- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
Nem lesznek rá kényszerülve, mert a mai napig használnak DOS-os Win98-os rendszereket és nem érdekli őket, hogy elavultak, nincs rá támogatás, ... stb.
1-2 két holnap múlva még kár felméréseket olvasni, mert a rajt az valószínűleg elég szép lesz. De a kérdés az, hogy a szép startból szép folytatás lesz-e.
"jobb rálátásuk van arra, hogy mire van szüksége az átlagembereknek, mint az átlagembereknek..."
De az átlagemberé az utolsó szó... -
kispx
addikt
"Nem hiszem, hogy a brókerek most azonnal ráugranának a dologra, de amúgy egy iciripiciri kreativitással át lehet írni azokat a programokat úgy. hogy a felületüket ne ablakokra osszák fel hanem valami más - akár kényelmesebb - elrendezési logika alapján egy "ablak" (metro app) felületén belül..."
Egy már meglévő rendszer átírása metrora nem kevés összeget fog felemészteni, amit a brókerek (és a többiek) nem fognak kifizetni csak azért mert ne normál desktopon dolgozzanak hanem metron. Semmilyen előnye nincs a metronak, ami egy ilyen összeget megér.
"Hidd el, ha tényleg erre lenne igény, akkor gyakorlatilag csináltak volna egy Desktop 2.0-át... de erre pont, hogy megközelítőleg 0 igény van"
Igény van rá. Lásd: egyik ok amiért sokan fikázzák a Win8-at."jobban hiszek az MS mérnökeinek, felméréseinek/statisztikáinak, pszichológusainak, dizájnereinek,"
Elvégre kizárólag csak ők fogják használni a rendszert, és még véletlenül sem az átlagember."és a desktop jelentősége fog egyre jobban csökkenni, "
Kíváncsi vagyok a Visual Studio, PS, és az enterprise rendszerek hogyan fognak futni kényelmesen a metron."Win9 környékén ha más nem már nagyon jól látható lesz ez a tendencia"
Indok? Vagy ez csak egy jóslat? -
kispx
addikt
"Jó, akkor lelövöm a poént, azért vezették be, hogy személyesen téged idegesítsenek"
Köszönjük az érvedet."Szerintem azért, mert mundjuk eredetileg nem is nekik készült."
Ha csak kiegészítő felület, és ott van a normál desktop ami tejles értékű, akkor miért is nem nekik készült? -
kispx
addikt
Miért várod el egy embertől, hogy munka után (a házimunkát elfelejtve) pont Win8 kezelését tanulja meg? Nem azért mert lusta, hanem mert már egyszer megtanulta, és nincs ideje újat tanulni, de használni szeretné. (És még mellette élni is)
"Egységesítés miatt, ráadásul egy teljesen új alkalmazás futtató környezet, óriási lehetőségekkel."
Tipikus marketing duma. Semmilyen óriási lehetőség nincs benne. API szinten még ennyi sincs. Egy kis stílusátalakítás és kész.A WinForms-ot meg a Silverlightot is világmegvátóként állították be, mégis kidobták. (és még jópár doolgot) Miért kell egy asztali gépet downgrade-elni egy tabletté? A Win9 egy téglává fogja? Egyébbként is ez az "óriási lehetőséget" a fejlesztőknek csak a 37%-a szeretné kihasználni."A baráti körömben mindenféle informatikai rudású emberke van. Eddig 20 emberből 2-nek voltak vele gondjai. Szóval marhára nem olyanok az arányok, mint amilyet itt mindenki lefest."
Miért csak a baráti körödből indulsz ki? Más baráti körében nem ilyen szép az arányok. Vagy azt hiszed, hogy a te baráti köröd sztatisztikailag olyan jól összetett, hogy abból bármit is lehessen következtetni? Szerinted a cégek miért írtóznak a Win8 bevezetésétől?"És akkor most mi van, dobják ki a számítógépüket? vagy ez is az OS hibája?"
Miért dobnád ki a gépet? A Win8ról beszélünk, vagy nem? Amúgy eltaláltad az OS (és a mögötte lévő tervező...stb emberek) hibája, mert az előző (azonos gyártótól származó) rendszerüket tudták használni. -
kispx
addikt
"Holnap leugrok a laborba, isten bizony csináltatok egy vérképet, hogy most én vagyok-e ufo, vagy mi a tököm van. Én _10_pecr_ alatt megszoktam a felületet."
Ugye ezt most viccnek szántad? Te szoktad meg meg 10 perc alatt. Ugye ismerős a Marika néni a gépet használja kezdető help desk-es storyk?
"Ott a sima desktop, semi funkcionális különbség nincs a W7 desktop és a W8 desktop között"
Akkor kellett nekiek a start menüt kiszedni, és a "Modern" UI belerakni."Az user miért nem tudja használni? Mert eleve nem is akarja? Mert lusta megszokni"
Mert nem tudja használni. Ennyi. Pont. Máshoz szokott. Most az M$ gondolt egyett és egy marketing fogás miatt az user az eddigi tudásá részét kidobhatja a kukába. Egy műtétnél hasztalan lennél, miért várod el egy másik embertől, hogy pont a Win8-hoz értsen profi szinten?"Amúgy meg érdekes módon a szobatársamcsajszi 0.000001 informatikai user. Mégis 15 perc után űgy szált ki a székből, hogy neki tetszik."
Két MSC vegyészmérnök hallgató, 10 perc alatt ki se tudta kapcsolni a gépet. Na most mi van?"meghekkeli a CIA-t a gépen."
Persze-persze, én meg a jó töndér vagyok -
kispx
addikt
Üdv, a földön, ahol az emberek 99% nem ért a géphez (és nem is akar érteni hozzá, csupán csak könnyedén használni akarja)
-Nem akar fél napot se a rendszer használatátának megtanulásával tölteni.
-Az operációs rendszer nem az emberek munkaeszköze, ezért a usert ne akadályozza a munkaezközének használatában.
-Ha a rendszert a user nem tudja használni, akkor a rendszert dobjuk ki és nem a usert -
kispx
addikt
válasz
Penész Gomba #125 üzenetére
Már kint van a végleges 90 napos próbája és az Dreamsparkon is fent van a végleges. Szóval az már a végleges és ezeken (valószínűleg) már nem javítanak.
"nem kapcsol ki, ha nem jelentkezek be egyből akkor nem tölti be a programok óra melletti ikonjait stb)"
Ez mintha Win7-nél is így eltt volna. -
kispx
addikt
válasz
fordfairlane #93 üzenetére
Azt tudom, de a metro felületet átnevezték modern ui-ra. És azt kérdeztem, hogy a metros appokat mire nevezték át?
-
kispx
addikt
válasz
fordfairlane #91 üzenetére
Lehet kergetni, mert az a hivatalos neve
Szerk.: A Metros appoknak mi a hivatalos neve? Ha már felvetődött a kérdés
-
kispx
addikt
válasz
droland1978 #80 üzenetére
Lásd: Windows Vista
-
kispx
addikt
De sajnos nem mindenki fog velük találkozni és így csak egy optimalizált Win7-et fognak látni Modern UIval.
Pár példa:
IE-t alternativ böngészőre váltják
Intéző helyett Total Commander
És érzem, hogy az ISO mountolást sem fogják kihasználni, hanem helyette a Deamon Toolst fogják felrakni.Azon kivül, hogy gyorsabb lett, nem sokmindent fognak a normál asztalból látni.
Szerk.:
Bár nálam egy-két programot kiváltott, Pl.: Proces Explorer, WinCDEmu -
kispx
addikt
válasz
#56573440 #41 üzenetére
Mert "modern", "letiltusztultabb", "jobb" start menüt kapsz és az "ócskát" ki kell dobni.
Pedig az MS valamilyen sztatisztikával kimutatta, hogy az emberek a start menüt már nem használják, de a Win8-as topicban ment a sírás, hogy nincs start menü. Egyébbként idáig csak marketinges dumát hallottam az új start menü mellett való érvelésként, semmi olyat amivel a munka gyorsabbá/hatékonyabbá válikEgyébbként személyes észrevételek:
A kezdőképernyő/metros alkalmazások semmilyen plusz dolgot nem ad amiért érdemes használni. (Ki lehet vele váltani gadgetes, tálcás alkalmazásokkal).
Ha a modern uit kivesszük, akkor nincs látványos újdonságok, csak optimalizációk, meg egy-két feature (Ilyen felállás mellett nem tudtnák reklámozni/eladni a Win8-at)
Baromira idegesítő, hogy amikor minden szoftver felrakok, akkor min. 10 percet a kezdőképernyő igazításával kell töltenem, mert a "letisztult" képernyő átláthatattlan teleszemetelt ikonhalmazzá vált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest