- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
Nagyon láma kérdés, de hogy lehet letörölni az appokat az ipaden számítógép nélkül?
-
Az pont egy kalap szar volt, nagyon ne sajnáld.
Én az AVPlayer HD-t használtam anno, aztán átszoktam az Air Videóra illetve újabban ismét az XBMC-re.
-
csab2
veterán
Mától egy 16 gigás, wifis iPad2 tulajdonosa vagyok.
Valamiért nem sikerült az iOS frissítése, de majd holnap délelőtt újra megpróbálom, akkor hátha jobb lesz a net.
Tudnátok ajánlani olyan videó lejátszó programot, ami divx-el is elboldogul? Rövid netes keresgélés után a VLC-re bukkantam, de azt nem találom a Store-ban. -
erdoke
titán
Ha Exchange-ként konfigolja a gyári Hotmail profillal, akkor szinkronizálja a leveleken kívül a naptárat és a kontaktokat is. Tehát azt javaslom, első körben válaszd az új fiók létrehozásánál a Hotmailt, aztán ha nincs push és névjegy/naptár, akkor neten nézd meg a Hotmail Exchange beállításait, és add meg ezeket az új fiók -> Exchange opción keresztül.
-
csab2
veterán
Köszönöm a válaszod!
Nincs iPhone-om egyébként, szóval teljesen láma vagyok a kérdésben. Mivel WP7-es telefonom van (és meg vagyok vele elégedve) a Hotmail-en tartom a névjegyeimet, naptár bejegyzéseimet, stb.
Szóval akkor ezeket be lehet állítani iPad-en. Sajnos az Exchange-hez nem értek, azt sem tudom mire való.Sima push-ként le tudja szedni az iPad a mail-eket, illetve ha módosítok a telefonon vagy a számítógépen a naptáron vagy a névjegyzékben akkor azokat is leszinkronizálja az iPad?
Bocs, hogy ennyire láma vagyok! Ha minden sikerül, akkor holnap veszek egy iPad2-őt és ezzel szeretnék tisztában lenni.
Még egyszer köszi! -
csab2
veterán
Sziasztok!
Egy rövid kérdést engedjetek meg nekem: az iPad szinkronizálható Hotmaillel?
Előre is köszönöm! -
engusz
veterán
Eddig úgy tűnik, hogy 5.1-gyel jobban bírja szuflával. Remélem nem csak placebó.
-
törölt tag
Sziasztok!
Csinált már valaki downgrade-et?
Ipad 2 Wifi-st szeretném 5.1-ről downgrade-elni 5.0.1-re.
Lehetséges?
-
Remélem, értem, mit akarsz mondani, de JB-re az update nem frankó. Restore mehet, és utána a backupot is vissza tudod tenni, maximum a JB-s appjaidat (ejnye-bejnye!) nem teszi fel az iPadra.
Az meg nem számít,hogy JB-s rendszerről készítetted a backupot, nekem sosem volt ebből problémám.
-
Sziasztok!
Adott egy iPad 2 5.0.1 JB-vel mivel már nem nagyon használok, amit nem tudnék nélkülözni ezért 5.1-re szeretnék frissíteni (iPhoto, iMovie nem megy 5.0.1.en). A JB miatt nem ildomos a restore metódust használni, viszont pár program adatait szeretném megőrizni. Hogyan tudnám a kimentett adatokat visszaállítani, abban az esetben, ha nincs feltörve az iPadem?
-
bok92
addikt
Üdv!
Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy az Ipad mennyire képes kiváltani egy notit?Főleg netezni, írni, filmet nézni szoktam, meg persze játszani, de mást nem nagyon.
És ezzel kapcsolatban szeretném a véleményeteket kikérni,hogy érdemes e egy notit Ipadra cserélni? -
Tomhun
csendes tag
Adott lenne egy Ipad 2.
Amit szeretnek jb 4.3.3-mal felszerelni, de nem nagyon sikerul.
lenne is valaki aki segitene benne, hogy is kezdjek neki...Elore is koszi mindenkinek...
-
válasz
Grande Ale #2265 üzenetére
Ha volt rajta JB és úgy updateltél restore helyett, akkor az simán okozhatott ilyen anomáliákat.
-
DanielK
addikt
válasz
Grande Ale #2263 üzenetére
Hát a beállításokban mi van megadva neki? Milyen account? Vagy állítottál már be neki emailt? Mert ugye anélkül nem fog menni.
Gmail-t kéne megadni Exhcange-ként. Ez alapján, vagy egy iCloud címet (@me.com cím).#2265: a Beállításokból is kilép? (az az ikon, amin ilyen fogaskerekek vannak)
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni!
Nálam van a barátom Ipad 2 32gb wifi készüléke. Használtan vette, de új állapotban- Frissítettem a legújabb szoftra, minden rendben, de a mail, kontaktok, naptárok menünél kidob, nem nyílik meg. Ez normális? Azért mert csak wifis? Vagy ez valami hiba lehet? -
DanielK
addikt
Erre mondják, hogy ízlések és pofonok.
Nekem atomicon mindig kint volt az ios sávja (nekem kell). A 3 ujjas nem esik kézre nekem, lehet béna vagyok, de az egy ujjas gesture nekem jobb (főleg iPhone-on, ott fontos, mert általában egy kézzel fogom). Ez sem tetszett az atomicban, hogy állandóan "nézi", hogy mit nyomok neki (gesture). Itt meg csak akkor, ha nyomok neki egy gombot.
Azért a safarinál jobb, ott mindent a felső sávból érsz el és még full screen sincs.
Nekem meg bejött, ez van, ezért jó, hogy vannak ilyen választási lehetőségek az app store-ban. -
erdoke
titán
válasz
DanielK #2256 üzenetére
Megnéztem megint, nincs full screen (1024x768) nézet, felül ott marad az iOS info sáv, ami teljesen fölösleges. Ha meg akarom nézni a pontos időt, nyomok egy háromujjas tapit, amivel kilépek a full screen nézetből. A felső sarkokban semmit nem érek el, ha kézben tartom a tabletet (márpedig 95 %-ban úgy használom, nem asztalon), elég szerencsétlen oda bármit pakolni. SBSettings előhozására is bekonfiguráltam az Activatorban a Home gomb hosszú nyomást, de a bal als sarokból felfelé húzást is, mert felül nem áll kézre. iPhone-on nem gond, de iPad-en igen.
Atomic gesture vezérlése teljesen szabadon konfigurálható, még az érzékenységet is lehet két lépcsőben állítani. A rövidebb utas valóban gyakran bekavarhat.
Szerintem az összes nem tömörítő böngésző (tömörítő: Opera mini, Skyfire és társai) a Safari motorját használja, éppen ezért én nem tapasztaltam lényeges sebesség különbséget.Röviden nekem ezért nem jött be a Dolphin, túl buta. Arra pedig ott a Safari.
-
DanielK
addikt
Teljesen full screen.
Két kis ikon jelenik meg csak, az egyik a bal felső sarokban (kilépés full screenből), a másik pedig a gesture vezérlés.
Nekem az atomicnál nem jött be a kétujjas vezérlés, meg az, hogy bármikor előhozhatod. Ha az egyik kezemben fogom, akkor a másikkal nem áll rá a kétujjas mozdulat. Bizonytalan lesz a pad fogása vagy más gesztust viszek be. Itt meg tudod nézni, a SideBar-ra gondoltam. A másik oldalon a tabokat látod (frissíteni tudod őket, bezárni, vagy újat nyitni).
A két ujjas gesztus nekem azért sem jött be, mert ha nagyítottam az oldalt (zoomoltam) két ujjal, időnként bevette azokat. Volt, hogy átugrott másik tabra, vagy bezárta azt. Nekem ez kellemetlen volt.
Februárban frissítették őket.
Persze nem rábeszélni akarlak, félre ne érts!Csak megosztottam a fórumon, hogy egész jó böngésző (lett belőle)!
Van benne egy menüpont, egy kattintással megnyithatod safariban az oldalt, ha esetleg az olvasó funkció kell. Persze ez nem ugyanaz, mintha benne lenne. A safariban az oldalakat alapból mobilnézetben nyitotta meg, itt meg be van állítva, hogy desktop, így minden úgy nyílik meg.
És itthon a wifvel jó gyors, jóval gyorsabb, mint az atomic vagy a safari. -
erdoke
titán
válasz
DanielK #2254 üzenetére
A menü sávot nem tudtam anno eltüntetni, már ez is megy? Anélkül nem full screen...
Ha dolgokat csak félfull screenből kilépve lehet csinálni, az nagyon inproduktív, ki-be kell ugrálni a nézetek között.
Hosszú fórum oldalaknál az ujjal görgetés vagy lassú, vagy ha már begyorsul, nagyon pontatlan, nem tudod szabályozni, hol állsz meg. Atomicban böngészés közben is ki-be tudom kapcsolni a görgető sávot, de olvasáshoz baromi jó a page up/down funkció, amit (minden mással együtt) szabadon konfigurálhatsz gesztusokra. Nálam kétujjas tap fent = page up, lent page down (középen Bookmarks).
Jobbra-balra húzás számomra logikusan tabok közti váltás, itt is a teljes képernys mós elhagyása nélkül. Le-felhúzás tab bezárása és megnyitása. -
DanielK
addikt
Mikor próbáltad utoljára?
- van full screen nézet (egy kattintás vagy gesture)
- full screenben nincs megosztás (szerencsére nekem nem kell), de sima nézetben van (Facebook, Twitter, email)
- egyszerű navigálás egy része megoldott gesture-rel (a görgető sávot nem értem minek, hisz az ujjaddal görgetsz az oldalon, gondolom ezért nincs benne)
- instapaper tényleg nincs
- tab nyitás/zárás pofon egyszerű: kijelző balra húz és ott van
- könyvjelzők: jobbra húz és voilà.
Szerintem régen nézted...Desktop: gesture-rel két "katt"
-
erdoke
titán
válasz
DanielK #2252 üzenetére
Nekem túl sok dolog hiányzott a Dolphinból. Pontosan nem emlékszek, de ezek biztosan:
Full screen nézet
Full screen nézetben (ami nincs, de...): egyszerű megosztás, egyszerű navigálás (görgetősáv, page down, page up, oldal aljára/tetejére ugrás, stb.), Instapaper/Read it Later elrakás, egyszerű új tab nyitás, tab bezárás. Ugyanitt könyvjelzők megnyitása.
Más böngészőként megjelenítés, vagy gyors opció mobil/asztali nézet váltásra. -
DanielK
addikt
Igen, ezért írtam, hogy szubjektív. Nekem jobban bejött, főleg ez az oldalra húzogatosdi és a gesture irányítás. Az atomic jó-jó, de nekem a funkciókból túl sok volt.
Számomra a Dolphin ezt jelenti: egyszerű, de nagyszerű.
Ja és tetszik, hogy a könyvjelzőket szinkronizálhatom az iPhone-ra is. Az iPhone-os verzió is nagyon jó! A böngészőből már csak egy dolog hiányzik: az olvasó/reader funkció. Ez az atomicban megvolt a Readerabilitynek hála. Bár az is igaz, hogy nem használtam túl sokat, sőt azt hiszem 2x. -
DanielK
addikt
Múltkor írtam, hogy milyen jó az Atomic Web Browser. Hát van jobb is!
A Dolphin iszonyatosan tetszik!!!
Wow érzésem van. Szimpla, egyszerű, de annál jobb!
Egyedül a Readability, azaz olvasó funkció nincs benne, de azon kívül szerintem sokkal jobb, mint az Atomic.
Tudom, hogy ez szubjektív, de egy próbát szerintem megér! (ingyenes) -
Pantok
aktív tag
Anyámnak intéznék épp egy ipad 2-t, volna ötlet rá hogy hol érdemes venni?
AVplanetben 125 most, de nemtudom hogy az alma garancia jár-e hozzá. Saturnban meg 130 lehet az a nyerőbb? Fontos lenne hogy magyar nyelvű legyen
Ha van ötlet megköszönném -
Frissült a Splashtop Desktop. Örülök is neki, mert 2 monitort használok, és eddig oizomból rá kellett verni 3 ujjal a képernyőre,hogy feldobja a váltás lehetőségét, most azonban, amivel a billt előhozom, azon nyomok kétszer, és egyből a váltómenü jön fel. Az átvitel is szebb lett, nem lehet észrevenni,hogy tömörít, sőt, gépen filmet indítva, akadásmentesen nézhetem iPadon, hanggal. Persze, ez még mindig csak belső hálón megy, az igazi az lenne,hogy 3G-n elérném a gépemet távolról is.
-
Totheground
addikt
Próbáljátok ki az új Readability appot, tök jó lett.
Az Instapapert egyébként rá lehet venni, hogy a weboldalak normál verzióját is cache-elje, úgy, mint a read it later?
Komolyan, az IP-t (folderek, közvetlen képmentés), RIL-t (normál és digest caching egyszerre) és a readabilitytb (design, legjobb digest engine) egybe kéne gyúrni, és úgy jönne ki álmain olvasgató appja.
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok.
Ismerösöm leejtette az iPad 2jét, és a sarka benyomódott picit, azért feszíti a képernyőt.
Kérdésem az lenne, hogy hol tudna venni rá egy ujat, vagy milyen megoldások léteznek ilyen problémára?
-
DanielK
addikt
Akinek gondja van a Safarival, annak ajánlom az Atomic Web Browsert. Nagyon jó program!
Van benne gesture vezérlés is! És nem bugzik!
-
DanielK
addikt
Megjelent iPad-re a Prince of Persia Classic HD.
-
DanielK
addikt
icecave: az IS mennyi ideig bírja az ipad hátulján? Nem kezd el felpöndörödni a sarkainál?
Azért kérdem, mert megjött az easiskins hátlap fóliám és ugyanazzal az eljárással kellett feltenni, mint az ist (sprayvel kéz befúj, majd a fóliát is be kellett fújnom és úgy feltenni, száradni hagyni). -
DanielK
addikt
Ahogy látom nincs wifi rajta. Ebben az esetben úgy, hogy arra a gépre kell egy kliens program, amire a nyomtató kötve van. És wifin keresztül a "gépre" küldöd a nyomtatni valót.
Nekem ezek váltak be: iPadre és iPhone-ra. Innen meg a klienst töltheted le.
Én így csináltam, amíg nem vettem egy wifis nyomtatót. Hátránya, hogy annak a gépnek be kell kapcsolva lennie, amire a nyomtató kötve van. És a gépnek wifin kell lennie.A programokat később is használhatod majd, ha esetleg te is váltasz egy wifis nyomtatóra.
-
xnace
őstag
Adott egy Epson SX125. Tudom, hogy nem AirPrint képes, nem is túl nagy minőség, de nekem megfelel. Hogyan lehetne megoldani, hogy tudjak iPadről, vagy iPhoneról ezzel a nyomtatóval nyomtatni? Router van, gép folyamatosan szinte megy.
-
hadaway74
tag
Deszkara melyik a legpontosabb idojaras app? Lehet fizetős is.
-
Integra
titán
válasz
opeter87 #2221 üzenetére
valami ilyesmire, de ez csak magyar csatornákat, illetve csomagok infokat gyűjtbe gondolom magyar szolgáltatóktól. nekem sokkal inkább a külföldiek kellenének, de asszem ha van is, külön, adott ország szolgáltatására.. minden esetre ha magyar van, akkor csak van angol és német meg olasz is
-
Integra
titán
létezik ipad-re elektronikus képújság program? iszonyú mennyiségű műholdas csatornám van, magyar és külföldi egyaránt, keresek valami megoldást rá, hogy minden műholdről a csomagokat, a szolgáltatásokat egy alkalmazásban könnyen átláthatóan át lehessen tekinteni..
tehát mondjuk tudjam a upc, digi, hellohd, és az angol német olasz sky csomagokat, egy helyen mindent.. létezik ilyen megoldás?vagy ha ez nincsen, nem létezik, akkor marad a browserből, 1 ikon egy műholdas csomag, nincsen jobb ötletem
-
DanielK
addikt
Itt a teszt a billentyűzetről!
-
xnace
őstag
Fekete, gariból visszakapott, rögtön fóliázott 32GB WiFi/3G készüléket milyen árban lehetne most eladni? Van hozzá egy dokkoló, és egy MacAlly Bookstand. Mivel magyarországi vásárlás volt, így még egy év gari van.
-
kalimist
aktív tag
Most azert mas a helyzet mint az IPhone megjelenesekor volt. Csak tavaly Q4-ben majdnem 16 millio iPad2-t adtak el. Az androidos tabletek piaci reszesedes meg mindig messze elmarad az iOS-tol pedig szamos gyartonak van ilyen termeke az Apple-nek pedig csak egy. Jovo honapban jon az iPad3. Mire a Win8 tabletbol realitas lesz addigra iOS 6 is biztosan lesz es megtobb iPad talal gazdara es a droidos termekek eladasa sem fog leallni. A nullarol indulva ez meg egy MS kaliberu cegnek is nagy falat lesz.
-
erdoke
titán
válasz
kalimist #2211 üzenetére
Nem a Win7-ről váltás a lényeg, hanem az új eszköz vásárlás, vagy upgrade.
Ettől az "elkésett" dumától mindig falra tudtam mászni. Amikor az Apple kiadt az iPhone-t, szinte mindenkinek volt már mobilja, sokaknak okostelefonja. Elkéstek? Még később jött az Android. Ők még jobban elkéstek? -
kalimist
aktív tag
Nyaron lesz OS X 10.8, es mire a Win8 megjelenik biztos lesz iOS 6 is ezert en nem feltem almaekat ebben a tekintetben. Masreszt az elojelzesek szerint a pc-t hasznalok csak elenyeszo resze fog Win7-rol 8-ra valtani a cegek pedig meg csak nemreg fejeztek be az XP -> Win7 atallast tehat itt sem lesz nagy mozgas. Tabletekre pedig szerintem mar elkestek.
-
DanielK
addikt
Valahol lehet kapni még iPad-et (első generációsat)? És mennyiért éri meg megvenni?
Láttam, hogy Amerikában az Apple online store-jában lehet kapni refurbished dolgokat jó áron! Itthon nem lehet kapni? Vagy nem akarják bevezetni?
-
DanielK
addikt
Várakozó állásban van a blogom a billentyűzetről is... Még nem írtak vissza, hogy mehet-e...
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Egy nagyon alap kérdésem lenne.
Meg fogok válni sajnos az iPad 2-mtől. De előtte vissza szeretném állitani gyári állapotra az iOS-t. Vagyis amikor az új tulaj bekapcsolja, akkor olyan legyen, mintha most vette volna ki a dobozból (nem újként adom el, csak a személyes adataimat szeretném róla teljesen kiirtani...).
Ezt mivel tehetem meg?Köszönöm!
-
manchester85
veterán
+1, de a tablet számos átka nem az OS szintű eltérések miatt van, hanem egyszerűen a felület nagysága és homogenitása miatt. (Nem tudod rajta megtámasztani az ujjad, csuklód, stb.)
Én már hónapok óta agyalok, hogy vegyek-e egy iPad-et, vagy ne, és egyszerűen csak az eszköz iránti vonzalom mondatja velem a vásárlást.
Nekem egy HP Pavilion dv5-öm van, és iszonyat jó rajta mind a touchpad, mind a billentyűzet.
Könyöktől csuklóig a karom a fotel szélén pihen, a csuklóm pedig a noti élén. Mondjuk én otthoni gépként használom, de az iPad is erre a célra lenne. Amit én nem tudok zsebre vágni, azzal el se indulok sehova.
Ha nem gépelek, csak böngészek, vagy csak touchpad, akkor szinte az egész tenyerem a gép élén pihen, egyetlen egy ujjam van használatban, 3 cm-es szakaszokat leírva. Aki szerint ennél kényelmesebb az iPad-en navigálni, az egyszerűen nem mond igazat.
Egy tablet felhasználói élménye fantasztikus egyfelől, hisz sokkal közvetlenebb kapcsolatot ad a user és az interface között, sőt, az is kijelenthető, hogy a UI sokkal természetesebb. Nincs közvetítői csatorna, az "input"-ot ott veszi be, ahol látja az ember az információt a kijelzőn. Ez pl. az informatikában még alapszintű hozzáértéssel rendelkezők számára óriási segítség. Anyám a mai napig nem használna számítógépet, ha nincs iPad. Viszont az emberi kéznek sokkal nagyobb felületet kell bejárnia, így ebben a tekintetben soha sem lesz annyira jó munkaeszköz, mint egy PC/Mac, hisz egy tableten az emberi kéznek kell ellátnia az egér szerepét, ami hosszú távon borzasztóan megerőltető feladat. A touchpad vagy az egér viszont csak egy utasítást ad a rendszernek, hogy milyen irányba haladjon.
Úgyhogy én azt vallom, hogy egy tablet mindig is sokkal inkább tartalomfogyasztásra való eszköz lesz, hacsak nem csapunk hozzá egy egeret és egy billentyűzetet, és vezéreljük úgy. Csak hát akkor meg mitől lesz tablet?
Olvasásra, információszerzésre viszont nagyon jó.
Egyébként az a nagy helyzet, hogy sztem még az iPhone is jobb munkára, gépelésre, mint az iPad, ugyanis egy kézben fogva sokkal pihentetőbb iPhone-on a gépelés, mint iPad-en, meg úgy egyáltalán minden, hisz nem kell a levegőben hadonászni.
-
erdoke
titán
válasz
DanielK #2200 üzenetére
"ha kell akkor netbook"
Én csak ezzel vitatkozok. Ha van egy jó laptopod (pl. egy üzleti subnoti vagy egy MacBook Air) és egy jó egered, azzal sok mindent még mindig sokkal gyorsabban megoldhatsz, mint iPad-del. Munkára az iPad csak óriási kompromisszumokkal alkalmas. Ettől függetelnól gyakran én se veszem elő a céges laptopot, ha nem látom egyértelmű előnyét, de sok esetben iPad-en egyáltalán nem megoldott valami, vagy borzasztóan körülményes.
Félre ne érts, szeretem a tabletet, rövidesen a harmadikat veszem itthonra, de alig várom, hogy összeolvadjon a laptoppal, és ne kelljen 3 mobil eszközt magammal cipelnem. Ebből a szempontból most a MS térfelén van a labda, és az idén lőni fognak egy gólt. Ha az Apple nem gyorsítja fel az iOS és az OSX kovergenciáját, akár már jövőre elveszíthetik a meccset is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple második generációs táblagépe vékonyabb és erősebb lett, ráadásul kamerát is kapott. Forradalom nem történt.
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest