Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
Én monitorokkal és TV-kkel vagyok úgy, hogy bármikor bármilyen CRT monitorra vagy TV-re ránézve azonnal borzasztóan zavaróan villogónak láttam, ha csak 60Hz-en ment. Átállítva legalább 75Hz-re megszűnt a borzasztó villogás - enélkül egy percet sem voltam hajlandó ilyen monitor előtt ülni. Nem értettem másokat hogy nem zavarja, hogy kivibrálja a szemüket.
Viszont mobiltelefonon soha nem tapasztaltam ezt a fajta vibrálást, úgyhogy most meg vagyok lepődve, hogy itt is megvan a bénább OLED kijelzőknél alacsony fényerőnél. Márpedig az én Pixel 3a-mnak elég béna az OLED kijelzője (a Samsung AMOLED-jei sokkal jobbak szerintem). -
Laslow
senior tag
Segítsetek, kb. hány százalék akkut visz le, ha 2 óra alatt készítek 200 db click&shoot fotót meg 1-2 perc videót? (Az akkut próbálom felmérni, mert az a félelmem, hogy veszünk drágán új telefont az S7 helyett, és akkuban csalódást okozna.)
-
Laslow
senior tag
Köszönöm.
iCloud: gondolom ez úgy működik, hogy beállítható a telefonon, hogy amikor WiFi hálózaton van, töltse fel automatikusan az új fotókat és videókat. (Mobil netről tiltható a funkció?) Windows gépen meg gondolom egy kliens alkalmazás automatikusan letölti adott mappába mindig az új képeket/videókat. A felhőből meg egy hónap után vagy a tárhely limit elérésekor gondolom automatikusan törlődik minden régi, hacsak nem jelölöm meg maradandónak valamelyik fájlt. És gondolom JPEG-gel is működik, nem csak az almás képformátummal (nem emlékszem a nevére). Nagyjából az elképzelésemnek megfelelően működik?
iPhonet érdemes venni az Árukereső olcsó boltjaiban is, vagy csakis szolgáltatónál vagy iStyle-on?
-
Laslow
senior tag
válasz
7Heads Drago #449 üzenetére
Időtállóság: a feleségemnek az S7 teljesítménye a mai napig elég, ami egyedül annak köszönhető, hogy jó pár éve nem érkezett rá frissítés, és valami sok generációval ezelőtti Androiddal fut. Ne feledjük, ez egy több mint 6 éve piacra került telefon! Az én Pixel 3a-m hasonló teljesítményű mint az S7, de - mivel a legújabb Androiddal megy - már döglassú, és most, hogy már megszűnt a supportja, havi frissítésről frissítésre érezhetően egyre lassabb lett, ezzel kikövetelve, hogy vegyek helyette újat. És mindkettőnek az akkuja mostanra zavaróan elgyengült.
Olvasgattam ma az SE 2022 és az 12 telefonokról.
Kamerára szerintem egálban vannak: a 12 plusz optikáját ellensúlyozza a SE 2022 újabb procin futó jobb szoftvere, és az volt az érzésem, hogy nekünk inkább ez utóbbi kell, mint az ultraszéles látószög: az S7 és a Pixel egyetlen optikája is elég, nincs igényünk optikai zoomra meg ultraszélesre meg makróra... Viszont a g4mer által linkelt videó fotóin nekem a 13 Mini képei határozottan jobban tetszenek az SE 2022 képeinél - csak nem 100.000 Ft-nyival...
Akkura is ahogy néztem kb egálban van a két telefon: Az SE 2022 takarékosabb procija és kisebb kijelzője ellensúlyozza a 12 nagyobb akkuját és OLED kijelzőjét. De az igazság az, hogy alapból egyik sem valami jó akkuban, és kérdés, hogy mi lesz velük mondjuk 3 év múlva mire érezhetően elgyengül az akku bennük. (Jó pénzért cseréltessem ki újra, mondjuk.)
Kijelzőben az Andoridos telefonunkhoz képest mindenképp visszalépés az AoD hiánya, azt szeretjük. Ráadásul az SE 2022 nem is OLED, úgyhogy a sötét mód alkalmazásával sem lehet üzemidőt nyerni. Szeretjük az OLED-et, főleg a Samsungét (a Pixelé gyengébb, bár az újabb Pixeleké tudtommal már jobb).
Teljesítményre mindegy: mindkettő hozza az elvárt szintet, hiszen nem játszunk erőforrásigényes játékokkal, és nem szerkesztünk képet/videót telefonon. Facebook, böngészés, fotózás, Candy Rush, kártyajátékok - ezt bármi hozza, szerintem az SE 2020 is.
Három dolog nem tiszta most nekem:
1. Jár a telefonokhoz valamilyen töltőfej, vagy csak kábel, de fali csatlakozóba dugható töltőfejet mindenki használjon amit talál otthon, vagy vegyen hozzá pluszban? A Xiaomi 10W Qi töltő, amit most az S7-hez használunk, meg vagy működik majd, vagy nem?
2. Milyen módon van lehetőség a telefonnal elkészült fotókat/videókat Windows asztali gépre áttölteni? Azt olvastam, hogy a Lightning egyrészt lassú, másrészt akár meg is szakad az átvitel - ez mennyire igaz. Wifin valahogy esetleg? (korrekt új ASUS RT-AX58U router van itthon)
3. Hogy és hol lehet ezekre törésgaranciát is venni? Soha nem tört még el telefonunk, de soha nem is volt ilyen drága készülékünk, a méretet meg lehetőleg nem szeretnénk megnövelni egy védőtokkal. Most Spigen tokokat használunk, és kivéve belőle a telefont mindig meglepődünk, hogy tok nélkül mennyivel kisebbnek tűnnek, a kicsiség pedig előny, és meggondolnám, hogy megér-e havi x ezer forintot hogy ne kelljen tok rá... -
Laslow
senior tag
Igazából a tepsinél kisebb méreten kívül 2 dolog fontos: a jó fotóképesség mozgó gyerekről nem ideális fényviszonyok között is, és hogy az akkuja bírja, hiszen ez az egyik ami miatt épp készüléket cserélünk.
A 12 Mini mintha akkuban kifejezetten gyenge lenne - vagy az az SE 2020? (Nem vagyok otthon iPhone-ban, csak valahol ezt olvastam, de nem emlékszem, melyik készülékről.)Ár alapján ezek jöhetnek szóba, fentebb semmiképp nem mennék:
SE 2020 64GB - ez már procira régi is és RAM-ban is kevesebb, így nem tűnik túl jövőálllónak
SE 2022 64GB - nekem ez tűnik a favoritnak
12 Mini 64GB - ennyire kompakt nem feltétlenül kell legyen
12 64GB - ez meg kicsit nagyTárhelyből több szerintem nem kell, mert csak fotók/videók foglalnák, meg esetleg egy darab Candy Rush típusú játék, plusz Waze, netbank, és hasonló apróságok.
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
A Google Pixel 3a telefonom már lassúcska (akadozik, elkezdtem megutálni), és az akku is keveset bír (és már épp lejár a szoftveres frissítése is), így idén mindenképpen lecserélem. A feleségem Samsung S7 telefonja pedig egyrészt évek óta nem kapott frissítést, másrészt már túl keveset bír az akkuja annak is. Így idén az ő telefonját is cseréljük.Mivel nem vagyok hajlandó nagyméretű telefont venni, és a feleségem sem, felmerült az OS váltás.
Kérdésem, hogy vajon miként viszonyul a mostani telefonjaink kameráihoz a SE 2022 kamerája, ha nem ideális fényviszonyok között (pl. télen beltéren lámpafénynél) fotóznánk mozgó témát (gyerekek)? Lazán hozza ilyenkor az S7 és a Pixel 3a szintjét? E telefonok képminőségéből semmiképp nem akarunk engedni. Offtopic itt, de hátha tudjátok: a Mini 12 fotóban hol van vajon ezekhez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest