Apple iPhone 6 - a méret nem minden

Hirdetés

Doboz, külső

A csomagolás pont olyan, mint az iPhone 6 Plusnál, csak itt kisebb a doboz. De a telefon kiemelése után ugyanaz a tartozék-triumvirátus lapul a pakk aljában, azaz egy töltőfej, egy Lightning-kábel és a szokásos fülhallgató képezi a kínálatot, no meg az a kicsi tű, amivel az oldalsó fiók nyitható, hogy betoljuk a nanoSIM-et.

Apple iPhone 6 doboz
[+]

Maga a telefon is pont úgy néz ki, mint a nagyobb testvér. Az arányok, a felhasznált anyagok és a részletek is ugyanazok, az alumínium itt is dominál, megvan a kijelző alatt a Touch ID-vel felvértezett kerek gomb, felül pedig az iSight kamera és a közelségszenzor ücsörögnek. A szürkés plasztikkal tagolt hátlap ebben a méretben sokkal emészthetőbb, két centivel rövidebb, egy centivel keskenyebb és kéttized milliméterrel vékonyabb a kisebbik készülék, ám annak ellenére, hogy nincs optikai képstabilizátor, a hátlapra helyezett kamera ugyanúgy pattanásként nő ki a hátsó rész síkjából, mint a testvérmodellnél.

Apple iPhone 6 kézben
[+]

A gombok itt is oldalra kerültek, a kijelzőt feloldó és lezáró billentyű a korábbi telefonoknál a készülék tetején volt, most ez is a masina jobb oldalára csúszott. A hangerőt szabályozó billentyűk dundibbak és lekerekítettek lettek, alul pedig az igen jól szóló hangszóró mellett a 3,5 mm-es jack dugaszt és a Lightning csatlakozóját találhatjuk meg. A 4,7 inches kijelzőt meg nem erősített információk szerint Gorilla Glass 3 védi, a panel IPS, a színkalibráció remekül sikerült, a felbontás pedig 750 x 1334 pixeles, ami képsűrűség tekintetében elmarad a nagyobbik iPhone hasonló értékétől, de a 326 ppi-s értékkel nem kell szégyenkeznie, noha az Android köré épülő csúcsgépek között már van néhány, ami 500 ppi felett teljesít.

Kijelző-teszt
Mérés Apple iPhone 6 Sony Xperia Z3 LG G3 Apple iPhone 6 Plus
Fehér fényerő 576 nit 647 nit 462 nit 554 nit
Fekete fényerő 0,38 nit 0,53 nit 0,49 nit 0,39 nit
Kontrasztarány 1517:1 1221:1 941:1 1421:1
Színhőmérséklet 7321 K 9925 K 7649 K 7092 K

Apple iPhone 6
[+]

Az általános összeszerelési minőség kiemelkedően jó, az iPhone 6-ot nagyon jó megfogni, kézben tartani, használni, ebben a méretben sokkal izgalmasabb a design, mint a nagyobb verziónál, ahol bizonyos részek arányos felnagyítása miatt sokszor kissé ingerszegény lett egy-egy terület és főleg az előlap kapcsán azt éreztük, hogy túl sok a káva alul-felül. A hátlap is jobban összeáll kicsiben, mozgalmasabb a végeredmény.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés