- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz
fordfairlane #205 üzenetére
A gond az, hogy a csempe még csak nem is asztalelem. Ha az lenne, akkor nem kellene külön menüként behívni. Ezért mondom azt, hogy olyan furcsa ez az egész, hogy a win7 -re rá van ültetve egy tablet os. Gyakorlatilag erről van szó, és ezzel együtt el is van rontva a korábban jól működő, kézreálló felület.
Kíváncsi vagyok, hogy a windwos 9 -re mi lesz ebből. Arra meg pláne, hogy a nem oem kierőszakolt eladások kivételével mennyire lesz sikeres ez a 8 -as... -
attila9988
őstag
Hat nem.
Miért nem? Meghatározott keretek között igenis szükség van erre, és nem csak otthon, hanem bizony a munkahelyen is. Olyan ez, mint amikor mancika kirakja az unokája fényképét háttérnek. Megteheti - nem mindenhol - és ettől nem romlik a munkateljesítménye, sőt akár még javulhat is, mert jobb a közérzete.
De akkor indokold meg hogy szerinted miért nem. .. mert hogy eddig a microsoft -nak sem volt ezzel semmi baja, hiszen adott volt a lehetőség a minialkalmazásokhoz is. Akkor meg miért érvelsz annyira ellene, ha egyszer még a legnagyobb os szállító szerint is rendben volt a dolog egészen a legutóbbi időkig??
És mit akarsz már megint a munkahelyemmel? Nem értem mi a célod ezzel. A vita nem rólam, hanem a windwos -ról szól, aminek korábbi verzióiban rendben voltak bizonyos dolgok, amik most nincsenek. Te meg erre jössz a fejlesztes/design/menedzsment teren szerzett tapasztalataiddal, amik alapján akkor ezek szerint azt szűröd le, hogy a microsoft összes eddigi rendszere rosszul volt megtervezve, de a win8 az nem... érdekes.
-
attila9988
őstag
Az egyseges dizajnnyelvtol lesz rendesebb. Kb. attol, amitol az atlagos iphone alkalmazas jobban nez ki, mint egy Androidos (az elobbinel jobbak a design guidelineok).
Szóval ha kiveszik a gyeplőt a kezedből, és ők mondják meg hogyan nézhet ki a minialkalmazás akkor attól lesz igényesebb. Szerintem meg mindenkinek magának kellene eldöntenie, hogy a saját munkaterülete hogyan kell hogy kinézzen. Ha ebbe ennyi beleszólása sem lehet, akkor attól nem igényesebb lesz a cucc, hanem használhatatlanabb.
A widget amúgy kint volt az asztalon, és állandóan láthattam ha akartam. És nem volt összehányva a start menü elemeivel. Ha meg a start screen -re megyek, arra ez nem igaz, ráadásul állandóan váltogatnom is kell.
A butítás nem egyenlő az előrelépéssel. Attól hogy van ilyen metros cucc, még nyugodtan meghagyhattak volna minden egyebet is, hogy ha valakinek arra van szüksége, akkor használhassa azt.
szerk:
Ezt érdemes megnézni:
http://www.maximumpc.com/article/features/8_things_we_hate_about_windows_841?page=0,0
-
attila9988
őstag
Egyszeruen nem jon be neked. Ettol meg nem kell ostorozni, hogy hulyeseget csinalnak.
Nem figyelsz oda arra, amit írtam. Nem mondtam hogy nem jön be nekem, mert táblán, meg telefonon biztos jó. Én azt mondom, hogy nem való pc -re, és az öszvér megoldás rosszabb, mint ha megadnák minden eszközre az oda megfelelő kezelőfelületet. Akkor nem sérülne a kezelhetőség, és a feature lista sem. Hova tovább, van is nekik megfelelő felületük desktop -ra, csak egy mozdulat lenne nekik hogy oda is adják ismét a felhasználóknak. Nem a komplett elgondolás rossz, hanem az a lépés, amit egyértelműen marketinges szemmel tettek meg, és ami miatt ez a topic is arról szól, hogy mennyire nem felel ez meg az olyanok elvárásainak, akik rendes számítógépen akarják használni a windows -t. Ha holnap ballmer azt mondaná hogy oké, akkor itt van nektek a rendes desktop is, és választhattok, akkor semmi gond nem lenne. A widget -ek is hasznosak, és jó volt úgy, hogy az asztalon volt. (vistán nem annyira, mert abban oldalsáv volt, de a 7 -ben remek) erre elvették. Az aero téma is rendben volt, de a hordozható cumók üzemidejére hivatkozva kivették. Én meg ott ülök mondjuk egy 4 magos core proci -val hajtott gép előtt, és ilyen indokok miatt nem választhatok. És táblaként kell kezelnem a monitorokat is. Jó ez így? Szerintem nem.
-
attila9988
őstag
Ezt én még mindig nem értem. A 157 -esre kérdeztél rá, abban semmi olyasmi nincs, sem fejlesztés, sem hardware, sem software. Az egész a win8 ui -ról szól.
De akkor visszakérdezek, mert feltételezem hogy valami rosszindulatú vicc akar lenni ez a kérdés.
Ha wc -s bácsi vagyok a belvárosban, az milyen módon befolyásolja a windows 8 kezelőfelületének pc -n való használati értékét a windows 7 -hez viszonyítva?
És ha felső vezető vagyok egy it cégnél az milyen módon befolyásolja a windows 8 kezelőfelületének pc -n való használati értékét a windows 7 -hez viszonyítva?
És ha virágüzletben vagyok eladó akkor attól jobb vagy rosszabb lesz a windows 8?
Az is számít hogy Magyarországon dolgozom? Esetleg a politikai hovatartozásom befolyásolja a windows 8 használhatóságát? -
attila9988
őstag
Aki képtelen arra, hogy merő dacból,meg a fennen,és állandóan hangoztatott min.100 éves szakmai tapasztalata által táplált felfuvalkodottságában egyáltalán fogékonynak mutatkozzon valami újra
Neked is mondom. Mától használj szögletes kerekeket a biciklin... Mi? Nem akarod? Miért nem? Miért nem mutatsz valami fogékonyságot a szögletes kerekek iránt? ÁÁÁÁ te biztos maradi vagy.
Kb ilyen a helyzet. Ha valami egyértelműen jobb, azt nem kell megmagyarázni mindenkinek, mert érezni fogja hogy jobb. Pl az xp start menüje után a vista -s sokkal jobb volt, és ezért nem is hiányoltam a régebbit. Nem kellett és kész. Ezzel szemben a gnome2-3 váltásnál gyorsan gyalultam a 3 -at. Miért is? Mert nem lennék fogékony az újra? Nem.. azért, mert rosszabb, lassabb, kényelmetlen. Érted? Nem kell ám tapsikolni minden trendi vacakra csak mert az újabb, hanem vég kell gondolni hogy az neked mennyire is jó, vagy mennyire nem. Nekem nem jó. És nem azért mert nem lehet megtanulni, vagy mert nem lenne jó az újdonság, ha abban valóban van valami hasznos is. -
attila9988
őstag
válasz
#40553216 #174 üzenetére
Forradalom vagy sem, a lényeg hogy nem minden eszközön kényelmes ez a megoldás. Pc-n, laptop -on nem az. Innentől kezdve tök mindegy hogy egyébként táblán vagy telefonon milyen, mert azokon MÁS kezelőfelület kell. Ha az ms bukni akarja a komplett desktop piacot, az oltári marhaság lenne a részükről, hiszen ha nem játszadozni meg ökörködni kell egy eszköz, akkor rendes számítógép kell, nem tapipacsi. Meg lehetne oldani hogy legyen mind a kettőn megfelelő rendszerük, de nem ilyen öszvér módon.
-
attila9988
őstag
Most még hányszor kell neked azt leírni hogy kényelmetlen? KÉNYELMETLEN. Na? Lexikont is linkeljek neked?
Nem érted? Most hiába kezdem el pixelenként elmagyarázni amit már 1000x leírtam, ha egyszer nem érted. Az egész képernyőn át kell ívelni az egérrel, de még oldalra scrollozni is olyasmiért, ami a start menüben pillanatok alatt megvolt. És nem akarom én kézzel takarítani. És nem akarok bazi nagy csempéket bámulni. Ezek mind biztos jók tapicskolós kis játékszeren... neked az meg úgyis az való ezek szerint. Rendes gépen, rendes kezelőfelület kell, nem ilyen szutyok identitászavaros megoldás, ahol ahol egy kiherélt win7 -re ráheggesztik a windows 1.0 -át, a semmire se jó metro appokkal, amiknek desktop -on az ég világon semmi hasznuk. Voltak frankó widget -ek, meg rendes start menü. Ezt most is megkaphatnánk, de nem, mert nyomni kell a marketinget.Ha holnap adok neked szögletes kereket és megmagyarázom hogy most épp az a trendi akkor használni is fogod? Elveszem a sima kereket, és azt mondom maradi p@cs vagy, mert nem akarsz a trendi szögletes kerékkel kerékpározni... mit is fogsz csinálni? Elfogadod mert az a trend?
144: A fél nap nálam másfél hét volt, és még mindig rossz. Ez olyan mint a spenót. Utálom, és ha 10x kóstolom meg minden reggel, attól még nem fogom finomabbnak érezni...
-
attila9988
őstag
válasz
#41133696 #129 üzenetére
Akárcsak az okostelefonok rendszerei, elvégre a Microsoftnak már azokhoz kell igazodnia.
Hát ezek hülyék. A win8 -nak miért kellene az okostelefonos os -ekhez igazodnia? Miért akar manapság mindenki mindenből okostelefont faragni? Ott vannak azok is... és? Akkor nekem muszáj okostelóként gondolni a számítógépre? Idióták....
-
attila9988
őstag
válasz
=WiNTeR= #120 üzenetére
ha nem többszáz programot használsz, akkor nagyon kényelmesen, gyorsan és hatékonyan!
Mindenki annyi programot használ, amennyi neki jólesik. Ha neked nem kell, az a te dolgod. Gyors indításhoz eddig is ott volt a tálca. Oda ki lehet pakolni mindent ami gyakran kell. Start menüben meg benne lehet hagyni ami nem kell annyira gyakran. Itt a start screen sehogy sem passzol. Kényelmetlen, és értelmetlen. Tablet felület ráheggesztve egy asztali os -re, és a saját desktop -on szintén értelmetlen api -jához készült korlátozott kis fos alkalmazások, amiket pc -n a büdös életben nem fog használni senki sem.
Értem én hogy tableten ez így jó. De NEM MINDENKINEK TABETRE KELL a windows. Érted? -
attila9988
őstag
válasz
fordfairlane #96 üzenetére
Az a gond, hogy nincs neve a felületnek, az API-nak, így nincs neve a platformnak.
- Gagyi win8 ui
- Gagyi win8 appA normális alkalmazások meg maradhatnak a régiben.
-
attila9988
őstag
Azert szeretnem jelezni, hogy az OS nem egy szal ablakkezelobol all, a maradek resz viszont ugy tunik, hogy elorelepest hoz a W7-hez kepest, desktop fronton is.
Igen ám, de a kezelés nagy mértékben leronthatja azt a képet, amit a rendszerről alkotunk. És ha bosszant a rendszer kezelhe(tetlensége)tősége akkor bizony nem biztos hogy annyira érdekelni fog, ha bizonyos területeken némi nemű előrelépés tapasztalható.
-
attila9988
őstag
vagy tetszik, vagy régebbi Linuxos vagy és akkor ördög és pokol.
Ott viszont van lehetőséged választani. Nem is kevés a lehetőséged, gyakorlatilag minden igényre született valamilyen megoldás, és a legtöbbre nem is egy. A kényszer hatása nem érezhető. A unity mondjuk pl egy kalap sz@r, és ezért sokan elkezdtek kde, vagy épp xfce vonalon tapogatózni. (mert hogy a gnome 3 is egy kalap sz@r).
Mellesleg a kde csapat érdekes módon fel bírja fogni, hogy a desktop nem telefon, nem tablet, illetve hogy a tablet nem desktop. Ennyi. Ilyen egyszerű, és a microsoft új rendszerével sem lenne semmi gond. Akkor desktop -on nem vennék el idióta indokokkal az aero -t, és nem akarnának tabletet faragni belőle. EZEK KÜLÖNBÖZŐ ESZKÖZÖK, eltérő módon kényelmes a kezelésük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest