- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Amit felsoroltál mondjuk tényleg nem semmi.
Komolyabban amúgy Ivy és Haswell körül foglalkoztam velük, akkor volt HTPC-m IGP-vel. Ott tényleg hónapok teltek el 1-2 driver között úgy, hogy mondjuk az XBMC-ben zöld szarokkal összeomlott a kép. Beta driver volt amivel ment, kb. 3-4 hónapos és a végleges csak nem jött. És akkor tartott az 1 éves ciklus felénél kb. Aztán még jött utána 2 driver max.
Az utóbbi időben viszont valóban tényleg jöttek ki régi cuccokhoz is driverek, nálam is van még HD4000. De régi cuccokhoz nem nagyon jön ki semmi javítás már, szvsz ez inkább a w10-nek köszönhető. -
sb
veterán
Csak magukhoz képest fejlődtek. Ez annyit tesz, hogy a támogatási ciklus alatt - 1 év ugye - nem kettő darab driver jelenik meg, hanem 5-6. Ettől még amit fentebb írtak a többiek, sajnos igaz.
2-3 éve még én is azt mondtak tök használhatóak pl. munkára, azóta minden váltásnál belefutok bugokba. Egy Outlook, Windows Mail, Notepad++ is tud bugos lenni. Tök komolyan. Ilyen alap, desktop, munka progik azért NV-n, AMD-n egy évtizede kb. semmilyen hibától nem szenvednek.
Azt is tartottam, hogy koca játékra is jók. 1-2-őt elindítottam még anno HD3-4000-en és mentek. Low-ban még elfogadhatóan is. 1-2 kurzorhiba, egyebek ott is voltak azért. Most viszont pl. HD 630-on múltkor belőttem a GRID 2-őt asszem. Visszavéve futott szépen. Aztán az az ötletem támadt, hogy még régebbieket teszek fel hátha jobban futnak. Grid1, Flatout, Dirt1 pl. úgy szállt el indítás után 5-10mp-re, hogy semmi érdemit nem írt ki. De logouton, asszem gbors tesztjében volt hasonló konklúzió: régi game-ek vagy el se indulnak vagy hiába kéne papíron 3x gyorsabbnak lennie a támogatás hiánya miatt nem lesz az.
Szóval sajnos nagyon mostoha driver oldalról a helyzet... pedig tök jó is lehetne. Általában arra is ugrok ha vki - teljesítményre - használhatatlannak titulál egy mai IGP-t. De ezen, ami amúgy a könnyebb feladat lenne, sokszor elvérzik.ON: Jó lesz az a dvga. Intel oldalon a már fent leírtak és a feature-vágások, visszatartások (pl. Atomokból is folyamatosan kopott ki a 3D) miatt jó, ha van mellé választék. AMD APU-k vga-ra nem rosszak, de a cpu oldal gáz. Plussz amit írtál mindkettőre igaz: DDR3/4-el mégis le vannak korlátozva, egy dvga könnyen átlépi őket GDDR5-tel. Így nem rossz, hogy lesz választék és nem a 4-5 éves fejlesztések közül kell válogatni ha valamelyik tényezőn az APU/IGP-nél többre van szükség. Akár erőben akár feature-ben.
-
Szerintem is kikapna a HD 630, de ha a Polaris 12 olyan 1-1,2 TFLOP körül lesz, akkor nem lenne a győzelme valami hatalmas! Egy kicsivel HD 7770 alatti teljesítmény, vagy maximum annyi várható szerintem a Polaris 12-től, az Intel HD 630 meg R7 250 körüli szintre jöhet be; ~30% talán a difi.
Intel HD 530 pedig egyáltalán nem valami vacakság, egész használható tud lenni alacsony felbontás, vagy alacsony beállítások mellett, maximum 2013-as játékokkal. ACIV: Black Flag 720p-ben medium-high beállításokkal 35-40fps, GTA V szintén, Tomb Raider (2013) még jobb, stb. A Kaby Lake-ben található HD 630 pedig alkalmazástól függően 10-25%-kal lehet jobb pár -már elérhető- teszt alapján. Használható kis IGP-k ezek már! Egy régi monitorral, alacsony felbontáson akár játékra is jók -úgy a 2013-as címekig.
-
Felhőtakaró
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest