- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
Akkoriban még számított a minőség a gyártóknak. De azért már elindult az olcsóbbítási folyamat is. Mostanában szedtem szét egy Philips monitort, amit a '90-es évek végén gyártottak - gyönyörű színei voltak és sokáig működött. "Hát igen, mondogattam, azért mégiscsak Philips".
Nagyon meglepődtem, amikor a képcsőről a Samsung embléma köszönt vissza.
Pár év után meg gondolom lepasszolták a kínaiaknak a gyártást.
Meg is lehet nézni azóta a tévéket - monitorokat, kb. 90%-ban rövid élettartamú, nem túl szép képű egyenfos szinte mind.
Mondjuk legalább olcsó... -
nyisziati
veterán
Nekem csak pár km-t kellett utazni az első CD másolásához, de az ára szép volt, máig emlékszem rá: 1.600,- konvertibilis magyar forint.
Öcsémnek volt karácsonyi ajándékba ('96-ban), ekkoriban ez olyan 1,5 napi keresetem volt.
.
Ő pedig mutatni akarta, milyen profi, mennyire ért hozzá és szépen feliratozta a CD-t még aznap egy ilyen fehér papírszalaggal. Annyi is volt a CD-nek. -
nyisziati
veterán
"Ez olyasmi, mint ha egy zenekar egy oktávval feljebb/lejjebb hangolva adna elő egy dalt és a közönség így nem tudná befogadni? :-)"
Jaja, én is azt vettem észre, hogy nem megfelelő szögnél tompább, halkabb és rezonálóbb lett a hangja. Helyes fejállásnál, élesen és tisztán szólt a hang. Legkönnyebben a bevezető "sípszó"-nál lehetett ezt észrevenni, ha már ráállt a füle az embernek.
-
nyisziati
veterán
"C= magnóknál az volt a gond, hogy nem lehetett hallani rendesen a hangját"
Szerintem lehetett. Nekem mindenki azt magyarázta (talán még egy könyvben is írtak róla valahol), hogy a csíkokat kell figyelni, meg a fejléc betöltési idejét, én viszont egy idő után ráuntam erre a sok sikertelenség miatt és a hangokat kezdtem figyelni. Ez bevált, így kb. 90%-os hatékonysággal tudtam beállítani a kazikhoz a fejet. Sőt, néha kazettán belül is állítani kellett, emlékszem, az ACE 2-vel mennyit szenvedtünk. De muszáj volt, osztottképernyős vadászgép-szimulátor nem termett minden bokorban akkortájt.
-
nyisziati
veterán
Hát, ahogy én emlékszem a Gus-ból inkább a max volt jól használható, a simát nemigen kereste senki valamiért a környezetemben. Ahogy a listát böngészem ez lehetett a 27+Áfás verzió.
Akkoriban én nettó 20-at kerestem egyébként, tehát ha így nézzük, akkor az alapverzió is szép pénz volt, kb. mintha ma 100-120-at adnál egy hangkártyáért.
-
nyisziati
veterán
Hát igen, akkoriban szinte "kiválasztott"-nak érezte az ember magát csak attól, hogy ilyenje volt... Sőt, még kezelni is tudta. És nemcsak játékra, de komoly munkára is használta (pl. iskolai dolgok szerkesztése Geos-ban stb.). Máshogy néztek az emberre, 14-15 évesen szinte szakmám volt. Szakközépben volt, hogy én tartottam a számtech órát, mert a tanár negyedannyit nem tudott, mint én.
Ma meg minden műkörmös, szolizott plázacicának tepsinyi okostelója van, amin fácsézik, esetleg Angry Birds-özik, és fogalma sincs, mennyi mindenre lehetne használni azt a gépet, amit unott arccal bökdös...
-
-
nyisziati
veterán
válasz
Synthwave #10 üzenetére
"Viszont a floppyzásnak is megvolt a feeling-je. Valahogy bensőségesebb volt a kapcsolat ember és a gépe között."
Ja. A mai napig, ha elindítom az Amiga emulátort, a floppy hangját mindig bekapcsolom. Az kell az autentikus érzéshez. Bezzeg a mai fiatalok (
), akik már a ventillátorokból is a leghalkabbat veszik nem is értik, mit kell zajongani...
-
nyisziati
veterán
Hajjaj, még emlékszem!
'87-ben a C16-ba vettek apámék 64 Kbyte-os memóriabővítőt, ami 5.000 Ft volt. Ez egy havi keresete volt anyámnak. '90-ben kaptam C64-et, akkor ez 40 pénzünkbe fájt, akkoriban már olyan 10 környékén volt az átlagfizu, tehát 4 havi munka. Mai pénzben kb. 400.000 Ft. (!!!)
De a '80-as évek közepe felé egy használt C64 még 50-100 e körül volt, '89-ben egy haver bátyja egy használt Amigát vett 100-ért.
Ez egy autó ára volt akkoriban, új Skoda 120-at lehetett érte kapni.
És a sebesség... Egy 170 Kbyte-os lemezoldalt kb. 2 perc(!) alatt töltött be a C64, turbósították is egy idő után a crackerek. Meg a magnót is. Eleinte több perc volt egy játék, a REVS turbó nélkül kb. 30 perc volt. Turbóval 1 perc alá szorították a betöltési időket.
"Ha egy képet akartunk egy dokumentumba illeszteni, akkor megcsináltuk azt egy erre szolgáló képszerkesztőben, és elmentettük, majd a másik programban, a szövegszerkesztőben ezt a fájlt használtuk fel."
Hú, '92-ben egy síkágyas szkenneren beszkenneltük a ballagási fotónkat, majd a CorelDraw!-ba illesztettük és némi variálás után névjegyeket nyomtattunk. Bár a kép elég szemcsés lett (a BMP nem ugyanazt jelentette a szkennernek, mint a Corelnek), mégis a Compfairen, amikor megmutattuk egy kiállítónak, totál eksztázisba esett tőle.
Ma meg már semmin nem lepődnek meg az emberek.
A lassúság, a drágaság, az inkompatibilitás nem hiányzik nekem sem.
AZ ÚTTÖRŐSÉG és a kreativitás viszont igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest