Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra

Hirdetés

Bevezető

Egyelőre úgy tűnik, hogy senki sem robbantott bankot az okosórákkal. Sok forrásból lehet mindenféle statisztikákat böngészni azzal kapcsolatban, hogy az efféle kiegészítőkből legfeljebb százezres darabszámot tudnak eladni világszerte, ami ahhoz képest nyilván jó, hogy egy ennyire új és sokak számára értelmezhetetlen termékkategóriáról beszélünk, de az okostelefonos vagy épp táblagépes eladásokhoz képest ezek a számok teljesen jelentéktelenek. Az tehát tisztán látszik, hogy nem az okosóra a következő okostelefon, nem lesz ilyen kiegészítő minden ember csuklóján.

Apple Watch Sport
[+]

Ha az Apple nem szállt volna be a játékba, akkor az okosórák valószínűleg még sokáig a geekek játékszerei maradnának. De az Apple beszállt, aminek hatására az egész piac megélénkülhet, hiszen a Watch névre hallgató termékcsaládjuk sokkal nagyobb figyelmet kap, mint az összes többi, már piacon lévő termék együtt, tehát az okosórák létezésének ténye olyan felhasználókhoz is eljuthat, akik nem a technológiai újdonságok világában élnek. Ehhez azonban szintén idő kell, az XXL GSM-től kapott Apple Watch Sportot a legtöbb ember úgy nézte, mintha egy darabka űrtechnológia lenne a csuklómon, pedig a valóság ennél sokkal árnyaltabb. Erről lehet majd olvasni a következő oldalakon.

Apple Watch Sport
[+]

A minimalista csomagolásról híres amerikai vállalat az óráját egy méretes dobozban árulja, ami két iPhone-os box méretét simán kiadja. Valószínűleg a körítést az okosórákhoz képest erősen túlhúzott árazáshoz igazították, a Watch tagjait ugyanis nem egyszerű elektronikai termékekként, hanem kvázi luxusórákként próbálják pozicionálni, amiből majd meglátjuk, hogy mi fog kisülni, ettől függetlenül a nálunk lévő legolcsóbb modellt is olyan dobozba rakták bele, ahol maga az eszköz kinyújtózva terpeszkedik, ehhez pedig hely kell. Jár hozzá egy vezeték nélküli töltést lehetővé tevő kiegészítő, szíjból pedig két méretet kapunk, így csak a tényleg extrém nagy csuklóval rendelkező felhasználók lesznek gondban, még az én csuklómra (20 centiméter) is ráment a hosszabb szíj, pedig voltak már olyan eszközök nálunk tesztelni, amik kicsinyek bizonyultak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • iPhone szerviz blog: Az Apple Watch szervizes szemmel

  Az iFixit szétszedte az Apple Watch-ot, az iPhoneSzervizBuda.hu pedig szervizes szemmel értékelte azt.

 • LG G Watch R - kerek történet

  Az LG okosórája az egyik legjobb, amihez eddig szerencsénk volt, a valódi, levágás nélküli kör alakú kijelző remek látványt nyújt, az üzemidő terén pedig új bajnokot avatunk.

 • Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

  Nincs könnyű dolga az Apple-nek, ha a táblagépük fejlesztéséről van szó, de azért mindig megoldják a feladatot. A második generációs Air is nagyon jó lett.

 • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

  A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

Hirdetés