- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
A híres "ökoszisztéma" akkor virít igazán, ha több Apple géped van. Nagy össze vannak reszelve.
(#418) Depression
Windowsos kapcsolatát nem ismerem, de ilyen android like FTP-s cucc nincs rá. Itt minden app saját homokozóban fut és tudtommal olyan nincs, hogy "magától" elindul (pl. betört kijelzőnél). Meg aztán ott vannak a szokásos hívószavak: security & privacy. Például (úgy tapasztaltam) csak az Apple saját képkezelője képes a háttérben feltolni a fotókat a felhőbe. Minden más 3rd party app (pl. dropbox, onedrive, google drive stb.) csak akkor szinkronizálja a képeket, ha kézzel elindítod az adott appot. A minap backupoltam az összes fotómat a synology nas-ra. Na a képfeltöltés csak akkor ment, ha futott az app. Sőt! Ha lezártam a kijelzőt, leállt a feltöltés!
-
Syl
nagyúr
Csak cinikusnak nyilvánítva.
(#340) Thor71
Apple causes ‘religious’ reaction in brains of fans, say neuroscientists
-
Syl
nagyúr
válasz
#86564352 #327 üzenetére
> Nézd meg ahogy neked valós érvvel leírtam miért késő bánat már a Lightning port elhagyása USB-C kedvéért, mivel akkor tényleg több százmillió hulladék keletkezik, a válaszod rá csak cinikus Apple kapzsi szöveg volt. (ipad, laptop Apple-nél is USB-C)
Nocsak. Csak az lehet valós érv, amit te írsz? Csak amivel az Apple-t véded? Más véleménye nem lehet valós, csak cinikus? Mert kritikát fogalmaz meg?
Nekem az a valós érv, hogy csakis az extra bevétel miatt találták ki ezt az egészet. És az a cinikus, hogy környezetkímélésre fogják.Nem mellesleg akkor nem keletkezett több százmillió hulladék, amikor a széles csatlakozójukat lightning-re cserélték?
Ahogy aujjobba is írja. Ha a telefon ára olcsóbb lenne, vagy ingyen adnák a töltőt annak aki igényli, azt mondanám korrekt. De így, hogy zöldség zászló alá bújva extra 20 dollárt kérnek az 1200-as telefon ára mellé... Nem kicsit cinikus.
-
Syl
nagyúr
válasz
#86564352 #305 üzenetére
> Egyébként ha tévesen állítasz valamit mint 274. hsz 1-es pontodnál és kijavítanak, az nem azt jelenti leszedik rólad a keresztvizet.
Először is, nem állítottam semmit. Felvázoltam egy forgatókönyvet. Ha hibásan és ezért kijavítanak, azzal semmi bajom. A problémám, ha bármi negatív kritikát fogalmazok meg a céggel, a termékükkel, a szolgáltatásukkal, akkor jön a burkolt hülyézés, a megmondóemberkedés stb. A múltkor egy macOS beépített szolgáltatással való problémát ecseteltem (nem egyedi eset, többen szopnak vele), erre megkaptam a szokásos "arra nincs is szükség", "minek akarom én azt használni" stb., stb.
Mégis csak igaza lesz odani kollégának. Nem szabad semmi negatívat írni az Apple-ről(#312) 7Heads Drago
Igen, ezt már többen az orrom alá dörgölték
De attól még azért ugye lehet ellenérzésem a töltő elhagyásával kapcsolatban?
-
Syl
nagyúr
Az Apple meg a környezettudatosság. Ezen jót nevettem. Azért cserélnek mindent, nem pedig javítanak. [link]
(#291) twofatcat
> A Type-C port téma már rég elúszott, mert akkor több százmillió db Lightning kábel és füles mehetne tényleg a kukába.
Helyesen: több százmillió dollár Lightning licenc mehetne a kukába.
-
Syl
nagyúr
Akár olyan opció is lehetséges, hogy majd a Mikulás hoz neki gyorstöltőt kábellel
(#278) Giovan!
Igazad van, nem bonyolult. Főleg ha az Apple marketinggépezete kellően átmossa az ember agyát. Én azért ennyire nem esek hasra előttük, szeretek józan(abb)ul gondolkodni.
Oké, ne adjanak töltőt. De legalább ne próbálják megideologizálni ekkora BS-sel! Akkor rakjanak szabvány Type-C lyukat a telefonra és kész. De neem. ők ragaszkodnak a nyomorult pár dolláros licencdíjukhoz is. Egyszerűen hülye aki nem látja, hogy itt csakis az extra 20 dollár pénzről van szó.
-
Syl
nagyúr
Szerintem.
Átlagember bemegy a telefonszolgáltatójához és kihozza az új szifont. Hazamegy, kicsomagolja és látja nincs töltő.
1) Ha megvan még az előző iphone-ja, kikotorja annak töltőjét. De hoppácska! Azon Type-A lyuk van, az új telóhoz meg Type-C tyúkbelet adtak. Goto vissza a telefonszolgáltatóhoz. Opciók: Type-A kábel 8000, Type-C töltő 8000
2) Régi telefonja már nincs meg, tarcsi töltő nincs, ergo goto vissza a telefonszolgáltatóhoz. Type-C töltő 8000Akárhogy nézem, a nagy átlagnak a telón túl még 8000 extra kiadás lenne ha tölteni is szeretné az új telefonját.
Persze erre a fórumra csak techzsenik járnak, akik a lakásuk minden négyzetcentiméterét beborították ikeás vezetékmentes töltővel, tehát az Apple okosan csinálja, a hülyék meg .... -
Syl
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #181 üzenetére
Túlfizetett marketingesek találták ezt ki...
Állítólag az Apple legnagyobb számban értékesített átalakítója a Lightning-Jack. Ebből a filléres vacakból 9 USD áron milliókat adnak el évente. -
Syl
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #174 üzenetére
"Sima" iPad-em van, szerencsére így egy kábellel tudom tölteni a két eszközt (a másik kábel a kocsiban van). Sőt, a Magic Trackpad is ugyanilyen Type-A+Lightning kábeles.
-
Syl
nagyúr
> Az kizárt dolog, hogy ne érveljen az Apple akármilyen idióta húzása mellett az, aki már korábban letette a voksát az iPhone-ok mellett.
Akkor én üdítő kivétel lennék? Mert mocskos, gerinctelen, fillérb*szó húzásnak tartom a töltő elhagyását + külön árusítását. Ahogy gennyes dolog volt a lightning->jack átalakító elhagyása és külön árusítása is.
(#168) 7Heads Drago
> a lighting csatit törölnék mivel ezt csak és kizárólag ők gyártják.
A USB open szabvány, a lightning meg Apple saját "találmán", azaz licencköteles. Ha valami iPhonra dugható biszbaszt akarsz gyártani/árusítani, akkor biza keményen csengetned kell az almának. Bolondok lennének lehagyni a saját csatlakozójukat, olyan mintha egy aranytojást tojó tyúkot vágnának le.
-
Syl
nagyúr
Hadd gondolkodjak.
Ha/amikor az iPhone X-et le akarom váltani, akkor szopika töltő. Sebaj, mert ahogy itt a fanboyok már megmagyarázták, mindenkinek van otthon egy fióknyi. Ja, van két töltőm (iphone, ipad), de hoppá, azokon Type-A csatlakozó van. Tehát vehetek másik töltőt. A környezettudatosság jegyében. Aha.
Mindeközben a OnePlus 65 W-os gyorstöltőtt csomagol a telefonja mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest