem a 4-5 éves fejlesztések közül kell válogatni ha valamelyik tényezőn az APU/IGP-nél többre van szükség. Akár erőben akár feature-ben.
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #28 üzenetére
Azért az AMD sem piskóta. Nekem voltak low-end AMD kártyáim (még ATI X200, HD5750) és a legacy driver támogatása egy nulla volt (nem indultak el videók egyes driverekkel, állandóan összeomlott és restartolt a vga driver). A mostani HP ProBook-om viszont hibátlanul megy a 2012-es! HD4000-rel Windows 10 alatt mind 2D-ben, mind 3D-ben multi-monitorral. Az Intel feljött, mint a talajvíz.
-
Raymond
titán
Teljesitmenyt figyelembe veve lehet hogy az lenne a jobb, de azoknal az idos gepeknel mar elgondolkodtato hogy megeri-e leterhelni a tapot egy 7970-el. Ha meg menne is vele mert papiron birna, egy 8 eves tapnak lehet nem tenne jot olyan magassagokba huzni ahol meg talan soha nem jart.
-
-
pengwin
addikt
Tisztában vagyok a technológiai különbségekkel, de ezektől függetlenül szerintem az eDRAM és A HBM is ugyanúgy az IGP-k teljesítményének növelésére kerül az APU-kba, csak utóbbinál ehhez még a komolyabb rendszerszintű integráció is hozzájárul, míg előbbi szerintem is csak egy zsákutca hosszabb távon.
A HBM a jövő, de kezdetben ugyanúgy egy feláras luxus fícsör lesz, mint most az eDRAM, a bonyolultsága miatt pedig a felár sem 50-60$ lesz a hasonló HBM nélküli CPU-khoz képest.
Vagyis szerintem kár a HBM-es és eDRAM-os APU-kat a belépő szintű dVGA-khoz hasonlítani, mert utóbbiak könnyen lehet, hogy olyan rendszerbe kerülnek, ami összesen nem kerül majd annyiba, mint a legolcsóbb HBM-es vagy eDRAM-os megoldás. -
Értem mire gondolsz, én egy másik szemszögből nézem a dolgokat, azért írtam a HD4400-at, mert a notimban is az van ahhoz tudok viszonyítani.
Értem én, hogy Skylake és újabb társai vannak, de mi van akkor, ha valaki mondjuk nem akar integrált grafika miatt alaplapot/procit esetlegesen még memóriát is cserélni?
Pl: Egyik haveromnak van core 2 duo e8400-asa szereti és nem akarja lecserélni, pedig többször is beszélgettünk róla, h jobban járna. Másik haveromnak i3 540-e van, nála ugyanez a helyzet. Kollégám most újít be karácsonyra Core 2 Q8400-est és van egy régi Geforce 9600GT-je. Sógornak pedig Athlon X2 260-as CPU-ja van AMD760G-s (DDR2) chipkészlettel.
Ezek az emberek ritkán játszanak, és egyikük sem fog 40.000-50.000-ret kiadni VGA-ért. Gondolom én vannak még ilyen ritka fórumtársak is akik szeretik a régi dolgaikat míg működik. Én az ilyen típusú emberekre gondoltam. -
válasz
Energie X #48 üzenetére
Már csak azért is mert, van akinek tényleg jól jön mindenféle házimozizásnál a hardveres dekódolás, illetve ezeken sem lehetetlen a kisebb játékok futtatása visszavett minőségi beállításokkal.
Vállaszuk ketté. Már a Sandy Bridge-ben megjelent HD 2000 / 3000 IGP tudott HW kódolást, H.264-ig bezárólag. 2010/11-ben.
Játékra más kérdés, de itt is a kérdés az, mikor procival / IGP-vel méred össze. A mai Skylake procikban lévő IGP konkrétan erősebb, mint például a DDR3-as ramokkal szerelt R5 240-es dVGA-k...
Szerintem jól jönne ha lenne intel HD4400/4600 nál erősebb, de viszonylag olcsó RX 240/250 esetleg Geforce GT 1030/1040 alternatíva.
A HD4400/4600 2012-es Intel Haswell IGP. Már a Skylake-nél járunk, Intel HD5xx széria. Most jön a Kaby Lake, amelyek az IGP-i már H.265-öt is hw-ből kódolnak.
Pont ezért nem nagyon foglalkozott eddig sem sem az nVidia, sem az AMD komolyabban ezzel a kategóriával. Akinek dVGA kellett valamiért az IGP mellé / helyett (pl. multi-monitor miatt), azoknak jó volt a GT710 / R5 240 szintű hulladék is. Ez is valójában nem más, mint az R5 240 utódja, és aligha hiszem, hogy aki HTPC-ben, IGP-s játékban gondolkodik, az annyival jobban jár egy ilyen szintű dVGA-val, mint amennyivel többe kerül.
-
Én úgy gondolom ideje lenne már kiadni normális kisebb VGA-kat. Már csak azért is mert, van akinek tényleg jól jön mindenféle házimozizásnál a hardveres dekódolás, illetve ezeken sem lehetetlen a kisebb játékok futtatása visszavett minőségi beállításokkal. A drivertámogatás is elég fontos. Pl: A notimban 1 GB-os Radeon R230M van. Nem nagy szám. DE! Asphalt 8-at, Xtreme-t viszi, Far Cry 3 Blood Dragon szépen megy. Mivel elég ritkán játszom jócskán el vagyok maradva, nem is tudom mi milyen beállításon megy, de nekem tetszettek a megjelenített képek AntiAlising meg nem fontos
Ami már nem tetszett neki az a Killer Instinct. Elindul de a legkisebb beállításon is laggol egyedül a dojo-ban nem. Ahogy nézegetem a videokártya árakat elég meredekek; a kis gpu-k elég régiek, sokéves fejlesztések. Szerintem jól jönne ha lenne intel HD4400/4600 nál erősebb, de viszonylag olcsó RX 240/250 esetleg Geforce GT 1030/1040 alternatíva.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #26 üzenetére
Ha azt veszed, hogy készül belőle OEM, noti esetleg professzionális piacra szánt "csak képet adjon" verzió, ennek is van helye. Pontosabban, amit/amiket levált az már nagyon öreg lapka/lapkák.
Még vannak ilyen matuzsálemek:
Cedar 2010, még csak nem is Caicos 2011
Cape Verde 2012
Firepro W600Egyébként érdekes, hogy ezen a területen kapott helyet a Pitcairn LE, ami legalább részben hasonlít az NV által jelenleg követett lapkakonfigurációhoz:
FirePro W5000 [768:48:32 a la GP107] csak ez itt egy viszonylag nagy lapka erősen herélt variánsa, nem pedig egy kicsi teljes pompájában. Mégis ez virít most a honlapjukon nem a Bonaire Pro alapú W5100, amit gondolom leváltott a Radeon Pro WX
-
jedis
senior tag
Lehet hogy olcsóbb legyártani, de nincs is sok köze egymáshoz a kettőnek, mivel egy (jövőbéli) HBM-es APU egy komplett CPU+GPU egybegyúrva videó memóriástul szőröstül-bőröstül, ami kivált majd egy külön CPU-t, plusz dVGA-t ( az közép mezőny ( 20-30EFt) aljáig szerintem ), addig az Intelféle eDRAM csak egy b.szott nagy L4-es cache, amit egybetokoztak a CPU-val, de ez nem váltja ki a rendes videó memóriát, és még külön támogatni is kell a progiknak .
Szóval nekem elég zsákutca szaga van ennek az eDRAM-os húzásának az Intelnek, míg ellenben a HBM-es APU-é a jövő. Ahogy fejlődik a gyártástechnológia, annál olcsóbb lesz gyártani őket, akár már a középosztályban is, és pont ezért fognak eltűnni ezek a 10-20EFt-os VGA-k, mert nem lesz értelmük, max. valami régebbi gépet upgradelni.
-
Ruuwa
tag
Szerintem notebookokba is ezt fogják betolni. Oda nem is feltétlenül lenne rossz, feltéve hogy ott is hozza az RX 460 teljesítményének a felét. Csak ne kizárólag DDR3-mal szereljék. Ha széles határok között lesz konfigurálható az órajele, akkor 3-4 kártya is épülhet rá. Mert hát ebből is lesz selejt.
-
pengwin
addikt
válasz
Felhőtakaró #8 üzenetére
"HBM2 IGP": ezzel csak annyi baj van, hogy...
1. HBM még évekig csak Intel Iris Pro Graphics vagy hasonló AMD-s megoldás mellé fog kerülni, a technológia bonyolultsága és költségei miatt.
2. nem lehet majd mezei vásárlóként megvenni, lsd. Iris Pro Graphics-os Skylake CPU-k, avagy Schrödinger CPU-i: ameddig nem mész be egy boltba vásárlási szándékkal, addig akár meg is tudod venni, meg nem is.
3. átkozottul drágák lesznek. pl.:
utolsó legolcsóbb, kiskereskedelmi forgalomban (nyomokban) fellelhető Iris Pro Graphics-os Intel CPU: i5-5575R, 244$
az ennek CPU-ban megfelelő Skylake i5: i5-6400, 182-187$Vagyis a HBM2-es IGP-k meg az ilyen bebukószintű dVGA-k nagyon nem ugyanazt a piacot támadják. Előbbi a pénzes hobbi PC-sek játékszere lesz, utobbi meg céges és kispénzes vásárlók esetében jön képbe.
Ettől még lehet érdekes az összehasonlítás, csak lényegtelen, hogy egy minimum 70 ezres CPU hozza-e egy max. 20 ezres VGA teljesítményét. -
derive
senior tag
Mondjuk nekem szoget utott a fejemben, hogy nem veletlenul ezzel oldjak meg az "IGPt" a Zenes alaplapokon? Azt ugye tudjuk, hogy a prociban nem lesz grafikus vezerlo, de attol meg az alaplapokra rapasszinthatnak egy ilyet...
Mas ertelmet nagyon nem latom -
MiklosSaS
nagyúr
Ennek semmi értelme, max egy pozitiv hír az AMD-ről.
-
Tuti nem hozza, de egy RX 460 már nagyjából igen!
Nekem volt GDDR5-ös R7 250-em, amit imádtam, de ahogy látom, az Intel HD 630 a sarkában van, és nem sokkal marad el tőle. Az R7 250 GDDR5 az a HD7750 szintje, és a HD7770 alatt van talán úgy 30%-kal. Szerintem a Polaris 12 a HD7770 szintjére várható, csak kap még néhány extrát, meg támogatást. Könnyen lehet belőle még valódi, igazi népkártya, mert az RX 460 csak egy bizonyos réteg népkártyája. Sokan nyomják még 1280x1024-ben, vagy 1366x768-ban, és nekik egy Polaris 12 szuper lehet akár a régi R7 240 GDDR3-uk helyébe!
-
derive
senior tag
válasz
twollah1976 #30 üzenetére
Az aktualis is le van szarva, hiaba vannak ismert hibak a hibas implementacio miatt, ha nincs legalabb 1 millio erintett, megvarjak amig atkerul legacyba.
-
A HD7870GE helyére lenne jó egy takarékosabb kártya.
Vajon ez hozza azt a teljesítményt? -
válasz
twollah1976 #27 üzenetére
Intel IGP driver-e hamarabb elavul, mint hogy kettőt pislantanál.
-
twollah1976
őstag
Tegnap megvettem a Mortal Kombat XL-t es meglepetesemre FullHD-ban egesz jol futott az i7 6700-asban levo IGP-n.
Ezek utan minek a piacnak ilyen ultra low-end VGA?
-
stratova
veterán
válasz
AxBattler #23 üzenetére
Újabb címekben jobban szerepel RX 460, de pl. Gbors kolléga tesztjében régebbieknél közelebb van GTX 750Ti-hez, mint GTX 950-hez, szóval programfüggő.
Arra leszek kíváncsi elcsíp-e egy GT 940M-et mint a legkisebb Maxwell teljes variánsát pl. Radeon Pro 460-at AMD éppen GTX 960M-mel mérte össze.
Erősen hümmögős azért ez 8 blendinggel, ha felezett P11.
-
Nem tudom, mit tekintesz "komolyabb" munkának, de kétlem, hogy a kismillió eladott low-end dVGA kártyát csupa grafikus vásárolja. Átlag céges felhasználás esetén (Office, Outlook, SAP, Citrix, hasonló böngészős marhaságok, stb.) bőven elég az Inteles IGP, és nincs vele probléma (especiel nekem grafikai felhasználásnál se, de az nagyon alapszintű GIMP-et takar csak).
-
PuMbA
titán
DDR3-as dVGA-val egy csúcs integrált szintet lehet hozni, aminek igazából van értelme, ha nem akarsz drága és gyors RAM-okkal, tuningolással, alaplapi monitor kimenetekkel stb, vesződni, szóval azért vannak ott is nyűgök. A Polaris 12 GDDR5-tel pedig már el fog húzni az összes integrálttól, nem is kevéssel, mint ahogy az R7 250 GDDR5
-
-
Ha picivel a 750Ti teljesítménye fölött jön, új fícsörökkel, és aktuális drivertámogatással, akkor nyerő lehet.
Low profile, single slot, vagy passzív bordával is adhatnák, ha már nem akar megjelenni az RX460 LP.
-
Régi, pl Ivy konfigból varázsolhatsz így teljes értékű HTPC-t, ill ha cég vagy, win10 alatt támogatott hardvert. Kérdés persze, hogy az AMD megoldotta-e már pl a multi-monitoros fogyasztási bugot...
Arra kíváncsi lennék, hogy ez idle ill udh videolejátszás alatt vajon kevesebbet eszik-e majd, mint egy gtx1050 vagy rx 460.
-
vhw
addikt
De 200-asból eddig is lehetett venni üzletben 230, 240, 250-et.
300-as és 400-asból nincs, az tény - de ez is mind átnevezés. (csak az oem gépeken van értelme "frissíteni" a típusszámokat, jobban néz ki a hirdetésben, mintha maradt volna 7xxx?
)
Most ez a P12 lenne valóban új.
-
leviske
veterán
-
Szerintem is kikapna a HD 630, de ha a Polaris 12 olyan 1-1,2 TFLOP körül lesz, akkor nem lenne a győzelme valami hatalmas! Egy kicsivel HD 7770 alatti teljesítmény, vagy maximum annyi várható szerintem a Polaris 12-től, az Intel HD 630 meg R7 250 körüli szintre jöhet be; ~30% talán a difi.
Intel HD 530 pedig egyáltalán nem valami vacakság, egész használható tud lenni alacsony felbontás, vagy alacsony beállítások mellett, maximum 2013-as játékokkal. ACIV: Black Flag 720p-ben medium-high beállításokkal 35-40fps, GTA V szintén, Tomb Raider (2013) még jobb, stb. A Kaby Lake-ben található HD 630 pedig alkalmazástól függően 10-25%-kal lehet jobb pár -már elérhető- teszt alapján. Használható kis IGP-k ezek már! Egy régi monitorral, alacsony felbontáson akár játékra is jók -úgy a 2013-as címekig.
-
Felhőtakaró
tag
-
Televan74
nagyúr
Ebből gondolom már jöhet passzív megoldás is.
-
TDP gondolom 75W alatt lesz. Lehet már esetleg tudni, pontosan mennyi?
Szerk.: látom a teljesítményt, Polaris 11 fele, ok.
Megnéznék majd egy Intel HD 630 vs Polaris 12 tesztet!
-
nbg
senior tag
Ebbol lehet szamitani esetleg valami AM1-es huncutsagra majd, esetleg integralt GPU-s lapra?
4K UHD HTPC jeligere...szerk:
Beneztem, ez dGPU... -
Azért a mai IGP-k mellett már nem hinném, hogy komoly értelme lenne a belépő szintnek.
Oké, OEM-eknél elferdülhet, de ott sem értem igazán mi az értelme.
Mondom ezt úgy, hogy a lábamnál lévő Lenovo S510 desktop gépben Skylake i5-ös proci van, de a T. gyártó képes volt mindösszesen 1db D-Sub kimenetet rárakni a gépre. Emiatt pedig egy ezer éves VGA kari került utólag bele. De ugyebár itt is a tökkelütött OEM miatt volt erre szükség...
-
Pipó
őstag
A CPU-ba integrált grafikus részek lefedik ezt a piacot, így szerintem egy bizonyos szint alá menni teljesítményben nem szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűnyíró topik
- Hobby elektronika
- Tudományos Pandémia Klub
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest