- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #174 üzenetére
Ahogy Win8 se nagyon terjed. Vajon hány százalék használná, ha nem kapnák a gépekkel előre telepítve...
Ha nem nézzük a játékok alatti sebességet, nem igazán van előnye egy Win7-hez képest.
-
válasz
King Unique #167 üzenetére
A Microsoft utolsó bástyája az Office, ezen belül is az Excel, és az Outlook. Ezek azok, amelyeknek nincs valós alternatívájuk Linuxon. Az ilyen terminálos telepítős marhaságokat meg felejtsük már el, teljesen jól használható, és kényelmes disztrók léteznek.
-
dabadab
titán
válasz
"másfajta megközelítések, pl. telepítésnél terminál használata"
Mondjuk lehetne arrról szó, hogy ne tizenötéves tapasztalatokat puffogtassunk?
A W7-tel egyidős Linuxokban konkrétan nagyságrendekkel egyszerűbb (és biztonságosabb) szoftvert telepíteni, mint a W7-ben (és közben nem látsz terminált, hacsak direkt nem onnan akarod csinálni (ami egyébként szintén jobban működik, mint Windowson)) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ha jól van megcsinálva az adott disztró (nem olyan mint pl. egy Ubuntu), akkor nem fogsz rászorulni terminál használatára. Persze ha tudod egy program nevét amit fel akarsz rakni, akkor gyorsabb beírni a parancsot, mint a gui-s csomagkezelőben beklikkelni.
Ami kicsit más, az a dolgok működésének megoldása, mint pl. a biztonsági megoldások, az főleg XP után lehet furcsa, hogy nincs mindenhez joga a tisztelt felhasználónak.Ha ezen túljut valaki, akkor már nem sok eltérés marad.
A magam részéről az vitt az OOo, majd LO felé, hogy ott olyan jellegű a progi, ahogy azt az MSO2003-nál megszoktuk. Tettem ecdl-t is belőle, szerintem jó is volt nagyon, szal nem igazán tetszett amikor kijött a 2007, így kerestem magamnak jobbat...
-
sh4d0w
félisten
válasz
"..telepítésnél terminál használata + parancsok ismerete, másfajta kiterjesztések, programok..."
Nagyon régen használhattál Linuxot. Nem kell terminál sem a rendszer telepítéséhez, sem a kész rendszerre programok telepítéséhez, ergo parancsok ismerete nélkül is lehet használni Linuxot. A kiterjesztések rohadtul nem számítanak, nem annak alapján nyílnak a programok, a programok használatát meg Windows-on is el kell sajátítani, csakúgy, mint magának az OS-nek a használatát is.
-
BonFire
veterán
válasz
King Unique #164 üzenetére
Annyiban kijavítanálak, hogy a 8.0-ban is lehet csoportosítani az ikonokat.
Az OblyTile-lal és egy kis Illustratorral remek személyre szabott Metro Style ikont gyártottam magamnak...
Persze, ha nem csinálunk egységes csempéket, akkor legtöbb Desktop program ikonja rondán mutat a csempék között, de van egy rakás ingyenes csempe pakk is, szinte minden programhoz. Amelyikhez meg nincs, csináltatunk. Azért vannak a grafikusok, hogy megcsinálják, nem?
Egy idő után a csempegyártást is eluntam, így olyan az ikon, amilyen. Nem érdekel. De ha valaki megrendeli, jó pénzért bármilyen csempe pakkot legyártok neki. Ebből élek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #164 üzenetére
-
törölt tag
válasz
King Unique #113 üzenetére
Gondoltam, hogy a buzulás. Természetesen csak a gépre vonatkozik, és természetesen rám is.
Az egyszerű emberek közül sokan meg sem találják a desktopot.
Mert fogalma nincs, hol keresse. Ez azért elég csehszlovák.
"mikor 5-10 perc alatt bőven le lehet"
Nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy egy átlagember hogy használja a gépet. Neki ez olyan, mint a tv vagy a dvd-lejátszó. Megveszi, hazaviszi, bekapcsolja, beteszi a lemezt, elindítja, megy, megállítja, megáll. Ha a dvd-menüjében kellene kutakodnia, hogy megtalálja az évek óta megszokott használati módot, akkor visszavinné, és venne egy másikat. -
törölt tag
válasz
King Unique #108 üzenetére
"a fenti jelzőket, stílust, meg otthon..."
???"csak akkor az elején kellett volna meghúzni a vonalat és többféle verziót kiadni, akár külön célcsoportoknak, nem utólag össze-vissza faragni..."
Na, ebben egyetértünk. És még nagyon sokan értenek egyet veled az elégedetlenkedők közül, mert rengetegen írtuk, mondtuk ezt már az első nyilvános tesztverzió óta, azaz lassan két éve. -
WinPho
senior tag
válasz
King Unique #84 üzenetére
+1000000000 és egy csillagromboló!
Megszerettem csempét és az egész metro designet erre most az egyszer nem olyan makacs az MS. Szerintem igenis ezerrle, radikálisabban nyomja le a torkukon ezeket a csempéket. Kicsit jobban kéne terelni az embereket Win8-ra, pl.: nagyobb kedvezmények (ennél többet hogy lehet adni?), Win7 fokozatos "szabotálása"(Miért van olyan érzésem, hogyha ezt az epöl "találta" volna föl, akkor a hívők ugrálnának örömükben és hurráepöl? Na de ez már nagyon OFF)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest