Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"pont ezért abszolút rossz példa."
Mondjuk idézhetnél olyan hsz-t tőlem, ahol a tartalmat (a motorháztető alattit) kritizáltam, és máris bocsánatot kérek."A vista részben azért volt bukás mert nagy volt a hardverigénye."
Nem. A Vista azért volt bukás, mert kijött a 7. Amíg nem jött ki, addig a Vista siker volt. Az MS szerint is, és az MS véleményét szajkózók szerint is.BTW nekem pont a Vista behozta újdonságokkal nem volt bajom, az UAC-vel pl. Persze, a hw igény az is betett. Meg "némi" kompatibilitási és driver probléma.
(#297) oO7
Én mindezeket nem teszem. Egyszerűen próbálok megbarátkozni a rendszerrel, de nem megy. Amiket leírtam, azok tapasztalat miatti sirámok: korlátolt, más, rossz, nem logikus működés.(#301) oO7
"a desktop alkalmazásokhoz való ragaszkodáson az amúgy ottlévő, beépített out-of-the-box elérhető metro appok ellenében..."
Pont a lehető legrosszabb érvvel próbálsz érvelni. A böngészőknél éppen nagyon-nagyon korlátolt tudású az out-of-box IE. Olyannyira, hogy külön "menü"pont van: "meg akarja nyitni desktopon?" szöveggel. Mert pont az IE-n kussol el a youtube, ha a háttérbe rakod.(#303) oO7
Valahogy furcsán gondolkozol.
"mellesleg engedd meg, hogy gratuláljak, hogy felhozol egy olyan példát amiről nagyon jól tudod, hogy nem lehet megoldani a desktop kikerülése nélkül (mivel maga a TV néző szoftver egy desktop alkalmazás)..."
Nem olyan példát hoz fel direkt, amire ebben a tudathasadásos rendszerben csak desktop lehetőség van, hanem olyan példát, amit emberek tíz-százmilliói használnak most is, és akarnak ezen túl is használni. Hasonló dolog: ha megnézel egy pénzügyi hírt, ott a brókerek előtt általában 3-4 monitor van, monitoronként 4-6 nyitott oldal. Szerinted ők mennyire ugranak majd rá a Win 8 metrora? És az összes, egyszerre egy alkalmazásnál többet használók? Na ezért kérdezem: miért kell egy ilyen tudathasadásos rendszer? Miért nem lehet a metroban több, akármennyi ablak? Technikailag nem megoldhatatlan. Csak az MS-ék balfaszok, vagy lassúak, és eddig nem sikerült ezt megcsinálni. Mert igény lenne rá. Több, mint amennyi most van a metrora magára. -
törölt tag
Ismerem a nyelvtani kategóriákat. De te azért azt érzed, hogy ha valami jó, az jó? Abszolút értékben. Ha meg valami jobb, az attól még nem lesz jó, csak kevésbé rossz.
Nem a "+" ikon a "baj", hanem a jobbklikk. Teljesen véletlenszerűen találhat csak rá valaki, hogy az egyébként 29 éve megszokott funkciók csak és kizárólag jobbklikkre jönnek elő. Ráadásul nem is csak az a baj, hogy ezek a funkciók, hanem az, hogy egészen más funkciója van a jobbklikknek. Mert semmi átfedés nincs pl. a desktop és a modern ui-s IE jobbkilkkje között sem.
És bocs, abszolút nem tartom magam hülyének a pc-hez (mikor 17 éve először kezdtem munkára használni pc-t, pár hét után hozzám jöttek segítséget kérni olyanok, akik már évek óta használták), de az általatok nyomatott egyszerű és intuitív használat messze nem igaz.(#280) oO7
Csak a végére: valóban nem lehet klasszikus desktopra hajazó felületet kialakítani (ugyan azokkal a funkciókkal, mint most a csempés)? Vicces lenne. -
törölt tag
Látom, azt sem érted, amit te magad írtál. Meg az előző hsz-t sem. Én azt írtam - hogy a te kategóriáddal éljek -, hogy a jó egyenlő a tökéletessel. A "jó"ra meg te magad azt írtad, hogy az a korábbi startmenü. Tovább nincs miről beszélni.
"Mondjuk a tuba.fm ..."
Mondjuk ez hol válasz a kérdésre, és hol megoldás a problémára?
Nekem is van biciklim, minek teherautót bérelni költözéshez?"Váltás meg ugyan így működik..."
Tehát egy (egyébként rengeteg ember által nem használt) funkciót kellene egy addig megszokottól egészen eltérő feladatra használni. És mindezt természetesen maguktól kitalálva. Hány ilyen funkciót sorolsz még fel? És ezeknek a funkcióknak a megtanulásával mennyi időt kell elbasznia a jónépnek?(#271) oO7
"de mindig az új a jobb, az mindig valami javítása-továbbfejlesztése (vagy az akar lenni) a korábbinak"
A kiemelt a lényeg."mondjuk nem félablaknyi hanem 1/4 - 3/4 ablaknyi, de két alkalmazás még vígan elfutkározik egymás mellett...."
Láttam. De az alapkérdés: az általad funkciógazdagnak meg mittomén milyen jónak titulált startscreenes csempékből semmit nem látok onnantól, hogy egy app elindult."ez nem a rendszer hibája hanem az IE-é"
Nem, ez egyik hibája sem. Ez az MS hibája, hogy így írta meg az IE-t."több kiterjesztési pontja van a rendszer metros felületének, mint a desktopnak"..."van ami egyszerűen nincs ott a régi Win32 API-kban"
És a WinRT az megakadályozza a "klasszikus" desktopfelület létrehozását? -
törölt tag
"a 0tól írtak egy teljesen új kezelőfelületet, a kutya se mondta, hogy tökéletes."
Nálad valami memóriazavar lehet. Alig kettő bekezdéssel feljebb:
"A jó szimbolizálja mondjuk a régi start menüt, a metros start menü pedig megegyezik a jobb fogalmával.... Rakjuk egymáshoz a kettőt.. Jó-Jobb érted..."
Érted?
"Háttérbe kerűlő app leáll ha indokolt ha nem? - Attól függ, hogy van megírva a program"
Mondjuk a difót IE10 megáll. Akkor ez most jó? És miért áll meg? Azért mert a mobileszközökön cél az energiatakarékosság, az akkuidő növelése. De ez nem mobilcucc, hanem 220-on lógó asztali gép.
És pl. egy általgjúzer honnan fogja tudni, hogy váltson tabot a metros IE-ben? Mikor eddig egerészett, és nem a billentyűparancsokat tanulmányozta. Soroljam? Persze, ez a 1,5 milliárd ember a gyökér, mert nem akar tanulni. -
virkir
veterán
Az, hogy nekd semi haszna sincs, nem jelenti, hogy másnak sincs. Ezt kéne vérge felfogni.
Egy értelmes indokot mondj légyszíves, hogy miben jobb mint a megszokott desktop.
Lehet megvilágosodok.
Mert eddig azon kívül, hogy maradi, ostoba, looser vagyok még senki nem mondott releváns előnyt a normál megszokott startmenü vs metro/modern/tökömtudja UI viszonylatában.fordfairlane
Lehetségesnek tartom, hogy a cél a Microsoftnál is egy egységes kezelőfelület, amely használható touch interfészen, és egérrel is.
Ez a cél egyértelmű csak annyi a baj, hogy nagyon más a két bevitel módja márcsak a kialakításuk miatt is.
Senkinek nem lenne problémája ha lenne egy választási lehetőség metro/retro GUI között és esetleg lehetne olyan intelligens a rendszer is, ha nem érzékel taperolós felületet akkor alapból a hagyományos startmenüs rendszert indítaná amennyiben meg érzékel akkor a metro-t. Aztán a júzer meg kiválasztja magának amit éppen szeretne.
Boldogan élvezném azokat az újításokat amiket ezen felül beleraktak de jelenleg az új felület nagyobb hátrányt okoz mint amit a "fejlődésből" profitálnék. -
dabadab
titán
"A változás jó, a változás hajtja előre a fejlődést"
En errol nem tudok.
A valtozas lehet jo, lehet rossz, lehet hajtoero, lehet akadalyozo tenyezo.
En mondjuk konkretan tizenpar eve tok ugyanolyan desktopot hasznalok (ill. munkahelyen az aktualis Windowsokat, hogy legyen kontraszt is) es meg vagyok rola gyozodve, hogy ez a valtozatlansag jo es hasznos dolog.
"Az, hogy nekd semi haszna sincs, nem jelenti, hogy másnak sincs. Ezt kéne vérge felfogni."
Ez viszont ot kevesse vigasztalja, ami talan ertheto.
-
törölt tag
"A változás jó, a változás hajtja előre a fejlődést"
Ebben látod igazad van. Nem véletlenül viccelődnek a Darwin-díjjal. Az is egyfajta változás következményének "jutalma": a megjutalmazott idióta elpusztulásával - tehát a kreténség mennyiségének és továbböröklődése lehetőségének csökkenésével - és az ellenpélda mutatással történő hozzájárulása a fejlődéshez. Mert az okos a más kárán tanul.És ha nem írod le, nem tudom, mit kell visszaolvasni. És nem is érdekel, tekintettel arra, hogy látható módon te magad sem vagy erre hajlandó mások hsz-eivel kapcsolatban.
-
törölt tag
Munkahelyi környezetem, amit használnom kell:
IE, Lotus Notes+Sametime, Cisco communicator, CIM kliensprogam, Workspace manager, StartV5, Catia (nyit egy segédablakot magának), Power Point, Word, Excell, Adobe reader 3d pdf-hez is, irfanview, vlc mediaplayer, wmp, pár ablaknyi explorer. Másolni oda-vissza mindenben, arra is figyelni kell, hogy a webkonferenciákhoz a linket a 64 bites ie nyissa meg, másikban nem működik, flash adatküldéshez. Ha bármit is másik felületre tesz a rendszer, akkor már anyázás lesz. Amennyiben nem sikerül hatékonyan váltani az ablakok között- néha tíz nyitott ablak vagy még több is előfordul- vagy akár csak a vágólapot nem mindenhonnan elérni, akkor nagyon nagy baj lesz vele. Mert a win leginkább dolgozni kell, nem szórakozni. S 50+ €-s órabérnél nincs ideje senkinek megtanulni, beszokni rendszereket. Ha pedig a gyorsbillentyűket az Office 2003 > 2007 váltáshoz hasonlóan átbarmolják akkor az végképp halál lesz.
-
nicu71
addikt
Teljes mellszélességgel egyetértek veled.
Kb 10 perc alatt meg lehet tanulni,mellesleg játszva megtanulni az egész win8-at.
A jó pap is holtig tanul.
Aki képtelen arra, hogy merő dacból,meg a fennen,és állandóan hangoztatott min.100 éves szakmai tapasztalata által táplált felfuvalkodottságában egyáltalán fogékonynak mutatkozzon valami újra,az tényleg ne próbálkozzon a win8 -al.Vagy legalábbis ,ha próbálta,és tényleg nem jött be neki,attól még egyáltalán semmi jogalapja nincs 1 bites usernek titulálni azt,akinek tetszik,és szívesen használja.és még ezzel egyáltalán nincs vége,mert folyamatos update várható,még több ujdonsággal,fejlesztéssel stb.
Az egyik legjobb dolog az egészben hogy annyira villámgyors,pillanatok alatt ott vagyok,ahol akarok.és a rendszert zseniálisnak tartom.pedig én sem ma kezdtem. -
virkir
veterán
Ja szárnyal a statisztikai hibahatárt, két év alatt alig átlépő részesedésével
Neked mi a bukás akkor?
Miért értelmetlen? Arról is már beismerték, hogy nem a legjobb időben hozták ki és ezért nem lehet sikernek semmiképpen beállítani.=WiNTeR=
Azt nem állítom, hogy rombadönti de biztosan fájni fog nekik főleg ha a WP8 sem tud változtatni a 7 elfogadottságán.
Ahogy már mások leírták a vállalati szegmens a döntő és az majdnem 100%, hogy kihagyja esetleg majd a következő amin elgondolkodnak ha nem ennyire inproduktív kezelőfelülettel próbálják erőltetni. -
kispx
addikt
"Jó, akkor lelövöm a poént, azért vezették be, hogy személyesen téged idegesítsenek"
Köszönjük az érvedet."Szerintem azért, mert mundjuk eredetileg nem is nekik készült."
Ha csak kiegészítő felület, és ott van a normál desktop ami tejles értékű, akkor miért is nem nekik készült? -
kispx
addikt
Miért várod el egy embertől, hogy munka után (a házimunkát elfelejtve) pont Win8 kezelését tanulja meg? Nem azért mert lusta, hanem mert már egyszer megtanulta, és nincs ideje újat tanulni, de használni szeretné. (És még mellette élni is)
"Egységesítés miatt, ráadásul egy teljesen új alkalmazás futtató környezet, óriási lehetőségekkel."
Tipikus marketing duma. Semmilyen óriási lehetőség nincs benne. API szinten még ennyi sincs. Egy kis stílusátalakítás és kész.A WinForms-ot meg a Silverlightot is világmegvátóként állították be, mégis kidobták. (és még jópár doolgot) Miért kell egy asztali gépet downgrade-elni egy tabletté? A Win9 egy téglává fogja? Egyébbként is ez az "óriási lehetőséget" a fejlesztőknek csak a 37%-a szeretné kihasználni."A baráti körömben mindenféle informatikai rudású emberke van. Eddig 20 emberből 2-nek voltak vele gondjai. Szóval marhára nem olyanok az arányok, mint amilyet itt mindenki lefest."
Miért csak a baráti körödből indulsz ki? Más baráti körében nem ilyen szép az arányok. Vagy azt hiszed, hogy a te baráti köröd sztatisztikailag olyan jól összetett, hogy abból bármit is lehessen következtetni? Szerinted a cégek miért írtóznak a Win8 bevezetésétől?"És akkor most mi van, dobják ki a számítógépüket? vagy ez is az OS hibája?"
Miért dobnád ki a gépet? A Win8ról beszélünk, vagy nem? Amúgy eltaláltad az OS (és a mögötte lévő tervező...stb emberek) hibája, mert az előző (azonos gyártótól származó) rendszerüket tudták használni. -
bzoley
veterán
Már néhányan leírták az indokaikat, te mégis ott tartasz, hogy "lusták megszokni".
Továbbra is minősítesz(még ha burkoltan is) másokat, mert más véleményen vannak.
A kedvedért indoklok, kérdezve. Miért kéne megszoknom valamit, amire semmi szükségem, ami fölösleges, és számomra egyetlen hasznos elemet sem tartalmaz? -
attila9988
őstag
Most még hányszor kell neked azt leírni hogy kényelmetlen? KÉNYELMETLEN. Na? Lexikont is linkeljek neked?
Nem érted? Most hiába kezdem el pixelenként elmagyarázni amit már 1000x leírtam, ha egyszer nem érted. Az egész képernyőn át kell ívelni az egérrel, de még oldalra scrollozni is olyasmiért, ami a start menüben pillanatok alatt megvolt. És nem akarom én kézzel takarítani. És nem akarok bazi nagy csempéket bámulni. Ezek mind biztos jók tapicskolós kis játékszeren... neked az meg úgyis az való ezek szerint. Rendes gépen, rendes kezelőfelület kell, nem ilyen szutyok identitászavaros megoldás, ahol ahol egy kiherélt win7 -re ráheggesztik a windows 1.0 -át, a semmire se jó metro appokkal, amiknek desktop -on az ég világon semmi hasznuk. Voltak frankó widget -ek, meg rendes start menü. Ezt most is megkaphatnánk, de nem, mert nyomni kell a marketinget.Ha holnap adok neked szögletes kereket és megmagyarázom hogy most épp az a trendi akkor használni is fogod? Elveszem a sima kereket, és azt mondom maradi p@cs vagy, mert nem akarsz a trendi szögletes kerékkel kerékpározni... mit is fogsz csinálni? Elfogadod mert az a trend?
144: A fél nap nálam másfél hét volt, és még mindig rossz. Ez olyan mint a spenót. Utálom, és ha 10x kóstolom meg minden reggel, attól még nem fogom finomabbnak érezni...
-
kispx
addikt
"Holnap leugrok a laborba, isten bizony csináltatok egy vérképet, hogy most én vagyok-e ufo, vagy mi a tököm van. Én _10_pecr_ alatt megszoktam a felületet."
Ugye ezt most viccnek szántad? Te szoktad meg meg 10 perc alatt. Ugye ismerős a Marika néni a gépet használja kezdető help desk-es storyk?
"Ott a sima desktop, semi funkcionális különbség nincs a W7 desktop és a W8 desktop között"
Akkor kellett nekiek a start menüt kiszedni, és a "Modern" UI belerakni."Az user miért nem tudja használni? Mert eleve nem is akarja? Mert lusta megszokni"
Mert nem tudja használni. Ennyi. Pont. Máshoz szokott. Most az M$ gondolt egyett és egy marketing fogás miatt az user az eddigi tudásá részét kidobhatja a kukába. Egy műtétnél hasztalan lennél, miért várod el egy másik embertől, hogy pont a Win8-hoz értsen profi szinten?"Amúgy meg érdekes módon a szobatársamcsajszi 0.000001 informatikai user. Mégis 15 perc után űgy szált ki a székből, hogy neki tetszik."
Két MSC vegyészmérnök hallgató, 10 perc alatt ki se tudta kapcsolni a gépet. Na most mi van?"meghekkeli a CIA-t a gépen."
Persze-persze, én meg a jó töndér vagyok -
bzoley
veterán
"Én _10_pecr_ alatt megszoktam a felületet."
Mert neked készült, ahogy azt korábban többen is jól megfogalmazták, az "egybiteseknek"(idéztem).
De vannak, akiknek nem kielégítő vigyorogni pár szines csempe előtt. Ahhoz meg te nagyon senki vagy, már csak a hozzászólásaid tükrében is, hogy neked bárki bármit megindokoljon, ahhoz pedig pláne, hogy ezért mindenkit leidiótázz. Megérteni úgy sem tudnád az indokokat, mert az állításod szerinti 171-es IQ-d kevés hozzá, de nem biztos, hogy kettőtök közül ő az idióta. -
kispx
addikt
Üdv, a földön, ahol az emberek 99% nem ért a géphez (és nem is akar érteni hozzá, csupán csak könnyedén használni akarja)
-Nem akar fél napot se a rendszer használatátának megtanulásával tölteni.
-Az operációs rendszer nem az emberek munkaeszköze, ezért a usert ne akadályozza a munkaezközének használatában.
-Ha a rendszert a user nem tudja használni, akkor a rendszert dobjuk ki és nem a usert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iqos cigaretta
- Spórolós topik
- Konteó topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Gaming notebook topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest