- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- A karcsúság ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
nekem erről picit másabb rémlik
Kansas
a gyártón annyiban múlik, ha tud eleget gyártatni az az árat is szabályozza
de nyilván nem tud és nem is akar, veszik ott a drágább kártyákat is szépen
ez meg elfogy melléjük
valaki említette alzát, ha oda nem jutott semennyi sejthető mennyi volt ebből a kártyából és mekkora rá az igény
eu-s szinten is jelentős kereskedés
új intel cpu-k elég gyorsan megjelentek náluk -
AddyKing
tag
Maradt még a fiókban néhány chip, gyorsan legyártották vele EZT.
-
Sanya
nagyúr
30.000 forintért megéri.
-
Kansas
addikt
válasz
kriszpontaz #244 üzenetére
Ilyet nem mondtam. Azt állítom, hogy nem annyira szar, mint amennyire itt köpködik és az ára a mai piaci viszonyoknak megfelelő a teljesítményszintjéhez képest. Azaz magas.
A legnagyobb baj vele az hogy baromira inkonzisztens a teljesítménye, van mikor a 1080-ra közelít, máskor meg a 1050Ti-t is alig hagyja le... és hát a scalperek nem az utóbbi alapján árazzák... -
Pakmara
őstag
Ez az alap állítás: 200-250 dollár körül jó vétel.
Ebben szvsz van egy kis ellentmondás már így önmagában. Mivel ez úgy igaz, hogy 200-250 dollár körül jó vétel akkor ha minden más viszont tartja a jelenlegi árát. Ha ez a kártya le tud menni a 200 dolláros ársávba akkor a konkurensei (az hogy ki mit tekint a 6500 XT konkurensének/versenytársának persze lehet vitatkozni, ill. preferencia függő) miért ne tudnának?
-
Chaser
legenda
oké, megnézem
az a baj ha már egyből elfogyott a kártya eleve kevés volt
gondolom már gyártják azért legalább két hónapja
és ha az elfogyott induláskor akkor innentől csak rosszabb lesz az elérhetőség
gyakorlatilag ezt a kártyát venné mindenki aki 50-100e ft-os ársávban gondolkozikKansas
még így sem lenne ezzel baj ha tényleg olcsó lenne -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tüntették el. Láttam a Kitgurun a hírt gyakorlatilag a megjelenéskor. Meg is kérdeztem az AMD-t, és ezt a linket adták: [link] - ugyanúgy ott van. Nem telt el 5 perc az üzenetváltás során. Még mindig elérhető a linken.
Nem tudom, hogy mennyitől marad MSRP-n. Az a baj, hogy az eddigi legnagyobb készlettel készültek a termékstartra, és eléggé kipucolták ezt is. Tehát igény az van bőven, kérdéses, hogy ezt ki tudják-e elégíteni. Ez csak két-három héten túl derül ki.
#241 Sundesz : Igen. Kb. négyszeres készlet volt, mint amit eddig hoztak az RDNA2-es kártyák megjelenésekor. A probléma az, hogy iszonyatosan nagy az igény a DIY kereskedők részéről. Az látszott, hogy amelyik kereskedő tudott venni, ott azért nem fogytak el azonnal, de így sem volt optimális a készlet. Ezért kell két-három hét, hogy látni lehessen mire elég.
-
Chaser
legenda
itt a hsz-edre reagáltam, bár szerintem egyértelmű volt
amit látok eltüntették a "4gb vram már nem elég a gamereknek" című nótát...pedig azt nem ígérték
mennyi szerinted az elegendő mennyiség havi szinten, hogy msrp ár közelében maradhasson? én olyan 300e darabot számolok havi szinten legalábbszerk:
gbors
pontosan, tudják ők mennyi lesz ez boltokban
és nyilván inkább nagyobbat keresnek vele mint kisebbet
ez az msrp ár normál körülmények közt ennél a kártyánál komolytalan lenne, de nem normál körülmények vannak -
GypsFulvus2
őstag
Csakhogy az elszálló árfolyam egyre feljebb tolja a nyereségesség határát. A bitcoin meg húzza magával a többit - az árfolyamok együtt mozgásában erős regresszió van. Ráadásul újabb meg újabb bányászható shitcoinokat vezetnek be - és sajnos elég sokan vannak akik mindnenre ráugranak még vicc-coinokra is.
A második bekezdéseddel egyetértek. -
Találós kérdés mindenkinek, aki a 200 dolláros ár miatt szidja az AMD-t.
Tegyük fel, hogy a 200 USD-s MSRP-ből mondjuk lesz 350 USD-s bolti ár.
Ha 80 USD lenne az MSRP, akkor szerintetek mennyi lenne a bolti ár?(megfejtés: 350 USD)
-
Kansas
addikt
válasz
kriszpontaz #226 üzenetére
Nehogy már az X570 kivezető dömpigárát akard egy új kártya startkori árához hasonlítani bakker...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De ezt írtuk a cikkben, hogy 200-250 között jó vétel, plusz folytatódik a bekezdés, hogy a 4 GB miatt kompromisszumos, mint minden 4 GB-os kártya. De az AMD azt ígéri, hogy ebből lesz elég sok mennyiség. Általában meg szoktam várni két-három hetet egy termék startja után, hogy látni lehessen tényleg elérhető-e.
-
Chaser
legenda
Ha nem kell ez, akkor még mindig vehetsz lassabbat kétszer ilyen drágán, rossz esetben használtan.
Nézd meg a piac árait a teljesítményben gyengébb konkurenseknek. 200 dollárért masszívan jó vétel, mert ennyiért 1050 Ti-ket árulnak, amit fél kézzel kettécsap.
ezt mondtad fentebb
200$-ért igen, jó vétel...lenne
de akkor ne úgy beszélj róla mint tény, mert nem az
több kinti oldalról vannak már árak mint tudod, 300 eur az alja, ott, ha lehet kapni
itthon a t600 van 100e alatt pár ezerrel
akkor megváltom én is a gamereket, mindenkinek tudok hozni 1650s-t 70e-ért
csak épp most nem kapható...amikor kapható lesz akkor 170e lesz legalább
( : -
fLeSs
nagyúr
válasz
GypsFulvus2 #221 üzenetére
A kriptopiacnak nem kell bedőlnie, elég ha a GPU-val bányászható kriptók nyereségessége lecsökken.
Egyébként nem is kéne kívánnunk, hogy bedőljön a kriptopiac. Alternatívát próbálnak teremteni a kormányok/központi bankok által kibocsátott elinflálható valuták ellen és ez egy támogatandó cél is lehet attól függően, hogy ki mire utazik amikor befektet. -
carl18
addikt
"A mostani top kártyák 1500-2500 dolláros árazásából könnyen lehet még idén 300 dollár, ami nem egy kevés amortizáció fél éves távon."
Még ha jön is egy 450 dolláros navi 33, akkor sincs semmi garancia hogy egy MSRP ár közelébe fogják forgalmazni. Lehet ez is egy megszokott papír launch lesz, mert a készlet az első pár napban el fog fogyni.
Szerintem semmi garancia sincs arra idén normalizálodjanak az árak.
Másrészt ha az árak be is zuhannak senki se akarja majd ár alatt adni a drágán vásárolt videókártyát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
bobalazs #210 üzenetére
Az AMD nem bontja le a részegységek kiterjedését, és az összehasonlítást torzítja a 7->6 nm-es váltás, de a korábbi Navi 2x lapkákban az x16-os PCI Express PHY és kliens az ~10 mm^2. Ebből egy x4-es kiépítés az konkrétan a negyede PHY szinten, és valamivel kisebb a kliens, tehát itt úgy ~6 mm^2-t spóroltak, mert az I/O nem skálázódik jól a csíkszélesség csökkenésével. A media engine az ~18 mm^2 körül van, és ennek a nagy része az AV1 dekóder és az enkóder tömb. Ezek nagyjából összesen ~12 mm^2-esek, de a 6 nm-es váltást figyelembe véve legyen mondjuk ~11 mm^2, ennyit valószínűleg jelent a kisebb csík, még ha csak half-node is. Tehát összesen úgy ~17 mm^2-t spórolhattak a lapka szintjén 6 nm-re konvertálva.
A tokozás szintjén sokkal többet jelent a változás, mert az x16-os PHY az négyszer több kivezetés lenne, amit elhagyva a tokozás NYÁK-ja sem annyira bonyolult, és így ez számottevően kisebb, illetve az egész VGA komponensigénye lényegesen csökken. Tekintve a tokozás méretelőnyét, és azt a komponenshiány, ami miatt a tokozások limitálják a gyártást, lényegében másfélszer több kártyát is elő tudnak állítani azzal a lépéssel, hogy x16-ról x4-re vágják a PHY-t. Ez tetemes mennyiség, miközben valós hatása ennek nincs a teljesítményre, mert ahol probléma az x4-es sávszél, ott már eleve a VRAM fogy el, ami már önmagában is baj, és jelzi, hogy lejjebb kellene venni a beállításokat, mert a VRAM hiánya kisebb akadásokban fog megnyilvánulni, és itt már mindegy, hogy van-e x16-os csatolód, akkor is helyenként akadni fog a rendszer. Ez az fps-ekben nem látszik, de a frame time-ban észrevehető, csak azt manapság senki sem méri, de elképzelheted, hogy rég rossz, ha kifutsz a 4 GB memóriából, és azon a teljes PCI Express slot sem segít. Ergo ahol ez bekövetkezik, ott az x4 és az x16 is akadásokkal tarkított játékélményt ad, még magas mérhető átlag fps mellett is, mert a memóriatörlés még az explicit API-kkal sem egy ingyenes művelek, annak bizony egy-egy frame erejéig komoly ára lesz, csak ezt elfedi az átlag, illetve az 0,1%-os képkockasebesség, utóbbi ugye kidobja a nagyon sokáig számolt frame-ek. Csak attól, hogy ezt nem jelzik a tesztekben, még látni fogod. Tehát olyan mindegy, hogy milyen PCI Express portba kötöd, a problémát a 4 GB limitje idézi elő, és ez a probléma létezne x16-os sávnál is. Ahol viszont a memória nem fogy el, ott semmi különbség nincs az x4 és az x16 között.
#211 Petykemano : Baszki, ezt megkönnyeztem.
#214 Chaser : A cikk világosan fogalmaz. Ha 200 dollár lesz, akkor az úgy jó vétel, mert olcsóbbá válik sok lassabb VGA-nál.
#215 carl18 : Azért erre elég sok esély van. Egyrészt a gyártás jelentősen felfut az év második felében. Másrészt elég sok a kérdés a kripto körül, mert számos kedvezőtlen tényező történik idén, amit a jó ég tudja, hogy miképpen reagál le egy masszívan spekuláns befektetés. Harmadrészt pedig a next-gen fejlesztéseknél egy 128 bites (tehát eléggé antikripto) Navi 33 nagyjából ott tart, hogy a mostani csúcskártyákat vonalzózza hátulról. Ennek a gyártási költsége egyáltalán nem nagyobb egy 6700 XT-nél, inkább 6600 XT 6700XT közötti. Ez nem tesz majd jót a mostani generációnak.
#221 GypsFulvus2 : Az EU szabályozásának pont az egyik tervezett eleme, hogy a PoW megy, mert veszélyt jelent a Net Zero 2050-re. Innentől kezdve csak a PoS marad, amit szabályoznak majd. Igazából a kriptovalutával nincs semmi gond. Csak a PoW a probléma, mert az fenntarthatatlan, de ha ezt kiveszed a képletből, akkor nem látom, hogy miért nem maradhatnának a piacok kriptovaluták fenntartható formában.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Petykemano #211 üzenetére
ROFL
-
GypsFulvus2
őstag
"A mostani top kártyák 1500-2500 dolláros árazásából könnyen lehet még idén 300 dollár, ami nem egy kevés amortizáció fél éves távon."
Érdekelne, mire alapozod ezt. Ehhez a kriptopiac összeomlására és a - részben mesterségesen gerjesztett - csiphiány megszűnésére együttesen lenne szükség. Nem úgy néz ki, hogy bármelyikre is sor kerülhetne nemhogy rövid, de középtávon sem. Az EU tiltás helyett éppen szabályozni kívánja a kriptopiacot, és a kongreesszusi meghallgatás sem eredményez ma mást. Ha végigolvasod, láthatod, hogy megteremtik a befeketetők számára a jogszabályi és intézményi kereteket. Szó sincs tiltásról, korlátozásről. A kriptoba beszálltak már a nagy Hedge Foundok , magán és állami nyugdíjalapok (pl. a norvég), intézményi befektetők. Ezek nem fogják veszni hagyni befektetett dollár százmilliárdjaikat. A csiphiány pedig fennmarad, hiszen az oligopol piacon ez szolgállja a gyártók érdekeit - és senkinek sincs a kezében semmiféle eszköz ennek korlátozására. Nagyon úgy tűnik, hogy a tartósan magas árak már hosszú távon velünk maradnak - itt is és az energia piacon is.
-
Fücsök007
őstag
Azt nem írtam, hogy a mostani MSRP árakon, hanem olcsón. Ezzel minden vevőnek számolnia kell, mert a következő generációs belépő szintű kártyák tényleg nevetségessé teszik. Viszont ez a kártya meg rendesen odacsap a GTX 1050Ti-nek, amiből mára elég sok példány az "életciklusa" végefelé jár, még ha netán van eladó olcsón. De ezt a kártyát a skalpolók nem fogják tudni "csak úgy" eladni 400-500 vagy netán 600 dolláros áron ebay-en, kijár nekik végre egy jókora pofon.
-
Petykemano
veterán
nem, nem, tökre van rá esély.
- Ha a FED kamatot emel, kiáramolhat a zseton a kriptoból
- Ha az ETH2-re átállá az ethereum, onnantól azt már nem fogja megérni bányászni. A bányászkapacitás átáramlik más kriptókra, felhajtja ott is a difficulty-t, pillanatok alatt bekövetkezhet, hogy már azokat se fogja megérni. (Feltéve persze, hogy a tőke nem áramlik át az ETH-ből altercoinokba. De miért tenné?)
- Ha tovább emelkedik az energia ára, kevésbé éri meg
- Ha az USA-ban és az EU-ban betiltják a bányászatot és tegyükfel, hogy nem tud ugyanolyan jó körülméynek között másutt megtelepedni, kevésbé éri megEzek akár külön-külön is eredményezhetik azt, hogy mininum megreked a kriptovaluta bányászat, de több intézkedés együttállásából még a megroppanása is lehetséges.
Ha "csak" megreked, akkor fél év múlva akkor is úgy fognak megszabadulni a sokat fogyasztó, drága mai kártyáktól, mint a forró krumplitól, hogy le tudják cserélni gazdaságosabb új kártyákra. -
Chaser
legenda
az csak akkor következne be ha bedől az eth - vagy átáll hogy ne vga kelljen hozzá - és más shitcoint sem érdemes csákányolni
de ekkorát nyilván akkor sem esne a kártyák ára, akkor sem elöntené a használtpiacot a tömérdek mennyiségű vga
nekem egyelőre jó lenne a 6500 xt is 200$-érthátha abu elmondja hol annyi...
- veszek oszt' utána eladom 120e-ért 5 perc alatt ( : -
-
Kansas
addikt
válasz
kriszpontaz #212 üzenetére
Belépő szinten soha nem volt akkora fejlődési ütem, mint középkategóriában és afelett, sőt mindkét gyártónál sokszor ugyanaz a GPU szolgált ki 3-4-5 generációt...
Mikor gurult el a gyógyszer az elvárások tekintetében ennyi embernél? Teljes irrealitás...
-
carl18
addikt
"A mostani top kártyák 1500-2500 dolláros árazásából könnyen lehet még idén 300 dollár, ami nem egy kevés amortizáció fél éves távon.
"
Hát én erre nagyon minimális esélyt látok, talán 0.1%.
Erre azt mondanám túl szép hogy ígaz legyen.
Na meg attól is függ az új generáció mekkora készletbe kerül ki a piacra. -
Chaser
legenda
és elárulod hol 200$?
a meséken kívül..mert azt a boltot nem találom ( :
egyébként 1050 ti sincs annyiért max használtan, használt meg új árakat pedig kár összehasonlítani
azt kb mindenki tudja hogy eshet a kártyák ára, lényeg a feltételes módon, mert ez egyáltalán nem garantált hogy be is következik -
Ciccuka
veterán
Az igaz, hogy gyorsabb volt, mint az X700 Pro, de 3x annyi ment belőlük tönkre az 1 év alatt (főleg Innovision/Inno3D-ből lett sok tégla). 6600-asok eléggé melegedtek.
Sokan csak a teljesítményt vették alapul, de a másik legfontosabb tulajdonságot az ár/teljesítményt nem (az X700 széria arányosabban volt árazva a kiskerekben). Akkoriban az Ati Radeon-ok képe szebb volt és a videoólejátszási képességben is előnyben voltak, 2D sebességről nem is beszélve. Érezhetően több FPS volt a játékokban a 6600 GT-vel, de meg is kérték ennek az árát alaposan.
GeForce 6600 GT AGP és Radeon X700 Pro
Volt ilyen is (de ez ritka volt, mint a fehér holló):
Bemutatkozik a Radeon X700 XTMásik slágerkártya az X800 GTO volt:
Zafír GTO-trió -
Petykemano
veterán
Gamerekkel játszó földi tünemény
Elérhető GPU-nak látszó csalfa vak remény
Kit teremt magának A boldogtalan
, S mint védangyalának, Bókol úntalan.
Síma frametimeokkal mit kecsegtetsz?
Mért nevetsz felém?
Kétes kedvet mért csepegtetsz
Még most is belém?
Csak maradj magadnak!
Biztatóm valál;
Hittem szép szavadnak:
Mégis megcsalál. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha nem kell ez, akkor még mindig vehetsz lassabbat kétszer ilyen drágán, rossz esetben használtan.
Nézd meg a piac árait a teljesítményben gyengébb konkurenseknek. 200 dollárért masszívan jó vétel, mert ennyiért 1050 Ti-ket árulnak, amit fél kézzel kettécsap.
Emellett a bekezdés folytatódik úgy, hogy ha valaki nem tudja vállalni a 4 GB-tal a kompromisszumokat, akkor ez nem az ő kártyája. Vannak 200 ezer forint fölött erős 8 GB-os VGA-k, már ha kaphatók a boltban.
Arra kell vigyázni idén a VGA-vásárlásnál, hogy a mostani árak masszívan spekulatívak. Bármikor bezuhanhat a kártyák értéke, és a jövő sem tartogat sok jót a régi hardvereknek, mert a next-gen Navi 33 már működik normális órajelen is, és hát nem egy masszívan anyagigényes hardver a maga 128 bites buszával, és nem túl erőteljes kiterjedésével, mag a 150 watt körüli fogyasztásával, miközben a programokban még a kezdetleges szoftveres háttérrel is vonalzóval csapkodja a Navi 21 hátát. A mostani top kártyák 1500-2500 dolláros árazásából könnyen lehet még idén 300 dollár, ami nem egy kevés amortizáció fél éves távon.
-
Kansas
addikt
válasz
kriszpontaz #207 üzenetére
2022-ben ennél hulladékabb(de legalább is ilyen "hulladék") kártyák mennek több pénzért használtan... 120e+-ért RX480-ak pl...
Újonnan a 1650 átlagára ennél elvileg magasabb(persze majd meglátjuk, mennyi lesz ez nálunk kiskerben). -
kriszpontaz
veterán
2022-ben ez a kártya egy hulladék. Főleg ennyi pénzért.
-
Kelori
tag
Még új konfigba, 4.0-ás alaplappal is találsz ennél jobb megoldásokat, de ha maradsz a mostani platformodnál akkor felejtsd el ezt a kártyát.
Nézz más teszteket ahol mértek 3.0-ás interfészen is, pl Hardware Unboxed-nál. Siralmasak az eredmények, néhol még azért is vért izzad hogy egy 1050 Ti-al versenyben tudjon maradni, az meg ugye nagyjából a 960-ad szintje.
De pl. az RX 570 és a 1660 köröket ver rá szinte minden tesztben 3.0-án, az 590 meg úgy helyben hagyja hogy nézni is rossz -
Lacc
aktív tag
Én úgy gondoltam, hogy ez a kártya inkább kiveri a biztosítékot az embereknél - külföldi cikkek alapján. Arra számítottam, hogy itt is lesz egy-két bekezdésben humorosra vagy nem szépre fogalmazott megjegyzés a vállalattal kapcsolatban, de ez sajnos elmaradt most, kár hogy ez a hozzáállás főleg az Intel híreknél jelenik meg
.
Pedig szerintem vannak egész jó csípős megjegyzések az AMD-re is már az angol nyelvű fórumokon. -
carl18
addikt
Tisztában vagyok mindennel amit írtál, és azzal is amit én írtam.
Igen más időszak van, nincs az mint régen sokkal drágább minden. De akkor is belépő kártyaként meg elég szégyen hogy a 6500XT a régi RX 570 szintjét se tudja néhol.Én biztos nem fogom elsimerni hogy hibáztam. leírtam a saját véleményem, és rengeteg más ember van hasonló nézző ponton.
Több külföldi videós is hasonló véleményre, jutott hogy .
Worst GPU: Radeon RX 6500 XT Review, Corner Cutting EditionBár az is lehetséges az AMD szándékosan dobott ki ennyire megnyírbált kártyákat. Mert belegondolva ez a kutyának se kell, bányára lehet megint nem jó. Nyilván ez lehet hamarabb jut el az átlag emberhez MSRP áron.
Igen, majd meglátuk mikor lesz készleten dögivel milyen áron fog menni valójában. Az is lehet egy statégiai lépés, mert a régi elavult kártyákat le lehetne erre cserélni.
Az biztos ameddig ez a készlethiány és felárazás eltart senki se várjon olcsó kártyákat MSRP áron. + Mindjárt rajtolt az Nvidia RTX 4000-es széria, szóval utána meg abból lesz elég durván készlet hiány.
-
Heylel
csendes tag
válasz
Fücsök007 #200 üzenetére
Ezt a kártyát egy év múlva nem fogod tudni eladni, ellentétben bármilyen másik kártyával amit akár használtan megvehetsz. Miért? Mert nem tudod betenni házimozi pc-be, játékra már most is alig alkalmas a 4 GB RAM miatt és PCIe 4 képes alaplap és processzor kell alá. Egy 1650 vagy akár 5500xt ellenben nem szenved ezen hiányosságoktol.
-
negro
őstag
inno3d 6600 gt-em volt anno. (utolos nv kartyam volt) nagyon sokaig el voltam vele pedig akkor meg "gamer mod" volt nalam.
kivancsi voltam erre a kartyara, mert nagy port vert fel de ahogy latom ez ilyen rx580 szint de meg az se a 4giga ram miatt. btw ~2,5 eve az uj sapphire nitro -ert 85 ezret fizettem. ez a kartya most durvan ugyan ennyi lesz...
-
villamos
őstag
válasz
ForRedGlory #196 üzenetére
Amilyen a kártya, olyan a cikk...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest