- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
g4mer
senior tag
válasz
7Heads Drago #447 üzenetére
huaweiek elég jól birják, csak a kamera szoftverét teszik tönkre frissítésekkel
Előző telóm, Mate 10 pro mai napi tökéletesen üzemel, nagypapám használja
-
Laslow
senior tag
válasz
7Heads Drago #449 üzenetére
Időtállóság: a feleségemnek az S7 teljesítménye a mai napig elég, ami egyedül annak köszönhető, hogy jó pár éve nem érkezett rá frissítés, és valami sok generációval ezelőtti Androiddal fut. Ne feledjük, ez egy több mint 6 éve piacra került telefon! Az én Pixel 3a-m hasonló teljesítményű mint az S7, de - mivel a legújabb Androiddal megy - már döglassú, és most, hogy már megszűnt a supportja, havi frissítésről frissítésre érezhetően egyre lassabb lett, ezzel kikövetelve, hogy vegyek helyette újat. És mindkettőnek az akkuja mostanra zavaróan elgyengült.
Olvasgattam ma az SE 2022 és az 12 telefonokról.
Kamerára szerintem egálban vannak: a 12 plusz optikáját ellensúlyozza a SE 2022 újabb procin futó jobb szoftvere, és az volt az érzésem, hogy nekünk inkább ez utóbbi kell, mint az ultraszéles látószög: az S7 és a Pixel egyetlen optikája is elég, nincs igényünk optikai zoomra meg ultraszélesre meg makróra... Viszont a g4mer által linkelt videó fotóin nekem a 13 Mini képei határozottan jobban tetszenek az SE 2022 képeinél - csak nem 100.000 Ft-nyival...
Akkura is ahogy néztem kb egálban van a két telefon: Az SE 2022 takarékosabb procija és kisebb kijelzője ellensúlyozza a 12 nagyobb akkuját és OLED kijelzőjét. De az igazság az, hogy alapból egyik sem valami jó akkuban, és kérdés, hogy mi lesz velük mondjuk 3 év múlva mire érezhetően elgyengül az akku bennük. (Jó pénzért cseréltessem ki újra, mondjuk.)
Kijelzőben az Andoridos telefonunkhoz képest mindenképp visszalépés az AoD hiánya, azt szeretjük. Ráadásul az SE 2022 nem is OLED, úgyhogy a sötét mód alkalmazásával sem lehet üzemidőt nyerni. Szeretjük az OLED-et, főleg a Samsungét (a Pixelé gyengébb, bár az újabb Pixeleké tudtommal már jobb).
Teljesítményre mindegy: mindkettő hozza az elvárt szintet, hiszen nem játszunk erőforrásigényes játékokkal, és nem szerkesztünk képet/videót telefonon. Facebook, böngészés, fotózás, Candy Rush, kártyajátékok - ezt bármi hozza, szerintem az SE 2020 is.
Három dolog nem tiszta most nekem:
1. Jár a telefonokhoz valamilyen töltőfej, vagy csak kábel, de fali csatlakozóba dugható töltőfejet mindenki használjon amit talál otthon, vagy vegyen hozzá pluszban? A Xiaomi 10W Qi töltő, amit most az S7-hez használunk, meg vagy működik majd, vagy nem?
2. Milyen módon van lehetőség a telefonnal elkészült fotókat/videókat Windows asztali gépre áttölteni? Azt olvastam, hogy a Lightning egyrészt lassú, másrészt akár meg is szakad az átvitel - ez mennyire igaz. Wifin valahogy esetleg? (korrekt új ASUS RT-AX58U router van itthon)
3. Hogy és hol lehet ezekre törésgaranciát is venni? Soha nem tört még el telefonunk, de soha nem is volt ilyen drága készülékünk, a méretet meg lehetőleg nem szeretnénk megnövelni egy védőtokkal. Most Spigen tokokat használunk, és kivéve belőle a telefont mindig meglepődünk, hogy tok nélkül mennyivel kisebbnek tűnnek, a kicsiség pedig előny, és meggondolnám, hogy megér-e havi x ezer forintot hogy ne kelljen tok rá... -
jerry311
nagyúr
válasz
7Heads Drago #447 üzenetére
Én tegnap esőben sétáltam és nem áztam el.
Előfordulnak ilyen anomáliák a mátrixban. -
Zozo0525
őstag
válasz
7Heads Drago #441 üzenetére
pont a userek véleménye szerintem nem ok, vadidegen leír valamit honnan tudni user error vagy készülékhiba? minden topic tele síró userekkel akkor egyik készülék sem jó?
-
kisvak
kezdő
válasz
7Heads Drago #404 üzenetére
A gyártási volumen csökkentése egy marketing szempontú döntés, ami önmagában a készülék minőségéről, sem az ár-érték arányáról, sem a kereslet-kínálat mértékéről nem mond semmit. A meglévő alkatrész készlet nyilván korlátos, tehát üzletileg ésszerűbb lehet egy drágább, több profitot termelő modellben elsütni.
Az ontopik készüléknek van egyébként 128 gigás verziója is, mindössze 20.000,-Ft.-tal kell többet fizetni érte, de még így is 55.000,-Ft.-tal olcsóbb, mint egy 12 Mini hasonló tárhellyel. -
törölt tag
válasz
Véleményem szerint nem a háttértár és vagy a kijelző a gyenge pontja a koncepciónak, hanem a gyatra üzemidő. Megerősítem az előttem szólót, pl a waze úgy meríti, hogy egy alap 2 amperes szivargyújtós töltő szinten tartani sem tudja. Valamit fékezhettek volna szoftveresen a rendszeren, mert így nem lett megugorva a szifon 7 + aksicsere sem.
Mivel alacsonytöltöttségű módban sokkal tovább bírja, mennyi fölösleges szar futhat eleve a háttérben? A többi összetevőt meg nagyobb telefonhoz tervezték, pl a gps ku..a sokat vesz fel.
-
válasz
Jól tudod [link]
-
Tibee86
nagyúr
válasz
7Heads Drago #353 üzenetére
Az azért erős túlzás, de az i4 óta a privát telefonom iPhone. Mondjuk sose adnék ki 300-400-500 ezret egy iPhone-ra, mert nekem nem ér meg semmilyen telefon ennyit, így mindig jól le is vagyok maradva a szériákkal, most is egy 11 pro-m van amit tavaly év végén vettem 200-ért újonnan. Ezt is csak azért, mert mikor megjelent már tudtam, hogy erre akarom majd lecserélni a 7-est, és mivel kivezették és az újabbak nem tetszenek be kellett szerezni amíg még lehet. Ezzel is minimum 3-4 évre tervezek. Nem vagy hardcore user, se facebook-om se instám se titktokom nincs, a napi sot-om 2 óra alatt van. Nem függök tőle, de lehet nyomógombos telefont használnék ha most azt mondanák nincs többet iOS.
Cégesként meg ismerősi körben volt több andoridos telefon is, de nekem nagyon fekszik a felülete akármennyire is testreszabható, de nyilván van aki meg pont fordítva van ezzel. Nem
Rengeteg mindent utálok magában a gyártóban és annál több hülyesége van a rendszernek is, csak azokat nyilván nem itt fogom felsorolni és taglalni, erőltessék meg magukat a kollégák akik minden hír meg teszt alatt csak fikázni járnak be.#354: A 11 szerintem ebből a szempontból olyan lesz mint a 6S, mivel még mindig árulja az Apple így biztos jó sokáig lesz támogatva. Persze kihagyva pár dolgot amit az újak megkapnak, mint pl. a maszkos feloldást már csak a 12 és a 13 kapta meg.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
7Heads Drago #319 üzenetére
Almát almához, körtét körtéhez…
Sok embernek nem alternatíva az android. Pl. felőlem lehetne 50 ezer forint egy csúcs androidos telefon akkor se kellene, mert herótom van tőle. De csak emiatt nem is megyek az androidos topikokba, hogy elmondjam mennyire nem jön be. -
janeszgol
félisten
válasz
7Heads Drago #319 üzenetére
A 11? 3 GB ram, nuku 5G, ráadásul a 64 GB-os kerül annyiba, mint a 128-as SE2022. Ja és mínusz 4 év támogatottság.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
7Heads Drago #311 üzenetére
Ha már így nekem címeztél mindent:
"Kezdjük ott hogy az SE nekem vicc. 3,5h sot-al."
Nyilván akkor nem te vagy a célközönség ahogy én se, bár a napi átlagom 2 óra alatt van."Ha 128-ast veszed annak már más az ára kérlek."
Ha nem elég a 64GB akkor sajnos felárat kell fizetned, ez ilyen. Itt mondjuk a rendszer nem foglalja el a 64GB-os tárhely felét. De mivel a sot miatt kiesett így ezen már nem kell aggódnod."Érdekes hogy egész eddig így volt a 64gb-os SE hasonlítgatva droidosokhoz (mármint ezen az áron)."
Ki hasonlítgatta itt bármilyen droidos telefonhoz? Zavar van a kavarban.Ez egy iPhone topik még mindig, csak a szokásos módon az android userek megymagyarázzák miért nem jó nekik és győzködik itt a népet.
" A mobil lefedettség vicc sok helyen."
Biztos sok kis utolsó zsákfaluban lehet probléma, de egyébként kishazánk elég jól áll lefedettségben. Én pl. napi 500-600km-et teszek meg mindenfelé az országban és szól a spotify." Nekem pl nincs korlátlan netem. Nekem net és előfizu nélkül is minden ott van a telon..."
Tök jó neked. Én filléreket fizetek a mobilnetért és bármit csinálok mindig 5-6GB megy a levesbe fordulónapon. Az tuti, hogy a 64GB-os telefonomra nem tudom letölteni otthon az egész internetet mint te, de nem is akarom. -
PuMbA
titán
válasz
7Heads Drago #313 üzenetére
Én nem akarom megvitatni, csak szomorúsággal tölt el, hogy ma oda jutottunk el az internet árnyoldalának hála (itt a topikban többen is, de még nagyon néha velem is előfordul), hogy valaki megnéz egy cikket, elolvas belőle 1 bekezdést, amibe van egy adat megemlítve és akkor már az a 100%-os megdönthetetlen bizonyíték és elkönyvelte, hogy márpedig az annyi. Én például vettem a fáradtságot és megnéztem 15 darab SE 2022 tesztet minimum, amiknél van 3 óra és 6,5 óra SOT között mindenféle eredmény, tehát ez nem ilyen egyszerű
#3157 Heads Drago: Valósabb, mert azok után átlagot vonnak, tehát összekombinálják az eredményeket, hogy 2 óra netezés, 1 óra filmnézés. Másrészt a többi telefonnal relevánsan összehasonlítható, mert a tesztmódszer ugyanaz.
-
PuMbA
titán
válasz
7Heads Drago #311 üzenetére
"3,5h sot-al."
A SOT egy meghatározhatatlan mérőszám, szóval félrevezető. SOT az is, ha alacsony fényerőn a sötét szobában olvasol és SOT az is, ha teljes fényerőn játszol. Ha például képernyő nélkül hallgatsz zenét, az meg nem SOT, de ugyanúgy szívja az akksit. Egy valós mérőszám például az, hogy mennyit tudsz rajta netezni, videót nézni, játszani és ezeknek egy általános egyvelegét kell venni, mint a GSMArena. Bírom, hogy az emberek elolvasnak egy cikket, amibe bele van írva egy szám és azt kezdik el telekiabálni mindenhova, bármiféle mélyebb utánajárás nélkül.
-
A Molyember
tag
válasz
7Heads Drago #302 üzenetére
-
csƵ
addikt
válasz
-
válasz
Én meg beleférnék. Most akkor?
-
Tibee86
nagyúr
válasz
De ezt úgy mondod, mintha nem lenne lehetőséged nagyobb tárhellyel venni.
Mondjuk ha az ios is 32GB-ot elfoglalna akkor úgy valóban nagyon felháborító lenne a 64Gb-os verzió. -
válasz
7Heads Drago #295 üzenetére
Az mondjuk igaz
De 4G azért szokott lenni.
Az e-sim meg f0sTeszteltük melóhelyen, nagyon gagyi.
-
csƵ
addikt
válasz
7Heads Drago #296 üzenetére
Miért kicsi 128 és 256GB?
-
válasz
7Heads Drago #164 üzenetére
Hm, eSIM?
@Shyciii : Ne már, annyi főnököt látok okostelefon mellett füzetbe jegyzetelni, meg állandóan mindenkit felhívogatni, hogy még
Ezeknek nyűg az okosteló.
"Ha volna fogalmad hogy pontosan mit csinál most egy manager, és milyen elvárások vannak egy milliárdos cégnél, "
Hát, ezek nagyon változóak. Nem lennék benne biztos, hogy mindenhol csak és kizárólag csúcsteló jó ezeknek. -
csƵ
addikt
válasz
7Heads Drago #164 üzenetére
Továbbra se értem, hogy ez miért iPhone felőli probléma.
Valami életszerű gond lenne esetleg, vagy ennyire már nincs mibe kapaszkodni?
Szar az iPhone, mert a kecskeméti egyetemen vannak lyukak, ahol nincs lefedettség.
LOL -
csƵ
addikt
válasz
7Heads Drago #159 üzenetére
Mi köze a 4G/5G lefedettségnek az iPhone-hoz?
-
csƵ
addikt
válasz
7Heads Drago #103 üzenetére
Hát én épp 230 km-re élek Budapesttől keletre, de az nem kimondottan az Apple problémája, hogy nincs minden lyukban térerő.
#108Ricardo
Képzeld, a laptopomban 128GB SSD van. Mondjuk én nem töltök le napi 1TB warezt, pár éve offoltak is nCore-ról, mert be se léptem oda sokáig.
Lehet itt felhalmozni sok-sok TB felesleges filmet, sorozatot és zenét meg játékot, de a streaming a jövő és a kényelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alkoholista nevelde
- Google Pixel topik
- Gumi és felni topik
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged