- Android szakmai topik
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Google Pixel topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
A szokásos javítás, lassan már rutinfeladat
-
Remus389
veterán
Kijelzőcsere házilag, ha valakit érdekel: [link]
Anyám telefonja
-
Remus389
veterán
válasz
fenyojoe #22151 üzenetére
Igazából az volt, hogy leejtettem a 6S-t és berepedt a képernyője. Nem volt olyan vészes, kb. egy hónapig így használtam.
Rendeltem Ali-ről új képernyőt olcsón, szokás szerint átszereltem, de lehet selejtet küldtek vagy nem pont 6S-re valót, mert utána a Home Gomb a Touch ID-t ha kissé bizonytalanul is, de érzékelte, de a nyomkodást nem. Újra szétszedtem, ellenőriztem és megtisztogattam a csatlakozást, de ugyanaz. Ráadásul a pótképenyő is fakóbbnak tűnt. (Lehet tévedésből i6 vagy i7 képernyőt küldtek?) Illetve ha teljesen lemerül, akkor restore képernyő jelenik meg, szóval valami nem stimmel. Mindenesetre most rendeltem új képernyőt, hátha jó lesz és akkor eladom.
A asszisztív touch-ot bekapcsoltam, úgy ahogy használni lehetett, gondoltam rendelek ismét képernyőt, de aztán mondtam, üsse kő, amúgy is vágytam a i12 mini-re, meg kipróbálom milyen az iPhone unboxing feelingje.
Amúgy használtba nem olyan sokkal olcsóbbak a szép példányok, meg azoknak nem új az akksi, gondoltam legyen akkor új. 185-ért volt egy szép, de annak az akksija csak 87%-os volt. Engedni nem akart az árból. 215-ért volt az új. 165 körül karcosat kapsz gyengült akksival. Akkor legyen új azt kész.
-
Remus389
veterán
Megvan az utód, elcsábultam végül: [link]
A fotók még a 6S-sel készültek
-
Remus389
veterán
válasz
molnarpeter #22101 üzenetére
iOS 14.3 van rajta, tehát nem tudom megnézni
-
Remus389
veterán
Sikerült megint úgy leejtenem hogy berepedt a kijelző. Ismét javítanom kell.
Aliexpressz-en már csak 16 dollár 70 cent a kijelző, 4803Ft-ot vontak le
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Meg lehet azt nézni a telefon menüjében valahol hogy kártyafüggetlen-e a készülék?
-
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
#40993792 #22018 üzenetére
Árnyoldala ennek, hogy a hangszóró nem szól többé, sem videónál sem hívásnál, zenét persze lehet hallgatni fülhallgatóval, de a hangszóró nem szól többé, persze vissza lehetne csinálni. Hiszen azt az elektromos jelet amit eddig a hangszóró kapott, azt kapja most a logó, tehát zenénél vibrál. Ha leveszed a hangerőt a logó is elsötétül, hang persze nincs ugye. Raraktam ezt: [link] így a logó egyenletesen világít, kikapcsolt kijelző mellett is, VLC, van ilyenből másfél órás is, és akkor sokáig világít
Hát nem is tudom, úgyis a zsebembe szokott lenni és rezeg amit megérzek és úgyis fülhallgatóval hallgatok rajta zenét, ez van, a hangszóró nincs többé.
Ráadásul elég karcosan érkezett a logó, szerencsére 5 perc alatt autópolírral megoldottam
Van a másik féle ami akkor világít, ha a képernyő is világít: [link] nem tudom melyik a jobb, ettől viszont lemerül az akksi. Telefonálásnál viszont ez sem világít hiszen akkor a képernyő is kikapcsol, tehát annyira azért nem menő. Az én verziómnál azt nem tudom hogy futhat a VLC telefonálás közben, mert akkor világító logóval telefonálhatnék
Mindegy, nekem nem gond annyira hogy nem csörög, én olyan vagyok, akkor majd rezeg
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Le kellett szerelni hangszóró részt, és alá kellett "bekötni", ahogy 5:10-nél [link] (csak erről pont nincs fotó), bár az enyém nem teljesen olyan mint a videóban, de adta magát hogy hova kell helyezni az érintkezőt.
A telefon működik összerakás után, akkor világít ha a hangszóró megy, el kell inditani valami zenét. Olyat kellett volna venni ami akkor világít ha a képernyő is világít, csak az ebay-es leírás nem volt világosan megfogalmazva. Olcsó volt egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #21967 üzenetére
Ezt megcsinálhattam volna, ha már szétszedtem.
Még gondolkodok rajta, az akksi lehet tönkremegy az újabb szétszedéstől, bár nem valami nagy szám már csak 95%-os. Lehet berendelek tartaléknak egy új akksit és egy világító logót Ali-ról, és max eladom az extra akksit, nem nagy összeg. Sajnos már megkopott az Apple logó a példányomon: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
molnarpeter #21968 üzenetére
Szerintem az lehet, hogy a lecsökkent hőmérséklet miatt, valahol összehúzódik valami fémcsatlakozó, így elmegy a kontakt.
Csak tegnap lett kész, de nem tapasztaltam eddig semmilyen rendellenességet. (leszámítva a Home gomb-ot, tényleg kicsit mélyen van, viszont nem szerencsés újra felnyitni, de majd meglátjuk.)
#21971hotibi : Engem örömmel töltött el ez a kis munka. Főleg amikor újra elindult a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Sziasztok,
hétfőn megérkezett a kijelző, így tegnap átszereltem a kijelzőt és az akksit Jerry útmutatásai alapján: [link] [link]
Képek a szerelésről: [link]
Képek a kész telefonról: [link]
Minden működik rajta, előlapi kamera, újjlenyomat olvasó, telefonálás. Az új akksit 100%-os állapotúnak mutatja.
Annyi hogy a Home gomb kicsit mélyebbre sikerült, nem mertem meghúzni erősen a Touch ID-t, de simán megszokható
A bankszámlámról 8747 Ft lett levonva, és közel másfél óra volt.
Még annyi hogy először nem akart bekapcsolni, nem tudtam miért, már azt hittem tönkretettem, újra ellenőriztem a kijelző és akksi csatlakozását, jónak tűnt, de fekete képernyő. Beírtam hát a google-ba: black screen after iphone screen replacement
Kidobta ezt: [link] Home Button és Power Button 10 mp lenyomása után megjelent az alma logó és örömömben le is fotóztam (első album utolsó kép)
-
Remus389
veterán
válasz
#40993792 #21956 üzenetére
Én úgy számolok, hogy március-április tájékán beruházok egy fehérre, az aprókból, lehetőleg minnél olcsóbban. A 6S-t pedig eladom, kábé kapok érte 30 ezret, ez csökkentené a 12 mini költségét.
Persze mivel leharcolt az enyém, előtte még meg kell javítani, az akksi már megérkezett, a kijelző még úton
Különben nem veszi meg senki
Tartaléknak nekem egy Nokia E52-es van
[link]
-
Remus389
veterán
válasz
hotibi #21936 üzenetére
Nyugodtan ráteheted a legfrissebb iOS 14.3-ast
gyors és folyamatos a 6S-en
teszt: [link]
Jobb lett mint a 14.2-es [link]
Jellemzően ott tapasztalok némi bizonytalanságot, ha balra húzod a Widgetek-hez, de ez csökkenthető azzal ha nem raksz oda bonyolult widgeteket (pl fotó widget), nekem csak az időjárás a naptár és tőzsde widget van (utóbbi is csak azért hogy ne legyen üres)
A 14.4-es felrakása előtt azért utánanézek.
Just for fun: [link]
Ha valaki ezt nézte ki utódnak, inkább a natúr fémszínű kerettel ellátott fehéret vegye, ez a videó meggyőző miért. Különben aprón már-már 200 alatt is előfordul hébe-hóba, az idő nekem dolgozik.
-
Remus389
veterán
válasz
fenyojoe #21925 üzenetére
Ilyen nekem is volt, kapcsold ki és fújd be chip spray-el, mozgasd.
Valószínűleg szennyeződés.
Segíthet még ha alaposan és erősen egy használaton kívüli fogkefével megtisztogatod.
(Ugyanezt esetleg meg lehet ejteni a töltőcsatlakozónál is, nekem ott is volt kontakthiba)
Nagyon Off: kicsit visszatérve az új iPhone 12 mini színeire, meg hogy megjelent a teszt, igazából a fehér jön be, mert a kerete ezüst szemből nézve. [link] És azért szemből fontos, meg ha megsérül nem verődik le a festék, a hátlapot pedig le lehet cserélni akármilyen színre később (akár kékre is). Tehát meggondoltam magam, mégsem a kék a nyerő a festett kerete miatt
-
Remus389
veterán
válasz
molnarpeter #21911 üzenetére
Igen a Touch ID-nál kell különösen vigyázni kell, hisz össze van párosítva az alaplappal, tehat elszakad vagy eltörik végleg elveszted a Touch ID-t, hiába veszel bele új home button-t (ami persze megint plusz pénz és utánajárás). Sajnos ezzel drasztikusan lecsökken a telefon értéke, hisz ki akar védelem nélküli telefont (nagymama vagy kisiskolás esetleg). Egy régi 6S-nél még kibírható, de egy 2020-as SE-nél már fájdalmas összeg.
Sajnos ezt még a szervízesek is el tudják rontani (tapasztalat). Rossz napja van akkor simán
Jó szem, biztos és remegésmentes kéz, "többet ésszel mint erővel" és "take your time" mentalitás kell. Ha ez nincs meg, akkor több kárt okoz az ember mint hasznot.
Kiváncsi leszek, hogy nekem menni fog-e, meg lesz-e bennem a 'touch' ehhez vagy nem.
Azt meg ne bánd hogy eltörtél 1-2 ilyet, ebből tanul az ember, ezúttal viszont legyen meg benned a 'touch'. Remélem bennem is meglesz.
Használj chip spray-t és tűecsetet hátha egy kicsit segít neki. Meg műanyag szerszámot. És finoman mint egy kolibritojással
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
molnarpeter #21909 üzenetére
Megrendeltem én is, $28-ra jött ki.
Meglátjuk mi lesz, a review-k alapján (ami alul van) jó termék.
Majd átszerelésnél azért minden lépésed 3* is gondold meg, ne siess vele és csak gyengéden, különben könnyen ráfizetés lesz a spórolásból (jártam én már így)
-
Remus389
veterán
válasz
molnarpeter #21903 üzenetére
Szia,
sikerült átrakni a képernyőt? Ha igen, milyen a minősége?
Akksi hogy bírja?
Énnekem is már a kosárban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
molnarpeter #21903 üzenetére
Vagy inkább Jerry: [link]
Igen, nekem is Ali jutott eszembe, onnan még olcsóbb.
Bár borzalmas az a honlap ahogy kinéz, alig látom az árat
Számolj be a tapasztalataidról majd
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
molnarpeter #21901 üzenetére
Igen? Wow
És otthon átcserélted?
Most nézem ebay-t, valóban
Lehet hobbiból megcsinálom.
-
Remus389
veterán
válasz
Fancy-boy #21892 üzenetére
Jól néz ki a kék színű. Viszont ilyen fényes ujjlenyomatgyűjtő a hátlapja.
Lehet hogy tényleg jobban látszik, de szerintem bevállalható. Ez a szín tetszik. Igaz a piros is ugyanennyire tetszik, de az kicsit feltünést keltő akar lenni, hivalkodó. Ezért inkább a kék. De még lehet hogy mégis piros lesz, nem tudom.Ami még tetszik, az a matt oldalkeret, nem lesznek rajta hajszálkarcok.
Időnként majd benézegetek az almaboltba nyomkodni, ha arra járok.
Az ára kicsit biztosan lejjebb megy tavaszra, jó lenne megcsípni egy fél éves használt példányt 160-180 ezerért, most a legolcsóbb 250e aprón.
Hát a tokokat én nem bírom valahogy, inkább óvatos vagyok a készülékkel, meg bevállalom az esetleges szervízt, de tok azt nem. A 6S-em pedig pont "pofára esett" és ott volt egy kis kőkemény kavics amitől berepedt (kis kráter is lett az üvegen, meg repedés is), tehét nem biztos hogy megvédte volna egy tok, esetleg egy olyan aminek van elől is erős pereme, de olyat meg végleg nem akarnék.
A leharcolt 6S-em pedig jó lesz amíg ilyen karanténos időszak van. Olcsó megoldás az lenne ha kapna új képernyőt és akksit, kb 30-35 ezer forint, akkor patent lenne, de mégis kissé avíttas már ez. Ezért sem tetszik az új SE, avíttas design.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
A 12 mini megtetszett, szerintem arra fogok majd cserélni, jobb kamera, nagyobb OLED képernyő, egykezes méret, és legfőképp modernebb kinézet, nem az a 2014-es i6-os dizájn végre
Színeket nézve a fekete olyan semmilyen, a zöld és fehér kissé nőies, a piros hivalkodó
Szóval 12 mini kékbe
De majd tavasszal, addigra kicsit esik az ára, használtba is jöhet. Már tök ramaty ez a 6S, a repedt képernyőjével és a 78%-os akksijával.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Olyan hibával nem találkozott valaki, hogy rendben veszi a privát hívásokat, de a céges hívások esetén nem megbízható? (minden 4-.-5. hívást nem reagálja le a laptop, hiába veszem fel a telefonon)
A céges hívások a laptopon keresztül érkeznek. Pontosan nem tudom a technikáját.
Butatelefonnal viszont müködik, no problemo.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
A klasszikus ikonok bejönnek.
-
Remus389
veterán
válasz
molnarpeter #21852 üzenetére
[link] Gondolom komoly teljesitmenyt igenylo jatekoknal jon elo a kevesebb RAM. Ha csak siman simogatod jobbra-balra meg fész, megoldja az ios ramkezelese
-
Remus389
veterán
válasz
shteer #21848 üzenetére
Ugyanerre számított mindenki a 13-nál is. Ez nem jelenti azt hogy a 14 szaladni fog rajta. Anyám retinás iPad mini-jén a 8-as lefolyt a képernyőről, aztán muszáj volt frissíteni 12-esre, hát azért gyors, de darabos lett a 12-es rajta a 8-as után. Az utolsó szoftvert belassíthatják.
100-zat nem ér már de nemrég láttam egy 35-ért egy szép 64 gigás, 98%-os akksis feketét. Annyit viszont bőven. A jófogást is lehet csekkolni.
-
Remus389
veterán
válasz
hotibi #21844 üzenetére
Szerintem ne vegyél újonnan, annyit nem ér már. Lehet kijön egy újabb szoftververzió majd októberben és elkezd szaggatni/belassulni a teló, mert kevés a RAM vagy gyenge a proci.
Inkább vegyél egy szép pédányt használtba 35-40-ért, a maradék pénzedet meg majd később fektesd be egy modernebbe. Mégiscsak 2015-ös telefon, szerintem azért ne adj 100 ezret.
#21837 Imno: Legnagyobb hátránya a 6Snek az akksi. Minden más tejesen jó rajta 2020-ban is. A kis kijelző meg vagy hátrány, vagy előny valakinek.
Szerintem az akksi is olyan dolog mint a kijelző, van akinek egyáltalán nem hátrány. Sok ember irodában dolgozik számítógéppel, elég az irodába venni egy tartalék (olcsó utángyártott is jó) töltőkábelt és meg van oldva. Amúgy sincs értelme nyomkodni, hisz amúgy is nyomkodod a számítógépet. Ha meg kirándulni megyek feltöltöm 100%-ra és kész, de ott se nyomkodom, nem azért megyek kirándulni, hogy nyomkodjam a telefont (mondjuk pár fotót lőni azért szoktam, de hát annyit bőven kibír).A kamera mondjuk addig jó, amíg jók a fényviszonyok. Kigyűjtöttem pár saját fotót, szerintem elfogadhatóak, van amelyikbe belelógott az ujjam szerintem. Mindenképp életlenebbek mint jó fényviszonyok közt, de félhomályban már jó, csak a kifejezetten éjszakai fotók nem valami jók: [link]
A 12-es biztos jó lesz, de nem éppen SE áron. Így van, mindenki eldöntheti megéri-e neki, csupán néhány százezer forintot kell rádobni. Én mondjuk inkább abból a pénzből elutaznék a Grand Canyon-hoz, de van akinek ez van akinek az. -
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
shteer #21834 üzenetére
Jobb képet készít az újabb ez nem vitás.
De nem sokkal: [link] Ilyet tud a 6S is lényegében.
Gyorsabb is ez sem vitás, de a 6S is gyors. Menj be egy árúházba és teszteld magad, én megtettem.
Hogy megéri-e rá váltani vagy sem, az teljesen emberfüggő. És ugye a hátrányok.
A 12-esre kiváncsi leszek, a kisebbre.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
shteer #21829 üzenetére
Az enyém se romlott el, pedig én sokat nyomkodom.
A kijelzője pont akkora, hogy hüvelykujjal elérem a sarkait, fogásváltás nélkül. Hiába ugyanekkora az S10e, ha nagyobb rajta a képernyő.
Pont ez nem tetszett a Galaxy S20-ban, hogy fogást kellett rajta váltanom hogy elérjem feül vagy alul, ergo ilyenkor csúszhat vagy billenhet ki a kezedből, ha összetörik, csinos összeset kell perkálni.
-
Remus389
veterán
válasz
Fancy-boy #21827 üzenetére
Telefonálás, SMS, zenehallgatás, Gmail, Youtube, Böngészés, számológép, szótár, térkép, néha film / videóklip, emlékeztető, naptár, időjárás, fényképezés
A Facebook nem, elegem van abból, nem érdekel már. Persze fent vagyok, de tojok rá. Small talk, hülyítés, pletyka, manipuláció. Néha azért jól jön, ha egy értelmes embert akarok elérni.
Néha egyéb program ritkán, például Skyview és Star chart, sikerült alkonyatkor azonosítanom a Mars-ot és a Jupitert szabad szemmel, az faxa volt.
Játék nemigazán, legutóbb a Happy Glass tetszett
Ezekre még 2025-ben is jó lesz nekem. Bár lehet elcsábulok. Androidból szóbajöhetne a S10e, bár az sem ennyire ergonomikus.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
shteer #21825 üzenetére
a kamerája sokkal jobb - mégis mennyivel? Tesztfotók: [link]
Ha ráközelítesz, kivehetők a tüskék.
nem benyomható a gombja - nem romlik el - neked már elromlott 4,5 év alatt? Nekem nem jön be hogy nem lehet benyomni, bár biztosan megszokható.
nem fém hanem üveg a hátlap - tehát tölthető padon - Na ez pont nem érdekel, pluszba törékeny, csúszós
Ja én is kivárok, meglátjuk a 12-es milyen lesz, de az új SE sem elvetendő (jó a mérete és 5-6 évig lesz rá szoftver), 2-3 év múlva utánaddobják.
Androidra valahogy nincs már kedvem visszatérni, megnyomkodtam a Galaxy S20-ast, hányinger az ikon, nem tetszik a kameralyuk, az egész fogása, szemből egy képernyo az egész, ha leejted ripityomra törik elöl hátul.
Tényleg optimális a 6S mérete és fogása, egy hüvelykujjal tudom kezelni, ez a lényeg, ezért jöhet szóba nálam az új SE, pirosban.
Különben néztem, nem is iPhone X-et, hanem iPhone XS-t érdemes, alig drágább (normális példányok: 125 ezer vs 145 ezer) és azért egy évvel újabb, nem is olyan rég ultradrága csúcs model volt. Ha kijönnek az új formátumú ájfónok, áresés lesz a használtpiacon, hisz hirtelen régimódiak lesznek. Na majd akkor újra megnézem az árakat.
2021 januárjában, Karácsony és új formájú ájfónok után, után már bőven 100 alatt lesznek, főleg az X. Mondjuk nekem kényelmetlen használni, de meglátjuk.
Legegyszerűbb: tojni az egészre és a jól bevált 6S-t nyúzni, amig el nem porlad.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Voltam kb. másfél hete, de ma is egy árúházban és összevettettem az új iPhone SE-vel.
Ami rögtön feltűnik, hogy csutkára fel vannak tolva a színek az új SE-n, olyan Samsungosan. Szerintem ez zavaró hosszabb távon, de lejjebb lehet venni nyílván. Talán csak az eladás miatt: "ennek szebb a képe"
Valóban kicsit gyorsabb, kicsit folyékonyabb, de a 6S sem csiga. Igazából egymás mellett feltűnő ez.
A kamerája is biztos jobb. Valószínűleg az üzemideje is jobb.
Hátrányok: nem benyomható a gombja, nem fém hanem üveg a hátlap, nincs jack dugó, és sokkal drágább.
Igazából még az is lehet lesz nekem ilyen, mondjuk 2-3-4 év múlva (az oprendszer miatt), nagyon optimális a méret nekem és könnyen kezelhető egy hüvelykujjal. Az ára addigra úgyis lemegy, ezekkel a hátrányokkal meg azért meg lehet barátkozni szerintem. Pirosban még tetszik is.
Gondolkodtam az iPhone X-en, használtba, nem tudom, túl széles és magas nekem talán, nem kényelmes. Bár kétségtelenül menőbb lennék.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Nálam maradni fog még egy évet, pláne hogy elvileg megkapja az iOS 14-est, így azt is megismerhetem.
Addigra elgyengül az akksija is annyira, hogy már nekem se lesz jó.
Nem is tudom mit veszek utána, esetleg visszatérek Android-ra, a Vivo márkával szemezek, teljes képernyős, kisebb méretű kéne. Esetleg egy használt iPhone X / XS ...
-
Remus389
veterán
Ha ha egész délelőtt nyomkodod akkor persze.
Nekem erre jellemzően nincs időm. Most 84%-on áll az akksi állapota, és elvagyok vele.
Én a helyedben vennék hozzá akksis tokot. (nekem anno volt a SGS1-hez, adták hozzá, nem vettem, nagyjából megduplázta az üzemidőt és még védte is)
Mondjuk az enyémbe nem hiszem hogy fogok akksit cserélni, mert a kijelzője is repedt (csak egy picit belóg a repedés a sarkán, engem nem zavar), nem éri meg ezt a példányt megjavítani, erre költeni
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
iOS 14
A lényeg:
Apple says iOS 14 will be available in the fall for iPhones from the iPhone 6s and later. A developer beta is available starting today, with a public beta scheduled for next month.
Hihetetlen. Remélem nem lassítják be túlságosan, ha egyáltalán, meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Milyen lett a 13.4?
-
Remus389
veterán
válasz
laaceee98 #21738 üzenetére
Ujonnan semmiképp nem vennek, használtan addigra 10.000 Ft alatt lesznek. Félig meddig viccesen mondtam amúgyis.
A iPhone X-szel szemben még egy kisfogásom van hogy kicsit szélesebb es magasabb, pont ezért bírom a 6S-t mert egy kézzel a hüvelykujjammal tudom manipulálni a szoftvert. Nem szeretem azt hogy a bal kezemben a telo es jobb kezemmel irányitom, igy nem tudok gyrost enni kozbe
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
laaceee98 #21732 üzenetére
Én úgy látom, hogy gagyisodnak el az iPhone-ok
Hiába magyarázták meg, buta ötlet volt kiszedni a jack-et, a legtöbb ember panaszkodott emiatt.
A 7-estől elhagyták a benyomható gombot, ami szintén idegesítő, tök jó érzés benyomni na.
A tizestől pedig megjelent a noccs, ami igen csúnya. A fém hátlapot is elhagyták, az üveg nem annyira jó tapintású mint a fém szerintem.
Szóval számomra nem igazi upgrade egy iPhone X sem, mert kapok ugyan nagyobb kijelzőt, jobb kamerát és akár iOS 15 is lesz rá, meg gyorsabb, de downgrade a jack dugó hiánya, a törhető üveghátlap, a noccs, nincs gombja sem (lespórolták), no meg a pénztárcámat is downgrade-eli, ja meg a face ID, háát nem tudom, idegenkedem tőle
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
laaceee98 #21730 üzenetére
Nem tudom megmondani, nálam különösebb jelentősége ennek nincs, ugyanis munkahelyre vettem 2000Ft-ért utángyártott lightning kábelt, és amúgy se simogatom olyan sokat
Az akksim 84%-os elhasználódás szerint, de nem zavar különösebben, hisz nincs szükségem a hosszú üzemidőre. Ami zavar hogy lekapcsol magától, talán a hideg miatt, múltkor 35%-on volt, úton voltam, örültem hogy kicsit netezhetek, erre puff elsötétül a képernyő. Aztán ha visszakapcsolod, akkor 10%, de az is lehet újra elsötétül. Szóval bizonytalan, ez azért elég gagyi, lehet venni kéne bele új akkut, csak az a baj hogy majdnem annyiba kerül a szervíz mint a telefon (na jó ez túlzás).
Mondjuk kihúzok vele egy évet és lecserélem egy iPhone X-re, és nem költök már erre a kis 6S-re. Bár a tesztelőnek is tetszett hogy vannak benyomható gombjai meg jac dugója, lehet nekem is hiányoznának.
-
Remus389
veterán
Just for fun: [link]
Néha én is ilyen lelkes vagyok
Na jó nem, egyébként pont a használt iPhone X-eket nézegetem, szépen esik le az áruk, talán 2021 januárjában (Karácsony után érdemes) lecserélem a 6S-t, addigra szerintem 60-70 ezer lesz az áruk +/- meg állapot
Bár megmondom, lehet marad a 6S, egyszerűbb
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
Tibee86 #21714 üzenetére
A feltett kérdéseimre nem kaptam választ, de nem is érdekel.
Használja az Apple Péjt
akinek két anyja van, akinek jóesik, engem nem érdekel különösebben, biztos van akinek jól jön és van értelme.Egyébként elvileg a személyidnek nálad kell hogy legyen, különben bevihetnek a yard-ok az örsre, akkor miért olyan nagy ügy mellé tenni az ugyanakkora méretű bankkarcsit?
-
Remus389
veterán
Nem vágom, de minek az? Miért jó? Nincs bankkártyád amit a személyid mellé teszel egy kis műanyag tasakba?
Minek az? Miért jó? Minek ezzel vesződni? Fel kell tölteni időnként? Van-e némi %, amit leszív az Apple a szolgáltatásért cserébe? Mi van ha lemerül a teló? A bankkártyádban mikor merül le az akku?
Ez olyan mint a jack dugó elhagyása, a fenének hiányzik a plusz macera, ezer dolgot kell az embernek intéznie. Kaptam két sms-t nemrég, adategyeztetés a ki******tt bankomnál és a ki*****tt mobilszolgáltatónál, be kell mennem, sorba állnom adatot egyeztetni határidős. Ja meg még az adóbevallás.
Minek tegyek ezekre rá még lapáttal, van elég bajom így is.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
lugosi #21710 üzenetére
Jó ezt nem tudtam, mert nem igazán akartam sose ezt használni, nem érdekel. Ott a mastercard azt kész, az tuti és nem vernek át. Úgyis nálam van.
Egyébként vicces lesz az iPhone 9 design-ja, ha már 2014-ben is ezt írták (akkor még nyílván jobban elment, szódával)
Az általános összeszerelési minőség kiemelkedően jó, az iPhone 6-ot nagyon jó megfogni, kézben tartani, használni, ebben a méretben sokkal izgalmasabb a design, mint a nagyobb verziónál, ahol bizonyos részek arányos felnagyítása miatt sokszor kissé ingerszegény lett egy-egy terület és főleg az előlap kapcsán azt éreztük, hogy túl sok a káva alul-felül. A hátlap is jobban összeáll kicsiben, mozgalmasabb a végeredmény.
Nyílván azért tehetik meg, mert sok ember szereti az iOS-t, tényleg közép-hosszú távon jössz erre rá, megbízható, pofonegyszerű és főleg pihentető használni. Leszámítva amikor lekapcsol a hideg miatt, a Samunál soha de soha nem volt ilyen, de hát ennyit ki lehet bírni.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Nem vágom pontosan ezeket, mert sosem fizetek/fizetnék mobillal. Arra ott a mastercard, valahogy inkább abban bízok.
Lehet hogy az NFC-vel kevertem össze, annak viszont üveg hátlap kell, mert a fém leárnyékolja. Nekem totál felesleges úgyis.
Azért mondtam, egy üveg/műanyag (Apple) logó mögé el lehetne rejteni az NFC chip-et, bár lehet hogy pont ott van az akksi, így ez nem olyan egyszerű mint gondolnánk
Például az is menő lenne, ha az Apple logó világítana, mint egyes meki búkokon.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #21706 üzenetére
Az iPhone 9 akkor lenne nyerő nálam, ha egy kicsit növelnék a képernyő méretét, ugyanabba a házba (ami tökéletes méret nekem), kicsit javulna a kijelző-előlap arány, talán alul-felül, kicsit faragnának, meg oldalt a keretből, az nyerő lenne, nem sok esélyt látok erre (nem technaikai-pénzügyi, hanem piaci okokból nem lesz szerintem), de jó lenne. (nincs/kicsi esély)
És visszahoznák a jack-et, meg a fém hátlapot. (nincs/kicsi esély) Ja meg a fizikailag benyomható gomb-ot, úgy utáltam a hetest meg a 8-ast kipróbálni, mindig be akartam nyomni, de nem lehetett, fusztráló volt.
A fém hátlap meg az Apple pay miatt nem lesz, bár megoldható lenne, például elrejtenék a logóban. De ehhez brain kéne
Meg kapna egy modernebb processzort, kamerát, több RAM-ot kicsit jobb akksit (ez fog történni)
A konklúzióm az, hogy nem fogom lecserélni, mert a számomra fontos dolgokban (kijelző, jack dugó, hátlap, fizikai gomb) nem lesz lesz változás/nem lesz, avíttos marad a design valószínűleg, a számomra elhanyagolható dolgokban lesz fejlesztés, nem lesz sokkal sokkal gyorsabb se, látható a videókban is, mondjuk a kamera az talán fontos lenne nekem is, bár jókat lő a 6S is, íme: [link]
Nem éri meg nekem 160-180 ezret rádobni egyáltalán, bár ki tudja, előbb látni kell.
Nem beszélve a menőségi faktorrol, olyan lesz szemből mint egy iPhone 6, kicsit röhejes már.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
judas13 #21705 üzenetére
Remekül tartotta magát a 6S plus szerintem. Kivaló.
Átlagos feladatokra gyakorlatiag ugyanolyan, csak ha egymás mellé rakod, akkor kicsit gyorsabb a 11.
Nagyon elméletileg, de a 6S plus-nak Full HD kijelzője van, a sima 6S-nek viszont csak 1334*750, tehát még az is lehet a kisebb model kicsit gyosabb mint a plus
Köszi a videót, élveztem.
#21704: az iPhone 9-re én is kiváncsi vagyok, bár tényleg avíttos már ez a design szemből nézve, hisz 2014-ben jelent meg, már akkor is egy kicsit az volt. Szerintem még egy Galaxy S4 is modernebbnek tűnik kis túlzással.
De egy Galaxy S6 mindenképp, olyanom volt, jó volt, de valahogy kevésbé szerethető mint ez a 6S. A 6S-t barátságosabb használni és a brain-em pihen közbe, annyira pofonegyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
iOS 13.3.1 Speed test on iPhone 6S
Nem rossz egy 2015-ben megjelent készüléktől a legfrissebb OS-szel, ami 35-40 ezer használtan a 32 gigás, az akkori android-ok ma már nagyon köhögnek, nagy részük a kukában van már
Én azért majd figyelek arra, hogy nehogy elrontsák egy update-tel ezt a sima működést, mindig picit utánajárok, mielőtt update-elem a software-t
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
#40993792 #21650 üzenetére
Na megcsináltam és odaajándékoztam anyukámnak.
Igazából az volt, hogy tönkrement a képernyője (teljesen csíkos volt vízszintesen, mintha minden második pixelsor megadta volna magát, pedig nem ejtettem le, egyszercsak, mindegy, állati ronda volt és alig olvasható) és a westendben 24 ezerért kicserélték a képernyőt (igazából volt olcsóbban is, kb 15-ért, de azt mondta a figura, hogy 24-ért viszont jobb minőségű képernyőt rak bele, így mondtam, jó legyen, végülis egy iPhone, más félmilliót fizet ilyesmiért) otthagytam 1 órára, viszont a szerelő annyira ügyes volt, hogy a touch ID-t tönkretette (elszakította a kábelt, és azt nem lehet javítani sajna, mint tudjuk), így adott pár ezer Ft kedvezményt, mindegy de hosszabb távon azért kell a touch ID, ne túrkáljon illetéktelen a facebook-omban gmail-emben például, még véletlenül se.
Szóval nem sokkal később vettem egy ugyanilyet, használtan, amin gyári a képernyő és van Touch ID, a régit meg anyukámnak adtam, neki nem kell touch ID
Azért ugyanilyet, mert van jack és fizikai home gomb, és olcsó (a hetesen nincsenek ezek, a 8-ason pedig a fém hátlapot is elhagyták és még drágább), az iPhone X pedig nem ennyire kompakt, szóval nálam a 6S a nyerő
A lényeg az, hogy az utángyártott képernyőtől nem kell félni, itt vannak az összehasonlító fotóim: [link]
A képernyőket ugyanúgy állítottam be fényerőre és melegségre.
Azt mondanám, hogy az utángyártottnak egy lehetetnyivel, vagy egy árnyalattal élénkebb, kontrasztosabb színei vannak, ezáltal egy picit élesebbnek hat. Nekem ezért egy picit jobban tetszik az utángyártott, de tényleg lehetetnyi a különbség.
Lehet találgatni, melyik a gyári képernyő
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Sziasztok, az lenne a kérdésem, ha eladok iPhone-t, akkor valahol olvastam hogy ki kell lépni az iCloud-ból, meg gondolom gyári beállítás visszaállítása kell. Kell még valamit csinálnom?
Hogyan kell előkészíteni az iPhone-t az eladásra?
-
Remus389
veterán
Mi a velemeny 6S-en a 13.3.1-ről?
-
Remus389
veterán
válasz
#40993792 #21412 üzenetére
Nekem 82%-os, én is cserélném, mert mennék külföldre bő 1 hét múlva és inkább előbb cserélném mint utóbb. Egyébként Augusztusban vettem, akkor még 86%-on volt, ha jól emlékszem.
A kérdésem az hogy hol érdemes? Csakis hivatalos Apple viszonteladók a jók, pl.: iStyle, vagy jó a sufni GSM is. Van-e valahol akció?
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Ez a video 10/10 az én esetemben.
Nektek mi a tapasztalatotok szoftverfrissítés után? Főleg az akkuidő érdekel. Van valami hátrány, pl. lagg?
-
Remus389
veterán
Felrakom, tesztelem én is.
Ez egyre jobb lesz, kiváncsi vagyok mikor jön el az oltás, mikor jól belassítják
-
Remus389
veterán
válasz
perge666 #21324 üzenetére
Ha még 2019-ben is gyártották, lehet hogy lesz még rá iOS 14 is.
Egy netes tesztelő szerint 50-50%.
Bár megmondom, ha lassú lesz a telefon tőle, akkor inkább megelégszek a 13-assal. Úgyis csak alapdolgokra használom, meg az éjszakai mód is megvan.
Az iOS 14-esben valami ütőset kell felmutatniuk, hogy váltsak rá (vagy lecseréljem csak ezért a telefont, különben a jelölt egy használt iPhone X). Mondjuk jó lenne egy classic mode, ami visszahozná a régi iOS ikonjait és feelingjét, az tetszene.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Ilyet csak a legujabbakkal tudnak megcsinálni szerintem, bár idővel biztos lesz olyan utángyártott is, ami átveri az iOS-t majd
Túl nagy biznisz az utángyártott iPhone kijelző.
De egyébként tényleg 5* annyi egy XR kijelzőcsere [link] , a hátlap pedig más, 6S-nél behorpad max
Szóval zsebbenyúlósak az új iPhone-ok
-
Remus389
veterán
válasz
lugosi #21305 üzenetére
Felraktam a 13.1.2-t, kicsit megnyomkodtam, teljesen jó, laggmentes. Azért raktam föl, mert nekem is merült a 13.1-gyel, remélem most nem fog lemerülni.
Ma voltam Westendben és megnéztem a 11 pro-t (nekem a sima 11/XR és Max verziók kiesnek, túl otromobák)
Ha az árától el is tekintünk, kézbevenni jobb a keskenyebb/könnyebb 6S-t, meg a fém is prémiumabb, nekem a 6S jobban tetszik, főleg mert könnyebb egy kézzel kezelni, meg ezért már senki sem irigyel, viszont i8-asnak néz ki szemből, tehát nem égő
Az ár pedig ég és föld a 6S javára. Sebességben, azért gyorsabb az új, de csak éppenhogy (persze alap dolgknál), illetve ezt csak akkor érzed, ha mellette van. Kijelzőben jobb persze az új.
Viszont ha leejted a 6S-t, 14 ezerből kapsz bele utángyártott kijelzőt, amik azért elég jók már, míg ezeknél az újaknál, gondolom a hátlap is 80-100 ezertől indul.
Egyébként: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Az iOS 13.1.1-ről mi a vélemény, mert állandóan sír hogy rakjam fel. Ki lehet kapcsolni a sírást, vagy rakjam fel? Jelenleg 13.1 van.
-
Remus389
veterán
válasz
molnarpeter #21273 üzenetére
Tobbfele utangyartott van
En a legjobb minosegut rakattam bele 22 volt a csere es tok jo
-
Remus389
veterán
válasz
perge666 #21254 üzenetére
Elég negatívan fogalmazol.
Inkább: csak előnyei vannak: mintha smooth-abb lenne ezen az öreg telefonon, és jó újítások vannak benne, legnagyszerűbb ezek közül a dark mode
De pl ezt is kiemelném:
Gyorsabb alkalmazásindítás
Az App Store-ból letöltött appokon az iOS 13 újfajta csomagolási módszert alkalmaz, melynek köszönhetően az első letöltéskor a teljes méretük 50 százalékkal, a későbbiekben megjelenő frissítéseik pedig átlagosan 60 százalékkal lesznek kisebbek, ráadásul kétszer olyan gyorsan indulnak el. (Mondjuk utóbbi azért túlzás, de biztos gyorsult valamenyit)Ja és plusz pont az hogy ezen a 2015-ös telefonon javítottak, arra számítottam, hogy lassabb lesz, hogy lecseréljék az emberek, de nem, most lett igazán iphonosan smooth
Abban reménykedek, hogy a későbbi kisebbb verziók nem rontják ezt a folyékonyságot a 6S-nél el, pl a 13.1-es, ha igen, akkor maradok a mostani verziónál
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Ja kiégeti a retinádat a sok fehér.
Én pl olyan másfél éve váltottam Galaxy S6-ra és tökre zavart hogy ott fehér volt minden(biztos az apple-t majmolták) mint az apple-nél, szerencsére később rájöttem hogyan kell sötét témát beállítani rá, de gyárilag nem lehetett, kicsit utána kellett olvasni, de lehetett hack-elés nélkül
A régi Galaxy S1-esemen, pedig ugye alapból sötét téma volt.
Különben technikailag többet tudott az S6, egy picit még szebb is, viszont valahogy jobban szeretem ezt az almafon-t, pláne ezzel az iOS 13-assal
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
Rolie Polie #21248 üzenetére
Mondjuk az ironikus, hogy régen mennyire bizonygatták, hogy az Apple fehér színe az igényes, meg természetes, mert a papír is fehér alapon fekete betű, stb. A Samsung inverz színei pedig bántják a szemet...stb.
Most hogy van Apple-re is egy évtized után, hirtelen mindenki arra vált és dicséri
-
Remus389
veterán
Kellemes csalódás ez az iPhone 6S az iOS 13-al, szerintem szépen fut, annak ellenére hogy 4 éves telefon, jó lesz ez még egy darabig nekem, még 1 évig biztosan, bár nem hiszem hogy lesz az iOS 14-ben olyan ami nélkül ne tudnék élni. Az éjszakai mód viszont már megvan. Lelkes vagyok
Talán még az iOS 12-nél is jobban fut a 13.
-
Remus389
veterán
Nem kell az iOS 13-hoz erősebb vas, ugyanazon a vason gyorsabbnak kéne lennie, és gyorsabb is az új modelleken, pl a 8-ason.
Inkább arról van szó hogy a régieket direkt belassítják, hogy cserére ösztönözzenek.
Na mindegy, én azért megvárom a 13.1-est ami rengeteg hibajavítást tartalmaz, aztán meglátjuk, ha rosszabbnak bizonyul mint a 12-es, akkor maradok a 12-esen.
Ugye ha felraktam egyszer a 13-ast akkor nincs visszaút.
-
Remus389
veterán
válasz
perge666 #21155 üzenetére
De nem hiszem hogy az a valódi érték.
Ha 1%-on bírja még a közel félóra zenehallgatást, úgy hogy jópárszor bekapcsolom a képernyőt, a Galaxy-m 1%-on tudtam már hogy pillanatok alatt vége.
Úgyhogy azt a 20%-ot se vedd teljesen komolyan, a valóságban az lehet hogy 30-35%.
Gondolom sokan azt hiszik, hogy valami űrtechnológiás akkuja van az iPhone-nak, pedig nem, csak az az 1% nem 1%, hát azt mondanám, inkább 10%.
Kolléga is említette, hogy 20 percet tudott még telefonálni 2%-on, és még le sem merült utána egy jó darabig, legnagyobb megrökönyödésére. A válasz nem az hogy Alien-technológiával készült az akkuja, hanem az hogy "másképp" jelzi neked a %-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
meroly #21152 üzenetére
2%-tól még kikapcsolásig volt egy 20 perces telefonbeszélgetésem.
Mondjuk az iPhone trükkös, nekem 1%-on volt és még 20-25 percig tudtam zenét hallgatni rajta, úgy hogy párszor be is kapcsoltam a képernyőt, számot váltani. Sőt le sem merült, rá tudtam a töltőre dugni.
Amikor 1%-on van, az nem igazi 1%. Androidon az egyébként, ott tényleg a végét járja.
Az iphone amikor azt mondja 1%, akkor igazából azt mondja neked, hogy töltőt kérek. Az android őszintén megmondja hogy 1%, és pikk pakk vége. Felfogás kérdése mi a jobb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Android szakmai topik
- Hálózati / IP kamera
- Apple notebookok
- SnowRunner
- Óra topik
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest