Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz pengwin #71 üzenetére

Biztos, hogy nem gond.
    Asztali sima 6500-akat is 65W alatt szoktak mérni alapon. 55W körül emlékeim szerint. 3.3GHz vs 2.8 a 6500T. És akkor még lehet feszt csökkenteni ami egy T-s procin valószínűleg kedvezőbb eleve...

Vagy más szemszögből, 6440HQ-ra nálam 4 maggal 3.1GHz-en 25-28W package TDP-t ír ki sw-ből.

Én is épp most gondoltam vga cserén. 7850 1GB. A memóriát leszámítva kellemes tuninggal szvsz 7870/460 szint és kb 100W körül ehet. Nem túl takarékos, de nem is annyival több a 60-75W-os új kártyákhoz képest, hogy nagyon megérje a váltást. Cserébe a 460/1050 szint kb. 2x drágább. (Még egy gyengébb, használt 750/750Ti-re is ráfizetés lenne szerintem a váltás) Játékra sem igazán kell, így viszont nincs alatta semmi értelmes választás. Van még elfekvőben egy 7750-em, az is elég lenne 2 havi 1db játékhoz, de a régi GCN-ek lentebb gyenge hatékonyságúak. 60-70W-ot bekajál az is jóval kisebb teljesítmény mellett. Powertune, hasonló vackok is régiek: kis TPD leszabályozással 400-800MHz között ugrál a gpu, kb. semmivel nem takarékosabb, csak hullámzik a teljesítmény. Fix 4-500MHz-re lerakva meg újra lefeleződik a kraft és marad 40-45W körül. Szóval elférne bőven egy jó hatékonyságú és jó feature listás, jó driveres dvga a piacon.

• Fiery

veterán

válasz pengwin #39 üzenetére

Az eDRAM-os CPU-kat sokkal olcsobb legyartani, mint a HBM-eseket, hiszen nem kell interposerrel mokolni. Ennelfogva, nincs sok ertelme egy kepzeletbeli HBM(2)-es APU-t osszevetni egy eDRAM-os Intel CPU-val.

Új hozzászólás Aktív témák