- Netfone
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
A törölt threadet ne folytassátok itt, ilyen személyeskedő hangnemben pedig máshol sem!
-
King Unique
titán
Ez mind szép és jó, csak XP-vel alapvetően 2 nagy gond van/lesz:
1. Likas a rendszer és a ez a lik egyre inkább nagyobb és nagyobb lesz, míg nem el nem ér egy nagyon kritikus szintet...
2. A fokozatosan elhaló szoftver és hardvertámogatás is idővel egyre nagyobb problémákat fog okozni...Szerintem kedvezmény, már ha érvényesek még a korábbi "Windows 9" pletykák, akkor Win7 userek (30$) mellett lesz XP-seknek is. Viszont nekik az új hardvert már azért nyilván nem fogja fizetni az MS...
-
Ha kérhetném használjuk már azt a csodás szerkesztés funkciót, ha már tudja a RIOS. Köszi.
-
Sokan a számítógépre úgy gondolnak, hogy egyszer megveszi és 10 évig (vagy tovább) ő nem fog arra költeni. Rengeteg ilyen emberrel találkoztam, hogy a 10 éves gépeiket kellene rendbe rakni, felvázolom a helyzetet, lassan kidobásra érettek ezen eszközök, és ilyenkor jönnek rá (vagy nem), a számítógép nem olyan mint az autó, hogy 10-en évesen is még használható marad.
UI: Nyilván a 10 éves gépre meg nem lesz Win 7, 8, 8.1.
-
attila9988
őstag
válasz
#41133696 #143 üzenetére
Olyan nincs, hogy mindenkinek az igényét ki lehessen elégíteni.
De van... ha adnak választási lehetőségeket is. Csak épp az ms -nek ez nem nagyon szokott menni.... viszont gyakran képesek megtalálni a megfelelő középutat a kezelési lehetőségekben is. Most teremtettek egy ilyen förmedvényt, amivel már túlléptek egy olyan határt, amit nem kellett volna....
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #138 üzenetére
és hiába nem tetszik ez egyeseknek. Mert attól még nem lesz egy rossz megoldás.
Ha egy termék nem megfelelő azok számára akiknek készült, azt hívjuk rossz terméknek... főleg akkor, ha még az adott területen domináns cég sem képes semmilyen reklámkampány erejével rábírni a vevőit, hogy egyék meg, fogadják el.... téged meggyőztek, a piac nagy részét azonban nem.... szóval a winnyóc egy rossz termék.
Átlagos felhasználó fogalmáról, elemi hiányosságairól meg szerintem itt jobbára mkinek van fogalma a PH-n, úgyhogy nem kell erőltetetten magyaráznod...
Mégsem érted hogy ők voltak a metro elsődleges célcsoportja.....
Aztán érvek híján jellemzően csak a hivatalos cikkek mások által megfogalmazott gondolatait tudod te is csak szajkózni.
Idáig én csak és kizárólag érveket soroltam neked, amik tartalmaznak jó nagy adag személyes tapasztalatot, valamit a piacra vonatkozó tényeket, amiket folyamatosan figyelmen kívül hagysz. Aki itt mások véleményére szorul, az te vagy, hiszen te próbálod a winnyóc "minőségét" azzal bizonygatni, hogy a komplett IT ipart lehülyézed, a microsoft -ot meg valami megfoghatatlan, meg nem értett látnoki pozícióba helyezed, mint ha most is mindenben igazuk lenne, csak a "rohadt felhasználók" nem látják a helyes utat, pedig te megmondtad hogy ez milyen jó így...... elég rossz hozzáállás, ha nem a vevőid igényeit akarod kiszolgálni...
Viszont, mivel pont azt a vonalat viszik tovább, azzal egyben elismerik azt is, h maga a koncepció nem rossz
Már megint hatalmas tévedés. Nézz utána mitől is lesz a win9 új OS. Aztán vedd észre, hogy a winnyócban totálisan elrontott dolgokat próbálják leginkább helyrekalapálni. Nyílván nem írnak minden komponensből teljesen újat... de nem is ez a lényeg....
Látom hogy elképzelésed sincs arról, miről van itt szó...
Mert, ha nem így lenne, akkor kidobták volna az ablakon az egész több éves munkájukat, de nem tették...
De igen, pontosan azt tették.... a koncepcióban bekövetkezett változtatások jelentős része ezt a célt szolgálja.
Vkinek nem tetszett, nem azt szokta meg? Mindegy, ez az új irányvonal
A ribbon esete messze nem volt annyira problémás, mint az öszvér metro. Ha arról is akarsz beszélgetni megtehetjük, csak nem ebben a topicban kellene, mert legalább ennyire hosszú lesz, mint amilyen ez is volt.
Skizofrénia azok fejében van, akik eme szituációban kitalálták és itt modortalan hangnemből, erőltetett írásmódból is kicsit ez látszik...
Értem... szóval akinek nem tetszik az öszvér, azok a hülyék, még akkor is, ha ez a piac nagy részét jelenti.... érdekes hozzáállásod van... szerintem meg akinek nem a kék szín a kedvence, az mind hülye....
Mit szólsz?
A hülye autós példákat meg hanyagolni kéne, mert gázak és erre a szituációra a felhozott, pont nem jó példa...
Miért nem? Magyarázat?
Szal nekem itt felesleges bizonygatnod, nagybetűkkel kiírnod, mint mondtam, kevés ez ide...Inkább menj a 8-cas topikba téríteni, ott próbálj meggyőzni, lebeszélni usereket!
Hohó.... ki akar itt téríteni kit? Egyelőre te vagy az aki széllel szemben pisál, nem én.... a legtöbb windows felhasználó a hetest jobbnak tartja, mint a nyolcat, ezen pedig nem tudsz változtatni, hiába vagy ellene....
Megint megkérdezem.... miért akarod a rosszat ráerőszakolni mindenkire?
De ha már itt tartunk, azt is megmondhatnád, hogy szerinted miért annyira jó az öszvér koncepció... (érveket is mondj hozzá, és ne azt amit eddig írtál, hogy "mindenki hülye csak te nem", hanem rendes érveket.) -
törölt tag
válasz
attila9988 #137 üzenetére
"Értsd már meg, hogy a windows nem csak a "valamire való felhasználóknak" készül, hanem mindenkinek.... "
Olyan nincs, hogy mindenkinek az igényét ki lehessen elégíteni. A Windows XP, vagy a Windows 7 sem tetszett mindenkinek. Volt olyan ismerősöm akinek már a Luna is túl csicsás volt 2001-ben, és váltott egyből klasszikus kinézetre. A Windows 7-nél meg sokan szédültek a Superbar-on. Apám munkatársa állandóan visszaállította a Superbar-t ronda klasszikus stílusra, ami éppenséggel XP-n vagy Vistán még szép volt, Windows 7-en meg minden szépérzékkel rendelkezőnek egyből esett is ki, mint opció.
-
ceia
őstag
(#49) LaciCRM Hát igen, a régi hardver is egy ok. Az egyetlen dolog amiben nem hibás a M$, ha az újabb OS-hez nincs driver valami régebbi vashoz. A másik probléma, ha a gép nem is olyan régi, csak éppen a user nem lát okot arra, hogy miért venné meg 26-35 ezer ft-ért az újabb OS-t, ha az XP végülis tud mindent amire kell a gép.. Tehát maga az OS is vonzó kell legyen, kezelhetőségével, felülettel, stb. és az sem ártana, ha olcsóbb lenne. Tudom, nem a mi pénztárcánkhoz lövik be az árat, négyszeres fizuból azért nem olyan drága..
attila9988 +1
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #137 üzenetére
Szerintem itt nem én vagyok, aki nem képes felfogni bizonyos dolgokat...
Illetve épp nem én mondom meg, hanem az MS és más rendszerek, programok esetében is a gyártó. Sőt előbbinél, mivel 9 is 8.x vonalat viszi tovább, ott is megmondják újfent és hiába nem tetszik ez egyeseknek. Mert attól még nem lesz egy rossz megoldás.
Átlagos felhasználó fogalmáról, elemi hiányosságairól meg szerintem itt jobbára mkinek van fogalma a PH-n, úgyhogy nem kell erőltetetten magyaráznod...
Aztán érvek híján jellemzően csak a hivatalos cikkek mások által megfogalmazott gondolatait tudod te is csak szajkózni. Lehet nem kapálózik annyira érte, mert ők üzleti oldalát nézik, h hogyan tudja minél gyorsabban növelni az eladásokat, amihez legjobb taktika egy új OS, mintsem az új funkciókat 8.2 néven kiadni. Viszont, mivel pont azt a vonalat viszik tovább, azzal egyben elismerik azt is, h maga a koncepció nem rossz és érdemes fejleszteni. Mert, ha nem így lenne, akkor kidobták volna az ablakon az egész több éves munkájukat, de nem tették...Ott volt az Office esete is, bevezették a ribbont. Vkinek nem tetszett, nem azt szokta meg? Mindegy, ez az új irányvonal, amit tartanak is. És hiába fogták rá egyesek, h amiatt nem tudja kezelni, mese volt, mert hamar meg lehetett szokni, másrészről nagy része alapból nem tudta egyiket se kezelni, sőt más Office-t se.
Skizofrénia azok fejében van, akik eme szituációban kitalálták és itt modortalan hangnemből, erőltetett írásmódból is kicsit ez látszik...
A hülye autós példákat meg hanyagolni kéne, mert gázak és erre a szituációra a felhozott, pont nem jó példa...Szal nekem itt felesleges bizonygatnod, nagybetűkkel kiírnod, mint mondtam, kevés ez ide...Inkább menj a 8-cas topikba téríteni, ott próbálj meggyőzni, lebeszélni usereket!
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #136 üzenetére
Mit nem értesz azon hogy a metró konkrétan teljesen a HOZZÁ NEM ÉRTŐ, ÁTLAGOS FELHASZNÁLÓKNAK KÉSZÜLT? És mit nem értesz azon hogy PONTOSAN EZEKNEK AZ EMBEREKNEK NEM TETSZIK EGYÁLTALÁN?
Az hogy neked tetszik, és "meg tudod szokni" egyáltalán nem számít.... hacsak nem te fizeted az összes winnyóc licencet...
Másoknak nem mondhatod meg hogy mi a jó nekik, ezt értsd meg. És ha a többségnek nem kell, akkor nem kell. Kevered nagyon a dolgokat..... Ha én adok neked egy autót, aminek kocka kerekei vannak, és azt mondom hogy te vagy a hülye hogy kerékre vágysz, mikor a kocka az sokkal design -osabb.... szokj hozzá hogy ráz mint a hullámvasút, és fogd be a szádat, mert ez a modern.....
Vagy a tv távirányítód helyett adnék egy gömb alakú izét, amiből kilóg egy tekerő, és azzal kell csatornát váltanod, és ne mond hogy a gombok jobbak voltak, mert én azt mondom neked hogy ez a trend, és kész... szokd meg, és kuss....Ez kb ez a helyzet.
Ismét megkérdezem tőled.... Miért akarod megmondani másoknak hogy mi kell hogy tetszen nekik?
csak egy valamirevaló felhasználónál komolyabb dolgok jelentik a hibát...
Értsd már meg, hogy a windows nem csak a "valamire való felhasználóknak" készül, hanem mindenkinek.... Mit nem lehet ezen érteni? A valamire való felhasználó sem szereti a logikátlan, és kényelmetlen dolgokat, mert azok zavarják, akadályozzák a használatban..... Én is utálom ezt a koncepciót. Egy rakás szar. Az ms -nek ekkora ballépése talán még sosem volt.... Most gyorsan elszégyellem magam, hogy a szemedben nem vagyok valamire való felhasználó, hiszen nem eszem két kanállal az ms marketinget..
Ugyanúgy nem szeretem a gnome 3 -at sem.... kivágtam a francba amikor elkezdték terjeszteni....
A "valamire való felhasználó" egyébként had döntse már el hogy mi a jó neki.... rendben?
Az átlag felhasználókról meg halvány lila gőzöd sincs. Hiába adod itt elő hogy a skizofrénia az ideális állapot egy os -nek.... nincs igazad. És ezt nem csak én mondom, hanem a komplett IT piac. De azért harcolj még egy kicsit olyasmiért, amiért már a microsoft sem kapálózik...
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #135 üzenetére
Aki eleve userként végigkövette az elmúlt Windows, azért tapasztalta, h használat nem bonyolódott annyit.
XP után 7-re is sok mindent próbáltak ráfogni egyesek, más a Start menüje, tálcán összevonja a tálcagombokat stb., az XP meg és ezért a 7 xar, de ott is túlzás volt. Persze, a hozzád hasonlók ott adták alájuk a lovat, h igen mekkora problémák ezek. Azért mert bizonyos téren kicsit új, kicsit más, nem jelenti azt, h rossz megoldás lenne. A használat, idő közbeni hozzászokás pont nagyon is számít, mert x nap/hét után már lehet nem is foglalkozik vele (annyit) az illető, miután jobban felfedezte a rendszert.
Aztán ugye akadnak itt hozzád hasonló kis szakik, akik rendszergazda, v egyéb IT-sként ténykednek, szeretik felhozni a melóhelyi userek esetét, de mellette pontosan tudja, h naponta mennyi meló van velük, mert programüzeneteket nem értelmez, alapvető dolgokat nem tud, nem hajlandó megcsinálni stb. De majd "nem baj, minden nap odamegyek és kattintok kettőt helyetted és el is olvasom, nehogy vmi újat tanuljál és megerőltesd magad" Itt meg persze szépíti a dolgot, nekik semmi köze ezekhez a problémákhoz. Ez nem lenézés, ezek tények...
Persze, mikor már nem tudnak mit kitalálni, akkor jönnek az unalmas, általános klisék, mint a "A számítógép van értem,..." stb., ami persze igaz lehet, csak ahhoz kell user oldalról is egy megfelelő hozzáállás.
Aztán ott az új OS esete, h egyrészről legyen tök ugyanolyan, mint a régi (felület, funkciók), de ha olyat kap, azért problémázik, mért nincs benne újdonság, ha meg újat kap, azért, h mért van... Viszont az ilyen réteget eleve nehéz kiszolgálni, h minden téren elégedett legyen...
Nem kell mindent megszokni, amit eléd tesznek (én se teszem), csak egy valamirevaló felhasználónál komolyabb dolgok jelentik a hibát...illetve ez esetben egy modern only felület jelentené, csak épp van könnyen kezelhető desktop is. Persze aztán a fenti réteg és menedzsereik nyilván nem fogják megerőltetni magukat, csak akkor nem kötelező azt nyúzni és a triviális kis dolgaival teleszórni a topikot...
Továbbá itt lesz majd a Window 9 esete is, ahol szintén lesz egy-néhány újdonság, lehet épp egyesek kikezdik a Start menüt, pl. a csempés dolgon túl, mért felül, mért nem alul van a kikapcsológombja, a Win7-ben nem így volt? De majd a magadfajták ott is menedzselik az ilyeneket, h "hú de mekkora, milyen hatalmas problémák ezek, nyugodtan csak elégedetlenkedjetek, ezen kívül mást ne is nézzetek ám a rendszerben, hátha sikerül erre is kisírni egy Update 1-et, aztán talán 7-essé faragják"......
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #132 üzenetére
Igenis megszokás kérdése csak
Az utóbbi 15 évben volt pár program, és operációs rendszerrel dolgom, és ami jó volt, azt nem jelentett gondot megszokni, mint ahogyan ma sem jelent. Ha egy feladatra valaki mutat nekem egy programot, ami jobb lehet mint amit addig használtam, akkor gond nélkül át tudok térni rá, és rövid idő múlva már semmi gondot nem jelent a használata.
Nem úgy, amikor valami következetlen, logikátlan, kényelmetlen dolgot kell megszokni. Arra egyszerűen nem vagyok hajlandó. A számítógép van értem, és nem én vagyok a számítógépért. Nem nekem kell megszokni azt amit elém tesznek, hanem a software -nek kell kiszolgálnia engem. Ha pedig egy adott cég rosszabb terméket hoz ki, mint az azt megelőző, akkor ugyan ne én legyek már az oka annak, hogy az adott termék nem sikeres. Az az oka, hogy egyszerűen elcseszték...
Én tudom hogy vannak olyan emberek mint te, akik úgy vannak vele, hogy egy adott cég termékei csak és kizárólag jók lehetnek, benyelnek mindent úgy, ahogy adják nekik, és valami kiválasztottságérzéstől vezérelve lehülyéznek mindenkit, akinek az adott termék nem felel meg... az a baj veled, hogy egyszerűen elképzelhetetlennek tartod azt, hogy a microsoft tényleg átgondolatlanul hozta ki az adott terméket... Inkább hivatkozol arra, hogy "meg kell szokni", mint elfogadd, hogy rossz..... és sem én, sem sokan mások nem akarjuk megszokni....
Miért kellene a rossz dolgokat megszokni? Erre adj magyarázatot..... Alakítsa át a microsoft úgy, hogy jó legyen, és nem ő mondja meg nekem hogy mit kell megszokni.... Ha neked ez jól esik, akkor szokj hozzá ahhoz, hogy mások nem fognak hozzászokni...
Csak éppen ott a gond, h az a többség annyira hozzá nem értő
Egy ilyen operációs rendszernek az a dolga, hogy azokat is kiszolgálja, aki nem hozzáértő. SŐT, bár úgy tűnik nem olvastad el, de írtam neked, hogy a metro pontosan azoknak az embereknek készült, akik nem hozzáértőek, és pontosan azoknak nem tetszik. Akkor meg? Egyértelmű bizonyíték arra, hogy a matro alkalmatlan arra, hogy betöltse a feladatát. A létével viszont azoknak is gondot okoz, akik hozzáértőek, és ez okozza a winnyóc skizofrén mivoltát. (igen, tudom hogy nem szereted ezt a kifejezést)
Szóval te csak szokj szépen hozzá mindenhez amit az ms eléd tesz, de másokat ne akarj erre kényszeríteni.
-
törölt tag
válasz
gtasystem #133 üzenetére
Ja, értem. Hát arra tényleg jó, meg egy akármilyen Linux is
Az árral kapcsolatban meg pont erre gondoltam, hogy hiába volt olcsó, akkor sem kellett sok embernek, mert fizetni kellett érte. Ha azóta is csak annyiba kerülne, biztos többen vették volna, de a többség otthon akkor sem.
Miért jobb az embernek a warez?
Nem kell bankkártyaadatot kiadni. Nem kell fizetni. Nem kell követni az aktiválások számát. Nem kell aggódni, hogy az OEM miatt nem lehet alaplapot cserélni, vagy hogy nem jár támogatás. Ha meggondolja magát, nulla veszteséggel áll vissza másik rendszerre, vagy lép tovább.Az olcsó (OEM) ár ezzel nehezen száll ringbe. De abban egyetértünk, hogy az olcsó Windows akkor is baromi jó ötlet lenne (főleg a dobozosé). Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy tömegesen dobná meg az eladásokat, de akkor lehet, hogy kiderülne az ellenkezője.
-
gtasystem
őstag
válasz
#58000384 #120 üzenetére
akinek max. facebook kell meg email annak teljesen jó egy tablet androiddal szóval így kerül bele..
tudom hogy volt akció de én nem erről beszélek hanem eleve ilyen árakat kellett volna kialakítani, ha az árazás rendben lett volna akkor most nem kellene ingyenessel kísérletezni sem..
szerintem..King Unique: szerintem amiatt van úgyhogy ebben nem értünk egyet, bármilyen metrot vagy újítást el lehetett volna adni ha azt nem cseszik el, de ezen nem veszünk össze most már nagyjából úgyis mindegy..
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #129 üzenetére
Hiába akarod itt megmagyarázni ezeket a hülyeségeket, meg rámkontrázni, attól még nem lesz igaz...
Igenis megszokás kérdése csak, mert attól még bőven használható megoldások, ahogy maga a rendszer is, nem is nagyon lehet olyat mondani, amit ne lehetne benne megcsinálni, ami a 7-ben. És mivel hétköznapi tevékenységeket is alapból az ugyanúgy használandó asztali környezetben végzi, még metróra se lehet mit ráfogni, mert ezekhez nem nagyon kell azt matatni.
Ennyi erővel, ott egy Linux, az se kell a népnek, eleve leszarozzák, mert kicsit más, de azt nem lehet mondani, h xar lenne, v ne lenne alkalmas a hétköznapi dolgok elvégzésére. (bizonyos hardver és szoftverhiányokat leszámítva)
Csak épp ott a bibi, h nem annyira xart adtak, mert maga a rendszer gyorsabb, kicsivel többet tud, sokaknál stabilabb, játékosoknak egyértelműen jobb választás, ráadásul eléggé hasonló is 7-hez, pusztán csak modern felület az újdonság, aminek bökedése nem létszükséglet.
Faszerkezetbe....atya ég. Egyébként meg csomó minden nem fér be a gyorslistába, akkor majd lenyitva a programlistát, abból is adott programnál külön kibogarászva az indítóját, ja, az asztán marhára kényelmes...Kezdőképernyőre meg eleve csak kirakod az ikonját, kategória szerint csoportokba rendezed --->átláthatóbb, könnyebb, talán gyorsabb is kikeresni, indítani.
Akinek azt a számológép dolgot annyira magyarázgatni kell külön, azoknál ált. szoktak lenni más hiányosságok is, mást is magyarázni kell neki, pl. hogyan telepítsen, távolítson el egy programot, v miért szükséges frissen tartani egyik-másikat...
Most te használod, v nem, ha igen, akkor minek???Csak éppen ott a gond, h az a többség annyira hozzá nem értő, h valójában nem szabadna gép elé ültetni a javát, nyomogassa max a telefonját...az ilyeneknek meg eleve hiába terveznek bármi újat, minden apró dolog problémát okoz neki...XP,7 kezelése is csak azért csak megy, mert sok éve elé van téve és betanulta, belerögzült néhány dolog, ennyi.
Csak éppen az a helyzet, h itt PH-n is sok hozzáértő szaki és hivatalos tesztoldalak se ezeken a triviális témákon lovagolnak...Érdekes itt PH-n is akadnak nem kevesen, akik nem problémáznak ilyeneken és a Win8 topikba is más jellegű hibákkal kapcsolatos kérdések, panaszok mennek, amik ugyanúgy többi Windowsnál is előjönnek vmilyen formában. Nem a felületen és Metrón lovagolnak minduntalan...Az, h átlag user ilyen szinten van, az egy dolog és aggasztó is egyben.
Ennyi erővel mi lesz a Win9-nél, azt is leszarozza, mert az új Start menüben alapértelmezetten lesznek csempék és nem képes magától kiszedni? Vagy ott is lesz a rendszerben a Modern UI, hiába nem akarja odaképzelni, igaz elszeparáltabban...? Vagy nem lesz abban se Aero Glass, akkor majd lerondázza azt is...?
WU letiltása meg pont hasonló, mert ahogyan az is xy "okos" fél, v téves infók alapján terjesztette, úgy 8-nál is sok ilyen van, átlag usernek az van beadva, abban nincs Start menü, de nem is tehet bele tenni.Szal nem érdemes itt kifakadnod, túlzásokba és személyeskedésekbe esned, mert több téren csak gyenge kifogáskeresés az egész, engem ilyen zagyvaságokkal nem tudsz meggyőzni...
-
válasz
#41133696 #128 üzenetére
8.1u1-nél én már kb meg voltam elégedve a rendszerrel
. Ha tovább javítják, az csak jó.
#129, "a kezdeti nehézségek után a win7 sikeres is lett. a nyolcasnak erre esélye sincs." Nálunk a családban a kezdeti nehézségek után a win8.1 sikeres lett
(najó, röviden fogalmazva semmi gond/panasz nincs vele az idősebb családtagok részéről sem). Pedig nem vagyunk (engem leszámítva) kockanépek. A 7-nek még van helye a porondon, de a nem foltozott XP-t teljesen ki kéne már pucolni. Igen, alkalmasint muszáj beruházni gépfejlesztésbe. Sajnálom a közintézményeket, akiknek nincs erre pénzük, majd a kártevők eltakarítására muszáj lesz költeni, ha rájuk találnak a botnetek. Licenszjogilag tudtommal az egész magyar államgépezet jogosult a frissítésre, ergo ha a vas vinné, jöhetne rá az újabb win.
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #127 üzenetére
hanem , amik kb. feljebb ki lettek tárgyalva, illetve azoknak egyfajta mítoszként a közhiedelembe való beültetése miatt,
Én csak és kizárólag tényeket írtam... vagy a metró nem is létezik csak odaképzeljük?
hasonlóan mint pl. WU letiltása
Abszolút nem hasonló...
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #126 üzenetére
De, ha csak azért se akar, azzal nem lehet mit kezdeni....
Nem a megszokással van baj értsd már meg..... hányszor kell még leírni? Több különböző operációs rendszerrel is dolgozom, szóval nem, nem a megszokás a kérdés itt. Inkább az, hogy akarok -e megszokni valamit, ami rossz. Én pl nem, és sokan mások sem.
anno Win7-re is háborogtak elég sokan az elején, mert nem volt pont olyan, mint az XP
Az egy teljesen más kérdés. És a kezdeti nehézségek után a win7 sikeres is lett. a nyolcasnak erre esélye sincs.
Ahogy az is, ez is jobbára csak hiszti...
Ha elveszek tőled valamit ami jó, és adok helyette valami szart, aztán azt mondom hogy ne hisztizz, hanem fogadd el, akkor mit mondasz? Vagy kötelező megenni mindent amit az ms főz? Hol van ez előírva?
Mért, a Start menü, na nem a külsők (mert azok tudnak egyet, s mást), hanem a gyári ugyan mit tud, mire használja a nagy átlag?? Gép kikapcsolása kb.
Ezzel érvelt az ms is a metro mellett.... de a tények az ellenkezőjét mutatják.
uezt tudja kezdőképernyő is,
Tényleg? Be tudom rendezni normális faszerkezetbe a programjaimat? Hát nem....
Túl van lihegve ez a számológép dolog is rendesen, mert max 1x kell így látnia, utána kiteszi tálca
Hát ja.... csak ha el kell neki mondanom hogy a fos metró miért van ott, és a fos metrós alkalmazásokat miért nem lehet kikerülni, akkor azzal az én időm megy.... szóval bassza meg az ms.... win7 -nél nem kellett magyarázni a bizonyítványt.... itt meg kell...
Látszik, h neked személyes nagy bajod van vele, de attól még ne általánosíts mkire.
Nem én általánosítok, hanem a piac. Egyértelműen nem kellett a win8. Vagy mindenkivel vitába szállsz csak mert neked tetszik? Nem ülöd fordítva azt a lovat? Ha hatalmas öröm, és tisztelet övezné ezt az öszvért, és csak egy kis rétegnek nem tetszene, akkor igazolva lenne amit az ms akart. Csak hogy pont fordítva van, dacára az óriási leárazásnak, és reklámkampánynak.
mármint annak a többségnek, aki egy vezérlőpultot nem tud megnyitni,
Pontosan annak a többségnek készült a metró..... és pontosan az a többség aki maximálisan elutasítja. Szóval hibás koncepció. Ha nem azoknak kedvezek akiknek el akarom adni a terméket, akkor nem a vevő a hülye hogy nem kell neki....
Vonatkoztass már el attól hogy neked tetszik az új koncepció.... ezt kéne megértened, hogy a legtöbb embernek meg nem.... és nem csak azoknak nem akik "egy vezérlőpultot sem tudnak megnyitni". Én is utálom mint a szart, mert kényelmetlen. A hetes mérföldekkel jobb ezen a téren.
Szóval tök mindegy az is, ha te az egész világot lenézed azért, mert nekik pont nem tetszik az új win. De ettől még tény marad, hogy az öszvér koncepció buktatta meg, akármennyire is tetszik neked. Tablet os -nek tableten a helye, asztalinak meg pc -n. Más kezelőszervek, más elvárások a programokkal szemben, más világ.....
És akkor most írd le újra, hogy szerinted mindenki hülye, mert amúgy a winnyóc tök jó, és ne rinyázzon senki, hanem nyelje két kanállal, mély torokkal az ms új ötleteit, mert az a természetes ha kussolnak, és elfogadják amit eléjük raknak.....
-
King Unique
titán
válasz
gtasystem #119 üzenetére
W8 népszerűtlensége abszolút nem az árazás miatt van, ez fals....hanem , amik kb. feljebb ki lettek tárgyalva, illetve azoknak egyfajta mítoszként a közhiedelembe való beültetése miatt, hasonlóan mint pl. WU letiltása, Mert ugye egy részük ennek hatására már ki sem próbálta/ próbálja. Árnak ehhez kevés köze van , amíg home user mindent a torrentről szed, crackel csomagolva...
(#122) GoodSpeed: max 8-nál lesz ingyéér, többinél vmi pár hónapos kezdeti kedvezményes ár, aztán vsz marad a szokásos 30k körüli.
Amúgy meg egy XP-s eleve gondban lesz, mert, ha jól tudom 8-nál is csak tiszta telepítést tudott csinálni, illetve ott a régi gépe...., mert azt is kell ám venni egy Win9-hez, mert gyaníthatóan kevés lesz neki az 512 MB RAM, 1 magos proci stb.
Ráadásul, ha tovább szigorítanak a hardverkövetelményeken, mint a 8.1-nél, akkor meg pláne. Sőt, akkor lehet 7-es userek egy részének is, már aki váltani akar, mert gyaníthatóan ott se mki fog. -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #121 üzenetére
Meg lehet oldani valóban és ráadásul egyszerűen, valamint meg is lehet bőven szokni, ha vki szán rá egy kis időt.
De, ha csak azért se akar, azzal nem lehet mit kezdeni....anno Win7-re is háborogtak elég sokan az elején, mert nem volt pont olyan, mint az XP, másfajta Start menü stb. Ahogy az is, ez is jobbára csak hiszti...
Mért, a Start menü, na nem a külsők (mert azok tudnak egyet, s mást), hanem a gyári ugyan mit tud, mire használja a nagy átlag?? Gép kikapcsolása kb., meg pár gyorlistán lévő program indítása, de többihez bogarászni kell benne...uezt tudja kezdőképernyő is, onnan még kényelmesebb kikeresni programokat, a görgethetőség és képes programikonok miatt. Start gomb menüjéből meg mindent elérsz, minden fontos rendszereszközt 1 kattintásra. Win7-ben még futtatásra se, csak a vezérlőpultra van hivatkozás....
Túl van lihegve ez a számológép dolog is rendesen, mert max 1x kell így látnia, utána kiteszi tálca, aztán nem kell másikat böködni, ennyi, ne magyarázzuk már túl...
"ajánlgatja a gagyi metrós cuccokat amikor meg akarok nyitni egy file -t" - max 1x a legelső indításkor, de van ám jobb klikk alapértelmezett programok lehetősége is, mint a Win7-ben, ha nem tűnt volna fel...és U1-ben, ha mar alapból desktop megjelenítőkhöz rendeli hozzá...
Látszik, h neked személyes nagy bajod van vele, de attól még ne általánosíts mkire. És itt jön a nagy kérdés, h ha ennyire nem oké, akkor vajon az ilyen minek használja, ott a Win7 még 5 évig, v nem, mi tart attól vissza, h felrakd"Szóval fogadd el, hogy a többségnek..." - mármint annak a többségnek, aki egy vezérlőpultot nem tud megnyitni, nem tudja mire való, nem tudja a különbséget kijelentkezés és képernyőzár/leállítás között, tört AV-t használ, letiltja WU-t, Start menü keresőjét nem tudja használni, v nem tud Excelben, de többiben se egy táblázatot csinálni, mert hülye hozzá --->leszarozza a programot stb.....ja ezeknek a véleménye számomra aztán nagyon mérvadó.
Szeretem én magam eldönteni, kipróbálni, h jó-e az adott rendszer, v sem.
És, ha PH-n szakembereket kérdezel meg, akkor talán nem mki veled ért egyet és nem ragadt le az Aero Glass, meg a Start menü témánál...
Az, h vki képtelen XP, v Win7 után bármi mást megszokni, v csak erőval nem is akar, az az ő dolga, nem is lehet vele mit kezdeni...de ne kenjünk mindent már teljes egészében az új OS-re.
Mert itt sokx csak jönnek az üres kifogások, de ezek többsége elég vékony.... -
törölt tag
A Gemius nem tudja hogyan kell írni magyarul a dátumokat?
-
-
törölt tag
válasz
attila9988 #121 üzenetére
"És a metro egyáltalán nem tudja azt, amit a start menü, ami további kényelmetlenségeket okoz."
Itt mire gondolsz pontosan?A ModernUI-s gondjaidra a megoldás a Powershell-ben keresendő:
Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackageMindent töröl, ami nem a rendszerbe van integrálva. Amit meg nem (pl. Onedrive), azt egy jobb kattintással eltünteted, és el van felejtve. A 8.1 pedig alapértelmezettként az asztali alkalmazásokat használja, tehát a videofájloknál sem jön elő a buta lejátszó, hanem a WMP. De 8.0 alatt is egy kattintás volt megmondani neki, hogy onnantól ne az nyíljon meg.
Az oldalsáv (Charms) tényleg felesleges, a 9-ből ki is szedik, de a 8-ban is ki lehet kapcsolni, hogy a jobb felső sarokra előjöjjön véletlenül. Ráadásul a Start menü is visszatér, plusz lehet belerakni csempéket is, ami nem lesz kötelező.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #93 üzenetére
Még pletyka a dolog, de az XP-seket is érintheti: Ingyenes lehet a Windows 9
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #117 üzenetére
Ez a skizofrén dolgot is anno, valamelyik gyökér szakbarbár újságíró, v ki találta ki, aztán azóta szeretnek egyesek ezzel, csak úgy divatból dobálózni...
Ez a legjobb kifejezés erre, ezért használják rá. A winnyóc egyszerűen nem tudja hogy asztali, vagy tablet os akar lenni. Ha te erre tudsz egy jobb kifejezést, akkor azután majd azt használjuk.
Asztalon is ott van Charms Bar
És? Kit érdekel az? Mondtam neked, hogy ezen a rendszeren is meg lehet oldani mindent, meg lehet találni mindent, el lehet indítani mindent...... de nem ez a lényeg. Kényelmetlenebb mint az előző, és kész. Hiába magyarázok meg hogy így meg úgy hátulról előre nyúlós megoldásokkal már "majdnem olyan mint a hét", mert nem, nem olyan.... sokkal kényelmetlenebb. És a metro egyáltalán nem tudja azt, amit a start menü, ami további kényelmetlenségeket okoz.
És hiába látják hogy milyen a számológép ikonja, nem ez a lényeg. Össze van rakva egy keresőbe, egy felületre az indítás lehetősége, és ez frusztráló. A sok fos metrós szarnak semmi keresnivalója ott. Ha metrózni akar valaki, akkor azt fog. Ha nem akar, akkor meg ne kelljen bemásznia a metóba soha, SOHA, és még egyszer SOHA..... Ott se legyen, gyalulhassam le a francba a tabletre hülyített gagyi programjaival együtt.. és ehhez ne kelljen 3rd party program.
Ha meg erre az ms nem hajlandó, akkor legalább lehessen elszeparálni rendesen.Ez a lényeg. Értsd már meg, hgoy nem az a lényeg hogy meg lehet -e oldani vele mindent, vagy hogy nem.... az a lényeg, hogy a koncepcióval vannak bajok, ami sokaknak idegesítő, és feleslegesen bonyolítja a dolgokat.
Az az oldalsáv is egy k...a nagy faszság. Asztali gépen semmi értelme, és mivel az ablakok kezelőszervei is jobb oldalon vannak, szintúgy bonyodalmat okoz. A többi kis apró idiótaság is ide tartozik. Pl amikor ajánlgatja a gagyi metrós cuccokat amikor meg akarok nyitni egy file -t..... Tableten ajánlgassa.. ne asztali gépen. Meg ne mondja nekem hogy koppintsak a képernyőre, mert nem fogok koppintani rá...
Szóval fogadd el, hogy a többségnek ez így nem jó....
-
törölt tag
válasz
gtasystem #119 üzenetére
A 8 sokáig 4500 forint volt (már nem tudom milyen formában), csak kellett hozzá alap, pl. XP vagy 7, de még az ingyenes Win8 DP is megfelelő volt ehhez. Vették sokan, de nem elegen. Aztán például említhetnénk a Steam-et, azon vannak sokszor filléres játékok, de az emberek mennek torrentezni, majd nyavalyogni, hogy miért nem jó a krekk. Egyszer volt szerencsém olvasni, hogy volt akinek a 29 centes játék sem volt elég olcsó 90%-os akcióban.
Most meg repkednek a pletykák arról, hogy a Win9 ingyenes lesz, de még nem tudni, hogy tényleg így lesz-e, illetve kiknek. Szerintem a Win8 felhasználóknak biztosan, akkor viszont már most borítékolható, hogy a 8 hamar el lesz felejtve (mondjuk ilyen részesedéssel most sem lenne nehéz).A 10% Android hogy kerül a képbe desktop rendszereknél?
Inkább az az iOS-t és a WP-t nyomja le.
-
gtasystem
őstag
válasz
King Unique #118 üzenetére
szerintem igaz és úgy van köze az xp vagy inkább a 7-es árához hogy az is túl van árazva..vagy az egyiket vagy a másikat le kellett volna vinni, és igen valahova arra a nevetséges szintre hogyne érje meg letölteni..
inygenélők mindig lesznek ennek az aránya nem mindegy..
most az elcseszett árazás miatt van egy újabb kövér 8-as bukta, meg 20%-os xp meg egy rahedli 7-es aminek a jónagy része valószínűleg virágbolti..(erről sem ártana valami kimutatás de nagy a valószínűsége)
ja meg közben van egy 10%-os android is ami szintén piacvesztés..
nekem legalábbis ez jön le ebből a táblázatból ami a cikkben van..de legalább ezen a linux lenyomta a vistát..
-
King Unique
titán
válasz
gtasystem #113 üzenetére
Nem biztos....ugye eredetileg azt vetetted fel, h W8 van túlárazva, ami speciel pont nem igaz, mert W7, XP se olcsóbb. Illetve 8-nál ott volt hónapokig a kedvezményes 8-9 ezres átállási lehetőség, mégse mki használta ki, sokan ugyanúgy lehúzta torrentről...
Aztán mi lenne a jó ár értePl. diákverzió 12k-s ára szerintem elég baráti. Ha 8.1 Core lenne 10k, Pro meg 15k, ami szerintem elég kedvezményes, akkor megvenné mki, v akár a Win7 HP/ Prof esetében?? NEM...
De, ha 2500, v 5000 Ft lenne, ami már nevetséges összeg is egyben, még akkor sem, mert sokaknak, csak az "ingyér" lenne a jó ár... Ott volt Win7 esete is, az se volt olcsóbb, mégis sikeres lett.
XP-seknek meg, ahogy korábban, úgy most is a gépbővítés, új gép megvételének költsége a legfőbb visszatartó tényező, nem az OS ára. Az home szinten eddig se zavart senkit, amíg fent lesz torrenten, lesz hozzá aktivátor, addig többség márpedig onnan is fogja beszerezni....mert a 0 Ft-nál nincs jobb ár. -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #115 üzenetére
Csak éppen ott baj, h a 9x%-a nem is tudja használni normálisan egyik Windowst se...
Ez a skizofrén dolgot is anno, valamelyik gyökér szakbarbár újságíró, v ki találta ki, aztán azóta szeretnek egyesek ezzel, csak úgy divatból dobálózni...
Asztalon is ott van Charms Bar keresősávja, amit megnyitva még asztalon maradsz. Begépeli, valóban 2 db számológépet ad ki, de aki már Win7-nél is használta a számológépet, pontosan tudja milyen az ikonja, ergo be tudja azonosítani, rögtön tálcára rögzíteni stb.. Ráadásul megnyitja az asztalit, egy igen picurka, átméretezhetetlen kis ablakot dob fel... van, akinek egy nagyobb nyomógombos, vsz jobban átlátható és művelet végeztével ugyanúgy tálcára teszi, tehát még modern se annyira problémás.
Ezek a Start menü utánzatok, meg szinte ugyanolyanok, mint a Win7-ben lévő. Sőt jóval többet tudnak. Míg utóbbival jóformán nem tudsz mit kezdeni, testre szabni se lehet nagyon lehet, addig egy Classic Shell tud többféle skint, akár XP-et is, többféle Start gomb, rakás beállítási lehetőség van benne. Ilyen téren szinte mindegyik külső megoldás köröket ver, a Win7 beépítettjére. Ráadásul a Win9-ben lévő megint más lesz....lehet sokaknak, egy CS féle inkább megfelelne majd.
Ezt a céges dolgot meg hiába hozod fel minduntalan, mert ahol sok dolgozó által van rá igény, ott megoldják, felrakják. De itteni témáknál, alapvetően a home user, otthoni felhasználás van terítéken, ott meg semmi akadálya nincs feltenni.
Kinézetnél, meg az Aero Glass hiányából nem kell azért ekkora ügyet csinálni (sima Aero meg van benne ám), azt is meg lehet unni, illetve anélkül is lehet mutatós a rendszer. Ezt a lebutított felületet továbbra se értem, mert ezt nem lehet ráfogni, max azt mondani , kinézet terén "visszafogottabb", letisztultabb. Ennyi erővel Vistához képest a Win7 felülete is lebutított és visszalépés...Egyébként meg a 9 is a 8.x vonalat viszi tovább, az se lesz Win7, abban is lesz 2 db számológép, sőt az egyik előzetes videóban, ott is a modern verzió nyílt meg, szal akinek ez annyira nem tetszik, maradjon még 5 évig az új kis XP-jén, ennyi.
-
válasz
attila9988 #115 üzenetére
" Rányom az egyikre, és bejön a teljes képernyős metro szutyok...."
1etértek a problémával, remélem a 9-ben egy kicsit "asztalbarátabb" rendszert kapunk. Elég vicces lesz 28-40"-os 4k képernyőkön a fullscreen appokat bámulni... Nem lenne amúgy nagy kunszt pár csomagot kihajítani a telepítőből, elvileg felhasználószinten is meg lehet oldani a DISM paranccsal. Persze kinek van kedve takarítani...
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #88 üzenetére
Nem figyeltél arra amit írtam...
Igen, mindent meg lehet oldani winnyóccal is. De ettől még kényelmetlen, skizofrén rendszer. Én mindent megoldok neked minden operációs rendszer alatt. De értelem szerűen sokkal jobban szeretem, ha egy rendszer kezelése megfelelően "áramvonalas"... kényelmes... Akár hiszed, akár nem, az emberek 99% -nak ennél fontosabb tényező nincs is. És engem is különösen zavar, ha következetlenségekből adódóan kell lassabban csinálnom valamit, amiről tudom, hogy egy másik rendszeren sokkal gyorsabban meglennék vele.A skizofrénia minden szinten tapasztalható a winnyódban. A két számológép esete pedig nem csak azért problémás mert felesleges, hanem azért is, mert többnyire egy felületről kell hogy indítsa az ember. Tehát marinéni bemegy a metro -ba, és elkezdi gépelni hogy "számo..." amire kijön neki mind a kettő. Rányom az egyikre, és bejön a teljes képernyős metro szutyok.... és nekem el kell magyaráznom hogy miért. És ha ő érzi hogy ez tulajdonképpen egy marha nagy baromság, akkor nem tudok vitatkozni vele, mert valóban az. Koncepcionális hiba. Én nagyon jól tudom az okát annak, hogy miért akarták összemosni a két felület kezelőszerveit, de az eredmény egy nagy katyvasz lett, ami sokkal inkább idegesítő, mint hasznos.
És nem, nem tudod visszarakni a start menüt. Utánzatokat tudsz felrakni, amik vagy jók, vagy nem, vagy engedik adott cégnél hogy feltedd, vagy nem... Szóval a metro -t igazából, és végérvényesen nem lehet megkerülni. (De ha meg is lehetne, a winnyóc akkor is bukás lenne, hiszen ez azt jelentené, hogy a legnagyobb újdonságát mindenki csak ki akarja kerülni igaz?
)
Ami pedig a kinézetet illeti. Valóban szubjektív dolog, de azért ha megfigyeled, a jelenlegi design a nagy többségnek nem tetszik. Általános vélekedés, hogy a winnyóc ronda. Az én magánvéleményem szerint is ronda. Ha egy kicsit következetesebb lett volna az ms, akkor opcionális lehetőségként legalább az aero -t meghagyhatta volna. (mellékesen megjegyzem, hogy pl kde esetében ha akarom, ugyanúgy szénné butíthatom az asztalt, mint egy winnyóc, de megcsinálhatom azt is, hogy pár kapcsolóval csillivilli átlátszó ablakokat kapok. Miből tartott volna win esetén is megadni a lehetőséget? Pláne hogy korábban lefejlesztett komponensekről van szó, szóval még csak plusz munka sem lett volna vele)
Ha a win9 -ben megfelelően csoportosítva, kezelhetővé teszik ezt a katyvaszt, az már előrelépés lesz.
Ha még mindig nem értesz valamit, azt az előző hozzászólásomban elolvashatod...
-
gtasystem
őstag
válasz
King Unique #107 üzenetére
garancia persze hogy nem lenne de valószínűleg jelentősen csökkenne a torrent egy jobb árazással..és az hogy régen is drága volt az nem számít semmit sem, az régen volt most pedig most van, elhaladt mellettük a világ, aztán most kezdenek ébredezni..
az elavult hardverre meg mondjuk akkor a 7-es árcsökkentésével lehetett volna reagálni de ez sem történt meg..
szerintem ezt egyértelműen az ms q.rta el és ez a számokból is látszik..de nem baj majd a 9-es talán jó lesz..
-
King Unique
titán
válasz
#41133696 #110 üzenetére
Hát nem tudom, kényes kérdés ez....netbank, meg ilyenek eleve nem ajánlott már XP-n, szerintem.
Viszont, ha fent van egy jó AV és nem IE-t használ, hanem FF + böngészőbe integrált bővítmények (AB+,TraficLight, Avast OS stb.) az azért vmit használ, korlátozott fiók se hülyeség, de teljes védelmet ezek együttese se ad...
Illetve sokan nyugodtan, jóhiszeműen használják ugyanúgy tovább, mondván minden ok lesz még x évig, aztán max akkor kap észbe, amikor már túl késő lesz... -
törölt tag
válasz
King Unique #109 üzenetére
Pontosan, meglehetősen szerteágazó módjai vannak annak, hogy egy ilyen a fejlesztő által magára hagyott OS-szel miként szívhat az Internetező laikus felhasználó. Nyilván a világban sok közülük, már sírdogál, mert elvesztette személyes adatait, pénzét, stb...
-
törölt tag
válasz
King Unique #107 üzenetére
Amúgy már sokat apadt a részedés, de lesz egy olyan réteg aki majd akkor fog váltani, amikor jól megszívja de úgy, hogy tetemes anyagi kára lesz.
-
King Unique
titán
válasz
gtasystem #105 üzenetére
Szerintem elavult hardver az oka, h ennyi XP-s gép van még. Windows mindig is fizetős volt, ezt a túlárazás dolgot nem értem, mert nem drágább, mint a Win7.
W7 HP, Prof ; Win8.1 Core, Pro De amikor még kapható volt, egy XP Prof is 3x k volt...
Nem beszélve arról, h ott van a 12k-s diákverzió [link], v műszaki karon tanulóknak az MSDNAA lehetősége. Csak ugye előbb szedi le torrentről a gyerek...
Ha jelentősen olcsóbban adnák, pl. 5000 Ft lenne a 8.1, az Office meg 10000, az se lenne garancia arra, h mki legálisan megvegye , sokan akkor is ugyanúgy lehúznák torrentről az aktivátorral csomagolt verziót...Csak az "ingyér" lenne a jó ár mkinek, főleg itthon...De szerintem, mivel, ha úgy nézzük, a legtöbb home usernek eddig is "ingyenes" volt a Windows + Office, szerintem nem akkora probléma ez...
És akkor még ott az XP-ek, nekik új gép is kéne, azt is az MS fizesse talán, v adják nekik full ingyen ajándékba?....ilyen csak a mesében van.(#106) CPT.Pirk: akkor lehet a 9 is ki fog, mert előzetesek alapján azt a vonalat viszi tovább...
-
gtasystem
őstag
válasz
#41133696 #103 üzenetére
ez rendben van de a windows globális termék és ehhez képest van elcseszve szerintem az ára..
nem véletlenül kísérleteznek az ingyenes binges verziókkal..
inkább adták volna olcsón végig, vagy a 7-est nagyon olcsón és akkor lehet most nem is beszélnénk már xp-ről..de legalábbis messze nem ennyiről..tomtyi: igen, én júzer szempontból nézem..
-
törölt tag
válasz
gtasystem #102 üzenetére
Te a felületről beszélsz, én meg arról, ami a mögött van. Barátibb árazás? ~9000 Ft-ért lehetett megkapni az elején 3,5 hónapig. Félre ne érts, az a határozott véleményem az első, mindenki számára elérhető nyilvános előzetes óta, hogy a metro úgy szar, ahogy van. De a rendszer fényévekre van az XP-től, viszont a Windows 7-nek közeli rokona.
-
gtasystem
őstag
válasz
#40553216 #89 üzenetére
ezzel nem értek egyet, szerintem a 7-es inkább van közelebb az xp-hez inkább a 8-as a teljesen új megközelítés, pont azért kellett visszahozni a startmenüt mert nem mindenki volt rá vevő..
szerintem egy sokkal barátibb árazással még a metro sem lett volna ekkora gond, de hogy drága is meg fejleszteni is kell alá, meg még meg is kell tanulni a használatát na az már egy picit túl forradalmi..GoodSpeed: na ez az hogy csak hónapokig..pedig nagyjából az lenne a reális ára..
szerintem semmi más baja nincs csak az árazás van elrontva.. -
Francia91
veterán
válasz
CPT.Pirk #100 üzenetére
A Lenovo nemreg megvonta az 5 evesnel oregebb TP-k driveres tamogatasat, ha nemreg telepitetted, akkor ebbe futottal bele... Szerencsere nekem a T20-astol a T500/400-ig le van mentve minden TP cuccos.
Amugy meg azert probalkoztam a W8-cal, mert sokkal furgebb, porgosebb rendszernek tunt a W7 utan hasznalva. Kevesebb RAM-ot hasznalt, meg a HD videoknal 9-10 %-kal kisebb CPU terhelessel ment a lejatszas, ami kevesebb hofok, tobb uzemido akkurol. A T60p-men be is tudtam loni mindent W8 alatt, minden tokeletes volt Windows 8-cal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Francia91 #98 üzenetére
Én a korábbi T60-ammal jártam úgy, hogy XP volt rajta meg Linux, de valamitől elszállt a teljes partíciós tábla így mindent újra kellett raknom, aztán akkor szembesültem vele hogy a driverek ugyan még letölthetőek a cégtől, de kivették a hangkártya driverét és kicserélték valami nem működő UAA cuccra, a drivert meg már fel sem lehetett lelni a neten, így az XP-n nem volt hang. Végül nem érdekelt a dolog, használtam tovább Linuxal, ott egyből működött minden.
Nehéz logikát találni a cég driveres hülyeségében.
A mostani T400-amon tarcsiba van egy Win7-is hátha kell néha Win, az bőven jó lesz rajta 2022-ig.
-
törölt tag
-
Francia91
veterán
válasz
#40553216 #96 üzenetére
ThinkPad T széria látom nem ismerős Neked...
Ezek 10 év múlva is gépek lesznek, nem úgy, mint a konzumer fostalicskák
Ennyit erről
Sőt, a régi asztali masinám sem egy mai darab (Socket 462, AMD Athlon XP 3200+, 2 GB DDR1, Sapphire HD3450 AGP 8x), és mindmáig tökéletesen üzemel az eredeti alkatrészekkel. -
törölt tag
válasz
Francia91 #94 üzenetére
Sajnos, mert nem piaci érdekük. Azt üzenik vegyél újat
Mondanám, hogy az ilyen vállalatot bojkottálnám, de egyfelől nem csinálnék vele nyarat, másfelől meg elég sok cég csinálja ezt. Bár igaz ami igaz, vannak még kivételek. Android OS-nél hasonlót játszanak el a kínai gyártók (nem mindegyik, de egy jó része), miszerint kijön egy olcsó, vagy középkategóriás készülék - sőt haverom P6-osa sem kapta meg a legfrissebb Androidot -, ami sebességben erősebb, árban meg olcsóbb mint a konkurencia, de OS verzióból azzal megy a kukába is amivel debütált, ráadásul eleve nem az akkor elérhető legfrissebbel jelenik meg. Az LG L7 II-t is sokszor szapulták, hogy 2013-ban kicsit drága volt a tudásához képest, aztán az LG pár napja kiadta hozzá az Android 4.4.2-es verziót, a megjelenéskori konkurensei meg maradtak javarészt a régi verziónál. Na ez a különbség
Mondanom sem kell, hogy az LG hatalmas piros pontot kapott nálam
-
Francia91
veterán
válasz
#41133696 #93 üzenetére
Csak az a baj, hogy sok múlik a hardveren és azok gyártóján is... Használnék és vennék én is 8-ast (8.1-est), de hiába próbáltam működésre bírni mindent a T500-as ThinkPad-emen, egyszerűen nincsenek driverek, manuálisan kell neki mindent beadagolni mindent egyesével, pedig a hardver bőségesen elbírná (Core 2 Duo P9700, 8 GB DDR3 RAM, Samsung 840 SSD), de az Intel és a Lenovo W8 alá nem ad támogatást ezekhez a gépekhez... Pedig már bő 1 éve kint van a Windows 8
-
törölt tag
válasz
gtasystem #86 üzenetére
Hónapokig volt 14,99 $ illetve 29,99€, annak függvényében, hogy az ember melyik kedvezménybe esett. Nekem az utóbbi lett. 82xx Ft volt, és az eddigi legstabilabb rendszerem, még 2012-ben telepítettem, azóta rájött egy 8.1 frissítés is. Meg volt adva a lehetőség, hogy az XP felhasználók váltsanak korszerű rendszerre, az viszont igaz, hogy az XP-seknek lehetett volna 7-est is ilyen kedvezménnyel kínálni, annak fényében, hogy a 8.1 olyan jellegű szigorításokat hozott CPU ustasításkészlet szinten, miszerint a régebbi gép tulajdonosoknak, akiknek a Windows XP, Vista, 7, sőt a 8.0 is települt, a 8.1 már nem feltétlen.
-
törölt tag
válasz
King Unique #90 üzenetére
Ahol engedik. 3rd party akármit egy komoly cég biztos nem enged. Vagy ha enged is, nem azért, mert Gizike nyafogott. Éppen tegnap beszélgettünk autóvásárlásról egy barátunkkal, kérdezte, milyen a telónk, mert akar venni. Mert a céges telón 3 app van engedélyezve, és ezek között sem a Viber, sem a Skype, semmi hasonló nincs. Nyilván megvan az okuk, miért.
-
törölt tag
válasz
gtasystem #86 üzenetére
A Win7 a kezelőfelületet kivéve minden tekintetben jóval közelebb van 8-hoz, mint az XP-hez. Már a Vista is.
A Win8 túlárazva sincs a többi Windowshoz képest, sőt, messze a leghosszabb ideig volt jóárasítva.
„ráadásul mindjárt jön a 9-es mi a francnak vegyenek 8-ast?”
Főleg, ha az XP-Vista kihagyott váltás miatt egyszer már a legtöbben (magán és céges felhasználók is) megtapasztalták, hogy nem áll le az univerzum, ha kimarad egy Windows verzió. Éppen a Windows-függő hard core gamerek kényszerülnek mindig váltásra, mert a Windows verziókkal a DirectX is „frissül”, új kártya, stb., stb. Otthon és az irodák messze legnagyobb részében nincs szükség ilyen gyors váltásra.(#88) King Unique
Start menü+céges környezet. Mintha attila9988 említette volna… -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #85 üzenetére
"...tabletes felülettel kell olyan dolgokat megoldaniuk, amiket korábban egérre, és billentyűzetre optimalizált felületen tehettek meg"
Na, ez speciel pont nem egészen igaz...Sima 8-ban is meg lehetett oldani, de 8.1-ben meg aztán főleg, h szinte csak asztali környezetben dolgozol. Vezérlőpult, leállítás, fájlkezelő, program ikon asztalon és tálcán, szinte minden megvan ott, mint a 7-esnél, Start menü meg könnynen rakható, ha vkinek kell. A fenti kijelentésed csak akkor állná igazán meg a helyét, ha csak Modern UI lenne a nyóccban...Tehát az nem igaz, h ne lehetne ugyanúgy használni, mint a 7-est. Ronda, mert nincs Aero Glass, csak sima Aero, nem 3D ikon van, hanem flat? Szubjektív nagyon, van akinek az, v akinek nem, de ez nem indok a teljes rendszer lesz@arozására,..
Asztalon mi van lebutítva, mert ezt nagyon nem értem, mikor majdnem kinézetileg is, de funkcionálisan uolyan, mint a Win7-ben lévőMilyen beállítások vannak szétszórva, mert az asztali vezérlőpultban is ugyanúgy megtalálni mindent, v nem? Azok egy része ott van gépházban is, illetve ott modern felületre vonatkozó beállítások inkább, de előzőeket muszáj ott állítgatni tán?
Legtöbb program mindent ikon kirak asztalra, tálcára, de mint mondtam felrak CS-t, ha akar. De kimenni pár másodpercre kezdőképernyőre, rábögni vmire, visszadob asztalra és elindítja, az talán annyira megerőltető...?
Egyébként, mivel home userek itt a fó téma, azok simán pár perc alatt feltehetik és cégeknél, akik már az új rendszert használják, általában szintén egységesen fel van téve egy, úgyhogy nem akadály...
Egyébként olyanoknak, akik vsz egy vezérlőpultot nem tudnak megnyitja, asztali témát, hátteret váltani, felhasználói fiókját módosítani, hiába magyarázol te bármit is....Egy értelmes usernek megfelelően el vannak fentiek mondva, képes megérteni, felfogni. Csak előzőeknél jellemzően bevágja a durcit, dafke csak azért se fogja, de ezzel nem is lehet mit kezdeni...
Van 2 db, mert 2 felület van, de egyiket köll ám használni, ha nem tűnt volna fel. És, h megnyugtassam, Win9-ben is ugyanúgy lesznek csempék, modern felület, 2 db Számológép, IE, Skype, FB...Ennek megértéséhez nem kell MS/Win fanboynak lenni. Ha vki csak azért se, akkor nem, kit érdekel...viszont xy gyenge érvekkel, üres kifogásokkal ne magyarázza már meg senki annyira, h "ezt+azt nem lehet, meg csak ott lehet" szintű zagyvaságokat...
(#87) MomoSinX : "Vista a 8-hoz képest egy mestermunka lett" max desktop felületeileg, de UI terén veri simán a Win7-et is. Viszont itt rendszerszinten azért sántít kicsit a dolog, mert míg Vistával SP-k nélkül azért voltak gondok, addig 8-nál már a legelső kiadás i stabilabb volt jóval, v talán nem?
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
gtasystem #86 üzenetére
Ez a tablet buzulás azért van, mert valami okos fent kitalálta, hogy ők most bizony leváltják az összes asztali gépet
, aki meg nem vált azt konvertálják már csak azért is. Eléggé visszaütött, a Vista a 8-hoz képest egy mestermunka lett, pedig azért sem rajongtak sokan, de az legalább kinézetre rendben volt.
-
gtasystem
őstag
válasz
attila9988 #85 üzenetére
szerintem nem lenne rossz a 8-as csak drága..
túlárazott, nem éri meg..
a 7-es meg azért tartja magát mert tulajdonképpen egy modern xp..ráadásul mindjárt jön a 9-es mi a francnak vegyenek 8-ast?..
teljesen elhibázott az üzletpolitika szerintem, ezért van ennyi xp és 7-es.. -
attila9988
őstag
válasz
King Unique #84 üzenetére
Miért nem lehet azt megérteni, hogy a többségnek, akik találkoztak a 8 -as vonallal, nem tetszik az, hogy tabletes felülettel kell olyan dolgokat megoldaniuk, amiket korábban egérre, és billentyűzetre optimalizált felületen tehettek meg?
Ha neked tetszik, akkor örülj neki. De fogadd el, hogy a legtöbb ember szerint ez egy totálisan elhibázott koncepció. És hogy kik szerint? Nézd meg hogy a "csapból is ez folyik" reklámkampány, a leárazás, és az oem -ben az emberek arcába tolás ellenére is mennyire sehol sincs a winnyóc... Egyszerűen nem kell... érted? Nem kell, mert rossz. Tök mindegy hogy rendszer szinten milyen fejlesztéseket tartalmaz, ha egyszer kényelmetlen, és ronda. Mert azt azért remélem te is érted, hogy az ember leginkább használni akarja az számítógépét, és nem azon agyal egész nap, hogy milyen kernel fejlesztéseket raktak épp bele pl...Aki kitalálta, hogy butítsák szénné az asztali felületet, rakjanak rá egy tablet os -t, és szórják szét a beállításokat, és a programokat a kettő között, az egy idióta... Próbáld meg elmagyarázni átlagos felhasználóknak, hogy miért van két számológépük, miért van két explorer -ük, miért van két skype -juk stb.... Magyarázd el nekik azt is, hogy miért kell egyébként egyszerű dolgokat hátulról jövős módon megoldani. Mi a f...nak kell a metróra mászniuk, hogy megtaláljanak pl egy asztali alkalmazást....
Akkora koncepcionális bajok vannak ezzel a szarral, hogy hiába update -elik, attól még ugyanolyan szar marad. Majd a következő windows -ban úgy tűnik megoldják.... Csak tudod... a windows -al épp ez a legnagyobb baj. Ha linux -ok esetében elcseszik a kedvenc DE -met, akkor morgolódok kicsit, aztán 20 perc alatt kicserélem valami másra.... windows -on meg várhatsz a következő változatra hogy rendbe tegyék, vagy választhatod a gányolós megoldást, a 3rd party start menükkel, amiket céges gépekre fel sem tehetsz, mert nincs hozzá jogod többnyire.......
Szóval hagyjuk ezt a winfanboy -os hozzáállást. Nem kell ám mindent imádni amit az ms kiad.... főleg olyat nem, amiről már maga az ms is lemondott....
A hetes meg stabilan tartja magát.... -
King Unique
titán
Ezt mondod te, meg néhány ismerősöd, akiknek épp mi volt a baja vele, nem tetszik, v nem tud benne vmit megcsinálni? Aztán lehet olyan szintű userek, akik egy vezérlőpultot nem tudnak megnyitni stb., akkor nincs min csodálkozni...
Szervert te hoztad fel, van benne csempe, na és? Nem csak modern felület van ott se, ha jól tudom és lehetett olvasni olyan véleményeket is más topikokban, ahol egyes helyeken nem hüledeztek tőle különösebben.
Már mért lenne borzalam, mit használtál te, v még leragadtál 8.0-nálAzóta van ám 8.1, 8.1 U1, amibe sok kényelmi funkció be lett építve, alapból asztalra bootol stb. De asztal rész, amúgy is teljesen uaz, mint a Win7-nek, csak Aero Glass nélkül, abban mi annyira nehézkes? Modern UI-t kezelgetni szintén könnyű egérrel, nem kell tablates ujjmozdulatokkal, illetve használni se nagyon kötelező.
Ha éppen hiányzik a Start menü? Ott van ingyenes Classic Shell, meg vagy 8-10 féle free alternatíva, amikben Charms Baron át csomó minden 1 kattintással letiltható, ha vkit annyira zavar. Ha vki Win7-re a Skype-ot le tudja tölteni és fel tudja rakni, akkor erre is egy CS-t. Ehhez nem kell megvárni a Win9-cet.
Akkor meg? Technológiailag meg azért tud nehány pluszt, igaz ki mire vevő ugye. De, h nem ajánlható, az szerintem kicsit vitatható, mert sokan igazából bele se mélyedtek, v 8.0-nál leragadtak stb., de pl. CS van arra is, tehát annál se akkora probléma. De te, határozottan kijelented, megindoklod, v nem, h már pedig ez akkor se jó, mert csak, hát nem tudom... -
adamka16
őstag
válasz
King Unique #75 üzenetére
Akit eddig kérdeztem nemtetszését fejezte ki és nem egy ember.
Hogy jön ide a szerver? úgy hogy arra is ráhúzták egy borzadáj kezelőfelületet, de hogy miért arra nem találtam még magyarázatot. Egy alapvetően tabletre írt oprendszer meg amúgy mit keres asztali pc-n? mert ott borzalom használni.. ha neked tetszik, akkor használd, én nem ajánlom senkinek se, de rendszerint egyet is értenek velem. -
trane95
csendes tag
válasz
King Unique #81 üzenetére
Kérdeztem a Linuxos topicban is, igazából első soron azért, mert akármilyen XP telepítővel próbálkoztam, akármiről, nem akart menni. A kérdés az lenne egészen pontosan, hogy van-e még valami alternatíva, amivel meg tudnám próbálni visszarakni az XP-t.
-
King Unique
titán
Ezt mért nem Windows XP topikjában kérded meg
-
trane95
csendes tag
Sziasztok!
Egy őskövület laptopra próbálnék ráerőszakolni egy XP-t, de valamiért nem akarja a dolgot fogadni. Most jelen pillanatban Ubuntu x10-et használ, de mivel laikusé a cucc, nem nagyon ugrál a rendszerért.
Amikkel eddig próbálkoztam:
Pendrive, CD, lassabban kiírt CD, rendszerből futtatni a telepítőt - és utána formázgatni -, valamint kétségbeeséseim közepette vinyócserével akartam trükközni, de sajnos az alany régi IDE vinyós.Jól jönne pár javaslat, amit esetleg kipróbálhatnék, hogy vissza tudjam dobni a régi rendszert a nőnek.
Előre is köszönöm,
Üdv! -
Kékes525
félisten
Ennek több oka van.
1. Kevés a pénz újat vásárolnia, ráadásul a hardver is valószínűleg a régi.
2. Nagyúr a megszokás, az egyszerű felhasználó csak végszükség esetén cseréli le a már jól bevált technikai dolgokat.
3. Kevés a számítástechnikai tudása ahhoz, hogy az új kezelését megszokja. Ideje nagy részét kötné le.
4. Minek váltson, pillanatnyilag az XP is kielégíti minden igényét, ami a számítástechnika terén nem olyan sok.
-
hemaka
nagyúr
Nekunk a csaladban mar csak 1 gepen van, ha jol emlekszem. A tobbi rancfelvarrast kapott hardveresen, igy a win is megujult rajta.
A maradek 1-re is majd inkabb teszek Linuxot, muternak netezni boven jo az is. -
VIPowER
őstag
válasz
King Unique #41 üzenetére
Ezek a dolgok azok amiket sosem fogunk megtudni, ahogy azt sem egyáltalán "hogyan jöttünk létre".
-
Szatyor95
senior tag
válasz
Habib[HUN] #64 üzenetére
Már megint klikket írtam KLIK helyett.
Ezek szerint nem csak az iskolákat szórakoztatják. Bár nekem még csak erre van rálátásom, mint végzős diák, és kezdő rendszergazda. Kedvenc esetem az volt, mikor a titkársági nyomtatón kívül az összes többit kukázni kellett két épületben is, mivel úgy döntöttek odafent, hogy egy épületbe csak 1 nyomtatót engedélyeznek. Ez egy színes lézernyomtató lett. Kellett bele toner, szó nélkül adtak. És meg is kellett volna javítani kicsivel ez után. Na erre nem adtak pénzt, mert színes nyomtató nem lehet.
Itthon az is a gond, hogy "jó a régi", holott sokszor nem csak a funkciók tárháza bővült, hanem nőtt a biztonság is. Aztán ha nem így van, akkor meg mindenből kell a szuperextraultimatepro, mert az a legnagyobb. Az mindegy, hogy a fele tudást ki sem használja, de azért kell. Persze warezolva, ráadásul még véletlenül sem megbízható helyről, nehogy ne legyen benne vírus.
-
King Unique
titán
válasz
Klaus Duran #69 üzenetére
És erre mit mondjak...? Amíg Windows lesz az első számú célpont, addig lesz rá vírus is bőven. De azért újabb verziók javultak biztonság terén XP-hez képest.
(#70) adamka16: és egy személyes nemtetszés, már indok arra, h leáltalánosítsd az egészet? Mert szerintem akkora hibákat, hiányosságokat nem nagyon tudnál sorolni, v igen?
Illetve szerver most hogy jön ide? Nyilván más egy rendszergazda szerveren történő elvárása, OS használata és más egy home useré. -
-
törölt tag
válasz
Klaus Duran #72 üzenetére
Melyik volt az a 10+ éve ismert?
-
-
törölt tag
válasz
Habib[HUN] #68 üzenetére
Tegnap előtt jelentettek be egy 23 éve létező bugot a Bash-ben. Mára javították.
„Csak azt olyan kevesen használják”
Jaja. Mindenki használja, aki netezik.(#69) Klaus Duran
A 10+ éves azt jelenti, hogy azóta van ott, nem azt, hogy azóta ismert. De ilyenek a Windowsban is simán vannak. Nézd csak meg ezt a listát. Rengeteg olyan hiba van benne a legújabbak között is, amely az XP-től kezdve a Win 8.1-ig mindenben benne van. És csak azért az XP a legrégebbi a sorban, mert a korábbiakat nem pecselik. Lehet, hogy 1988 óta benne van. -
adamka16
őstag
válasz
King Unique #65 üzenetére
Még ha csak az asztali verzója lenne ilyen elcseszett, de a windows szervert miért kellett hasonlóan elcsúrniuk? Most őszintén? windows 8-at nem lehet megszokni, ezért is váltottam os x-re... pedig a rendszergazdák fogékonyak szoktak lenni az ilyesmire, hát rám nincs túl jó hatással, még ha tisztaszoftver keretein belül ingyen is adják a 8.1 prof-ot.
-
válasz
King Unique #67 üzenetére
Akkor kb 8.
wikipedia: "A terméktámogatás megszűnt 2009. április 14-én. A bővített támogatás megszűnt 2014. április 8-án."(#68) Habib[HUN] Meglepődve olvasom hogy néha 10+x éves réseket foltoznak Linuxon. A CentOs / Debian azért csak nem lehet olyan lyukas mint egy ementáli.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Klaus Duran #66 üzenetére
Csak azt a hibát foltozzák be, amit megtalálnak. Ez egy folyamatos macsak-egér játék. A linux is tele van biztonsági résekkel. Csak azt olyan kevesen használják, hogy a kutya se foglalkozik vele. Mert a kártékony szoftver gyártás ugyanolyan üzlet mint bármilyen más. Nem csak úri hobbi..... Amúgy a backdoor egy érdekes dolog. Nagyon sok sebezhető pontról nem is lehet sejteni azt, hogy egy problémás dolog. Csak akkor válik egyértelművé, ha valaki valamilyen trükkel ki tudja használni. Ezeknek a megtalálásához mázli, vagy zsenialitás kell.
10 Talál valaki egy hibát
20 Befoltozzák
30 Go to 10. -
King Unique
titán
válasz
Klaus Duran #66 üzenetére
Más azért a backdoor fogalma, mert az mindenben ott van szinte, ami amcsiból jön (NSA...)
De mivel Windows piaci részesedése a legnagyobb és összes hacker őket támadja, ezért nehéz...ha másik 2 -nek lennek ekkora, azokra is ugyanúgy pakolhatnál AV-t.
amúgy 9 év, az mihez van viszonyítva? -
-
King Unique
titán
Mért, ezt én se értem...?
Mert ok, ha vki azzal jön nem tetszik, nem akarja megszokni (pedig meg lehet), de azt már ne állítsátok, h nem lehet mindenre használni, amire a 7-est, v h annyival sz@rabb lenne...
Pont nemrég rádugtam W7-re a WP-s Nokia telót, nem minden komponenshez talált eszközillesztőt, erővel le akart töltetni vmi külön szoftvert...Win8+on nem volt hasonló gondom...
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Szatyor95 #63 üzenetére
Hát igen a KLIK minket is megszívatott rendelésben egy párszor. A suli rendel X gépet, mert kell. Kitalálunk nekik egy jó árajánlatot. Gép, szoftver, minden egyéb. Mindenki jól járna, a suli is mi is. Erre fentről az egészet a kukába dobják. Maradnak az ezer éves gépek. Vagy addig húzzák a döntést, hogy az árajánlatban szereplő gépek már rég elfogytak. (nem 1-2 hét az átfutás..)
Az a helyzet, hogy aki netezik és régi rendszert használ 3 lehetősége van:
- Használja az XP-t, és ezzel vállalja a nagyobb biztonsági kockázatot
- Nincs pénze új operációs rendszerre, vagy gyenge a gépe hozzá. Akkor bepróbálkozhat egy ingyenes alternatívával. FB meg levelezésre elég egy linux.
- Pénzt költ a dologra.Egy apróságra nem jöttek még rá a hazai vásárlók. Nem a gép drága, hanem a szoftverek. Egy Office költségétől általában nagyon meglepődnek. De hát a szomszéd Józsi ingyen felrakta nekünk.... és eredeti lemezről. Akkor a mienk jogtiszta... Na persze
-
Szatyor95
senior tag
Na ez a baj. Nálunk ugyan a kezdők már csak 7-tel találkoznak, mi még bőven használjuk az XP-s tanári gépeket is -mivel a rendszergazda b.szik őket javítani. De ez inkább baj. Jó rendszer a 7, és sok mindenen fut, de egy P4 Celeron 1 GB RAM társaságában, kiegészítve egy MX440-el már kevés. De ugyebár új gépek nem lesznek, hála a klikknek. Még egy rohadt egeret is sajnálnak finanszírozni. Az már csak extra, hogy nálunk még a Core 2 Quad CPU-s gépek is 20 perc alatt bootolnak -már ha bootolnak-, ismételten hála a rendszergazdának. Linuxot meg persze hivatalból nem lehet legalább a gyengébb gépekre tenni.
-
maxxenergie
senior tag
válasz
Habib[HUN] #57 üzenetére
Ezt írtam én is
30K alatt nem lehet megúszni, de ehhez érteni is kell, Hogy milyen gépet sóznak az emberre (minimum 2 magos Core2 vagy Dual core proci - 2 GB DDR2 kéne), és mire szeretné használni. Nyilván GAMER gépekről most nem beszélünk, hanem olyan gépekre való átállásról, melyen a WIN7 szépen menne hogy leváltsa az XP-t. Nyilván nincs XP fikázva lejárt ennyi jó volt, nem támogatott érthető ahogy írtad..
Tehát cikk alapján akinek van pénze 30K körül ért hozzá segítenek neki korrekten stb az vált gépet Op rendszert, akinek nincs nem ért hozzá és azt gondolja-látja hallja hogy sokkal jobb gép kell a 7-nek 8-nak az marad..XP-n és elég sok ilyen van már ismerettségemben több havernak családtagnak segítettem a fejlesztésben ez miatt, és akkor lepődtek meg mikor mondtam nem kell itt nagy dolgokra gondolni a hardware terén de nincs ingyen. és használt dolgokról beszélünk persze..
Intézményeknek sincs mind1-nek darabonként 30K kerete 2 magos Brand gépekre sajnos, melyen már mehetne a WIN7 például fogyasstás stb csökkenés mellett . A gyerkőc számtech suliba jár, és a mai napig egymagos 10 éves konfigok vannak (cerka 512 -1 Gb ram), melyeken "tanulnának" valamit, de többször elmaradt az óra, mert nem lehet érthető okok miatt még XP-vel sem dolgozni nagyon, és 30 gépet kicserélni 30K/DB cca. 1 milla hogy WIN7 legyen rajtuk.
-
-
adamka16
őstag
Aki 8.+ -t használ az meg is érdemli....
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
maxxenergie #44 üzenetére
A költség számításod az új termékekre áll. Viszont kis hazánkban virágzik a brand gépek használt piaca.
Nem olyan rég egy komplett önkormányzatot szereltünk fel Dell 755 és 760-as szériával. Core 2 Duo, 2 GB ram, stb. Kaptak hozzá win7-et (refurbished verzió a professional 10k/db). Kaptak hozzá 1 év garit. Egy új gép árából megvolt 3 db.
Az a helyzet, hogy ha kis pénzű az ember akkor cirka 30-ból tud kapni egy egyszerű konfigot, garival, win7-el. Netezni, filmet nézni, levelezni ezen is bőségesen tud az egyén. Főleg hogy ilyen 10-12 éves vasakat hoznak be nekem szerelni. Kicsit csodálkoznak, hogy az órabérem több mint amit az egész gép ér.... pedig ez 200 ezer volt. Na igen 12 éve.... Az a helyzet, hogy rengeteg hazai gép a sulinet program óta ketyeg. Persze ha valaki játékos gépet akar venni az más kérdés, ott a szórakozást meg kell fizetni. Na az nem olcsó vas...Azért meg az MS-t nem lehet ostorozni, hogy az XP support megszűnt. Minden felhasználó elfogadta a szerződési feltételeket aki feltelepítette. Ott kerek perec le van írva, hogy meddig támogatják az adott rendszert. A 10 éves periódus amúgy is több mint fair. Elvégre nem egy jótékonysági vagy állami intézményről beszélünk. Aki meg azért sír, hogy mire költik a nyereségüket (osztalék), az gondoljon bele abba, hogy ő se szereti ha a zsebében turkálnak. Megdolgoztak érte, a tulajdonosok is elvárják, hogy pénzt keressenek. A Win7 2020-ig lesz frissítve. Ezt a vevőimnek mindig elmondom, hogy erre azért számítsanak. Amúgy meg régi gondolatom, hogy a netezést egyfajta kötelező jogosítványhoz kötném. Iszonyatos mennyire teleszemetelt gépeket hoznak hozzám szervizbe...
-
MomoSinX
aktív tag
Ez milyen gáz már... Pedig a 7 nem olyan öreg. Mondjuk nekem a lassan 4 éves laptopomon még mindig a gyári 7 fut és nem mostanában fogok váltani plusz merek rá esküdni, hogy erre a modellre Win 8 alatt már alig tudnék működő drivereket kukázni. Rámókolhatnám, de annyi vesződést meg nem ér.
-
MomoSinX
aktív tag
Ja, majd a gyengus netbookomra, amin még az XP is alig fut, Win 7-et rakok nem?
Szerk: Tudom ott lenne a Linux alternatívának, ami rendesen elfutna, de annyira ritkán használom azt a netbookot már, hogy kár vesződni vele.
-
King Unique
titán
Itt nem az az oka, h az új rendszereket nem tudták jól összerakni, hanem, amit fentebb én és a többiek is pedzegettek, sokaknál a megfelelő anyagi keret hiánya a legfőbb ok...
Mert, ha azt nézzük Vista se volt ám szar (SP2-vel van olyan stabil, mint W7), csak akkor még inkább kevés volt sokak gépe hozzá, ahogy most is egyeseknek az újakhoz. Win7 egyértelműen jó, de 8/ 8.1 se rossz és 9 se lesz az, csak azért mert utóbbi vonalat viszi tovább. Ráadásul még messze van a végleges kiadás, tesztverzió se jött ki, h bármilyen messzemenő következtetést le lehessen vonni... meg ugye kijelenteni valós felhasználói tapasztalatok nélkül ilyeneket... -
törölt tag
szerintem az a fő ok hogy az emberek olyan csórók hogy a gépükön nem fut el más. ÍGy van ez nálunk is. Anyámék netezős gépére nem tudok 7-est tenni mert nicnsenek driverek hozzá. pedig majdnem minden "nagyobb" oprendszer megvan eredetibe az egyetem által.
Linuxra váltás nem opció. Sorolhatnám miért, nem azért mert rossz. Csak nem könnyen járható út a váltás
-
ceia
őstag
A magyarok közel ötöde még mindig Windows XP-t használ.
Még fog is pár évig - és ennek főleg maga a M$ az oka. Az XP kiadása óta hiba hibát követ. Ott van a Vista, aztán a Win7 ami már jobb lett, de miért nem tudta leváltani az XP-t? Milyennek kellett volna lennie, hogy ez sikerüljön? Aztán jött a Win8, csúnya hiba, amit a 8.1 sem javított ki kellőképpen. És már jön a Win9, amiről máris tudjuk, hogy nem egy teljesen új OS, inkább csak egy 8.2 lesz az.. és még akkor is annyi XP lesz a gépeken, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Vagy az XP ennyire jóvagy az újabb OS-ek nem annyira azok
vagy egyéb tényezőket nem vett/vesz figyelembe a M$..?
-
Dezsike
tag
Úgy biztos nem fog kihalni az XP, ha nagy multik eröltetik a kis cégekre. Kb 1 éves cég vagyunk, Win 7-et használunk a gépparkon, mindenki elégedett és eddig egy vírust se kaptunk be (bár ehhez az is közrejátszik, hogy korlátozott fiókkal lépnek be, pendrive csatlakoztatása pedig szigorúan tilos - ellenben Internet korlátozás nincs, kell is néhány munkához, java nincs, flash se volt egy darabig, de amikor egy partner honlapját nem tudtuk megnyitni kénytelen voltam felrakni). Év elején egy nagy telekommunikációs multicéggel kötöttünk partneri szerződést, a rendszereinket össze kellett volna kapcsolni. A szabványos dolgokkal (pl IPSec VPN) nem volt gond, ellenben a szoftverrel amivel dolgozni kellett volna igen, mert van vagy 12 éves. Amikor telefonon beszéltem az ottani IT szakemberrel azt mondta, hogy tegyek a gépekre XP-t. Azt mondtam neki, hogy akkor szerezzen nekünk licenszet, mert én már évek óta nem láttam senkit se XP-t árulni. Erre kínos csönd... Végül sikerült felerőszakolni Win 7-re az ősszoftvert, nem működik tökéletesen, meg néha fagy, de dolgozni lehet vele. Amikor megkérdeztük, hogy miért nem veszik meg az új verziót ami már gond nélkül menne Win 7-en azt mondták, hogy egy kliens licensz 250 euróba kerülne (és kellene 50), a szervereik pedig olyan régiek, hogy nem futna a szoftver szerver komponense rajta. Mindezt egy nagy multi mondta. Amíg ott nem történnek fejlesztések (és egyes szoftverek frissítéséért is pofátlanul magas összegeket kérnek) a partnereik is rá vannak kényszerülve régi, vagy házibarkács rendszerek használatára.
-
maxxenergie
senior tag
Azért van még sok XP szerintem, mert sokaknak főleg itthon nincs pénzük olyan gépekre (iskolák, hivatalok, és orvosi rendelőkben is csak XP-t láttam), melyen a 7-es vagy 8-as zökkenőmentesen futhatna. Új gépben gondolkodnak (gondolkodnának), amin rajta van a matrica vagy a rendszer is jó esetben, de ez 80-100K körül van jellemzően a multi bevásárló helyeken (1155-ös cerka jó esetben nem, integr, VGA-val stb...) Elég sok a 478-as(kihalóban van), de főleg a 775-ös cerka vagy 1 magos gép kevés memóriával. Nem értenek a gép fejlesztéshez a (felhasználók), hardver vételhez-eladáshoz kompatibilitáshoz (memória,proci csere stb..), és új gépre meg nincs pénzük ezért használják a régit Xp-vel inkább beletörődve, mert kiszolgálja az igényeket még úgy ahogy netezés,e-mail videó?? főleg). Nekem is több ismerősöm volt-van, akinél ez volt lassú a gép stb.. megkértek nézzem meg mi lehet.. Persze segítettem nekik a gépfejlesztésben, és akkor lepődtek meg, hogy nem egy nagy beruházás így persze áttérni, nem kuka a régi gép minden esetben. (Proci csere cerka helyett 2 magosra, Lap csere ha szükséges, 2-4 Gb ram 512Mb-1 Gb helyett), 15-20K-ból max már meg is vagyunk akár jó esetben de extreme esetben (VGA-Táp csere) 30K-ból. De valakinek még ennyi pénze sincs nyilván, meg ismerőse sem hogy ezt megcsinálja neki, így szenved a régi 8-10 éves gépekkel, melyre marad az XP ..
-
domiromm
tag
Üdv.
Én kis gépeken még mindig xp használok. -
King Unique
titán
Mármint gondolom hackerekre gondolsz? Ja, kb...
De azért is csinálják, mert ez nekik is üzlet....azon se lennék meglepődve, ha egyik-másik AV gyártókkal dolgozna össze, illetve van amelyiket meg az NSA pénzeli, annak a malmára hajtja a vizet...
Amúgy azt is olvastam még vhol korábban, ha van valóságalapja egyáltalán, h volt/ kirúgott MS alkalmazottak is bosszúból besegítenek nekik... -
VIPowER
őstag
válasz
Klaus Duran #39 üzenetére
Össze tudnak hozni jó oprendszert, de sajnos megvan az a közösség aki mindenki nyugalmát meg akarja keseríteni. Nekik köszönhetjük azt hogy kell vírusírtó stb. Az emberek ezen része nyomorék, akik azon élik ki magukat hogy mások életét megkeserítsék, mert nekik nem jár "boldogság", passz, és kódokban élnek.
-
9 év alatt nem tudtak összehozni egy biztonságos op.rendszert
-
chris-v
senior tag
válasz
King Unique #36 üzenetére
Lehet hihetetlen, de én is megvettem a 8.1-et
-
King Unique
titán
Mondjuk ezen én is csak néztem....viszont ő legalább megvette és nem okosítottat használ, ami egy jó pont.
(#31) tomtyi: nem akarok itt megint belemenni, fenti állításomat tartom továbbra is, viszont annyiból igazat adok, h görcsösen lehet nem törik magukat annyira....
túlságosan nagy iparág épül már Windows AV piacára, nyilván nem lenne jó egyeseknek, ha nem kéne Windowsra vírusírtó.
Viszont fejleszteni azért MS is fejleszt, mert pl. biztonság terén XP-nél egy 7, 7-nél egy 8.1 is jobb valamelyest és ez W9-cel vsz javulni fog.
Viszont láttam videóbemutatókat erről-arról, általános támadásokkal szemben védett egy megfelelő AV-val a Win is, Linux alapból, de ha egy jól képzett hacker nekifeszül, simán kijátsza mind2 védelmi vonalát és kifekteti őket... -
King Unique
titán
válasz
#40553216 #31 üzenetére
Ja, jó...tudjuk mindenért a világon az MS a hibás...
Szerintem bőven foglalkoznak vele, csak sajna a hackerek még leleményesebbek. Azt azért megnézném, ha Linuxoknak lenne 90 %-a és nekifeszülne az egész brigád, azok vajon hogyan teljesítenének e terén....ha akarnák, simán meg tudnák fektetni azt is és győzhetné felpakolni a user az AV + egyéb kiegészítő védelmeket arra is... -
Vakegérke
félisten
válasz
#40553216 #31 üzenetére
Frissítettem a gépem, kinőtte az XP-t. Őszintén sajnálom, nagyon szerettem. Jelenleg Windows 7 uralja a rendszerem. Nem rossz, de hadd ejtsek pár könnycseppet a "régi rongyos" XP-ért, amely barátságosabb volt.
Anno egy vödör pénzt adtam a telepítő CD-ért, ahogy busásan megfizettem az árát a Windows 7 lemezének is. Ettől még egyik rendszer sem került a birtokomba, csak használhatom őket.
Váltottam. Ilyenkor mi a fittyfene van?
Mivel már nem használom az XP-t, és akár írásban is hajlandó vagyok ezt kijelenteni, nem járna valamiféle kártérítés? -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #22 üzenetére
Nagyrészt igazad van, csak az utolsó mondattal nem értek egyet. A technológiai fejlődés és más dolgok előbb-utóbb úgyis kizárják a régi rendszereket.
(#23) King Unique
"Vírus téren se feltétlen az MS hibája"
De nem kis részben igen. Az évi 20 milliárd $ osztalékként szétosztott nyereség egy részét nyugodtan fordíthatnák minden évben egy kicsit komolyabb biztonsági szint elérésére. -
kengyel
nagyúr
Elég sok gépen látok még belőle. Egyhamar nem lehet eltüntetni.
-
Szatyor95
senior tag
Amíg az oktatásban is használják, addig én szerintem nincs miről beszélni.
-
SuperPI-re, Pifast-ra, 3DMark 01-03-05-re a legjobb OS lesz még jónéhány évig. Amíg a hardverek képesek lesznek lekezelni (vagy ez a hw-eket), addig az extrém tuning királya ez az oprendszer.
-
King Unique
titán
válasz
Fritz Teufel #24 üzenetére
Jó, ez vmennyire igaz, csak szerintem nem kell ilyen drámain felfogni.
ilyen eszközöket, ha használ vki, azért korosztálytól függetlenül elvárható, h tisztában legyen bizonyos alapokkal, veszélyekkel, ha már használja. Tájékozatlanság ugyanúgy jellemző fiatalabb korosztályra is ilyen téren és OS-t se kezeli mki ott se koránt sem professzionálisan, inkább a telóját jobban elnyomkodja a nagy átlag.
Ráadásul Windows-ról Windows-ra váltásnál, azért egy W7 kezelése, az XP-hez képest annyival nem bonyolultabb egyáltalán, meg elehet szokni bőven.
Az meg, h manapság költségekbe verik az embert, mai társadalomban, tervezett elavulás korában abszolút nem újdonság. Nyilván nem kell mindenre ugrani, 2-3 évente új gépet, új OS-t venni, de egy ilyen területen nem is feltétlen 10 évig, v tovább kell nyúzni... persze mki maga dönti el, az igaz -
Fritz Teufel
addikt
válasz
King Unique #23 üzenetére
Akkor szerintem maradhatunk is ennyiben. Mindenki azt és úgy használ, amit és ahogy akar és jónapot!
A mi korosztályunk is öregedni fog és ezzel együtt jár a természetes elbutulás (betegségről és örökletes dolgokról még csak nem is beszéltem - szerencsés kivétel, aki mentálisan friss képes maradni). A kommunikációs eszközök egyre bonyolultabbá válnak. Csak 20-30 év és nekünk is bonyolult lesz az akkori technika. Aztán majd mi is az akkori XP fogjuk nyúzni, jóval nagyobb tömegben. Vagy felkészül erre ai IT tábor vagy majd a ló alatt fog ülni és nem az istrángot fogja rángatni
Egyébként ezzel az már ők is régen tisztában vannak, de olyan jó egy kicsit szuszakolni az embereket és felesleges költségekbe hajtani...
-
King Unique
titán
válasz
Fritz Teufel #22 üzenetére
Ki mondta, h ők okozzák, de ellenben a felhasználónak vhol kötelessége, h foglalkozzon a dologgal, tegyen megfelelő AV-t a gépére stb. Vírus téren se feltétlen az MS hibája, mert, ha a Linuxnak, v a Macnek lenne 90%-a home desktop szinten, akkor azokat támadnák jobban, azokra írnák ezerrel... csak éppen azért a pár %-ért a hackerek se fogják törni magukat és eleve mindig a népszerű platformokat támadják, amiket sokan használnak.
Lásd pl. a desktop Linux vonalat totál lesz@rják ilyen téren, ellenben a népszerű Androidot támadják ezerrel, arra AV-t nem árt felrakni. De amióta a Mac népszerűsége is megugrott, arra is szaporábban készítik.Igen, csak XP-nél már egy jó IT se tud mindenre felkészülni, főleg a jövőben, valamint szerintem irreális elvárás, h support legyen örökké hozzá és még 10-20 évig foltozzák (ez a 13, v mennyi is épp elég lehetett), többi OS-nél sincs ez meg. Ráadásul minek, mikor pl. a hülye átlag usere alapból letiltja a WU-t, de mást se nagyon frissít a gépen (java, flash)...?
Win7-nek meg van még jó 5 éve, mert 2020-ig foltozzák majd. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
King Unique #21 üzenetére
A sebezhetőséget sem a jónép okozta, semmi közük hozzá. Az oldtimer autókat sem tiltják ki az utakról, miközben azok éppolyan veszélyesek mint a Windows XP... igazából sokkal veszélyesebbek. Oldja meg a Microsoft, hogy le legyen a rendszere olyan mint a patkány vagy csótány, amik sok szempontból hasznosak és mégis betegséget terjesztenek. Nem egy mezei user találta ki a vírusokat és őt az nem is érdekli. Valahol még igaza is van. Azért mert tévét nézek, nem kell értenem a műsorkészítéshez vagy rendezéshez.
Erre a jelenségre igen is fel kell készülnie az IT-nak. Most az XP, két év múlva a 7 lesz soron. Dolgozzanak ki megoldást az elavuló rendszerek biztonsági kockázatai ellen. Mindezt úgy, hogy joguk ahhoz nincsen, hogy bármimben is korlátozzák a Netes szabadságukat.
-
King Unique
titán
válasz
kameraman77 #18 üzenetére
Ha netre van kötve és használják is aktívan, akkor már most is, de egy idő után mindenképpen elég kockázatos lesz és AV-k sem fogják tudni megvédeni...sőt sok hivatalos helyen, legalábbis amit én láttam, nem mhol volt ám FF, Chrome és társai felrakva, hanem a jó öreg IE...ráadásul XP-re csak IE8 van, de még az sincs fent mhol...ez plusz sebezhetőség.
Persze egy jól felépített vállalati megoldásnál, ahol külön szerveren fut a levelezés, tűzfal mögött van a géppark, ott még kevésbé drámai a helyzet, de nem mhol van ez se megcsinálva...Beruházni pusztán anyagi okok miatt nem fognak főleg, mert amúgy se lenne rá megfelelő keretük.
-
kameraman77
tag
Gondolom ebben a statisztikában benne van az a több ezer - talán 10 ezernyi gép is, mely soha nem látott netet a kistelepülések önkormányzatainál, vagy iskoláiban! Mert bizony szép számmal akad ilyen,melyek csak szövegszerkesztésre, nyomtatásra, esetleg képnézegetésre és felhasználásra voltak használva az elmúlt jónéhány évben!
Amúgy nem értem mi ez a buzz? Ha valakinek jó volt eddig az xp - itt nem kockákról beszélek, hanem hétköznapi hivatalokról, magánszemélyekről, akik nem játszottak, csak maxe neteztek, emailoztak, képeket nézegettek és szöveget szerkesztettek, azok miért is váltsanak, mikor a meglevő is tudja amirekell,plusz ugye új gépet sem kell venni! Egy-egy vállalkozás ezért nem fog új gépekre beruházni.
-
King Unique
titán
Az, hogy sokan még a mai napig használják idehaza is, meg más országokban 4 fő oka:
- nem akar költeni új OS-re (igaz ott a virágbolti home szinten
) és új gépre, mert mostani Windows-okhoz legtöbb régi vas kevés...
- nem akar vesződni újratelepítés, fájlok költöztetése és stb. dolgokkal.
- alap dolgokra (net, film, skype, office) elég az XP is a többségnek
- nem akar semmi újat megszokni, még új Windows-ok terén se. Linuxok meg nem alternatívák a többségnek.Ezek vhol érthetőek, viszont nem lehet örökké ezek mögé se bújni. Elég sok ideje volt rá mkinek, h ha akart, tudott volna az évek alatt akár félretenni, gyűjteni új gépre. De másik oldalról ugye van egy általános nemtörődömség is, mit foglalkozzon hardver, oprendszer elavulásával, ameddig lehet rajta facebookozni, addig bőven jó. Frissítés kikapcs, mert mkibe azt nevelik bele az "okosok", h az felesleges stb...
Csak ennyi erővel, ha újabb Windows-ra is váltana, minek, ott is első dolga lenne a többségnek WU-t kikapcsolni, ahogy vsz Linuxon is tojna rá...? -
Francia91
veterán
Ennyi. Otthon van egy Athlon XP 3200+ -os konfigom, nyugdijaztam mar, neh van csak eloveve, de sehogy sem birtam tokeletesre hangolni Win7 alatt, egyszeruen a chipsethez (nVidia nForce 2), es a LAN-hoz nincs normalis Win7 driver. Maradt az XP, azzal eleg furge kis masina, regebbi jatekokra is jo még (Athlon XP 3200+; 2 GB RAM; Sapphire HD3450 512 MB AGP 8x)
Na meg az AGP-s VGA driverezese sem egyszeru Win7-reNetre szinte nincs is rakotve, meg egy Smart Security 5-os van rajta virusvedelemkent, heti egy alkalommal frissitve.
Egy AM1 Kabini konfig valtotta, de ocseimnek jatszani tokeletes masina XP-vel is.
-
AssAssynn
addikt
Szóval a magyar felhasználók 15%-a használ eredeti Windowst.
-
VIPowER
őstag
válasz
aprokaroka87 #11 üzenetére
Amiről nem az xp tehet.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
-=MrLF=-
senior tag
Hasonlót mutat a [statcounter.com] is Magyarországra.
-
CloZee
aktív tag
válasz
juliabrilke #6 üzenetére
Azok miért kerülnének bele? Az offline gépek nem jelentenek kockázatot sem önmagukra sem más gépekre nézve.
-
juliabrilke
veterán
Azok hogyan kerülnek bele a statisztikába, akik bár Windows XP-t használnak, de nincs internetre kötve a gépük?
-
Taybore
aktív tag
Rohad sok régi gép van használatban, amin nem fut el a 7-es vagy a 8-as. Nálunk az irodai gépeken Win2000 fut, mert semmit nem csinál csak távoli asztali kapcsolatot létesít a Win2012 Serverrel. Régi gépek erre tökéletesek, a vékonykliensek viszont baromi drágák. A 8 éves laptopomon is még XP van, mert amire kell, arra elég.
-
troller
senior tag
"az operációs rendszer forgalmazását már 2010-ben leállították."
De a virágboltokban nem. -
xtremez
aktív tag
Örülök, hogy megszabadultam az xp-től. Win 7 fut most. A 8 és 8.1 számomra borzalmas. Remélem a következő windóz megint jó lesz!
-
CloZee
aktív tag
"Érdekes módon a csökkenést nem befolyásolták különösebben olyan események – például a Windows 8.1 2013. októberi megjelenése vagy a Windows XP kiterjesztett támogatásának a megszüntetése"
még szép, mivel az otthoni xp felhasználók 90+%-a kalóz xp-t használ, amin örülhetsz ha Sp3 van, persze az is szigorúen kikapcsolt update-el, mert az ncore szakik megmonnyák "az ápdét lasssításra van!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA VI
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple asztali gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Netfone
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest