- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ricardo
titán
" Nekem is néha kell csak valami, ami HW igényesebb - ezeket azért ki lehet mozogni, illetve pl. ha utazok valahova (szoktak lenni ilyenek, hogy el Pestre, haverokkal bandázás, este haza, ilyenkor kell BKK futár, meg néha navigáció) akkor bedobok egy powerbankot. (Bár ez akkor kellett, amikor az SE2016 akkuja már döglődött, tavaly cseréltem, utána simán jó.)"
Mondjuk ha csak néha kell, akkor jó a power bank.
Én például a kamerát használom elég intenzíven. Kihullana az összes hajam, ha nap közepén kellene töltögetnem.
-
Ricardo
titán
Attól még, hogy azoknak való akik amúgy sem használják szinte semmire, nem lesz jó vétel.
Én a kezdetektől ezt próbálom mondani. Nem a kütyü létezése maga , hanem az ár érték aránya vicces.
Ha szinte nem használod semmire Minek bele ekkora erő? Tudom az időtállóság. De amire például a fórumtárs használja arra elég élenne a meglévő hetese is egy új akkuval. Pont nem is olyan rég magyaráztáto el nekem, hogy az akkucsere jobban megéri.Ha meg használod, illetve kihasználod az erejét, és a tudást ami benne van, akkor hirtelen kevés lesz, az akku nap közepén feladja, hirelen kevés lesz a 64 giga.....és sorolhatnám.
Tehát aki nem használja ki az erejét (elvileg ők a célközönség), nekik felesleges megfizetni a erős procit (másra nem lehet fogni az árát
), aki meg kihasználná az erejét annak a többi paraméter kevés.
Ezen logika mentén tartom magam a véleményemhez hogy ez a készülék kapufa.
Ettől megvan a maga célközönsége.
A "nekem nem kell nagyobb akku, és több tárhely, mert úgysem használom semmire, amikhez kellenének. "
De azért ezen felhasználók jó büszke, hogy a benne lévő processzor leveri az androidos csúcstelefonokat. -
aujjobba
addikt
A 2016 SE-t én is szerettem, kivéve a touchid-t, az őrületbe kergetett.
Izzadós az ujjam, attól mindig maszatos lett a leolvasó, úgy nem ismert meg, törölgetni kellett állandóan.
Három év után (pár hónapra rá, hogy az iStyle akciósan akkut cserélt benne) megadta magát, se SIM, se BT, semmilyen adatkommunikáció nem megy rajta, papírnehezék lett sajnos.
Arról nem is beszélve, hogy a kijelzője felvált, mint amúgy mindegyiknek, az 5s-től örökölt konstrukciós betegség. -
Shyciii
veterán
nem mondtam, hogy nem megy, de egy 4,7"-os kijelzőn te milyen excel file-t nézel, szerkesztesz, digaramozol? vagy egy 50 oldalas pdf-et megszerkeszteni? Vagy pl azt kihagytam, hogy a mostani cégnél egy több emeletes biztonsági rendszer térképét nézni, és beaktíválni ezen eszközöket a térképen. 4,7"-on ezek és ennél rafkósabb munkák egyszerűen kényelmetlenek a használhatatlansági szinten. Teljesen mindegy innentől kezdve, hogy a legerősebb proci van benne, és X GB ram, mikor nem tudod kihasználni. A mobilaréna cikk is azt írja, hogy annak jó, aki alap szinten használja a telót. Na de könyörgöm, aki alap szinten használja, annak meg minek a legerősebb processzor? Azért egy ios esetén az alap dolgokra elég egy 5 évvel ezelőtti hardver is
Arról nem is beszélve, hogy ha én csak telefonálásra keresnék telefont, ritkán egy-egy weboldalt megnézve, akkor meg pláne nem 200eFt-ért keresnék telefont...
-
Shyciii
veterán
hcl
Én utoljára főnököt 2002-ben láttam jegyzetelni (CHS Hungary), de akkor még nem voltak okostelók. Amióta van okostelefon, azóta mindegyik főnököm, vagy középvezető okostelefont (és tabletet...) használ/használt. Az már más kérdés, hogy vegyesen iphone, android, sőt nano volt blackberry is (bár az nem sokáig. gyorsan rájöttek, hogy nem az kell nekik).
Arról nem beszélve, hogy 2022-őt írunk. Már legalább 10 éve, hogy az a cég, aki nem tud modernizálni IT terén, az a cég meghalt, versenyképtelen. Ezt azért nem nehéz belátni.
És itt most nem olyan ínyencségekről beszélek, hogy a tárgyalóba csak úgy lehet belépni, ha előtt a tárgyaló falán levő tabletbe bejelentkezel, és lefoglalod (a'la Microsoft), de az aki még jegyzetel, és butatelefont használ, az a cég erősen le van maradva, és biztosan nem, meghatározó a saját piacán. És egy szóval nem mondtam, hogy csak csúcstelefon. Azért az SE és csúcstelefonok között elég sok modell jöhet még szóba. Akármelyik cégnél voltam, minden manager, középvezető (feljebb nem is szólva) mind elvárás volt, hogy a telefonon kvázi élt, tehát alap az excel, word, pdf-ek megnyitása, vpn kezelés, onedrive tartalmak megnyitása, saját fejlesztésű programok futtatása stb. Tehát nem kis tartalomfogyasztásról beszélünk. Ezeket egy miniatűr kijelzőjű telefonon használni napi szinten sokszor gyakorlatilag használhatatlan egy SE-n. És akkor még nem beszéltem a jegyzetek készítéséről, rajzolásról. nem véletlen, hogy nálunk sokan pont ezért nem kértek iphone-t, hanem Note-ot anno, mert kellett a ceruza.Az meg végképp nevetséges, amit a most is földön térdeplő Zozo0525 állít, hogy van milliárdos cég, aki még buta telefonokat használ manageri szinten. Persze céget nem nevezett meg, mert a végén még gyorsan ellenőrizhető lenne, dehát ez már az ő szegénységi bizonyítványa, és gyerekes viselkedése.
-
Shyciii
veterán
hcl
Most komolyan kérdem, hogy nálatok mit csinálnak a managerek, mert azt tudom, hogy előző munkahelyemen mit csináltak, és ezért miért esett ki kapásból az SE változat. Az egy dolog, hogy 3310-et se adnál neki, én se nagyon, mert nem vigyáznak semmilyen cuccukra. Még emlékszem, hogy anno milyen hibákkal, sérülésekkel adták át a telefonjaikat, hogy küldjük szervízbe. A töltőkről nem is beszélve...
Zozo0525
ha nem érted, akkor miért értetlenkedsz? Voltál életedben bármilyen manager? Dolgoztál nekik éveken keresztül? Ha nem, akkor egyszerűbb az értetlenkedésed helyett csendben maradnod.
-
-
-
Ricardo
titán
". És most már az alapmodell is 64GB, míg magam részéről még a 16GB-os is elég lenne. És asszem ebből is van 128-as."
Ahogy írtam is. Van akinek elég ennyi ettől függetlenül egy ennyi tárhelyet rakni egy ilyen árú telefonba kell a vastag bőr.
Vagy nagyobbnak kellene lennie az alapnak, vagy ha már ennyi, nem szabadna ilyen áron adni. -
Ricardo
titán
-
törölt tag
Fuji X-T3 540g, 1855 kitobi rá 310g, oké, nem egy kiló pont, de 850g
Mondjuk pont most akarom downsize-olni, mert nem használom ki az extra tudását az utóbbi időben, inkább a méret lett megint fontos.
Közösségi média nem egyenlő amúgy a világgá publikálással
Lehet csak barátoknak kialakított csoportba, vagy szűrővel kitenni, vagy mondjuk eltűnő sztoriba, stb. Meg a másik, hogy nyaralós kép nem egyenlő tengerparti szelfivel
Illetve ha presetezed csak a képeket, akkor már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy minek lövöd RAW-ban egyáltalán, ha meg jpeg, akkor sok esetben a telefon on-the-fly igen jó vagy bizonyos körülmények közt jobb eredményeket is tud már hozni (computational photography előnyei). -
-
bigmasterg
addikt
Van fullframe fényképezőgépem, de ha kirándulni megyek akkor legtöbbször simán otthon hagyom.
Egy: az hogy cipelni kell, kettő: hogy annak a képeit még meg kell utómunkázni. Ha a kiránduláson csinálok több száz képet, akkor később otthon nagyon kell unatkoznom, hogy mindent megcsináljam, mindig az a vége, hogy max 10 jobbat csinálok meg az összesből. A többi csak ott áll raw-ban.Míg ha telefonnal fotózok, az rögtön felhasználható és megosztható. Közösségi médiára, filterzve meg bőven használható amit egy mostani csúcstelefon tud. Nyilván ugyanott, ugyanakkor fényképezővel jobbat lehetne. De kérdés, hogy megéri-e. Olyankor kirándulni, pihenni megyek, nem dolgozni.
De azt tapasztaltam, hogy ha van nálam ilyenkor fényképezőgép, akkor is elő-elő veszem a telefont is fotózni. -
törölt tag
Nekem is ott volt, de nem szeretem úgy hordani, ott himbálózik a nyakamban közel 1 kiló
Plusz így olyan képeket is meglövök, amire nem emelném fel a gépet, mert "nem elég fontos téma", de utólag meg jó nézegetni a mit láttam egy kirakatban képeket is és egyéb random dolgokat.
-
törölt tag
Én ezzel nem értek egyet
Pont most voltam "nyaralni" pár napra, ott volt nálam egy XT3 egy elég könnyű kitobival, és még így is majdnem duplázta a hátizsák súlyát, illetve elővenni sem kényelmes mindig mindenhol. A telefon szinte állandóan kézben van, mert azon nézem a térképet, azon vannak a busz/vonat jegyek, azzal bérlek bringát, stb. Sokkal jobban kézre esik, nem foglal extra helyet és akár azonnal szerkeszteni tudom vagy elküldeni a képeket valakinek. A 4 napos úton első 1-2 nap még fotóztam milc-cel, aztán kb semennyit.
Nyilván a milc sokkal jobb képminőséget tud, de kényelmi faktorban nagyon elmarad, még akkor is, ha egy ennél is kisebb vázat visz az ember. -
aujjobba
addikt
Nalam a fotok/videok foglalnak 21GB-ot, pedig ritkan fotozok, videozni alig-alig, azt is 1080p-ben max.
Ha valamirol tobb kepet keszitek, kivalogatom a legjobbat es csak azt tartom meg.
iCloud-ban szeretem tarolni ezeket, a szamitogeppel/HDD-vel barmi tortenhet, vesztek mar el dolgaim hibas HDD vagy epp SD kartya miatt.Naszoval igy most 50GB szabad a 128as telefonon, epp nem lenne mar eleg a 64-es.
A Fotoknak be tudnam kapcsolni, hogy optimalizaltan tarolja az anyagot (regebbi kepekrol csak kis felbontas), de akkor amint hasznalnek egy regebbi fotot le kell toltenie netrol a teljes valtozatot.Az appokat is torlom amit nem hasznalok, kicsit rendmanias vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged