Hirdetés

Apple Watch Series 8 - arany középút

Nem túl izgalmas frissítés a Series 8, de felvonultatja az elmúlt évek Apple Watch kínálatának pozitívumait, hozzá is ad egy keveset és az Ultrához képest nem tűnik vészesnek az alapmodell ára sem.

Bevezető, árak, doboz

Folyamatában vizsgálva az Apple Watch fejlődését, legkevésbé sem tűnhet izgalmasnak az idén ősszel bemutatott Series 8 elődjéhez képest, mert olyan, mint a Series 7. Az meg olyan volt, mint a Series 6, csak kicsit nagyobb. De a S6-os meg olyan volt, mint a Series 5, az meg mint a Series 4 (és első generációs SE), ami meg… Jó, a Series 4 nagyobb kijelzős volt, mint a Series 3, de az meg olyan volt, mint a Series 1 vagy 2, csak vízálló. Önmagában tehát a közvetlen elődhöz viszonyítva a Series 8 alig hoz változást, ahogy eddig is volt az évenkénti frissítéseknél, de négy vagy akár öt generációra visszatekintve már azért összeadódnak a dolgok, amik miatt érdemes lehet az új modellre váltani.

Így néz ki 2022-ben az Apple Watch termékkínálat.
Így néz ki 2022-ben az Apple Watch termékkínálat. (forrás: 9to5Mac) [+]

A Series 3-at egészen idén őszig árulta az Apple, ennek helyét átvette az új SE, a csúcskategóriát elfoglalta az Ultra, a Series 8 pedig maradt a középmezőnyben. Kicsit többet tud az SE-nél, gyengébb, kicsit kisebb és hamarabb lemerül, mint az Ultra, így tökéletes azoknak, akik a mindennapokra keresnek az iPhone mellé egy kvázi mindent tudó okosórát, amivel elmehetnek edzeni is. Meg tudnak vele fizetni, akár telefonhívásokat intézni, üzenetet küldeni, kapcsolgatni a lámpát, kinyitni a garázst vagy a kertkaput, tudják követni a pulzusukat a nap során.

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8 [+]

De erre használható az SE is, vagy a tavalyi modell is, miben jobb akkor a Series 8? Bőrhőmérsékletet mér, női felhasználóknak segít meghatározni az ovulációs időpontokat, új giroszkóppal és gyorsulásmérővel pontosabb adatokat ad edzéshez, plusz ezeket felhasználva képes felismerni az autóbaleseteket és segítséget riasztani.

A doboz és tartalma.
A doboz és tartalma. [+]

A dobozban továbbra is egy szíj, egy mágneses USB-C végű töltőfej és maga az óra jár a vásárlónak, továbbra is csak és kizárólag iPhone telefonnal működik együtt az Apple Watch és továbbra is kell legalább egy alkalommal iPhone-ra csatlakoznia az órának az aktiváláshoz. Akkor is, ha eSIM-et kezelő GPS + Cellular modellt választ a vásárló, mely 50 ezer forintos felárat jelent. A 41 milliméteres alapmodell idén 209 900 forintról indul, a nagyobb 45 mm-es változatért 224 900 forintot kell fizetni, ezek az alumínium tokozású modellre vonatkoznak, ha rozsdamentes acél óratokot szeretnénk, akkor simán feltornázhatjuk 419 900 forintra is az árat, ami meg már alig kevesebb, mint az Ultra. Ami titánból van, és mi az, ami a Series 7-ből még volt, de a Series 8-ból már nincs? Igen, a titán tokozású változat. Klasszikus Apple-féle felülértékesítés.

Egymás mellett az Ultra (j) és a Series 8 (b).
Egymás mellett az Ultra (b) és a Series 8 (j). [+]

Hozzánk a tesztpéldány az iSTYLE jóvoltából jutott el, a 45 milliméteres éjfekete GPS modell volt a csuklómon egy hétig, ez 224 900 forintba kerül. A 45 mm-es változat tokjának mérete 45 x 38 x 10,7 mm, ez 38,8 grammot nyom szíjak nélkül az alumínium modell esetén és 51,5 grammot a rozsdamentes acél tokkal. Vékony csuklóm van, a 45 mm-es óra mégsem tűnt olyan hatalmasnak, az ívelt kijelző és szélek szépen simulnak rá az ember csuklójára. Bár sokan esküsznek a kör alakú órákra, s tagadhatatlan, hogy vannak gyönyörű darabok, okosóra esetén a négyzetes formájú ház és kijelző jobb használhatóságot biztosít. A kisebb modell 41 mm-es, ennek 41 x 35 x 10,7 milliméter a háza, 31,9 grammról indul az alumínium modell és 42,3 grammról a rozsdamentes acél. A kisebb változat női csuklóra vagy a kisebb órákat kedvelőknek jó lehet, de ha fontos, hogy minél többet lássunk a kijelzőn megjelenő tartalomból, érdemes a nagyobb változat felé húzni, ez húszezer forint pluszt jelent.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés