Hirdetés
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
espista
senior tag
Csütörtökön én is beadtam a T-hez javításra. Nekem max 15 napot mondtak, de az enyémet is küldik az Alcatelnek.
Én az Agile Lockot használtam. Az is feléled a hangerő gombokra, de lehet, hogy a Go Locker is. -
hr2
őstag
Na gyerekek
, megjöttem Én is, ezt az ajánlatot nem lehetett kihagyni.
Blade-ről váltottam. -
fanthomee
tag
Nekem mindig a Drágám add az életed jut eszembe errôl a sok rövidítésrôl, nem tudom emlékeztek-e a jelenetre:
"Van magánál egy OB mini snaucer RT
hangtompítóval ergo KGB. A munkamódszere viszont NSE. Az SIG-je pedig CIA. A PHD-jét az NDK-ban szerezte, alias DDR. Szeret REM-et, FMR-t, és STP-t hallgatni CD-n. Van egy BMW-je ABS-szel. Nemrég lecserélte a TV-jét."
( #1887 ) Land: Ezzel én is megjártam, jó kis progi, de amikor már egy héten harmadszor szedtem ki az akksit meguntam a dolgot, ésvvisszaállítottam gyárira a telcsót. Azóta amióta nincs fent, nem volt még ilyen gondom. -
Ailton
tag
Nekem most újabban azt kezdte el, hogy nyomogathatom a felső gombot nem jön ki alvóból, pedig értesítést kaptam, villog a LED, de semmi...
csak az aksi ki-be segít.
valaki ötlet?
-
ORCA58
addikt
válasz
mjani1172 #1872 üzenetére
A gond az, hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy egy telefon helyettesíthet egy fényképezőgépet. EGYÉRTELMŰ, HOGY NEM!
A750i esetében kimondottan a telefon minőségére feküdtek rá. Nekem is itt van a polcon, működő képes, de nem helyettesíthet egy fényképezőgépet sem. Mivel nincs OT995-os telóm nem tudom összehasonlítani azonos körülmények között.
A telóban eleve csöppnyi a lencse, kicsi helyre tökéletes objektívet nem lehet bele zsúfolni. Na meg ott van az érzékelő, aminek szintén számít a mérete a minőség mellett. (NEM A MEGAPIXELEK)
Ha jó fénykép és olcsó telefon kell a megoldás: egy telefont + egy fényképezőgépfanthomee Látod mindig vannak akik azt hiszik, hogy csak Android és telefonguruk vásárolnak csak telefont, és nem képesek érthetően leírni mindent. Más területen, amihez nem értenek, ők is fel lennének háborodva, ha hasonló érthetetlen információt kapnának.
-
junkpod
veterán
teljes reset-et pròbàltàk mar? elképzelhetö, hogy egy app okozza ezt, ami hibas vagy nem kompatibilis. ki kellene probalnod egy teljesen gyari àllapotot amire egyesével rakod fel az appokat. TB es mtsai szoba se jöhetnek (ugye most sincs fent a TB?). igy amikor ujra kezd fagyogatni, akkor az utoljara telepìtett app az okozò.
-
frasa
csendes tag
Tudjàtok, engem nem igazàn érdekelt a kisebb fc, és a kisebb bugok, de amikor màr 24 óràn belül 3-4 szer eljàtsza az ùjraindulòsdit, az màr bosszant. Fõleg ùgy, hogy olyankor kb 1òrahosszàig nincs telom, mert 2 màsodpercenként kikapcsol... Olyan nem igazàn lehet nàlam, mert napi 100-150 céges exchange emailt fogadok/küldök. Nem àllok el a vàsàrlàstòl, mert egyébként szuper telò, az elõzõ defym Cm7.1 el elbùjhat mellette. Ùgyhogy hétfõn szervìz. A T. 1 hetet mondott rà, mert nem javìtjàk, nincs rà update, visszaküldik az Alcànak.
-
rolywrx
tag
Elég vicces ez a RAM keresés story. Mintha azt keresném a kocsiban, hogy valóban 155 lóerős-e.
De ezt talán más is hozta már példának. Ezzel a jelenlegi 2.3.6 verzióval abszolút gördülékenyen használható egy igény szerinti Launcher-rel. Egyébként meg van benne az 512 MB memória, ezt leszögezhetjük, ha valaki most kezdi az operációs rendszerek működésének megismerését, akkor még messze van a hozzáértéstől.
MÁS: Nillkin tok jött már meg valakinek csájából?
-
mjani1172
addikt
Szvsz az optikán nem tud változtatni.Ezért ennyi.
Ha már Camera 360 kipróbáltam,tényleg tetszett,de nem tudtam megoldani hogy a képet elforgassa értelmesen.
Láttam a beállításokban, hogy mit kell állítani, de bármit állítottam nem volt jó.
Neked hogy működik?
Most az LG camera-t használom. -
robroy7919
tag
Sziasztok nekem eltűnt az alcateles launcher ,hogy tudom vissza varázsolni??
-
angelhun84
csendes tag
Ha valakit érdekel, nálam így megy a NOVA3
[link] -
mjani1172
addikt
Nekem ez az első androidos telefonom.Majdnem egyetlen kívánságom volt vele kapcsolatban, nagyon szerettem volna hogyha jó képeket csinál.De nem.Nagyjából a k750i szintje,aminek belülről olyan poros az optikája hogy az nem normális.
Olvasd el a tesztet.Amit ott írnak az megfelel a valóságnak. -
Land
veterán
Megvan a telefon. Gyomorideg van bennem, majd elmesélem, hogy mi volt a T-nél..
-
ORCA58
addikt
válasz
mjani1172 #1864 üzenetére
Ez nézőpont kérdése. A lényeg az, hogy szinte mindegy mivel, de legyen rögzítve.
Van egy videónk, mely családban egy kislány első lépéseit rögzíti. Sajna csak telefonon "élvezhető", mivel egy ha jól emlékszem egy azóta jobb létre szenderült K510i-vel készült, de megvan. Nem ecsetelem mekkora ugrást jelent az OT995-el rögzíthető videó az előbbihez képest.
Aki finnyás tartson a zsebében egy szuper videokamerát is. -
ORCA58
addikt
Előre nem tervezett pótolhatatlannak tűnő esemény rögzítése, amiről a történés pillanatában úgy érzed, meg kell örökíteni, akkor is ha nem a legtökéletesebb a felvétel, de nincs nálad videó. (Egyébként nincs is videóm, csak fénylépezőgép, de az sem fér el zsebben)
Pl. egy ismerős a színpadon mint a második videód. stb.
Az S5230-as erre alkalmatlan volt, pontosabban saját képernyőjén még nézhető, de TV-n már nem.
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Most lett az első androidos telom , egy ilyen. Ha ki akaorm cserélni a gyárilag benne levő memóriakártyát , kel menteni valamit róla? Az újat formázni kell? A telóval?
üdv -
EczkE
veterán
-
EczkE
veterán
-
ORCA58
addikt
Köszi.
Ha jól sejtem a D1 az PAL esetén (704x576) 25fps, NTSC esetén (704x480)
Az WVGA pedig a 800x480. Ebben is lehet egész jó videókat készíteni. A fényképezőgépem max ezt tudja, de viszonylag szép a képe az LCD TV-n is.ANDROID??? mindenkinek az tetszik , ami neki bevált. Egyébként a proci is az Alcatel mellet szól, meg jobban is tetszik.
-
Pug
veterán
válasz
ANDROID??? #1853 üzenetére
nem olyan rossz a skate, de csak fozott rommal... es 1ghz-re rantott cpu-val
-
ANDROID???
addikt
Nemrég kaptam egy ismerőstől egy választ, hogy a maradék 200MB RAM-ot a partíció foglalhatja el, szerinte...
Vagyis a RAM így teljesen rendben van... -
ORCA58
addikt
Az 1830-as video felvétel kérdésemre valaki ??
Gondolom más méretben is, és nem csak 720 sorosan tud venni. Milyen lehetőségek vannak, és akkor milyen a minőség gyengébb fényviszonyoknál?
A T-s telefonos ügyfélszolgálat most akart rábeszélni a ZTE Skate-re, mondván ugyan annyit tud, de sokkal megbízhatóbb, mivel régen nem láttunk már Alcatel-t.
.
-
mjani1172
addikt
válasz
Badboys #1841 üzenetére
Mindenki az ICS-t várja. Nem értem miért.A legtöbb dologra a mostani is jó.Azt sem értem miért kell keresgélni a ramokat és nézegetni állandóan mennyi van,mennyi nincs.
Ezeket a dolgokat csak úgy érteném meg hogyha valamire nem lenne alkalmas,de így önmagában szvsz nincs értelme ezzel foglalkozni.Mintha egy autónál állandóan fékpadon lenne mérve a teljesítmény,megvan e a 150 kw,vagy csak 148. -
qltsar
veterán
Jött ki már update elvileg a telefonhoz, próbáltátok frissíteni OTU-val a készüléket? Bár sajnos csak egy FOTA update package van elvileg XDA-n, amit fel is lehetne rakni pl. CWM-ből, vagy recovery-ből, ha lenne valamilyen szintű felülete, pl. mint Huawei-nél, "apply update.zip", fura, hogy ott pl. tudtak egy standard recovery-t készíteni, ami meglehetősen hasznos.
Tré nemhinném, hogy publikált volna update-et a telefonhoz, de egy próbát megér rányomni a FOTA update-re: Settings -> About phone -> System updates -> (Check for updates)
-
Badboys
őstag
Nem óhajtok ezen vitatkozni,de ha megnézed akkor ki lenne írva,hogy összes 512 ebből a rendszer elvisz X Mb ot,felhasználható X Mb na ezt megmutatod,ennek az összege lenne az 512 Mb t.Amikor majd megtalálod szóljál.Ha nem érted mit írtam akkor nem nekem kellene olvasnom,hanem neked értelmezni szvsz.Tudod mit örülj,hogy szerinted megvan.Add már össze a két összeget szerinted 512,mert szerintem nem.A mostani telefonnál is ki írja és érdekes ott annyi az annyi.Amikor Skate m volt ott 512 a rendszer használ X Mb szabad X Mg .Nem ez az első droid ami megfordult nálam.Azt hiszel amit akarsz.
Részemről a dolog zárva.
-
Varesz_86
aktív tag
Én meg azt mondom hogy van élet az Xperia Neo után
Le a kalappal az Alcatel elött
-
Ailton
tag
válasz
Badboys #1841 üzenetére
A telefon jól működik,vannak hibái nekem is újraindulgat, többször leírtam már. De még mindig azt mondom nagyon jó,a topic 90%-a szereti,dicséri... Megígérték az ICS-t, az ő dolguk,hogy lesz-e.
A RAM kiosztása tényleg érdekes, de nem okoz problémát,szvsz. aki ezért visszaviszi, az tényleg adja is el... -
Pug
veterán
válasz
Badboys #1841 üzenetére
Jaaaaj. Mar parszor ki lett targyalva. Az 512mb-bol az a 3xxmb amit jelez a keszulek az a resz amit dinamikusan hasznalhat a rendszer. A maradek fent van tartva a droidnak. Ez minden droidos keszuleknel igy van. Lehet erdemes lenne utanna olvasni a dolgoknak mielott marhasagokat irogatunk.
-
Badboys
őstag
válasz
ANDROID??? #1837 üzenetére
Alapból ott a probléma,hogy nem látja a készülék az 516 Mb ot abból kellene levegyen a programokra x Mb t és akkor a maradékkal ami szabadon fölhasználható a kettő összegének 516 nak kellene lenni.Megnézed akkor csak 300 valamennyit lát és hozzáadod a szabadon fölhasználhatót a franc tudja milyen összeg jön ki ez nem felel meg a gyári specifikációnak a 300 helyett ott 512 őt kellene látni és valójában nem annyi az annyi.Egyébként ezt már az elején valaki fölvetette,de hamar lehurrogták pedig neki volt igaza.Amikor megvettem rögtön megnéztem és szóltam a T nél megnézték és ők is azt mondták ez nem felel meg a valóságnak.Ennyi volt a válasz igaz Én visszavittem 3 napban és el álltam a vásárlástól,más egyéb probléma miatt is alapból nem cserélték.Vissza kaptam a zsét.Jelenleg azért még mindig van egy a családban.Nem akarok károgni,de szerintem ez elképzelhető,hogy olyan ZTE politika és mint Skate csak olyan nesze semmi fogd meg jól.Nem lesz rá semmi hanem majd a 2 magos ra lesz fejlesztés esetleg talán megkapja az ICS t,ha nem csinálják azt mint Sony,hogy utólag bejelenti,hogy bocs,de mégsem lesz ICS s mint megtette nem is olyan régen,pedig váltig állította,hogy megkapja mindegyik készülék.Már az elején le írtam,hogy ez nem is olyan ár-érték arányos.Van vele gond bőven a kijelző beszerelési minőségen kívül.
Most lehet,hogy kapok hideget ezért meg minden rosszat,de ha belegondoltok lehet igazam van? -
mjani1172
addikt
válasz
ANDROID??? #1838 üzenetére
Törölve
-
EczkE
veterán
válasz
ANDROID??? #1838 üzenetére
Nem fordul e.
-
frasa
csendes tag
Lebeszéltem a 3 napos cseregaranciát, de sajnos vidéki vagyok, és a készülék webshopos. Debrecenben meg a T-pont zárva van átalakítás miatt..
Most remekül működik, de ha esetleg hétvégén előjön ismét az újraindulás, akkor 8 napon belül elállok a vásárlás jogától... Utána ismét veszek egyet, mert egyébként nagyon megszerettem a készüléket.
Az alap Email kliensen kívül tud valaki ajánlani valamit? Sajnos a gyári már a Defymen sem volt jó, mert Exchange - val emailezek, és a beszúrt excel táblázatokat szétcsúszva mutatta, úgyanugy mint az OT.
Azon a Moxiert használtam, és erre is az került, de 20-40Mb a fogyasztása...Ha valakinek van valami tippje, bármivel kapcsolatban szívesen olvasom továbbra is, mint ahogyan az első hozzászólásom előtt is tettem
Tegnap éjszaka telefonon kiolvastam az egész fórumot hátha találok megoldást a problémámra... -
Badboys
őstag
Amennyiben benne vagy a 3 napba vidd vissza,de gyorsan.A ram meg szerintem szopik valahol mert egyikben sincs meg amikor még volt nekem hasonló értékeket mutatott a Tré nél megnézték azt mondták ez sehogyan sem stimmel mert ilyen ram kiosztás nem létezik.SZVSZ. ez olyan jelenség mint a Blédek kezdeti idejében volt talán egy frissítés megoldja a problémát és előjönnek a hiányzó ramok.Amennyiben nem lesz frissítés akkor gáz.
-
frasa
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy OT-995 készüléket, és regisztráltam ide hátha tudtok segíteni.
Ilyen problémákba ütköztem, bemásolom a levelet amit írtam a fb-on az alcatelnek.
Esetleg valami tipp?
"Tisztelt Alcatel.
2 napja vásároltam egy OT-995 készüléket.
Majdnem 24 óráig tökéletesen működött, majd egy fél órán keresztül csak újraindulgatott. Amikor lezártam a képernyőt, majd nyitottam volna, már a telefon ki volt kapcsolva. Utána megjavult 1-2 órára, és utána ismét újrakezdte.
Jelenleg 12-15 órája nem indult újra. Mi lehetett a probléma?
Továbbá:
Elméletileg 512 Ram van benne, de a feladatkezelő kb 330 Mb - ot lát, ebből 230-260!! a használt. a most összeadtam a futó, és gyorsítótárazott folyamatok méretét, és összesen olyan 150Mb. Tehát hol van a maradék 80-110Mb? Azt tudom hogy a teljes soha nem lesz 512 mert a rendszer használja, de a szabadon elérhető 330 - ból is hiányzik...
Az általam használt programok a Google playról származnak, és kb olyan 8-10 amit letöltöttem.
Az előző androidos 512 Mb RAM - mal rendelkező készülékemen is ezek voltak (sőt még több) és ott a szabad RAM mérete 180-220 között volt.
A touchpal billentyűzeten lehetetlen "Ű" betűt írni, mert ha azt választom, mindig a "7" - est írja be.
Esetleg valami megoldást, tippet tudnának ajánlani?" -
balatonia
csendes tag
Kaptam egy ilyen telót ajándékba.
- Eladnám, keveset használom. Teljesen gyári állapotú, karcmentes, független. Még 10 hónap garancia van rá.64 ropi volt. Mennyiért lehetne eladni?
-
Snez
csendes tag
Sziasztok!
Akinek ilyen telefonja van azoktól kérdezném hogy gyengébb fény viszonyok között nektek is akad vagy lassul a kamera? mintha 30 fps helyett csak 15-20-al menne kb...
-
Land
veterán
Lehet holnap meglesz a telefon.. Még kitalalom
-
ORCA58
addikt
válasz
Norbeee01 #1817 üzenetére
Úgy emlékszem igen. Nekem is két előfizetésem van egy számlán. Külön számolják a hűséget, de egy számlán gyűjtik a pontokat.
Most hogy érdeklődtem, az OT995 után, mindjárt ajánlották, egy feketét vegyek magamnak, egy fehéret a nejemnek természetesen készülékcserés áron. -
fcsabika1
tag
Itt van valami frissítés, XDA-n találtam.
[link]
Valami ötlet hogy hogy kell felrakni? -
fcsabika1
tag
Sziasztok!
Én is pont ilyet vettem hozzá fekete színben és képernyővédőt is adnak hozzá, szerintem elég jól néz ki, egy héten belül megérkezik nekem.
Innen lehet legolcsóbban megvenni (kb. 2600 Ft):
[link]Normál toknak ilyet vettem, ez már megjött és elég jó, pont jó a mérete is (kb. 700 Ft):
[link]Ha a tokhoz adott képernyővédő nem fog beválni, akkor talán veszek egy ilyet, mert ez már mindent tud (kb. 3000 Ft):
[link]Remélem segítek valakinek ezzel
-
Badboys
őstag
"ennyiért szilikon tokkal együtt kapsz fóliát"
Megköszönném,ha megmondod,hogy hol Ebay?Netán itthon?
-
Norbeee01
tag
Őőő egy ide nem illő kérdés, de mégis mert ettől függ hogy közétek fogok tartozni vagy sem:
Szóval ha januárban vettem előfizetésre 2év hűséggel egy HTC Wildfire S készüléket, akkor most vehetek ugyanerre a névre még egy mobilt, új előfizetésre, 2 év hűséggel, részletre??? Tehát két előfizetés lenne a nevemen, de mindkettőhöz vennék telefont is, csak az alcatelt részletre... A HTC-t egyben fizettem ki, mert az csak 20.000ft volt.
-
ANDROID???
addikt
USB-ről sokkal lassabban tölt fel?
-
Badboys
őstag
Létezik ehhez már méretpontos kijelző fólia amit nem kell ollózni?Amennyiben igen kérnék egy linket.Köszi
Mielőtt jön a gugli a b....d a gugli mégsem volt a b.....m.
Na nem kell megijedni nem tértem vissza.A fiamnak van és arra kellene. -
ORCA58
addikt
Hiába olvas az ember vissza 1 000 000 hozzászólást, ha mindig "jelbeszédben" írogatnak a hozzáérők. Én is kezdő vagyok a témában, pedig vagy egy éve olvasgatom az okostelefon fórumokat (tanulás céljából). Sokáig nekem sem esett le, pl. hogy az ICS az Android 4 akar lenni, pedig ismerem a teljes elnevezést. Úgy látszik én is egy NFD vagyok.
-
kano
nagyúr
válasz
ANDROID??? #1806 üzenetére
Akkor meg miért nem olvasol előtte?
-
angelhun84
csendes tag
MC3ra a megoldást az onetouch facebook oldalán találtam meg, Torma András. Ott található link, illetve, elso inditás elott nyelvet angolra, letolt, elindul. Utána már vissza lehet állitani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Alcatel újra támad a középkategóriában, a gyártó legújabb, áprilisban debütáló készüléke remek ár-érték aránnyal rendelkezik.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest