Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Oid
aktív tag
sziasztok,
szeretnék venni egy 42mm-es órát. sajnos nem jött össze egy amerikai út a kollégáknak, uh a 95k-s árról le kell mondanom, pedig az igen jó lett volna
szóval a magyar hivatalos ár ugye 136k, de lehet kapni ilyenolyan gsm boltokban is, 102k, 105k, ilyesmi árakon.
óra vásárlása milyen rizikót hordoz magában gari, lopottság, ilyesmi tekintetében szerintetek? merhetek venni gsm boltból, tudtok megbízhatót ajánlani? 136k egy kicsit húzós, van egy megbízható használt 95k-ért, de sajnos nem hibátlan külsőre. és ugye használt...
tippeket, tanácsokat kérek, amit előre is nagyon meg tudok köszönni!
-
szijartg
őstag
Igen. Sokkal gyorsabb lett!
Tedd fel mindenképp! -
jeromosi
aktív tag
Sziasztok!
Szifon.com-on egy hozzászólásban olvastam hogy sokkal gyorsab embernek a mostani wathos 2.2.1 szoftver sokkal gyorsabb.
Ez tényleg nálatok is tapasztalható? -
lupus_l
aktív tag
válasz
Ed Parker #844 üzenetére
Mivel az új szoftver lassan két órája a készülékemen van, a következőt figyeltem meg (töltőn volt a frissítés miatt):
- eddig töltőre téve a 100%-ot elérve langyos volt a készülék, most a 100%-ra feltöltés után hideg.
Gondolom valami töltési optimalizálás is volt a szoftverben -
CharlieDrop
veterán
van frissítés watchOS-re
-
lupus_l
aktív tag
válasz
jeromosi #833 üzenetére
Valamiért én a telefonomat jobban szeretem vásárlásra használni - ezért az iPhone-ommal fizetek.
Első körben szükséged lesz az Apple Pay beállítására. Ehhez Apple Pay kompatibilis bank szükséges. Ha jól tudom, Magyarországon nincs még ilyen, viszont fizetni majdnem mindenhol lehet, ahol PayPass terminál van.A fizetésről íme a hivatalos videó
https://www.youtube.com/watch?v=LQmASmoMYwg -
jeromosi
aktív tag
Sziasztok!
Pár helyen olvastam hogy itt magyarországonis lehet fizetni apple paival a watch-al.
És ha tényleg lehet akkor hogyan kell pontosan?
Légszives valaki irja le nekem lépésenként.
Előreis köszönöm. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #829 üzenetére
Nekem a garmin edge 1000 mutatja a hívásokat és értesítéseket, ezért ott ha olyan megállok és visszahívom, a Watch csak ősszel lett meg, a garmin meg tavasszal.
Szerencsére kevés hívást kell fogadnom edzés közben, a többit meg autóban tudom fogadni/intézni.
De ha neked bevált, akkor ok -
Ed Parker
nagyúr
Nekem a középső model van, az teljesen karcálló, mivel zafirüveg, a sport óráról a többiek majd írnak.
Az akksi használatától függ, nekem átlag 40% marad estére, reggel 7:00-23:00-ig.
Hivatalosan ipx7 besorolású, gyakorlatilag én medencében úsztam benne többször, tehát vízálló, búvárkodásra sztem jó, de fürödni bátran beviheted.
A bt nagyjából 10m ami függ nagyban a tereptárgyaktól, falaktól. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
defloektor88 #827 üzenetére
A polar m400 biztosan sokkal pontosabb, azzal korrekt eredményeket kapsz az edzésekről, ami még nagy hiány, ami nincs a Watch-ba, a zónák, ami nélkül nem is értem mi értelme van a pulzusmérésnek, gőzöd sincs hogy hol bemelegítés, hol fitnesz, honnantól anaerób.
A másik meg a fitnesz teszt vagy VO2Max mérés, ami alapján látod, hogy hol tartasz, mennyit fejlődtél és ehhez a regenerálódási opció, hogy ne edzd túl magad.
Ezeket az alapdolgokat a legtöbb belépő fitnesz óra tudja. Meg még van egy rakás dolog, de csak a főbb dolgokat soroltam fel, ami nekem hiányzik.Hagyd a kocsiba vagy vegyél egyet, nem drága egy extra headset, bármilyen megfelel ami az iphonnal kompatibilis.
Sztem az m400-at sehogy sem tudja kiváltani, szóval inkább maradj az m400-nál.
Amit én vettem Garmin 630 gyakorlatilag ugyanazt tudja mint a Watch, igaz nincs flancos kijelző, viszont van pontos mérés, Smart notification, Activity tracker, sleep tracker stb.
Ja és egy apró dolog, nem kell naponta tölteni,elég kéthetente.
De tulajdonképpen amiket írtam suunto,polar garmin, hármasból bármelyiket választod, mind jobbak sportra, csak azt kell eldönteni mire van szükséged és mennyit szánsz rá.
Mivel a crossfiten kívül mást nem írtál, nem tudok konkrét modellt ajánlani, mivel ezt az egyet az m400 is kiválóan ellátja. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Ed Parker #822 üzenetére
Nekem bringázáskor nagyon bevált. Korábban meg kellett állni, levenni a kesztyűt, elővenni a telefont a hátizsákból/váztáskából (ha egyáltalán meghallottam a csörgést), fogadni a hívást, utána ugyanezt visszafele megcsinálni.
Most csak lelassítok egy kényelmes, biztonságos tempóra, felveszem az órán, megbeszélem amit kell (eddig sem nekem, sem a másik oldalon állóknak nem volt panasza a hangminőségre), és megyek tovább. Ha bármi váratlan történne, egyrészt lassan gurulok, másrészt szabad mind a két kezem, tehát simán korrigálok ha kell (majd' egy év alatt eddig szerencsére sosem kellett).
Én mondjuk bringával megyek mindenhova, így elég sok időt meg tudok spórolni azzal, hogy nem kell mindig megállnom, ha hívásom jön. (Az SMS-eket meg jellemzően piros lámpánál olvasom el, és diktálom a választ.)
-
Boss81
senior tag
Sziasztok
A héten tervezek venni egy Apple Watch Sport-ot , és szeretnék a már tapasztalt tulajoktól egy kis infót kérni .
A kijelző mennyire karc álló ? Vagy inkább azért érdemes rá valamilyen fóliát venni ? Ha igen , kinek milyen vált be ?
Az aksi átlagos használatnál nektek meddig birta ?
Vizállóságról esetleg tapasztalat ? Mert arról is megoszló véleményeket olvastam .
Valamint a bluetooth hatótávolsága átlagosan mekkora , mit tapasztaltatok ?Köszi a válaszokat előre is
-
defloektor88
csendes tag
válasz
Ed Parker #825 üzenetére
Szia!
Kocsiban nagyrészt gyári Apple headset-et használok,csak van ,hogy velem jön a lakásba es ott is marad...ezért voltam kiváncsi a kihangosításra.Polar m400-at használok sportra mellkhaspántal,és ezt szerettem volna kiváltani vagyis szeretném egy okosórával kiváltani de akkor a ahogy a szavaidból kivettem ez nég nem az az óra ami ezt tudja úgy mint egy fitness óra.
Viszont össze tudom hozni akkor ha jól gondolom a mellkhaspántal ami a polarhoz van.Kis Off:
Esetleg egy tipp ,hogy melyik óra lenne egy jó kompromisszum?Vagy várjak még az óravásárlással?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
defloektor88 #824 üzenetére
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
defloektor88 #824 üzenetére
Autóban ha nincs kihangosító gyárilag, akkor az iPhone headsete a legjobb megoldás, hallasz, hallanak, ha ez neked kényelmetlen vannak mindenhol filléres bt kihangosítók vagy hangszórók amiket felcsíptetsz a napellenzőre vagy szivargyujtóba dugod.
Sajnos az óra kalória mérése nagyon nem sikerült, abszolút félremér, ezek az optikai pulzusmérés hol működik, hol nem. Ugye pont a crossfit vagy kondizás közben, mikor megszorítod a súlyt, a kezedből kimegy a vér, ami miatt már nem is úgy "látja" a pulzusodat, még futásnál, bringánál, ahol, nincs szükség akkor szorításra, ott működik, de nem pontos.
Erre jó példa, ülj le nézz egy filmet és máris égetsz 600-800 kalóriát mozdulatlanul
Aztán próbáld ki edzéssel, mennyit kell ehhez a mennyiséghez izzadni hogy elégesd.A polár H7 bt Smart mellkasi jeladoval jól működik, sokkal pontosabb maga az érzékelés, de a számítás továbbra sem az igazi.
Én futásra vettem egy Garmin forerunner 630-at ami a valóságot mutatja.
Előtte is voltak sportóráim, polar rcx 5, V800, nagyjából tudom, hogy egységnyi idő alatt mennyi kalória fogy futással, kerékpározással.
Az Apple Watch egy nagyon funky cucc, de nem sportóra, nagyon nem.
Az aktivitás mérője is tök mást mutat mint maga a telefon lépésszámlálója, pedig a zsebemben van egész nap.
Sztem crossfitre vegyél egy rendes pulzusmérős órát, polar, suunto, garmin, amihez lesz mellkasi jeladó, mert ugye ezt a Watch-hoz is meg kell venni kb 20000. -
defloektor88
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom egy Apple watch vásárlásán.
Azonban lenne ket kérdésem,néhány hozzászólással ezelőtt írtátok ,hogy a beszélgetés órán keresztül nem a legjobb,viszont én kocsiban való beszélgetésekre szeretném használni,van aki igy használja többször is naponta és meg van vele elégedve?A másik kérdésem pedig ,hogy sajnos edzés (Crossfit) közben nem biztos ,hogy rajtam tud lenni az óra,mert lehet kényelmetlenséget okozna viszont igy nem kapnak meg a napi érmeket.lehetseges ezeket az edzéseket utólagosan megadni valahogy,vagy egy pulzus merő pártot összekapcsolni az órával?aAlkalmazassal?
Köszi előre is ha valaki tud segíteni!
-
chaosmonger
tag
Köszi, közben már láttam, hogy wifi kapcsolatot is tud az óra.
Nekem azért lenne (lesz?) hasznos, mert amikor fent vagyok az emeleten az hóttziher hogy lent a nappaliban csörögni kezd a telefon és mire leérek már átment hangpostára. Meg kocsiban is rövidebb távokon a zsebemben marad a telefon é nem kötöm rá a hifire, akkor is hasznos lenne.Mondjuk az jó lenne ha lehetne úgy hogy tényleg csak fogadom a hívást az órával, aztán visszapasszolom a telefonra a hosszabb beszélgetésre, amikor már a kezem ügyében van.
Na majd kikísérletezem, kedden elvileg megjön az enyém is, megrendeltem a MM 'hatalmas' akciójában (7%)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #820 üzenetére
A második ponttal egyetértek, nekem is hasznos egy létrán vagy olajos munkáknál, ahol sem a telefont, sem a nadrágomat nem akarom összekenni.
A bringás példádat nem annyira értem, mégha lassan gurulok is, van menetszél,a mi miatt engem nem igazán hallanak, meg lehet hogy én sem, nekem arra biztonságosabb ha megállok, így kicsi az esély a perecre, mert nekem a karbon vázas canga értékesebb mint az Apple Watch és kényelmi fícsör.
Meg amúgy sem annyira biztonságos, ha a beszélgetésre figyelsz, vezetés helyett, de ez csak az én nézőpontom, mindenki úgy csinálja ahogy akarja és érzi.De ezzel nem leírni akarom ezt a funkciót, sokkal inkább,jó hogy van, de nem az igazi, ebben a formában.
-
szijartg
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #820 üzenetére
Pontosan!
De én autóban, vezetés közben is nagyon sokszor hasznát veszem!
Ugye, ezt nem büntetik -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Ed Parker #818 üzenetére
Azért a leírton kívül is vannak olyan élethelyzetek, amikor hasznos ha az órán tudsz fogadni telefonhívást, három példa tőlem, amikor én nagyon örültem ennek a feature-nek, pedig bemutatáskor elképzelni nem tudtam, hogy az órámmal beszélgessek:
- A telefon éppen timelapse videót készít, de a hívást fogadnod kell / fogadni szeretnéd
- Foglalt a kezed, így a telefont nem tudnád tartani, de a csuklódhoz beszélhetsz (nekem volt már ilyen mosogatáskor, bicikliszereléskor és főzés közben is)
- Biciklizés közben nem akarsz megállni, hogy elővedd a telefont a hívás fogadásához; elég egy kicsit lelassítani és nyugodtan fogadhatod a hívást, ráadásul szabad marad a kezed, szóval jóval biztonságosabb isSzóval érdekes módon ez a funkció nálam sokkal hasznosabbnak bizonyult, mint eleinte gondoltam volna. Persze nem 10 perces csevejekről van szó egyik esetben sem, de a lényeges dolgokat le lehet tisztázni 1 perc alatt, és alkalmasabb időben esetleg visszatérni rá, ha szükséges.
(Arra meg elmondhatatlanul magasról teszek, hogy ki mit gondol, ha lát ilyenkor.)
-
lupus_l
aktív tag
válasz
chaosmonger #817 üzenetére
Ha van wifi a lakásban, akkor mindig elérheted az értesítéseket az órádon - bluetooth hatástávon belül a wifi hálózaton keresi az óra a készüléket
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
chaosmonger #817 üzenetére
Elvileg működik, de mivel a falakról nem írtál semmit és arról sem hogy 60m2 vagy 200m2-ről beszélünk.
Nem annyira érdemes fogadni a hívást, több okból, egyrészt késik sokat a hang, mikor felveszed és hallanak is, a hangminőség nem túl jó és picit hülyén is néz ki ha látnak, hogy az órádhoz beszélsz
Én csak legvégső esetben használom, mikor full retek a kezem és úgy nem veszem ki a zsebemből a telefont, a többi csak parasztvakítás. -
chaosmonger
tag
Sziasztok, két kérdésem lenne
1. a bluetooth hatótáv mekkora, az működik, hogy egy családi házban le van rakva a telefon az óra meg a kezeden?
2. ha az órával fogadsz egy hívást, akkor viszonylag egyszerűen visza lehet venni a telefonra a hívást?köszi
-
sazo
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már az új szőtt szíjakkal? A fekete érdekelne, de sehol sem lehet kapni.
Üdv:
Z
-
lupus_l
aktív tag
Jól néz ki, én a BF04-D130 szíjat rendeltem, még úton van. Normál esetben Németországból jönne a termék, de túl népszerűek lettek, így egyenesen a vietnámi manufakturából jön a csomag. Kíváncsian várom!
Amúgy ide is van BlackForestAtelier szíjakra kedvezményes kuponom: ANHA10
Kedvezmény értéke: -10%A kód használata trükkös, mert nauro által linkelt shop-ra nem érvényes, csak a Pionier1956 esty shop-ra.
-
nauro
aktív tag
Egy hét használat után egy kis review az utángyártott bőr szíjamról.
BlackForestAtelier szíjakról van szó, onnan is én a BF08 modellt kértem.
Ára: 90 USD
Szállítás: 6 USD
Nagyjából másfél hét alatt megérkezett a termék, a csomag vietnámból jött, minden rendben ment, csomagolás nem volt sérült.
Kibontás után egy negatívum, a szíjon a lyukasztások be voltak festékkel sötétítve, ezek kicsit fogtak. Gyorsan orvosoltam egy fogpiszkálóval és egy zsepivel, és meg is oldódott a probléma.
Nagyon kényelmes viselet, valamint könnyen, gond nélkül összeillik a Watch-csal is, nem mozog benne. Nekem ezüst alu órám van, ettől elüt az illeszték, azonban ránézésre engem nem zavar. Képeken mindenki döntse el maga.
Bátran vegyetek onnan, jó termék!
Képek -
lupus_l
aktív tag
Ez lemaradt: http://www.wristwear.co
-
lupus_l
aktív tag
Akkor a kijelzővédőkről, amit használtam.
A legjobb: Steinheil Flex Apple Watch kijelzővédő fólia Innen rendelhető: a kiszállítás csapni való volt, egy buborékos borítékba se tették bele a terméket, csak egy zacskóba húzták be. Így jó koszosan megkaptam a kb. 7x7 cm-es kijelzővédő dobozt... Még a kínai eBay-es csomagok is adnak erre. A csomagban 2 fólia található.
Alkalmazásánál az Invisible Shield spray-t használtam, kézre, fóliára bőven tettem, majd felillesztettem a védő fóliát. Gyakorlatilag, ha ezt a felhelyezést követitek, akkor hiba nélkül fel lehet tenni. Ha nincs üres spray-s flakon, akkor itt tudtok üres újratölthető spay flakont rendelni. Desztillált vízzel (szerintem ez ajánlott) megtöltve másik felrakásánál is használható. Ezzel finoman meghinthető vízzel és nem lesz minden körülötted tocsogósan vizes
Buborék, víz kinyomkodásánál érdemes figyelni, hogy nem szabad erőltetve húzogatni illetve víz nélkül nem ajánlatos feltenni, mert kuka lesz a fólia.XPRO Ultra Clear kijelzővédő - Kiszállítás GLS vagy GLS csomagpont esetén gyors. A termékkel a gond, hogy csak a kijelző közepét védi, a lekerekített rész teljesen védtelen marad. Ezt a másik felhelyezésénél pont ezért száműztem. Jó a ragasztója, könnyű buborék mentesen feltenni, csak a kimaradt szélek miatt rettentően bosszantó. Csalódás, mert az oldalon "a megvásárolt protektor optimálisan illeszkedik az adott típusra" és a csomagoláson szereplő kép alapján nem ilyenre számítottam...
Ha valaki tud kiemelt bejegyzést készíteni, akkor szerintem ezek mehetnének bele, hogy segítsük az új kütyüt használókat!
Amúgy kis akció: a WristWear szíjakra a SPRINGSALE kuponnal 25% kedvezmény jár. Plusz jelenleg a kiírás szerint ingyenes a szállításuk.
-
nauro
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #799 üzenetére
Látod ez még nem jutott eszembe, meglesem majd, bár ez már lehet túlmegy a függőség határán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Lehetséges, hogy az Apple tudta kihozni a legtöbbet az olyan termékkategóriából, aminek kérdéses, hogy mekkora a vásárlóközönsége. Drágán mérik a precizitást.
- Amazfit GTS 2 // Számla + Garancia //
- Apple Watch Nike Sport Band - Pure Platinum/Black - 38/40/41MM
- Apple Watch Ultra 2, 2+ év gari, AppleCare+, számla, plusz szíjak
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2026.10.22. Apple jótállás
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest