- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Energie X #48 üzenetére
Már csak azért is mert, van akinek tényleg jól jön mindenféle házimozizásnál a hardveres dekódolás, illetve ezeken sem lehetetlen a kisebb játékok futtatása visszavett minőségi beállításokkal.
Vállaszuk ketté. Már a Sandy Bridge-ben megjelent HD 2000 / 3000 IGP tudott HW kódolást, H.264-ig bezárólag. 2010/11-ben.
Játékra más kérdés, de itt is a kérdés az, mikor procival / IGP-vel méred össze. A mai Skylake procikban lévő IGP konkrétan erősebb, mint például a DDR3-as ramokkal szerelt R5 240-es dVGA-k...
Szerintem jól jönne ha lenne intel HD4400/4600 nál erősebb, de viszonylag olcsó RX 240/250 esetleg Geforce GT 1030/1040 alternatíva.
A HD4400/4600 2012-es Intel Haswell IGP. Már a Skylake-nél járunk, Intel HD5xx széria. Most jön a Kaby Lake, amelyek az IGP-i már H.265-öt is hw-ből kódolnak.
Pont ezért nem nagyon foglalkozott eddig sem sem az nVidia, sem az AMD komolyabban ezzel a kategóriával. Akinek dVGA kellett valamiért az IGP mellé / helyett (pl. multi-monitor miatt), azoknak jó volt a GT710 / R5 240 szintű hulladék is. Ez is valójában nem más, mint az R5 240 utódja, és aligha hiszem, hogy aki HTPC-ben, IGP-s játékban gondolkodik, az annyival jobban jár egy ilyen szintű dVGA-val, mint amennyivel többe kerül.
-
Nem tudom, mit tekintesz "komolyabb" munkának, de kétlem, hogy a kismillió eladott low-end dVGA kártyát csupa grafikus vásárolja. Átlag céges felhasználás esetén (Office, Outlook, SAP, Citrix, hasonló böngészős marhaságok, stb.) bőven elég az Inteles IGP, és nincs vele probléma (especiel nekem grafikai felhasználásnál se, de az nagyon alapszintű GIMP-et takar csak).
-
Azért a mai IGP-k mellett már nem hinném, hogy komoly értelme lenne a belépő szintnek.
Oké, OEM-eknél elferdülhet, de ott sem értem igazán mi az értelme.
Mondom ezt úgy, hogy a lábamnál lévő Lenovo S510 desktop gépben Skylake i5-ös proci van, de a T. gyártó képes volt mindösszesen 1db D-Sub kimenetet rárakni a gépre. Emiatt pedig egy ezer éves VGA kari került utólag bele. De ugyebár itt is a tökkelütött OEM miatt volt erre szükség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest