- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
HUN_Sector #599 üzenetére
ha a cpu 93+-on megy már rég rossz
60% terhelés alatt az ideális, különben sok anomália lesz -
HUN_Sector
őstag
Kis érdekesség, ha már i5. Pont ma néztem egy tesztet, hogy az i5 4460, amit már bagóért utánad dobnak, még mindig 60 fps-el viszi highon/ultrán a jelenleg is futó címek többségét (pl. RDR2). Egy 1080Ti volt mellé dobva, ami előbb elérte a 100%-ot, mint a cpu (az 93%-on ment)
[link] -
-
-
Chaser
legenda
válasz
Scarletiel #592 üzenetére
pont úgy nem érik meg mint egy 6900xt 500+ e-ért ( : de egy 1650 130e-ért semmivel nem rosszabb ár/értékben mint egy 3060 300e-ért - max utóbbival lehet pörgetni az eth-t hogy olcsóbb legyen a kártya és még tovább tartson a hülyeség ( : -
de ennyi az áruk jelenleg oszt' ott pont van
nyilván sokkal jobb választás ma egy konzol játékra, az nem vitás -
Scarletiel
senior tag
Nem mondtam, hogy bármi más ami gyengébb vagy ugyanolyan az megéri. Nyilván az 1650, 1050/ti sem éri meg 100+ ezerért. Egy drágább kártya 200-250 ezerért lehet hosszú távú terv, amennyiben képes vagy elfogadni a kompromisszumokat később. Mondjuk 3060/3060ti. De igazából ahogy mondtam is, a legésszerűbb megoldás játékra egy kis netezős gép/laptop mellé egy Series S/X vagy PS5. Kivéve, ha a fentebb leírt kategóriákba tartozik az ember.
-
Chaser
legenda
válasz
Scarletiel #589 üzenetére
bakki', egy 1650 mit képvisel? ami lassabb
és 120e-től van boltban jó esetben, de bőven van 150e felett is, és veszik
nyilván fogják ezt is venni...sokkal drágábban isjokeph
van elvileg kütyü amivel már megeszik a konzolok az egér+billzetet
nem olcsó - 40-50e ft -, de ha tényleg jó akkor simán megéri a pc-t elhagyni ha kifejezetten játék a cél -
válasz
Scarletiel #589 üzenetére
Ugyanazt mondtad csak máshogyan.
-
válasz
Scarletiel #587 üzenetére
Röhögnöm kell... vagy túl hülyék vagy túl sok a pénzük de ennyiért nem éri meg játszani ezekkel a játékokkal
-
válasz
Scarletiel #576 üzenetére
Őszintén érdekelne hogy ki vesz ilyet 130 ezerért?
-
pecccccccca
őstag
Túloztam kicsit a szar grafikával. Persze nem szar, de elmarad egy jól behangolt számítógéppel szemben.
Scarletiel: Természetesen nem rád gondoltam a savazással csak úgy általában szokott jönni, ha valaki fel mer szólalni a konzolok ellen.
Unokatesómnak is ugyan olyan tévéje van mint nekem. LG OLED C1. Csak neki 55-ös nekem 48-cas. Nekem elég volt a kisebb, mert közelebb ülök hozzá.
Szóval a megjelenítő ugyan az volt. -
Scarletiel
senior tag
válasz
pecccccccca #581 üzenetére
Nem savazlak, ez is egy nézőpont. Számomra a PS5 nem a grafikai teljesítménye miatt lett katasztrófa, hanem az összeszerelés és anyagminőség miatt. PS csoportban minden nap van egy poszt, hogy elbaszódott a 2 hetes, hónapos kontroller, mert eltört, driftel. A gép brickelődött mert sleep módban volt (azóta volt patch) stb. Sietve lett kiadva. Series gépeken ilyet nem hallok, és nem vagyok fanboy mert PS-en vannak azok a címek amik érdekelnek. A grafikára és HDR-re meg annyit, hogy fontos, hogy milyen kijelzőn van használva a gép. Ha egy olcsó GABA televízió akkor persze az élmény is romlik, de ha egy rendes LED vagy ne adj isten egy OLED-en akkor ott azért szép tud lenni a kép. Legalábbis nekem a PS4-es God od War, Last of Us 2, Detroit become human, Horizon sem volt csúnya, hogy pár címet említsek. Igaz nálam a grafika másodlagos ameddig a történet, karakterek, atmoszféra adott egy játékban. Illetve a grafika se muszáj, hogy fotorealisztikus legyen, elég ha a tájak jól kidolgozottak, ötletesek, több lépcsősek és nem tűnik kihaltnak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
pecccccccca #581 üzenetére
Egyetértek, bill+egér azt cső.
Esport/rendes szimulátor nincs ezek nélkül.
USAF-ba pl. van közel 100 bill. kombináció amit kell is használni. -
Scarletiel
senior tag
válasz
Habib[HUN] #580 üzenetére
Hát a moddokkal nem tudok mit kezdeni, ha a modding communitybe tartozol akkor nyilván nem a konzol a világod. Én egy Series X-re váltottam annó PC-ről majd visszatértem, de csak mert nem volt rajta Final Fintasy XIV illetve League of Legends illetve nekem nem volt laptopom netezésre és az is hiányzott. Ezért is mondtam, hogy megértek egy bizonyos réteget, viszont akik ezekkel nem játszanak, azoknak egy noti elég a netezésre, filmezésre, a Series S meg takarékos megoldás játékra VGA helyett. És itt most csak jelen helyzetre gondolok, ahol egy 6500XT 130-150 ezer forint és még az 5 éves RX580 szintjét karistolja csak.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Hidd el, azért, mert sokaknak megfelel a konzol játékra, még nem az az általános. Mármint a gémerek sokkal nagyobb része, ha 20 xboxot vagy Ps-t meg tudna venni akkor sem venné meg játszani.
Én bevallom őszintén masszivan konzol ellenes vagyok. Illetve a házamba még csak látogatóba sem engednék be egy konzolt, nemhogy pénzt adjak ki rá. Az új PS5 egy katasztrófa lett. Karácsonykor unokaöcsémnél játszottunk PS5-ön. Szar gratfka, rossz HDR (sötét bármit is csinált vele), meg ugye a kontroller amivel mindent lehet csak játszani nem. Én csak egy szaros 1660 superrel játszok 4k HDR játékokat, de azon is sokkal szebbek a játékok mint a PS-en.
Megmondom őszintén én azon csodálkozom, hogy bárki is pénzt kiad egy konzolra.Na jöhet a savazás…
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Őszintén szólva én megpróbáltam. Eladtam a pc-t (Vega 64 volt benne... már megsirattam) vettem egy series S-t, meg egy használható notit. De rájöttem, hogy hiányzik a pc. A szénné moddolt xcom2 nagyon hiányzott. Illetve az összes haver (közel a 40-hez ez már elég kicsi szám) mind maradt pc-n. Így szeptemberben visszatértem a pc-hez.
-
FireKeeper
nagyúr
nem kényük-kedvük szerint döntő politikusokon, jegybankokon múlik az értéke
fenéket nem. szerinted miért esik folyamatosan, mióta a fed bejelentette hogy szigorít? ez is csak egy pénzpiaci termék mint a többi, max kicsit más faktorokon múlik az értéke, mint egy valutáé, részvényé vagy nemesfémé. -
fanti
addikt
De olvastam utána már a dolognak, hogy nem függ bankoktól és egyéb valutáktól/árfolyamoktól, de valójában tényleg nem értem, hogy miből fakad az értéke...abból, hogy totál anonimitásban lehet vele trükközni, pénzt mosni?
Azt még olvastam róla, hogy az alvilági felsőbb körök kedvenc pénzneme lett, pont azért mert lekövethetetlen. -
Scarletiel
senior tag
Akik azt írják, hogy ez a kártya tulajdonképpen rendben van és ha a mostani kártyájuk bedöglene akkor simán vennék 130 ezerért, azoktól kérdezném. Nem lenne egyszerűbb, jobb, minőségibb egy Series S-t venni az árából a PC-t meg használni vagy integrált gpu-val vagy sehogy? Mármint ha tényleg csak ennyi a keret rá. Nyilván azt a részét megértem, hogy nagy a steam library meg egérrel szeretek fps-ezni és moba nincs Series S-re, de aki ezeken túl tud lépni és azért gondolom a többség túl tudna, azoknak jobb lenne egy ilyen konzol egy szar videokártya helyett.
-
-
lo_jo
senior tag
Nem igazán érted, hogy hogyan működik a crypto, igaz? Pont ezért lett ennyire felkapott, mert nem kényük-kedvük szerint döntő politikusokon, jegybankokon múlik az értéke, nem dönthető be azzal, hogy valamelyik pénzügyminiszter úgy dönt, hogy beindítja a pénznyomdát. A crypto értékét a bele vetett hit határozza meg legjobban. Persze hatnak rá külső tényezők, de az alap a hit, hogy van értéke.
-
fanti
addikt
Fog az még lejjebb is
Ahogy a kormányok, az EU és egyre több ország betiltja a coinhasználatot.Mert mit tudnak tenni a cointulajok ha azt mondják a legnagyobb bankok, és kormányok, hogy betiltják a használatukat?
Elárulom : pont semmit!
Ez is politika és profit.
Bármikor ki lehet nyírni egy pénznemet is, ha a nagyon gazdagok már méggazdagabbak lettek...akkor meg egy cryptót...lazán el lehet törölni is akár, hogy nulla értéke legyen.
Mindez csak a szupergazdagokon múlik, akik pénzelik a világ összes kormányát. -
Chaser
legenda
jah, csak akkor már rég piacon voltak és verseny is volt
a b550 toma meg kutyavásár ami egyszer volt
attól hogy kicsit lentebb ment az eth-btc páros, még semmi nem változott
ehhez képest is nagyot kellene esniük hogy érdemi változás legyen, a btc-nek mondjuk nem ártana 20k usd-re esnie minimum -
fanti
addikt
Hihetetlen...Te is 5700XT-ről jöttél át a 1650-re? Én is!
Eladtam 200-ért a 140-ért vett féléves 5700XT-met, és vígan dörzsöltem a markom, hogy milyen jó pénzt kaszáltam...aztán két hónapra rá már 350-be is elvitték volna...mondjuk addigra meg már a 1650 Super is baromira fölment... -
fanti
addikt
Te is 1650-en vagy?
Én is, és a lányom gépében is 1650 Super van, és a Far Cry 6-ot kivéve mindenhol elég 1080p-re 60Hz-hez Vsync-el, és Ultra/High/Medium grafikai részletességek okosan belőtt keverékével.Még 85-ért vettem szinte pont egy évvel ezelőtt darabját az Asus GTX 1650 Supereknek... 3 év garival.
Most meg...ha van elvétve, akkor is ilyen 220-250 közt van...hihetetlen.
-
fanti
addikt
-
fanti
addikt
Nos, én az idei év nyarán fogok venni a lányomnak, és lehet saját részre is egy-egy ASUS Radeon RX 6800 TUF GAming 16GB GDDR6 kártyát.
És a kettőre ÖSSZESEN 400 ezer forint a keretem, boltból, 3 év garival, újonnan. -
jocobacsi30
csendes tag
válasz
FireKeeper #544 üzenetére
Arra gondoltam, hogy aki most rakna össze, az ne rakjon, mert jobban jár egy brand géppel.
Arra gondoltam, aki fejleszt, eladhatja a régi gépét, helyette vesz újat (brand gépet).
Arra viszont nem gondoltam, hogy valaki csak kártyát venne (mert a szeretett gépétől nem akar megválni), vagy ami még rosszabb, azért venne, mert javítani kényszerül. -
carl18
addikt
Persze, ez érthető hogy nem egyik napról a másikra fognak az árak rendeződni. Nyilván ahogy a kereslet-kínálat találkozik!
De igen már annak is kell örülni ha elkezdődik valami.
Hát majd meglátjuk egy pár hónapnak biztosan el kell telnie.
Ahogy nő a kínálat és csökken a kereslet úgy fognak az árak rendeződni.
Szerintem majd az új generáció bejelentése utána fognak jobban az árak rendeződni. De ez attól is függ az Nvidia mekkora készlettel nyit, mert ha valóban erősek lesznek,, sokan fognak rájuk váltani.
De főként ez attól függ mennyire lesz MSRP közelébe. -
fLeSs
nagyúr
-
carl18
addikt
"Viszont most néztem meg, és az RX 470-ek ára a hardveraprón esett, vmelyik nap még 75 körül voltak amikből sokat vettek, most meg van pár 70 alatt is."
Ne csak azt árat nézd, hanem ki hirdeti és hogy milyen régóta tag.
Én is rákerestem és az hogy egy értékelés nélküli regisztráció hirdet 60E
Forintért, A megbízható eladók 80E+ árulják, szóval a kártya még mindig drága. Elég sok 100 értékeléses tagnak kéne 70 alatt hirdetni hogy valódi legyen az árcsökkenés. -
fLeSs
nagyúr
válasz
FireKeeper #553 üzenetére
A difficulty még mindig csúcsközelben van, szóval egyelőre nincs tömeges eladás. [link]
Viszont most néztem meg, és az RX 470-ek ára a hardveraprón esett, vmelyik nap még 75 körül voltak amikből sokat vettek, most meg van pár 70 alatt is.
ebayen RX 6600 van már 170e alatt is, pont tegnap írtam, hogy 190 körül volt a legolcsóbb. -
Chaser
legenda
válasz
Fücsök007 #550 üzenetére
alakul, de még 500e ft-os árfolyamnál is lazán megéri csákányolni
kezdetnek már az is elég lenne, ha nem akarnák felvásárolni az újakatszerk:
HUN_Sector
aki ezt értelmesen csinálja nem pánikol semmit, jóval kisebb árfolyamon is nyereséges még a buli
akinél sok kártya van ezzel sokat nem fog foglalkozni, a kártyák ára rég megvan, mellé jatt is -
HUN_Sector
őstag
válasz
FireKeeper #553 üzenetére
Ex-ETH bányász ismerős pont most mondta, hogy akik tőle vettek vga-t, az elmúlt napokban hívják, hogy esik a kártyák ára, meg az eth is, pánikolnak és nem tudják mit csináljanak. Biztos megy ez nagyobban is és nem csak lokálisan az én gps koordinátáimon.
-
FireKeeper
nagyúr
azért még nagyon ne éljétek bele magatokat. akik milliókat belepakoltak egy-egy rigbe, nem biztos hogy rögtön bedobják a törölközőt amint elkezd kevésbé kifizetődő lenni. persze biztos lesz akik betojnak, és megpróbálnak mielőbb kiszállni, de biztos vagyok benne hogy sokan lesznek akik kivárnak, vagy csak lelövik a csákányt amíg minuszba dolgozna. plusz azt is vegyük hozzá hogy ahogy szállnak ki az emberek, a difficulty is csökken.
-
Ez már nem az a régi nvidia gameworks féle téma ahol egyiken szarul megy a másikon meg jól.
Főleg már azért is mert ha konzolokról portolnak, akkor az amd hardverének fekszik.
Majd hozzá igazítják a driverjüket. A mostani integráltra is sűrűen jönnek a játékokhoz a game ready driverek Inteltől, ha lesz asztali XEjük gondolom onnantól még jobb lesz a helyzet. Nem féltem őket. -
ddekany
veterán
válasz
bobalazs #516 üzenetére
"Nem igaz. Intel jó drivereket gyárt."
Ha van is egy jól működő csapatuk erre, hatalmas hátrányból indulnak. Eddig a játék készítők nem tesztelték az ő cuccukkal a meglévő játékokat. Meg nem volt rá sok-sok év, hogy kiforrja magát a driver, pláne ilyen célra (a Xe-ről beszélünk, ami relatív új, sőt, abból is a még sosem látott Xe-HPG variánsról, és így most már a játékban nyújtott teljesítmény is döntő kérdés). AMD-nél se merném kijelenteni, hogy béna a driver késztő csapatuk. Nem tudom hogy az e, de talán csak ennyire elborultan nehéz feladat ez. Főleg ha nem az nVidia vagy, ami az elsődleges a játékfejlesztőknek.
-
carl18
addikt
Egyet értek, ha valami túlárazott nem szabad megvenni.
Jelenleg minden túlárazott, nyilván most próbálnak mindenből hasznot csinálni.
Most minden drága, még a rossz is.Én is egy RX 570-et taposok, és már úgy vagyok vele lecserélni se érdemes mert nincs is mire. Ha meg volna az atom drága, 300E-től kezdődik.
Kíváncsi leszek mikor lesz vége ennek az örületnek és a bányászatnak.
Mert akkor rengeteg kártya fog rászabadulni a használt piacra, és az RTX 3000-ből tuti hogy nem lesz hiány.Idén rajtol az Nvidia Loveplace na meg a RDNA 3 is, nyilván mindenki.
2022 nyarán, vagy talán 2023-ban már elkezdenek rendeződni az árak (Remélem)Még lehet jön az intel videókártya is. RTX 3070 szintjére, szóval reméljük a legjobbakat.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
jocobacsi30 #536 üzenetére
azzal nincs gond ha valaki brand gépet vesz, azzal van (sztem) gond, amikor valaki brand gépet vesz csak a VGA-miatt, a többi része meg megy a kukába
-
Dvix
senior tag
válasz
fatpingvin #542 üzenetére
Értem
-
fatpingvin
addikt
eh, inkább a gari ha már itt tartunk. amire nekem kell arra ez jó, amivel meg lehet bányászni azzal minek versenyezzek?
egyébként reflektálva az előzőre, poén volt hogy vennék ilyet. nincs rá keretem, ha lenne akkor se valószínű, jó az ami most van (Radeon 520) ez meg ugye nem tud CUDA-t, szóval nem lennék vele sokkal kintebb a vízből.ha viszont a mostani kártyám bedöglene és újat kéne választanom, ez egy igen esélyes jelölt lenne. kevés PCIe sáv nekem plusz, a mostani is x2-n van. (kellenek a sávok a SAS HBA-nak meg a 10G Ethernet vezérlőnek) 4G RAM, van valami értelmezhető 3D teljesítménye, az egyetlen bánatom hogy csak két videokimenete van.
lényeg a lényeg: nagyon változatosak a szempontok ami alapján egy vevő hardvert választ. szerintem ez a kártya teljesen korrekt egy APU mellé, ezen kívül az én esetemben is teljesen jó lenne.
-
Dvix
senior tag
válasz
fatpingvin #540 üzenetére
Értem. ÉS nem akarsz egy használtat? pl. RX 580-t biztos?
-
fatpingvin
addikt
mondom én hogy sikerül ez a bosszantás
a legszerethetőbb része a teljes komolyság, trollkodás nélkül úgy igazat mondani hogy ez másoknál levágja a kismegszakítót.
abszolút értékben olcsóbb. van akinek ez a rendező elv. pl nekem is eléggé elöl van a listán. 2x RAM a mostanihoz képest, feleannyi PCIe sáv a max amivel számolni kell, tökéletes.
mit akarok játszani? DnD5e-t, de ahhoz nem kell számítógép. a gépem nekem munkaeszköz, ennek megfelelően is van összerakva. gémer cimbi már kapott közeli agyvérzést tőle, de nem neki kell megfelelnie. -
Dvix
senior tag
válasz
SindaNarmo #537 üzenetére
Ügyes!
Én is AMD APU-val kezdtem annak idején.
#536jocobacsi30 Én a pre-buildekben is látok most fantáziát ezek mellett az árak mellett(barebone, brand gépek stb.)!
-
ddekany
veterán
Áh, tök mindegy hogy ezek arannyal lefújt kakik. Ha valakinek pont most kell kártya, és csak kicsit is tehetősebb, akkor anyázik egyet, aztán megveszi. Mert tök mindegy, hogy 60e vagy 300e, mert nagyon ritkán vesz az ember kártyát. Van annyi ilyen ember, hogy a keveset amit van, felszívják. Legalább is az árak ezt mutatják.
-
SindaNarmo
tag
Ha nincs szükségem a nagy teljesítményre és kell valamilyen új kártya akkor hiába van mind kettő túlárazva, a kisebbet veszem meg.
Persze ezen az áron amin most árulják, nem szívesen venném meg.
Ezért is maradok az r5 2400G-n, igazából még bőven kiszolgál gaming-ben (nem esport játékok). És ha addig nem változik a helyzet akkor valószínűleg majd jöhet az AM5-ös APU-ra váltás és meg lesz oldva a gpu probléma. -
jocobacsi30
csendes tag
válasz
FireKeeper #529 üzenetére
Kb. 10 éve raktam össze utoljára gépet, azóta brand.
Kocajátékos voltam mindig, a fiam viszont igyekszik játékra pazarolni a hasznos idejét, ő most egy lenovo gépen (GTX1650) tolja (kénytelen azzal, amit én veszek neki). ...és működik. Mármint a gép is, és az ideje elpazarlása is. -
jocobacsi30
csendes tag
válasz
jocobacsi30 #526 üzenetére
https://www.hp.com/us-en/shop/vwa/desktops/segm=Home;grph=NVIDIA-GeForce?jumpid=ma_dt_featured_na_6_210303&orderBy=3
-
jocobacsi30
csendes tag
válasz
FireKeeper #529 üzenetére
Akinek a 720p/1080p megfelel 60fps körül, annak megfelelnek ezek brand gépek.
Annak nyilván a 6500xt is jó lesz.Aki ennél többre vágyik, vagy nem bízik brand gépekben az ezért vagy azért "rákényszerül" a zsebébe nyúlásra. Sajnos.
-
Dvix
senior tag
válasz
SindaNarmo #527 üzenetére
Hééé ő mondta, hogy van pénze túlárazott kártyára!
Hát nekem is! Nekem nem kell "károgó"-nak lenni hogy legyen valakinek pénze. Csak azt mondom, hogy ha mindenki túlárazott kártyára utazik, hogy "megmutassa" , akkor ez egy okkal több a gyártóknak, hogy ennek a túlárazásnak gyenge teljesítményű kártyákért soha nem legyen vége.
Ez a kártya egy kifogás, hogy továbbra is adják el raklapszámra a bányászoknak a normális kártyákat, míg mi beérjük "ezzel".
És véleményem szerint, ezért kell a polcon hagyni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
jocobacsi30 #524 üzenetére
Én ezen áron a 6700XT lennék hajlandó megvenni. A többi a kialakult helyzet függvényében számomra vicc kategória. Nem hinném hogy ennél mélyebben lehetne még menni, minkét gyártó esetében. A RX6500XT nem kellett volna ilyen formába desktopra kihozni, maradt volna meg notebook szintjén. A termékkel és annak árazásával csak kinevetteti magát az AMD. Nem veszek túlárazott terméket, én nem is ajánlom az ismerőseimnek.
Mutassunk két ujjat a PC iparnak híve vagyok lassan. Meg kell állítani ezt az őrületet.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
jocobacsi30 #526 üzenetére
ezzel csak az a baj hogy akinek csak a VGA kéne, akkor ezzel termeled az e-waste-et, mert ezek a HP/Dell/Lenovo épített szarok a GN tesztjeiből kiindulva gyakran nem szabvány alkatrészeket használnak.
-
törölt tag
válasz
jocobacsi30 #524 üzenetére
Ez már a skalper ár vagy az előtti ?
-
Televan74
nagyúr
ASUS TUF-RX6500XT-O4G 185.590 Ft. Átvétel boltban: 2022.01.24. hétfő
#521 fatpingvin Itt a lehetőség hogy megmutasd mennyire kemény legény vagy! Hétfőn már mehetnél is érte!
-
Dvix
senior tag
válasz
fatpingvin #521 üzenetére
Úristen
....egy használt RX 580- assal jobban jársz... ha már van pénzed miért veszel szart? Tényleg nem értem.
Ha lesz rá pénzed?!
Én bár bármikor lerendelek magamnak egy SAPPHIRE Radeon TOXIC RX 6900 XT 16GB -al a fedélzeten és a bankkártyám meg sem érzi!
Itt nem arról van szó, hogy kinek van rá pénze. Hanem arról,hogy: NEM ÉR ENNYIT. És ha folytatjuk,hogy szart veszünk drágán akkor ez soha nem marad abba!
"nekem jó lesz" Öcsém mit akarsz játszani?! Stardew valley-t 1080 p-ben Low-on? Ahahaha!
Légyszi mond már, hogy trollkodsz! légszi! mert ez baromi jó poén!Jaj annyit nevettem! Köszönöm!
-
Dvix
senior tag
Gyerekek az a kártya egy aranyfestékkel lefújt kaki. Meg ne vegyétek! talán most 2022-re valamennyire normalizálódik a helyzet, látom most januárban is bejött egy adag kártya magyarba. Ha van használt, vegyétek azt, ha van pre-build rendszer vegyétek azt, ha van gaming laptop ugyanannyiért vegyétek azt.
Szóval nem hiszem hogy bármelyik céget támogatnunk kéne ilyen evidens " nyílt lopásnál"! Hagyjuk csak szépen ezt a polcon!
(Véleményem szerint) -
nyunyu
félisten
Intelnek csak az a mákja, hogy az Amd TSMCnél lekötött kapacitásának 2/3-át elviszi a Sony meg a Microsoft, a maradék ~2000 wafer/hó meg nem elég a Ryzen 5000-ek, meg a GPUk várólistájának kielégítésére.
Egyébként önerőből sikerül leküzdeniük magukat a masszívan piacvezető pozícióból oda, hogy az Amd után kullognak teljesítményben.
-
Chaser
legenda
igen, csak eközben felébredt az amd téli álmából
server szinten is nagyon el kezdett nyomulni
úh. most intelnek ildomos vga-ból érdemit letenni
hatalmas mákjuk a mostani vga helyzet, mert kereslet azt biztos lenne a kártyáikra, csak győzzék gyártani...már amennyiben tényleg jók hw-esen és sw-esen is
sztem jók lesznek, max driver nyűgök biztos lesznek egy darabig -
-
Thronks.90
tag
Most sem kell lecserélnem a jó öreg R9 390- em...
Kivárom az ETH PoS váltást, hátha látni majd valami változást a piacon a (nekünk) jó irányba, esetleg várok év végéig, aztán meglatjuk. Sajna Konzol nem opció.
Gondoltam a GeForce Now RTX3080 előfizun (1440p monitort használok), de kicsit elriaszt, hogy csak fél évre lehet előfizetni.
Esetleg valaki mondhatna véleményt róla. Ha esetleg bejönne a dolog, VGA elad, APU beszerez, és a fogyasztáson fogok valamennyit.
-
ddekany
veterán
Csak akkor lehet adni ennyiért, ha keveset kell csak eladni a vásárolni vágyok számához viszonyítva... Én ha akarnák videókártyát venni, kivárnám az ETH proof-of-stake-et. Max nem javul a helyzet, de annál valószínűbb, hogy fog. Mert hiába is lehet Ravencoint, Fluxot, stb-t is GPU bányászni, az már közel sem lesz akkora biznisz. A ETH miatt már meglévő kártyákat nyilván befogják, bár az energia árát akkor is vissza kell termelni. Na de hogy mennyire lesz kedv új kártyákat venni, amikor még a vas árát is vissza kell termelni...
-
ddekany
veterán
válasz
bobalazs #511 üzenetére
Nem-játékra ott az IGP. Játékra meg... ha a Radeon-oknál fontos tényező a szoftveres gondoktól való félelem (és ezért erősen nVidia felé húz mindenki), el lehet képzelni mi lesz mikor az Intel próbálkozik a játékosok közt. Ezek ilyen bátor próbálkozások, amik 10-ből egyszer bejönnek.
-
-
carl18
addikt
Igen a 9600GT maga idejében remek kártya volt!
Jó magam elsőnek 1080P-t akkor láttam mikor haver anno egy 9600GT-vel hajtotta. A 25-30 fps meg volt neki anno kb 10 éve, és én nem voltam elámulva a grafikától.Én is leragadtam 1680X1050-en, én még nem érzem váltani kéne.
Így egy kicsit több erő jön elő az RX 570-ből is, 1080P alatt van kevesebbet kell számolnia a kártyának.
Ha ez a monitor elpusztul talán akkor váltok feljebb, de akkor is csak talán. -
nyunyu
félisten
válasz
HUN_Sector #507 üzenetére
Nem tudom, mennyire emlékszel még a 15 évvel ezelőtti Larrabee projektjükre.
Azt is hájpolták pár évig, hogy mindenkit agyonvernek a piacon, nem lesz párja.Aztán mire elkészült, addigra gyenge volt, szar a driver, végül újratervezték dedikált gyorsítókártyának, de úgy is csak addig tudott labdábarúgni a szuperszámítógépes piacon, amíg meg nem jelent az nV Tesla.
-
jokeph
nagyúr
A fenti konfigban beszúrtam kíváncsiságból a szintén 10+ éves korabeli 9600GT-t is, 512 MB GDDR3 ramos, medium graffal ez is elkarcol és ehhez is van legacy W10x64-es driver.Nálam 20"-on van az 1680*1050. Samsung Snymaster 205BW.
Ez durván az első "lapos" monitor, aminek a képével a mai napig is elégedett vagyok, a másik a 204B (20" 1600*1200), illetve van még 1 pár 2043BW, ezek se rosszak.
A topik indító RX 6500XT ezen a felbontáson biztos jól hasítana. -
HUN_Sector
őstag
Az intelnek piacra kell betörni bem teheti meg azt, hogy rossz ár/érték arányú kártyával támad, kis mennyiséget dob piacra, rosszul optimalizált drivert ad ki hozzá.
Vannak marketingeseik. Higgyétek el, nem lesz szar. Nem tehetik meg, mert akkor a teljes fejlesztés megy a kukába. Nekik itt jelentős piaci rést kell most kiharapni. -
carl18
addikt
Hát nekem is van egy régi old school GTS 450 tartalékbe!
A 8500GT is ott van, de az már olyan gyenge hogy nem tartom számon.A Starcraft 2 még mai napig remek játék, és ott aztán képes elő jönni egy cpu valódi ereje. Főleg egy szállas teljesítmény kéri de vastagon.
Amúgy a DXVK "Vulcan APi" sokat dobott nálam a teljesítményen.
A Direct Strike ha elhúzoddott igen be tudni esni a Framerate22" 1680X1050!
Mai napig ezen a monitoron használom az RX 570-et.
-
jokeph
nagyúr
válasz
fatpingvin #496 üzenetére
Igazából a retro tesztcsokorhoz szereztem be (Asus Direct CU hűtés, halk és hatékony), mert kevés a régi pci-e VGA-m van amit tudnák vallatni a DFI NF4 lapban A64 X2 4400+ mellett.
De kíváncsiságból már 2 hónapja bedobtam a Z170 OC Formula+i5-7600k 3,8@4,5 GHZ AC OC párosba, 1680*1050-ben is egész használható SC2-re, high grafikával rendben van teljesen - mindezt W10x64 PRO alatt.
Mivel a driver legacy-ban van, megvan az az előnye hogy nem frissül valami béta/bugos marhaságra.
Poénból megnéztem, megy a B550-es lapban is.#504Ermac: bármi régebbi gamehoz elmegy, ami beéri 1 GB gyors Vram-al, az SC2 pont ilyen pl.
A GPU erőben durván RX 550/GT 1030/Vega 11 szint lehet.
Nagy kár hogy nem 2 GB Vram van rajta azért.GTX970 bőven jó VGA, 1060 6 GB szintje lehet kevesebb Vram-al.
Elég öreg a VGA, ha eddig bírta... jó 10 éves lehet. Van egy sereg öregebb VGA-m, AGP-sek, azok is makulátlanok.
#503Chaser: kíváncsi vagyok az Intel mit fog virítani és persze mennyiért.
-
Ermac
tag
Igazi bajnok kártya lolhoz dotához elegendő lehet, ha elromlik se lesz annyira nehéz szerezned egy másikat bár ahogy néztem pont nincs egy darab se HA-n, nekem is van egy 5850 tartaléknak, sose lehet tudni alapon, mikor még lehetett jó áron venni gpu-t akkor se vettem mert elegendőnek tartottam a 970et és most is elég 1080p re
-
Chaser
legenda
elég ha akkora a kereslet rá hogy felveri az árakat
és nyilván túlzottan nem erőltetik nagy darabszámban, szépen menjenek a vevők a drágább kártyák feléfatpingvin
aztán lehet kellemes meglepi' lesz az intel részéről
de ha tényleg jó uo. drága lesz mint a többi vga ( : ha csak nem tudnak belőle combos mennyiséget gyártani, nekik mondjuk pont érdekük lenneszerk:
carl18
most is vannak jó áron hw-ek, kb a vga megy ormótlan sz@r áron csak
az összes többi pc komponenst értelmes áron meg lehet venni - kivéve amd 3xxx cpu, intelnél meg még drágák az új lapok - -
carl18
addikt
válasz
HUN_Sector #491 üzenetére
Hát azért csak egy korosodó VGA, de általában mindig az számít hogy a vásárló elégedett legyen. Nyilván sokan már nem képesek a grafikai opciokból visszább venni.
Nekem RX 570 van és még mindenre elég, nyilván nem ultrára de szépen teljesít.A Témára vissza térve jelenleg olyan a piaci helyzet hogy bármit eladnak hiszen chiphiány van. A 6500XT is elmegy külföldön 400-500 euroért, akkor miről beszélünk. Minden felvásárolnak az emberek, legyen az bármilyen kategórián belüli ípari hulladék. Ameddig ez a chiphiány nem ér véget addig biztos hogy nem láttunk jó árazott hardvereket.
+ Ezek a válságos időszakok arra ébresztik rá a gyártókat, hogy "HAHÓ" Több pénzért is el lehet adni egy videókártyát cpu-t.
Már oda jutottunk hogy a MSRP 200-250 dollár a belépő kategória.
És ha ez így megy tovább simán lehetséges 300 dollár alatt nem lesz hardver+cpu. -
fatpingvin
addikt
kérdés hogy az alaplap támogatja-e, illetve hogy mennyire éri meg annak fényében, hogy akkor a procit kell cserélni.
én is gondolkoztam rajta erősen, de aztán nem véletlenül cseréltem anno a 2400G-t (AGESA problémák, 4.19-es kernelnél újabbal nem volt hajlandó együttműködni.)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest