Apple Watch Series 7 - új idők széle

Egy mondatban is el lehetne intézni azzal, hogy nagyobb. De a méretnövekedés hoz magával ezt-azt, az ár pedig nem változott.

Bevezető

Ha bármikor is elgondolkodnék rajta, hogy kéne személyes használatra egy iPhone, akkor az a Watch miatt lenne, pedig alapvetően szerintem az óra formája kör. Mégis, az Apple Watch annyira kézenfekvő, egyértelmű és magától értetődő társa az almás telefonoknak, hogy az ember nagyon könnyen hozzá tud szokni és hamar elkezdi értékelni a jó minőségű kijelzőt, valamint a hibátlan telefonos összeköttetést. De ilyenkor mindig meggyőzöm magam, hogy az Android sokszínűségének átélése kvázi szakmai elvárás, ám ez csöppet sem változtatja meg a véleményemet abban tekintetben, hogy az Apple órája pont olyan, mint amilyennek lennie kell. Csak eddig kicsit túl kicsi volt.

Series 7 vs. SE
Series 7 vs. SE [+]

Na, mostantól eggyel nagyobb. Nem lett így sem egy batár, még a méretesebb kivitel is simán oké akár női csuklón is, de tény, hogy jót tett a kinézetnek és a kezelhetőségnek a növekedés, amitől persze ez is éppen azt tudja, mint az előző generáció, csak egyszerűen kényelmesebb használni, no meg persze ha már így alakult, akkor egy-két helyen a kezelőfelület is változott, ahogyan a funkcionaliiás is bővülgetett, bár ezek elsősorban szoftveres módosítások.


[+]

Máskülönben ez egy Series 6-os Watch egy picit frissebb köntösben. A chipset elvileg nem új, igazából csak reszelgettek rajta a nagyobb kijelző miatt, az akkumulátor ugyanannyit fog hozni készenléti időben, mint a korábbi modell, a szenzorok maradtak a korábbiak, a felület pedig pont annyit változott, hogy legyen értelme itt-ott a nagyobb képnek. Az új modell 41 és 45 mm-es méretben készül a korábbi 40 és 44 mm helyett, miközben a kijelző 20%-kal nagyobb, ha valaki most venne órát, akkor csak 10 ezer forinttal kell többet fizessen a friss motyóért, mint a korábbi kiadásért, szóval nyilván ez éri meg, de váltani az előző generációról valószínűleg nem létszükséglet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés