- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Google Pixel topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Tisztában vagyok a technológiai különbségekkel, de ezektől függetlenül szerintem az eDRAM és A HBM is ugyanúgy az IGP-k teljesítményének növelésére kerül az APU-kba, csak utóbbinál ehhez még a komolyabb rendszerszintű integráció is hozzájárul, míg előbbi szerintem is csak egy zsákutca hosszabb távon.
A HBM a jövő, de kezdetben ugyanúgy egy feláras luxus fícsör lesz, mint most az eDRAM, a bonyolultsága miatt pedig a felár sem 50-60$ lesz a hasonló HBM nélküli CPU-khoz képest.
Vagyis szerintem kár a HBM-es és eDRAM-os APU-kat a belépő szintű dVGA-khoz hasonlítani, mert utóbbiak könnyen lehet, hogy olyan rendszerbe kerülnek, ami összesen nem kerül majd annyiba, mint a legolcsóbb HBM-es vagy eDRAM-os megoldás. -
jedis
senior tag
Lehet hogy olcsóbb legyártani, de nincs is sok köze egymáshoz a kettőnek, mivel egy (jövőbéli) HBM-es APU egy komplett CPU+GPU egybegyúrva videó memóriástul szőröstül-bőröstül, ami kivált majd egy külön CPU-t, plusz dVGA-t ( az közép mezőny ( 20-30EFt) aljáig szerintem ), addig az Intelféle eDRAM csak egy b.szott nagy L4-es cache, amit egybetokoztak a CPU-val, de ez nem váltja ki a rendes videó memóriát, és még külön támogatni is kell a progiknak .
Szóval nekem elég zsákutca szaga van ennek az eDRAM-os húzásának az Intelnek, míg ellenben a HBM-es APU-é a jövő. Ahogy fejlődik a gyártástechnológia, annál olcsóbb lesz gyártani őket, akár már a középosztályban is, és pont ezért fognak eltűnni ezek a 10-20EFt-os VGA-k, mert nem lesz értelmük, max. valami régebbi gépet upgradelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- HP OMEN 3080Ti
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest