Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovan!
addikt
ne magyarázz mellé, nem a töltő hanem a márka, a teló a szimbólum.. a prémium szimbólum, amit most arcon köpnek.. de még így is tapsolnak hozzá.
Ennek most mi köze is van ahhoz, hogy lesz-e hatása a környezetvédelemre az Apple lépésének, vagy sem?
az meg dokumentált tény, hogy mivé nőtte ki magát az ájfos, igenis sok helyen még mai napig státusz image
És szerinted ez a mentalitás van többségben az iPhone userek közt? lol
a régi / előző szériás ájfon is jó, mégis sokan lecserélik mindig a legújabbra.. SOKAN.. mégis miért akkor? na ugyanez a réteg fog új, gyorsabb, stb. töltőt is venni, a külön csomagolásban
Telót se cserélik minden generációváltáskor a legtöbben. A töltőt meg még ritkábban fogják váltani, egyrészt mert minek (értem én hogy gyorsabb az új, dehát ez nem mindenkinek akkora dolog), másrészt meg egyre fontosabbá fog válni a jövőben a környezetvédelem, és remélhetőleg az emberek is egyre tudatosabbak lesznek ezen a téren, így csak azért, mert megtehetnék, nem fognak új töltőt venni. Arról nem is beszélve, hogy az Apple nem csak 1000 dolláros telefonokat árul ám, márpedig annak, aki beruház egy 400 dolláros SE-be, vagy egy 500 dolláros Xr-be, nem biztos hogy lesz még fölös 30 dollárja új töltőt is venni, mikor a régi is tökéletesen működik. Az iPhone userbase nem egy monolit, bármilyen meglepő is ez sokaknak
[ Szerkesztve ]
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Drp81
aktív tag
"a régi / előző szériás ájfon is jó, mégis sokan lecserélik mindig a legújabbra.. SOKAN.. mégis miért akkor? na ugyanez a réteg fog új, gyorsabb, stb. töltőt is venni, a külön csomagolásban."
Azért szerintem nem minden fekete és fehér, mint ahogy Te gondolkodsz. Vagy Te pl. ha veszel egy új ruhásszekrényt, akkor az összes mostani ruhád helyett veszel újat?
"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
Giovan!
addikt
A telefontöltő, mint státusz-szimbólum? Értem én hogy mindenbe bele kell kötni, de ennyire mélyre azért ne süllyedjünk már
Vagy azt pl. honnan veszed, hogy a userek többsége státusz-szimbólumként tekint az iPhone-jára?[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Persze hogy a profit kell nekik. Sehol sem mondtam, hogy tökéletes (vagy akár csak elegáns) lenne az Apple megoldása, vagy hogy ténylegesen a környezetvédelem lett volna a fő szempont a kiötlésekor. Csak azt, hogy ha pusztán a környezetvédelmi oldalról nézzük, akkor mégis hasznos lesz, mert hosszú távon (vagy igazából már pár éven belül) csökkenteni fogja a fölöslegesen legyártott és értékesített töltők mennyiségét. Nem véletlen, hogy az EU is erre (vagyis a környezetvédelemre) hivatkozva akarja megtiltani, hogy a gyártók töltőt csomagoljanak minden készülék mellé (lásd a fentebb linkelt tervezetet).
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Akinek nincs otthon töltője, és mégis iPhone-t akar vásárolni (ami még véletlenül sem kötelező, vagy ilyesmi), az most majd vesz töltőt is a telefonvásárláskor, a boltokban kapni továbbra is. Aztán meg mikor a következő telefonját veszi, valószínüleg már nem vesz mellé töltőt, mert lesz neki otthon. És voilà, máris nem gyártottak le, szállítottak ki és értékesítettek egy töltőt feleslegesen.
-
addikt
Egyébként meg igen, a külön csomagolás épp inkább több papírhulladékot meg logisztikai emissziót eredményez, mintha belerakták volna a dobozba.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest