- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
Az az említett magnó(hang-)kimenet, akkoriban ez a német szabványú DIN/tuchel volt itt szokásos, nem az RCA.
Igen, sokan készítettek videóbemenetet olyan TV-kre, amiken nem volt, hiszen valóban sokkal jobb képminőséget lehetett elérni (pl. sokan használtunk fekete-fehér Junoszty-ot utólagos videóbemenettel)
-
nyisziati
veterán
"Ez olyasmi, mint ha egy zenekar egy oktávval feljebb/lejjebb hangolva adna elő egy dalt és a közönség így nem tudná befogadni? :-)"
Jaja, én is azt vettem észre, hogy nem megfelelő szögnél tompább, halkabb és rezonálóbb lett a hangja. Helyes fejállásnál, élesen és tisztán szólt a hang. Legkönnyebben a bevezető "sípszó"-nál lehetett ezt észrevenni, ha már ráállt a füle az embernek.
-
yvsmad
őstag
Ha a magnófej nem pontosan a felvett sávon feküdt, akkor egyrészt eltűntek a magas hangok, másrészt hullámzó lett a felvétel (én úgy neveztem, hogy tengeribeteg). A magasak hiányával torzult a bemenő információ, a hibakorrekció egy idő után nem bírta és load error vagy tape error-ral leállt.
-
yvsmad
őstag
Ha volt magnód valaha, tudhatod, hogy a magnók feje a használat során kopik. A kopott magnófejen a szalag másképp fekszik, mint a jó fejen, ezért máshová esik a felvett sáv a fejhez képest. Ezt lehetett a magnófej azimuth állásával egy bizonyos mértékig korrigálni. Utána meg a már elállított fejjel készültek az újabb felvételek, ami elég nagy káoszhoz is vezethetett, egy kazin többféle fejálással felvett progremokkal. Ahány magnóval vették fel a szalagokat, gyakorlatilag annyi féle fejállással készültek ezek a felvételek.
(Egyébként a floppy meghajtók olvasófeje is kopott, az Amigások tudnának mesélni az elfeszített lemezekről, hogy a problémás szektorokat is be lehessen olvasni.) -
dabadab
titán
Azert, mert nem mindegyik magno volt ugyanoda allitva* es ezek a fejek viszonylag keskeny savban irtak es voltak igazan erzekenyek - lehet, hogy turbo nelkul nem lett volna ekkora problema a fejallas, de turbo nelkul meg hasznalhatatlanul lassu volt a kazetta.
*: hogy miert nem, arrol fogalmam sincs, a nyolcvanas evekben nagy reszeben nem talalkoztam a problemaval, aztan ugy '90 tajan meg igen, utana meg mar megint nem, mert csak floppyt hasznaltam
-
yvsmad
őstag
C= magnóknál az volt a gond, hogy nem lehetett hallani rendesen a hangját. Spektrumnál könnyebb volt füllel a legélesebb hangra állítani, de ahhoz sem értett mindenki, valaki a 2. kísérletnél otthagyta az egészet. Pedig sok jóból maradt ki. Nekem 2 magnóm volt, egy tekergetős fejű az idegen kazik lejátszásához és egy fix fejű a saját felvételekhez. Persze, ma már nem hiányzik a hosszú betöltés még akkor sem, ha minden jól ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged