Hirdetés
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varesz_86
aktív tag
Na megjött a teszt a kis öcsiről is
-
fonix232
aktív tag
Tudom hogy kihagytam, de azokkal a partíciókkal nem akarok vacakolni. Amúgy az 1-14 partíciók mind a Qualcomm MBN file-ok, szóval végülis van TPT, ráadásul ICS-nél feltétlenül frissíteni fogják azokat (pl GPS hiba javítása). Abból a csomagból pedig meg lehet oldani.
System-nek kell a 400MB. Blade-en egy minimál AOKP lefoglal kb 190MB-ot, és abban csak a legalapabb ARMv6 dolgok vannak benne, egy ARMv7 build telepítve, GApps-al, simán lesz saccper 300 mega. De akkor legyen a system 300MB.
Mint mondtam, a CyanogenMod a cache-et nem partícióból, hanem RAM-ból csatolja fel (tempfs módszer), ami gyorsabb, kevésbé öli a NAND-ot, cserébe egy kis RAM-ot vesz el, igénye szerint. Az 5MB-os cache-et pedig azért mondtam, mert azzal tisztább, kerekebb szám jön ki.
Boot-nak és recovery-nek kell a több hely. Boot esetén a kernelbe integrálható lenne egy csomó modul, ami jelenleg feleslegesen a system-en lézeng, így gyorsítva a betöltésüket. Recovery-nél meg ha megnézed, lassan ott tartunk hogy a kész img a 10 megát is túllépi, mert a zImage olyan 6-8MB, plusz a recovery képei és binárisok, busybox, társai.
És akkor még egyszer: nekünk is megvannak a partíciók, csak nincsenek felcsatolva. Flashelni majd a QPST-vel lehetne, ha lenne egy fullos csomagunk. Addig is, ez csak elméleti kérdés
-
Milo629
aktív tag
(#2673) @rakoczee: írtam PÜ-t X8 miatt, nem akartam ide offolni
(#2681) @fonix232: Sok sikert! Én is most érettségizek
(#2694) @qltsar: ünneprontó
Mondjuk a system-nek én sem értem a 400Mb-ot, a custpack csak egy "plusz" és ha azt a partíciót meg lehet szüntetni akkor nem kell integrálni a system-be, igaz? A recovery-nek viszont kéne több hely, az elején nem azt írták XDA-n, hogy nem fér el és utána dobtak össze valami kisebbet?
Így utolsó kérdésnek: te akkor nem látsz sok esélyt az átparticionálásra? -
titankahn
tag
válasz
fonix232 #2691 üzenetére
nos én sem értek hozzá de szerintem csak a szükséges változtatást kell megtenni, ami kell a romokhoz sztem mindegy hogy 1 giga vagy 1300 mega használható fel a belső memóriából, nincs 16 giga memória tárhely ahol 10-20% már gigákat jelent. 300 mega meg nem sok ott az sd kártya.
Rakoczee töl kérdezném hogy milyen programokat törölt és miket fagyasztott, emellett meg ha esetleg beszámolnál róla hogy felhasználói élményben milyen változás volt? gyorsabb játékok esetleg 1080p videót is visz már vagy valami hasonló. Köszi -
qltsar
veterán
válasz
fonix232 #2691 üzenetére
én azt, hogy felesleges a system-nek 400MB, de mégis, hogy szeretnéd átparticionálni?
itt nincs TPT-s lehetőség, mint Blade-nél, nem ilyen egyszerű a dolog, amúgy a particiós tábla, nem teljes egészében stimmel, pár dolgot kihagytál
:
# cat proc/partitions
major minor #blocks name
179 0 1912832 mmcblk0
179 1 51200 mmcblk0p1
179 2 500 mmcblk0p2
179 3 1500 mmcblk0p3
179 4 1 mmcblk0p4
179 5 1000 mmcblk0p5
179 6 2000 mmcblk0p6
179 7 3072 mmcblk0p7
179 8 3072 mmcblk0p8
179 9 5120 mmcblk0p9
179 10 7000 mmcblk0p10
179 11 3072 mmcblk0p11
179 12 3072 mmcblk0p12
179 13 1024 mmcblk0p13
179 14 256000 mmcblk0p14
179 15 307200 mmcblk0p15
179 16 1039360 mmcblk0p16
179 17 204800 mmcblk0p17
179 18 5120 mmcblk0p18
179 19 1024 mmcblk0p19
179 20 5359 mmcblk0p20
179 32 7875584 mmcblk1
179 33 7874560 mmcblk1p1plusz azt sem értem, miért akarnál a boot és recovery-nek nagyobb helyet adni. szvsz felesleges, de a systemet végképp nem értem, a cache méret pedig nem egészen jó ekkora particióval, min. 50MB-ot hagynék neki, de inkább nem folytatom, mert ez már abszolút science-ficion OT-990-nél sem sikerült az átparticionálás, pedig ott legalább valamilyen szinten elérhető helyen van a /FOTA partición (elvileg) a partitions.mbn.
De ne legyen igazam
!
-
fonix232
aktív tag
válasz
Hatvan9 #2690 üzenetére
Köszi meglesz
Partíció infók:
/system: 250MB
/custpack: 300MB
/cache: 200MB
Boot és recovery egyenként 5-5MB
/data: 1015MBSzóval egy kis partícionálgatás után:
Boot, recovery: 10-10MB
/system: 400MB
/cache: 5MB (CyanogenMod temp-be cachel ami végülis a RAM-ból von le egy keveset, de folyton üríti)
/data: 1350MBMit gondoltok?
-
fonix232
aktív tag
válasz
Hatvan9 #2685 üzenetére
Töri 4es, magyar 5ös is lehet ha nagyon belehúzok. Töri az kéne, magyar nem (nem magyar egyetemre megyek, itt most arra hajtok hogy a jegyek az elmúlt 4 év átlagához képest ne romoljanak sokat).
Infó meg hobbi. Igaz egyetemből infóra megyek, Dániába, de tudjátok, aki ott és úgy dolgozik, ahogy szeretne, annak az nem munka hanem szórakozás
-
fonix232
aktív tag
válasz
rakoczee #2680 üzenetére
Rosszul látod, nálam megy. A 2.3-as launcher amit linkeltem fut, a 4.0 már nem
A támogatásos ötletet szívesen hallom, de addig nem fogadok el senkitől semmit amíg nem adtam ki valamit a kezeim közül. Utána majd bekerül egy link az aláírásba ;D
Egy kicsit viszont vissza kell fogjak, csütörtök-péntek-szombat még érettségi (magyar és töri, de még egy szót nem tanultam, lehet el kéne kezdeni?), utána mehet a menet.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
fonix232 #2677 üzenetére
Sok szerencsét, ha lehetne támogatnálak, na de kp -ban nem csak lélekben.
Csak vicceltem, komolyan ha valamit elérsz szívesen utalnék pár száz forintot, már ha azzal érsz valamit, ez akkor lenne jó ha többen is utalnánk, egyszerre.
Remélem nem veszed rosszindulatként, komolyan mondtam.
Marhára szüksége van a készüléknek custom romfőzőkre, mert eddig nem sok van. -
fonix232
aktív tag
Köszi szépen!
Rakoczee:
Szép munka, ténylegesen sz*rrá lett optimalizálva
Én annyit adnék hozzá, hogy nekem eddig a leggyorsabb Launcher a MiLauncher 2.3-as változata volt (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miui.mihome2), ráadásul még jól is néz ki.A custpack rengeteg fejtörést okoz, de a Blade-ben megismert módszerrel szerintem megoldható hogy átméretezzük, amennyiben kiadnak végre egy teljes firmware csomagot. Ott meg akár még törölhetjük is, szóval teljesen megszüntethető.
Jelenleg mind a custpack mind a rendszer partíció közel 250MB-nyi helyet tartalmaz, így akár egy teljes ICS is elférne csak a rendszer partíción. A custpack pedig lehetne egy másodlagos rendszeré (á lá MiOne
). Gondolkozom a MIUI portolásán, mert a Galaxy S Plus hardvere egyezik, és arra már van (ICS is de az egy kicsit nehezebb).
Egyelőre ICS fordítással bajlódok, de a recovery készítésénél használt device tree nem igazán vált be. Helyette most írok egyet teljesen nulláról, és reménykedek. NFC-hez sikerült a libeket megtalálni, így talán esetleg használhatóvá is tudom tenni akár GB alatt is.
-
rakoczee
tag
Sziasztok kedves fórumozók!
Látom felkeltette érdeklődéseteket a hozzászólásom!
"Na sikerült beállítanom végre ezt a fura, de überdurvajó telefont!
Kb. egy hétig tartott. Az eredmény magáért beszél.
A backupot csak a személyes beállításaim miatt nem osztanám meg, de azoknak akik csüggednek a telefon újszerű kialakításának problémája miatt, (belső partíciók, programok nem működnek, játékok szaggatnak, stb) kitartó munkával mindent meg lehetett oldani úgy, hogy rom frissítést, vagy pl. chainfire3D programot nélkülöztem. Minden tökéletesen működhet, és minden szaggatás nélkül fut! Erre csak hab lehet a tortán majd a ICS frissítés!
Jelen pillanatban kb. 50 telepített program mellett 245 MB szabad Ram marad és antutu benchmark teszten 4000 Pontot, Quadrant Advancedben pedig 3800-at kapok.
Még mindig a 2D teljesítmény a leggyengébb láncszeme a telefonon lévő romnak, de ez is duplája lesz az ICS frissítéssel. Hajrá, hajrá barkácsoló brigád!"Célom elértem, ugyanis azt szeretném, hogy kedveteket leljétek ebben az Alcatel OT-995 telefonban. Nagyszerű telefon. Én legalábbis nagyra értékelem, hisz előtte egy SonyEricsson Xperia X8-am volt, ami után nem kis felüdülés ekkora jószágot a kezemben tartani, tudásban, erőforrásban és lehetőségekben többet látok benne, mint bármi másban! Nem riaszt az Alcatel név, sőt! Örömmel alázom a kollégáim ismertebb márkájú középkategóriás telefonjait is vele! Hogy hogyan? Gyors előtörténet: Aki szereti a tuningolást, az tudja, hogy hány nappal és éjszaka megy rá arra, hogy a jobbnál is jobbat csikarjunk ki a kis készülékünkből, vagy akár a PC-ből (de ez most nem számít), s a sok tesztelés, próbálgatás végül meghozza gyümölcsét. Előző telefonomon legalább 20 fajta romot zongoráztam végig, minden jót összeötvöztem, s végül olyan romot hoztam létre, ami -már nem hogy dicsekedjek- de egy kis bizalmat vívjak ki magam felé: Antutu Benchmarkban X8 készüléktípusban és világpontszám tekintetében a legmagasabb eredményt értem el. Fel is töltöttem az eredményt, nem tudom ott van-e még, de egy biztos, sokan ezáltal szerették meg a kis Xperiát, mert többé már nem a kis gagyit látták benne, hanem a kiaknázhatatlan lehetőségeket. Itt pedig, ennél az Alcatelnél az ár-minőség függvény tekintetében egy szuper készüléket birtokolhatok, birtokolhatunk, aminek élettörténete még csak ezután kezdődik igazán: Ha jön az ICS Rom, akkor az igazán megdobja majd a felhasználói élményt. Véleményem szerint nem is lesz hozzá addig másik főzött ROM, hisz minek, nincs értelme, az ICS bizodalmunk szerint minden bugot javítani fog, és jócskán felemeli a teljesítményt is. Ám addig is mindenki szeretné úgy használni a telefonját, hogy abból a legtöbbet hozzuk ki. Ebben szeretnék segíteni.
Ám csak azok fogjanak hozzá, akik vállalkozó kedvűek, tudnak Root-olni és ha minden kötél szakad, backupot visszaállítani.
(Leírásomban többször idézek innen-onnan tekintélyben álló fórumtársaimtól)Rootolás: (Engedélyezés a rendszerprogramok hozzáféréséhez)
"
1, Töltsük le a csatolt zip fájlt.
http://www.mediafire.com/?6dloaixc31oggn2
2, A zip fájl tartalmát tömörítsük ki egy tetszőleges helyre.
3, Telefonon az USB Debugging legyen bekapcsolva (Beállítások -> Alkalmazás beállítások -> Fejlesztés)
4, A telefont normál állapotban csatlakoztassuk a géphez USB kábel segítségével.
5, A kitömörített mappából a SuperOneClick.exe-t indítsuk el (Windows 7 alatt célszerű rendszergazdai jogosultsággal indítani)
6, A programban a jobb felső legördülőmenüből válasszuk ki az "alapwn" lehetőséget.
7, Kattintsunk a ROOT gombra.A folyamat lejátszódása után a telefonnak rootolva kell lennie, ha mégsem sikerülne próbáljuk újra!
AZ ESETLEGES KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK! "
Először is egy kis leírás a telefon teljes mentéséről: (és ha kell visszaállításáról)
- igyekezzünk magunkat megkímélni ettől a visszaállítástól, ugyanis ez elméleti síkon mozog, jómagamnak nem kellett ilyet csinálnom-"Telefonprogram, amivel települ a telefon Driver:
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/support/download/ot-995.html
Ezt csak feltelepíteni, de nem kell használni, ha nem akarod.OT-995_Fastboot_recovery.zip használata:
http://www.mediafire.com/?ylo9v1y3iztm6y8
A fastboot-os csomagot lehetőleg valami egyszerű helyre bontsd ki (pl. C:\fastboot\)
A telefon hangerő le gombját meg a bekapcsoló gombot egyszerre nyomni, amíg rezzen, utána elég csak a lefele gombot nyomva tartani még és úgy dugni rá usb kábellel a számítógépre, majd elengedheted a lefele gombot is. Települ.
Ha telepítette a megfelelő drivert a PC, a fastboot-os csomagban indítsd el a "recovery.bat"-ot és várd meg míg bebootol a recovery a telefonon (ha nem megy a .bat-ra jobb klikk és futtatás rendszergazdaként). Ott a CWM-ben kiválasztod a Backup and restore opciót, ahol a backup pontra kattintva a memóriakártyára létre lehet hozni a saját mentésünket a telefonról. SD-KÁRTYA/clockworkmod/backup/dátum helyen lesz ez a mentésed. Nekem az 750 MB volt, nem hinném, hogy másnak ennél sokkal több lesz.
Ha egy eredeti gyári mentést akarunk visszaállítani, akkor szükségünk lesz az alap mentésre, amit le kell töltenünk:
clockworkmod.rar (Qltsar mentése)
http://www.mediafire.com/?hty5tokn557rjjt
Ezt kibontás után juttasd fel memóriakártyára (így kell kinéznie: SD-KÁRTYA/clockworkmod/backup/2012-06-09.16.54.07/FÁJLOK)
Majd a fent említett módon nem a backup menüt válasszuk ki a CWM-ben (ClockWorkmod), hanem ezt: Backup and restore -> restore -> 2012-06-09.16.54.07
Ennyit erről a bonyolult biztonságtechnikai kérdésről....Na nézzük jelen esetben az én telefonomat:
Leszögezném, hogy meglepő módon semmilyen tuning program nem fut a háttérben.
A beállításokat többfajta optimalizáló programmal végeztem, de aztán azokat is eltávolítottam. Jelenleg a színtiszta gyári ROM megfelelő beállítások és tisztogatások után került erre az állapotra. Olyan programok futnak csak a telefonon, melyek teljesen kiszolgálnak minden igényt, mégsem lassítanak.
A szabad RAM-om ezért 240-250 MB úgy, hogy minden fut, aminek futnia kell.Itt még idéznék egy okos írás a fórumról:
"Felesleges a RAM felszabadítókkal bajlódni. Az a probléma, hogy Androidnál a nem futó programok is imprintet, lenyomatot, ideiglenes fájlokat hagynak a memóriában. Ezeket foglalt területnek mutatja be, de ha futtatsz egy programot, akkor felszabadítja a megfelelő adagot. Memory kill-re egyedül nagyobb játékok, programok (pl GPS) esetén van szükség, addig el is lehet felejteni.
Alapvetően ez úgy működik, hogy az Android figyeli a futtatott programokat, azok használati idejét, stb. Nézi, hogy melyik programot mennyire használod, és az alapján csinál prioritási listát. Ez a lista adja meg, hogy mely programok kevésbé fontosak, és a rendszer a kevésbé fontos programokat előbb kilövi. De van 1-2 program, aminek manuálisan van állítva a prioritása: ilyen pl. az aktuálisan kiválasztott launcher, a rendszer háttérfolyamatai (Google Sync), stb. Szóval ha te sokat SMS-ezel, és fényképezel, akkor az egyik legutolsó felhasználói program, amit kilő, az a fényképező lesz, és majd csak utána az SMS kezelő (a telefónia-programok elsőbbséget élveznek a felhasználói programok előtt).
Egyszerűbben: már GB alatt sem, de főleg ICS-nél, SEMMI SZÜKSÉG a taskmanagerekre. Nem kell autokill, memory purge, semmi hasonló. A lassan négy év alatt az Android memóriakezelése nagyon jól meg lett oldva (merném állítani, sokkal jobban mint pl. az iOS-é), ezek a taskmanageres hülyeségek csak a régi Symbian-es időkből maradtak meg, ahol tényleg kellett (a rendszer nem végzett automatikus tisztogatást, inkább a megnyíló programot lőtte le)"Tehát az alapfelállás a következő: Van egy gyári romunk, ami egy olyan gyári partíción fekszik, ami nehezen elérhető és kezelhető.
A leírásokban is látszik, hogy a 2 GB belső memóriával rendelkező telefonunk 1 GB része el van zárva előlünk, amin a rendszer és a rendszerprogramok vannak. Véleményem szerint az a belső 1 GB-os partíció is tovább van osztva, de ez nem biztos és nem is számít.A következő segédprogramokat használtam a változtatások elvégzéséhez:
- Autorun Manager Pro v3.4.1
- ES Task Manager v1.3.0
- Root Uninstaller Pro v2.9
- System Tuner Pro v1.9.1
- System App Remover v4.28
- Titanium Backup Pro v5.3.2
- Link2SDA legszebb az egészben, hogy szinte egyik program sem kezeli tökéletesen a telefonunkat, mert nem ismeri fel 100%-ban, hanem mindegyik program megfelelően működő részét használtam fel a változtatásokhoz.
A nagytakarítás azzal kezdődött, hogy a felesleges programokat eltávolítottam a System App Remover-rel. Az legyalulja a system appokat is ahogy kell. (tudni kell, mit lehet törölni és miket nem) A gyári launchert nem szabad törölni, azt csak fagyasztani lehet, mint sok más gyári appot is, a Titanium Backup Pro-val. Kötözködő appokra rászabadítottam a Root Uninstaller Pro-t. A maradék appokat pedig egyesével az Autorun Manager Pro-val és a System Tuner Pro-val állítottam be, úgy, hogy a használni kívánt programok részletes autorun funkcióit tiltogattam le, megakadályozva abban, hogy idővel újraindulgassanak.
Az ES Task Manager pedig olyan háttérben futó feladatokat is megmutatott, amiket bezárás után is futtatott még a rendszer. Szóval, miután megvolt a nagy uninstallálás és az autorun tiltás, jöhetett a belső memóriába telepített programok áthelyezése a Rendszer partícióra. Tehát, hogy mindenki értse, azt az 1 GB tárhelyet, amit nem használhatunk a 2 GB belső memóriából, simán hadra fogtam és mivel az a leggyorsabb memóriarész, pár hasznos programot átkonvertáltam rendszeralkalmazássá. Pl. a gmail 2.3.4 levélértesítő programot ami csak akkor jelez, ha önmaga rendszeralkalmazás. Alapból a 2.3.5 gmail levélértesítő van a telefonban, de azt eltávolítva, és feltelepítve a régebbit rendszeralkalmazásként, immáron jelez az új levelek érkezésekor pl. a dokkon is az ikonon. Figyelni a tárhelyek változását és a programok áthelyezését a belső partíciókon a Link2SD programmal kitűnően el lehet végezni. A külső MicroSD memóriám egy 8 GB-os 10 Class -os kártya, aminek a sebessége elég ahhoz, hogy azt ne konvertálgassam át ext4-re, feleslegesnek tartottam, miután fel tudtam használni a system partíciót is adattárra. Egy hipergyors adatárra. Pl. a lockscreen alkalmazás secpec betöltődik, mivel azon a partíción tárolom, szintén rendszeralkalmazásként. A System Tuner Pro programmal még be lehetett állítani microsd kártya sebességét, valamint hihetetlenül sok tuning opciót, amik meg is maradtak, miután magát a System Tuner Pro -t is eltávolítottam. A fél rendszer ami meg talán még jól jöhet, de felesleges egyenlőre, jegelve van. Ugyebár listát nem állítok, hisz mindenkinek másra kell a telefonja, mindenki más programot tart fontosnak, én csak magát az elvet mondom el, mit csináltam azért, hogy a pontszámok, az érezhető teljesítmény ott legyen a topon. Az FTL Launcher igazán gyors hardveres gyorsítással bíró asztalkezelő, de mivel nekem beállításokban egy kicsit többre volt szükségem, mégis a LauncherPro-t választottam és nem bántam meg. Nálam ugyanis le van fagyasztva és (ki van kapcsolva pluszban a részletes indulási görbéje is) így hidegre van téve az SPB (alap asztalkezelő), ami rengeteg memóriát vesz el a telefontól.
Vallom, hogy a felsorolt programokkal és azok használatával olyan rengeteg kis elrejtett opciót találhatunk, amivel csodát művelhetünk! Sokat számít az is, ha Pro verziós programokat használunk, hisz a lényeg mindig ott, a Pro-ban rejtőzik...
Na későre jár már és a fórum összes helyét sem szeretném elfoglalni, minden kérdésre szívesen válaszolok, és ha tudok, segítek! Csak arra kérlek titeket, hogy ha nekiestek a telefonnak, előbb MINDIG tudjátok, hogy mi8 következik majd abból, amit tesztek, és ennek egy biztos útja van, az pedig a rengeteg, rengeteg olvasás, utánajárás, mert ha találomra próbálgattok dolgokat, akkor az ennél a telefonnál nem fog menni!
Még a régi telefonomnál száznál is többször újra kellett raknom a rendszert, mert elállítottam valamit, de ennél ez még nincs megoldva! Itt Csak óvatosan, mert felelősséget én sem vállalok semmiért! Csak annyi a célom, hogy tudjátok meg, ha eljön az idő, amikor mélységeiben ismerhetjük meg a telefont, és biztonságosan lehet nyúzni, akkor mi mindent ki lehet hozni belőle! Egy igazi kis atomerőművet!Addig is használjátok nyugodtan telefonálásra is!
rakoczee
-
Hatvan9
senior tag
Észrevettétek hogy egész Mobilarénán ha tesztet, ha cikket olvastok, középen ott az a reklám, ot-995 -ről szól?
pl.:itt egy hír.
-
mcsm88
senior tag
válasz
fonix232 #2668 üzenetére
ro.product.model=ALCATEL_one_touch_995
ro.product.brand=TCT
ro.product.name=one_touch_995_TBHU
ro.product.device=one_touch_995_gsm
ro.product.board=Cocktail
ro.product.cpu.abi=armeabi-v7a
ro.product.cpu.abi2=armeabi
ro.product.manufacturer=TCTDe itt megvan a gyári állapot Backupja is:
http://www.mediafire.com/?hty5tokn557rjjt -
fonix232
aktív tag
Valaki fel tudná dobni egy stock rom-ból a /custpack/build.prop file-ból következő sorokat?
ro.product.model=
ro.product.brand=
ro.product.name=
ro.product.device=
ro.product.manufacturer=
ro.build.product=Vagy a legjobb lenne egy eredeti file!
-
Hatvan9
senior tag
válasz
ANDROID??? #2666 üzenetére
Ha erre gondolsz, ez még csak egy prototípus volt.
Miért lenne másképp a kamera?
Persze nem zárható ki csak a gyártónak felesleges erőfeszítés lenne.
+Marketing szempontól se nyerő egy típuson belüli átvariálás. -
->Raizen<-
veterán
na a gyári 3d lauchert atallitottam az egyszerubb gyári laucherre cserébe kaptam egy teljesen folyamatos need for speed hot pursuitot igaz volt a folyamatos 50% cpu leterheltseg
-
EczkE
veterán
válasz
Danykahh90 #2658 üzenetére
Egy két videót én csináltam.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
DarknessHope #2659 üzenetére
Pont ezért, semmi másért szereztem be egy ilyet és abszolút nem bántam meg!
Tényleg minőségi érzést áraszt, kívül, belül. -
mukika009
tag
És milyen volt a márkája a kártyának?
-
DarknessHope
senior tag
ma Kaposváron a T-mobile-ba megint kézbe vehettem... egyszerűen gyönyörű a kijelzője.. sokkal inkább a felső kategóriát idézi... ott helyben Huawei és egyéb olcsóságokhoz hasonlítva messze jobb.. és pl egy galaxy vagy lumia modelltől nem igazán marad el.
és most is gördülékeny volt próbám során...
-
Hatvan9
senior tag
válasz
Danykahh90 #2656 üzenetére
Jó blog, viszont fel kellene tüntetni a forrást, mert a szöveg legtöbb része a Mobilaréna tesztből van.Bocsi, akkor nem szóltam.
-
mukika009
tag
Srácok, ti is két gigás memkarit kaptatok a Trétől ?
-
Hatvan9
senior tag
válasz
fonix232 #2650 üzenetére
dr. Kind azt írta a tesztben hogy lesz fém hátlappal is.
Akkor ebay -ről biztos lehet majd külön is szerezni, nekem nagyon kellene mert az én hátlapomon ferde az OneTouch felírat.Danykahh90: Fantasztikus! De azért itt sem ártana az 1.hsz -be egy gy.k + mindenféle info.
-
Danykahh90
csendes tag
Nem rég egyik ismerősöm készített egy kis "oldalt" külön a One Touch 995 felhasználóknak, ha esetleg valakinek van valami olyan észrevétele a készülékkel kapcsolatban amivel segítheti a felhasználókat vagy tud valami okosságot mondani az kérem majd pötyörésszen már 1-2 gondolatot oda is: http://alcatel995hun.blogspot.hu/
-
fonix232
aktív tag
válasz
Hatvan9 #2647 üzenetére
Nekem is ez jön be a legjobban, olyan stílusos hogy az elnevezést kilöki oldalra, mondjuk a "with Google" az már felesleges. Egy fekete alapon, a kerettel megegyező színű fémes festékkel belenyomni, és kész.
Mondjuk a videóból (meg úgy a dobozból) kiderül, hogy az Alcatel legalább tervezte hogy többféle hátlapot is kiad (és szerintem fognak is). Kéne egy szép Deziré-barna
-
Milo629
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, csak hirtelen felindulásból 'rágoogleztam' és csodálkoztam, hogy két féle van
-
Hatvan9
senior tag
válasz
Milo629 #2645 üzenetére
Első kép, nálam is.
Valahol láttam google felirattal is.Megvan: Ebben a videóban, de gondolom igazából nem készült ilyen, pedig milyen jó lett volna.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
fonix232 #2643 üzenetére
Igen csak sokan ettől a névtől elriadnak, plusz nekem se jön be annyira.
Simán Alcatel felírat jobban tetszene a hátulján is.SZ: Mondjuk egy ilyen Alcatel felírat.
-
fonix232
aktív tag
válasz
Hatvan9 #2628 üzenetére
Dehogynem. Megmondom hogy a drága szakszervizesük nem járt el a munkakörének megfelelően, én pedig nem fogok neki vonatra/benzinre költeni, hogy átugorjak teszem azt Nyíregyházára. Ők a hibásak, lássák be, nem érdekel. De nem baj, annyira nem gáz a dolog, csak kicsit zavaró.
Megjegyzem, eddig optimalizálás nélkül a Mass Effect gyönyörűen elfutott.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
nonolada1 #2638 üzenetére
Azok az Alcatelek is jók voltak, viszont a mostani 995 és 991 egy teljesen más gondolkodás módra mutat az Alcatel -től, stratégiaváltásnak is nevezhető de mindenképp csak jó irányba.
Mind külsőleg mind belsőleg, ez a két készülék teljesen más az eddigiektől!Csak a OneTouch nevet kellet volna még mellőzni, meg a típusszámozást mert ezeknek nem sok közük van a korábbi OT9xx, 8xx szériához.
-
nonolada1
senior tag
A 990-esnél ez is olyan szépen meg volt oldva,ráraktak vmit vagy a gyáriak,vagy a Telenor és az nagyon jó minőségű fólia volt,azóta sincs rajta karc,könnyen tisztítható.
-
ORCA58
addikt
válasz
Danykahh90 #2636 üzenetére
Azt én rögtön levágtam, de sajna a fül helye mellett nem sima a fólia így nem fekszik fel.
-
Danykahh90
csendes tag
Nekem a gyári fóliával csak annyi problémám volt, hogy a jobb oldalán van egy kis kilógó pöcök (amivel ugye lelehet húzni a kijelzőről), na az mindig rátapadt vagy a farmer zsebemre vagy épp arra ahol volt... (persze ennek hatására azon az oldalt el is kezdett feljönni a fólia én is azért rendeltem most).
-
ORCA58
addikt
válasz
Danykahh90 #2632 üzenetére
Köszi, de mivel nyaralni készülök és sürgős, így rendeltem a Vateran 6 db-os olcsót.
Az is jobb mint a szélén feljönni készülő gyári (amit nem is erre találtak ki)
Nálam ráadásul balra tolva a peremre tettek fel.Szeretem látni amit veszek (már ha lehet). E miatt sokat törtem a fejem, hogy Webshop vagy T-pont, de hogy a nejem nyugodtabb legyen az 5 ezer Ft-tal olcsóbbat választottam látatlanban.
-
-
Danykahh90
csendes tag
Ha esetleg valakinek kéne kijelzőre fólia az szóljon nekem nyugodtan mert én is most rendeltem!!! Abban tudok segíteni!
-
nonolada1
senior tag
válasz
Danykahh90 #2629 üzenetére
Én is elég komoly port kavartam asszony Sony Ericssonja miatt,nem ki háború volt,de én győztem.Mire jó a facebook
-
ORCA58
addikt
válasz
Danykahh90 #2624 üzenetére
Csak a pontosíts miatt! Nem a hátlap mozog, az tökéletes mindenkinél. A körbe futó fényes kerettel egy egy pontja mozdítható meg nyomásra némelyikünknél
Valaki tudna segíteni, mit tegyek, hogy a zenelejátszó az ékezetes karaktereket is megjelenítse normálisan ? A telefonban van valami beállítás amivel nem futottam össze, vagy át kell írnom az összes szám összes szövegék valamilyen más karakterkészlettel?
-
Danykahh90
csendes tag
válasz
fonix232 #2627 üzenetére
Jogos! Tessék majd verni az asztalt mert anélkül nem teszik azt (ami egyébként is a dolguk lenne). Nekem egyik ismerősöm vett 2 hónapja T-be egy 4G-s Iphonet ami 3 hét után nem kapcsolt be (se kép se hang). Kb. 1 hétbe telt mire kicserélték neki de akkor is azért mert már verte az asztalt, hogy mit képzelnek... Sajnos kis hazánkban más hogy nem megy.
-
fonix232
aktív tag
Nem cserélték ki :\
A dobozt kibontattam, de annyira el voltam foglalva az előfizetés meghosszabbításával stb, hogy a telót annyira nagyon nem néztem meg (mennem kellett még más ügyet is intézni), arra volt időm hogy a feketét meg a fehéret összehasonlítsam. Viszont érdekes, hogy csak a fehér jött bontatlan dobozban, a fekete már bontva volt, és a varázsló sem futott le rajta...
Mindegy, bevittem, sajnos most a debreceni fő T-Pont zárva van (átalakítás, bővítés), így kénytelen voltam egy kisebb pontba menni, de nekik meg nincs hivatalos szerviz. Bevittem, fickó hátravitte, megnézte, de előtte mondtam neki hogy ezt így vettem, na szóval beviszi hátra a telefont, nézegeti pár percig, telefonál egyet, majd mondja hogy nagyon sajnálja, de a központ kiadta ukázba hogy nem lehet cserélni, hiába így vettem. Na mindegy, majd ha megnyílik a fő Pont (júli 3) megyek oda cseréltetni, meg verni az asztalt.
-
PeetR
aktív tag
válasz
Danykahh90 #2622 üzenetére
Ez így van, én is elégedett vagyok a telóval abszolút pedig ez előtt egy hónapig használtam egy One X-et, de az ugye 3x drágább. Helyén kell kezelni a dolgokat
-
nonolada1
senior tag
válasz
Danykahh90 #2624 üzenetére
Az a gond,hogy sokszor egy drágább vas esetében az ember csak a nevet fizeti meg.A Nokia sajna évekkel ezelőtt ebbe a hibába esett,majd csodálkoztak miért adnak el egyre kevesebb és kevesebb készüléket.Manapság a név mögött nem feltétlen áll kézzel fogható minőség és egy feltörekvő kisebb nevű cég,aki meg odafigyel(még)minderre,az bizony kenterbe verheti a nagyobbakat,akik már alaposan el vannak szállva maguktól.
Most talán a Nokia kezd magával vmit.Most Nokia-t használok én is és biza érezhető a javulás szerencsére
De az Alcatelt nagyon szerettem és örülök hogy családban maradt a vas és az asszony nyúzza tovább. -
Danykahh90
csendes tag
válasz
nonolada1 #2623 üzenetére
Ott a pont!!! Én 1 hónapja vettem a készüléket az egyik barátommal (ő Nokia Lumia 710-et választott, hiába mondtam neki, hogy ő is ilyen készüléket vegyen). A Lumia akkor drágább árkategóriába tartozott (most jelenleg nem tudom mennyi, ezért nem akarok butaságot mondani), de neki annyira nem jött be a Windows Phone, hogy ma cserélte le egy 995-ösre. A hátlap problémásoknak pedig én is javaslom, hogy menjenek be a Tmobilehoz. Bár az ilyen jellegű problémákkal a szolgáltatók mindig csak bajlódnak és kiakarják húzni magukat a dolog alól, de hátha lesz belőle csere...
-
nonolada1
senior tag
válasz
Danykahh90 #2622 üzenetére
Ez tipikus talán magyar mentalitás,hogy az olcsó,belépő cuccoktól is a legfullosabb dolgokat várjuk el.
Aki viszont a földön jár,az tök boldog lehet egy ilyen masinával.Mennyivel jobb ,ha vki egy méregdrága vasat vesz és annál nem felel meg vmi?Az ideg megenneAnnyi pénzért
-
Danykahh90
csendes tag
válasz
nonolada1 #2620 üzenetére
Hát nekem eddig bevált (hála a jó égnek), és ezt úgy mondom, hogy egy 22 éves diák vagyok (nem az idősebb korosztály). Gyorsan lehet vele böngészni, ha elmegyek buliba vagy csak kirándulni akkor bátran töltöm fel facebookra az általa készített képeket (persze tisztában vagyok vele, hogy nem egy digitális kamera 12mpxeles minőségű képet csinál, de ezt mát tudtam vásárláskor is). Nekem az Asphalt van rajta illetve a Counter Strike 1.6 portable meg egy pár logikai játék (ezek kötnek le igazából és egyáltalán nem szaggatnak). Persze ha valami komolyabb játékkal szeretnék játszani akkor nem a telefonomat fogom használni logikusan.... Szerintem az agybadugós fülessel sincs nagy probléma (picit sok a mély rajta de nem elviselhetetlenül). Én azt gondolom hogy aki a mindennapi dolgoknál komolyabb célokra szeretne készüléket vásárolni az már most felejtse el mert annak úgy se fog megfelelni. Annak ajánlanám a Note-ot 136.000ftért (ott kiélheti a vágyait). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy maradjunk már kicsit a föld közelében mert itt egyesek olyan dolgokat várnak el ettől a telefontól amit egy 2 vagy 4magos procival rendelkező HTC vagy Samsung tud...
-
Hatvan9
senior tag
válasz
ANDROID??? #2616 üzenetére
Hát nem vagyok ebben a témában otthon de pár napig biztos mert van egy "eldöntési" idő.Aztán lehet úgy döntenének hogy erre nem lehet cserélni.fonix232 most vette tehát nála van cseregarancia.De érdemes lenne felhívnod a t-mobile -t mert ott olyan infót mondanának ami tuti.
-
nonolada1
senior tag
válasz
Danykahh90 #2619 üzenetére
Persze,az árához képest én is nagyon meg voltam elégedve a 990-esssel,amit most az asszony nyúz tovább.Nyílván nem egy fullos Samsunggal veti össze az ember.
Mindenesetre a 995-ös már egy komolyabb vas egy jóval olcsóbb teló áráért. -
Danykahh90
csendes tag
válasz
nonolada1 #2618 üzenetére
Ezt nem tudtam. Bár ugye most a 995-ös típusról van szó (reménykedjünk, hogy itt nem lesz ilyen). Nekem ez az első Alcatel készülékem és én teljesen megvagyok vele elégedve. Rengeteg hozzá szólást olvastam, hogy már pedig a kamera meg az aksi meg a játékok... Nem tudom, hogy ki hogy vásárolta (én mozaik S-ben 24.900ftért), de szerintem ezért az árért ez a készülék teljesen pöpec. Főleg úgy, hogy gondolom minden KEDVES vásárló előtte végig nézte az összes teszt videót, fórumot, és még (esetleg) ki is próbálta... Számomra emiatt elég sok hsz érdekes, mivel mindenki nagyon jól tudta milyen készüléket vesz. Persze akinek nem inge nem veszi magára (ezt csak megjegyeztem).
-
nonolada1
senior tag
válasz
Danykahh90 #2617 üzenetére
A 990-essel elég sokan szívtak webshopos rendeléskor a pixelhibás kijelzők végett.
-
Danykahh90
csendes tag
Egyébként van olyan ember aki ha Tpontban vesz készüléket akkor előtte nem bontatja ki a dobozt?! Szerintem ez alap lenne... Nekem kibontották, hogy nézzem meg, berakták az akksit, bekapcsolták (mikor már a pénztárnál voltam). Gondolom pont azért, hogy ha valami baja van akkor ne kelljen vissza vinni mert az több macera nekik is... Ezekre tessenek oda figyelni!!!
Aki pedig webshopból rendeli annak sajnos kalkulálni kell ezzel a kis "kockázattal" bár nem hiszem, hogy itt olyan nagy mértékű lenne a "hibás" készülékek száma...
-
ANDROID???
addikt
-
Pug
veterán
válasz
Danykahh90 #2610 üzenetére
Olvass utana kicsit az android mukodesenek. Kezd mar unalmas lenni a topicban ez az allando task kill overkill mania...
-
nonolada1
senior tag
válasz
Danykahh90 #2610 üzenetére
Én is úgy játszottam anno a jó kis 990-esemmel,hogy az Angry Births indítása előtt az éppen futó alkalmazásokat kilövögettem és utána szépen futott a játék.Ha kikapcsol a teló,vagy kikapcsolod és utána vissza,akkor is el kell ezt játszani,mert akkor is elindít egy csomó alkalmazást,csak ki tudja minek.
-
Hatvan9
senior tag
Valaki rendel Nillkin tokot?
Mert akkor rendelhetnénk együtt és a postát elfelezzük.(Ha van posta) -
Danykahh90
csendes tag
Viszont azt nem tudja valaki, hogy a Google+ alkalmazást lelehet e róla törölni?! (mert ugye ez alap alkalmazás, de mivel nem használom ezért irtózatosan zavar, hogy ott van....). Egyébként néha nem árt ránézni az éppen futó alkalmazásokra is (persze nem 5 percenként) mert néha van olyan (hála az android rendszernek), hogy hiába kilépsz pl. a képtárból az a háttérben fut (de ilyen a zenelejátszó is, viber stb.). Úgy, hogy nem csoda ha néha valakinek ESETLEG szaggat pl. az Angry Birds. Ha jól olvastam az előző hszeket.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
Danykahh90 #2608 üzenetére
Na akkor már ketten vagyunk és darky@ -nak meg csak a sarkánál van bibi.
-
Danykahh90
csendes tag
Olvastam, hogy sokaknak mozog a hátlap vagy nem jól illeszkedik. Az, hogy a búbánatban lehet.... Nekem teljesen hibátlanul passzol rá, nem mozog nem fityeg nagyon masszívan van a készüléken. Viszont mivel fehér színben vettem és szeretem ha közel az eredeti állapotát megtartja a készülék én rendeltem Ebayről hozzá szilikon tokot. (nem volt egy nagy összeg: 2160ft). Így most már teljesen védve van!
-
Hatvan9
senior tag
és vampire17: Percekig nyúztam erősen a keret jobb és baloldalát nekem egyáltalán nem mozdítható, szerintem nem gyártási hiba, nekem semmiféle elállás sincs teljesen tökéletes minden illesztése sőt sokkal jobban egybe van mint eddigi droid készülékeim, viszont így kicsit lelombozó, még jó hogy hozzám nem jutott ilyen példány.
fonix232:Mindenképp vidd gariba cserélni, az enyém maximálisan stabil.
darky@: Nekem sehol nem mozdítható olyan mintha vasbetonból lenne.
De mivel nálad se olyan tuti nem lehet gyártási hiba, szerintem akinek nagyon mozog vigye vissza gariba.
-
fonix232
aktív tag
válasz
ANDROID??? #2602 üzenetére
Na az a baj, hogy nekem az egész bal oldali keret mozog, pont ott ahol fogom, és nem leszek iDióta, nem fogom másképp fogni a telefont mert a gyártó hülye :
Ráadásul nekem azon az oldalon nem is passzol bele az akksifedél a telefonba, van egy vékony rés...Szilikon tok annyival oldja meg, hogy nem érzed meg.
Na de mentem visszacseréltetni
-
Hatvan9
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Alcatel újra támad a középkategóriában, a gyártó legújabb, áprilisban debütáló készüléke remek ár-érték aránnyal rendelkezik.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest