- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
attila9988 #182 üzenetére
Valóban elég vicces megközelítés. Spec nekem is csak azért van VBoxban, mert a szkennerem korábbi, mint a Linuxom, és a Canon b.szott drivert csinálni hozzá. Főnökömnek -- nem hogy r=1, de r=-1 userek
-- is lassan 4 éve raktam fel, és nincs igényük a Windowsra, illetve semmi nehézséget nem okoz nekik az Ubuntu használata. És ezek után azért komoly érv, hogy minek is fizetne érte?
-
attila9988
őstag
Ja, csak ha nem hasznalod a terminalt, akkor kb. semmi nem indokolja, hogy Linuxot hasznalj.
Nekem a terminál, vagyis a shell script -ek használatának lehetősége csupán csak egy a számtalan indok közül, ami miatt ezt a rendszert használom szívesebben.
Egyébként megfordíthatjuk a kérdést.... nekem a starcraft 2 az egyetlen indokom a windows használata mellett....Ezért van egy hely, és egy gép, amin ez van, a többin meg van normálisabb operációs rendszer....
-
törölt tag
"akkor tud egy rendszer elterjedni, ha megold egy problemat"
Hát, nem. A kapitalizmust alapvető működtető folyamat a bővített újratermelés. Ehhez tartozik a még nem létező igények felkeltése, majd kielégítése, vagy a te szóhasználatoddal: álproblémák generálása után álmegoldásokat adnak ezen álproblémákra. Ahogy a túlfűszerezett chips-ek sem az éhség kielégítésére lettek kitalálva.
Az MS-DOS először egy exkluzív szerződés miatt (is) terjedt, Windowszá válásával egy nagy lépést tett a hómjúzer világ (és a vendor lock-in szinte genetikai mélységű beágyazottság) irányába, de nem azért, mert bármilyen problémát megoldott volna. A játék, a multimédia tartalmak fogyasztása és a net mint fő élettér a kezdetekkor fel sem merült, sőt, a Win3nál került elő egyáltalán, 1990-ben. A beetetéshez szolgáló nyáj olyan dolgokra használja tehát, amely feladatok majd' tíz évig nem is voltak céljai az MS-nek, és amely feladatok elvégzésére gyakorlatilag semmilyen téren nem a legtökéletesebb, legjobb. Egyetlen előnye, hogy egyben egy dobozban adja ezeket. Egyetlen dolgot old meg majdnem tökéletesen: az átlagemberek életé egy területén átlagos lustaságának és igénytelenségének (szellemi chips-fogyasztás) kielégítésére ad egy ehhez a szinthez passzoló eszközt.Az iPod/iPhone/iPad ugyanez. Csak hogy ne tűnjön MS ellenességnek.
-
Jopar indokot tekintve igazad van (nem akar fizetni, szerverre), nehol nem (a Windowsos-ujratelepitos tortenetnek mar regesreg vege van, ill. idonkent a Linuxok is megdoglenek ilyen-olyan oknal fogva, stb).
Megintcsak a kerdes: milyen problemat old meg, amit a Windows nem?
- szerveren oke, egyertelmu, de azt gondoltam, hogy desktoprol beszelunk elsosorban. Maradjunk a desktopnal szerintem
- ingyenes: teny, egyelore ez nyugaton nem annyira nagy ugy, keletebbre meg a warez egyszerubben megoldja, mint az, hogy megtanul valaki 'Linuxul'
- regi gep: hat, szo-szo, ahol az XP docog, ott mar a Linux is -- ugyanis a szuk keresztmetszet mar regesreg nem az OS, hanem a JS-heavy weboldalak. Az OS szinte minimalisan szamit, ha egy Index fooldal mellett 200 MB-ot foglal egy Firefox.
- egyszerubb a szoftvertelepites: ez igaz, ha van hozza csomag. Ha nincs, akkor nem egyszerubb (illetve a klasszikus csomagkezelesnek is megvannak a hatranyai).Szoval en nem vedek semmit, csak azt mondom, hogy akkor tud egy rendszer elterjedni, ha megold egy problemat. Mobilon peldaul megoldott egy problemat az iOS meg az Android, el is terjedt.
Folytatnam, de faradt vagyok ehhez asszem.
-
sh4d0w
félisten
Én általában respektállak, de ennél sommásabb véleményt nemigen tudtál volna kipréselni Magadból. Nagyon sok indoka lehet annak, hogy valaki Linuxot használ: nem akarja kidobni a régebbi gépét, amit már a WinXP utáni Windows-ok megennének reggelire; nem akar fizetni az OS-ért; alapvetően biztonságosabb Linuxot használni; unoka ledobja nagyinak, mert nem akarja fél évenként újratelepíteni a rendszert; szervert akarsz üzemeltetni; szoftvertelepítés alapvetően egyszerűbb és biztonságosabb, mint Windows-on; és még kb. milliónyi egyéb oka lehet annak, miért használ valaki Linuxot. A shell scripting igen hasznos és hatékony, ha értesz hozzá, de önmagában nem oka annak, hogy valaki Linuxot használjon (ha fontos a bash jelenléte, akkor Cygwin Windows-on).
#174 King Unique: az, hogy valamit célszerűbb, hatékonyabb terminálból megcsinálni, nem jelenti azt, hogy csak onnan lehet - nyugdíjasok is használnak Ubuntut, köszönik, jól megvannak vele. A Linux részesedését meg illik a helyén kezelni: desktopon 1-2%, mindenhol máshol markánsan jelen van. Televíziók, telefonok, tabletek, routerek, szerverek, szuperszámítógépek - mindenhol sokkal magasabb a részesedése.
-
King Unique
titán
Azért ne felejtsük el a fogyasztói társadalom egyik hathatósan alkalmazott trükkjét, miszerint, "az új termék mindig vonzóbb" Ez egy (ideiglenes) ok a váltásra és azért egy rétegnek bejött és megtartotta a W8-cat, az hogy a másik réteg xy fentebb kitárgyalt okok miatt nem, az egy dolog, de nagyon sokan ösztönösen kapnak az új dolgok felé.
Pl. amikor sokan mostanában újabb laptopot vettek, előtelepített W8-cal volt a nagyja, de ott volt a W7, v ha nem is mindig, de a FreeDos + W7 opció biztosan. Ellenben "belehaltak" volna, ha nekik nem 8-cas van a gépükön, holott azért már megjelent addig egy adag cikk, leírás, tesztek, kialakultak személyes vélemények, kritikák. De a járt utat (XP,W7) elhagyva, előbbi információforrásokat figyelmen kívül helyezve, mégis ugrottak rá (divat, trend?). Utána meg rohangált vissza az üzletekbe az a bizonyos másik réteg, h inkább W7-tet tegyenek a gépére...
lehet Marika is ment volna divatból, majd vissza.... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #174 üzenetére
Ahogy Win8 se nagyon terjed. Vajon hány százalék használná, ha nem kapnák a gépekkel előre telepítve...
Ha nem nézzük a játékok alatti sebességet, nem igazán van előnye egy Win7-hez képest.
-
King Unique
titán
Persze nem vagyok nagy Linux user, sem akkor fan, de van amihez terminal kell, v legalábbis onnan célszerűbb megoldani.
Lehet ott is letöltött programokat futtathatóvá tenni, de az már kicsit más, mint a windows---letölt---katt-egyből telepít megoldása. Rendszer telepítése grafikus, ki mondta, h ahhoz terminal kéne, pontatlanul fogalmaztam....
De összességében az a win user, akinek gondot okoz, h W8 alatt beállítson, megszokjon pár fentebb említett egyszerű dolgot, nem hiszem, h egy Linuxszal könnyeben boldogulna, részben ezért sem használják globálisan a 2.3 %-nál többen, holott nekem személy szerint tetszik azért pl. újabban a Mint.(#170) dabadab : csomagkezelőre gondolsz? Ja az az, de nem mindig azért.
-
> utolsó bástyája az
... meg meg par dolog, mint pl. mukodo energiamenedzsment. Ezek megoldhatoak lennenek siman, amint a Linux elterjed, de a mai napig nem trivialis egy HDMI audio outot megoldani, vagy azt, hogy a Radeonok rendesen hasznaljak az energiamenedzsmentet suspend utan.
Tenyleg, ez mind megvaltozhatna, de egyelore ezek is macerasak. Ilyesmik miatt vagyok kenytelen VMWare alatt futtatni a Linuxot (egyszeruen nem volt kedvem kezzel szkriptelni a dpm-et).
-
válasz
King Unique #167 üzenetére
A Microsoft utolsó bástyája az Office, ezen belül is az Excel, és az Outlook. Ezek azok, amelyeknek nincs valós alternatívájuk Linuxon. Az ilyen terminálos telepítős marhaságokat meg felejtsük már el, teljesen jól használható, és kényelmes disztrók léteznek.
-
Ja, csak ha nem hasznalod a terminalt, akkor kb. semmi nem indokolja, hogy Linuxot hasznalj. En - szerintem - eleg jol ertek a shellhez es a GNU toolboxhoz, ezert hasznalok Linuxot -- sokkal gyorsabban meg tudok oldani vele dolgokat, mint Windowson (a Powershellt nem vagom annyira). Ha nem hasznalsz terminalt, akkor eleg felesleges Linuxozni. Van persze meg csomagkezelo, ami altalaban hasznos, neha nem annyira.
De alapvetoen azert jo a Linux, mert mast tud, mint a Windows, nem azert, mert jobban tudja azt, amit a Windows egyebkent is jol tud.
-
dabadab
titán
válasz
"másfajta megközelítések, pl. telepítésnél terminál használata"
Mondjuk lehetne arrról szó, hogy ne tizenötéves tapasztalatokat puffogtassunk?
A W7-tel egyidős Linuxokban konkrétan nagyságrendekkel egyszerűbb (és biztonságosabb) szoftvert telepíteni, mint a W7-ben (és közben nem látsz terminált, hacsak direkt nem onnan akarod csinálni (ami egyébként szintén jobban működik, mint Windowson)) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ha jól van megcsinálva az adott disztró (nem olyan mint pl. egy Ubuntu), akkor nem fogsz rászorulni terminál használatára. Persze ha tudod egy program nevét amit fel akarsz rakni, akkor gyorsabb beírni a parancsot, mint a gui-s csomagkezelőben beklikkelni.
Ami kicsit más, az a dolgok működésének megoldása, mint pl. a biztonsági megoldások, az főleg XP után lehet furcsa, hogy nincs mindenhez joga a tisztelt felhasználónak.Ha ezen túljut valaki, akkor már nem sok eltérés marad.
A magam részéről az vitt az OOo, majd LO felé, hogy ott olyan jellegű a progi, ahogy azt az MSO2003-nál megszoktuk. Tettem ecdl-t is belőle, szerintem jó is volt nagyon, szal nem igazán tetszett amikor kijött a 2007, így kerestem magamnak jobbat...
-
sh4d0w
félisten
válasz
"..telepítésnél terminál használata + parancsok ismerete, másfajta kiterjesztések, programok..."
Nagyon régen használhattál Linuxot. Nem kell terminál sem a rendszer telepítéséhez, sem a kész rendszerre programok telepítéséhez, ergo parancsok ismerete nélkül is lehet használni Linuxot. A kiterjesztések rohadtul nem számítanak, nem annak alapján nyílnak a programok, a programok használatát meg Windows-on is el kell sajátítani, csakúgy, mint magának az OS-nek a használatát is.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #165 üzenetére
Láttam, használtam már KDE-s Linuxot, de azért mégse uaz az "érzés" használni, mint egy W7-tet
, másfajta megközelítések, pl. telepítésnél terminál használata + parancsok ismerete, másfajta kiterjesztések, programok (igaz néha lehet futtani wineset is aWine-nal).
Egy LibreOffice is hiába jó (+win kompatibilis) felhasználói élmény, tudás terén is, akkor is jobb egyszerűen egy MS Office-ban dolgozni és sokan választják utóbbit, akár virágbolti verzióban is, pedig előbbi full ingyenes...vsz ebből kiindulva sem fog mki XP után tömegesen Linuxra váltani, főleg nem az "átlag win felhasználó", akinek meg W7 van, az marad annál, v megvár esetleg egy W9-cet, ha annyira nem tetszik neki a 8-cas.
(#166) BonFire: akkor lehet, 8.0-ban nem is nézegettem annyira.
Pont ezt mondtam én is, h tök barók a csempék, főleg ez egyedi gyártásúak, nem mint egy mezei start menü...
Azt tudom, h nagy szaki vagy PS terén, tetszetősek, ügyesek a kreálmányaid. -
BonFire
veterán
válasz
King Unique #164 üzenetére
Annyiban kijavítanálak, hogy a 8.0-ban is lehet csoportosítani az ikonokat.
Az OblyTile-lal és egy kis Illustratorral remek személyre szabott Metro Style ikont gyártottam magamnak...
Persze, ha nem csinálunk egységes csempéket, akkor legtöbb Desktop program ikonja rondán mutat a csempék között, de van egy rakás ingyenes csempe pakk is, szinte minden programhoz. Amelyikhez meg nincs, csináltatunk. Azért vannak a grafikusok, hogy megcsinálják, nem?
Egy idő után a csempegyártást is eluntam, így olyan az ikon, amilyen. Nem érdekel. De ha valaki megrendeli, jó pénzért bármilyen csempe pakkot legyártok neki. Ebből élek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #164 üzenetére
-
King Unique
titán
Szerintem Linux, Mac kezelése Windows után, na az a bonyolultabb, egy W7 után a W8 metrót alap=elégséges szinten használni nem hosszadalmas tanulás függvénye
, hamar kiismerhető, megszokható (nagy ész sem kell hozzá), persze még mielőtt lehurrognátok már akinek...de akiknek ez akkora gondot okoz, ahogy fentebb kifejtettem, talán nem kéne használni, maradni inkább a réginél.
Hatékonysággal vitatkoznék, mert szerintem pl.a start képernyőn megkeresni program, dokumentum ikonokat sokkal gyorsabb, mint klasszikus start menü listájában bogarászni, ugyanis többet mutat egy képet ábrázoló ikon, mint egy sima szöveges lista és 8.1-ben már nagyszerűen csoportosíthatóak manuálisan külön blokkokra az elemek (pl. office), parancsikon asztalra-tálcára rögzítés meg ugyanúgy adott.Képernyőn meg fel lehet osztani több részre, v még nem próbáltad? Két felület közti váltás alapban meg csak egy gombnyomás, kattintás.
Klasszikus Shutdown gomb és egyebek hiánya azért nem égető dolog, mikor 8.1 start gombján közvetlenül elérhető a leállítás funkció
, nem beszélve a pár kattintásra azonnal saját (kikapcsolás is) csempéket generáló ingyenes Oblityle program, v egy hagyományos start menüt visszavarázsoló ingyenes Classic shell-ről...persze megkaptam ezért is
. tudom átlag user ezeket nem feltétlenül ismeri, de ha még megkérdezni másokat, rákeresni (google) sincs benne motiváció és úgy nyavalyog, akkor menjen... magára vessen.
-
BiP
nagyúr
• ronda;
• logikátlan;
• teljes képernyőt elfoglalja;
• nem hatékony.
Ez azért eléggé összefügg azzal, hogy nehéz megtanulni.A felsorolt indokok pedig nehezen veszik rá a usert, hogy időt szánjon rá, és megtanulja. Tehát azon kívül, hogy macerás is, még motiválatlan is lesz a user tőle.
A biztonsági mentés vs. shutdown gombot meg magad is megindoklod.
Mivel az egyiket kevesen használják, nem is fognak néptömegek panaszkodni miatta. De a shutdown gomb mindenkit érint, persze, hogy szóvá teszik, hogy nem tetszik, hogy eltették a megszokott helyről, és nem kényelmes. -
BonFire
veterán
válasz
attila9988 #161 üzenetére
„ha egy terméknek vannak bizonyos jó tulajdonságai, amik nem mellesleg könnyen megszokhatóak, tanulhatóak, esetleg még csak nem is igényelnek külön betanulási szakaszt, vagy nem túl hosszút, akkor az helyes út.”
Javíts ki, ha tévedek, de eddig sem az volt a kifogás a Metro ellen, hogy nehéz megtanulni, hanem
• ronda;
• logikátlan;
• teljes képernyőt elfoglalja;
• nem hatékony.Nem nagyon olvastam olyan véleményt, amely azt kifogásolta volna, hogy azért nem jó a Metró (vagy a Win8), mert például a jól megszokott dolgokat egytől egyig átnevezték benne, és például a lemezkép biztonsági mentését úgy elsuvasztották a legmélyebb pincébe, hogy ember legyen a talpán, aki megtalálja. Ezzel volt „szerencsém” többször is szívni. Kinek jut eszébe, hogy a „Fájlelőzmények” között keresse a funkciót? Vagy a rendszer-visszaállítást. Ez szerintem sokkal de sokkal lényegesebb, mint az, hogy vajon hová dugták a shutdown gombot, vagy hogy rá kell kattintani az Asztal csempéjére napjában egyszer.
Amúgy az egységsugarú felhasználó egyébként sem foglalkozik ilyesmivel, hogy fájlelőzmények, meg biztonsági mentés. Eddig sem használta, ezután sem fogja. A metró népszerűségéhez meg az is hozzátartozik, hogy egyre-másra kerültek elő Metrót utánzó GUI-k linuxra meg egyéb operációs rendszerekre való skinek, amelyek a W8 Start Screenjét „majmolták”. Nagyon úgy fest a dolog, hogy egy csomó embernek tetszik ez a megoldás, kivéve a Windows felhasználóinak. Nekik nem kell.
-
attila9988
őstag
Amikor felhoztam a gmail -t, akkor nem akartam ennyire mélyen belemenni a témába, én csak egy példát akartam írni arra, hogy ha egy terméknek vannak bizonyos jó tulajdonságai, amik nem mellesleg könnyen megszokhatóak, tanulhatóak, esetleg még csak nem is igényelnek külön betanulási szakaszt, vagy nem túl hosszút, akkor az helyes út.
Ha meg van egy termék aminek a készítői, és a szűk rajongótábor folyamatosan a hasznosságát bizonygatja, ám ezzel nem érnek el eredményt a nagy többség körében, akkor ott a termékben kell keresni a hibát, és nem azokban, akik ilyen vagy olyan okokból nem akarják használni azt. Egy microsoft méretű cég egyszerűen nem engedheti meg magának hogy az egyik legnagyobb piacát ennyire megbolygassa kétes kimenetelű próbálkozásokkal... Az úthenger stílus nem megy ma már úgy, mint a 90 -es évek közepén. És lehet hogy ez még ma nem látszik, de ennek a buktának lehetnek hosszú távon is negatív hatásai a cégre. Hogy egy hasonlattal is éljek... olyan ez mint a betegségek szövődményei, amik nem azonnal jelentkeznek, csak jóval a betegség lefolyása után.
Most pl ha a microsoft előáll egy újabb forradalommal, és mondjuk részben vagy egészben kukázná a jelenlegi koncepciót - mint tette azt az ezüstfénnyel - akkor vajon mit reagálnának erre a fejlesztők? És egyébként is.... kit is érdekel jelenleg a microsoft appstore -ja a rossz hírű metroval egyetemben? -
arnyekxxx
veterán
Szerintem se volt/van bonyolult, de ettől még ismerek egy halom embert akinek az, innentől nem lehet kijelenteni, hogy bezzegagmail az olyanjóhogymindenkinekeccerűéshasználja. Egyszerűen ami nem pixelre pontosan ugyanaz mint amit először látott és megtanult, az sokak számára missionimposible
-
BiP
nagyúr
válasz
arnyekxxx #156 üzenetére
Most már kicsit fura dolgokat művel (bár nekem ez a kategorizálás dolog kimaradt, így nem tudom, a napi használatban mennyire bonyolít most), tehát aki most akar csatlakozni, annak tényleg fura lehet pár funkció.
De pl. 1-2 éve semmivel, ismétlem SEMMIVEL sem volt bonyolultabb, vagy egyáltalán nagyon eltérő, mint bármelyik más webes levelező.
Baloldalt folderek, beérkező a default, jobboltalt levelek szép sorban. Ennyi. Nagyon nem volt mit átlátni. -
arnyekxxx
veterán
-
törölt tag
De, kijelenthetem. Mert az email-jeim megjönnek, elmennek, alig van spam, a netes felületen is egyszerű volt beállítani a szükséges dolgokat. Mi kell még ennél több? Ez egy email-szolgáltatás.
Tiszteletben tartom, ha valaki magának úgy gondolja, hogy megfelel. De ezt elvárom fordítva is. Azaz igazából nem várom el, mert ebből a szempontból nem érdekel mások véleménye.(#153) attila9988
Egyetértek. -
BiP
nagyúr
"Lehet, hogy mi vagyunk a ritka kivétel, de ezek szerint mégsem teljesen ördögtől való az ötlet. Csak éppen a tömegízléssel nem találkozott. Van ilyen."
Végre egy korrekt vélemény.Gmail: Tényleg "hót" egyszerű, -ahogy a keresőjük is- talán épp ezért szerette meg mindenki. Szépen elterjedt.
Bár a sok (rámerőltetett) variálás nekem sem jön be. Pont egyre kényelmetlenebb (számomra). Mondjuk legalább van egy időszak, amíg le lehet tiltani ezeket
Viszont a G+-t meg nem szeretik a népek. Ahogy a Buzz is megbukott.
Szóval a Google-nél is elég vegyes a felhozatal a szolgáltatások népszerűségének tekintetében. -
attila9988
őstag
válasz
#40553216 #150 üzenetére
Amúgy én is levelező klienst használok, mert az számomra a legkényelmesebb, főleg hogy rengeteg email címem van. Így szépen rendezgethetem őket. A gmail -t csak példának hoztam fel, mint olyan terméket, aminél nem kell megmagyarázni hogy miért jó, és nem kell beledumálni az emberekbe, mert maguktól kezdték el használni.
Ha elém rakják a sóskát, én akkor is utálni fogom ha te egész nap mondogatod hogy mennyire finom.
-
attila9988
őstag
A google+ az nekem sem a szívem csücske ne aggódj.... kifejezetten utálom ahogy ugyanazzal az erőszakoskodással akarja az emberek torkán lenyomni a kugli azt a szart, mint az ms a metro -t. Én nem cégek ellen beszélek, hanem termékek, vagy üzletpolitika ellen. Ez teljesen független attól, hogy épp melyik akar megszívatni valamivel.
Olyan termék természetesen nincsen ami mindenkinek jó, de ha egy meglévő felhasználói bázis igen tekintélyes része tiltakozik valamilyen módosítás ellen, akkor ott megfontolandó hogy talán nem a felhasználókkal van a baj, hanem a koncepcióval. -
BonFire
veterán
Nem is annak szántam, csak feldobódott, mint ellenpélda. Kénytelen voltam lecsapni a labdát.
tomtyi: Ha viszont levelezőklienst használsz, akkor sosem szembesülsz a változásokkal, amit a Google időrő-időre bevezet (így nem jelentheted ki ex cathedra, hogy „Az emberek használják, szeretik, értik.”), és amelyek nem kis gondot okoznak még a tapasztaltabb felhasználóknál is. Mondanom sem kell, hogy az 1.0-s usereknél meg pánikot. Volt belőle az utóbbi években éppen elég. Legutóbb a levelek kategorizálására prüszkölt mindenki, holott szerintem az is egy nagyon jó kis találmány lett.
De tényleg hagyjuk a Google-t! Szerintem tiszteletben kéne tartani azt is, hogy ebben a topicban itt vagyok harmadmagammal, akinek tényleg bejön és hatékony a metró és a csempék. Lehet, hogy mi vagyunk a ritka kivétel, de ezek szerint mégsem teljesen ördögtől való az ötlet. Csak éppen a tömegízléssel nem találkozott. Van ilyen.
-
törölt tag
-
BonFire
veterán
válasz
Lomha 8V #147 üzenetére
Lomha 8V: „Mondhatsz bármit, ez egy sz*r, ha PC-ről van szó.”
Ja, hát a „sz*r” az falszifikálhatatlan, objektív tény, amivel nem lehet vitába szállni.
attila9988: „Gmail -t senkinek sem kellett magyarázni. Az emberek használják, szeretik, értik.”
Nono! Én azért emlékszem, sokan küzdöttek az új válaszolórendszer bevezetésekor hónapokig, aztán én is szopókáztam vele heteket, mire ki tudtam találni, hogy a feladó mezőben hogy a rákba kell email címet változtatni, úgy eldugták.
Ha már Google, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Google+ mellett, amire habzó szájjal acsarkodik az összes YouTube és Gmail felhasználó, akit ultimátumszerűen belekényszerítettek apelláta nélkül.
Ne már mindig csak a MS-ot savazzuk!
-
attila9988
őstag
Azt nem értitek meg, hogy ha már magyarázni kell a bizonyítványt, akkor az a termék nem jó....
Gmail -t senkinek sem kellett magyarázni. Az emberek használják, szeretik, értik.
win7 -et senkinek sem kellett magyarázni. Az emberek használják, szeretik, értik. Kényelmes, jól használható.
A win8 -at nem szeretik, nem értik miért van két felület, telibe szarják a csempéket, amik állítólag a jövőt jelentik. Ebből pedig az következik hogy nem, nem ez lesz a jövő mert a népnek nem ez kell. És nem a microsoft fogja eldönteni mi kell a népnek, hanem a nép fogja eldönteni mit vesz meg a microsoft -tól. A windows 8 pedig nem az a kimondott sikertermék.
Hallgatom eleget hogy "tegyél már rá valamit, de azt a nyolcat vagy mit azt ne".... -
attila9988
őstag
Az - huszadszor is leírva - hogy a metro egyszerűen nem való sem desktop -ra, sem laptop -ra. Nem kényelmes, nem intuitív, kényelmetlen használni, lassítja a munkát. Ami ennél is rosszabb hogy skizofrén felhasználói felületet eredményez, ahol ide oda ugrálsz egy talbletes szutyok, és a normális - ám mára elég ronda - asztal között.
Hibás a koncepció, és felesleges is volt, mert a tablet forradalom nem jött be. A tabok beállnak a sorba oda, ahova valók. Egy újabb szórakoztatóelektronikai cikk lett, de annál semmi több. Nem vált le, és nem vált ki semmit.
Egy csomó idióta még virtuális billentyűt is akar az asztali gép elé, csak azt nem tudom hogy minek. Ha már fejlesztünk, legalább hasznos legyen. Abban mi a hasznos ha képernyőn gépelhetem be ezt a hsz -t? Semmi. Főleg annak aki tud rendesen gépelni, mert itt bizony nem árt ha érzed is a gombokat. Akkor ezt is imitáljuk? És akkor mi lesz? Feltaláltuk újra azt ami eddig is volt csak most már drágább és több hibalehetőség van benne? Felesleges.....A metro meg menjen a francba oda, ahova való. Telefonra, meg tabletre. Az asztali operációs rendszer nem erre való.
A vicc amúgy az egészben az, hogy ezzel az erőszakos terjesztéssel az ms olyan ellenreklámot csinált a metro -nak, hogy elég kevesen akarnak majd rá fejleszteni. Rossz hírű termékre nem szívesen fejleszt senki. Normálisabban csinálva akár még sikeres is lehetett volna....
Ezt a bénáskodást mutatja az is, hogy már egy egy kattintásos beállítás is hír lett, mert annyira nem lehet testre szabni azt a szart.....
Aki meg azzal jön hogy ez a fejlődés, az nagyon nagyot téved. Nem az a fejlődés hogy feltételek nélkül benyelünk mindent amit egy nagy software vállalat marketingesei kitalálnak.
Egyébként most hol vannak azok akik szoktak hisztizni hogy az ms os -eket azért nem lehet leváltani mert mancika nem tudja kezelni az újat? Mancika szívrohamot kap a metro -tól, mert még engem is felidegesít, pedig használok pár UI -t elég gyakran, de a metro messze az egyik legszarabb a unity -vel szoros versenyben.....
-
törölt tag
Mint a példa mutatja, nem az ár a meghatározó szempont, mivel az összes többi gyártó megjelenése ellenére az iPad dominálja a piacot.
Tudod, az elég béna érvnek hangzik, hogy az egyébként évi 200 milliós piacon az MS elad 4-5 millió Surfacet/Surface2-t, az előbbiben bukott 1 milliárd dollárt, az utóbbinál meg azt mondja,hogy óriási a kereslet, mindenhol várólisták vannak. Két baj van ezzel: ezt az marketing"bombát" robbantották a Surface-nél is egy évvel korábban, a másik meg, hogy neked ezek szerint véletlenül sem elképzelhető, hogy azért van -- ha van egyáltalán -- "hiány", mert a Surface bukása miatt eleve sokkal kevesebb Surface 2-t gyártottak?(#121) emvy
Vicces, hogy neked az agyatlan, kritikátlan MS-seggnyalás nem szétbarmolás kategória. Bármilyen racionális, tapasztalati érvet hoz fel valaki az MS rendszerével szemben, egyből tromfoljátok. Mintha egy ilyen fórumnak egyedüli feladata lenne a beetetés. Holott már az MS is visszakozik. És messze nem érv, hogy azért mert az embereket lebeszélik a Win8-tól. Az emberek 90%-a közelébe sem jut semmilyen IT-vel kapcsolatos médiumnak. Ők elmennek a boltba vagy a netes boltot nézik meg, meglátják, és azt mondják: "Köszönöm, nem. Van más?" -
BonFire
veterán
Van benne valami, de ott még van is némi létjogosultsága, mondjuk, hogy jobban akarnak hasonlítani a papíralapú testvéreikre. Bár fel nem foghatom, hogy a spórolásnak mi értelme a képernyőn. Tökmindegy, hogy fekete-fehér, vagy színes, ha a monitor színes, ugye... Itt nem játszanak szerepet a költségek. (És a hasábtördelés praktikussága képernyőn nem lehetséges.)
A fehér terek is kellenek. Szellősebb, könnyebben áttekinthető a tartalom, a fehér tér az szükséges része egy jó dizájnnak.
Operációs rendszer kezelőfelületén meg egy darabig lehet faragni meg ésszerűsíteni, de aztán a divat sokszor kiköveteli a csilivilit. Azzal sincs baj; nekem személy szerint jobban tetszett a Vistás korszak, mint a W8 puritánsága, mindenesetre ettől még nem találom rossznak magát a W8-at, mert sebességben és megbízhatóságban tényleg fejlett.
A kinézet meg olyan szubjektív dolog, hogy teljesen meddő dolog róla vitát nyitni. Ami a szomszédomnak tetszik, attól esetleg én hányok sugárban epét.
-
BiP
nagyúr
Weboldalaknál szerintem most már inkább más a trend (sajnos). origo, 444, ipon, sg
Fekete-fehér dominancia, lób*szó nagy betűk, szellős layout, sok pazarló üres hely, kevés információ.
Persze mindez gondolom a tabletre optimalizálás jegyében.Amúgy egyetértek, van ciklikusság az aktuális irányzatokban minden téren.
-
BonFire
veterán
Pont annyira, amennyire a divat is hullámokban követi egymást, és nincs új a nap alatt! Most újra a leegyszerűsített dizájn a trendi, akárcsak régebben az AOL esetén. Pár év múlva meg ismét visszaköszön a Vistás glossy, vagy a OSX-es fémes-textúrás felület. A mai autók a lekerekített, áramvonalas formájukkal 30-as 40-es évek autódivatjait tükrözik. Olyan sok variáció nincs.
Ez a weboldal is pont ugyanolyan lecsupaszított, mint a többi hozzá hasonló, mert most éppen ez az uralkodó trend, amit a Google kezdett el terjeszteni pár éve nagy sikerrel. A népnek meg tetszett az óvodás-dizájn.
-
King Unique
titán
látod nekem még erre is van kapacitásom...
amúgy az a lista, azért nem hülyeség, az ok, h kompatibilitás-driverek terén még van mit finomítani a 8-ason, v inkább a 8.1-en, de sokan a rendszer, metro felület kezelhetőségét fikázzák erőteljesen, ami szerintem kicsit túlzó és sok esetben az említett 3 pontra vezethető vissza...
céges környezet, hivatali, kormányzati szerveknél való felhasználás meg megint más, ott sohase a legmodernebb dizájn volt az elsődleges, oda XP, W7, server verziók, linuxok valók, W8 ezen formája inkább home usereknek készült, de ezen szegmensnek megfelelő szerintem, de hallottam olyan cégről ahol a server 2012-t használják elégedetten, pedig az is csempés. -
Lomha 8V
addikt
Ahhoz is kellett pofa, hogy ezt a csempés izét "Modern"-nek nevezzék...
-
XharX
aktív tag
Én nyilván valami elég ritka állatfajból lehetek, hogy ha már a beállításokban nem tudok fél percet ölni arra, hogy kilőjem a metrot akkor azt a napi 2-3 kattintást valahogy elviselem
-
Воланд
titán
nem fals, csak vagy lusta voltal elolvasni, vagy nem erted amit olvastal. vannak hatterugynokok, amiknek a segitsegevel egy hatterbe tett alkalmazas tud muveletet vegezni. nyilvan ha majd atkerul az office teljesen az uj futtatasi kornyezetbe, akkor lesz olyan hatterugynok, aminek a segitsegevel tud szamolast vegezni az adott alkalmazas. (ertem en, hogy sok f*szsagot csinalnak mostanaban redmondban, de azert teljesen hulyenek ne nezzuk mar oket.....) nem vagyok fejleszto, most nem fogom megkeresni, hogy jelenleg van-e ilyen hatterugynok.
mellesleg egy par honappal ezelott mar kiveseztuk ezt a temat.
-
sh4d0w
félisten
válasz
<Lacy85> #127 üzenetére
Ha jól rémlik, az Office 2013 metrós. Faja is, ha excelbe bedobsz egy csomó számolnivalót, aztán csinálnál mást, amíg végez, de nem végez, mert metrós a lelkem és addig fel van függesztve, amíg nem ő az aktív (feltéve, hogy nincs kikukázva a rendszer által...). Ez nem multitask, hanem fos.
-
-
<Lacy85>
addikt
Gondolom sikerült leszűrni, hogy ez csak a metro app-okra vonatkozik. Bár az írásodból ítélve szerintem nem...
"A Windows 8-as Metro alkalmazások életciklusa szempontjából az első és legfontosabb tudnivaló, hogy az alkalmazásaink miután háttérbe kerülnek, nem futnak tovább...,"
Komolyan kezdem sajnálni a Microsoft-ot. Olyan kifogások vannak a Win8 ellen, hogy égnek áll a hajam.
-
sh4d0w
félisten
válasz
arnyekxxx #122 üzenetére
Az, hogy a w7-ben van, a w8-ban meg nincs.
-
-
NGA
addikt
Mivel itt már csak a fingfűrészelés és a fujjcsempe megy, így érzékeny búcsút intek a topicnak.
-
NGA
addikt
válasz
#40553216 #118 üzenetére
Balmer a surface 1-esről mondta ezt, mikor árat csökkentettek. Mivel augusztusban mondott le, és a Surface 2 szeptemberben jelent meg.
Természetesen nem nyereség, hanem bevétel.
A veszteséget nem ebből írták le, hanem még az első szériából. 2013 júliusában írták le, a kettes meg szeptemberben jelent meg.
Viszont azt is látni kell, hogy az ms 400 dollár alatt nem ad surface 2-est, mig a többieknek sok ez alatti áru tabletje van.Egyébiránt eleve a surface egy referencia tabletnek készült, ha jól tudom nem is szándékoztak hatalmas készletet felhalmozni a kettesnél már. Tény, hogy az egyes magas áron került piacra, igy az le kellett vinni az árát, hogy fogyjon. Maga az ár azért is lett magas, mert simán hozta az ipad kidolgozási minőségét, sőt sok helyen lehetett olvasni a tesztekben, hogy jobb is. Ezt én is csak megerősíthetem, mivel a Surfacem elött ipadom volt, és engem is meglepett a minőség, amit az ms produkált. Lehet, hogy egy műanyag táblával kellett volna nekik kijönni, mint az asus, vagy a lenovo, de mikor ezeket a kezembe vettem, érezni lehetett miért ennyire olcsók. Még az eladó is megjegyezte, mikor egymás mellé raktam a sajátomat, meg az asus-t.Twrmészetesen egy samsunghoz képest ez bukás, de pl a sony-hoz képest már nem. A Sonynak van még hasonló minőségű táblagépe, de ők sem jutottak be az első 5-be, pedig oda már 2 millióval be lehetett volna jutni.
-
törölt tag
Mostanában ne válts munkát, főleg MS tabletpiaci elemzőnek ne nagyon menj, mert nehéz lesz így bemagyarázni a munkaadóidnak. Éppen Ballmer is repült, emlékszel.
De ezek az érvek megfordíthatók: azért gyártat keveset, mert nem veszik. Ahogy Ballmer siránkozott is, hogy sok maradt a nyakukon.
"Azért az ebből származó majdnem 1 milliárd dollárt nem nevezném aprópénznek."
Én sem az emiatt leírt majd' ugyanekkora veszteséget. Az 1 milliárd különben is bevétel, nem nyereség. -
NGA
addikt
válasz
#40553216 #112 üzenetére
Ha megvizsgáljuk a listát, kiderül, hogy a samsung és az apple fölözi le a tabletpiacot, a többiek messze 4% alatt adtak el, pedig sokkal nagyobb a választékuk, mint az ms-nek, szinte csak droidos táblákat adnak el, valamint ha megnézzük, az asus, acer, lenovo is árul 40e Ft-os tableteket, az ms meg 100e alatt semmit, akkor ez egész jónak tekinthető. Természetesen az apple akkor is el fog adni 25 milliót, ha csak átnevezi air-t air-2-re. Amit még meg kell emliteni, hogy az ms a surface-t elég korlátozott területen árulja. Azért az ebből származó majdnem 1 milliárd dollárt nem nevezném aprópénznek.
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #114 üzenetére
Igen, valóban vannak sajna sokan így, csak én erre azt szoktam mondani, mindenkinek adott (volt) előtte a lehetőség a kérdezésre, tájékozódásra, akár neten (tesztek youtube videók, fórumok), akár ismerősök révén is, sőt a preview verziók által még a kipróbálásra is. Persze átlagember nem fog VHD boot-tal, virtual box-szal szórakozni, de környezetében csak akad vki, v ha nem,ott a youtube.
TV-t se úgy vesz az okos és talán az átlagember se, h beállít a boltba, rámutat kapásból egy TV-re--->hazaviszi---> aztán , ha nem tudja beállítani, használni, végigszid mindent és mindenkit - csak a balga...Hanem előtte tájékozódik, megkérdezi eladót, akár megkéri mutassa meg neki, hogyan is kell használni, ajánlott lehet-e az adott termék az ő számára, ha a régiekhez szokott, akár a W8 esetében is.
Nyilván senki sem úgy születik, h mindent tudjon elsőre, de ha vkiben még annyi sincs meg, h informálódjon és kérdezzen - amire talán az átlagember is képes - mielőtt megvesz vmit, az már tényleg magára vessen és ne a(z új) technológiát okolja feltétlenül... -
törölt tag
válasz
King Unique #113 üzenetére
Gondoltam, hogy a buzulás. Természetesen csak a gépre vonatkozik, és természetesen rám is.
Az egyszerű emberek közül sokan meg sem találják a desktopot.
Mert fogalma nincs, hol keresse. Ez azért elég csehszlovák.
"mikor 5-10 perc alatt bőven le lehet"
Nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy egy átlagember hogy használja a gépet. Neki ez olyan, mint a tv vagy a dvd-lejátszó. Megveszi, hazaviszi, bekapcsolja, beteszi a lemezt, elindítja, megy, megállítja, megáll. Ha a dvd-menüjében kellene kutakodnia, hogy megtalálja az évek óta megszokott használati módot, akkor visszavinné, és venne egy másikat. -
King Unique
titán
válasz
#40553216 #110 üzenetére
A pórnép lehet kicsit túlzó volt, az jogos valóban
. mindenkinek szíve joga megítélni az igaz, de eldönteni is és mivel van más alternatíva (W7, linux, akár Mac), így nem kötelező használni. Az meg hogy "nekik" nehéz kiismerni, attól még nem a rendszert kell feltétlenül sárba taposni, mikor 5-10 perc alatt bőven le lehet rendezni az asztalra boot---modern UI kikerülése---aktív sarkok kikapcsolása---start menü pótló felrakása---aero glass stb. dolgokat, ha vkinek annyira fontos. A desktop rész meg szinte majdnem uaz, mint a 7-esnél.
???--->buzulás, igaz nem rám irányult, de az egész hsz megfogalmazás, szövegkörnyezet, ami nem tetszett, persze ez csak az én álláspontom, ezért fenti "p**népes példa alapján, nekem is lehet ilyen véleményem e téren.
-
törölt tag
Ezek mondjuk perifériák, mondjuk kimutathatatlan nyereséget produkálva. Nekem nyilván elég lenne, na de azért ez az MS.
"gyakorlatilag hiánycikk"
Hahaha! A Samsung 14,5, az Apple 26 milliót adott el. Hiánycikk?
De összehasonlításképp:2012 q4
Apple 22,9 millió
Samsung 7,9 millió
MS 1 millió -
törölt tag
válasz
King Unique #108 üzenetére
"a fenti jelzőket, stílust, meg otthon..."
???"csak akkor az elején kellett volna meghúzni a vonalat és többféle verziót kiadni, akár külön célcsoportoknak, nem utólag össze-vissza faragni..."
Na, ebben egyetértünk. És még nagyon sokan értenek egyet veled az elégedetlenkedők közül, mert rengetegen írtuk, mondtuk ezt már az első nyilvános tesztverzió óta, azaz lassan két éve. -
törölt tag
Benéztem. Biztos figyelmes voltam. De nem nyereség, hanem árfolyamnyereség, ha már...
Viszont nagyon jól mutatja, hogy melyik cég hogy reagált."ellenben lentebb azt probaltad bizonygatni, hogy"
Mintha a HP lépett volna ebbe az irányba legutóbb, korábban meg a mobilkütyü gyártók. Nyilván az újonnan eladott pc-k csökkenéséért csak és kizárólag a Win8-at felelőssé tevő írások túloznak, de hogy nemhogy nem csökkentette az esést, de még rá is segített, az is biztos."Az egyik cég java részt op. rendszereket, üzleti szoftvereket / megoldásokat árul, a másik meg mobilokat, meg tv-ket..."
Már amikor előbbi éppen nem akar -- ezek szerint -- belekontárkodni egy tőle teljesen idegen területre, bízva az egyik piacon meglévő kvázi monopóliumában. De emlékeim szerint mintha az MS is be akart volna szállni (többször is) a hw gyártásba. Ebből gyakorlatilag csak az XBox jött be, a többi bukta. A legújabb éppen a Surface. Ha az okostelefonban nem bukik, az csak annak lesz köszönhető, hogy Elop ellopta nekik a Nokiát.(#108) King Unique
"de akkor meg annál kell maradni és nem az új rendszert erőltetni ezen csoportnak"
Én erőltettem?"nem tudom mért hoztad fel,"
Erre válaszként:
"a piszlicsáré dolgokon nyavalygó, újításokat elfogadni képtelen (vsz hozzá nem értő) pórnép akaratának eleget tegyenek"
Azért, mert nem akarnak elfogadni valamit, amit te igen, még nem kell őket nyavalygó, újításokat elfogadni képtelen pórnépezni. -
King Unique
titán
Azért ilyen megállapításokhoz nem kell annyira képben lenni, akkora ész sem kell hozzá , h rájöjjön az ember, nyilván tisztában vagyok vele, h eladások zöme előtelepített gépekből, céges licenszekből származik, nem a sok mezei home user féle aktivátoros trükközésekből...csak ezt már nem akartam külön taglalni a topikban
Másrészt W8-ban is ugyanúgy ott a desktop környezet, ez evidens, ki mondta, h céges progikat, v bármi mást kötelezően Modern UI-ra kell átszabni és használniEgyes driverek, adott hardverek nem megfelelő támogatása, főleg 8.1-nél, az valóban gond, de használni sem kötelező, az meg megint a másik dolog, mikor 2020-ig jó lesz a W7 is.
(#93) tomtyi:
1. nem vagyok infomókus, de nekem ennek ellenére sem kellett semmit se állítgatnom, átszabnom rajta külső progikkal, elég volt egy hosszú délután kiismerni. Azért egy W8 kezeléséhez nem kellenek nagy képességek, itt inkább a megszokotthoz való makacs ragaszkodásról van szó, de akkor meg annál kell maradni és nem az új rendszert erőltetni és erővel fikázni, talán saját maga szűk látótere miatt ezen csoportnak. Az, hogy munkája kinek mennyire értékes, ettől független, nem vontam kétségbe ezt soha, nem tud tudom mért hoztad fel, céges és egyéb hivatali környezetben meg nagyon ritka a W8.
2. nem hinném, h olyan nagyon törpe, bár kétségkívül több az elégedetlenkedő, de itt PH-n, ismeretségi körben is vannak, sőt még középkorúak csoportjában is találkoztam sokakkal, akik nem nyavalyogtak az új rendszer miatt, ha utóbbiaknak ment, akkor nehogy már a 20-4x évesek nyafogjanak...vállalti réteg, fentebb kifejtve meg más tészta.
MS-nek nyilván van felhasználók terén elég nagy tapasztalata, tisztában lehettek vele, h a sok radikális újítás nem mindenkinek fogja elnyerni a tetszését, csak akkor az elején kellett volna meghúzni a vonalat és többféle verziót kiadni, akár külön célcsoportoknak, nem utólag össze-vissza faragni...a fenti jelzőket, stílust, meg otthon...
-
BonFire
veterán
Nekem alapvetően bejött a csempés indítóképernyő, ugyanis régebbi Windowsokon is egyfolytában egy dokkszerűséget kajtattam, amiből bármit indíthatok. Volt is 3rd party program elég, egyik rosszabb volt mint a másik. Végül rászoktam, hogy úgy használjam a Win7-et is, ahogy ki lett találva. A leggyakoribb programok a tálcára pinnelve, a második leggyakoribbak a Sart Menübe pinnelve. Amire meg elvétve van szükség, azt a kereső 2 másodperc alatt kiköpi.
A Win8 csempés felületére több programot tudok kitenni, és az Asztalom is tiszta marad. Mindig is utáltam a parancsikonokkal telehintett Asztalt, hiszen az munkaasztal, és arra való, hogy azok a fájlok legyenek rajta, amivel dolgozunk, aztán a munka végeztével lehet kukázni. Főleg, ha csiricsáré háttérképre lettek kitűzve az ikonok, abban nem lehetett végképp eligazodni. Ehhez képest a csempék nekem megváltásként jöttek. Szeretem is őket a mai napig is. Win gomb nyomására előjönnek, és minden a kezem alatt van. Ami mégsincs, azt írom a keresőbe (mert hatvan-egynéhány csempe között ugyanúgy el lehet veszni, mint a parancsikonok között)… és már meg is van az óhajtott program.
A metrós appok viszont nem működnek. Nálam. Mind bugos. Akár a Skype, akár a Posta, akár az Üzenő. De a csempés indítás szvsz teljesen jó.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Wolflaci #104 üzenetére
Az üzletpolitika az tényleg elég gáz náluk. Ezt nem is vitatom. De ugye valamivel ösztönözni kell a népet, hogy váltsanak. A Win 7 tuti, hogy jó pár évig támogatva lesz még, de az már erősen kérdéses, hogy mennyit fog megkapni az újításokból (újabb IE, stb.), mert ugye nem az az érdekük, hogy 20 évig lapuljon a nép egy os-en, hanem az, hogy vegyék az újat.
-
rootkiller
őstag
A Microsoft nem a realitásban él...
-
Wolflaci
csendes tag
Így van. 8-at 1 napig használtam.
Komolyabb bajom nekem nem azzal van, hogy tapipadra optimalizáltak egy os-t, hanem az, hogy azonnal rá lett erőltettve mindenkire. Ezt szép lassan kellett volna csinálni. Elsőnek választható opció, hogy ki mélyket akarja, aztán meg lassan el lehet engedni a régi vonalat. Úgy 5-7 év átfutási idővel. És ez idő alatt pedig közben fel lehetne mérni, hogy akkor mire is van igény.
De végülis ez a lehetőség is megvan a win7 átal nemigaz? Akkor nem is tudom mi a bajom. Legfeljebb az, hogy ez esetben 5-7 évig a win7 is kapjon meg minden olyan extrát amit a 8 is megkap.
Szóval nem a win8 al van komolyabb bajom, hanem ezzel az üzletpolitikával. -
<Lacy85>
addikt
válasz
#40553216 #101 üzenetére
"Miért is linkeljem a Tesla-t? Mert elektromos? Az Apple, a Samsung és az MS kicsit szűkebb értelemben vett azonos piacon mozognak."
Nyugodtan linkelheted a Tesla-t is, mert kb. annyi köze van a Microsoft-hoz, mint a Samsungnak
Az egyik cég java részt op. rendszereket, üzleti szoftvereket / megoldásokat árul, a másik meg mobilokat, meg tv-ket...
Ezzel csak az a baj, hogy most megy a Samu hype rendesen, de meddig? Pár évig a Nokia is hasonló szinten volt, és nézd meg most. Előbb fog elvérezni a Samu, mint a MS. A Samu addig tud labdába rúgni, amíg viszik a Galaxy-kat. Na és utána? -
válasz
#40553216 #101 üzenetére
> Abszolút tőzsdei árfolyamot linkeltem.
Nem, amit te linkeltel, az az 1994-hez kepesti nyereseg.
Te a topicban folyamatosan a Metro ellen ervelsz, holott lenyegben a Windows 2000 ota az MS tozsdei kapitalizacioja stagnal. Azt senki sem vitatja, hogy az MS keson kapcsolt a mobilpiacon, ellenben lentebb azt probaltad bizonygatni, hogy lam-lam, 'egy egesz iparag mondott nemet a Metro-ra'.
A hozzaszolasod masik resze egesz jopofa:
> Samsung meg alig fele tőzsdei kapitalizációval többet termel, mint az MS
A Google meg magasabb tozsdei kapitalizacioval kevesebbet termel, mint az MS. Most akkor melyik a jo? Mert amit mondasz, azok alapjan vagy a Google, vagy a Samsung muzsikal gyengebben, mint az MS (jo lenne, ha erre egyertelmu valaszt adnal).
Egyebkent a helyzet a kovetkezo: a szamok alapjan az MS-ben jobban biznak a befektetok, mint a Samsungban, nagyobb novekedesi potencialt latnak benne. A Google-ban pedig meg tobbet. (P/E)
-
törölt tag
Miért is linkeljem a Tesla-t? Mert elektromos? Az Apple, a Samsung és az MS kicsit szűkebb értelemben vett azonos piacon mozognak. Az Apple és a Samsung grafikonján látszik a mobilkütyük miatt megváltozott IT-világban való megjelenés és részvét. Az MS-én is látszik.
Abszolút tőzsdei árfolyamot linkeltem. Amit te annak gondolsz, az a tőzsdei kapitalizáció, azaz a tőzsdén jegyzett részvények ára szorozva az árfolyammal.
De az általad linkelt grafikonok is azt mutatják, hogy a mobilkütyük világára jó időben belépő cégek messze jobban teljesítenek, mint az MS. Az Apple <1,5x-es tőzsdei kapitalizációval 2x akkora nyereséget produkál, a Samsung meg alig fele tőzsdei kapitalizációval többet termel, mint az MS. Tehát a te általad nem csúsztató grafikonok sem mondanak ellent nekem. Vagy te másképp látod? -
NGA
addikt
Fura, melóhelyemen win 8.1 fut, desktop bootal. Rendszerfissítéskor (8-ról 8.1-re) láttam utoljára a metro felületet.
Pont ugyanúgy ki van rakva az a pár program tálcára, mint a 7-nél.Ezek után nem értem mi a baj a win 8.1-el céges környezetben. Senkit nem kényszerítenek arra, hogy bármilyen metros appot használjon. Pont ugyanúgy lehet használni, mint a 7-et, csak gyorsabb a rendszer, stabilabb, és memóriatakarékosabb. Nincs szükség a használatához windows fiókra, be sem vagyok jelentkezve a céges gépemen.
-
Wolflaci
csendes tag
A múlt ismétli önmagát.
Volt a dos amiről elindult a windows ablakos filekezelő --> most elidul a win8 és kell hozzá valami ablakos filekezelő program, hogy lehessen használni normálisan. (tudom-tudom a csempést is lehet használni, bla bla trollok kíméljenek)
És aztán megjelent a tiszta windows 95 ami nem dosból indúlt --> megjelenik a win9 és újra ablakos lesz ami nem win8 alól indul.
Remélem a win9- nél már külön lesz az ablakos start menüs asztali pc verzió és a tapikra kiadott verzió.
És ez a kijelentés, hogy sok még a pc-s aki bill-t és egeret használ, és erre most jöttek rá??? Mért mit használnánk asztali pc-n?? A win 7 még abszolút egér és billbarát, aztán kiadják a 8 -at ami tapis, és akkor megszűnnek az egérhasználók vagy mi?? pff -
Nyereseg, negyedevente:
-
-
<Lacy85>
addikt
Ezzel nem igazán értek egyet, mert az tény, hogy a metrós böngésző egy szánalom, de ha asztalról indítod, akkor épp úgy működik, mint eddig (IE). Viszont nyugodtan telepíthetsz ide is bármilyen más böngészőt. Nekem a Chrome van fent mellette, és észre sem veszed, hogy nem Win 7-en futtatod. Max annyiban, hogy nincs aero. Szóval az asztali környezet ugyan úgy működik, mint eddig.
#93 tomtyi:
"2. merto dizájnt vagy követik a külső fejlesztők vagy nem, ha nem, akkor izgő-mozgó csempék és színes-szagos régifajta ikonok katyvasza, ráadásul kisebb méretben az izgő-mozgók kevésbé informatívak, ráadásul a neveik sincsenek mindig ott, tehát csak az ikon alapján kell(ene) megtalálni;"
Ebben mondjuk van valami, ezért is írtam feljebb, hogy üzleti környezetben azért nehezen tudok elképzelni egy 8-at. Az egész felépítése, működése inkább olyan szórakoztató otthoni használatot sugall, de vállalatnál én sem használnám.
-
törölt tag
1. metro dizájn vs korábbi ikonok;
2. merto dizájnt vagy követik a külső fejlesztők vagy nem, ha nem, akkor izgő-mozgó csempék és színes-szagos régifajta ikonok katyvasza, ráadásul kisebb méretben az izgő-mozgók kevésbé informatívak, ráadásul a neveik sincsenek mindig ott, tehát csak az ikon alapján kell(ene) megtalálni;
3. csoportosítható, miért nem automatikusan csoportosul, ahogy a Gnome, a KDE és a többi már lassan 15+ éve tudja ezt? Csoportok, azon belül programok ABC-sorrendben.
4. vizuális gyilkosság a "csak" 60 egydizájnú, retardált színvilágú csempe, ráadásul az akár évtizede használt programok ikonjának lecserélése nem a könnyebb megtalálást segíti. Ez a dizájn az ötletadó helyen (tömegközlekedés) lehet, jól működik, de ott nincsenek több tucatjával az emberek pofájába nyomva.
"Kárcóra" vs mutatós óra használatakor felismerés, azonosítás utóbbinál könnyebb, gyorsabb, bármilyen színű, méretű, formájú számlap esetében.(#84) King Unique
Azzal azért tisztában vagy, hogy
1. ha az emberek nem buzulnak annyit a gépük beállításával, mint te, attól még végezhetnek értékes munkát, sőt, talán éppen annak ellenére;
2. egy törpe kisebbség képviselője vagy? Az MS döntéseit pedig a bevételi számok nagyban befolyásolják.(#86) WinPho
"Szerintem igenis ezerrel, radikálisabban nyomja le a torkukon ezeket a csempéket."
Mondjuk képzeld el, hogy a te bevételeid múlnak azon, veszik-e az emberek a kis szutykokat vagy sem? Egy egész iparág mondott majdnem teljes nemet a metro-ra. Te mit erőlködsz még?
Kis összehasonlítás a konkurenciával:
MS vs Apple vs Samsung"pl.: nagyobb kedvezmények (ennél többet hogy lehet adni?)"
Hol is vannak kedvezmények? Egy évvel le vagy maradva. A kedvezményes vásárlási lehetőség egy éve véget ért. Amúgy ennek az addig sosem volt kedvezménynek (sosem volt alacsony ár sosem volt hosszú ideig) is csak az volt az eredménye, hogy még az amúgy azóta az MS által is bukásnak ítélt Vista piaci részesedését sem közelítette meg. -
NGA
addikt
"Pl. azt nem tudom, lehet-e egyáltalán MS mail cím nélkül használni?"
Igen, át lehet lépni, de lehet használni cégeset is. Ez azért van, mert a rendszer felhőbe menti magát, és onnan állít vissza. Ha nincs beállitva, nincs skydrive.
"Meg ha mondjuk 2 meeting között rinyálna a market, hogy frissítés van az Angry Birds-re."
Nálam a win8.1 nem rinyál. Háttérben frissít. Még soha nem láttam üzenetet erre.
-
<Lacy85>
addikt
"Ott viszont nagyon sok saját alkalmazást is használnak és nem fogják átírni őket metróra,"
Ezt viszont nem vágom. Miért kéne bármit is átírni metróra? A sima desktop progik is futnak rajta.
Nem azért nem fognak váltani, mert "jajjj, full screen metro progik", hanem azért, mert nemrég váltottak 7-re, vagy épp az van folyamatban, és azért nem 2 perces meló, és nem 200Ft új rendszert bevezetni.
Ezt meg is tudom érteni. Otthoni célra szerintem jök jó a 8, de cégnél valahogy nem tudom elképzelni. Pl. azt nem tudom, lehet-e egyáltalán MS mail cím nélkül használni? Nekem telepítésnél visított, hogy adjam meg, vagy hozzak létre, de nem is néztem, ki lehet-e kerülni. Azért egy cégnél az elég gáz lenne, ha a saját céges email mellé mindenképp használni kéne egy outlook-osat is a céges laptopon.
Meg ha mondjuk 2 meeting között rinyálna a market, hogy frissítés van az Angry Birds-re.
Szóval ja, ilyen szemszögből azért benézte a MS rendesen. -
sh4d0w
félisten
Nem nagyon vagy képben a piacot illetően, ahogy King Unique sem.
A Windows-eladásokban a lakossági réteg aprópénz, a nagy lóvé a vállalati vásárlásokban van. Ott viszont nagyon sok saját alkalmazást is használnak és nem fogják átírni őket metróra, mint ahogy a userek sem tweakelhetik összevissza. Ott, ahol valódi multitaskingra van szükség, a Windows 8 labdába sem rúg, márpedig a vállalati piac ilyen. Az, hogy egyes, még nem amortizálódott hardverekhez nincs támogatás (pl. egyes intel processzorok és chipsetek) szintén afelé terelik a cégeket, hogy ne váltsanak. Egyes cégeknél még zajlik a Win7 bevezetése, azt meg tutira nem fogják kukázni a cégek.
-
WinPho
senior tag
Szerintem kicsit furcsa... Sok helyet elvesz az asztalról, a win7 kevesebbet foglal, a csempék lényegét (folyamatos információátadás) tönkre teszi ezen a kis területen. (Nem mellékesen az a fájlkezelő mintha csak valamelyik Linuxból emigrált volna, csak szögletes.
) A kettő nem egymásra lett teremtve szerintem, hanem egymás mellé. mint ahogy a 8(.1)ben.
-
WinPho
senior tag
válasz
King Unique #84 üzenetére
+1000000000 és egy csillagromboló!
Megszerettem csempét és az egész metro designet erre most az egyszer nem olyan makacs az MS. Szerintem igenis ezerrle, radikálisabban nyomja le a torkukon ezeket a csempéket. Kicsit jobban kéne terelni az embereket Win8-ra, pl.: nagyobb kedvezmények (ennél többet hogy lehet adni?), Win7 fokozatos "szabotálása"(Miért van olyan érzésem, hogyha ezt az epöl "találta" volna föl, akkor a hívők ugrálnának örömükben és hurráepöl? Na de ez már nagyon OFF)
-
Nagyon király mockup. Aki ezt csinálta annak van agya az UI készítéshez, ellentétben a desktop windows-t csináló dilettánsokkal. (Nem a csempékkel van bajom, pl.: wp8-on nagyon jók azok, de azt, hogy léteznek modern appok amik nem futnak ablakban, és rendes appok, amik egy külön felületen futnak az egy borzalom. A másik, hogy egy 20-22"-os monitoron a teljes képernyős launcher ergonómailag, nem az igazi és különben is túl széles, hogy átlásd.)
-
kecskebégető
aktív tag
+a Microsoft a fenti módosításokat használati statisztikákra alapozva lépi meg, amik azt mutatják, hogy még mindig nagyon sokat használják windowsos számítógépüket egérrel és billentyűzettel, a programokat asztali felületen futtatva."
Ehez hatalmas kutatás kellett...Az osotbaság határtalan.
-
DithenS
senior tag
Szerintem jó ez a Metrós kinézet,de csak x86-os tableteken,all in one pc-n meg olyan laptopokon ahol lehet kézzel is irányítani a kijelzőt,de sajnos asztak gépre ez nagyon nem jó,meg olyan notikra sem ahol nem érintőkijelzős a monitor.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#40553216 #78 üzenetére
"Kivétel ez alól, ha görgetned kell. Azaz majdnem minden eset."
Most csak a Te kedvedért megnéztem, hány csempe fér ki a kezdőre, ha pl. kis méretűek. Ez ugye kb. az ikon méret. Görgetés nélkül lazán kiteszek kb. 200-250db-ot. 48db/csoport, 5 csoport fér el a monitoromon.
Nem hinném, hogy ennél több kell bárkinek is. Tegyél ki ennyi ikont az asztalra. Megnézném, melyik lesz átláthatóbb.
De ha mondjuk ragaszkodsz a nagyobb csempékhez, abból is elfér 60."Hát persze..."
Igen, persze, mivel nem kell keresgélni, hanem ott van előtted, és csak rá kell kattintani.
"De ne kelljen már nekem megmagyarázni"
Nem kell semmit megmagyarázni, mert egy vicc, amikkel dobálóztok.
Egérrel kényelmetlen....???.
Görgetni kell....???.Nem mondom, vannak benne kisebb kényelmetlenségek, de azért na.
-
törölt tag
"hanem előtted van az egész."
Kivétel ez alól, ha görgetned kell. Azaz majdnem minden eset.De ne kelljen már nekem megmagyarázni, miért is vagytok fáziskésésben, mikor már a tetű lassan reagáló MS-dinoszaurusz is visszalép!
"Azon kívül, hogy negyed annyi idő megtalálni metro-n..."
Hát persze... -
<Lacy85>
addikt
"Ha nem látod a különbséget a 200x500 pixeles mappázható, görgethető startmenü és a 1920x1680 ömlesztett között ergonómia és használhatóság szempontjából egérrel akkor ott már baj van."
1. Miért van ömlesztve? Nyugodtan csoportokba tudod szedni, nem pedig csak ömlesztve van.
2. Valaki mondja már meg, miért bonyolultabb egy csempére kattintani, mint egy ikonra a start menüben?
Azon kívül, hogy negyed annyi idő megtalálni metro-n... -
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#40553216 #70 üzenetére
"Arról már nem is szólva, hogy megfelelő mennyiségű program esetén (vagy nem fullhd, esetleg 4k felbontással) ki sem férsz az alapértelmezett startscreen-en, görgetned kell, hogy megtaláld az adott csoportot, és azon belül a kívánt programot."
Még mindig nem értem a gondot. Itt nem kell keresgélni a start menüben, hanem előtted van az egész.
Win 7-en pl. legalább háromszor annyi idő volt megtalálni valamit, ha start menüben kerestem. Itt meg nyomok egy win gombot, és ott van minden.
És szerintem 2014-ben ne az legyen már a legnagyobb gond, hogy 1024x768-on nem fér ki. -
Hege1234
addikt
én nagyon bírom a csempéket
mert így egy kész vezérlőpultot tudok csinálni amit teljesen magamra tudok szabni
így egy kattintásra amik nekem kellenek azok mind ott vannak ...
és így az asztal szinte üres
a tálcán meg úgyis ott vannak a naponta használt ikonokpersze alap hogy az ember kukázza amit alapban a ms teleszórt a szarságaival
és engem is alapból az asztalra dob boot után de ezt már a sima win8 is tudta csak piszkálni kelletta bughalmazt soha nem értettem amikor 1.re kidobták a win8-at nem találkoztam olyan "buggal" ami nem user error lett volna
inkább valaki elkezdte fikázni és ment utána a többi
mondjuk arra amire tervezték hogy majd touch-os lesz és azt mindenki használni is fogja
baromság
ki a rák akar egy 24-es monitoron görnyedve tapicskolni -
NGA
addikt
válasz
#40553216 #70 üzenetére
"Őőőő, nem találod ironikusnak, hogy az egér+billentyűzet kombó vesztét harsogva a piacra belépő eszközön még az egérhasználat előtti ősidőkből itt maradt billentyűkombinációval kell felületet váltani?"
Őőőő, nem. Segitek neked is, mert látom sokaknak nehézséget okoz a windows 8.1 használata:
Bal alsó sarok, jobb gomb, és ott asztal szóra kattint.
"Arról már nem is szólva, hogy megfelelő mennyiségű program esetén (vagy nem fullhd, esetleg 4k felbontással) ki sem férsz az alapértelmezett startscreen-en, görgetned kell, hogy megtaláld az adott csoportot, és azon belül a kívánt programot."
Pont mint a start menüben.
-
törölt tag
Őőőő, nem találod ironikusnak, hogy az egér+billentyűzet kombó vesztét harsogva a piacra belépő eszközön még az egérhasználat előtti ősidőkből itt maradt billentyűkombinációval kell felületet váltani?
(#29) kispx
Egészen pontosan a nagy számok az MS statisztikáiban a mínuszok.(#37) prolad
Az azért megvan, hogy a legtöbb ember a bekapcsoló gombnál mélyebbre soha nem nyúlkál a rendszerbe?(#45) EclipseGT
Esztétikusabb: ez ugye erősen szubjektív. Főleg akkor, ha a telepített programok nagy része csak asztali verzióban készül, és emiatt az ikonjai is a hagyományos formavilágot követik. Na ez a két formavilág együtt meg aztán az esztétika csúcsa. Lukács György mind a 20 ujját megnyalná, meg még a te ujjaidat is.
Arról már nem is szólva, hogy megfelelő mennyiségű program esetén (vagy nem fullhd, esetleg 4k felbontással) ki sem férsz az alapértelmezett startscreen-en, görgetned kell, hogy megtaláld az adott csoportot, és azon belül a kívánt programot. -
chipesz
őstag
Én sem tudom. Érdekes módon nekem sosem volt kényelmetlen, vagy nehézkes a használata. Ezt anno egy nagyon okos ember elkezdte, hogy "szaracsempe", a Win8 az új Vista, meg hasonló baromságokat aztán most mindenki beáll a sorba. Ismerőseim többsége úgy szarozza, hogy maximum képről látta, de sosem használta, akár csak a WP-t.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Bogyó bá' #12 üzenetére
Pedig a Modern UI-t bekapcsolás után nem kellett többet nézni, a 8.1 után meg már eleve az asztalra bootol, ha beállítod. Mindenki csak a kezelőfelületen csámcsog, pedig azalatt is van ám sok dolog, nagyon jó rendszer szerintem. Egy éve használom, és elégedett vagyok vele nagyon.
-
Yeffy
veterán
válasz
Drótszamár #66 üzenetére
idióta
-
W.Wilson
aktív tag
Hamar elavul a "modern" felület. Legalább kezdenek magukhoz térni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
lencseszosz #59 üzenetére
Nehéz megmondani. Nem sok olyan GUI született, mint a Windows95 desktop, vagy az iPhone-é. Nekem ez a két etalon. Olyan felületek ezek, amelyeket egyszerűen nem kell tanulni, annyira magától értetődő, hogyan kell hozzányúlni. Kevés ilyen jól sikerült GUI van, tény, a sok próbálkozás ellenére is.
-
gerii
addikt
A hír hallatán megnyugodtam hogy a felhasználók akarata még erősebb mint egy vállalat hülyesége.
Még a végén lehet hogy Win9-et fogok venni Apple-re átállás helyett. -
tlac
nagyúr
válasz
lencseszosz #59 üzenetére
-
lencseszosz
csendes tag
Azért én most feltenném kérdést a sok "majd a 9 az franya" lesz mondatot hangoztató embernek, hogy mit várnak a 9-es verziótól?
Nem csak kinézetre vagyok kíváncsi. -
vittorio7
őstag
Nahát, ki hitte volna, hogy ez megtörténhet?
-
Yeffy
veterán
én nem is "tiltom"
alap sima asztal + start menü, plusz bónusznak egy metro. Teljesen jó lenne, és megnyugodhatna mindenki.
nem ezt ugatom én is?vagy választható legyen telepítéskor. fel nem fogom, miért kellett ilyen elcseszett, arrogáns módon erőltetniük. láthatják, hogy mire mentek vele.
többire nagyjából +1, bár a fb app kicsit fura volt fullscreenben, de annak tényleg jól "áll". de ettől a skizó rendszertől én meghülyülök. meg némelyik apptól, lásd ie.
-
<Lacy85>
addikt
"és engedtessék meg, hogy attól, mert neked tetszik, másnak még nem biztos, hogy fog."
Ez visszafelé is igaz
Ezért írtam, hogy alap sima asztal + start menü, plusz bónusznak egy metro. Teljesen jó lenne, és megnyugodhatna mindenki.
Az mondjuk engem is bosszantott, hogyha metro felületről indítom az IE-t, akkor szigorúan csak teljes képernyőn hajlandó menni, idióta kinézetben...Szóval onnan nagyon gyorsan töröltem is
Amúgy a többi appnál teljesen rendben van (email, facebook, időjárás, stb.). Ezeknél még jól is néz ki így.
A Win 7 még nekem is fent van a 8 mellett, de csak azért, mert párom szeme is bevérzik a metro miatt. Őt sem fogta meg a dolog -
L Balázs
tag
Magukkal az élő csempékkel nem lenne probléma, a többi platformon is bevett dolog már, hogy az ikonok ne csak elindítsák az alkalmazást, hanem plusz információkat is jelenítsenek meg. A probléma csak az, hogy a Microsoft nem cserélte le rájuk a régi statikus ikonokat, hanem inkább csinált egy skizofrén Windows-t, amiben mindkettő benne van. És ez a kettősség a rendszer minden részében megvan.
Viszont ha megnézzük, az egész ipar éppen ezen kísérletezik, hogy hogyan lehet olyan felhasználói felületet létrehozni, ami a hagyományos egér/billentyűzettel és érintéssel is vezérelhető. A Microsoft egymás mellé csapta a két felületet, és most próbálja őket közelíteni. Az Apple is egyre jobban közös nevezőre hozza az OS X-et és az iOS-t. Az Ubuntu Touch pedig simán átvált az asztali felületre, ha rákötsz a telefonra egy monitort, egeret meg billentyűzetet.
-
Yeffy
veterán
lásd pl. #48.
és engedtessék meg, hogy attól, mert neked tetszik, másnak még nem biztos, hogy fog. de biztos én vagyok a hülye, és passzióból nem váltanak az emberek olyan tempóban, mint várták nagyokosék.
és itt nem csak a csempékről van szó, hanem mondjuk a skizofrén rendszerről is. ritka elbaszott az is.használtam kb egy hétig, de elég is volt. vannak benne jó ötletek, a tető alatt jól pörögnek a dolgok, de a felszín, és bizonyos dolgok megvalósítása nem gyere be.
egyébként meg egyáltalán nem "sírás". elvagyok én w7-en. gondolom majd a 9 olyan lesz, mint ennek kellett volna lennie
-
nagy.renato
csendes tag
válasz
fordfairlane #51 üzenetére
Így már senki
-
<Lacy85>
addikt
Félre ne érts, nem a metro appokra céloztam, hanem általánosságban a programokra. A widgetek az teljesen más tészta. Abból elég hülyén nézne ki 40 darab
Nekem valahogy sokkal jobban bejön ez a kezdőképernyő, mint a sima mezei asztal.#47: Ezt mondom én is. Maximálisan át tudod buherálni a metro-t is. A programoknak épp úgy ki tudod tenni az "ikonját", csak itt most csempék vannak. Simán tudod méretezni, külön csoportokba szedni, és erre is csak kattintani kell, mint az ikonokra.
Mellé még pár élő csempe, és teljesen otthonos. Remélem nem szedi ki a MS teljesen, mert nagyon megszerettem. Hagyja meg ezt, csak legyen a sima asztal az alap, tegyék vissza a start menüt. és mindenki örül.
-
fordfairlane
veterán
válasz
nagy.renato #47 üzenetére
-
Findzs
addikt
köszönöm szépen
"Mondjuk kézzel. Tableteken már evidens, és egyre több touchscreenes notebook jelenik meg."
jó de a cikkben egér+bill szerepel azt meg inkább pc -n használják ahhoz meg érintős kijelző elég érdekes lenne
úgy fogok quake live -ot játszani, hogy rábökök az ellenfél fejére és headshot? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
nagy.renato #47 üzenetére
Szó sincs itt sírásról. Egyszerűen arról van szó, hogy egy asztali géppel, vagy nem érintős notebookkal rendelkező usert semmi nem csábít arra, hogy jól bevált Win7-es rendszerét - nem kis pénzért - 8.1-re upgradelje. Ennyi....
-
nagy.renato
csendes tag
Ezt én sem értem. Az asztal ugyan úgy testreszabható, a modern csempék szintén, több méretben. Ezen sírni nevetséges.
-
vicze
félisten
Azért vannak kiakadva mert nem kell nekik és soha nem használnák, ha nem kellene. MS ráerőltetett valamit a userektre, amit nem akartak. A választás szabadság elvételének az eredménye a közutálat lett.
Mert a widgetek nem ezt csinálják... és még külön screenre se kell váltsak. Az esztétikusság pedig ízlés kérdése.
A Metro appok sutaságáról meg akkor nem is mondok semmit. -
<Lacy85>
addikt
Nem tudom, miért vannak sokan így kiakadva a metro miatt. Egy sima Win gomb, és már előtted is az asztal. Amúgy én kimondottan szeretem az élő csempéket. Jelez, ha üzit kaptam, ha email jött, stb., és ráadásul sokkal esztétikusabb így kitenni 20-30 programot, mint a hagyományos asztalt telepakolni ikonokkal...
-
Yeffy
veterán
-
kispx
addikt
Az pletykálják, hogy kevesebb erőforrást fog zabálni és kevesebb helyen is elfog tudni férni. Szóval lesz benne fejlesztés. (ha lehet hinni nekik) Mint mondtam nem az a nagy szám benne, hogy asztalra bootol alapértelmezetten hanem, az amit az "ők figyelik a felhasználók igényeit" címszó alatt levágnak és etetik a népet.
-
Def26
félisten
Újabb hátraarc.
-
prolad
addikt
Tehát tényleg csak annyi a nagy szám,hogy megkímélnek attól,hogy kipipáljam a megfelelő helyen (ami 5 kattintás és ezzel bezártam az ablakot is) ?Oké,hozzák vissza,de nem kéne ennyire felkapni a dolgot,mint amikor a 8.1-nél visszahozták a Start gombot (de a start menüt nem),mert hogy ők figyelik a felhasználók igényeit.Remélem valami komolyabb újítást,de legalább eg komoly hibajavítást is hoz a frissítés.
-
saelin
veterán
Ez a win8 tök olyan mintha csak egy teszt lenne, hogy merre és hogyan érdemes fejleszteni.
-
WinPho
senior tag
Újra megkérdezem. Mi olyan használhatatlan a Win8(.1)-ben? A csempe ronda még mindig?
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #32 üzenetére
Tessék, használd egészséggel...
Nincs új a nap alatt. -
Gregorius
őstag
Hát igen, az asztali mód ugyanis nem csak teljes képernyős alkalmazásokat ismer, míg a modern ui igen. vagyis lehet osztani két felé stb, de az nem ugyan az.
Ha lehet hinni a híreknek, akkor ezt legkésőbb a Win9-ben orvosolják és asztali ablakban is lehet majd Metrós cuccot futtatni. A dologban leginkább azt nem értem, hogy miért nem ezzel kezdték... -
aprokaroka87
nagyúr
Azt nehéz lenne megoldani hogy a fizikai billentyük helyén a képernyő touchsreenes változata legyen?
De istenigazábol a fizikai billenytüt is kilehet váltani virtuálisra.
Nem értem hogy miért kell ezt igy csinálni -
vicze
félisten
Egy Laptopon a touch screen max gimik valódi haszna nincs, amíg tabletté nem alakítható, de úgy meg főleg a súlya miatt borzalmas használni. (+áráról nem is beszélve) Egyszóval marad a MetroUI tabletre ahol az MS-nek van 1-2% körüli részesedése. Valahogy úgy érzem hogy a stratégiájuk nem jön be.
Az RT mögül kihátrált mindenki, a Win8 tabletek a konkurenciához képest túl drágák. -
prolad
addikt
Nem értem,mi ebben a nagy szám,már a sima 8.1 is tudja
-
NGA
addikt
"és ezt hol lehet beállítani?"
Tálca, tulajdonságok, navigáció
"mivel 20 év alatt belénk kódolta a microsoft mégis mit gondoltak?
egyébként is mi a fenével irányítanánk? lézerrel amit a szemünkbe ültettek?"Mondjuk kézzel. Tableteken már evidens, és egyre több touchscreenes notebook jelenik meg.
-
fordfairlane
veterán
Szürreális. Van benne logika, de így az egész olyan béna.
A logika az, hogy nem mondhatják, hogy elszámoltuk ezt a taccs forradalmat, hibrid meg Windows alapokon. Az presztízsveszteség lenne. Ehelyett valami olyasmit kell mondani, hogy "meghallgattuk a felhasználókat", "mélyebb kutatást végeztünk" vagy valami hasonlót.
-
Findzs
addikt
"A Microsoft a 8.1-es frissítésben engedett a nyomásnak, és lehetővé tette, hogy a felhasználók utólag bekapcsolhassák a közvetlenül a hagyományos asztalra való bootolást."
és ezt hol lehet beállítani?
"még mindig nagyon sokat használják windowsos számítógépüket egérrel és billentyűzettel, a programokat asztali felületen futtatva"
mivel 20 év alatt belénk kódolta a microsoft mégis mit gondoltak?
egyébként is mi a fenével irányítanánk? lézerrel amit a szemünkbe ültettek? -
atike
nagyúr
Uh. Az a durva, hogy ez hír... Windows, ami az asztalra bootol, mert még mindig sokan használják a billentyűzetet és az egeret... Félelmetes.
-
vicze
félisten
válasz
Bogyó bá' #16 üzenetére
De érted, a userek a gépet 90%-ban default használják, illetve most úgy látszik a többség "kikapcsolta" a MetroUI-t. Ha most a Start screen eltűnik a szem elöl (esetleg végleg, mert jön a Start Menü pótlék) akkor egy raklap fejlesztő kenheti a hajába ez eddig fejlesztet appjait. (Persze tudom ott a "nagy tömegű" Win tablet piac...) És ezzel sokadszorra szívatja meg őket az MS, mint a torkosborz. Vajon mennyinek lesz elege és megy át másik platformra?
Persze a Win 8 nem bukás, nyilván...
-
juve600
nagyúr
nekem a classic shell-el eddig is úgy indult................
-
vicze
félisten
"nagyon sokat használják windowsos számítógépüket egérrel és billentyűzettel"
Ehhez sok statisztikát kellett elemezni...
De várjunk csak, akkor a übber jó csodás fasza ModernUI-t nem lehet egérre billentyűzettel használni? Hmhm, mintha pár MS fan az ellenkezőjét mondaná két éve. Most vajon változik a véleményük? -
amadeus11
senior tag
Én majd akkor váltok , ha a teljesen ki lehet kapcsolni a metrót . Semmi előnyét nem látom a Win8-nak . Két másodpercel előbb bootol be ssd-vel . 10 helyett 8 mp , na nagy ügy , cserébe kapok az arcomba egészképernyős gagyi alkalmazásokat , kétféle kezelőfelületet ami random váltakozik . Múltkor próbáltam , jobb klikkből elvileg ki lehet választani a fájlokhoz rendelt alapértelmezett alkalmazást gyakorlatban nem . Igen , felvilágosítottak hogy ezt a beállításokban kell megtenni , mert amúgy hiába ajánlja fel nem működik . De ez milyen tré már . Ahogy az egész metró felület , nagyon gagyi és krva ronda , igénytelen ( másoknak ez letisztult
) .
-
Bogyó bá'
nagyúr
Lehet, hogy tényleg várni kellene... ...viszont tartok tőle, hogy a Win9 is megjelenésekor egy bughalmaz lesz, és majd csak némi javítócsomagok után lesz "kész" operációs rendszer. Bár valójában semmi sem sürget, minden működik a legális 7-esem alatt. (A 8-cal publikus beta korában kísérleteztem, de pár nap múlva uninstalláltam, mert azzal nem tudtam együtt élni).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ennyiben jó ha valamit üzleti alapon fejlesztenek, mert ha nem csörög eléggé a della akkor kénytelenek engedni...
Mekkora PR szöveg ez a statisztikás duma is.
-
musculus
tag
Felesleges, 15 hónap múlva jön a Win9. A Win8 hírét már nem lehet megmenteni, nem fognak váltani az emberek.
( mondom úgy, hogy én szeretem a 8-at, de azért kellett egy hét, mire a metrós f***ságokat kiirtottam belőle, start menüt állítottam be, boot-to-desktop default, stb)
-
Bogyó bá'
nagyúr
Még megvárok egy pár frissítést, és a végén lecserélem a jó öreg Win7-emet erre a vacakra....
-
Vicoo
senior tag
Hát igen, az asztali mód ugyanis nem csak teljes képernyős alkalmazásokat ismer, míg a modern ui igen. vagyis lehet osztani két felé stb, de az nem ugyan az.
-
Zoli0726
aktív tag
válasz
fordfairlane #5 üzenetére
Egyetértek, ekkora idiótákat.
-
fordfairlane
veterán
a Microsoft a fenti módosításokat használati statisztikákra alapozva lépi meg, amik azt mutatják, hogy még mindig nagyon sokat használják windowsos számítógépüket egérrel és billentyűzettel, a programokat asztali felületen futtatva.
Elképesztő felfedezés. Erre egyedül jöttek rá, vagy külső szakértők bevonásával tettek szert az információra?
-
kispx
addikt
Pedig hányan jósolták azt, hogy az ms kukázni fogja a desktopot a moderrn ui kedvéért....
-
BiP
nagyúr
"a Microsoft a fenti módosításokat használati statisztikákra alapozva lépi meg,"
Nem úgy volt, hogy ezt az egész ModernUI-s izét, meg a Start screent ugyanúgy a használati statisztikákra alapozva lépték meg? -
En leszedtem a jo kis start is back-et es minden visszatert a regi kerekvagasba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest