- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 4G
- Magisk
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saskakas18
tag
Sziasztok,
Most minden iphone-ra érvényes a nincs benne csak kábel? Láttam olyan telefonos oldalakat, ahol fel van tűntetve még a többi tartozék. Vagy már tökmindegy, hogy mi is van ott a csomagban úgyis csak kábel lesz?
A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!
-
rep3at
őstag
A gyorstöltő lehet generált igény a mai rohanó világunkban, ám sokszor jött jól reggel amikor fél órám volt csak tölteni és utána bírta a telóm egész nap. Amúgy meg nálam ki is kapcsolható ha éjszaka töltöm..
Forward thinking. كرر
-
judas13
addikt
Mindenesetre akkor megfogják lépni ők is ezt (szinte) biztos. Hagyja el minden gyártó és tényleg csak az vegye meg külön akinek szüksége lenne rá. Na az már kimutatható öko lépés lenne. De ha ez a példa emnyire ragadós, lesz talán lesz is ertelme ennek az egésznek..
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Aryon87
félisten
-
Szakiii
addikt
Így is lehet nézni, de pisti tipusból is van ezer meg egy akik soloban nyomjak, viszont hogy van mellette valaki aki szolidabb emiatt egyedi a csatorna nem amiatt hogy van egy k.anyazos akin lehet nevetni, mert abbol tenyleg rengeteg van es a szolidabbak meg nem futnak be egyedul, emiatt jo paros a 2 srac.
Fater lassan nyugdíjas a mávnál, de azt mondta tőlük illedelmesebb utasokkal ritkán találkozik. Lehet beképzeltek, lehet van tőlük jobb, de szép egészet alkotnak. Nekem a twitch moderalas ami kiakaszto, ott ki szokott jonni hogy elszállt veluk kicsit a ló. A semmiért szétoltanak hozzaszolokat és a nézők meg természetesen csatlakoznak. Ez nagyon nem szimpi amugy szerintem korrekt amit csinalnak
-
janeszgol
félisten
válasz 7Heads Drago #518 üzenetére
A boltban majd ajánlják.
Amúgy a hülye Samsung egyre mélyebbre süllyed a szememben. Az idei vacak palettájuk után kigúnyolják az Apple megoldását, majd utánozzák. Ha a 2021-es S szériánál még nem, a 2022-es szériánál tuti elhagyják a kiegészítőket.
(Ráadásul lásd jack csati esetét is.)[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Töltő és fülhallgató nélkül érkezhet a Galaxy S21
Köszönjük Apple a környezettudatosságot, és hogy megvilágosítottad a Droidos oldalt is
Itt az első dinkafecske..
Bár nekünk szerencse nem lesz kompatibilitási gondunk.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
batai15
félisten
hejes ! hejes! négy négy!! Szerintem még hagyják ki a kijelzőt is ,az is van mindenkinek legalább egy ha más nem a régi telefonba betörve.
Plusz emelni kellene az árakon is ! -
judas13
addikt
Pedig nincs is nagyon mire.
Az egészet - szerintem - legalábbis a verbális részét a Pisti viszi a hátán, Janinak "csak" az "igen, igen, aha,ühöm, köszi szépen srácok, tényleg" marad, a háttérben való vágások, a zene alá keverése mellett..
Mindenesetre több mint ügyes, respect, hogy pár év alatt eljutottak egészen idáig. Profi stúdió(k), felszerelések, naponta jelentkező reggeli műsor, vezető vlogok, tech rendezvényekről szponzorált bejelentkezések, utazós videók stb.Ügyesek. Aki tudja csinálja utánuk.
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #510 üzenetére
Még mindig szalmabábozol... Nem mondta senki hogy minden paraméterében egyenlő lenne a 11 meg a mini. Én azt mondtam, árban egyenlőek. És mivel a mini is a 12-es széria része, így még mindig az van, hogy a 12-es széria legolcsóbb darabja ugyanannyiért indul, mint a 11-es széria legolcsóbb darabja indult a tavaly. Ezt még mindig nem tudtad megcáfolni.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
7Heads Drago
veterán
A mini is a 12es széria része, ellenben ott van a mini jelző. Tavaly nem volt mini.
Ez nyilván elkerülte a figyelmedet. Bővitették a szériát. Ez még nem azt jelenti hogy egy 5,4 oled = 6,1 ips, vagy hogy a 2227os akku = 3110 akkuval. És nagyon úgy néz ki hogy a sot is nagyon messze lesz tőle.
De azt képzelsz amit akarsz... nem érdekel ez a továbbiakban.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
joey04
titán
na most olvasom, helyre állt a zen, újra van thevr. ettől mondjuk még töltő nem lesz a dobozban, de egyeseknél egálban van a kettő.
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #505 üzenetére
Másnak is válaszoltam. Most veled beszélgetek.
Az Apple szerint az i12 két méretben jön (vagyis veled ellentétben ők a minit nem vágják le a szériáról), de a tények ne zavarjanak
A beszúrt képen hol van, hogy a 12 mini nem számít a 12-es iPhone-ok közé? Erre hozzál már valami hivatalos forrást a terelés helyett. Mert a kolléga egyszer már belinkelte ide az Apple hivatalos álláspontját, ami szerint a mini is a széria része. Ezt meg tudod cáfolni vagy inkább terelsz még 30 hozzászóláson keresztül?[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #503 üzenetére
Az ár alapján soroltam be a tavalyi széria legolcsóbb modelljét meg az ideiét. Mindkettő 700 USD-be került a megjelenésekor. Nem laptopokat meg TV-ket hasonlítottam egy telefonhoz mint te...
Fentebb is írtam, össze lehet mérni a két alapmodellt egyébb paramétereik alapján is, de árban attól még ugyanannyiba kerülnek. Ez tény, amivel te nem tudsz mit kezdeni, de attól még tény marad.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #501 üzenetére
Ez a terelés már tényleg szánalmas (tv meg laptop, lol). Pontosan tudod, hogy a legolcsóbb tagja a 12-es szériának, a 12 mini ugyanannyiba kerül mint tavaly a 11, a kolléga is linkelte tegnap a képet, amin az Apple is azt írja, hogy a 12 két méretben is elérhető. Nem egyben, mint anno a 11, hanem kettőben. De felőlem csináld csak tovább amit eddig, nem várom el hogy a tények megzavarjanak a narratívád erőltetésében.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Ha az ár alapján hasonlítjuk akkor az I11 utódja még sok minden lehet: [link] [link] [link]
Ha nézzük a márkát is akkor: [link]
Ha pedig figyelembe vesszük a formát, és a tudást is akkor pedig: [link]
Az Apple a telo bemutatóján se mérte össze az I11-et az I12 minivel. Ez csak a te agymenésed.
Érdekes hogy csak és kizárólag te képzeled ezt így a fórumon, de ne zavarjon hogy még az Apple se így gondolja.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Giovan!
addikt
válasz janeszgol #499 üzenetére
Nem, a sima modellek maradtak alapkészüléknek a plus modellek behozása után is, mivel azokat árban nem alájuk, hanem föléjük pozícionálták. Itt nem ez a helyzet, a 12-es szériának a mini a legolcsóbb darabja. A tavalyinak meg a 11 volt. Lényegtelen, hogy mit mutattak be először, mert az árak egyértelműen mutatják, hogy ők immár a minit gondolják az alapnak.
-
janeszgol
félisten
Látom többször is írtad már ezt. Ha az lenne az alapmodell, akkor azt mutatta volna be elsőnek. De nem azt mutatta be, hanem a sima tizenkettest. aki értőn olvassa a cég kínálatát, az tudja, hogy a két 6.1 colos az alapmodell, a többi ráadás.
Szerk.: az Apple mindig az alapmodellt mutatja be először. Lásd a sima-Plus esetét is, ott a Plus volt a ráadás, és a 4.7 colos az alapmodell.
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz Depression #496 üzenetére
Felőlem úgy hasonlítod ahogy akarod. De ha ár alapján hasonlítjuk (már pedig miért is ne tehetnénk meg), akkor a 12 mini a sima 11 utódja. Ez teljesen nyilvánvaló, nem is igazán értem hogy mi ezen olyan érthetetlen egyesek számára.
-
Depression
veterán
A 12-es iphone paletta semmi más, mint a 2020-as iphone-ok. Attól, hogy kiadnak egy minit, attól még baromira nem kellene ár alapján összehasonlítani a tavalyi palettához, pont mint a hasonlatomban. Te is érted, csak gédened kell magad valamivel.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Giovan!
addikt
válasz Depression #493 üzenetére
Jézusom, te megint miről beszélsz?
A 12 mini a 12-es termékpaletta része, áruld már el, ebben mi a védés? Egy egyszerű ténymegállapításról van szó...
A személyeskedést nem tudom minek kellett. Ez egy szakmai topik, szóval ha kérhetem, inkább ne feltételezgess. Ehelyett (mármint a személyemmel való foglalkozás helyett) reagálj inkább arra amit írtam, bár ehhez először talán értelmezni kellene azt
-
joey04
titán
válasz Depression #493 üzenetére
hogy jön ide egy magyar csatorna twitch tiltása?
-
Depression
veterán
Idéztelek. Ez van, az apple-ről senki nem mondhat semmit, csak azt, ami nekik tetszik, illetve nem is, hanem csak azt, amit ők is engednek. Pont úgy, ahogyan te véded őket.
A szerencsétlen védésed olyan, mintha amikor a bmw bejelentte az 1-es bmw-t, és onnantól kezdve az 1-es bmw került volna 30k €-ba, mint előtte a 3-as, a 3-asnak meg az alapára csupán 40k € lett volna, és a bmw fanek elkezdik magyarázni, hogy még mindig kapható bmw 30k-ért, azaz nem volt áremelés.
Feltételezem te sem a minit fogod venni, csak van annyi pénzed/jövedelmed, hogy nem érdekel egy telefon ára. Ugyanúgy egy buborékban élsz, ahogyan én is, csak te nem érted azt a részét, amikor valakinek spórolnia kell egy telefonra, mint ahogyan én nem értem azokat, akik minden pénzüket egy ilyen telefonra költik, de albérletben laknak.
Pont ezért van az, aki a samsungot választja, van akai a iphone-t, van akinek a göndör, és van akinek a rövid haj, és van akinek a fekete haj tetszik.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
S e t h
nagyúr
válasz Depression #485 üzenetére
Mi áll egy ilyen szabály mögött, hogy egy liveot nem lehet közvetíteni?
Az oké ha egy szabály megszegése szankciót von maga után, de itt mi az elérni kívánt cél a live közvetítésének tilalmával?
Egyrészt ugye ha sokan beszélnek vmiről az reklám, viszont az Apple mégsem szereti ezt.
Vajon mi az oka ennek?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
joey04
titán
oszt akkó?
-
judas13
addikt
Twitter:
A hír sajnos igaz. A Twitch kibannolta a csatornánkat. Kaptunk három copyright strike-ot egymás után az Apple tartalmait kezelő cégtől... mi sem tudjuk pontosan mi van, de igyekszünk tiszta vizet önteni a pohárba, mert ez nagyon gáz Csalódott, de megkönnyebbült arc Hamarosan jelentkezünk!
Janos Komzsikennél többet én sem tudok..
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Honnan lettek bannolva? Egyáltalán, hogy kapcsolódik ez az infó a fenti beszélgetéshez
-
Drp81
aktív tag
válasz 7Heads Drago #482 üzenetére
"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #482 üzenetére
Nem mindenhogy, épp ez a lényeg. A sima 11 alatt nem volt semmi a 11-es szérián belül. A 12 alatt meg ott van a 12 mini. De tudom, a 12 mini nem a 12-es termékpaletta része, mert csak...
-
7Heads Drago
veterán
Kértem hogy mutasd meg hol van kiírva? Igen
Ez esetben ne rám mutogas.
Egy biztos: az I11et az I12 vel lehet összemérni mindenhogy. Az hogy kiadtak egy 729$ modellt is az csak azt jelenti hogy gondoltak azokra akiknek csak a kis telo jön számításba. Ellenben a kis méret mellett még sokan hiányolják a leolvasót is. Ezáltal ez megint csak félmegoldás lett.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #480 üzenetére
Ja hát az Apple mégse számba vehető forrás, igazad van. Ellenben a te véleményeddel, ami természetesen sokkal relevánsabb a témában
Vagy van bármiféle hivatalos forrásod arra vonatkozóan, hogy a 12 mini nem az idei 12-es termékpaletta része?
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #477 üzenetére
Már linkeltem fentebb az árakat, amit a hivatalos bemutatón mutattak meg. A i12 az Apple szerint 700 dollártól indul, mert idén a 12 mininél kezdődik a széria, és nem a sima 12-nél. Gondolom ezért is nevezték el iPhone 12 mininek, mert ezt is 12-es termékpalettta részének tekintik (és nem valami önálló dolognak, mint mondjuk a szintén idén bemutatott SE-t), de ez csak egy tipp
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Az jelent valamit, hogy az X és a 8-as sorozatok bemutatása után ugyanennyi nappal a Mobilarenán 1100 hozzászólás született, most pedig 500-nál sem járunk?
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #472 üzenetére
És ez miben is cáfolja azt amit én írtam? Mert az az volt, hogy most is megkapod az alapmodellt 700-ért, mint a tavaly. Ezzel az infóval tudsz valamit kezdeni, vagy lesz még 30 hozzászólásod a témában ami totálisan elbeszél az én állításom mellett?
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #470 üzenetére
Nem az van a kép alá írva, hogy minden i12 700 dollárba kerül, hanem hogy már 700 dollártól van i12. Elhiszem hogy nem illik a narratívádba, de a valóság még mindig az, hogy az Apple szerint a mini is i12, csak a két i12-es modell közül az a kisebbik. Ott a kép, világosan látszik, hogy ők ezt így gondolják.
Az alapmodellel mit találtam ki? A legbasicebb tudást adó, legolcsóbb mobil a most bejelentettek közül. Magyarázzam el, hogy ez mit jelent?
Vagy hogy a 12-es szérián belül melyik modell ez, és melyikre illett ez a leírás a 11-es szérián belül?[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Mindegy hogy magyarázod a képen csak I12 van írva. Nem mini, és nincs mellé írva az se hogy series. Ez a userek félre vezetése. Illetve még csak csillagozva sincs az ár a +30 $ miatt. Vagyis ezt találtam:
Az Apple event videon 44:39 halható.
Ezt az alapmodell dologot is csak kitaláltad. Se a tech oldalak nem így hozzák le, se az Apple. Egy teljesen új méretet vezetet be (vagyis inkább hozott vissza) és pont. A régi árát meg megemelte. Se kijelző nagyságban se üzemidőben nem lesz köze az I11hez. Sőt maga az Apple is az I12 minit a bemutatón is az I8 mérte.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #468 üzenetére
Mi rajta a kamu? Az i12 széria 700 dollártól indul, mert az a 12 mininél kezdődik, az meg 700 dollárba kerül. Az Apple veled ellentétben nem különítette el a minit a generáció többi tagjától, hanem úgy veszi, hogy most ez az alapmodell, így ezért kéri el az alapmodell árát. Tényleg nem tudom mi ezen olyan érthetetlen.
A +30 dollárról nem tudtam, ezek szerint tényleg drágul mindenkinek, aki nem a felsorolt szolgáltatóktól veszi a készüléket. Ez mondjuk elég rossz hír. Mindenesetre kösz az infót.
Az SE egy teljesen más történet, azt soha nem kezelték a 12-es széria részeként.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Az általad linkelt kép látod kamu. Mivel oda nem I12 mini van írva, az I12 meg 800 ba kerül. Persze a képen mindkettő rajta van. Sajnos minden gyártó ezt csinálja már.
Illetve érdekes hogy ezt a plusz 30 dollárt se említették a bemutatón sehol se. [link]
Most akkor az általad linkelt kép mutatja az idei szériát? Mert akkor az csak az SE-vel kezdődik...[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #461 üzenetére
Nem igazán értem, hogy miért lenne az érv, hogy nem csak te gondolod így. Az idei széria ugyanúgy 700 dollártól indul, mint a tavalyi. Mert a minit is ide számolja az Apple, láthattad ezt a bemutatón is. Szóval az van, hogy most nem a 12 az alapmodell az Apple szerint, hanem a mini. Hogy te ezt nem akarod tudomásul venni, az már a te dolgod.
Nem láttam a másik topikban, ezért kértem rá itt a forrást, mert most itt került elő a dolog.
-
7Heads Drago
veterán
Nem csak én gondolom így. Be is másoltam de se baj. Nem én beszélek most a levegőbe kettőnk közül.
Ezek szerint te mindent csak az árazás szerint sorolsz be? Az egyéb fizikai jellemzők szart se jelentenek ezek szerint.
A másik topikba már kétszer is linkeltem.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #459 üzenetére
Felőlem úgy gondolod ahogy akarod, ez a te dolgod. De attól még az árazás azt mutatja, hogy az Apple idén nem a sima 12-t tartja a 12-es széria alapmodelljének, hanem a minit. Mivel most 2 készülék is érkezett a 11 helyére, a miniért kéri el a tavalyi alapmodell árát, a 12-t egy százassal feljebb tolta, a prokhoz meg nem nyúlt. Átpozícionálták a termékpalettát a mini megjelenésével, ennyi történt.
Erre a pro-s drágulásra valami forrás? Ez eddig elkerülte a figyelmemet.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Idén 4 modell van tavaly 3 volt. Akkor mi minek felel meg szerinted? Csak ezért hoztam ide a pro max ot. Ugyan ne etes már ekkora zöldségekkel. [link]
Compared to the iPhone 11, the 6.1-inch iPhone 12 is 11 percent thinner, 15 percent smaller, and 16 percent lighter, while the 5.4-inch iPhone 12 mini has no comparison because it is the smallest, lightest iPhone Apple has introduced since the 2016 iPhone SE.
Muszáj volt nekik kidobni valamit kis mérettel, mivel az SE után is sok még a régi user akinek próbálnak alternatívát mutatni.
De nem is lenne ezzel semmi baj se ha nem magyaráznád félre az egészet. És ezt ugye nem csak én gondolom így, mintahogy a fenti példa is mutatja.
Mellesleg az idei pro maxbol kizárólag 2 cég kap 1100as áron a többiek eleve +30 dollárért kapják. Ha hozzá veszed hogy tavaly kaptak a pro/pro max userek gyorstöltőt is akkor további 20 dollár lehetne még számolni.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #457 üzenetére
Igen, mert a 12-es iPhone-ok közül nem a sima 12-t szánják az alap készüléknek, hanem a 12 minit. Ez világosan látszik az árazáson. Vedd úgy, hogy eddig a 700 dolláros készüléknél az amoled kijelzőn spóroltak, most meg a méreten
A pro max-ból a tavalyi modell is 1100$-ba került, legalábbis én úgy tudom. De az eredeti hozzászólásodban amúgy a 12-ről volt szó, nem a pro max-ról.
Az idei széria alatt az iPhone 12-es szériát értettem, amit most mutattak be. De akkor majd legközelebb pontosabban fogalmazok, kösz hogy felhívtad rá a figyelmem.
-
7Heads Drago
veterán
-
Ricardo
titán
válasz Depression #451 üzenetére
A fülest kihagyja, az ok, nem ad tokot, ez is ok. Azért egy alap tarozékot ami a működéshez kell ne hagyjon már ki. Senki nem várja el hogy adjon mellé még egyet pluszba ingyen. Csak azt, hogy ne arra építsen, hogy már úgy is van neked otthon. Hiába írok bármilyen hasonlatot le lesz söpörve.
Egyébként megy a melldöngetés hogy nem akar annyi e szemetet hiszen zöld gyártó, ezért nem ad töltőt. Aztán több tagból áll az idei széria, mint eddig bármelyik. Mini, sima, pro, pro max Nagyon zöld. Lassan felzárkóznak a Samsung,és a Xiaomi mellé. Még jó, hogy ők nem mennek más gyártók után
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz 7Heads Drago #454 üzenetére
Csak most nem az i12 a legolcsóbb készülék az idei szériában, mint a tavalyiban volt az i11.
-
Giovan!
addikt
válasz hroberto #446 üzenetére
Nem, jó eséllyel az sem vesz, akinek már van otthon töltője. Épp ez a lényeg, hogy ha a jelenlegi generáció mellé még vesznek is a userek (bár már itt sem fog mindenki szerintem), a következő mellé már kevesebben fognak.
-
Depression
veterán
Ez a gumis hasonlatot már legalább 5x olvastam itt.
Míg egy gumi elhasználódik, addig ez egy töltőre nem jellemző.
A környezetvédelemre pedig az ingyenes a legkárosabb, ha ingyen kérhető lenne egy töltő, még az is kérné, akinek 20db van otthon. Nem véletlenül tiltották be az ingyen reklámszatyrokat is.
Nem vagyok apple fan, de ezt a részét szerintem minden józan gondolkodású ember beismeri.
Az apple azzal köpi szembe a vásárlókat, hogy nem type-c a csatlakozó a telefonon, pedig EU szabályozás alapján az jön korábban, de azokat is figyelembe kell venni, akik vagyonokat költöttek eddig lightning csatalkozós eszközökre.
Arról nem is beszélve, hogy ez egy EU szabályozás lesz, ami ugye nem az egész világ. Szóval hiszem azt is, hogy itt tényleg nem csak a profit a lényeg: hanem a megaprofit, miközben még pozitív hatása is lesz a környezetre!
Hiába reklámozza magát a sziamiáú, hogy náluk jár a töltő, mint eddig az összes telefonhoz, amint életbe lép a törvény, náluk, és senki másnál sem lesz benne az EU-n belül. És bánja a t.k.m is, végre mindenki (köztük én is) megveszi A töltő(ke)t, sok pénzért, amik egy évtizedig kiszolgálja őket. Mint ahogyan már bevásárló kosarakkal és táskákkal járunk a boltba.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
7Heads Drago
veterán
válasz LurkerSheik #425 üzenetére
Mellesleg egy 40W-os gyorstöltő akkora mint az öklöm, adhatja a gyártó de, hogy 1 port miatt nem fogom használni az fix.
[link]
Van abban több portos is. [link]
Szóval rossz az infód.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz LurkerSheik #427 üzenetére
Az enyém is 6 éves és nincs rajta. Akkor most mi lesz?
Most augusztusban kezdték el forgalmazni és csak type-a van rajta: [link] [link]
Sokan nem figyelnek rá. És csak szín meg a kinézett, meg az eladó ajánlása alapján választanak.
Hiába van neki régi töltője ha nem támogatja az új telod töltési szabványát. Az 5w töltési rátát meg kend a hajadra. Utoljára talán 5 éve töltöttem vele rendszeresen. Azóta csak ha gépre mentek valamit akkor tölt úgy.
hroberto #446:[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Gondoltam ezt nem kell külön kiemelni.
De akkor megteszem.
Tehát ha kell töltő, vegyél külön. A topikot olvasva én leszek a gonosz ezzel a véleménnyel, de nekem ez akkor olyan mintha kereket nem kapnál a kocsihoz. Használd az előzőhöz kapott garnitúrát. Mindenkinek van otthon úgyis legalább kettő (téli, nyári) ha nem jó a méret (gyorsabbat akarsz az előző 5 wattosnál), vagy az első autód (nincs töltőd) akkor vedd meg.És igen, ez gáz lesz más gyártó esetében is amikor az Apple-t utánozva kihagyják majd a dobozból.
-
stellaz
veterán
Legközelebb telefont sem adnak, mert úgyis mindenkinek van már egy.
-
Ricardo
titán
"De a régi iPhone töltők jók a mellékelt iPhone 12-es szériához"
Akkor a cikkben rosszul írták."Én kihúztam a dolog méregfogát, rendeltem egy 11 Pro Maxot, ahhoz még jár töltő "
Jó döntés
Ezentúl viszont töltőt külön kell megvenni. Aki szóvá meri tenni, hogy ez kicsit erős, azt leszólják. Ezek után azt mondom, igazuk van. Ha meg lehet csinálni, had szóljon. Kicsit körülnéztem. Kezdem érteni miért nem veri ki egy nyolzezres töltő a biztosítékot, még akkor sem, ha alapból járnia kellene hozzá. Ahol sima szilikon tok eladható 17 ezerért, és egy kinyitható bőrtok 55 ezer, ott ez bőven belefér.
[ Szerkesztve ]
-
judas13
addikt
válasz Juhaszatti #433 üzenetére
na ha azokból is gyorsan kivennék az lenne ám az igazi karbonsemlegesség basszus
-
hroberto
veterán
válasz Juhaszatti #433 üzenetére
Kérdés mennyi van készleten...
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Drp81
aktív tag
“a mellékelt USB-C - Lightning kábel nem jó a régi iPhone-töltőkhöz”
De a régi iPhone töltők jók a mellékelt iPhone 12-es szériához
Én kihúztam a dolog méregfogát, rendeltem egy 11 Pro Maxot, ahhoz még jár töltő (Amúgy -140ezer lesz a 12 Pro Maxhoz képest. Szerintem nem nagyon érik meg az idei Pro modellek... A sima 12-es széria pedig üdvözlendő, 300k-ért még nem volt OLEDes iPhone)[ Szerkesztve ]
"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
Ricardo
titán
Franciaországban jár fülhallgató.
Van egy ország, ahol még jár fülhallgató az új iPhone-okhoz
A töltő elhagyásának ott sem örülnek valamiért.
"Továbbra is nagy a felháborodás az Apple új stratégiája miatt"
"A kritikusok mellett sok szaklap, köztük a Wired is kiemelte azonban, hogy a mellékelt USB-C - Lightning kábel nem jó a régi iPhone-töltőkhöz, csak ahhoz, ami a 11 Pro és 11 Pro Max mellé járt - a legtöbb embernek pedig nincs kallódó USB-C-s gyorstöltője, tehát külön veszi azt meg, innentől kezdve pedig az Apple bevétele emelkedik, a környezetvédelmi vonal pedig háttérbe szorul a plusz csomagolás miatt. "
-
Ricardo
titán
válasz LurkerSheik #427 üzenetére
" viszont az önigazoláshoz kellenek persze a fals prekoncepció, akkor már csak gyári töltő van otthon, mindenhez szigorúan a gyári és 1-1 darab, nincs régi telótól maradt töltő.
mint Ricardonak is. "
Fals prekoncepció?
Leírtam mi van itthon töltés szempontjából.
Kicsit visszavehetnél a stílusból és a személyeskedésdből! -
senior tag
válasz 7Heads Drago #426 üzenetére
Te miről beszèlsz?
‘Rosszul számolsz.
A type a - lighting kábel jó az I12 szériához is csak 5w fog tölteni. De ugye eddig is ennyivel ment neki.’
mert mindenki a gyárit használja egyes egyedül, igen. 😅
usbc már a csajom 6 éves kommersz laptopján is van.Elvileg ez egy tech fórum 60w gyorstöltés meg 6 kamera és antutu nélkül nem élhet egy átlag felhasználó a csúcstelóján , viszont az önigazoláshoz kellenek persze a fals prekoncepció, akkor már csak gyári töltő van otthon, mindenhez szigorúan a gyári és 1-1 darab, nincs régi telótól maradt töltő.
mint Ricardonak is.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
7Heads Drago
veterán
válasz LurkerSheik #425 üzenetére
Most miről beszélsz? A gyári I11 kábel nem jó az I12höz? Normál usb-a - lighting kábelről beszélünk.
A jelenlegi p30 am 6gb ram van. A készülék szerint átlag 2,34 gb a szabad. Ha kicsit is jártas lennél a memória kérdésben tudnád hogy a memóriát soha nem rakja teli egyik os se. A gép müködéséhez mindig kell neki szabad tér. Persze ha igaz az általad felvázolt helyzet az nem jó, de példát is mutass már rá ha lehet.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
(#312) 7Heads Drago
Butaságot beszélsz.
11 Prot se a gyárival töltöm néha hanem, egy 1.7$-os mfi mentes baseus kábellel. 1 óra alat kb 60-70%
(#208) atike
akkor el is tudja adni, nemde?!(#418) Depression
igen van icloud havi 300Ftért 50Gb vagy 900-ért 200Gb
ennél több extra fontos adatot ritkán tart a user egy mobilon.
és nem kell ftp fájl szervert kièpíteni se hardveresen se szoftveresen.
Mellesleg, hogy férsz hozzá az adatokhoz a telón anélkül, hogy azon jóváhagyod az aktuális munkamenetet?
Ez nekem durva privacy hiányosságokat vet fel
De kinek mi.(#317) Ricardo
egyetértek, a kábeleiktől az utolsó dzsunka kínai is jobbat gyárt lassan, ez szégyen.
(#419) DS39
nem csak marketing, tényleg jól működnek az i eszközök egymással.
Bárcsak más gyártó is ráfeküdne egy saját ökoszisztémára.
Android hajnalán, ott volt a Bada a samsungnak.
De a nagy számok hajkurászása fontosabb
(#420) Syl
a google fotók úgylátom hektikus ios-en.
eleinte leállt a feltöltés a háttérben, ahogy írtad.
múlthéten raktam fel most már mind a 20000 kép fent van ott is.
mégis működik a háttérben.Más:
Ez a gyorstöltés is egy generált igény, töltsön fel 1-2 óra alatt, legtöbben éjjel töltik akkor tökmindegy.
napközben meg Qi.
Mellesleg egy 40W-os gyorstöltő akkora mint az öklöm, adhatja a gyártó de, hogy 1 port miatt nem fogom használni az fix.
hordozni - hogyha gyorsan kellene tölteni valahol - meg pont a mérete miatt nem igazán lehet.
Más2:
Értem én a Xiaomi mémet de mivel köztudott, hogy nincs önálló kreativitásuk csak a koppincs, ha meg van akkor már nem is olyan olcsóak, így pár év és beállnak a sorba, ahogy a Samsung stb is valami más dumával.
A Noccsnál talán a Huawei tolta a noccs hajformára nyírt iphone vásárlót, erre egy évre rá kiadtak egy Mate20 Pro-t 😅 Szánalmas.
Irtóztam a noccstól, de használat közben tökre nem zavaró, ahogy a samsung lyukasztott kijelző sem. Bolhából elefánt ez is. De be lehet ezt is mesélni.
Ugyan ez történt a Jack-el. Miért nem lehet kitartani mellette, ha valóban úgy gondolja egy gyártó, hogy kell?Az már csak hab a tortán, hogy alig van olyan ember akinek sose ment tönkre telefonja.
annak a tartozékai megint csak kuka vagy fiók.Az Apple követi a piacot?
nagyon nem úgy tűnik, ahogy eddig sem.
Mindig belenyúlnak abba amerre menni kéne.
A droidos gyártók meg rákontráznak és túltolják.
jövőre lesz már itt 16gb ram is kínából, miközben a rendszer 75%-ban ütesen tartja, röhej.
A Samsung próbál egyedi, saját megoldásokat fejleszteni úgy hogy nem köt kompromisszumot más téren.
A kiugró szelfikamera nem rossz, de ugrott a vízállóság. Ne vicceljünk.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
törölt tag
Mindenkinek sok erőt és kitartást kívánok átvészelni ezt a hatalmas problémát. (hogy vevőbarát módon is csinálhatták volna, azt senki nem vitatja, almás matrica helyett inkább egy kupon például)
Fájlküldés: airdrop, felhő
Betörik a kijelző: felhőben ott a backup
Fotó backup: nekem icloud és onedrive felhőbe is menti automatikusan, háttérben
-
aujjobba
addikt
válasz Depression #418 üzenetére
Van ilyen app igen, Documents by Readdle a neve.
Az is indít valami szervert amit a gépen böngészőből tudsz elérni és feltölteni rá a fájlokat. -
yennayo
tag
szoval a story ez lesz: mobilos a dobozból töltőt kivesz, külön elad +profit.
ha panaszkodnának hol a töltő, felcsapják ezt a cikket és kész -
Syl
nagyúr
A híres "ökoszisztéma" akkor virít igazán, ha több Apple géped van. Nagy össze vannak reszelve.
(#418) Depression
Windowsos kapcsolatát nem ismerem, de ilyen android like FTP-s cucc nincs rá. Itt minden app saját homokozóban fut és tudtommal olyan nincs, hogy "magától" elindul (pl. betört kijelzőnél). Meg aztán ott vannak a szokásos hívószavak: security & privacy. Például (úgy tapasztaltam) csak az Apple saját képkezelője képes a háttérben feltolni a fotókat a felhőbe. Minden más 3rd party app (pl. dropbox, onedrive, google drive stb.) csak akkor szinkronizálja a képeket, ha kézzel elindítod az adott appot. A minap backupoltam az összes fotómat a synology nas-ra. Na a képfeltöltés csak akkor ment, ha futott az app. Sőt! Ha lezártam a kijelzőt, leállt a feltöltés!
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Depression
veterán
Nagyon off: androidon van wifi ftp szerver, nem pofon egyszerű telefonról küldeni, hanem a telefon sem kell hozzá, hogy letöltsd az adatokat róla. Mikor betört a samsung note 5 telefonom kijelzője, és konkrétan nem is lehetett látni semmit sem rajta, akkor is simán le tudtam szedni minden adatot kábel nélkül.
De feltételezem csak van az iphone-on is szintén valami nagyon egyszerű megoldás ilyenre, ami nem csak mac-ekkel működik![ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
addikt
A legtöbbünket szerintem maga a szimpla lehúzás ténye zavar. Itt az elvről van szó, hogy ha az Apple nem rakja bele a töltőt a dobozba, akkor legalább adja láthatóan olcsóbban a telefont. Így viszont a nap végén megint csak a végfelhasználók fizetik meg az ún. környezetvédelmet.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Depression
veterán
Tele a szekrény 500 mAh - s töltőkkel, amik arra jók, hogy lassabban merüljön a készülék, ha rá van dugva. :)
Azért is írtam korábban, azt, hogy nem ellenpélda, mert ha akkor azokat kihagyták volna, kutyát sem izgatná, mint ahogyan ma sem zavar, sőt örülök neki, hogy mostantól az iphone-ok mellé nem raknak 5W-os töltőt. A többiek legalább igyekeznek gyorstöltőt mellékelni, bár android fronton is van olyan, hogy nem a leggyorsabb támogatott töltőt csomagolják mellé.
De még azon se csodálkoznék, hogy a legújabb pro max többet fogyaszt játék közben, mint amit az 5W-os töltőről fel tudna szívni, és ezért kerestek valami kibúvót. (jelzem, az én 3 éves androidos telefonom is ilyen, tehát nem apple fikázás)
Ráadásul kapok megint valami céges telefont az új munkahelyemen, amiről semmit sem tudok. Szóval tényleg rendet kellene rakni itthon a töltők körül, csak sosincs kedvem hozzá.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Ricardo
titán
Lejárt a szerkesztési idő.
" De ha nem a máról holnapra felfogással nézi az ember, hosszútávon lehet ennek jótékony hatása is."
Ezt is elismerem. [link]"Persze ha csak tizedével csökken az általuk termelt e- szemét, az is sokat jelent. Amit kifogásolok az a köré rittyentett mese a környezettudatosságról."
-
Ricardo
titán
Olvass vissza. Nem ülünk sorban. Én arra írtam hogy volt aki azt mondtas, nem baj ha nincs a telefonhoz, mert van otthon ipad és annak a töltője jó a telefonhoz is.
" Jó érv például hogy ha van otton iPad akkor annak a töltője is jó. Hurrá csak nem tudod vele mindkettőt egyszerre tölteni. Megmondhatod a gyereknek, hogy várj mert most apa tölti a telefonját, ha feltöltött felteheted a tableted"
LurkerSheik: A több portos töltőfej jó megoldás lenne, ha egy helyen töltene mindenki.DS39: Egyetértek. Profit. Ez az illegális tartalom küldés mantra meg hülye duma. de ha meg mered említeni Hater vagy.
-
Tibee86
nagyúr
Nincs letiltva, Apple eszközök között működik az airdrop.
#408: Ezzel senki nem vitatkozott, most ez szimpla lehúzás. De ha nem a máról holnapra felfogással nézi az ember, hosszútávon lehet ennek jótékony hatása is.
Januárban cserélem a 7-est valamelyikre, de engem nem nagyon hoz lázba, hogy van benne töltő vagy nincs. Itthon vagy 3-4 töltőfej és legalább ennyi ha nem több kábel van. Nekem nem kell vennem már most sem, és biztos vannak ezzel így sokan még. -
adise
őstag
Megint sok a ha az a baj. Pont egyszerre. Pont most, pont akkor. Pont nem maradnak meg a regi toltok sem. Most mar van is mindennek sajatja. Elobb meg sorban ult erte a csalad. Maradjunk annyiban, ez tenyleg ertelmetlen vita a reszedrol. Kerdeznem, hogy gondolom a kocsiba irodaba sehol nincs se kabel, sem pedig wireless tolto. Gondolom nincs. Az eszedbe sem jut, ha veszel ket telefont akkor veszel egy barmilyen toltot(gyarit sem muszaj) hozza es evekre letudtad markatol fuggetlenul. Es meg egymasra sem kell varnotok. Filleres tetel miatt megy a veszekedes.
-
Ricardo
titán
Nem arra? Te írtad hogy perzse minden egyszerre merül le. Nem, hanem akkor töltjük őket amikor nincsenek használatban, éjszaka.Töltőt azért nem veszek, mert mindennek megvan a sajátja. A karkötők meg elvannak a gépen. De ha most a négy telefon közül kettőt lecserélnénk, és nem kapnánk hozzá töltőt (márkától függetlenül), akkor venni kellene külön, ami nem csak nem zöld, hanem lehúzás, mert az a működéshez elengedhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
-
7Heads Drago
veterán
Nálunk a tablet pl kábel nélkül marha keveset bírt ki. Volt hogy 50% kikapcsolt. 1 gen. Ipad air. Ezen kívül nem ritka hogy valaki magával viszi a töltőt. Szóval pont az általad felvázolt helyzet a nem életszerű nekem.
Szerencsére nálunk csak a tablet volt Apple, többi Huawei volt eddig. Viszont ez most változik meg.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Ricardo
titán
Renbden. Akkor csak annyit kérek, (maradva a kékfog példánál) hogy áruld el nekem, hogy ha már ott van benne a tachnológia, hoszen a Bt füleseket kezeli. Miért van letiltva a file küldés lehetősége?
Az illegális tartalmak átküldése marketing rizsát hagyjuk, mert ha át akarom küldeni akkor ugyanazt amit kékfogon nem tudok, neten gond nélkül megtehetem. vagy csak bluetooth-on küldve illegális? Tényleg érdekel mi értelme letiltani ?Szerk: nem én voltam, nem barlangászom.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Szokásodhoz híven megfogtad megint a lényeget.
Amúgy nem ciki kicsit, mikor már a gyerek is kérdezgeti, hogy : apa apa, 300-400-500 ezer forintot kiadsz egy telefonért, de egy töltőfejen spuroskodsz és logisztikázol a sok kütyüd töltésével minden nap?!X404: Annyi volt a lényege amit már említettek is, hogy valamiért mindig ilyen elrugaszkodott példákkal érvelsz. Most nem keresgélnék, de lehet pont te voltál aki egy régebbi hír/teszt alatt ezzel érvelt.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
". És még pont egyszerre is merültek le. "
Te megvárod míg lemerül? Ha hiszed ha nem éjszakánként (mivel akkor alszunk és senki nem használja őket) töltőn vannak a dolgaink. Anya, apa, gyerekek. Hidd el használunk pár kütyüt. Ez négy telefon egyszerre, időnként (Kb kétnaponta) egy egy tablet. Pár hetente csatlakozik ehhez a listához egy két okos karköt(abból is akad pár darba)ő, amik ilyenkor a gép usb portján töltődnek, mert azokhoz sem adtak töltőfejet.Tibee86: Igen, csak a barlangban nincs térerő ma magyarországon.Gondolom sokat utazhatsz
De azt már tudom a hívektől, hogy ami az iPhone-ban nincs az amúgy is felesleges lenne. Most azt is megtudtuk töltő sem kell mert az hegyekben áll otthon mindenkinél.[ Szerkesztve ]
-
Vig Zsolt
tag
Ennyi pénzért,amibe kerülnék a mai Iphone-ok igazán maradhatnának azok a töltők...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Path of Exile 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Társasjáték topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest