- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jopar indokot tekintve igazad van (nem akar fizetni, szerverre), nehol nem (a Windowsos-ujratelepitos tortenetnek mar regesreg vege van, ill. idonkent a Linuxok is megdoglenek ilyen-olyan oknal fogva, stb).
Megintcsak a kerdes: milyen problemat old meg, amit a Windows nem?
- szerveren oke, egyertelmu, de azt gondoltam, hogy desktoprol beszelunk elsosorban. Maradjunk a desktopnal szerintem
- ingyenes: teny, egyelore ez nyugaton nem annyira nagy ugy, keletebbre meg a warez egyszerubben megoldja, mint az, hogy megtanul valaki 'Linuxul'
- regi gep: hat, szo-szo, ahol az XP docog, ott mar a Linux is -- ugyanis a szuk keresztmetszet mar regesreg nem az OS, hanem a JS-heavy weboldalak. Az OS szinte minimalisan szamit, ha egy Index fooldal mellett 200 MB-ot foglal egy Firefox.
- egyszerubb a szoftvertelepites: ez igaz, ha van hozza csomag. Ha nincs, akkor nem egyszerubb (illetve a klasszikus csomagkezelesnek is megvannak a hatranyai).Szoval en nem vedek semmit, csak azt mondom, hogy akkor tud egy rendszer elterjedni, ha megold egy problemat. Mobilon peldaul megoldott egy problemat az iOS meg az Android, el is terjedt.
Folytatnam, de faradt vagyok ehhez asszem.
-
King Unique
titán
Persze nem vagyok nagy Linux user, sem akkor fan, de van amihez terminal kell, v legalábbis onnan célszerűbb megoldani.
Lehet ott is letöltött programokat futtathatóvá tenni, de az már kicsit más, mint a windows---letölt---katt-egyből telepít megoldása. Rendszer telepítése grafikus, ki mondta, h ahhoz terminal kéne, pontatlanul fogalmaztam....
De összességében az a win user, akinek gondot okoz, h W8 alatt beállítson, megszokjon pár fentebb említett egyszerű dolgot, nem hiszem, h egy Linuxszal könnyeben boldogulna, részben ezért sem használják globálisan a 2.3 %-nál többen, holott nekem személy szerint tetszik azért pl. újabban a Mint.(#170) dabadab : csomagkezelőre gondolsz? Ja az az, de nem mindig azért.
-
Ja, csak ha nem hasznalod a terminalt, akkor kb. semmi nem indokolja, hogy Linuxot hasznalj. En - szerintem - eleg jol ertek a shellhez es a GNU toolboxhoz, ezert hasznalok Linuxot -- sokkal gyorsabban meg tudok oldani vele dolgokat, mint Windowson (a Powershellt nem vagom annyira). Ha nem hasznalsz terminalt, akkor eleg felesleges Linuxozni. Van persze meg csomagkezelo, ami altalaban hasznos, neha nem annyira.
De alapvetoen azert jo a Linux, mert mast tud, mint a Windows, nem azert, mert jobban tudja azt, amit a Windows egyebkent is jol tud.
-
BonFire
veterán
Nem is annak szántam, csak feldobódott, mint ellenpélda. Kénytelen voltam lecsapni a labdát.
tomtyi: Ha viszont levelezőklienst használsz, akkor sosem szembesülsz a változásokkal, amit a Google időrő-időre bevezet (így nem jelentheted ki ex cathedra, hogy „Az emberek használják, szeretik, értik.”), és amelyek nem kis gondot okoznak még a tapasztaltabb felhasználóknál is. Mondanom sem kell, hogy az 1.0-s usereknél meg pánikot. Volt belőle az utóbbi években éppen elég. Legutóbb a levelek kategorizálására prüszkölt mindenki, holott szerintem az is egy nagyon jó kis találmány lett.
De tényleg hagyjuk a Google-t! Szerintem tiszteletben kéne tartani azt is, hogy ebben a topicban itt vagyok harmadmagammal, akinek tényleg bejön és hatékony a metró és a csempék. Lehet, hogy mi vagyunk a ritka kivétel, de ezek szerint mégsem teljesen ördögtől való az ötlet. Csak éppen a tömegízléssel nem találkozott. Van ilyen.
-
Воланд
titán
nem fals, csak vagy lusta voltal elolvasni, vagy nem erted amit olvastal. vannak hatterugynokok, amiknek a segitsegevel egy hatterbe tett alkalmazas tud muveletet vegezni. nyilvan ha majd atkerul az office teljesen az uj futtatasi kornyezetbe, akkor lesz olyan hatterugynok, aminek a segitsegevel tud szamolast vegezni az adott alkalmazas. (ertem en, hogy sok f*szsagot csinalnak mostanaban redmondban, de azert teljesen hulyenek ne nezzuk mar oket.....) nem vagyok fejleszto, most nem fogom megkeresni, hogy jelenleg van-e ilyen hatterugynok.
mellesleg egy par honappal ezelott mar kiveseztuk ezt a temat.
-
-
<Lacy85>
addikt
Gondolom sikerült leszűrni, hogy ez csak a metro app-okra vonatkozik. Bár az írásodból ítélve szerintem nem...
"A Windows 8-as Metro alkalmazások életciklusa szempontjából az első és legfontosabb tudnivaló, hogy az alkalmazásaink miután háttérbe kerülnek, nem futnak tovább...,"
Komolyan kezdem sajnálni a Microsoft-ot. Olyan kifogások vannak a Win8 ellen, hogy égnek áll a hajam.
-
-
King Unique
titán
Azért ilyen megállapításokhoz nem kell annyira képben lenni, akkora ész sem kell hozzá , h rájöjjön az ember, nyilván tisztában vagyok vele, h eladások zöme előtelepített gépekből, céges licenszekből származik, nem a sok mezei home user féle aktivátoros trükközésekből...csak ezt már nem akartam külön taglalni a topikban
Másrészt W8-ban is ugyanúgy ott a desktop környezet, ez evidens, ki mondta, h céges progikat, v bármi mást kötelezően Modern UI-ra kell átszabni és használniEgyes driverek, adott hardverek nem megfelelő támogatása, főleg 8.1-nél, az valóban gond, de használni sem kötelező, az meg megint a másik dolog, mikor 2020-ig jó lesz a W7 is.
(#93) tomtyi:
1. nem vagyok infomókus, de nekem ennek ellenére sem kellett semmit se állítgatnom, átszabnom rajta külső progikkal, elég volt egy hosszú délután kiismerni. Azért egy W8 kezeléséhez nem kellenek nagy képességek, itt inkább a megszokotthoz való makacs ragaszkodásról van szó, de akkor meg annál kell maradni és nem az új rendszert erőltetni és erővel fikázni, talán saját maga szűk látótere miatt ezen csoportnak. Az, hogy munkája kinek mennyire értékes, ettől független, nem vontam kétségbe ezt soha, nem tud tudom mért hoztad fel, céges és egyéb hivatali környezetben meg nagyon ritka a W8.
2. nem hinném, h olyan nagyon törpe, bár kétségkívül több az elégedetlenkedő, de itt PH-n, ismeretségi körben is vannak, sőt még középkorúak csoportjában is találkoztam sokakkal, akik nem nyavalyogtak az új rendszer miatt, ha utóbbiaknak ment, akkor nehogy már a 20-4x évesek nyafogjanak...vállalti réteg, fentebb kifejtve meg más tészta.
MS-nek nyilván van felhasználók terén elég nagy tapasztalata, tisztában lehettek vele, h a sok radikális újítás nem mindenkinek fogja elnyerni a tetszését, csak akkor az elején kellett volna meghúzni a vonalat és többféle verziót kiadni, akár külön célcsoportoknak, nem utólag össze-vissza faragni...a fenti jelzőket, stílust, meg otthon...
-
<Lacy85>
addikt
Ezzel nem igazán értek egyet, mert az tény, hogy a metrós böngésző egy szánalom, de ha asztalról indítod, akkor épp úgy működik, mint eddig (IE). Viszont nyugodtan telepíthetsz ide is bármilyen más böngészőt. Nekem a Chrome van fent mellette, és észre sem veszed, hogy nem Win 7-en futtatod. Max annyiban, hogy nincs aero. Szóval az asztali környezet ugyan úgy működik, mint eddig.
#93 tomtyi:
"2. merto dizájnt vagy követik a külső fejlesztők vagy nem, ha nem, akkor izgő-mozgó csempék és színes-szagos régifajta ikonok katyvasza, ráadásul kisebb méretben az izgő-mozgók kevésbé informatívak, ráadásul a neveik sincsenek mindig ott, tehát csak az ikon alapján kell(ene) megtalálni;"
Ebben mondjuk van valami, ezért is írtam feljebb, hogy üzleti környezetben azért nehezen tudok elképzelni egy 8-at. Az egész felépítése, működése inkább olyan szórakoztató otthoni használatot sugall, de vállalatnál én sem használnám.
-
<Lacy85>
addikt
"Ott viszont nagyon sok saját alkalmazást is használnak és nem fogják átírni őket metróra,"
Ezt viszont nem vágom. Miért kéne bármit is átírni metróra? A sima desktop progik is futnak rajta.
Nem azért nem fognak váltani, mert "jajjj, full screen metro progik", hanem azért, mert nemrég váltottak 7-re, vagy épp az van folyamatban, és azért nem 2 perces meló, és nem 200Ft új rendszert bevezetni.
Ezt meg is tudom érteni. Otthoni célra szerintem jök jó a 8, de cégnél valahogy nem tudom elképzelni. Pl. azt nem tudom, lehet-e egyáltalán MS mail cím nélkül használni? Nekem telepítésnél visított, hogy adjam meg, vagy hozzak létre, de nem is néztem, ki lehet-e kerülni. Azért egy cégnél az elég gáz lenne, ha a saját céges email mellé mindenképp használni kéne egy outlook-osat is a céges laptopon.
Meg ha mondjuk 2 meeting között rinyálna a market, hogy frissítés van az Angry Birds-re.
Szóval ja, ilyen szemszögből azért benézte a MS rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Mercedes topic
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest